Autor Subiect: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021  (Citit de 16367 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #15 : Vineri, 14 Mai 2021, 08:02 »
Buna dimineata! Asa cum promiteam ieri, astazi urma sa transmit o informare generala despre aceasta excursie. Tocmai am transmis Email-uri catre cei care participa la aceasta excursie. In situatia in care nu ati primit mesajul meu, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si o sa va retransmit.

Offline Daniela F.

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #16 : Marți, 18 Mai 2021, 16:37 »
Bună ziua!

În zilele în care avem mesele asigurate, este posibil să optez pentru meniu ovo-lacto-vegetarian?
Mulțumesc!

Daniela

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #17 : Marți, 18 Mai 2021, 17:04 »
Asta o sa aranjam acolo, la fata locului, am sa fac tot posibilul. Relatia cu restaurantele este prin agentia partenera, nu directa si oricum este dificil de setat asa ceva. Daca era in Europa era simplu...

Offline Daniela F.

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #18 : Marți, 18 Mai 2021, 18:06 »
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #19 : Marți, 18 Mai 2021, 18:30 »
 :thumbup: O veste excelenta, m-a sunat partenera noastra sa-mi dea vestea: nu mai exista carantina la intrarea in Peru decat pt cateva state. Cele din UE nu intra in acea categorie, deci nu mai trebuie sa facem testul la sosirea in Peru.  *|* :dance:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #20 : Miercuri, 19 Mai 2021, 20:07 »
Am primit acum si un facsimil din comunicatul guvernamental referitor la intrarea in tara:

The Peruvian Government has taken the following measures to fight COVID-19:
Travelers entering the country must fill out a sworn statement (https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/) and also provide  the following before boarding the plane: a negative molecular test (PCR), a negative  antigen test or a medical certificate of epidemiological discharge. PCR or antigen test results must be obtained no later than 72 hours prior to check-in.
Quarantine is not required any more for travelers entering the country, except for  Peruvians and foreign residents from South Africa, Brazil and/or India or who have  made a layover in those countries, they must mandatorily quarantine at their home,  accommodation or other temporary isolation center for a period of fourteen 14 days  from the date of arrival in Peru.
The only requirement for local flights is the signature of a sworn statement
indicating that the traveler does not have symptoms of COVID-19.


Deci e nevoie sau de test PCR sau de test antigen, negative amandoua evident. Vad ca au adaugat si certificat medical de externare epidemiologică, adica o certificare ca s-a trecut prin boala, dar nu am informatii despre cum ar trebui sa arate asta. Pe site-ul MAE o sa apara peste cateva zile precizari, acum e doar ce am primit din Peru.

Nu mai este carantina la intrare, deci nu mai e nevoie de test.

Acum ce mai asteptam este eliminarea de catre Olanda a conditiei de test negativ pentru tranzit, cred ca zilele astea o sa apara si asta. Asa cei vaccinati se pot imbarca fara nici un test.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #21 : Joi, 20 Mai 2021, 07:03 »
 :oops: Noutati

Ieri au fost publicate de catre MAE conditiile de tranzit in Olanda, valabile din 19.05.2021

PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Conform noilor măsuri adoptate de autoritățile olandeze, statele sunt clasificate în funcție de numărul de cazuri de COVID-19, astfel:

Zonă roșie;
Zonă portocalie (România este în această zonă);
Zonă galbenă;
Zonă verde.
Harta este disponibilă la pagina de internet: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/welke-landen-hebben-welke-kleurcode

Tranzitul aeroportuar pentru persoanele din zone roșii sau portocalii este posibil cu condiția prezentării unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 (a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore). Persoanele trebuie să rămână în zona de tranzit a Aeroportului Schiphol Amsterdam, să se asigure că dețin un bilet de avion și documente de călătorie valabile pentru a demonstra că se află în tranzit și să părăsească aeroportul în maxim 48 de ore.

Mai multe informații cu privire la tranzit se regăsesc la următoarea pagină de internet: https://www.government.nl/topics/c/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands/travel-and-holidays

Persoanele care călătoresc în Regatul Țărilor de Jos din alte state decât cele membre ale Uniunii Europene, trebuie să prezinte și o declarație pe propria răspundere, care poate fi descărcată la pagina de internet: https://assets.ctfassets.net/biom0eqyyi6b/1ujr8KV2qtylvVTMpEFDDA/43ed0ddba60cc60dee1164840f3a2add/Gezondheidsverklaring_engels.pdf

Deci, sa concluzionez: DACA masurile restrictive raman neschimbate pana luna viitoare atunci:

- la plecare, chiar daca Peru ne permite ca alternativa la testul PCR si testul antigen sau certificatul medical de trecere prin infectare, pentru ca Olanda ne impune in tranzit test PCR, trebuie sa avem acest tip de test, cu rezultat negativ. Deci test PCR la plecare

- la intoarcere, este nevoie din nou de test PCR, chiar daca suntem vaccinati, chiar daca Romania nu ne va cere asta. Tranzitul prin Amsterdam solicita test PCR cu rezultat negativ.

Este posibil asa cum am spus ca aceste conditii din Olanda sa se schimbe, este de asteptat, dar daca lucrurile raman asa, trebuie teste PCR si la plecare si la intoarcere.

Am discutat deja cu partenera noastra de acolo si cel mai probabil ca in 14 iunie, la intoarcerea din Machu Pichu, in Cusco, vom face testul. Oricum va anunt imediat dupa ce seteaza aceasta problema.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #22 : Sâmbătă, 22 Mai 2021, 08:20 »
 :oops: Maine am sa plec cu grupul de Italua, pana in data de 2 iunie nu o sa pot fi contactat. Va transmit ultimele informatii si recomandari, pentru plecarea in Peru si tranzitul in Amsterdam.

Pentru tranzit pe aeroportul din Amsterdam (calatorim cu zborul 07JUN BUCHAREST OTP  - AMSTERDAM AMS KL1372 07:00 08:55) avem nevoie de un test PCR facut cel mai devreme vineri 4 iunie ora 10:00. 

Pentru intrarea in Peru (zbor 07JUN AMSTERDAM AMS - LIMA LIM  KL 743 12:35 18:05) daca cei de pe aeroportul din Lima interpreteaza 72 ore de la intrarea in tara si nu de la imbarcare asa cum este precizat de mae si mai calculeaza si diferenta de fus orar pentru siguranta ar trebui un test facut sambata in 5 iunie dimineata. MAE nu a facut schimbarea pe site (ca de obicei... :-[) dar asa cum am primit eu informarea din Peru, se va putea intra si pe baza de test antigen. Este insa de urmarit pe site-ul mae, daca asa este.


Pentru tranzitul in Amsterdam: International transit passengers travelling from a high-risk country (which is any country that is not on the list of safe countries) are required to hold a negative Covid-19 NAAT (Nucleic Acid Amplification test, which includes PCR, mPOCT, NAAT, RT-PCR, RT-LAMP and TMA test) test result in English, French, German, Spanish, Dutch, Italian or Portuguese, that is taken within 72 hours before arrival in the Netherlands. They are exempt from the requirement of a rapid antigen test.

Deci recomandarea mea este sa va programati la testare sambata 5 iunie dimineata dar sa va asigurati ca primiti rezultatul duminica in 6 iunie, pentru ca in 7 iunie plecam. Daca nu gasiti o astfel de posibilitate, faceti testul vineri seara cat mai tarziu, dar la fel asigurati-va ca primiti rezultatul pana duminica la plecare.

Nu uitati de completarea documentului de intrare in PERU (cel mai devreme 72 de la plecare) si a celui de tranzit Olanda, a caror link-uri le-am afisat in mesajele anterioare.

Deci toata lumea, vaccinata sau nu, pentru imbarcare si tranzit in Olanda are nevoie de un test PCR facut in Peru cel mai devreme in dupa-amiaza zilei de 13 iunie, care sa aiba rezultat negativ.

Am discutat cu colaboratoarea noastra sa fim testati PCR la hotel, in Urubamba in 13 iunie undeva intre 17:00 - 18:00. A vorbit la telefon cu laboratorul de acolo i s-a raspuns ca e ok, il pot face pentru intreg grupul si ca va costa 125 EUR/persoana. Rezultatele o sa le avem pe data de  15 dimineata, dar asteptam si in scris ceea ce au transmis telefonic.

Stiu ca multi aveti emotii, sunt cateva lucruri care trebuie sa se lege si sa functioneze bine. Dar trebuie sa aveti incredere si evident sa fiti atenti. Odata ajunsi acolo va fi minunat! Ne revedem aici pe forum in 2 iunie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #23 : Miercuri, 02 Iunie 2021, 14:09 »
In primul rand va anunt ca m-am intors cu bine din Italia. A fost extraordinar, in special pentru ca era foarte putini turisti. Totul era deschis, vremea fantastica, am facut si baie, obiectivele usor de vizitat. Sunt convins ca la fel va fi si in Peru, doar ca...nu vom putea face baie.  :)

Am primit o informare de la KLM, conditiile s-au schimbat in bine, dar pe noi nu ne afecteaza fata de ultima comunicare pe care v-am facut-o. Concentrez si spicuiesc acum, pentru a intelege cu usurinta:

Romania se afla in ZONA GALBENA - pt Olanda

Peru se afla in ZONA PORTOCALIE pentru Olanda

LA DUS

PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL: Dacă călătoria începe dintr-o zonă sigură (verde sau galbenă), nu este necesară prezentarea niciunui test, cu condiția de a nu părăsi aeroportul. Persoanele trebuie să rămână în zona de tranzit a Aeroportului Schiphol Amsterdam, să se asigure că dețin un bilet de avion și documente de călătorie valabile pentru a demonstra că se află în tranzit și să părăsească aeroportul în maxim 48 de ore.

Deci daca nu se schimba nimic, NU avem nevoie de test pentru tranzit. Dar in schimb avem nevoie de test pentru intrarea in PERU. Nu mai vechi de 72 de ore.

LA INTORS:

La intoarcere, venim din zona portocalie, avem nevoie de test PCR facut cu 72 de ore  inainte. Indiferent vaccinat sau nu. De acelasi test avem nevoie si pentru intrarea in Romania. Pentru a fi imbarcati, va trebui sa prezentam testul COVID negativ. La intrarea in tara cei nevaccinati vor fi luati in evidenta pentru masura carantinarii, cei vaccinati vor trebui sa arate adeverinta de vaccinare, pentru a fi scutiti de carantina.

Va spuneam ca in Peru, nu mai trebuie sa facem acel test la sosire, pentru ca nu mai exista carantina, dar OBLIGATORIU sa facem PCR pentru a ne putea intoarce. Asa cum v-am informat, costa cca 125 euro/persoana, pe care trebuie sa-i adun in prima zi si sa-i achit pentru rezervarea testarii.

Concluzie:

•   test la plecare, recomandat facut sambata. Necesar pentru intrare in Peru.
•   test PCR in Peru, pentru imbarcare, trazit Olanda si intrarea in Romania.

Sunt aici in fiecare zi, daca aveti ceva sa ma intrebati, scrieti pe forum si raspund. O sa revin cu vremea si ultimele detalii.

Offline Gigi

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #24 : Miercuri, 02 Iunie 2021, 16:18 »
Salut, Gigi! Mai este nevoie de adeverința pe propria răspundere la intrarea în Peru?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #25 : Joi, 03 Iunie 2021, 08:57 »
Doua precizari, una legata de masurile de securitate medicala din Peru si una de tranzitul in Olanda si intrarea in Peru.

In mijloacele de transport in comun, gari, aeroporturi si pe avioanele cu zbor intern din Peru este obligatoriu sa purtati:

•   masca dubla (una simpla chirurgicala si una minim KN95 FFP2)
•   viziera protectie

Deci subliniez, doar pentru Peru. Pe avionul pana acolo trebuie sa respectam regulile sanitare standard, adica masca de protectie KN95FFP2.

Asigurati-va sa aveti la voi masti de schimb si 1-2 viziere.

Referitor la tranzit Olanda la dus.

Este nevoie sa completati declaratia medicala. O gasiti aici: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands In engleza este la 7/11. Va recomand sa o aveti si in telefon si listata.

Pentru intrarea in Peru:

Pentru intrarea in Peru, pe langa testul PCR negativ trebuie prezentata printata si salvata pe telefon, declaratia: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/
 :oops: Atentie, se completeaza cel mai devreme cu 72 de ore inainte imbarcarii in avion. Cel mai bine ar fi sa completati sambata acest formular.

Pe site-ul nostru mae, actualizata in 28 mai este exact acelasi continut ca si in comunicatul cel precedent. Insa asa cum mi s-a comunicat din Peru, inca de acum 10 zile nu mai exista impunerea carantinarii, deci nu mai este nevoie de test antigen la sosire. O sa vedem acolo, daca ni se cere, il facem la Lima in seara sosirii sau a doua zi la Arequipa.

Pentru plecarea din Peru,

o sa avem nevoie de test PCR, asa cum va comunicam si ieri. Directorul agentiei peruane ma asteapta la aeroport si am sa-i predau banii stransi de la fiecare pentru a achita testul.

Va fi nevoie sa completam:

Pentru tranzit Olanda:

(Din nou) Declaratia medicala pt tranzit Olanda. O gasiti aici: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands In engleza este la 7/11. Va recomand sa o aveti si in telefon si printata.

Pentru intrarea in Romania

Declaratie:

•   versiunea print: https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/03/Declaratie-model-nou-pdf.pdf.pdf

•   versiunea online: https://chestionar.stsisp.ro/

 :oops:  Pentru intoarcerea in tara, va recomand:

•   sa aveti listata si necompletata, o declaratie pentru tranzit Olanda, pe care o s-o completam la plecarea din Lima
•   sa aveti listata si necompletata, o declaratie pentru intrarea in Romania, pe care o s-o completam la plecarea din Lima

Fac precizarea ca la intoarcerea in tara, pe baza adeverintei de vaccinare nu o sa se ia masura carantinarii, iar pentru cei nevaccinati, fiindca exista un test PCR, carantina va fi redusa de la 14 la 10 zile.

Bun, deci acestea sunt precizarile de care aveti nevoie pt plecare. Cred ca toata lumea si-a pregatit si planificat testarea COVID, si-a facut bagajele cu recomandarile pe care le-am dat. Ramane sa ne vedem pe aeroport, sa ne bucuram apoi de o vacanta placuta.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #26 : Joi, 03 Iunie 2021, 18:37 »
Pentru cei care nu s-au programat, sau au emotii cu primirea rezultatelor, va dau o informatie: in aeroportul Otopeni functioneaza un centru de testare PCR, 24/24 ore, iar ei spun ca rezultatele se dau in maxim 6 ore. Veniti de sambata dimineata, rezervati un hotel (va recomand in cel care stam noi de obicei - Hotel Otopeni), mergeti cu masina hotelului pana in aeroport, faceti testul si peste 6 ore reveniti acolo pt rezultat. Centru Testare COVID-19 Aeroport Milena Medical Center.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #27 : Vineri, 04 Iunie 2021, 06:52 »
In ziua in care o sa dormim in Valea Sacra, vom avea cu noi doar un mic bagaj, pentru o noapte. In care important, trebuie sa avem echipamentul de drumetie. Tineti cont sa aveti cu voi in excursie un rucsac sau o geanta in care sa va intre aceste lucruri.

Am mai primit cateva informatii si detalii dar care tin de organizarea vizitelor si meselor. Nu are rost sa vi le insir pt ca tin de mine... :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #28 : Vineri, 04 Iunie 2021, 09:33 »
Cel mai probabil ca pentru completarea formularelor de tranzit OIanda si intrare Peru, o sa aveti nevoie de numarul de zbor.

Pentru tranzit Olanda:

KLM Royal Dutch Airlines KL 1372
Booking Reference pt intreg grupul (mai putin Mirela B si Ramona C SPSGRC): JBLYGB

Departure: 07 June 07:00
Arrival 07 June 08:55

Pentru conexiune:

KLM Royal Dutch Airlines KL 743

Departure 07 June 12:35
Arrival: 07 June 18:05


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
« Răspuns #29 : Vineri, 04 Iunie 2021, 15:10 »
Tot pentru completarea formularului de Peru (atentie, se face cu maxim 72 de ore inainte de check in). Sa-l aveti salvat in telefon si printat pe pagina.

International Trip

Date of Arrival in Peru: 07 June 2021

Flight Class: commercial

Country of Origin: Romania

Destination Department: Lima

Destination Province Lima

Destination District: Lima

Contact phone number

Country code: 0040

City Code: codul postal al fiecaruia

Contact number (cell number) numarul de telefon al fiecaruia

II. PERSONAL ITINERARY

Completati toate hotelurile in care vom sta, perioadele, cu ce ne deplasam etc. Dupa fiecare apasati pe AGREGAR, pt a trece la urmatorul hotel. Pe rand ce trebuie completat la fiecare:

1.
Departament: Lima
Province: Lima
District: Lima
Means of transport: air transportation
Name of the transportation company: LATAM
Departure date: 08.06.2021
Hotel: San Agustín Exclusive 4*
Address: Calle San Martín nº550, Miraflores, Lima

Dupa ce ati completat ce am scris mai sus, dati click pe Agregar si completati in continuare:

Departament: Arequipa
Province: Arequipa
District: Arequipa
Means of transport: terestre transportation
Name of the transportation company: Solmatour (daca se poate completa)
Departure date: 09.06.2021
Hotel:  Tierra Viva Arequipa Plaza 3*
Address: Calle Jerusalén 202, Arequipa 04001

Din nou AGREGAR, si treceti mai departe:

Departament: Puno
Province: Puno
District: Puno
Means of transport: terestre transportation
Name of the transportation company: Solmatour (privat)
Departure date: 11.06.2021
Hotel:  La Hacienda  3* Puno
Address: Jr. Deustua 297, Puno 21001, Peru

Din nou AGREGAR si completati mai departe:

Departament: Cusco
Province: Cusco
District: Cusco
Means of transport: terestre transportation
Name of the transportation company: Solmatour (privat)
Departure date: 13.06.2021
Hotel:  Munay Wasi Inn 3*
Address: Av Tullumayo 420, Cusco 08002

Agregar si continuati de completat:

Departament: Cusco
Province: Urubamba
District: Urubamba
Means of transport: terestre transportation
Name of the transportation company: Solmatour (privat)
Departure date: 14.06.2021
Hotel:  Agustos 3*
Address: Calle Pacacalle s/n A, Sector Chichubamba, Urubamba, Cusco-Perú

Agregar si continuati sa completati:

Departament: Cusco
Province: Cusco
District: Cusco
Means of transport: air transportation
Name of the transportation company: LATAM
Departure date: 15.06.2021
Hotel:  Munay Wasi Inn 3*
Address: Av Tullumayo 420, Cusco 08002

III. IF YOU ARE RESIDENT IN PERÚ

Department: lima
Province: lima
District: lima
Adresa: calle san martin 550, miraflores
Real adress after isolation:
Exact ca mai sus

IV. HEALTH INFORMATION

Aceste date trebuie sa le completati

Nu uitati sa bifati:

- Ca sunteti vaccinati
- Ca aveti fonduri de acoperire

- I accept the geolocation of my declared cell phone.
You must accept the conditions

- I declare under oath, that all data registered in the application are trustworthy.
You must accept the conditions

Iar la sfarsit dati click pe REGISTER