Autor Subiect: Astrologie, horoscop, numerologie  (Citit de 14842 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline emanuela25.sv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
  • Nu sunt ce par a fi
Re: Astrologie, horoscop, numerologie
« Răspuns #45 : Luni, 07 Octombrie 2019, 18:12 »

Maine Venus, planeta iubirii si a banilor intra in Scorpion. Am gasit un articol interesant al Luminitei Ristea pe care il puteti citi.



8.10-1.11.2019 – Tranzit Venus in Scorpion – Week-up call relational!
Fiecare planeta in harta natala este un simbol care ne conecteaza pe noi ca persoane (microcosmosul din noi) cu vibratia planetei de pe bolta cereasca (macrocosmosul)

Cea mai indragita planeta este de departe Venus deoarece ea guverneaza iubirea, frumusețea, plăcerea,  banii si relațiile, fiind agreabilă, prietenoasă și caldă.

Din data de 14 septembrie ne-am bucurat din plin de tranzitul lui Venus in zodia ei favorită, Balanță. Am comunicat mai usor, am relationat mai bine si ne-am inteles cu toata lumea.

Si iata ca in data de 8 octombrie 2019 Venus isi schimba “resedinta” si se va scufunda in “apele” adanci si emotionale ale Scorpionului pana pe 1 noiembrie 2019 ( este o data de referinta cand Mercur in Scorpion va retrograda). Se schimba energia in tot ceea ce tine de relationare, iubire, placere, valori personale.

Zodia Balantei a impregnat-o pe Venus cu usurinta, dorinta de actiune, forta, comunicare armonioasa si asertiva. Cand vorbim despre zodia Scorpionului se schimba registrul emotional intr-unul mai profund si chiar mai dur pe alocuri…s-a dus usurinta…dorinta de armonie…totul este acum despre pasiune și intensitate profundă! Totul sau Nimic! Nu mai umblam cu jumatati de masura! Nu mai alergam dupa idile romantice de tip vodevil. Acum cautam o iubire si o relationare intensa, puternica. Daca nu intelegem sa ne dozam sentimentele si sa ne intelegem, iubirea poate deveni uneori chiar un pic obsesivă si dornica pe alocuri sa ne controleze sau chiar sa ne manipuleze…

Venus in Scorpion este pozitia cea mai delicata pentru Venus deoarece ne poate afecta disponibilitatea pentru relatii. Ne afundam in intuneric…cautam umbrele si marea noastra arta cu ocazia acestui tranzit este de a proiecta lumina in acest context de penumbra. Acum este momentul in care alegem sa ne “scufundam” in tenebrele sufletului nostru, sa analizam cu celeritate umbrele din relatia cu noi si relatiile noastre cu ceilalti si sa scoatem gunoiul de sub pres.


Ce este indicat sa facem acum???!!!…: Sa conștientizăm acțiunile pe care le putem întreprinde pentru ca relațiile noastre să funcționeze pornind de la evaluarea relatiilor, analizarea relatiilor, oportunitatea relatiilor, necesitatea relatiilor, dorinta de a avea sau nu o relatie, obsesii create in relatii, fericirea in relatii.

Acest tranzit al lui  Venus în Scorpion este acel weak-up call care ne trezeste pentru a incepe o „noua zi”!

Scorpionul este semnul transformării, simbolul mortii si renastere precum pasarea Phoenix si cu atat mai mult beneficiem de puterea de a ne conecta cu noi si cu partenerul nostru în profunzime, avand ca obiectiv autenticitate in relatii si nu dependentele bolnavicioase, atasamentele toxice, gelozia sau posesivitatea distructiva.

Un alt domeniu in care ne va activa tranzitul lui Venus in Scorpion este sexualitate. Veti simti poate dorinte sexuale mai puternice decat de obicei asa incat timpul petrecut în dormitor poate deveni o experienta de neuitat. Intuiția și instinctele sunt acum exacerbate, astfel încât daruirea și primirea plăcerii se manifesta de la sine.

Cu ocazia tranzitului lui Venus în Scorpion se vor activa si aspectele financiare legate de investitii, gestionarea finantelor personale si ale partenerului.

Tranzitul lui  Venus în Scorpion nu este o perioada de relaxare, dar este o perioada intensa care ne poate fi cu adevărat utila aducand transformari pe care nu prea doream sa le facem de buna voie!


In concluzie efectele tranzitului lui  Venus în Scorpion se pot manifesta astfel:

Dorim mai multă intimitate și devenim mai introvertiti
Creste intensitate si pasiunea în relații
Descoperim probleme ascunse in relatii
Iubirea este mai pasională și uneori mai obsesiva
Se activeaza sexualitatea si placerile fizice
Luptele de putere in relatii pot exacerba
Ne transformam repede si facem alegeri decisive
Sunteti pregatiti sa faceti schimbarile si transformarile necesare???
Exagerarea este adevarul care si-a pierdut rabdarea

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Astrologie, horoscop, numerologie
« Răspuns #46 : Duminică, 22 Decembrie 2019, 22:05 »
"Nu a fost nicio Stea!  Istoria Celor Trei Crai de la Răsărit, Regi Magi și puternici astrologi.

Duminică, 22 decembrie la ora 06:19:32, ora României, este solstițiul de iarnă. Soarele, descendent, trece, în mod convențional, din zodia Săgetătorului în zodia Capricornului, taie ecliptica. Începe iarna. Nu iarna astronomică, sau astrologică, pur și simplu, iarna.  Iarna ține de la 22 decembrie 2019 la 20 martie 2020.

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți vă mai amintiți de cei Trei Crai de la Răsărit? Iată, Marcu 2: 1-12:

2 După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte Magi din Răsărit la Ierusalim 2 şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” 3 Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el. 4 A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul. 5 „În Betleemul din Iudeea”, i-au răspuns ei, „căci iată ce a fost scris prin prorocul: 6 ‘Şi tu, Betleeme, ţara lui Iuda, nu eşti nicidecum cea mai neînsemnată dintre căpeteniile lui Iuda; căci din tine va ieşi o Căpetenie, care va fi Păstorul poporului Meu Israel’.” 7 Atunci, Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua. 8 Apoi i-a trimis la Betleem şi le-a zis: „Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui”. 9 După ce au ascultat pe împăratul, magii au plecat. Şi iată că steaua, pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. 10 Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie. 11 Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile şi I-au adus daruri: aur, tămâie şi smirnă. 12 În urmă, au fost înştiinţaţi de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod şi s-au întors în ţara lor pe un alt drum.

Studiez istoria și simbolistica Celor Trei Crai de la Răsărit, Regii Magi, magicienii lui Valaam, puternici astrologi, după cum se spune în Mineiia sau mineiul pe decembrie, de mult, de peste 40 de ani. Și istoria Stelei. Nu o să vă plictisesc, dragii mei, cu multele mii de pagini, fotografii și video pe subiect. Dar o să vă atrag atenția asupra unui amănunt. Primii creștini au fost trei astrologi! Lucrul acesta simplu mi-a devenit clar citind niște documente din secolul XV, de la Consiliul de la Geneva. Expunerea de motive pentru canonizarea astrologiei creștine. Astrologii au fost primii care au îngenuchiat și au adorat Pruncul, au adus jertfe daruri, au crezut în Iisus, ca Rege al regilor, Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Pentru Sfântul Iustin, magii erau preoți ai unui cult oriental, probabil zoroastrieni, si practicieni ai magiei si astrologiei. Vizita magilor la iesle a reprezentat momentul convertirii lor la creștinism, dar și convertirea astrologiei pe care o reprezentau. Sfantul Iustin citeaza relatarea lui Matei, ca pe un semn oferit lumii potrivit căruia Creștinismul este credința cea adevarata. Numarul magilor – trei – deriva din cel al darurilor pe care aceștia le-au facut lui Hristos, dupa cum ne spune Matei. O pictura din Catacomba Domitilei arata patru magi in timp ce una din Catacomba lui Petru si Marcelin numai doi. Mai multe documente siriene numesc doisprezece magi. Dar aceste lucruri au fost studiate și sunt dintr-o altă poveste. Nu mai îmi amintesc exact, este ceva duios, ca o amintire de mii de ani, a existat vreun film ”Al Patrulea Mag”? Care, întârziat și pierdut în deșert și în lume, nu ajunge la Iisus decât ca să-L vadă pe Cruce! A fost un film, sau doar o viziune de-a mea?

Ceea ce poate fi recunoscut drept cea mai impresionanta exegeză este aceea potrivit căreia magii au fost primii marturisitori ai Sfintei Treimi. Aceasta explica apariția lor în aproape toate imaginile artistice si traditiile literare ca trei oameni, diferiti, însa asemănatori. Bun,  Magii s-au inchinat lui Hristos ca unui Dumnezeu oferindu-i aur, tamaie și smirnă.

Sfinții Parintii au interpretat și au dezvoltat insemnatatea simbolica a darurilor. Potrivit Sfantului Irineu de Lyon, magii i-au oferit lui Iisus mir (care era folosit la ungerea cadavrelor) pentru a arata ca Acesta avea sa moara si ca va fi inmormantat din dragoste pentru oamenii muritori, aur deoarece era un Imparat in Veșnica Imparație, si smirna (arsă pe altar ca jertfa) pentru ca era Dumnezeu adevărat.

Oamenii de știința creștini au sustinut trei ipoteze în cazul stelei din Betleem: cometă, supernovă și conjunctie a unor planete. Niciuna dintre izvoarele cunoscute si traditiile păstrate nu mentioneaza insa nimic despre o cometa, sau o novă in lumea mediteraneeana, in jurul anului perioadei considerate ca fiind nașterea Mântuitorului. Doar ultima ipoteza, a unei conjuncții, a fost confirmata ca fiind posibila in contextul spațio-temporal evanghelic.

Aceasta ipoteză a fost emisa in anul 1606 de cunoscutul astronom și astrolog Johannes Kepler. Oamenii de știinta și teologii au vazut deopotriva in aceasta teorie cheia problemei privind anul nașterii Mantuitorului.

După Kepler, steaua magilor a fost de fapt aspectul pe care l-a luat pentru observatorul de pe Pamant o conjuncție Jupiter-Saturn, conjuncția generațiilor, în zodia Peștilor.  Ceea ce a fost excepțional, este că marea conjuncție s-a repetat de trei ori, într-un timp scurt, ca trei trâmbițe de argint, care vesteau nașterea Mântuitorului. Conjunctiile simple ale celor doua planete sunt destul de dese, o dată la 20 de ani, de aceea se numesc conjuncțiile generațiilor. O conjunctie care se repetă de trei ori în același an se produce însa la intervale mari, de multe sute de ani. Ori, asa cum a stabilit Kepler, marea conjuncție s-a repetat de trei ori: pe 23 mai, la 3 octombrie si pe 4 decembrie, în anul 7 înainte de timpul considerat a fi Nașterea Domnului. De altfel, o inscriptie cuneiforma pe o tablița de lut ars, provenind de la scoala astrologică din Shippur, lânga Babilon, cam la 50 de mile, confirma faptul ca „steaua” magilor, adică conjuncția dintre Saturn și Jupiter a fost observata vreme de 5 luni în anul care a fost socotit ulterior a fi anul 7 înainte de Hristos.

Kepler a presupus că Regii Magi, fiind astrologi din Babilon, cu multă știință de carte, au calculat repetarea conjuncției generațiilor de la bun inceput. A doua maximă, cea din octombrie, i-a determinat sa porneasca imediat la drum in cautarea Celui a Cărui Naștere o vestea „steaua”. Nu puteau să spună celor din jur de conjuncție, nimeni nu ar fi înțeles nimic, așa că au spus ”Steaua”. Au plecat, probabil, din Babilon la inceputul lui octombrie si, dupa o călatorie de aproximativ o lună și jumatate, au sosit la Ierusalim. Reapariția „stelei”, adică a conjuncției generațiilor pe cand magii tocmai plecasera de la Irod (Mt 2: 9-l0), ar fi fost cea din 4 decembrie, și, probabil că din locul de observație era la azimutul, (culminare, în astrologie) Betleemului: ”… și iată că steaua, pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul!”

Ipoteza lui Kepler a făcut adepți nu numai printre astronomi, ci și printre teologi, care considerau ca anul 7 inaintea erei creștine este, de altfel, o data perfect verosimila pentru evenimentul Nașterii Domnului. Astfel, Hristos s-ar fi născut cândva intre anii 7-5 inaintea erei crestine. Acest lucru este confirmat și de greșeala lui Dionisie Exiguul, cel care a calculat data Nașterii lui Iisus în funcție de domniile împăraților romani și a stabilit-o la anul 753 de la fundarea Romei. Nu a luat în calcul că unul dintre ei, Tiberius, a domnit de două ori!

Dar cum spunea Sfântul Ioan Gura de Aur: „Așa a făcut Dumnezeu și cu magii; a vrut sa-i cheme prin aratarea unei stele, ca sa-i inalte cu mintea mai sus de propria lor gandire. Pentru ca, dupa ce i-a condus si i-a calauzit si dupa ce i-a adus langa iesle, nu le mai vorbește prin Stea, ci prin Înger. Asa au ajuns incetul cu incetul mai buni.”

Deci, nu a fost nicio Stea, Magii astrologi urmăreau o conjunctură, o anumită dispunere a stelelor de pe cer. Steaua însemna de fapt destinul, menirea. Și astăzi se mai spune: ”vai de steaua ta!” Cu sensul de vai de destinul, de soarta ta! De exemplu, papa Benedict al XVI-lea în lucrarea sa magistrală în trei volume ”Jesus of Nazareth” pomenește în mod repetat ”simbolismul Stelei”.  Dar prostimea nu avea cum să înțeleagă, a făcut o Stea materială cu care se mai duce și astăzi la cerșit, după cum prostimea l-a îmbrățișat pe păgânul Moș Crăciun, o făcătură, o enormă minciună, modelul este un vizitiu rus beat-mort din secolul XIX din Viena, devenit acum nicio o sută de ani reclamă pentru o dubioasă băutură răcoritoare nord-americană. Nimeni nu mai pomenește de Cei trei Crai de la Răsărit! Vă creșteți copiii în minciună și în păgânism, dar cum altfel, într-o lume infernală atee post-adevăr, lumea minciunii!

Dar Cei Trei Crai de la Răsărit pot oricând să-l detroneze pe vulgarul Moș Crăciun. Cu un argument mercantil modern: dau de trei ori mai multe daruri!"

https://evz.ro/nu-a-fost-nicio-stea-istoria-celor-trei-crai-de-la-rasarit-regi-magi-si-puternici-astrologi-horoscopul-lui-dom-profesor.html


„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Astrologie, horoscop, numerologie
« Răspuns #47 : Miercuri, 24 Iunie 2020, 00:23 »
Cica suntem cu Mercur retrograd....dar pana cand ?  :giggle:
Oare de aia nu-mi ies mie apele ? Offf....nu mai zic de saracii elevi care dau Bac-ul ... ::)
Cine stie o parere mai documentata ?
Va salut cu drag !  ;)