Autor Subiect: Vedetismul, una dintre formele prostiei  (Citit de 1595 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11576
Vedetismul, una dintre formele prostiei
« : Sâmbătă, 16 Martie 2019, 17:44 »
Exista oameni care-si pierd in timp simtul rationalului, sufera o alterare a reperelor evaluative, de aici starea de confuzie, de ierarhizare incorecta, de modele false. Sau nu au avut poate niciodata foarte bine definite in minte acele semne, marcaje, care servesc la recunoașterea corecta a lucrurilor, sau nu si-au educat aptitudinea de estimare, de pretuire. Este un imens talmes-balmes in mintea lor, nu le este foarte clar ce este de apreciat si ce nu, ce este important sau ce nu are valoare... :crazy2:

Pe fondul acesta de labilitate evaluativa, mai vine si media si de multe ori societatea, sau cercul in care traiesc si le deformeaza si mai mult sablonul de masurare. Asa ca usor pot crede ca pitiponciala, vedetismul, ostentativitatea sunt atribute pozitive. Iar daca avem de a face cu persoane narcisiste, obsedate de atentie, rezultatul este devastator. Se cred  printi sau printese ce traiesc in sfere prea inalte incat sa se amestece cu muritorii de rand, au nevoie de un cerc in jurul lor in care sa roiasca amiratori, confirmativi ai frumusetii si inteligentei lor unice.  :flori:

Isi atribuie succesul, sunt critici, exclusivisti, restrictivi, sufera doar monologul. Fac orice este posibil sa iasa in evidenta, sa fie remarcati si fereasca Domnu’ sa nu-i admiri, sa nu le recunosti meritele, sa nu observi cat sunt de pricopsiti, sa nu le confirmi ceea ce iti impun ei.  :-[ :knuppel2:

Iar daca  ai proasta inspiratie sa le areti ca repere lor nu sunt cele corecte, daca iti permiti sa le tulburi universul lor princiar cu prezenta ta de muritor de rand si care culmea indraznelii o impui in fata lor ca normalitate, atunci sa vezi... :rtfm: :box: :hammer:


Offline Karrmen

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 14
 • A smooth sea never made a skilled sailor!
Re: Vedetismul, una dintre formele prostiei
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 16 Martie 2019, 20:42 »
Cred că în ultima perioadă ți-a fost dat să întâlnești astfel de ”specimene”, deoarece simt ... patimă în cele scrise de tine.  :hammer:

Știm cu toții vorba aceea din bătrâni conform căreia ... ”prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul”. Nu ne rămâne decât să ne ferim de ei - asta dacă nu suntem, conjunctural, obligați să interacționăm.
Și dacă situația ne permite, poate ... câte o mică lecție, nu ar strica să le admnistrăm! Deși ... cu o floare nu se face primăvară!  :)

Să avem o seară liniștită!(cu cât mai puține vedete alături de noi)

Offline Nadia

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 47
Re: Vedetismul, una dintre formele prostiei
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 16 Martie 2019, 23:52 »
      M-am hotarat cu greu sa va impartasesc si gandurile mele. Asta pentru ca au dat navala amintirile si viata mea e plina de oameni care nu scapau prilejul de a-si pune in evidenta vedetismul. In DEX se gaseste definitia '' Preocupare, tendință de a se pune în evidență cu orice preț, de a epata; atitudine de afirmare exagerată a calităților proprii ''dar cum poti trai in viata  linga astfel de oameni.
      Regulile  de bun simt nu te invata cum sa scapi de acesti '' devoratori de oameni '', cel mult sa intorci si obrazul celalalt. Viata insa m-a invatat sa nu mai respect regulile civilizatiei si trec pe trotuarul alaturat, sau incep o perioada sabatica, la care vedeta mea nu are timp de asteptat si cauta alta victima.
Am facut bine, am facut rau,  e foarte greu de spus cand a trebuit sa lucrez, cand a trebuit sa ma gandesc la existenta mea,la familia mea.
Viata insa merge inainte si cu bune si cu rele, iar calea pe care o alegem este destinul nostru, trecutul este o experienta, prezentul il traiesc, viitorul este departe!