Autor Subiect: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020  (Citit de 12900 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« : Miercuri, 20 Februarie 2019, 18:14 »
29.07.2019
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Dupa experienta fantastica pe care am avut-o cu grupul din 2019, am tinut ca viitoarea excursie s-o organizam tot in perioada Anului Nou (Tet) Vietnamez. Daca o sa urmariti fotografiile prezentate la excursia de anul trecut o sa intelegeti usor de ce am vrut asta:

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2711.15.html

Am vrut neaparat sa va arat si voua, celui de-al doilea grup cu care calatoresc acolo, frenezia, nebunia de culoare, explozia de flori. Aceasta vacanta nu este deci organizata doar in varf de sezon turistic, ci si in perioada celui mai important eveniment din Vietnam: Anul Nou Lunar, este un fel de Revelion al nostru, dar cu radacini si traditii mult mai puternice. Sarbatoarea se numeste lunar pentru ca stim, calendarul este bazat pe miscarile lunii. Cunoscut în Vietnam ca Tet Nguyen Dan, sau pur și simplu Tet, Anul Nou Lunar este o sărbătoare a primăverii și a anului viitor. Sărbătorile Tet încep de la începutul unui nou an, bazat pe calendarul lunar chinezesc. În calendarul gregorian, Anul Nou Lunar se încadrează între sfârșitul lunii ianuarie și jumătatea lunii februarie. În cele mai multe zone ale din Vietnam, festivitățile lunare de Anul Nou durează cel puțin trei zile. În acest timp, poporul vietnamez isi petrece timpul cu familia și prietenii,  reamintandu-si ceea ce au facut anul trecut. Am scris un articol despre aceasta sarbatoare in Vietnam, il puteti citi aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2715.0.html
Am tinut sa va oferim, celor care mergeti acolo cu noi, ocazia de a vedea ceea ce foarte foarte rar agentiile turistice ofera, este usor de inteles de ce.

O sa gasim Vietnamul in haine de sarbatoare! Punctul culminant al festivitatilor va fi la mijlocul excursiei noastre, in noaptea 24/25 ianuarie , atunci cand in Vietnamul va intra in Noul An! Asa ca o sa sarbatorim al doilea Revelion!

Tarif: 2.430 EUR

Discount Golden-Members: 50 EUR. Se va anunta agentia, pentru a se scadea la ultima rata

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/excursie-vietnam-cambodgia-19-30-ianuarie-2020/

Plecare: 19 ianuarie 2020
Sosire:  30 ianuarie 2020

Zboruri Quatar Airways:

19 ianuarie BUCHAREST OTP  - DOHA DOH     QR 222 12:20 17:55

19 ianuarie DOHA DOH  - BANGKOK BKK        QR830  20:25 06:55  (in 20.01)       

20 ianuarie BANGKOK BKK  - SIEM REAP REP  PG905  11:30 12:35 

si retur:

30 ianuarie HANOI HAN 2 - DOHA DOH  QR969 08:55 13:25         

30 ianuarie DOHA DOH  - BUCHAREST OTP    QR219 16:10 20:30


Cazari
SIEM REAP - SOMADEVI ANGKOR HOTEL 4*
PHNOM PENH - SUNWAY HOTEL 4*
CHAU DOC - CHAU PHO HOTEL 4*
CAN THO - TTC CAN THO HOTEL 4*
HO CHI MINH - EDEN SAI GON HOTEL 4*
HANOI - HANOI REX HOTEL 4*
HA LONG - STARLIGHT CRUISE 4*

Servicii incluse:
• Zboruri Bucuresti - Doha; Doha - Bangkok; Bangkok - Siem Reap; Hanoi - Bucuresti
• zborurile domestice (interne; 250 EUR/persoana):
SIEM REAP REP - PHNOM PENH PNH 
HO CHI MINH - HANOI HAN 
• Cazare in hoteluri de 4* in camera dubla, mic dejun zilnic inclus
• Transferuri si transport cu microbuz dedicat grupului
• Taxele de intrare si vizitare in functie de itinerarul mentionat
• Ghid vietnamez vorbitor de limba engleza
• Excursie cu ambarcatiune
• Mese, conform celor indicate in program: 7 pranzuri + 1 brunch + 4 cine)
• Bilet de croaziera de la Phnom Penh la Chau Doc
• Viza de Vietnam, 30 EUR/persoana.
• Insotitor de grup roman, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• Viza de Cambodgia, 35 €/persoana, se achita la inscriere, se obtine electronic
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi, se achita in prima zi de excursie insotitorului de grup (40 EUR/persoana), urmand a fi date pe rand ghizilor, soferilor, barcagiilor si celor care ne ajuta la bagaje. Este o practica in Asia si America de sud, este un "must do".
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Cindea Gigi 0040 745 106501

Program si servicii:

19 ianuarie Ziua 0 ORA 10.00 Intalnire pe aeroportul OTP, Bucuresti Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Zbor: 19 ianuarie BUCHAREST OTP  - DOHA DOH  QR   222  12:20 17:55[/color]
Conexiune DOHA -BANGKOK QR 830 20:25 06:55 +(in 20 ianuarie)

20 ianuarie Ziua 1 Conexiune 20 ianuarie BANGKOK BKK  - SIEM REAP REP    PG 905 11:30 12:35. La sosirea in Siem Reap, va fi nevoie ca in primul rand sa facem formalitatile de viza, s-o achitam fiecare individual. Ne regrupam la linia de preluare a bagajelor, care este in aceiasi incinta cu zona de vize. Iesim impreuna, in grup, din aeroport urmand sa luam bagajele si sa fim transferati la hotel pentru check-in. Va fi tarziu pt orice fel de activitate, iar urmatoarea zi deja incepem vizitarea.  Cazare la Siem Reap.

21 ianuarie Ziua 2 SIEM REAP 7.00 Micul dejun. 8:00 plecam sa vizitam Poarta de Sud a Angkor Thom, apoi Templul Bayon, Terasa elefantului presupus a fi fost sala de audienta a regelui. Continuam vizitarea cu terasa din Leper King - considerat a fi fost locul care gazduia ceremoniile regale. Dupa-amiaza, vizitam templul Angkor Wat si apoi templul "imbratisat de radacini" Ta Prohm. Daca ne putem incadra in timp si vremea este buna (adica nu atat de cald), urcam pe dealul Bakheng pentru un apus fantastic, cu panorama spre Angkor Wat si Baray. Pentru cina: show-ul Apsara Angkor Dance. Cazare in Siem Reap.

22 ianuarie Ziua 3 SIEM REAP - PHNOM PENH 7:00 Micul dejun si apoi check out. 8.00 plecam cu autocarul pana la un mic port de unde o ambarcatiune spatioasa ne va duce la un sat pescaresc, amplasat aproape de malul celui mai mare lac din Asia de Sud-Est, Tonlé Sap. La intoarcere intram intr-ul Centru de prezentare a mestesugurilor locale, au acolo si o expozitie cu vanzare pentru obiecte deosebit de frumoase si produse din matase. La 12.00 avem pranzul la un local din oras, iar de acolo la 13.30 ne continuam drumul spre aeroport. In jur de 16.30 ajungem in Phnom Penh, facem check in-ul si iesim impreuna la o plimbare pe faleza, apoi intr-un loc cu totul si cu totul inedit: Night Market, acolo unde lumea locanici si deopotriva turistii, mananca pe jos, pe covoarele asezate in mijlocul pietei. Cei mai "gingasi" pot lua separat cina la un local de pe faleza, sunt mai multe acolo si au mancare buna...

23 ianuarie Ziua 4 PHNOM PENH - CHAU DOC . 7:00 mic dejun, iar la 8.00 avem check out-ul. Primul obiectiv pe care il vizitam este Palatul Regal, apoi Monumentul Independentei si Templul Wat Ounalom. La 12.00 mergem in port, luam o mica gustare acolo, iar la 13.00 ne imbarcam pe o ambarcatiune care ne va duce spre Delta Mekong-ului. 5 ore pe apa, relaxare, cafea, o sa primi si sandvici si apa, trecem granita dintre Cambodgia si Vietnam, vedem si veti intelege ceva din viata celor care traiesc pe Mekong. In jur de 18.00 ajungem in Chau Doc, de unde vom fi preluati si transferati la hotel. Cine are chef de o plimbare, ghidul va fi dispus sa ne arate zona de faleza si apoi piata de legume, foarte activa in acea zi, inainte de Anul Nou. O sa fim cazati la Chau Doc. 

24 ianuarie Ziua 5 CHAU DOC - CAN THO 7:15 micul dejun si plecam cu check out-ul facut si bagajele in autocar spre port, de unde o ambarcatiune ne va duce la o ferma de pesti, apoi intr-un sat de pescari, musulman. Ne intoarcem in port, la autocar si la 9:15 vom porni intr-o calatorie de cca o ora si ceva pana la o padure tropicala: Tra Su Cajuput Forest. Intram cu barcile in rezervatie, avem apoi un pranz in stil vietnamez si la 13:30 plecam la Can Tho. O sa urmeze o seara de vis, este cea a Revelionului. Iesim pe strada, vizitam strazile cu aranjamentele florale, petrecem si noi cu ei...La 00.00 este un imens foc de artificii, trebuie sa avem pregatit ceva de baut....

25 ianuarie Ziua 6 CAN THO – HO CHI MINH  07:00 Micul dejun, apoi o luam usor pe faleza, pana la doc, de unde o ambarcatiune ne va duce la o livada de fructe si intr-un sat, pentru a intelege cum isi sarbatoresc oamenii de acolo prima zi din an. Trecem si prin vestita piata plutitoare Cai Rang, dar o sa gasim doar 2-3 comercianti... Ne intoarcem in port si o sa vizitam o casa coloniala, exceptionala, pitoreasca, scena unei carti si a unui film: "Amantul". Casa se numeste Binh Thuy.  La 12:00 avem pranzul iar la 13:30 plecam spre aeroport, de unde zburam catre Ho Chi Minh cel mai mare oras al Vietnamului. Check in si free time.

26 ianuarie Ziua 7 HO CHI MINH CITY sau SAIGON   7:00 micul dejun si check out. 08:30. Plecam sa vizitam zona centrala, construita pe vremea dominatiei franceze: Catedrala Notre Dame, Oficiul Postal Central, Ben Thanh Market. Continuam cu vizitarea cartierului chinezesc, langa Binh Tay market si Thien Hau Pagoda.  La 11:30 avem pranzul intr-un restaurant local. Stiu, este cam devreme, dar trebuie sa ajungem la zborul spre Hanoi. Ajungem acolo, ne cazam si free time.

27 ianuarie Ziua 8 HANOI - HA LONG   7:00 Mic dejun, check out, cu bagajele in autocar plecam la 8:00 dimineata de la hotel. Dupa o calatorie interesanta de 3,5 ore vom ajunge la Ha Long. De-a lungul drumului sunt insirate geometric orezariile si satele vietnameze. O sa fim apoi transferati cu un tender pe un hotel plutitor de lux. O sa fim primiti cu un coctail  iar apoi o sa savuram o masa vietnameza cu fructe de mare locale proaspete. O sa porniti intr-o croaziera, printre fantasticele formatiuni carstice ce se ridica deasupra marii. Splendidul Golf Ha Long, inclus de UNESCO in Patrimoniul Mondial, are aproape 2.000 de insulite acoperite in varf de o vegetatie de jungla densa. Legenda spune ca acest golf s-a format cand un dragon s-a aruncat in mare si, trantindu-si coada cu entuziasm, a sculptat regiunea intr-un arhipelag. Turnurile carstice care se ridica la sute de metri de apele golfului se pare ca l-au inspirat pe regizorul James Cameron in crearea decorului filmului Avatar. Trecand printre insulite, o sa oprim la un moment dat, vom cobori in tendere si vom fi preluati apoi de niste mici barcute care o sa plimbe intr-un sat pescaresc. Peisajele sunt de vis...O cina vietnameza o sa fie servita la bord si tot acolo o sa ne petrecem noaptea...in paradisul Ha Long Bay. 

28 ianuarie  Ziua 9 HA LONG - HA NOI 6:30 excercitii de Tai Chi pe puntea vasului si fotografii ale rasaritului. Luam apoi micul dejun in restaurantul vasului si apoi la 9.30 vom cobori la tendere pentru a fi dusi pe o insulita, unde vom vizita o grota, Thien Canh Son Cave aflata in Bai Tu Long Bay. La 09:30 Check out din camera dar ramanem pe vas. Punem bagajele la receptie, iar la 10.30 luam bruch-ul, la fel in restaurant.  La 12:15 avem debarcarea in port si la 12:30 transfer spre Hanoi la acelasi hotel la care am stat si cu o zi inainte. Check in si free time.

29 ianuarie. Ziua 10: HANOI – CITY TOUR (B/L/D) 07:00 Micul dejun, iar la 8.30 mergem sa vedem Muzeul Etnografic si un spectacol de papusi pe apa. Apoi Complexul si Monumentul Ho Chi Minh, de asemenea Pagoda cu o Coloana. La ora 12.00 pranzul la un local central. La 13: 30, dupa masa, vizitam Templul Literaturii, fondat in 1070 de Imparatul Ly Thanh Tong si dedicat filozofului chinez Consucius. La 15:30 vizitam Ngoc Son Temple si Lacul Hoan Kiem lake, o plimbare apoi in Vechiul Cartier al Hanoi-ului, cu ale sale 36 de stradute comerciale. La 17.00 ne intoarcem la hotel, refresh si la 19:00  mergem sa luam cina.

30 ianuarie Ziua 11 Mic dejun la pachet, check out hotel, transfer la aeroport, zboruri spre tara: 30 ianuarie HANOI HAN 2 - DOHA DOH  QR969 08:55 13:25  si conexiune: 30 ianuarie DOHA DOH  - BUCHAREST OTP    QR219 16:10 20:30

:oops:!!!! Precizari referitoare la inscrierea in excursie. Am anuntat aceasta vacanta, cu 10 luni inainte de perioada de desfasurare pentru a fi siguri pe rezervarile de avion pana la destinatie si de zborurile domestice (cele interne).
 
Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Care nu sunt genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic. Asteptam oameni veseli, deschisi, care armonizeaza usor intr-un colectiv. Asta pentru ca atmosfera sa fie la fel ca in toate actiunile noastre.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single Singles Camp.

In caz de renuntare nu puteti gasi usor un inlocuitor! Zborurile sunt nominale si nu pot fi transferate. Conditiile de renuntare sunt cuprinse in contractul pe care il incheiati cu agentia si sunt prezentate general pe site-ul nostru aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Avand in vedere aceste precizari, va recomand sa va asigurati ca in perioada anuntata pentru excursie, nu o sa intervina probleme de servici sau de natura sa va impiedice sa plecati in vacanta. Pentru a preintampina pierderea avansului achitat, in situatii medicale, puteti incheia o polita storno, care acopera anumite situatii f.serioase. 

Pentru ca mergem acolo de Revelionul vietnamez:



Fotografii...o sa va convingenti insa ca realitatea este mult mai frumoasa!


















Cateva filmulete de prezentare a unora dintre locurile pe care urmeaza sa le vizitam: 


Hanoi:

! No longer available


! No longer available


Spectacol de papusi pe apa:

! No longer available


Halong Bay:

! No longer available


! No longer available


Ho Chi Minh

! No longer available


Cai Be Floating market

! No longer available


Cham Village

! No longer available


Phnom Penh:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #1 : Vineri, 05 Aprilie 2019, 12:50 »
Am deschis rezervarile la excursia Vietnam - Cambodgia 2020! Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/excursie-vietnam-cambodgia-19-30-ianuarie-2020/

Prioritate au cei care deja si-au anuntat intentia de participare. Va fi nevoie insa ca si cei care ati scris agentiei, comunicand ca doriti sa participati, sa va inscrieti pe site si sa achitati avansul (sau diferenta de avans daca deja ati achitat o parte din acesta), pana la 3 mai 2019.

Asa cum am explicat pe site, biletele de avion sunt luate NOMINAL, este nevoie deci sa le achitam integral. Pentru ca acea perioada, de an nou lunar in Vietnam, este extrem de solicitata, este necesar sa ne grabim cat putem de mult cu plata biletelor.

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #2 : Joi, 11 Aprilie 2019, 19:46 »
Gigi m-a facut sa visez cu ochii deschisi.
M-am inscris in aceasta excursie. :) acum, in mod oficial.

Offline CristinaIonescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #3 : Luni, 06 Mai 2019, 11:36 »
si eu!

Offline Mircea V

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #4 : Luni, 23 Decembrie 2019, 10:59 »
Buna ziua,
daca, din intamplare cineva renunta, va rog sa aveti in vedere disponibilitatea mea pentru aceasta excursie!
Merci,

sarbatori fericite!

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #5 : Vineri, 03 Ianuarie 2020, 11:00 »
La multi ani tuturor!
Sa avem cu totii un an bun, cu sanatate, excursii frumoase si amintiri de neuitat!

O intrebare pentru Gigi: ce fel de moneda ar trebui sa avem la noi, pentru cumparaturi locale? si, in medie, cam ce suma?
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #6 : Vineri, 03 Ianuarie 2020, 12:20 »
Samiza mi-a spus chiar inainte de a pleca de revelion, ca a primit toate documentele necesare de la compania partenera din Vietnam, inclusiv biletele de avion pt zbor intern. Eu, ca insotitor de grup, o sa am la mine tot ceea ce este necesar pentru zboruri, cazare, masa si transfer pe apa. Deci nu va faceti griji in privinta urmatoarelor documente:

- bilete de zbor international
- bilete de zbor intern
- bilete pentru calatoria pe apa, Cambodgia - Vietnam, pe fluviul Mekong
- vouchere cazare la hoteluri
- vouchere pentru mesele care intra in tarif
- bilete de intrare la obiective

Ce trebuie voi sa nu uitati cand plecati de acasa:

- pasaportul - care trebuie sa valabilitate cel putin 6 luni de la data intrarii in Vietnam
- 4 fotografii 4 x 6 cm ( 2 pentru Cambodgia si 2 pentru Vietnam
- un pix, pentru a completa cat mai repede formularele de viza
- bani cash
- card
- numarul de telefon al insotitorului de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501 (este disponibil si in whatsapp)
- troler + eventual bagaj de mana. Acceptat gratuit de linia aviatica: 30 kg bagaj de cala pe zborurile internationale dar doar 20 pe zborurile interne!!! si 8 kg bagaj de cabina, in limitele acceptate de compania aviatica.

Referitor la bagaj. Ganditi-va sa luati cu voi doar strictul necesar. Nu ingramaditi in troler tot ce va vine la mana cu gandul, "poate imi trebuie". Avem mai multe check-in-uri si check-out-uri, deci manevrari ale bagajelor. Nu are cine sa va ajute, ganditi-va la acest aspect, nu exista servici inclus de a lua trolerele din camere si a fi duse la masina. Deci luati cu voi doar atat cat credeti ca puteti duce usor. Parerea mea este ca nu aveti nevoie de mai mult de 13-15 kg, este perioada calda, hainele si incaltamintea sunt mai usoare. Incaltaminte sport, usoara, cu talpa care nu aluneca, sa fie deja purtata, nu luati ceva nou. Tricouri din material care sa respire, NU din bumbac. Transpirati, umiditatea este mare si veti simti un disconfort destul de mare. Daca nu aveti asa ceva mergeti la Decathlon, gasiti acolo sunt destul de ieftine. Tineti cont ca dimineata si seara trebuie sa aveti mainile si picioarele acoperite, este cea mai buna paza contra insectelor, in special al tantarilor. E bine de stiut ca malaria, care se transmite prin intepatura, chiar daca este declarata ca eradicata, tot mai face uneori cate o victima...Stiu ca se recomanda in zone de acestea sa iei profilactic medicamente contra malariei, dar sa stiti ca acestea pot da si efecte secundare. Asa ca mai bine va paziti natural. Luati pantaloni usori, o bluza cu mancei lungi care de asemenea sa fie cat mai "respirabila"...

Trebuie sa va explic de asemenea ca avem intrari in zone de temple, acolo unde nu se accepta umeri goi, sau picioare dezvelite...prea mult! Umerii trebuie acoperiti si nu cu ceva transparent, ci cu ceva opac. In fiecare zi am sa va comunic daca este sau nu cazul sa va imbracati pregatiti pentru templu. Am avut si anul trecut aceasta recomandare si explicatie, insa din pacate am avut pe cineva in grup care nu a vrut sa inteleaga ca exista reguli, ca nu facem ce vrem ca...la noi acasa. Nu a fost lasata sa intre, asa ca a fost nevoie sa asteptam tot grupul pana cand si-a cumparat un tricou si am explicat si cerut un milion de scuze de la garda de obiectiv.

Ca bagaj de mana va recomand in mod deosebit un rucsac in care sa puteti avea zilnic cu voi pelerina, apa, poate un fruct, sapca.

Daca a venit vorba de sapca, deci de protectie...sa va spun ce va recomand sa aveti cu voi:

Majoritatea dintre voi nu au mai fost expusi in ultima perioada la soare, deci nu aveti pielea obisnuita cu razele calde...Protejati-va in fiecare zi si purtati cu voi in rucsacel un tub cu crema...O pereche de ochelari de soare este de asemenea bine venita

Si profilactic medicamente: in primul rand cele pe care le luati frecvent si apoi: pentru dureri de cap/gat /raceala: fiecare are preferatul lui: Nurofen, Eferalgan, aspirina, Fervex. Ceva pentru durere de gat – Strepsils sau orice altceva.
Antibiotic: exista antibiotice specializate pentru anumite tipuri de infectii, dar nu puteti avea toata farmacia dupa voi, asa ca discutati cu medicul de familie sa va prescrie (pt a putea cumpara) ceva mai general. Diaree: schimbati climatul, nu stiti cum reactionati la mancarurile de acolo, la tot felul de factori, asa ca neaparat ceva dintre – Saprosan, Imodium, Smecta, luati si voi ce stiti ca va face bine sau ce va recomanda farmacistul. Daca aveti probleme inverse, de constipatie, luati-va medicamentele favorite.
Dureri / aciditate gastrica: cine stie ce mancati si o sa va doara stomacul sau o sa simtiti arsuri. No-spa (pentru dureri) si Dicarbocalm (pentru arsuri). Dureri de muschi: daca va duceti sa vedeti locuri, cel mai probabil veti depune un efort mai mare decat acasa, asa ca e posibil sa aveti probleme cu durerile de picioare, mai ales dupa primele zile. Va recomand in mod deosebit aspirina, este excelenta pentru a preintampina febra musculara.
Zgarieturi si intepaturi de insecta: in mod cert, daca va duceti in zone cu probleme cu tot soiul de insecte, trebuie sa va luati spray anti-tantari si anti-alte vietati. Pentru tantari, cel mai bine este sa luati un spray sau ceva cu care sa va dati pe zona expusa. Anul trecut nu am avut nici macar pe Mekong tantari, asa ca am avut degeaba spary-urile, dar nu se stie nicioadata. Eu imi fac obligatia responsabila sa va avertizizez.
Creme antibacteriene: va taiati, va juliti, ca sa evitati o infectie bacteriana
Considerati ca ceea ce am scris este doar o recomandare. Este ceea ce iau eu in trusa mea, dar nu sunt medic si nici farmacist, deci nu pot sa sfatuiesc in alegerea si administrarea medicamentelor si nici nu pot sa generalizez medicamentatia mea pentru altii.

Despre bani.
Moneda nationala a Cambgiei este Riel Cambogian (KHR) Rata de schimb: 1 USD = 4 KHR. Aici nu o sa schimbam, pentru ca circula dolarul la fel ca in America. Nici nu va dati seama ca alta este moneda lor.
Moneda nationala a Vietnamului este Dong Vietnamez (VND). Rata de schimb: 1 USD = 23 VND (denominare, vechi mai are inca 4 zerouri). Ghidul vietnamez o sa ne dea toate detaliile necesare, unde schimbam, cat schimbam.

Ce este mai bine sa aveti la voi, USD sau EURO. Oricare dintre ele, dar trebuie spus ca USD este mai mult folosit si cunoscut in cele doua tari. Luati cu voi bancnote mici, cat de multe de 1 USD. O sa aveti nevoie, in multe locuri nu vi se poate da rest. Chiar si centi e bine sa aveti la voi, pt ca in Cambogia, care este mult mai ieftina, o bere de exemplu costa 50 de centi si e mai simplu sa platiti asa, decat sa vi se dea rest in rieli.

Bancomate sunt peste tot, comisionul este de cca 1 USD pe tranzactie. Asigurati-va insa ca banca la care aveti cardul are corespondenta si operatiuni acolo.

Marcela m-a intrebat cam cati bani aveti nevoie la voi. Va explic mai jos:

Pai hai sa incepem cu... inceputul (vizele) si sfarsitul (bacsisurile). Avem de achitat 30 USD la viza de Cambogia si 25 USD viza de Vietnam. Apoi bacsisurile cca 30 USD. Va rog sa le aveti in vedere, sunt anuntate...Deci total 85 USD

Apoi pentru mese. Avem incluse 10 mic dejunuri (unul box) + 7 pranzuri + 1 brunch + 4 cine, deci ne mai raman de luat si achitat in plus maxim 8 mese, ceea ce nu este mai mult de 100 USD.

Avem intrarile in tarif, croaziera, ambarcatiune, transferurile, transportul, ghizii. Deci cam...tot!

Raman costurile de impuls: racoritoare, cate o bere, fructe. Apoi cateva amintiri. Stiu eu, aici depinde de fiecare cam cat este dispus si...ispitit. Mergem la o ferma de perle, acolo este si o fabrica si multi o sa vreti sa cumparati ceva. Mergem de asemenea intr-un loc in care gasiti matase de foarte buna calitate, cam toata lumea a cumparat ceva anul trecut. La capitolul articole de lux, e bine sa stiti si sa fiti pregatiti sa gasiti multe magazine, multe produse din piele de crocodil. Textilele sunt foarte ieftine in ambele tarii, pot fi tentante. Nu uitati ca vom fi in perioada anului nou asiatic, este posibil sa mai avem tentatii...

Parerea mea, ca una peste alta, ca buget minim sa aveti la voi 300 USD si alte cateva sute, de siguranta si just in case, pe card. Daca va ganditi insa si la perle si la matase si la alte cumparaturi, atunci e clar ca aveti nevoie de mai mult...

S-a mai pus o intrebare pe forum, despre prize, despre wifi, retele mobile.

Prize. Am vazut ambele sisteme de prize: atat cele europene (tip C) pe care le avem si noi acasa, cat si alaturat pe cele americane (tip A). Tensiunea este 220 V, dar in cateva locuri am vazut si alternativ 110 V. Hotelurile bune si moderne, de genul celor in care o sa stam folosesc un sistem ciudat de prize, e un fel de combinatie care sa dea posibilitatea alimentarii fara adaptoare. Puteti vedea aici: https://blog.inspitrip.com/1760/vietnam-power-plug-and-voltage/

In Cambodgia, este 220, am vazut prize si europene, si americane si chiar britanice (G), le puteti vedea aici: https://www.lonelyplanet.com/cambodia/electricity

In 99% din locatii, in ambele tari puteti alimenta la priza europeana, dar preventiv, intotdeauna sfatuiesc pe cei care calatoresc in tari fara standarde stabilite. sa-si ia un adaptor universal. Se gasesc acum la multe magazine, de electrice si electronice. Nu uitati de asemenea de sfatul meu de calatorie sa aveti un triplu-stecker la voi, pentru situatia in care nu sunte destule prize in camera si cum veti fi doua persoane cu mai multe device-uri si baterii exerne, e bine sa va luati aceasta masura de precautie.

Wi-Fi. In toate hotelurile aveti free WiFi. Pe vas insa nu o sa aveti, acolo nu veti avea internet. Folositi deci pentru comunicare reteaua de WiFi folosind aplicatiile pentru asa ceva.

Retele mobile. Daca aveti multi bani, deci nu va pasa de costurile mari generate de convorbiri internationale cu alte continente, sau pe cineva care sa suporte costurile (firma, institutie etc) atunci puteti utiliza retelele lor locale, acoperirea este destul de buna. Daca insa sunteti precauti, tineti cont de csosturi, atunci procedati ca mine: la plecarea din tara, pun telefonul pe mod avion, evit deci riscul sa-mi ramana (sau sa se deschida printr-o atingere involuntara) datele mobile. Oricum afara nu raspund la telefoane, legatura cu agentia, cu colaboratorii si familia o mentin doar prin whatsapp.


Vremea

Va fi destul de cald, cu maxime de 27 - 34 de grade, 22 grade noaptea. Ploaie nu se anunta in acea perioada, riscul este de 1 zi pe luna, dar cine stie? - de aceea v-am recomandat pelerina.

Va atrag insa atentia ca noaptea pe care o s-o petrecem in Ha Long, poate sa fie un pic mai rece. Eu de regula imi iau o bluza de vant, cu care pot sta si pe punte, iar sub imi iau un tricou termic un pic mai gros decat cel de primavara.

Despre organizare, reguli de calatorie

Toate serviciile (cu exceptia zborurilor) sunt oferite de o agentie premium din Vietnam, este cea invitata sa reprezinte an de an aceasta tara la targurile internationale de turism. Programul este fixat pe ore si TREBUIE sa-l respectam, pentru a ne incadra in vizitarea tuturor obiectivelor. Nu exista posibilitatea unui program alternativ, cine s-a inscris intelege cred ca nu ma pot imparti in doua si ca trebuie sa particip la actiunile comunicate. Cine insa este mai solitar si are nevoie de o intimtate turistica, pe raspunderea lui si cu programul facut de el, poate sa nu participe la actiunile noastre, in fond fiecare este liber sa-si organizeze vacanta cum doreste. Este insa important sa ajunga la locul de servire a meselor, pentru a beneficia de serviciile incluse in pachet, pentru ca nu se pot face returnari de bani pentru asta.

Nu se accepta intarzieri. Plecarea se face la ora anuntata, asa ca daca va cunoasteti persoane mai putin active, luati-va masurile de siguranta pentru a ajunge chiar mai repede. Respectam regula de turism international, cine nu vine la ora comunicata, este considerat NO SHOW.

In microbuz locurile nu sunt for ever...Ne schimbam intre noi, ne mai rotim, mai facem modificari, astfel incat toata lumea sa stea in fata.

Discutam doar in ora locala din fiecare tara. La fiecare coborare, la fiecare sfarsit de zi, comunicam ora de reintalnire. Daca nu ati auzit sau nu ati fost atenti, intrebati la coborare insotitorul de grup pentru a va asigura ca stiti la cat trebuie sa va prezentati.

Ghidajul este, asa cum am anuntat, in limba engleza. Daca nu stapaniti bine aceasta limba, apelati la insotitorul de grup sa va ajute individual cu traducere. Trebuie insa inteles ca nu se poate face o traducere completa, se extrage doar esentialul si nu povesti sau conversatii si de asemenea ca acest extra-serviciu se face doar la cerere, nu in mod automat. 

Am sa revin zilele urmatoare cu adresele hotelurilor si programul de excursie. O sa va rog sa-l listati, pentru a avea reperele necesare. Eu comunic in fiecare zi ceea ce urmeaza sa facem dar e bine si recomandat sa aveti ce consulta atunci cand nu sunt in preajma voastra. Cand spun listare nu ma refer neaparat la a tipari, eu de exemplu imi salvez totul in telefon, la note.

Offline Marynia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #7 : Duminică, 05 Ianuarie 2020, 20:19 »
Multumesc foarte mult pentru informatii, Gigi.
As avea o intrebare referitoare la produsele din matase, care ma intereseaza in mod deosebit: locatia respectiva accepta si carduri sau trebuie sa avem cash? (pentru cash - dolari e ok?)
Sa stiu cum ma orientez. Oricum voi avea si ceva cash, dar stiu ca produsele sunt destul de scumpe si ar fi bine sa am si o rezerva, eventual pe card, pentru cazul in care gasesc ceva deosebit.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #8 : Luni, 06 Ianuarie 2020, 09:12 »
Lumea a platit acolo cu card, imi aduc bine aminte. Pentru ca au fost persoane care isi doreau si in final si-au cumparat mai multe piese. La un moment dat isi pusesera problema daca au destui bani.

Matasea este de foarte buna calitate, iar finisarea, am remarcat-o si eu ca...barbat. Mi-au placut mult, aveau acolo tot felul de bluze, rochii, camasi de noapte si toate facute dupa un croi foarte modern.

Ce trebuie stiut este ca Vietnamul a luat-o pe calea Chinei, folosesc modelul pe care l-a creat si este inca viu in China, cel a lui Deng Xiaoping. Adica "ramanem comunisti, dar deschidem granitele celor interesati de forta noastra ieftina de munca. Va oferim 100 milioane de muncitori, voi aduceti aici capacitati moderne de productie".

Lucreaza cel putin in materie de textile cu cei mai mari producatori mondiali, asta a dus la o specializare a muncitorilor, capabili pe de alta parte sa lucreze si pentru micii producatori locali. Asa au aparut ateliere care fac calitate, insa sunt multe si care doar copiaza brand-uri si umplu magazinele cu fake-uri. A face cumparaturi in Vietnam inseamna un pic de atentie, de unde cumperi. La matase nu am vazut fake-uri, dar la imbracamintea si incaltamintea sport, uau, e un dezastru acolo. Din curiozitate si ca incercare am cumparat 2 tricouri de acolo. Vreau sa va spun ca croiul, culorile si totul era la fel ca originalul. Dar cand le-am spalat a urmat dezastrul. Nu folosesc fixatori de culoare, asa ca...Nici o grija, o sa va dati seama usor acolo care sunt ok si care nu...

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #9 : Luni, 06 Ianuarie 2020, 09:54 »
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspuns.

Te rog sa ne spui despre telefonia mobila in cele doua tari, comunicarea/transmiterea de mesaje/imagini, daca avem acces la wi-fi,  standardul prizelor

Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #10 : Luni, 06 Ianuarie 2020, 11:16 »
Asa cum va spuneam, revin cu programul detaliat pe ore, cu toate informatiile legate de locatiile in care vom dormi si servi masa. Va recomand in mod deosebit sa va listati acest program, sa aveti aceasta lista in permanent asupra voastra acolo, pentru a o consulta si pentru a stii dupa free time unde sa va intoarceti.

Puteti sa tipariti programul si de asemenea puteti sa salvati in "Notite" pe telefon. Pentru asta: luati cu copy/paste textul de mai jos si salvati-l ca document in calculator si apoi transferati-l in telefon ca atasament, sau mai simplu, luati cu copy/paste textul si asezati-l direct in notite, pe telefon.

Program excursie Vietnam - Cambodgia 2020

Ziua 0 (19 Jan 2020) - ORA 10.00 Intalnire pe aeroportul OTP, Bucuresti Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Zbor: 19 ianuarie BUCHAREST OTP  - DOHA DOH  QR   222  12:20 17:55 si conexiune DOHA -BANGKOK QR 830 20:25 06:55 +(in 20 ianuarie)

Ziua 1 (20 Jan, 2020): SIEM REAP ARRIVAL (-/-/D)

Conexiune 20 ianuarie BANGKOK BKK  - SIEM REAP REP    PG 905 11:30 12:35.

12:35 Ajungem pe aeroportul din Siem Reap. Operatiunile de obtinere a vizei. Preluarea bagajelor si regrupare. Iesim impreuna din aeroport, ne intalnim cu ghidul local. Imbarcare in autocar, mergem la hotel pentru check in. Timp liber, refresh si ne intalnim seara pentru cina.

Cina o s-o luam la Square 24 – Street 24, Achasvar, Siem Reap

Cazarea: SOMADEVI ANGKOR RESORT & SPA – Address: Sivatha Blvd, Mondol II Village, Sangkat Svay Dangkum, Siem Reap Town

Ziua 2 (21 Jan, 2020): SIEM REAP (avem incliuse in tarif: mic dejun, pranz si cina)
07:00 micul dejun la hotel
08:00 Vizitam Poarta de Sud la Angkor Thom, Bayon Temple, Terasa Elefantilor, Terasa Leper King
12:30 Pranzul la un restaurant local.
14:00 Vizitam Angkor Wat. Urcam (daca nu e foarte cald) Bakheng hill pentru a admira apusul peste Angkor Wat si Western Baray.
19:00 Cina cu Apsara Angkor Dance show at Somadevi Hotel.

Pranzul il luam la Samros Srah Srang, Siem Reap
Cina la Somadevi Angkor Hotel.
Vom fi cazati si in aceasta noapte la SOMADEVI ANGKOR RESORT & SPA
Address: Sivatha Blvd, Mondol II Village, Sangkat Svay Dangkum, Siem Reap Town

Ziua 3 (22 Jan, 2020): SIEM REAP – PHNOM PENH (avem incluse micul dejun si pranzul), de asemenea in aceasta zi vom avea zborul Angkor - Phnom Pehn FLIGHT K6 116 @ 16:15/17:10
07:00 Micul dejun si check out de la hotel, urcam bagajele in autocar
08:00 Vizitam un sat pescaresc si un Centru de artizanat local
12:00 Pranzul la un restaurant local
13:15 Plecam la aeroport pentru zborul spre Phnom Penh.
16:15 Zbor la Phnom Penh
17:10 Ajungem la Phnom Penh, o sa fim preluati de pe aeroport de noul ghid, trasfer si check in la hotel. Restul zilei va fi liber.
Propunere pentru cei care vor sa experimenteze orasul seara: intalnire la ora 18:30. Plecam impreuna pe faleza, pana la Night Market, acolo unde se mananca pe jos, pe covoarele asezate in mijlocul pietei. Cei mai "gingasi" pot lua separat cina la un local de pe faleza, sunt mai multe acolo si au mancare buna...De la Night Market si eventual un bar panoramic aflat in apropiere, plecam cu tuk-tuk-ul pana la hotel, grupati cate 2-3. Costa in jur de 2 USD de persoana.

Pranzul il luam la Seta Restaurant – 134 Samdech Tepvong street, Phnom Penh
O sa fim cazati la SUNWAY HOTEL  - Address: No 1, street 92 Sangkat Wat Phnom, Phnom Penh

Ziua 4 (23 Jan, 2020): PHNOM PENH – CHAU DOC (doar micul dejun este inclus)
07:00 Micul dejun si check out hotel
08:00 Vizitam Palatul Regal, Monumentul Independentei si un templu, Wata Ounalom.
12:00 Trebuie sa fin in port, pe faleza. Plecam spre Chau Doc cu o ambarcatiune, care pleaca la ora 13:00. Barca are locuri inauntru si dar si o mica terasa afara de pe care se poate urmari ceea ce este pe maluri. O sa primim ceva tip snack de mancare, putem lua cafea, apa etc. Va recomand insa daca va stiti rai de foame sa aveti ceva pregatit. Puteti comanda la hotel un hamburger de exemplu la pachet sau niste pui pane.
18:00 Dupa ce navigam 5-6 ore (depinde mult de cat dureaza formalitatile de iesire din Cambodgia si cele de intrare in Vietnam) ajungem in Chau Doc, unde vom incarca bagajele in autocar. Cine este obosit poate merge cu autocarul la hotel, cine insa vrea sa descopere viata de seara, haideti intr-o plimbare. Este foarte interesant. Ajungem la hotel pe jos in cca o ora si jumatate, apoi facem check in si luam masa in apropiere, la alegerea fiecaruia.

Cazare: CHAU PHO HOTEL Address: Trung Nu Vuong, Chau Phu B, Chau Doc City, An Giang Province

Ziua 5 (24 Jan, 2020): CHAU DOC – CAN THO (inclus micul dejun si pranzul)
07:15 Micul dejun la hotel. Check out.
08:15 Mergem in port sa luam o ambarcatiune cu care vom ajunge intr-un sat musulman de pescari.
09:15 Mergem mai departe si vizitam Tra Su Cajuput Forest, o zona de padure tropicala, foarte interesanta
10:15 O sa avem acolo posibilitatea sa vedem o mare diversitate ecologica si viata in salbaticie a unor pasari
12:00 Pranzul la Tra Su Restaurant (in parc).
13:30 Plecam la Can Tho, experimentant in drum viata populatiei ce traieste in delta Mekong
17:30 Ajungem la Can Tho, check in si timp liber...Dar trebuie sa stiti ca e seara Anului Nou Vietnamez. Asa ca.. o sa urmeze o seara de vis, este cea a Revelionului. Iesim pe strada, vizitam strazile cu aranjamentele florale, petrecem si noi cu ei...La 00.00 este un imens foc de artificii, trebuie sa avem pregatit ceva de baut....

Pranzul laTra Su Restaurant – Rừng Tràm Trà Sư
Cazare la TTC CAN THO HOTEL Address: 02 Hai Ba Trung, Tan An, Ninh Kieu, Can Tho

Ziua 6 (25 Jan, 2020): CAN THO – HO CHI MINH CITY (avem micul dejun inclus si pranzul)
06:00 Dimineata devreme, mergem in port, luam o ambarcatiune cu care pornim pe fluviu pana in piata plutitoare Cai Rang. Avamd in vederere ca este prima zi de An Nou o sa fie putine ambarcatiuni, va spun asta sa nu fiti dezamagiti cand ajungeti acolo. Mergem insa in continuare, locul acesta se afla in drumul nostru, spre Gradina cu Fructe, unde o sa aveti un Cooking Class si apoi mergem in sat sa vedeti cum isi petrec oamenii de acolo Revelionul. N-ar fi rau sa aveti ceva la voi de oferit, pt ca si ei o sa ne imbie cu cea au pe masa...
08:00 Ne intoarcem la hotel pentru a lua micul dejun.
09:30 Mergem sa vedem Binh Thuy Ancient House. O sa vedeti acolo, e vorba de casa coloniala foarte pitoreasca, scena unei carti si a unui film: "Amantul".
09:45 Ne intoarcem la hotel pentru relaxare. Check out inainte de a merge la restaurant.
12:00 Pranzul la restaurantul hotelului
13:30 Plecam cu autocarul la Ho Chi Minh city, cel mai mare si cel mai aglomerat oras din Vietnam.
17:30 Ajungem Ho Chi Minh city, check in hotel si timp liber
Va propun, ca dupa o o ora de relaxare si un refresh, sa iesim in oras, sa vedem spectacolul vietii de noapte de acolo si sa poposim apoi intr-un restaurant sa luam cina...

Parnzul la TTC Can Tho Hotel.
Cazare la EDEN SAI GON HOTEL Address: 38 Bui Thi Xuan street, District 1, HCMC

Ziua 7 (26 Jan, 2020): HO CHI MINH – HA NOI (avem inclus micul dejun si pranzul)
Este ziua in care zburam din Saigon spre Hanoi. FLIGHT VN 252 @ 15:30/17:40
07:00 Micul dejun si check out.
08:30 Mergem sa vizitam zona centrala a orasului si uriasa piata decorata cu flori. O sa vedem ceea ce s-a construit in perioada franceza:  Notre Dame Cathedral,
Center Post Office si Ben Thanh Market, apoi ne continuam vizita in Cartierul Chinezesc, langa Binh Tay si Thien Hau Pagoda.
11:30 Pranzul la un restaurant local, mergem apoi la aeroport pentru zborul la Hanoi.
15:30 - 17:40 zbor, vom fi asteptati in aeroport de noul ghid apoi mergem la hotel pt check in

Pranzul la Sai Gon Palace Hotel, 55/56 Nguyen Hue street
Cazare la HA NOI REX HOTEL Address: 44 Gia Ngu street, Hoan Kiem district, Hanoi, Vietnam

Ziua 08 (27 Jan, 2020): HANOI – HA LONG (avem incluse toate cele 3 mese, micul dejun, pranzul si cina)
07:00 Micul dejun la hotel
08:30 O sa fim luati de la hotel si pornim intr-o calatorie de 3 ore si jumatate cu autocarul pana la Hong Gai Tourist wharf. Daca o sa fim in timp, intram sa vedem ferma de scoici cu perle si sa vizitam si magazinul acesteia. De acolo puteti sa cumparati perle simple, in bijuterii, decoratii etc.
12:30 Inainte de imbarcare vom avea un scurt briefing despre croaziera, urmeaza imediat sa urcam pe vas si sa ne luam in primire cabinele
13:30 Luam pranzul pe vas, pe Flamingo Cruise, in timp ce traversam unul dintre cele mai fascinante locuri din lume, pana la Bai Tu Long Bay
15:30 Aveti optiunea gratuita de a vizita, alegand intre a merge cu o ambarcatiune din bambus sau  cu caiacul (cca 45 minute), un sat pescaresc, extrem de pitoresc. Va spun de acum ca nu mai este locuit, zona este rezervatie si deci indeletnicirea de baza a locuitorilor, adica pescuitul, nu se mai poate parcatica. Dar este o foarte buna posibilitate de a vedea cum au trait oamenii in laguna, inconjurati de muntii de calcar.
16:30 Ne intoarcem pe vas, relaxare si daca timpul e bun, plaja pe punte, acolo unde o sa gasiti mai multe scaune solare. Va recomand sa aveti pt seara ceva de baut la voi, este minunat sa stai la apus cu un pahar de whskey sau altceva pe punte...Exista si un bar acolo, dar preturile firesc ca sunt pe masura....
19:00 Cina la bordul vasului .
Overnight on board.

Pranzul si cina o sa le luam pe ambarcatiune, adica pe  STARLIGHT CRUISE acolo unde o sa avem DELUXE CABIN

Ziua 09 (28 Jan, 2020): HA LONG – HA NOI (avem iclus micul dejun si pranzul)
06:30 Cine doreste este invitat pe punte sa faca impreuna cu un instructor, exercitii de Tai Chi, dar si sa imortalizeze in imagini peisajul fantastic de dimineata...
07:00 O sa luam un ceai sau o cafea, apoi micul dejun la bord, in timp ce navigam spre Thien Canh Son Cave.
09:00 VizitamThien Canh Son Cave pe Bai Tu Long Bay.
09:30 Check out de pe ambarcatiune. Lasam bagajele la receptie.
10:30 Pana sa ancoram in port, luam pranzul la bord.
12:15 Debarcarea
12:30 Transfer cu autocarul, inapoi la Hanoi.
16:30: Ajungem la Ha Noi, facem din nou check in la hotel, apoi timp liber.
Va recomand sa mergeti in zona lacului, este aproape de hotel. Seara este minunat acolo.

Pranzul o sa-l luam pe ambarcatiune
Cazare la HA NOI REX HOTEL Address: 44 Gia Ngu street, Hoan Kiem district, Hanoi, Vietnam

Ziua 10 (29 Jan, 2020): HANOI – CITY TOUR (avem incluse toate cele 3 mese)
07:00 Micul dejun la hotel
08:30 Mergem sa vizitam complexul Ho Chi Minh ce include Ho Chi Minh’s Mausoleum, apoi Pagoda cu o Coloana.
10:30 Muzeul Etnografic si un spectacol de papusi pe apa.
12:00 Pranzul la un restaurant local
13:30 Vizitam Templul Literaturii, fondat in 1070 Temple of Literature, founded in 1070 de imparatul Ly Thanh Tong, si dedicat filozofului chinez, Confucius.
15:30 Vizitam Ngoc Son Temple si lacul Hoan Kiem, intr-o plimbare prin zona veche, istorica, ce cuprinde 36 strazi, numita fiecare dupa marfa care se vindea odata aici. Mergem si la Hang Be market – o piata de zi tipic vietnameza.
17:00 Ne intoarcem la hotel, apoi avem un pic de timp pentru refresh
19:00 Cina la un restaurant local

Pranzul la Koto Restaurant – 59 Van Mieu, Dong Da
Cina la Ngon Villa Restaurant – 10 Tong Duy Tan street
Cazare la HA NOI REX HOTEL  Address: 44 Gia Ngu street, Hoan Kiem district, Hanoi, Vietnam

Ziua 11 (30 Jan, 2020): HANOI – CITY TOUR (micul dejun inclus)
Este ziua zborurilor spre casa, ultima zi de excursie.
06:00 O sa avem cate o cutie cu mic dejun rece, apoi rapid check out, incarcam bagajele si mergem la aeroport.
Zboruri:
30 ianuarie HANOI HAN 2 - DOHA DOH  QR969 08:55 13:25         
30 ianuarie DOHA DOH  - BUCHAREST OTP    QR219 16:10 20:30

La aceste zboruri nu am sa va mai insotesc, decat ca asistenta la imbarcare. O sa plecam impreuna la aeroport, am sa ma asigur ca toti ati facut check in-ul, apoi eu am sa zbor din Hanoi la Bangkok pentru a ma intalni si prelua grupul de Tailanda. Va fi nevoie deci de atentie la imbarcare, conexiune. Zborul meu din Hanoi va fi cu decolare la 10:35.

Va rog sa aveti in vedere inca o data serviciile care sunt incluse si care nu.

Servicii incluse:
• Zborurile internationale Bucuresti -  Siem Reap si Hanoi - Bucuresti, cu conexiunile aferente, comunicate in programul de zbor
• zborurile domestice (interne)
SIEM REAP REP - PHNOM PENH PNH
HO CHI MINH - HANOI HAN
• Cazare in hoteluri de 4* in camera dubla, mic dejun zilnic inclus
• Transferuri si transport cu microbuz dedicat grupului
• Taxele de intrare si vizitare in functie de itinerarul mentionat
• Ghid vietnamez vorbitor de limba engleza
• Excursie cu ambarcatiune
• Mese, conform celor indicate in program: 7 pranzuri + 1 brunch + 4 cine)
• Bilet de croaziera de la Phnom Penh la Chau Doc
• Viza de Vietnam, 30 EUR/persoana.
• Insotitor de grup roman, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• Viza de Cambodgia, 35 €/persoana, se achita la inscriere, se obtine electronic
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi, se achita in prima zi de excursie insotitorului de grup (40 EUR/persoana), urmand a fi date pe rand ghizilor, soferilor, barcagiilor si celor care ne ajuta la bagaje. Este o practica in Asia si America de sud, este un "must do".
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Marcela, am completat mesajul 6 de pe acest topic cu raspunsul la intrebarea ta despre wifi, prize si telefonie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #11 : Marți, 07 Ianuarie 2020, 08:50 »
Am transmis tuturor participantilor un Email, ce contine programul excursiei, serviciile, si cateva ultime recomandari. Daca nu ati primit mesajul meu, transmiteti un Email la office@singlescamp.ro si am sa dau reply cu textul transmis celorlalti.

Offline CristinaIonescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #12 : Marți, 07 Ianuarie 2020, 14:42 »
am primit! multumim!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #13 : Miercuri, 08 Ianuarie 2020, 16:02 »
Estela, anul viitor va fi aproximativ in aceiasi perioada, dar nu identica, pentru ca o organizez tinand cont de anul nou asiatic, astfel incat sa fim in noaptea aceea la Can Tho. Este inegalabil ceea ce se petrece acolo, nu se poate nici descrie, nici inchipui! O sa vezi reactiile celor care merg anul acesta...

In 2021 anul nou se va sarbatori in noaptea de 11/12 februarie, asa ca 11 februarie trebuie sa fim la Can Tho, in Vietnam.

Excursia Cambodgia - Vietnam din 2021 va fi deci incepand cu 06.02 pana in 17 februarie. In premiera, anuntam prima dintre excursiile 2021:

Vietnam - Cambodgia 6 - 17 februarie 2021

O sa fie la fel ca acum un grup mic, de doar16 persoane, tin mult ca lumea sa se simta ca intr-un cerc de prieteni nu ca intr-o excursie Asia Express... :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020, 08:32 »
Deja am facut cererea de rezervare in Vietnam, este foarte posibil ca la intoarcerea din Tailanda, peste o luna, sa lansam Vietnam 2021.

Bagajele mele sunt la usa, sunt pregatit pentru o lunga calatorie de aproape 4 saptamani. Mai intai o sa fie Cambodgia, apoi Vietnam, apoi Tailanda. O calatorie asiatica, o noua incursiune in lumea aceea atat de putin inteleasa de europeni. Cultura, religia, traditiile, obiceiurile lor sunt toate diferite de cele europene si atunci asa in firea umana, spunem la tot ce nu intelegem: "ciudat".

Nu sunt deloc ciudati cei care traiesc acolo, doar ca mediul, contextul in care s-au dezvoltat, clima, resursele, fiind diferite de ale noastre, au apucat-o pe alte drumuri cu tot ce tine de supravietuire si spiritualitate.

Privim de sus pe cambodgieni, pentru ca ii vedem mici, negriciosi si saraci. Dar sa nu uitam ca ei au fost un imperiu, ca in anii in care ciuma facea ravagii in Europa datorita mizeriei, ei cladeau cel mai modern oras din lume, cu tehnici de deplasare si ridicare extrem de ingenioase...Angkor Thom avea pe atunci 1 milion de locuitori, pe o intindere comparabila cu cea a Londrei de azi. Sunt multe de povestit despre aceasta perla gasita acum o suta si ceva de ani napadita de jungla, dar nu asta este intentia mea acum, ci sa va explic de ce au fost capabili oamenii aceia si sa va explic ca spiritul de civilizatie evoluata nu dispare niciodata....Deci nu avem nici cel mai mic motiv sa-i privim su superioritate...

Apoi despre vietnamezi, spunem ca sunt saraci, ca vai de capul lor, ca traiesc in case lacustre. Asa este, pentru ca vedem o parte din populatie, pe cea mai stridenta, mai neobisnuita pt noi. Dar trebuie sa stiti ca Vietnam a luat-o, dupa razboaiele care le-au distrus tara, pe drumul Chinei lui Deng Xiaoping, asa ca sa nu ne miram ca peste cativa ani o sa vedem cum rasare o noua putere...Sunt multi, sunt harnici, sunt motivati au toate atuurile. Ii ajuta tara, au iesire la mare, la China, au un relief minunat, este acum o atractie turistica de top.

Nici despre tailandezi nu spunem de bine. Ii catalogam la fel ca saraci, ca nu stiu cum. Doar ca ei sunt pe locul 26 in lume la productia industriala, iar noi peste 50. Ei au 70.000 km de sosele foarte bune si autostrazi, noi...auleu, numai cand aud promisiunile fiecarui nou guvern ca o sa avem in cel mai scurt timp Braso - Comarnic, ma apuca...

Toate cele 3 tari au ce arata, ce oferi. Au o bucatarie exceptionala, au servicii ireprosabile, sunt ospitalieri, locatiile sunt super, iar promtitudinea cu care iti raspund la orice solicitare este extraordinara. La orice intrebi iti transmit detalii, explicatii, indrumari. Daca le trimit un Email colaboratorilor mei de acolo, in maxim 2 ore am un raspuns.

Chiar discutam zilele trecute, despre promtitudine, adica mai bine spus despre respect. Am transmis intr-o zi 4 cereri de cotatii si cereri de rezervare: in Tanzania pt avion privat si safari, in Maroc - la Rick's Cafe, in Madeira pt microbuze de tur, in Vietnam pentru cateva informatii suplimentare legate de turul in care plecam. Stiti cat a durat cel mai mult sa primesc un raspuns? 5 ore. In 1-5 ore am primis raspunsuri de la fiecare.

Am scris in Delta la 3 locatii, in luna noiembrie. Solicitam o cotatie si daca este posibil o rezervare. Stiti cand am primit raspuns? Dupa inca 6-7 Email-uri si 5-6 telefoane, acum o saptamana, deci dupa aproape 2 luni! Am scris la Calimanesti, unei pensiuni cred ca vreo 5 Email-uri, i-am sunat de vreo 3 ori, nici azi nu am un raspuns, desi imi promiteau de fiecare data, "acu', acu'". As putea sa continui cu exemplele, dar nu are rost...Vroiam doar sa va arat diferenta imensa intre altii si noi...Asa ca nu prea avem de sa ne imbatosam in fata nimanui... :-[ Trist, dar asta este adevarul.

Merg cu toata placerea si bucuria de fiecare data in partea aceea de Asia, la fel o fac si acum. Sunt convins ca desi am mai vazut locurile acelea, o sa mai intalnesc, o sa mai descopar ceva nou...Este fascinant, ma bucur imens ca plec din nou spre Asia, ca am ocazia sa ma rasfat in servicii foarte bune, sunt linistit ca o sa fiu bine primit peste tot, ca o sa savurez mancarurile lor usoare si aromate...

Deci pentru cei care pleaca impreuna cu mine: nu va faceti nici o grija, o sa avem parte de toata ospitalitatea! Ne intalnim maine pe aeroport, la ora 10:00. Nu uitati pasaportul, fotografiile, bagajul si...dolarii!  :)