Autor Subiect: Plimbari in “Targul Iesilor” si degustare de vinuri in R.Moldova 4 - 6 octombrie  (Citit de 19260 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Nu mai sunt locuri disponibile!


Tarife:

Softul site-ului, acolo unde se fac rezervari permite prezentarea doar a unui tarif. Va rog sa ne intelegeti ca nu-l putem afisa pe cel mai mic pentru ca in aceasta situatie cei care aleg varianta full, nu mai primesc Email pt ultima rata. Stiu este un pic neplacut sa alegi de exemplu varianta 180 lei, sa achiti tot si totusi sa primesti Email-uri care "te someaza" ca mai ai de achitat inca 280 lei. Site-ul trimite automat...nu cei din agentie fac asta.


460 lei, pentru cei din tara, care vor beneficia de cazare si mic dejun

180 lei pentru cei locali, care participa la excursia din R.Moldova si turul ghidat in Iasi.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/plimbari-targul-iesilor-si-degustare-de-vinuri-r-moldova-4-6-octombrie/

Check in  4 octombrie 2019
Sosire:   6 octombrie 2019

Cazare: 2 nopti Hotel Majestic 4*, camera double deluxe. Este situat central si are piscina.

Numar de locuri: 34 locuri din care:

20 locuri cu program complet si cazare
14 locuri in excursia de 1 zi din R Moldova si turul ghidat in Iasi

Servicii incluse:
• cazare 2 nopti in camera dubla, regim share cu inca cineva    (pentru cei care achita tariful complet, de 460 lei)    •
• 2 mic dejunuri   (pentru cei care achita tariful complet, de 460 lei)     •
• insotitor de grup pe toata perioada excursiei        
• transport pe ruta Iasi – Orheiul Vechi – Cricova si retur
• tur ghidat in Iasi si Orheiul Vechi    •

Servicii care nu sunt incluse:
x transport pana la destinatie (celor din Bucuresti sau alte orase in care exista zbor, le recomandam deplasarea cu avionul)
x tur ghidat si degustare de vinuri la Cricova (145 lei romanesti)
x pranz tip grup in Butuceni (R Moldova)
x intrari la obiective

Insotitor de grup din parte Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122 214

Program

4 octombrie. Ziua 1: Check-in la hotel: ora 14.00. Tur pietonal in centrul orasului.
Prima oprire o facem in Piata Unirii, unul dintre cele mai cunoscute locuri din Iasi, punct de intersectie a trei mar artere istorice : Bd. Stefan cel Mare (fosta Ulita Mare), Str. Cuza Voda (fosta Golia) si Str. Alexandru Lapusneanu (fosta Ulita Sarbeasca). Piata are o semnificatie deosebita pentru romani deoarece aici s-a jucat pentru prima data Hora Unirii in 1857 si apoi pe 24 ianuarie 1859, in urma anuntului unirii Principatelor Romane prin dubla alegere a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Tot de aici putem admira opera lui Gustave Eiffel, Hotelul Traian, proiectat initial ca teatru.  Ne continuam traseul pe Ulita Mare, unde vom descoperi locuri incarcate de istorie si cultura:  Manastirea Trei Ierarhi, cu magnifica ei broderie de piatra, Teatrul National (primul teatru national romanesc, aflat pe locul 2 intr-un top realizat de BBC pe 27 martie 2015 cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului http://www.bbc.com/culture/story/20150327-your-seven-breathtaking-theatres), Palatul Roznovanu, locul celor mai fastuase baluri pentru boierii ieseni si actual sediu al Primariei, Casa Bals, unde veti auzi povestea intalnirii dintre Franz Liszt si Barbu Lautaru, Filarmonica de Stat Moldova, Ansamblul Miropolitan Iasi,  Casa Dosoftei, Biserica Nicolae Domnesc si nu in ultimul rand Palatul Culturii, un simbol al Iasului. A fost construit la inceputul sec.XX pe locul vechii Curti Domnesti, atestata in anul 1434, iar rolul lui a fost unul administrative. In prezent gazduieste 4 muzee : Istorie, Arta, Etnografie, Stiinta si Tehnica “Stefan Procopiu”. Vom intra in atmosfera de basm a Palatului, sa admiram heraldica bogata si vitraliile, Sala Voievozilor cu portretele domnilor Moldovei si Sala Henri Coanda, cu o acustica deosebita, care aminteste de rolul de Palat de Justitie pe care l-a avut in trecut.

La ora fixa batuta de orologiul cu carillon din Turnul cu ceas, vom asculta Hora Unirii. Acesta poate fi vizitat cu 15 min inainte de ora fixa, ofera o priveliste fabuloasa asupra orasului si ne dezvaluie mecanismul ingenious care face sa rasune aceasta melodie iubita de ieseni.

Timp liber in care puteti merge la Complexul Palas din spatele Palatului, foarte modern, cu parcuri, terase si magazine.
Cina tip grup. Inostitorul de grup va anunta pe forum cu o saptamana inainte variantele.

5 octombrie. Ziua 2 Excursie de 1 zi in Republica Moldova, cu un tur ghidat in Orheiul Vechi, pranz la o pensiune traditionala moldoveneasca din Butuceni si  degustare de vinuri la Cricova
Ruta: Iasi – Sculeni -  Orheiul Vechi – Cricova - Iasi.
Dupa micul dejun, la ora 8.00 ne imbarcam in autocar. Pentru intrarea in R.Moldova nu avem nevoie de viza. Trebuie sa aveti cartea de identitate sau pasaportul valabile cel putin 3 luni de la data intrarii.
Orheiul Vechi este un complex muzeal sub cerul liber, format din obiective naturale şi antropice. Microzona Orheiului Vechi reprezintă o îmbinare miraculoasă dintre cadrul geografic şi habitatul uman, landsaftul primar armonizându-se organic cu cel cultural. Originalitatea peisajului Orheiului Vechi se datorează defileului fluviului Raut, sapat sub forma unui canion în straturile calcaroase ale fostei Mari Sarmatice de circa 13 milioane ani vechime. În cadrul complexului muzeal, cursul meandric al Rautului formează două promontorii fascinante, care s-au constituit în veritabile cetăţi naturale. Aceste locuri, denumite de localnici „Pestera” şi „Butuceni”, au fost valorificate din cele mai vechi timpuri, fapt ce a condiţionat perpetuarea unor asezări fortificate de durata în zona, inclusiv a unor orase şi a unor complexe rupestre cu caracter religios. Drept rezultat, în perimetrul Orheiului Vechi, concomitent cu prezenta singulară a landsaftului natural deosebit, s au conservat vestigii istorico-arheologice de exceptie, la care se adauga şi arhitectura traditionala taraneasca din actualele sate Butuceni şi Trebujeni, fapt ce conferă o alură de unicitate întregului ansamblu.
Vom trai trai revelaţia descoperirii vestigiilor inestimabile ale oraselor medievale: Shehr al-Jedid (sec. XIV) şi Orhei (sec. XV-XVI) aflate pe promontoriul „Peştera”. Urmeaza, relicvele traco-geto-dacice (sec. X-II î. Hr.) de pe promontoriul „Butuceni”, complexele rupestre din stanca (sec. XV-XIX) şi obiectivele etnografice din vatra actualelor sate.
Orasul medieval de la Orheiul Vechi s-a constituit în jurul anului 1330, în timpul dominaţiei Hoardei de Aur în acest tinut. Asezarea comporta, in prima etapa, un caracter tipic oriental, fiind denumita Shehr al-Jedid, (în traducere Orasul Nou). Urbea ocupa intreg teritoriul de pe promontoriul „Pestera”, incluzand in componenta sa si habitatul mai vechi al baştinasilor. Dupa abandonarea de catre mongoli, in anul 1369, a regiunii pruto-nistrene, localitatea de pe Raut, denumita de catre autohtoni Orhei, devine cea mai importanta fortificatie la hotarul de est a Tarii Moldovei. Prosperarea şi inflorirea Orheiului Vechi, în acea perioadă, corespunde cronologic cu anii de domnie a marilor voievozi Alexandru cel Bun (1400-1431) şi Ştefan cel Mare şi Sfânt (1457-1504). Istoria orasului şi, respectiv a cetatii Orheiul Vechi culmineaza la mijlocul secolului XVI, finalizandu-se cu transferarea la Orheiul Nou, asezarea veche devenind, in consecinţa, un sat obisnuit, care dispare în zorii secolului XVIII.
In perimetrul orasului medieval, stanca Rautului adaposteste cca 150 cavitati rupestre care, în secolele XV-XVIII, reprezentau schiturile manastirii „Pestera” . Aşezamintele monahale sunt amplasate pe 10 nivele, la altitudinea de 10-70 m. Se evidentiază grotele izolate ale calugarilor sihastri, situate in locuri putin accesibile. In alte cazuri, complexele rupestre cuprind de la 2 la 15 incaperi, reprezentand chiliile unor fraţii monahale. In doua cazuri sunt atestate paraclise, in care s-au conservat, pe pereti, diverse simboluri crestine, cruci si inscriptii chirilice.
Gospodariile taranesti ale satului Butuceni pastreaza intacte formele arhitecturale arhaice, specifice secolelor XIX-XX. Elementul durabil şi definitoriu al gospodariei respective devine zidului de piatra, care delimiteaza „universul taranului” de restul lumii. Interiorul gospodariei rurale cuprinde: casa, başca, beciul, loznita, rasnita, alte elemente adiacente. Arhitectura specifica include prezenta obligatorie a prispei cu stalpi sculptaţi din piatră, a tindei, dormitorului şi a casei mari – camera pentru oaspeti. Interiorul asezarii, in mod traditional, este impodobit cu tesaturi, broderii, alte accesorii, lucrate manual din materiale locale cu folosirea colorantilor naturali. Başca, adică locuinta de vara, este adancita in stanca, fiind utilata cu plita, soba şi cuptor. Beciul reprezinta locul de depozitare a vinului şi a produselor alimentare. Loznita reprezintă un cuptor special amenajat pentru uscarea fructelor, iar raşniţa servea la macinarea granelor şi obtinerea crupelor.

Cricova reprezinta cel mai mare complex subteran, cunoscunt in intreaga lume pentru labirinturile sale imense si vinurile excelente. Istoria sa incepe in 1952 cand hrubele de calcar din preajma oraselului Cricova, din care se extragea piatra de constructie, au fost transformate intr-o imensa unitate de producere si depozitare a vinului.
Galeriile se extind pe o lungime mai mare de 60 km si formeaza labirinturi cu o microclima unica.  Aici, in decursul intregului an, temperatura ramane constanta (10 – 12 grade Celsius)  iar umiditatea relativa a aerului este de 97-98%. Datorita acestor conditii naturale optime este posibila pastrarea si maturarea vinurilor de calitate superioara, precum si a spumantului clasic, cu formarea caracterului autentic al acestora.
Cricova produce vinuri spumante in conformitate cu metoda clasica franceza, inventata de celebrul calugar Dom Pierre Perignon – „Méthode Champenoise”, prin fermentare secundara in sticla si maturare ulterioara cuvée in pozitie orizontala  cel putin 3 ani.
Beciurile adapostesc si o remarcabila colectie de vinuri – Oenoteca Nationala.  Exponate unicate, precum “Ierusalim de Pasti”, licoarea “Ian Beher” (recolta anului 1902), impreuna cu inca 158 de marci din Burgundia, Moselle, Tokaji, Rhein, formeaza tezaurul pretios atat al Combinatului, cat si al Republicii Moldova, cuprinzand actualmente circa 1,3 milioane de sticle.

6 octombrie. Ziua 3 Plimbare si povesti romantice in Dealul Copoului (fost Podu Verde)
Dupa micul dejun pornim spre Dealul Copoului. Prima oprire o facem pentru o fotografie, in “balconul Julietei” de pe Esplanada Elisabeta, la Rapa Galbena. Continuam cu povestea de iubire, sfarsita tragic, dintre tiganul Dinca si frantuzoaica Clementina, petrecuta in Casa Cantacuzino-Pascanu din apropiere si care a dus la dezrobirea tiganilor in Moldova. Casa Pogor si serile Junimea,  Palatul Universitar de la Copou si "Sala Pasilor Pierduti", Parcul Copou si Teiul lui Eminescu vor fi si ele prilej de popas, fotografii si istorioare.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este deja nominalizat, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Cateva dintre locurile prin care urmeaza sa treceti si sa le vizitati:





















Pensiunea Butuceni, acolo unde urmeaza sa luati pranzul:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
M-am inscris ... sper sa nu fiu prima  :)
Vin din 3 oct., pentru ca vin din vestul tarii ... si ajung greu in Iasi.
Oare mai vine cineva din vestul tarii ?

Offline Camelia M

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Nu esti prima. Tot pe 3 octombrie ajung si eu in Iasi.

Offline stefanel

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
M-am inscris ... sper sa nu fiu prima  :)
Vin din 3 oct., pentru ca vin din vestul tarii ... si ajung greu in Iasi.
Oare mai vine cineva din vestul tarii ?
Eu sunt din Timisoara si ma bate gandul sa merg la Iasi cu masina. Poate facem un grup de 3-4 persoane.

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Stefanel, eu mi-am cumparat deja bilet de avion din Timisoara, (Timisoara - Iasi, direct, la 10:45, 53 euro), poate vii si tu.
Daca vii totusi cu masina... atunci ma inscriu la tine in masina, la intoarcere.   :)

Offline stefanel

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Stefanel, eu mi-am cumparat deja bilet de avion din Timisoara, (Timisoara - Iasi, direct, la 10:45, 53 euro), poate vii si tu.
Daca vii totusi cu masina... atunci ma inscriu la tine in masina, la intoarcere.   :)
[/quote
Eu nu am găsit direct, dar avand fobie de zbor, nici nu mă pricep sa caut. Cred ca totusi voi veni cu auto. Esti din Timisoara?

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Stefanel, eu sunt din Resita si drumul cu trenul pentru mine ar fi fost prea lung (nu am gasit nici zbor direct pe data de 04.10 doar pt. 03.10), dar la intoarcere daca ma iei cu tine, pot sa ma opresc in Timisoara la copiii mei si sa plec a doua zi spre Resita. Multumesc anticipat.  :)

Offline stefanel

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Stefanel, eu sunt din Resita si drumul cu trenul pentru mine ar fi fost prea lung (nu am gasit nici zbor direct pe data de 04.10 doar pt. 03.10), dar la intoarcere daca ma iei cu tine, pot sa ma opresc in Timisoara la copiii mei si sa plec a doua zi spre Resita. Multumesc anticipat.  :)
Ce coincidență! Astăzi m-am plimbat prin Reșița!

Offline stefanel

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Am încercat ceva poze dar nu am reușit! În principiu, până pe 9 august trebuie să mă hotărăsc. Te țin la curent!


Offline stefanel

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Mulțumesc, dar rămân pe varianta auto, vreau să parcurg un traseu nou.

Offline luminitaciobanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
Buna! Sunt interesata si eu de acesta excursie dar, din pacate, nu am mai gasit locuri (din categoria celor care vin din tara). Daca e cineva care renunta, astept un semn. Multumesc!!!

Offline Ciaglic Alexandru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
Daca apare un loc liber la categoria "locali" sunt interesat de excursia de o zi in Moldova. Mulțumesc, Alexandru 0722-593.458

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
 *|* Dupa cum observ s.au suplimentat locurile la aceasta excursie...  :dance:
Este vorba de excursia de o zi sau de pachetul full cu cazare 2 nopti  ? ca sa stiu pentru care optez ... si sa fac precizarea din faza de inscriere  :)