Autor Subiect: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019  (Citit de 8564 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
21.07.2019
Nu mai sunt locuri disponibile.


INFORMATII TRANSPORT:
Nume si nr de telefon sofer: Marius 0763 150 437
Nr de inmatriculare masina: B 345 NEW
Plecare din Bucuresti ora 07:00 Statia Petrom Aurel Vlaicu



Tarif: 490 RON

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/calatorie-minunatul-tinut-al-buzaului-9-11-august-2019/

Plecare: 09 august 2019
Sosire:  11 august 2019

Cazare: Pensiunea Valea Lupului 3* Patarlagele, DN10 22, Valea Lupului 127444

Servicii incluse:
••  transport cu plecare din Bucuresti
• • 2 nopti pensiune 3 * mic dejun inclus (cazare in camera dubla, cu inca o persoana)
• • 2 cine tip grup
••  insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Servicii care nu intra in tarif:
• asigurare medicala
• asigurare storno
• intrari la obiective
• mesele de pranz

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gabi Lala 0723 337 963

Program:

Vineri 9 august 2019 Intalnire ora 6:45 Statia Petrom Aurel Vlaicu. Plecare din Bucuresti ora 07:00. Traseu Bucuresti - Buzau – Berca - Patarlagele - Casoca - Barajul Siriu - Patarlagele. cca 270 km

Scurt popas in Buzau. Primul obiectiv turistic al zilei: Vulcanii noroiosi – un fenomen unic, care va face sa va simti ca intr-un peisaj selenar. Este o zona protejata situata in comuna Berca din judetul Buzau, care incanta si uimeste pe oricine ajunge acolo.





Ne indreptam apoi cu microbuzul catre Patarlagele, zona unde se afla Pensiunea Valea Lupului, cazare, o masa de pranz……apoi va veti pregati pentru partea a doua a zilei.

Mai intai, un drum catre Viaductul Stanca Teherau pentru a admira in toata splendoarea barajul si  lacul Siriu.



Urmeaza un traseu turistic usor (drum forestier, cca 4-5 km dus-intors) si pitoresc catre cea mai frumoasa cascada din Muntii Buzaului - Casoca (Pruncea), aflata pe valea raului cu acelasi nume. Tot intr-o plimbare veti da si de ascunzatoarea haiducului Gheorghelas, cel ce a batut dealurile si muntii Buzaului, de la Istrita si pana-n Penteleu, luand de la bogati si dand celor nevoiasi, pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu.

Nascut prin partile Cislaului, Gheorghelas (fiul mosneanului Negoita), se inroleaza in oastea de panduri a lui Tudor Vladimirescu in 1821, cu care participa la luptele date contra arnautilor la Patarlagele, Manastirea Carnu, Niscov si Manastirea Gavanu.
Dupa moartea lui Tudor Vladimirescu, intre 1821-1827 (cand a fost ucis) , Gheorghelas ia drumul haiduciei alaturi de alti doisprezece tovarasi de arme, ce stateau mai mult ascunsi pe valea „Sapte Izvoare” din Penteleu. O alta ascunzatoare era pe valea paraului Casoca la cascada Pruncea in muntii Podu Calului. Pe aceasta urmeaza sa o vedem noi.
Inamicul sau, armasul Stefan Macovei, omul banului Dumitrache Ghica, cel ce uzurpase muntii Penteleului, Braiesti, Musa si Furu de la obstile mosnenesti, va fi rapus de haiduc pe pasunea de la „Fantana Bradului”. O potera formata din oamenii lui Macovei il prinde pe Gheorghelas, fiind tradat de catre un cumatru de-al sau, Stefan din Catina, si il omoara in locul numit „Chichilai”, langa o poteca ce urca pe piscul Penteleului.
Istoricul literar Gheorghe Dem Theodorescu in volumul sau „Poezii populare romane” precizeaza ca „haiducul Gheorghita este cel mai autentic dintre toti, deoarece este singurul care are un mormant atestat istoriceste”.Cel mai probabil ar fi vorba de locul numit „Fagul Alb” din Penteleu.

In jurul orei  19.00 - 19.30 veti ajunge inapoi la cazare, free time, odihna, relaxare. Cina - cu bunatati buzoiene, va fi in jur de ora 20.00 Petrecere, voie buna, atmosfera relaxanta si  muzica live la chitara.

Sambata 10 august 2019 Traseu: Pensiunea Valea Lupului – Chiojdu- Cascada La Sipot- si retur= 74 km
Micul dejun, apoi pregatirea pentru frumuseti si istorie pe valea Basca Chiojdului, admirand de-a lungul drumului  plaiuri buzoiene si localitati pierdute in timp. Drum de cca 30-35 km cu mijlocul nostru de transport.
Oprire la tunurile de straja de la  Piatra Arşiţei, un abrupt din strate de gresie dură, un popas pentru a admira natura, valea raului Basca Chiojdului si muntii din jur, aici existand  si un izvor cu apa.
Drum catre urmatoarea localitatea Chiojdu, atestat documentar inca din sec. XV, o zona care se dezvolta turistic in ultimul timp, unde vom merge la Casa cu Blazoane. clădire veche de aproape trei secole. Casa a fost restaurată de către Uniunea Arhitecților din România, actualul ei proprietar. Clădirea monument istoric de importanta nationala, comoara arhitecturala, a fost ridicată la mijlocul sec. al XVIII-lea  Casa cu blazoane a fost ridicată de moşnenii izbăşoi, ţărani liberi, deţinători de moşii întinse, stăpânite în devălmăşie, ipostază socială nemaiîntâlnită în nicio altă ţară din Europa, după cum apreciază experţii Uniunii Arhitecților. În secolul al XIX-lea a fost pentru mult timp reşedinţa şefului de garnizoană militară. Sunt documente care atestă că a fost renovată în 1828 şi de atunci a fost locuită, până în 2000, când a fost cumpărată de un tânăr din zonă, de la doi bătrâni.
Numele clădirii este dat de blazoanele de deasupra intrării principale, cel din mijloc reprezentând vulturul bicefal, simbol al împăraţilor bizantini, care a aparţinut familiei Cantacuzinilor, stabilite în ţările române după căderea Bizanţului, la 1453.



Dupa atata istorie e timpul pentru vizitarea Cascadei La Șipot și un traseu usor ( cca 4-5 km dus-intors) pe malul raului Bâsca Chiojdului, admirand frumusetea naturii in plina vara si bucurandu-ne de aer curat !



Intoarcere la pensiune in jurul orei 16, masa, refresh… Dupa amiaza "Fun Tourist Orientation" in jurul pensiunii...Este vremea sa radem un pic ...  Cina, cu voie buna, muzica, dans….

Duminica 11 august 2019 Traseu: Pensiunea Valea Lupului-Manastirea Ciolanu- Bucuresti= 180 km (prin Buzau).
Mic dejun, un pic de leneveala de dimineata, apoi….check-out
Ne indreptam catre Herghelia de la Cislau-una dintre cele mai vechi herghelii din ţară şi singura producătoare de pursânge englez în România. Aici, pe fostele domenii ale Mitocului Călugăresc de la Cislău, a fost înfiinţată prima herghelie, în 1894, caii fiind crescuţi şi folosiţi în serviciul armatei.
A fost însă desfiinţată la doi ani de la inaugurare, iar terenul a găzduit apoi, până în 1916, un depozit de armăsari. Din 2002, Romsilva este cea care administrează herghelia, Efectivul actual al hergheliei este constituit din cai Pur Sange Englez, Gidran si alte rase.





De la Cislau drumul continua pentru a descoperi  trei obiective incarcate de istorie, toate situate in aceeasi zona: Manastirea Ciolanu  - asezare monahala atestata inca din sec XVI, Schitul Cetatuia – un loc deosebit si ascuns, unde regele Carol I a cautat loc pentru resedinta regala...



si Tabara de sculptura de la Magura , unde au lucrat zeci de sculptori si au creat sute de sculpturi. Pana la Schitul Cetatuia vom merge prin padure pe jos, un mic urcus, cam 30 minute. Picnic pe iarba printre sculpturile in piatra...



Spre seara o sa ajungeti in Bucuresti, incantati si bucurati de frumusetile naturii si atmosfera de grup. Amintiri, baterii incarcate, prieteni noi.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.  

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul https://www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Profil participant: actiunile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor single. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup.
Find o actiune in care avem si drumetie, chiar si usoara, este recomandata persoanelor mai active, nu sedentare, supraponderale, sau comode.

Aceasta este o actiune care combina drumetia usoara, cu vizitarea unor obiective naturale, altele culturale, altele incarcate de spiritualitate. Pentru accesul in natura trebuie sa fiti echipati corespunzator. Cu pantof sport, recomandat trekking, obligatoriu cu talpa antiderapanta. Bluze comode, o pelerina in caz de ploaie si un mic rucsac in care zilnic sa aveti pregatit ce ati luat pt caz de ploaie, apa, o sapca de soare. 

Astfel de actiuni pe care le organizam in natura, cu cazare intr-un cadru intim, vizeaza socializarea intre participanti. Ne dorim nu doar latura turistica ci si cea de socializare. Insotitorul de grup are experienta in acest sens, nu este un simplu ghid. Vine din partea Singles Camp, nu a agentiei.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #1 : Vineri, 03 Mai 2019, 09:01 »

Offline polixenia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #2 : Marți, 23 Iulie 2019, 10:34 »
in excursia din data de 9 august in tinutul Buzaului pleaca cineva din zona Constantei ?

Offline estera

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #3 : Marți, 23 Iulie 2019, 15:48 »
Salut, colegi de excursie!
Am reusit sa ma inscriu si eu  :dance:
Nu am avut inca ocazia sa ajung in aceasta zona, frumoasa ca toate cele descoperite pana acum cu SC
Vine cineva din zona Mures-Sibiu-Alba, poate calatorim impreuna spre capitala?

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 03 August 2019, 07:58 »
Buna dimineata, dragilor ! As vrea si eu sa vin, sunt din Bacau, mai e cineva din zona care merge? As veni cu masina personala direct la Buzau, nu are sens sa vin pana in Bucuresti si sa plecam impreuna de acolo cu autocarul ( desi asa ar fi frumos pentru relaxare si socializare )si apoi sa fac drumul inapoi Buc-Bc.
Astept va rog un raspuns , sa stiu cum sa fac cat mai sunt inca locuri.
Multumesc !

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 03 August 2019, 08:05 »
Offf, acum am vazut ca nu mai sunt locuri :( ....nu m-am uitat de la inceput ! :(

Offline Wanderer

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 52
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 03 August 2019, 08:12 »
Buna dimineata, Violeta!
Nu vreau sa te dezamagesc, dar pe prima pagina scrie mare, cu rosu, ca nu mai sunt locuri din 21.07...
 
Not all those who wander are lost

Offline Lila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 03 August 2019, 13:16 »
Salut, Violeta !

Sper sa-ti pot face o bucurie !
Eu nu mai pot participa la acest eveniment si am anuntat agentia ca renunt la loc .Asa ca,poti suna de luni agentia sa iti transfere locul meu.
Petrecere frumoasa ! *|* 

Offline polixenia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #8 : Marți, 06 August 2019, 13:21 »
revin cu intrebarea : pleaca cineva de la constanta sau din imprejurimi si are nevoie de tovaras de drum ?

Offline Padureanu Mirela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Mirela
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #9 : Marți, 06 August 2019, 20:18 »
Buna seara,
Plec din Cta direct Buzau cu masina.
0736329212 Mirela

Offline Irina I.

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #10 : Miercuri, 07 August 2019, 05:53 »
Buna ziua, din pacate nu pot participa, cedez locul meu, tel 0724 519464.

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #11 : Miercuri, 07 August 2019, 13:42 »
Buna ziua tuturor ! Sunt Gabriel,insotitorul de grup in frumoasa zona a Buzaului. Vom vedea peisaje deosebite,obiective turistice si istorice faine si vom afla multe despre locurile pe care le vom parcurge. Pentru cei care veniti direct in Buzau vineri dimineata, locul de intalnire va fi zona Garii, unde va puteti lasa si masinile in siguranta pana duminica dupa-amiaza ( daca apare vreo modificare vorbim la telefon).

Offline relirelisor

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #12 : Miercuri, 07 August 2019, 17:02 »
[]BUNA ZIUA
Cu ce microbuz plecam?Se știe deja?
             

Offline estera

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #13 : Miercuri, 07 August 2019, 22:06 »
buna, revin cu o intrebare : o ora aproximativa la care vom ajunge in Buzau duminica dupa amiaza?
multumesc!

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 - 11 august 2019
« Răspuns #14 : Joi, 08 August 2019, 07:54 »
Numarul microbuzului va fi afisat astazi, iar ora aproximativa cand ajungem duminica dupa amiaza inapoi in Buzau este 18,00-18,30