Autor Subiect: Surprize pentru excursia " Singles Camp&Travel Bruxelles - Bruges 2019"  (Citit de 16937 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Surpriza mea, pentru cei din grupul Bruxelles - Bruges 2019: o vizita la Piata Saint Gery!
 
Surpriza pleaca de la faptul ca o sa stati intr-un cartier istoric, Dasaert, langa una dintre cele mai animate locatii! Are o multime de terase, cafenele, braserii, se numeste "Halele Saint Gery" – si e cunoscuta pentru viata de noapte  extrem de animata.



Inca ceva interesant: chiar in spate este Piata Saint Catherine, cea mai frumoasa zona din Bruxelles, cunoscuta de asemenea pentru servirea de “moules et frites” (midii cu cartofi prajiti) si specialitati de peste. Aici se afla si frumoasa biserica gotica Saint Catherine, alba si dantelata, mai multe bazine pe care inoata rate...Mondenii sosesc in numar mare in week-end, la “un drink”, celebrul fiind Aperolul si berea “La Chouffe” , parte din “beer mania”.

Biserica Saint Catherine a fost construita in sec. al XIX-lea, in 1854 de catre celebrul architect Joseph Poelaert. Astazi se mai pastreaza turnul, construit initial in sec. al XVII- lea, cu o arhitectura foarte frumoasa.



Aceasta biserica s-a orientat mai nou spre o activitate de traditie in Belgia, fabricarea berii. A creat astfel in parteneriat cu un producator local, o bere blonda, fructata, botezata Ste Kat’, dupa numele folosit de localnici cand se refera la aceasta biserica.



Preotul bisericii romano-catolice, considera ca aceasta bere “este imaginea bisericii, efervescenta, plina de viata”. La fel as completa eu, ca intreaga zona Place Catherine.

Halele Saint Gery sunt de fapt o piață veche acoperită, situată în centrul Bruxelles-ului, în inima unui cartier istoric.



Este o Agora emblematică, ceea ce a distins și continuă să particularizeze Regiunea Bruxelles-Capitale.  Folosit si ca centrul de expoziții și evenimente, edificiul reprezinta unul dintre simbolurile majore ale regiunii. Atmosfera animata este un adevarat tablou al mediului de viață din Bruxelles și identitatea sa urbană. Aceasta contribuie la cunoașterea patrimoniului tangibil și intangibil,  ceea ce reprezenta inițial, insula Saint-Gery.

Aici a fost  cea mai mare insulă formată de Senne, raul ce trece prin oras, numită în memoria Sfântului Gery, episcop de Cambrai, care ar fi construit o capela în jurul anului 580. Capela devenise Biserica Saint-Gery, care adaposteste incepand cu secolul al zecelea moaștele Sf. Gudula care au murit cu două secole mai devreme. Acestea vor fi transferate mai târziu în vechea biserică a Sf. Mihail, care va deveni Catedrala Sf. Mihail și Sf. Gudula, monument important pe care il vom vizita in aceasta excursie. Locul este si primul asezamant al ducilor din Lotharingie , loc ce marcheaza marchează nașterea orașului Bruxelles în secolul al X-lea.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, sub regimul revoluționar francez, biserica gotică a Evului Mediu târziu, care înlocuise biserica timpurie, este distrusă. În locul său, orașul Bruxelles are o piață publică în centrul căreia este instalată o fantana si un obelisc datând din 1767, recuperat din curtea mănăstirii Grimbergen. Locul este folosit ca piață pe parcursul secolului următor. Apoi  s-a hotărât  să se construiască o piață acoperită acolo.

Astfel ca se nasc halele Saint Gery. Proiectata de arhitectul Adolphe Vanderheggen, clădirea a fost inaugurată în 1882. Clădirea neorenascentista flamandă este un exemplu arhitectural remarcabil de design al sălii. Interiorul, care include fântâna veche, avea patru rânduri de căsuțe duble din piatră albastră. Structura clădirii este metalică. Piața Saint-Gery a prosperat până în urma celui de-al doilea război mondial. Neglijată de comercianți, a fost închisă în cele din urmă în 1977.  La randul sau cartierul aflat aproape de centrul orașului s-a ruinat, multe case fiind abandonate. În ciuda clasificării clădirii în 1987 și a mai multor încercări de realocare comercială sau culturală fără viitor, a fost nevoie de mai mult de douăzeci de ani pentru ca sălile să primească o reabilitare permanentă.

Din 1999, Halele Saint-Gery  sunt dedicate artei. Aici incep sa aiba loc expozitii, targuri, conferinte, zile de studio, spectacole, spectacole de lumini, concerte, avand un numitor comun care a facut din Bruxelles un “Oras Mondial”. Halele Saint-Gery  devin centru de resurse, ele reunesc diferite birouri de informare, cum ar fi centrul urban. Prin arhitectura lor excepțională, ele oferă un cadru simbolic pentru evenimentele inițiate de diverse entitati publice si private.

Halele  Saint Gery  se întind  pe mai mult de 2000 mp  de săli de expoziție, in cladirea cu structura  metalică;  acestea sunt deschise între orele 10:00 și 2:00, 7 zile pe săptămână. Se apreciaza ca sunt vizitate  de  mai mult de 250.000 de vizitatori pe an.  Expozițiile sunt gratuite si  sunt accesibile până la ora 2:00 pentru cei din galerie.  Pentru cei care se află în mezanin până la ora 18:00  iar cu joi noaptea până la ora 22:00. De asemenea , Cafe des Halles este un  restaurant  cu bar si  este deschis în timpul zilei , iar  seara  oferă un meniu de produse deosebite  făcute în regiunea Bruxelles, merita incercat.

Dintre cafenelele si terasele frumoase din zona Halele Saint Gery, ar fi de incercat: Delirium Cafe , Lord Byron, La Machine, Archiduc, Le Coq, Café Bizon, Monk, Life is Beautiful, Zebra Bar, Churchill’s, Skylab, Bar des Amis, multe dintre ele servesc si aperitive si ceva de mancare. Dar musai ar fi de neratat The Avocado Show.  Ce bine ca nu mai este mult pana in mai !

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Surprize pentru excursia " Singles Camp&Travel Bruxelles - Bruges 2019"
« Răspuns #1 : Marți, 26 Martie 2019, 23:25 »
  Va multumim pentru surpriza.
  Cred ca fiecare excursie devine unica prin micile bucurii si informatii pe care le impartasiti cu noi. Va doresc o seara frumoasa tuturor, iar viata sa fie la fel de frumoasa ca visele.
Nadia