Autor Subiect: Croaziera Caraibe 10 - 20 decembrie 2021  (Citit de 6708 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mi_pop

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 4
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #15 : Miercuri, 11 Martie 2020, 12:55 »
va rog precizari unde s-a comunicat autoizolarea pt cei ce revin din Franta...pe site-ul Ministerulul Sanatatii si al Ministerului de Externe nu am gasit aceasta informatie

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 828
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #16 : Miercuri, 11 Martie 2020, 13:04 »
A fost un anunt in acest sens din partea secretarului de stat din Ministerul Sănătății.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cei-care-vin-din-nordul-frantei-si-madrid-vor-intra-in-carantina-ar-putea-fi-anulate-si-zborurile-1273477

Mai multe informatii legate de coronavirus se pot obtine si la numarul de telefon verde
0800 800 358.

Offline mi_pop

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 4
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #17 : Miercuri, 11 Martie 2020, 13:18 »
NU IAU IN CONSIDERARE INFORMATII DE LA TV
actualizarea oficiala este la https://www.cnscbt.ro/index.php/1440-lista-zonelor-cu-transmitere-comunitara-extinsa-si-a-altor-zone-afectate-de-covid/file
e adevarat din nefericire si pt Franta
sunt de acord cu amanarea excursiei

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #18 : Miercuri, 11 Martie 2020, 16:30 »
Informatia pe care am prezentat-o dimineata era luata de pe site oficial. Cand trebuie sa iau decizii importante si urgente, nu iau in seama TV, radio, zvonuri etc ci doar ce este oficial. Sunt o persoana cu prea multa experienta pentru a face greseala de a considera o stire luata din aer si a face propuneri, schimbari, fara un temei foarte solid. Apoi trebuie inteles ca mult mai simplu mi-ar fi fost sa zic, mergem inainte, nu sa ma implic cu tot ce stiu si cunosc pentru a evalua, analiza si incerca sa rezolv amanarea unei excursii atat de complexe.

Pentru cei care nu ma cunosc, trebuie sa stiti ca sunt o persona foarte responsabila, careia chiar ii pasa de oamenii cu care intra in contact, cu atat mai mult de cei din Singles Camp. Acesta este proiectul meu de final de cariera si as putea spune ca e cel de suflet. Deci aveti incredere ca ceea ce fac este cu expertiza, cu atentie si responsabilitate. Revin acum la partea cu amanarea.

Ceea ce ati primit in mesaj se referea la incercarea de a amana pe cat posibil toate cele 4 servicii care compun excursia si vi se solicita din agentie raspunsul daca sunteti de acord, in conditiile in care exista riscul sa nu reusim in toate. Vi se solicita, odata cu acceptul de amanare si acela de asumare a riscului. Deci nu trebuie doar sa fiti convinsi ca amanarea e cea mai buna solutie in acest moment, nu e nevoie doar sa dati agentiei acceptul de amanare, este nevoie si de acceptarea riscului ca este posibil sa nu se reuseasca amanarea tuturor serviciilor. Asta implicand o pierdere financiara, asumata, individuala. Legal si contractual, nici macar unul dintre servicii nu se putea amana, (de anulare cu recuperare nici macar nu intra in discutie), m-am bazat insa pe oamenii cu care lucram, pe convingere si insistenta. La prima ora a diminetii, aveam deja aprobarea celor de la Air France pentru amanare. Urma, cealalta reduta importanta: croaziera.

Va informez cu bucurie, sunt extrem de fericit ca am reusit asta: am primit un raspuns verbal de la linia de croaziera prin care ni se accepta amanarea croazierei din 22 - 29 martie 2020, pe 6 - 13 decembrie 2020. Deci inca un punct important rezolvat!  Avem in acest moment acceptul de amanare pentru zbor si croaziera. Ramane ca maine sa incerc sa rezolv si hotelul si optionalele. La optionale, va spuneam avem sanse mari, la hotel 50/50, dar suma pt cazare nu este mare...

In timp ce eu va scriu, Samiza ia legatura din nou cu fiecare participant (stiu ca una dintre participante nu a raspuns primului Email si nici nu a putut fi contactata) pentru a primi raspunsul complet in agentie si de a afla daca doriti sa faceti upgrade la cabina.

Stiind ca unii dintre voi si-au dorit cabina cu hublou, am facut si aceasta cerere, de a ni se acorda posibilitatea la upgrade. Deci cine doreste, astazi trebuie sa-i solicite in scris Samizei, pe office@bonvoyagesibiu.ro upgrade-ul.

Exista in acest moment disponibilitate de cabina cu geam experienta Fantastica (pentru Bella nu exista nici o cabina), diferenta de tarif dintre cabina interioara Bella si cabina cu hublou experienta Fantastica fiind de 140 euro/persoana. Nu trebuie sa achitati imediat, urmeaza oricum sa se faca anexe la contract si alte formalitati, dar asta imediat dupa ce avem si raspunsurile de la hotel si optionale.

Exista si o cabina cu hublou experienta Bella, aici upgrade-ul trebuie automat facut pentru ca la plecarea din 06 decembrie nu mai sunt disponibile cabine cu geam Bella, decat cu experienta Fantastica. Cei 2 au de achitat o diferenta de 60 euro/persoana.

Cel tarziu asta seara trebuie sa transmitem tipurile de cabine, pentru a se face amanarea si transferul oficial pentru 6 decembrie, astfel incat avem nevoie de raspunsurile voastre scrise cat mai urgent. Este pentru voi, sper ca se intelege tot efortul nostru...


Offline Cezar2020

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 10
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #19 : Miercuri, 11 Martie 2020, 16:40 »
O PERIOADA MAI NASOALA CA DECEMBRIE NU SE PUTEA...................ALEGE.......

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #20 : Joi, 12 Martie 2020, 08:21 »
Cezar, Air France ne conditioneaza pentru amanarea zborului, sa-l programam in perioada acestui an. Deci nu puteam muta sau sa spunem amana excursia aceasta pentru anul viitor.

In Caraibe perioada in care se pot organiza in siguranta si confort croaziere este decembrie - martie. Atunci are MSC-ul vas de croaziera in zona. Ramanea deci sa aleg decembrie. Sunt 3 plecari, din care una este pe alt traseu, iar cealalta ajunge in sarbatori si era nevoie sa achitam diferenta. Asa cum v-am explicat, singura optiune de mutare este 6 - 13 decembrie 2020, cu plecare in excursie in 3 decembrie.

Stiu ca poate fiecare in parte aveti ceva personal de programat, dar analizati si intelegeti ca nu puteam alege in total acord cu toata lumea. Am privit ceea ce e important acum: sa nu fiti nevoiti ca la intoarcere sa fiti carantinati la domiciliu, sau chiar institutionalizat (avand in vedere ca situatia in Paris se inrautateste). Apoi m-am gandit sa nu pierdeti excursia, iar pagubele sa fie minime.

Nu stiu daca toata lumea a inteles efortul pe care-l facem si implicarea noastra, am avut senzatia ca unora li s-a parut nevoita contractual sau datorata rolului nostru de organizator, care ar implica ca noi trebuie sa rezolvam orice e legat de asta, indiferent de natura problemelor aparute. Este vorba doar de datorie morala si responsabila, prieteneasca si de intelegere a unei situatii. Va explic inca o data: ne-am asumat tot efortul, ne-am pus la bataie toate cunostiintele si expertiza pentru a reusi o mutare a acestei excursii, care repet, este foarte complexa. Doar pentru ca suntem responsabili, doar pentru ca nu va consideram clienti. Ne adresam cu ceea ce facem noi ca unor prieteni si actionam in consecinta, incercand sa le oferim ce este mai bun, sa-i ferim pe cat posibil de orice problema.


Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #21 : Sâmbătă, 14 Martie 2020, 09:51 »
Considerati va rog, ca noua data de plecare va fi 03/04 decembrie 2020, iar intoarcerea din excursie va fi in 13 decembrie 2020. Croaziera propriu zisa va avea programul si itinerariul deja postat:

Duminica   6/12/2020    Pointe-a-Pitre, Guadeloupe    -    19:00
Luni  7/12/2020    Road Town, Virgin Islands, Bri    10:00    19:00
Marti    8/12/2020    Philipsburg, St. Maarten    08:00    19:00
Miercuri    9/12/2020    Roseau, Dominica    09:00    19:00
Joi    10/12/2020    Basseterre, St Kitts & Nevis    09:00    19:00
Vineri   11/12/2020    St. John's, Antigua and Barbuda    08:00    18:00
Sambata    12/12/2020    Fort de France, Martinique    08:00    23:00
Duminica    13/12/2020    Pointe-a-Pitre, Guadeloupe    08:00

Intre timp am primit informatia ca MSC a anulat mai multe croaziere, printre acestea si cea a navei  MSC Preziosa din Antile 14 - 28 martie. Croaziera noastra era un segment din aceasta calatorie, deci este oficial comunicata ca anulata. Decizia si informatia MSC a sosit doar ieri si primul lucru la care m-am gandit a fost la situatia celor peste 3.000 de pasageri, care erau deja pe drum sau in Fort de France, gata pentru imbarcarea care urma sa se desfasoare astazi...

In data de 10 martie, Martinica a anuntat 3 cazuri confirmate de coronavirus, doi jamaicani si un dominican care calatorise in Italia. In dat de 11 martie s-a anuntat ca pe Costa este un posibil caz de coronavirus, iar Martinica nu a dat acceptul acestui vas de a ancora in port. Apoi a doua zi, in 12 martie, s-a dat ca certitudine ca nava Costa Magica are cel putin 5 cazuri la bord. De teama sa nu fie situatii si cu alte nave, Martinica a luat acum o zi si jumatate masura temporara de a nu permite imbarcarea/debarcarea in Fort de France. MSC s-a aflat astfel in situatia in care nu poate doca acolo si deci sa preia calatorii.

Lucrurile se desfasoara acum cu mare rapiditate, astazi un loc poate sa fie ok, maine poate sa fie inchis...Noi putem doar sa ne informam cat mai corect si la timp, incercam sa adaptam, sa schimbam, sa mutam, sa gasim solutii...

Revin acum la subiectul nostru, deci desfaceti bagajele, ne pregatim de plecare doar in decembrie. Referitor la hotel si optionale, inca nu am raspunsuri, sper insa sa le primim cat mai curand. Totodata asteptam si raspunsurile oficiale de acord de mutare, pentru zboruri si croaziera. Ceea ce am primit pana acum sunt cele de principiu. Agentia o sa va anunte atunci cand are totul pregatit, pentru refacerea contractelor.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #22 : Marţi, 17 Martie 2020, 13:38 »
Am primit azi acceptul de mutare pentru 2 optionale. A mai ramas o optionala (cea din Dominica) si hotelul din Guadelupe.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #23 : Miercuri, 18 Martie 2020, 08:23 »
Am reusit sa mutam si hotelul. Agentia din Dominica nu raspunde, nici pe Email, nici pe telefon. Lucrurile de genul acestea insa se pot rezolva si pe parcurs. Tot ce sper acum este ca hotelul si agentiile locale sa reziste financiar si sa mai existe...Fara suport guvernametal, asa cum am vazut ca pregatesc britanicii acum, multe business-uri o sa dispara daca situatia nu va reveni la normal in maxim 3 luni.

Offline getaravi13

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 30
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #24 : Miercuri, 18 Martie 2020, 09:45 »
Buna dimineata,

Multumim pentru eforturile voastre , ale tuturor celor din Agentie

Sa speram ca pana in Decembrie ne vom putea intoarce macar partial la viata noastra proprie si ca ne vom putea bucura de frumusetile acestei lumi.

Aveti grija de voi ! :love:

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #25 : Vineri, 03 Aprilie 2020, 12:20 »
Asa cum v-am comunicat si toata lumea a fost de acord, croaziera a fost mutata in luna decembrie, urmand a se desfasura in perioada 4 - 13 decembrie 2020.

Zborurile au fost mutate, asa cum deja v-am anuntat, fara costuri, iar noul program este:

AF1089 L 04DEC 5*OTPCDG DK18  06:00 08:25  04DEC  E  0 320 B

AF 474 N 04DEC 5*CDGPTY DK18  14:05 19:20  04DEC  E  0 789 MS

RETUR:

AF 475 K 13DEC 7*PTYCDG DK18  21:20 13:35  14DEC

AF1088 K 14DEC 1*CDGOTP DK18  19:00 22:50  14DEC 

Croaziera a fost si ea mutata fara costuri (doar cine a optat pt upgrade va fi nevoie sa achite diferenta) si va avea programul pe care deja vi l-am comunicat:

Duminica   6/12/2020    Pointe-a-Pitre, Guadeloupe    -    19:00
Luni  7/12/2020    Road Town, Virgin Islands, Bri    10:00    19:00
Marti    8/12/2020    Philipsburg, St. Maarten    08:00    19:00
Miercuri    9/12/2020    Roseau, Dominica    09:00    19:00
Joi    10/12/2020    Basseterre, St Kitts & Nevis    09:00    19:00
Vineri   11/12/2020    St. John's, Antigua and Barbuda    08:00    18:00
Sambata    12/12/2020    Fort de France, Martinique    08:00    23:00
Duminica    13/12/2020    Pointe-a-Pitre, Guadeloupe    08:00

Dintre cele 4 excursii optionale achitate am reusit sa rezolvam mutarea a 3 dintre acestea, doar una dintre agentiile partenere neraspunzand la cerere. O s-o reluam dupa ce se linistesc apele.

Referitor la modificarile de contract, cu precizarea noilor date, va informez ca acestea vor putea fi facute doar atunci cand fetele din agentie se intorc la birou. Acum se lucreaza in regim de telemunca, iar acasa ele nu au posibilitatea intocmirii de contracte.

Inchid deocamdata subiectul, urmand sa revin in luna mai.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #26 : Joi, 23 Iulie 2020, 18:45 »
Am transmis in seara aceasta, 23.07.2020, tuturor celor inscrisi un Email. Daca doriti sa amanam, cititi ceea ce am explicat, si pana duminica seara astept un raspuns. Daca nu ati primit Email-ul, scrieti-mi pe singlescamp10@gmail.com si va transmit din nou.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11466
Re: Croaziera Caraibe 20 - 29 martie 2020
« Răspuns #27 : Luni, 27 Iulie 2020, 15:25 »
Va scriu acest mesaj pentru a va confirma ca am primit raspunsurile de agreere a recomandarii pe care am facut-o, referitoare la mutarea croazierei intr-o alta perioada (mai putin a Elenei C). 

Asa cum am promis, ma voi implica impreuna cu Bon Voyage in re-mutarea acestei actiuni, cu tot ceea ce presupune aceasta: obtinerea acceptului liniei aeriene, confirmarea liniei de croaziera, agreerea de re-mutare a perioadei de sedere la hotel si amanarea datelor de prestare a serviciilor turistice de catre agentiile locale.

Am inceput astazi cu prima si cea mai urgenta dintre problemele legate de aceasta excursie: cererea de mutare a croazierei propriu-zise. Astazi expira termenul de gratie acordat de MSC pt o eventuala mutare, astfel incat la prima ora am transmis tabelul cu cei care ne-au transmis raspunsul pozitiv.

Doresc sa va explic ce demers am facut si pentru ce perioada. Am mentinut cabinele asa cum le-am avut repartizate pe grup initial si am solicitat ca noua perioada decembrie 2021. Stiu ca pare tare departe, dar tin sa explic logica acestei alegeri: in Caraibe exista 2 perioade de navigatie pentru vasele de croaziera: sfarsit de februarie - martie si luna decembrie. In restul anului exista riscul furtunilor, a caldurii excesive si de aceea companiile de croaziera nu aleg sa calatoreasca in alte luni decat cele sigure, pe care vi le-am prezentat.

Aveam deci de ales: martie sau decembrie 2021. Martie mi se pare inca prea devreme pentru o navigatie in conditiile obisnuite de croaziera, cu siguranta ca inca vor mai exista restrictii si reguli de imbarcare, pe vas, in porturi. Normalitatea in croaziere o sa reapara doar atunci cand pericolul epidemiologic va scadea spre un minim, ori asta se va intampla atunci cand un vaccin va reusi sa fie distribuit pe scara  mare, in lume. Ori cat am fi de optimisti, la asa ceva nu o sa asistam mai repede de primavara/vara viitoare. Probabil ca Statele Unite au sa inceapa primii, Trump are mare nevoie de asta in cursa sa electorala, o sa mai fie China de care se leaga sperantele Americii Latine si Africii si cred eu Rusia, care trebuie sa arate intr-un fel ca raman o mare putere. UE va urma in valul doi, aici este mai multa precautie, asa ca eu nu vad sa fim vaccinati mai repede de luna mai-iunie 2021.

Croazierele urmeaza sa porneasca, doua dintre ele, Aida si Tui am inteles ca sunt zilele acestea gata de navigatie. Dar imbarcarea se va face selectiv, iar coborarea in porturi nu va fi posibila. Vor fi de fapt croaziere panoramice, itinerariul lor avand loc in fiordurile norvegiene. Urmeaza la jumatatea lui august MSC cu doua croaziere in Mediterana, dar cu pasageri exclusiv din Italia. Nu au comunicat inca daca opresc sau nu in porturi, cred ca deciziile vor fi luate pe loc, functie de conditiile din acele zile.

Companiile vor fi intr-o perioada de testare pana in iarna, atunci cand pornesc flotele. O sa faca adaptari din mers, incercand sa vada bresele in sistemul de securitate si cum se pot rezolva. E clar ca doar incercand se vor putea gasi solutii. Cine va calatori in aceasta perioada? Cred ca destul de multa lume. Nu la nivelul de acum un an, dar vor fi destul de multi doritori sa-si reia calatoriile pe mare.

Eu v-am facut recomandarea sa profitati de aceasta posibilitate de mutare pe care ne-au oferit-o cei de la MSC pentru ca personal sunt o persoana mai inclinata spre siguranta decat spre aventura. Chiar daca apar a fi altfel. Si asa incerc sa indrum si oamenii, spre solutii mai sigure. Nu ma indoiesc ca se va naviga in decembrie si sunt ferm convins ca se vor desfasura si croazierele din martie. Dar cu anumite conditii restrictive, care in general afecteaza chiar si pe cei care sunt mai nepasatori la asta. Asa ca am dus totul mai incolo, pentru a mari gradul de siguranta.

Maine am sa scriu companiei aviatice explicand contextul, apoi continui in ordinea importantei. Am sa va tin la curent cu raspunsurile la demersurile mele.