Autor Subiect: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021  (Citit de 16351 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« : Luni, 18 Martie 2019, 10:08 »
NU MAI SUNT LOCURI LIBERE


Tarif: 2800 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: - https://www.singlescamp.ro/eveniment/peru-excursie-machu-picchu-7-16-iunie-2022/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 7 iunie 2021
Sosire: 17 iunie 2021

Cazari:
07/08 iunie Lima: San Agustín Exclusive 4*http://www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/exclusive-miraflores-lima/    sau similar;
08/09 iunie Arequipa: Tierra Viva Arequipa Plaza 3* https://tierravivahoteles.com/tierra-viva-arequipa-plaza/
09/11 iunie Puno: La Hacienda  3*https://www.hhp.com.pe/ sau similar
11/13 iunie Cusco: Munay Wasi Inn 3* https://munaywasi.com/ sau similar
13/14 iunie Valea Sacra: Agustos Urumbamba 3* http://www.hotelagustos.com/urubamba
14/15 iunie Cusco: Munay Wasi Inn 3* https://munaywasi.com/ sau similar

Nota: este posibil sa apara anumite modificari de locatii.

Numar de locuri: 22

Servicii incluse:
• zboruri Bucuresti - Lima si retur
• transferuri și excursii conform programului.
• ghizi locali vorbitori de engleză.
• cazari la hotelurile mentionate sau similar ca si clasificare
• transport privat
• taxe de intrare.
• mic dejun zilnic + mese specificate în program.
• bilet de tren la Machu Picchu.
• insotitor de grup local limba engleza în timpul călătoriei cu autobuzul privat Arequipa / Puno și Puno / Cusco.
• insotitor de grup limba romana pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     zborurile interne cu LATAM AIRLINES PERU Lima/Arequipa & Cusco/Lima. Costul este de 220 EUR per persoana. JUNE 08 LIMA/AREQUIPA LA2111 07:50 / 09:40 si JUNE 15  CUSCO/LIMA LA2010 08:08 / 09:40
x     asigurarea storno
x     asigurare medicala
x     tips-uri pentru ghizi si soferi
x     costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari

ZBORURI INTERNATIONALE:
     
07JUN KL 1372 ora 07:00 BUCHAREST OTP  - AMSTERDAM AMS   08:55       

 07JUN KL 743 ora 12:35 AMSTERDAM AMS - LIMA LIM  18:05
   

RETUR:

15 iunie KL 744 ora 19:55 LIMA LIM - AMSTERDAM AMS 15:20+  N OK       

16 iunie KL 1379 ora 20:55 AMSTERDAM AMS - BUCHAREST OTP 00:35+ (17 iunie)


BAGAJ CALA 23 kg/pers,BAGAJ MANA 8 kg/pers.
   

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0745. 106.501

Descrierea programului

Deși a inclus o mare parte din partea de vest a Americii de Sud, inima Imperiului Inca a fost localizată în Peru, în special în sudul Andelor, unde incașii si-au construit temple impunătoare sub munții protejați de zăpadă. Această excursie remarcabilă începe la nivelul mării, în orașul Lima, capitala Peru și cel mai important oraș din America de Sud în secolele 16 și 17. Lima trezește apetitul tuturor călătorilor cu gastronomia sa minunată, deși, fără îndoială, punctele culminante ale acestui superb circuit superb Arequipa, Puno și Cusco, cu peisajele lor fascinante, istoria captivanta și cultura vie.

Ziua 1. Luni 7 iunie 2021. LIMA Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc luni, 7 iunie 2021, la ora 04:00 (dimineata) pe aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Verificati inainte de plecarea de acasa sa aveti actele de identitate necesare trecerii frontierei. Nu intarziati la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.

ZBORURI:

7 iunie KL1372  07:00 BUCHAREST OTP  - AMSTERDAM AMS 08:55   si conexiune     

7 iunie KL 743 12:35 AMSTERDAM AMS  - LIMA LIM 18:05


Regrupare: linia de ridicare a bagajelor din aeroportul Lima. Va rog sa nu iesiti din aeroport, decat impreuna cu insotitorul de grup si ceilalti. Altfel pierdem timp pretios pentru a va recupera. Deci fumatori sau nerabdatori, aveti intelegerea va rog si ramaneti in zona benzii de preluare a bagajelor.

La sosirea în Lima veți fi transferați de la aeroport la hotel, vom lua apoi cina la hotel sau la un restaurant local.



Ziua 2. Marti 8 iunie 2021 LIMA / AREQUIPA

Veți fi transferati la aeroport dimineața pentru zborul  LA2111 07:50 / 09:40 spre Arequipa, un oraș situat la o altitudine de 2 363 de metri și înconjurat de vulcani impunători. La sosire, vom fi asteptati si apoi condusi la hotel. După-amiaza veți vizita orașul, unul dintre cele mai bine conservate din intregul Peru. Turul include un pranz la un restaurant tipic "Picanteria". Vizitam Mănăstirea Santa Catalina, care datează din secolul al XVI-lea și este o adevărată bijuterie a perioadei coloniale.



Ziua 3. Miercuri 9 iunie 2021. AREQUIPA / PUNO

Dimineața plecam cu un transport privat spre Puno. Este o călătorie de 5 ore prin peisajul impunător al Anzilor înalți, pe traseul către faimoasele turnuri funerare din Sillustani.



O sa admiram amplasarea de vis a sit-ului arheologic in vecinatatea lacului Umayo. Continuam spre orașul Puno, situat la o altitudine de 3810 de metri, locuit de o populatiei predominant indigena.



La sosire vom fi transferati la hotel.

Ziua 4. Joi 10 iunie iunie 2021. LACUL TITICACA

Este o zi dedicata unei excursii care se va desfasura pe tot parcursul ei pe Lacul Titicaca, lacul sacru al Incasilor. Veți vizita insulele plutitoare unice ale indienilor Uros, a căror existență se bazează pe folosirea stufului local totora. Continuam cu Taquile, o insulă cu o forma si culori minunate,  amplasata in inima lacului Titicaca. Albastrul de oțel al lacului contrastează cu câmpurile verzi și florile roșii ale insulei, în timp ce orizontul este dominat de vârfurile maiestuoase ale regiunii Cordillera Real din Bolivia. Locuitorii din Taquile sunt experti in producerea de tesaturi. Pranzul este inclus.



Ziua 5. Vineri 11 iunie 2021. PUNO / CUSCO

Dimineața plecam cu un transport privat spre orașul Cusco. Un traseu extrem de interesant. Traversam vaste pajiști, ajungem apoi în valea râului Vilcanota, cărarea sacră a Incașilor. Traseul trece prin satele pitorești Pucará, Tinta (casa celebrului personaj revoluționar Tupac Amaru II) și Urcos. Pe traseu vizitați Biserica Andahuaylillas. Vom ajunge în Cusco după-amiaza. Aceasta este capitala arheologică a Americii și punctul de plecare pentru vizita la Machu Picchu. Veți fi transferați la hotel la sosire. Prânzul este inclus la un restaurant pe traseu.



Ziua 6. Sambata 12 iunie 2021. CUSCO

Veți avea libertatea de a vă bucura de acest oraș magic la 3400 de metri deasupra nivelului mării. După-amiaza, veți vizita Piața Principală (Plaza de Armas), cu siguranță una dintre cele mai frumoase piețe ale orașului. O sa admirati armonia absolut impresionanta intre arhitectura incasilor și cea spniola, în special în cazul bisericii dominicanice Santo Domingo, construită peste zidurile Koricanchiei, templul inca al soarelui. Veți vizita apoi siturile arheologice inca importante ale Sacsayhuaman (o mare cetate), Qenko (oracolul, altarul sacru), Puka Pukara (centrul administrativ) și Tambomachay (băi ceremoniale). Cina cu spectacol folcloric la un restaurant tipic.

Ziua 7. Duminica 13 iunie 2020. VALEA SACRA O zi plina, dedicata vizitarii Vaii Sacre a incasilor, un loc de o frumusete extraordinara. În timpul acestei excursii de o zi veți vizita Valea Sacră a Incasilor, un loc de o rara frumusețe. Călătoria începe în Pisac, un mic oraș cu străzi înguste, pietruite și cuptoare cu ardere de lemn. Deasupra orașului se văd terasele agricole și structurile de piatră din așezarea Inca cu același nume. Această comunitate este renumită pentru piața sa de artizanat, unde pot fi văzute și achiziționate pături, îmbrăcăminte din alpaca și alte obiecte de artizanat. Vă veți bucura de un prânz rustic dominat de aroma de porumb care caracterizează valea. Satul fermecător Ollantaytambo marchează capătul Văii Sacre. Situat la o altitudine de 2 750 de metri, Ollantaytambo are un climat blând. Vizitatorii care se plimbă pe străzile sale își pot imagina că sunt transportați înapoi pentru o clipă în trecut, atât de puternic este prezența Inca aici. Partea superioară a satului este dominată de un templu fabulos, care a servit și ca cetate. O sa innoptam la Urubamba.





Ziua 8. Luni 14 iunie 2020. MACHU PICCHU

Ziua cea mare! Dis de dimineata vom pleca din Ollantaytambo Station cu trenul  OLLANTA/MACHU PICCHU  06:40 / 08:01 pentru a vizita «Orașul pierdut al incasilor», descoperit în 1911 de catre istoricul american Hiram Bingham. Recent declarată una dintre Cele Șapte Minuni Noi ale Lumii, Machu Picchu este cu siguranță unul dintre acele locuri visate a fi vizitate de oameni din intreaga lume. Veți lua masa la un restaurant local în orașul Aguas Calientes, înainte de a vă întoarce cu trenul spre Ollantaytambo, MACHU PICCHU/OLLANTA 14:30 / 15:56, de unde veți fi transferați la hotel, in Cusco.



Ziua 9. Marti 15  iunie 2020. CUSCO / LIMA. Dimineata vom fi transferati la aeroportul din Cusco pentru zborul CUSCO/LIMA LA2010 08:08 / 09:40 si luam drumul orasului Lima. Pentru ca in prima zi vom ajunge prea tarziu pentru a vizita capitala Perului, vom folosi aceasta zi pentru a o explora in cateva ore. O sa vizitam partea coloniala a Limei, cu principalele ei atracții, cum ar fi Plaza San Martín, Piața Principală, Palatul Guvernului, Catedrala, Palatul Arhiepiscopului, Palatul Municipal și vechile străzi cu conacuri cu arhitectura coloniala și balcoane în stil maur. De asemenea, veți vizita biserica și mănăstirea din San Francisco, cu celebrele ei catacombe. Turul include, de asemenea, zonele rezidențiale din San Isidro, cu Parcul El Olivar și Miraflores. Dupa vizitare vom fi transferati la aeroport pentru zborul internațional. Acesta o sa fie la ora 19:55.

Vom avea urmatoarele zboruri:

15 iunie KL 744 ora 19:55 LIMA LIM - AMSTERDAM AMS 15:20+  N OK       

16 iunie KL 1379 ora 20:55 AMSTERDAM AMS - BUCHAREST OTP 00:35+
(17 iunie)

O sa ajungem deci pe data de 17 iunie 2021 la ora 00:35.



Programul excursiei poate suferi modificari datorita vremii, traficului, anumitor conditii si situatii. Insotitorul de grup decide schimbarile si modificarile, adaptand totul la situatia creata.

Tip de excursie: este o vacanta in circuit, activa si foarte incarcata ca program. Calatorim si avem program in fiecare zi, asta inseamna ca nu exista posibilitatea de program individual, decat cel indicat ca free time. Este o excursie de vizitare a unor obiective multe dintre ele aflate in cadru natural, la care accesul se face prin actiuni dinamice, de drumetie. Se adreseaza persoanelor active din punct de vedere fizic, care au disponibilitate la efort, sanatoase, fara probleme la expunerea in zona de altitudine, care-si doresc cu adevarat sa viziteze, nu sa bifeze locuri din care sa-si faca selfie. Deci ceea ce solicitam celor care doresc sa rezerve este intelegerea tipului de excursie, sa fie pregatiti fizic si ca echipament. Fiind o actiune de socializare, in care ne dorim sa va cunoasteti, sa puteti interactiona.

Despre destinatie: O prima imagine de ansamblu, enciclopedica, v-o puteti face parcurgand ghidul european: http://ghideuropean.ro/peru/. Gasiti aici o multime de detalii, recomandari si precizari.

Recomandari, reguli, informatii

Documentele necesare: : PASAPORT

Condiţii de intrare şi regim de şedere (de pe site-ul MAE)

Cetăţenii români pot călători în Republica Peru în scop turistic fără viză întrucât la sosirea în acest stat autorităţile competente acordă o perioadă de ședere de 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene,

Intrarea în Republica Peru este permisă cu pașaportul valabil o perioadă de minim 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat însă este recomandat ca acesta să aibă o valabilitate cât mai mare.

Bagaj: Va recomandam un bagaj de cala, in limita  impusa de compania aviatica si de posibilitatile fiecaruia de a-si transporta bagajul in gara, in camera de hotel. Nu are cine sa va ajute, asa ca va fi nevoie sa va pregatiti bagajul cat mai judicios si potrivit posibilitatii fiecaruia de a si-l transporta.

Imbracaminte, incaltaminte. Obligatoriu sa aveti ghete de munte, care sa imbrace glezna, cu talpa aderenta, cu care sa nu alunecati, impermeabile. Va recomandam 2 perechi sau o pereche de ghete si una de trekkeri (nu de sala ci de drumetie montana!). Apoi tricouri termice, bluze termice, pelerina, pantalon impermeabil, pantaloni termici de munte, sapca. Rucsac!

- avem multe iesiri in natura. In Peru, la altitudine clima este schimbatoare si chiar daca suntem in sezon uscat, ne putem astepta oricand la ploaie. Vom da de zone umede si de accea este foarte indicat sa aveti o incaltaminte adecvata, impermeabila si cu talpa cu care sa nu se alunece. Constat ca lumea nu prea intelege cat de important este sa ai asa ceva in picioare, iar cand ajunge acolo si se uda la picioare si aluneca, noi insotitorii de grup suntem de vina...cine alticineva?  :crazy2: :-[ :tickedoff: Tineti cont va rog de sfaturile noastre, nu sunt doar de dragul de a scrie ceva pe aici...

- referitor la imbracaminte: alegeti tinute sport, tricouri termice (care sa nu absoarba transpiratia), bluze termice de diferite grosimi, bluze de vant, pelerina (neaparat sa aveti asa ceva la voi si nu una de unica folosinta cum am mai intalnit pe la participanti, ci una minim semiprofesionala), pantaloni impermeabili, rucsac

- puneti in bagaje batoane proteice, ceva ciocolata bar, ceea ce credeti ca va poate astampara foamea. Nu vom putea opri pentru ca unei persoane i s-a facut foame, sunt convins ca sunteti constienti ca suntem intr-un grup, avem un program de parcurs si uneori masa este un pic decalata. De aceea e bine sa aveti permanent ceva la voi.

Bani. Moneda din Peru este PEN (nueovo peruvian sol, pe scurt sol). Este avantajos si foarte indicat sa platesti in moneda locala. De aceea trebuie sa schimbam si euro sau usd sau putem retrage din bancomate. Se poate face plata si cu cardul, dar nu peste tot si au de obicei un singur tip de card admis (visa sau mastercard). Raportul de schimb actual 1 eur =3.67807 PEN (sau soli)
Bagaj: Va recomandam un bagaj de cala, in limita  impusa de compania aviatica si de posibilitatile fiecaruia de a-si transporta bagajul in gara, in camera de hotel. Nu are cine sa va ajute, asa ca va fi nevoie sa va pregatiti bagajul cat mai judicios si potrivit posibilitatii fiecaruia de a si-l transporta.

Electricitate 220 V la 60 HZ. Sistemul de prize este A si D, va recomand sa aveti adaptor pentru A. Urmati acest link si o sa vedeti ce prize sunt in Peru: https://www.power-plugs-sockets.com/peru/

Masa. O masa costa intre 6 - 20 USD, depinde unde o iei si cat este de bogata. O parte din mese le avem incluse, restul o sa le luam individual.

Raul de inaltime
In mod evident si cunoscut, la o altitudine de peste 2500 exista reactii a organismului, ca urmare a cantitatii diminuate de oxigen. Se spune ca aprox. 10% din turisti sufera de rau de inaltime. Acesta este o reactie “personala”, depinde de modul de adaptare al fiecarui organism. Se manifesta in primele 12 ore de regula, prin dureri de cap, senzatia ca aerul nu e de ajuns (in special noaptea), rau de la stomac, lipsa poftei de mancare etc. Ghizii montani de acolo si in general spun ca in primul rand problema este una psihica, de setare mentala gresita si apoi vine de la faptul ca turistii nu acorda suficient timp aclimatizarii. Asta inseamna fie urcare treptata, cu autocarul, fie 2-3 zile de acomodare inainte de a urca pe munte sau de a face activitati mai solicitante.
Daca totusi au clienti cu aceasta problema, recomanda ceai din frunze de coca, hidratare multa (cu apa), bomboane cu lamaie sau coca si mancare foarte usoara.
Exista si medicamente, insa nu sunt incurajate pe plan local decat cu avizul medicului si in cazuri foarte grave. Ceea ce aproape nu se intampla.

Numarul meu de telefon este 0040 0745 106501. Pe tot parcursul calatoriei o sa fie deschis (cu exceptia perioadelor de ghidaj), dar nu abuzati de el. Il am doar pentru situatii de urgenta, nu pt altceva. Imi doresc sa-mi spuneti Gigi, nu sunt atat de batran, incat sa va adresati altfel...Asa mi-e mai simplu, imi sunteti mai apropiati.

Imi doresc sa va ofer o vacanta minunata, sa veniti de acolo incarcati cu amintiri si mai bogati in prieteni. Sa ne intalnim cu bine! Pana atunci, zile frumoase!

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Regulile noastre in excursii

Transport. Regula de ocupare a locurilor pe transportul organizat este prin rotatie. Nimeni nu pune “stapanire” pe un loc si spune, gata asta e al meu. Asta se intampla doar la grupurile de agentie, unde este o cursa nebuna pe ocuparea unui loc in fata…Noi suntem intre prieteni, oameni highly educated, persoane tolerante si intelegatoare, nu avem astfel de apucaturi.

Pe autocar nu se consuma mancare, bauturi altele decat apa. Stiu si am mai intalnit persoane care nu inteleg ca asta este nu doar o regula de bun simt fata de confortul celorlalti, dar si una impusa de firmele de tranport persoane. Deci nu inghetata, nu cafea, nu sucuri, nu sandviciuri in autocar. Consumam in pauze, inainte de vizite, exista timp suficient pt asta.

Orele de intalniri. Daca cineva crede ca un grup intreg poate accepta si sa inteleaga sa astepte, sa piarda lucruri interesante doar pentru ca o persoana nu se poate incadra in orele  anuntate, va spun sigur ca se inseala. Deci intelegeti ca este o chestiune de bun simt sa veniti la timp la autocar si dimineata si la vizite si la pauze. Eu am sa anunt de fiecare data orele de intalnire,  incadrati-va va rog in timpul acordat.

In timpul ghidajelor va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup…Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

Despre atmosfera din grup. 99,99% din persoanele care vin cu noi sunt persoane care ti-e mai mare dragul sa calatoresti. Dar din pacate uneori se mai strecoara si cate unul pe care-l auzi permanent bombanind nemultumit, critic, care vrea sa etaleze te miri ce lucruri ce-i trec  prin cap, in fata celorlalti. Ati intalnit in viata si voi astfel de persoane, sunt convins…Astfel de personaje nu sunt decat penibile iar lumea incearca pe cat posibil sa le evite. Daca poate…Asa ca am rugamintea ca in situatia in care va stiti mai cusurgii, mai critici si mai putin armoniosi cu ceilalti, daca tot nu ati respectat ceea ce am indicat ca profil de participant, sa incercati macar sa va abtineti. Respectati vacanta celorlalti, lasati lumea

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 15 iunie 2021
« Răspuns #1 : Miercuri, 02 Decembrie 2020, 07:52 »
Informari cu privire la aceasta excursie.

- avem de la agenția partenera din Peru confirmarea de program si hoteluri, totul este neschimbat fata de ce ceea ce urma sa aiba loc in 2020.
- avem confirmarea de re-activare a zborurilor internationale, programul este afisat
- pentru zborurile domestice urmeaza sa facem demersurile necesare, acum ca avem cele doua confirmari principale.

Informari despre destinatie:

Peru, o tara cu 32 milioane de locuitori, a avut un numar de aproape 1 milion de infectari. Acum situatia este intr-o imbunatarire continua, s-a ajuns la doar cca 1000 de infectari pe zi. Situatia este deci sub control si se fac toate eforturile pentru mentinerea ei.

Turismul intern s-a deschis gradual pana la sfarsitul lunii august, iar din 5 octombrie au inceput conexiunile mai intai cu statele vecine, apoi incet incet cu alte cateva state din America Latina. Acelasi plan il au si pentru celelalte state.

Ultimul comunicat: 30.11.2020: https://travelbans.org/south-america/peru/ Peru a exins starea de urgenta, pana la 31 decembrie 2021. Sunt sau se vor deschise curand zborurile internationale cu 10 tari:  Statele Unite, Mexico, Cuba, Jamaica, Republica Dominicana, Costa Rica, El Salvador, Columbia Brazilia si Argentina.

In zona latino americana, au inceput deja călătoriile comerciale. Pasagerii trebuie să poarte o mască și un vizor și trebuie să aibă dovada unui rezultat negativ de la un test COVID-19 PCR (molecular) efectuat cu 72 de ore înainte de zborul comercial. Pasagerii de pe aeroport vor trebui să respecte reglementări stricte, inclusiv utilizarea obligatorie a măștilor și a dispozitivelor de protecție facială (de obicei o acoperire completă din plastic transparent) și distanțarea socială.
KLM și Air France au solicitat permisiunea pentru un zbor săptămânal de repatriere - în fiecare joi de la Lima la Amsterdam și în fiecare vineri la Paris.
Aceste zboruri sunt destinate în principal cetățenilor statelor membre ale UE plus deținătorilor de pașapoarte din Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Elveția. Cetățenii acestor țări pot intra în Olanda și își pot continua călătoria cu avionul sau pe uscat (tren, autobuz, mașină). Companiile aeriene din Spania au solicitat, de asemenea, permisiunea pentru zborurile de repatriere.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #2 : Miercuri, 02 Decembrie 2020, 18:47 »
In seara aceasta, 02.11.2021 s-a transmis fiecarui inscris cate un Email pentru a ne asigura ca toata lumea a fost informata de noua perioada.

Daca nu ati primit mesajul, am rugamintea sa scrieti pe singlescamp10@gmail.com si se va retransmite. Ma am o rugaminte, aceea de a raspunde imediat dupa ce cititi.

Samiza mi-a facut precizarea, din agentie, ca zborurile raman rezervate individual, asa cum au fost si in 2020, practic se modifica doar perioada. In situatia zborurilor individuale, intercontinentale, nu sunt posibile schimbari decat cu costuri aproape 100%. 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #3 : Marți, 05 Ianuarie 2021, 08:11 »
Am promis sa va tin la curent cu tot ceea ce apare nou. Chiar daca pana la plecare mai avem 5 luni si ceva, in care se mai pot schimba unele lucruri (speram ca doar in bine), postez ceea ce am primit de la agentia partenera din Peru:

Guvernul peruan a stabilit pentru turistii care calatoresc spre Peru urmatoarele masuri:

- este nevoie de un rezultat negativ COVID 19, obtinut cu maxim 72 ore inainte de zbor.
- cu 72 inainte de zbor este nevoie de completarea unui formular online. Pasagerii trebuie sa aiba un cod QR in format digital sau printat, ca si confirmare a completarii formularului medical
- masca medicala + cea de plastic sunt obligatorii pe timpul zborului si pe aeroport.
- respectarea distantei sociale.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #4 : Joi, 07 Ianuarie 2021, 21:02 »
Astazi am primit orarul pentru zborurile interne:

JUNE 08   LIMA/AREQUIPA     LA2125    09:00 / 10:30

JUNE 15  CUSCO/LIMA           LA2052    08:23/09:50

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #5 : Marți, 16 Martie 2021, 07:25 »
Promiteam ca am sa va tin la curent cu orice noutate. Autoritatile peruane au anuntat ieri:

"The Latest on COVID-19 (Coronavirus) in Peru
Updated March 15th 2021- Peru Re-Opens Borders to Certain Countries


Changes in the situation of the Pandemic have led the government to adjust its approach to the current situation. This means that flights with journeys longer than 8 hours will be resumed- excluding the United Kingdom, Brazil, and South Africa.

Those traveling from the United Kingdom, Brazil, or South Africa who are not residents must quarantine in another country for 14 days before trying to enter Peru, or else they will be denied entry.

Flights from Madrid, Barcelona, Amsterdam, and Paris will be resumed- but ensure there is no layover in the UK, South Africa, or Brazil as you may be denied entry.
Passengers must present a negative PCR test that was taken up to 72 hours before travel, and must still complete a mandatory 14-day quarantine, that may be overridden with a negative antigen test that is taken on arrival into the country.

PCR tests are no longer required for internal flights within the country

Those arriving in the country must complete a sworn affidavit stating they have no symptoms. They must also fill in their details online so they may be informed if they have been in contact with someone or someones who are infected."

Deci ce ne intereseaza pe noi, pe scurt:

•  Peru isi redeschide granitele pentru tarile sigure. Specificate ca nesigure: Marea Britanie, Brazilia si Africa de Sud. Cei care vin din aceste tari, trebuie sa faca o carantina obligatorie de 14 zile in alta tara si doar apoi sa plece spre Lima, de alt aeroport decat unul din cele 3 tari mentionate.

•  Se reiau zborurile internationale, cu aeroport de plecare Madrid, Barcelona si Amsterdam, deci si al nostru. Acum cateva zile am fost anuntati ca vom calatori si la dus cu KLM (in loc de Air France), deci o sa avem decolarea spre Lima din Amsterdam, nu din Paris. Programul este modificat aici pe forum, il puteti consulta.

Pasagerii trebuie sa prezinte un test PCR negativ, care a fost facut cu maxim 72 de ore inainte de decolare, iar la ajungerea in Lima trebuie sa intre in carantina 14 zile. Aceasta regula exista si pana acum, dar important pentru noi este ca s-a introdus si posibilitatea anularii carantinei printr-un test antigen la ajungerea in Peru.

Sunt vesti foarte bune, incurajatoare, care erau de prevazut si asteptat dupa anuntarea deschiderii sit-ului de la Machu Pichu. Inca nu se specifica nimic despre cei vaccinati daca in cazul lor exista un green line. Dar sunt convins ca in cele 3 luni care au mai ramas pana la plecare, o sa apara si un astfel de anunt.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #6 : Miercuri, 17 Martie 2021, 05:04 »
Agentia colaboratoare din Lima mi-a confirmat astazi ceea ce v-am scris, foarte important ca s-au reluat zborurile cu EU si ca se poate evita carantina cu un test antigen facut la sosire.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #7 : Joi, 18 Martie 2021, 08:10 »
Acum ca avem o cale deschisa in fata si cu speranta sa nu apara nimic nefavorabil, putem gandi la organizarea personala a acestei excursii.

Incep cu documentele de calatorie, adica pasaportul. Asa cum le-ati transmis agentiei, ele sunt in regula, se incadreaza ca termen in cele 6 luni. Singura grija va fi doar sa-l aveti in bagaj.

Continui cu banii. Trebuie sa stiti ca dolarul american are trecere mare, aproape ca moneda nationala, PEN-ul, adica "soarele nou peruan". Deci pt cash, pregatiti USD nu euro. Sa mai aveti o grija: luati bancnote mici, pentru ca este usor si in cazul schimbului valutar dar si la cumparaturi. Sunt case de schimb care nu accepta bancnote de 100, iar daca doriti sa cumparati ceva din piata sau dintr-un chiosc de artizanat, va dati seama cat de greu va fi sa va dea rest. Aveti aproape 3 luni pana la plecare, e timp sa tot strangeti bancnote mici USD. Despre carduri: exista bancomate in orasele mari prin care trecem, Lima, Puno, Cusco, dar nu va asteptati sa dam usor de unul in zone izolate. Plata cu cardul de credit este posibila doar in zonele centrale ultraturistice, in rest nu este acceptata. Deci trebuie sa va asigurati ca aveti cash la voi in permanenta.

Siguranta banilor. Intotdeauna insist si explic: banii nu se tin in buzunare, posete, cu atat mai putin in rucsac. Am avut pana acum in lume, cu grupurile mai multe experiente neplacute si nu doresc sa le repetam. De aceea tineti cont de sfatul meu, cumparati de la Samsonite sau de pe aeroport de la Travel, un plic textil care se agata de gat si in care puteti tine pasaportul si banii de mana. Apoi alta recomandare este legata de unde tineti banii: in nici un caz in camera de hotel! Nici un hotel din lumea asta nu garanteaza valorile lasate in camera, cu exceptia situatiei in care sunt depozitate in seif. Nu exista locuri smechere, pe care numai eu le stiu. Cei care fura stiu bine unde sa caute...Deci sa nu aveti bani multi la voi si daca aveti, impartiti suma in doua locuri. Daca va fura dintr-unul, va ramane in celalalt.

Bagaj: limitati-va la un bagaj de cala de maxim 20 kg, usor de manipulat. Ca bagaj de cabina, un rucsac de 20-30 litri.

Echipament de excursie. Cred ca nu trebuie sa mai precizez ca acest tur este unul activ, care include zone de drumetie, scari inclinate, poteci si ca se desfasoara intr-un mediu montan extrem. Acolo unde vremea se poate schimba in 5 minute. De aceea cel mai si cel mai important lucru la care trebuie sa va ganditi in organizarea acestei excursii este sa va organizati un bagaj din care sa nu lipseasca echipamentul de munte. Il parcurg, pentru a va ajuta sa bifati tot ceea ati rezolvat:

•      rucsac de tura, cca 20 litri. Este bine sa-l aveti ca bagaj de mana pe avion si zilnic pe autocar, umplut cu ceea ce aveti nevoie. Este indicat sa aveti la voi pungi de plastic si tot ce puneti in rucsac sa fie protejate in pungi de plastic. Asa se mentin uscate chiar si caz de ploaie.
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida si ANTIALUNECARE, cu protectie pentru glezna (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte). Ideal ar fi sa aiba fata cu membrana Gore-Tex, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      un pantof trekking cu aceleasi calitati ca si bocancul. In cazul in care aveti ghetele ude, sa aveti ce sa luati la schimb.
•      tricouri din material termic, mai multe bluze de diferite grosimi, la fel termice, pt a nu transpira in ele, dar in acelasi timp sa va tina si cald. bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      pelerina cel putin semiprofesionala, lunag, cu gluga, de preferat sa treaca peste rucsac. Nu stifturi din acelea pe care le gasiti la tarabe, sau kit-uri de unica folosinta
•      rezervor de apa, pe care o sa-l umplem zilnic cu apa.
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      puneti in bagaj, preventiv, fasa elastica, sau o glezniera, chiar si o genunchera.
•      e bine sa aveti o lampa frontala la voi, sau o lanterna si evident baterii de rezerva.
•      daca nu va este dificil si au dimensiuni pentru a putea fi transportate in bagajul de cala, pt protectia piciorului e bine sa aveti o pereche de bete telescopice

Cu ce vreme o sa ne intalnim in Peru in luna iunie, atunci cand calatorim noi.

Lima 16 - 21 de grade. 2 ore de soare pe zi, sansa de ploaie 11 zile pe luna.

Puno 0 - 14 grade. Noptile sunt foarte reci, temperatura scade sub o grade. (suntem la 3.800 m altitudine!!!!) Media zilnica, statistica este de 12 grade. Nu se anunta stropi, pentru ca iunie este alaturi de august luna cu cele mai mici sanse de ploaie

Cusco si Machu Pichu - Sansa de ploaie este foarte mica, iunie este cea mai uscata luna din an. Soarele este de asemenea generos, statistica arata 228 de ore de soare. Maximul de temperatura se inregistreaza ziua, in timpul amiezii si poate sa atinga 19 grade. Temperatura medie, pe timpul noptii este de zero grade Celsius.

Electricitate 220 V la 60 HZ. Sistemul de prize este A si D, va recomand sa aveti adaptor pentru A. Urmati acest link si o sa vedeti ce prize sunt in Peru: https://www.power-plugs-sockets.com/peru/ 

Am incercat sa trec in revista si ...lista cam tot ce am crezut ca aveti nevoie sa stiti pt a pregati excursia. Cand ne apropiem am sa revin aici cu informatii si comunicari.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 01 Mai 2021, 10:30 »
Mai avem o luna si o saptamana pana la plecare. O sa fiu des prezent aici, actualizand si informand, ori de cate ori apare ceva nou. Asadar urmariti forumul, prin abonare "notifica-ma" sau prin consultare din cand in cand.

Turismul in Peru s-a redeschis, la fel si obiectivele turistice, printre care cel mai important pentru noi, Machu Picchu. Pana in 9 mai exista insa o restrictie, duminica este inchis. Chiar daca vizita noastra este peste o luna si ca aceasta restrictie cel mai probabil va fi anulata, am luat toate masurile pentru a nu ne afla intr-o situatie de a fi inchis in ziua in care, dupa vechiul program, ajungeam acolo.

Asa ca am rugat agentia peruana colaboratoare sa incerce sa faca o modificare de program, pentru a preintampina orice risc. Ieri seara am primit confirmarea, ca a reusit, asa ca am facut pe forum modificarea in program. Urmeaza imediat sa o realizez si pe site.

O sa mergem luni la Machu Picchu (nu duminica), iar pentru ca totul sa fie optim si cat mai eficient ca timp, am optat la sugestia agentiei de acolo, la o noapte in Valea Sacra, la Urumbamba. O sa vedeti si aceasta schimbare la hoteluri, unde apare acum o intrerupere a sederii la Cusco, pentru noaptea 13/14 iunie, atunci cand o sa dormim la Hotel Agustos, care cu siguranta o sa va placa, la fel ca miilor de turisti care i-au calcat pragul.

Am trecut acum pe forum si programul zborurilor interne si cel al trenului pana la Macchu Picchu. O sa vedeti ca sunt destul de matinale, asta pentru a ne ramane timp cat mai mult pentru vizitare. Avem timp sa dormim acasa... :)

Referitor la intrarea in Peru si revenirea in tara. In acest moment accesul in Peru se face pe baza unui test PCR negativ max 72 de ore, fata de data intrarii. La debarcare, pt a evita carantina de 5 zile, este nevoie sa mai facem un test. Va recomand si va solicit in acelasi timp, maxim de responsabilitate si atentie inainte de plecare, sa evitati riscul de a fi in contact cu persoane posibil infectate.

La intoarcerea in tara: cei vaccinati cu ambele doze (10 zile de la cea de-a doua), nu au nici o problema cu carantina. Cei care nu sunt vaccinati, (in situatia in care Peru va fi atunci in scenariul galben)  va fi nevoie sa se carantineze pt 14 zile la sosire, sau 10 zile daca fac un test PCR in Peru. Recomandarea mea (pe care am facut-o in mod repetat pe forum), este ca in situatia in care cineva isi doreste sa calatoreasca in 2021, sa se vaccineze. Ultima recomandare este aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html

In acest moment nu cunosc care va fi situatia la tranzitul din Amsterdam, daca vom avea nevoie sau ne de test PCR facut in Peru, la intoarcere. Nu o sa stiu pana aproape de plecarea de acolo, pt ca acestea sunt lucruri care se pot schimba oricand. Am pregatit insa impreuna cu agentia de acolo si o posibila programare la testare. Nu cred sa fie cazul, pana atunci ar trebui ca in Europa sa se definitiveze conditiile de calatorie in interiorul Uniunii, permitand celor vaccinati sa calatoreasca fara teste.

Cam acestea sunt lucrurile pe care am tinut sa le comunic, acum cat sunt calde...Sarbatori fericite, sanatate si sa ne intalnim cu bine!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #9 : Marți, 04 Mai 2021, 19:17 »
Doresc sa va transmit cateva informatii importante.

•   persoanele care sosesc în Peru dintr-o călătorie internațională trebuie să prezinte, înainte de îmbarcarea în avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Discutand cu cateva persoane care au ajuns recent in Peru, mi-au spus ca autoritatile nu au verificat in mod special acest document, dar ca dupa felul in care interpreteaza ei, ar fi 72 de ore de la aterizare nu de la imbarcare. Am sa va tin la curent cu aceasta problema, pentru a va programa testul exact cand trebuie. Tot despre intrarea in Peru: am primit intrebari daca vaccinarea scuteste necesitatea de a fi testat. Pentru moment NU, daca se schimba ceva in 9 mai, va anunt.

•       in vederea intrării în Peru, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul acestora cu privire la dispunerea măsurilor de izolare sau carantină. Declarația poate fi descărcată aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ și se completează cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion. Este un document foarte important, toti cei cu care am vorbit mi-au spus ca au fost verificati daca au sau nu acest document completat corect.

•   atat pe zborul international, cat si pe cele locale, este nevoie sa aveti masca N95 + viziera de protectie. : În interiorul aeroporturilor aflate pe teritoriul Republicii Peru, cât și în aeronave, pe durata zborurilor naționale și internaționale este obligatorie purtarea măștii și a ecranului facial de protecție.

•   pentru a scapa de carantina, este nevoie ca la sosirea in Peru sa facem un test COVID. Noi sosim la ora 18:00 la Lima + formalitatile si bagajele, nu cred sa fim gata mai repede de 19:00, iar punctul de testare spuneau toti ca se inchide la 17:00. Testul trebuie facut in maxim 24 de ore de la sosirea in Peru. Am vorbit cu partenerii nostri sa ne organizeze testarea, sau la hotel (dar e mai scump din cate am vazut din experienta altora turisti) sau la Arequipa. Cumva o rezolv. O sa va comunic cum o sa facem si cat ne va costa aceasta testare. 

Cetăţenii români pot călători în Republica Peru în scop turistic fără viză întrucât la sosirea în acest stat autorităţile competente acordă o perioadă de ședere de 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene,

Intrarea în Republica Peru este permisă cu pașaportul valabil o perioadă de minim 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat, însă este recomandat ca acesta să aibă o valabilitate cât mai mare.

Revin, stati pe aici.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #10 : Joi, 06 Mai 2021, 11:21 »
Am fost intrebati pe Email de vaccin-urile necesare in Peru si pentru ca este un subiect de interes, raspund general, pentru intreg grupul.

Cel mai probabil ca v-ati uitat cu totii pe site-ul oficial al MAE, cel indicat in prezentarea excursiei. Iata ce scrie acolo referitor la vaccinuri:

Vaccinarea împotriva febrei galbene este recomandată dacă deplasarea se face în zonele izolate, de junglă. La fel si preventia pentru malarie. Febra galbenă este o boală infecțioasă transmisă prin înțepătura de țânțar. 99% din turistii care care merg pe traseul nostru (care nu trece prin zone umede si jungla) NU fac acest vaccin. Dar, trebuie sa stiti ca in Peru vom da de ceva tantari si in alte zone, nu doar in cea amazoniana, Reserva Nacional Pacaya Samiria. Iar tantarul este o insecta care poate aduce cu 2 boli: febra galbena si malaria. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei tantarului anofel, iar efectele sunt din cele mai neplacute.

In mod normal sansele sa fim in contact cu tantari purtatori de febra galbena sau malarie sunt extrem de mici, va spuneam ca doar in zona nordica, amazoniana exista reale riscuri. Dar eu si probabil ca multi ma cunoasteti cum gandesc, intotdeauna recomand masuri, atunci cand acestea pot fi luate. Eu personal am vaccinul de febra galbena, l-am facut acum 3 ani si este valabil 10 ani. Pentru malarie, ori de cate ori plec in tari de genul acesta iau preventiv plaquentil. Asta chiar si daca riscul de infectare cu parazitul vinovat pt malarie este redus.

Daca aveti in gand ca anii viitori sa calatoriti in Tanzania, Madagascar, Rwanda, Namibia etc zic eu e bine sa luati de acum vaccinul pentru febra galbena si stati apoi linistiti. Pt malarie, v-am spus, eu iau pastilele.

Atentie la regimul vamal, asta pt fumatori: aveti voie doar 20 de pachete de ţigări.

Astazi dupa-amiaza am program de discutie cu agentia din Peru, asa ca maine revin din nou aici cu noi informatii.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #11 : Joi, 06 Mai 2021, 20:12 »
Tocmai am incheiat conversatia cu partenera noastra din Peru. Mi-a dat vesti bune, mi-a spus ca la ei se merge spre o tot mai mare relaxare, avand in vedere ca sunt pe un palier, dar cu prognoza de scadere. Se vaccineaza dar nu au destule doze, lumea e innebunita sa se imunizeze, insa coada e lunga si deocamdata s-a finalizat doar segmentul 70 - 79 de ani. Urmeaza 60 - 69, incepand cu 15 mai.

Referitor la tantari, sa nu uit: mi-a spus ca e bine sa avem un spray la noi, pentru a ne proteja in anumite zone in care dam de aceste insecte. Mi-a confirmat si ea ce stiam: marea, marea majoritate a turistilor sositi acolo nu se vaccineaza de febra galbena si nu iau pastile de malarie. Pentru raul de inaltime a vazut la unii americani sorojchi pills, niste "bumbi" ce previn raul de altitudine. Exista insa si ingrediente locale... :)

Patru lucruri m-au interesat in mod special la discutia de astazi:
- care este prognoza acolo, daca se ridica sau din contra exista sansa sa se adauge restrictii. Mi-a raspuns ca din moment ce totul este inspre bine, se asteapta doar ridicare de restrictii.
- cum procedam cu testul care evita carantina. A vorbit la cateva laboratoare care au ca serviciu si testarea mobila, la hotel. Maine o sa primesc preturile, dar inca nu o sa iau decizia daca ne testam la Lima sau la Arequipa. Am sa va comunic cat avem de platit pentru acestea.
- am vrut sa vad cum facem cu schimbul valutar sau cu retragerea din bancomat, pentru a avea deja din prima seara bani locali. Avem doua variante: retragere de numerar din bancomat in aeroport sau hotel (apropierea hotelului) sau schimb valutar - vorbeste la hotel sau cu o firma sa ne aduca la hotel contravaloarea a cca 200 euro/persoana.
- Machu Picchu ramane in continuare inchis duminica si mai are o restrictie: grupurile pot fi de maxim 8 persoane. Asa ca o sa ne impartim in 3, fiecare grupulet alocat la cate un ghid local. Eu impreuna cu ghidul general, am sa va tin sub observatie, astfel incat totul sa se desfasoare perfect. Mi-a spus ca vremea e buna, ca sunt putini turisti si ca vom fi niste norocosi putand admira fara imbuleazeala obisnuita acel loc fantastic.

De saptamana viitoare intram intr-o linie dreapta cu toate, a ramas mai putin de o luna pana la plecare.

Nu uitati sa va procurati masti n95 si viziere. Programati-va la testare, astfel incat sa aveti rezultatul cu 72 de ore inainte de a ajunge acolo.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 08 Mai 2021, 10:09 »
Am primit si am stabilit ca testarea sa se faca la hotel, la Lima, atunci cand ajungem. Un test antigen costa 30 USD. Am rugamintea sa aveti bani potriviti si pregatiti, pentru a putea strange cu usurinta suma necesara achitarii acestui serviciu.

Pentru a nu pierde timp pe aeroport si a ajunge la timp la hotel, pentru testare si apoi pentru cina, doresc sa aveti intelegerea de a face cu totii schimbul valutar la hotel, sa nu ne imprastiem pe la bancomate sau case de schimb valutar pe aeroport. Sa aveti pregatiti cate 200 de euro, iar eu am sa comunic hotelului si agentiei suma pe care o dorim schimbata, pentru a avea pregatiti soli in contravaloarea sumei de 4.400 euro (pt intreg grupul).

Urmatoarea mea postare va fi o apreciere a cheltuielilor suplimentare, deci a banilor pe care sa-i aveti pregatiti pentru aceasta excursie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #13 : Marți, 11 Mai 2021, 19:33 »
Postez mesajul meu de astazi, pe toate topicurile excursiilor externe apropiate, astfel incat sa va informati la ce trebuie sa va asteptati la plecarea, dar si la sosirea dintr-o calatorie in afara tarii.

Cititi aici ultimul mesaj (5)de la subiectul "Vaccinul anti-covid – un posibil pasaport de calatorie?" : https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #14 : Joi, 13 Mai 2021, 14:17 »
Avand in vedere ca incepand cu 24 mai am sa fiu plecat din tara si ca o sa am acces limitat la net si foarte limitat la forum, am inceput sa scriu un material informativ, pe care am sa vi-l transmit maine 14 mai pe Email. Daca nu l-ati primit pana pe 15 mai, scrieti-mi si il retransmit. Informatiile vor privi urmatoarele:

- documente de calatorie

- ce trebuie sa contina in mod obligatoriu bagajul (imbracaminte/incaltaminte, echipament, medicamente, profilactice)

- conditii de imbarcare pe avionul de Lima

- reguli de calatorie pe avion (masca, ecran)

- conditii de intrare in Peru (test antigen)

- bani necesari; schimb la sosire.

- particularitatile excursiei (felul in care calatorim, reguli, tips-uri ghizi etc)

- programul excursiei

- conditii pentru revenirea in tara