Autor Subiect: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021  (Citit de 11305 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226


Tarif: 1150 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Discount Gold Member Singles Camp: 50 EUR

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/farmecul-italiei-de-sud-sorrento-amalfi-capri-si-ischia-27-septembrie-6-octombrie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 27 septembrie 2021
Sosire: 6 octombrie 2021 

Cazari:

27septembrie/2 octombrie  Napoli: Stars Hotel The Businest 4* http://www.stellehotel.com/en/posizione.asp
2/6 octombrie  insula Ischia:  Hotel Solemar Beach&Beauty 4* sau Hotel La Villarosa Terme 4* Ischia Porto

*Acest amplasament a fost special ales, pentru ca din Gara Centrala urmeaza sa plecam la Pompeii si la Sorrento. Nu pierdem astfel timpul si putem fi dis de dimineata gata de plecare.

Numar de locuri: 24

Servicii incluse:
•  transport avion, linie aeriana Blue Air, Bucuresti - Napoli - Bucuresti - taxe de aeroport, bagaj de cala  incluse
•  9 nopti hotel 4* mic dejun inclus
•  ghid local licentiat pentru Napoli, prezentare in engleza
•  ghid local licentiat pentru Pompeii, prezentare in engleza
•  insotitor grup din partea Singles Camp pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x asigurare medicala
x taxa de oras la hoteluri (se achita individual la check out; variaza intre 1 - 4 euro/noapte)
x taxi aeroport - hotel Napoli, in regim share cu alti 3 participanti - cca 6 EUR/pers
x transport public Napoli
x hidrofoil Napoli - Capri si retur cca 41 EUR
x turul insulei Capri cu ambarcatiune 17 EUR
x excursie Coasta Amalfi 45 EUR - organizata cu 2 microbuze cu soferi/ghizi locali. Inscrierea la aceasta excursie trebuie comunicata agentiei Bon Voyage, inca din faza de rezervare
x hidrofoil Amalfi - Sorrento cca 20 EUR
x intrare la Pompei cca 11 EUR
x Hidrofoyl Napoli - Ischia si retur = cca 45 EUR dus si intors
x taxi Molo Beverello - hotel, la revenirea de pe insula Ischia - cca 6 EUR/pers
x Hidrofoyl Amalfi - Napoli cca 20 EUR
x intrarile la obiective - sunt foarte putine locuri in care intram si platim, majoritatea sunt exterioare, deci fara plata
x costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0040 745 106501

Profilul actiunii

tipul - activ
particularitatile actiunii: o excursie cu un program full, cu vizitarea unor locuri de un pitoresc fantastic, in care veti calatori cu tot ce se poate: avion, ambarcatiuni de toate felurile, tren.
profil participant: se adresezeaza celor care iubesc marea, carora le plac locurile romantice, speciale, celor care isi doresc sa guste ceva din parfumul Italiei de Sud.

Zboruri Blue Air:

plecare:
27 septembrie OB143  15:55 Bucuresti - Napoli 16:50


retur:
6 octombrie  OB144  16:40 Napoli - Bucuresti 19:35


Program:

Ziua 1 27 septembrie Ora 13:00 avem intalnire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni - Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Verificati inainte de plecarea de acasa sa aveti actele de identitate necesare trecerii frontierei (carte de identitate sau pasaport). Nu intarziati la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.

Zbor Blue Air 27 septembrie OB143  15:55 Bucuresti - Napoli 16:50

Un zbor deci de cca 02h05'. Ajungem pe Aeroportul International Napoli, urmeaza apoi formalitatile de intrare apoi preluarea bagajelor. Regruparea se va face la linia de bagaje. Va rugam si recomandam sa nu parasiti acea zone, sa nu iesiti din aeroport, pentru ca rupti de grup va fi nevoie sa va descurcati singuri pana la hotel. O sa mergem in grup pana la statia de taxi, de unde vom lua 4 masini, costa intre 17 - 25 EUR/4 persoane. Daca totul decurge normal, in jur de ora 18:30 o sa ajungem la hotel, facem check in, apoi iesim in apropiere la o pizza. In continuare odihna, pentru ca urmeaza zile pline.

Ziua2. 28 septembrie "Vedi Napoli e poi muori!" Nu exista nicaieri in lume un loc in care viata sa se desfasoare atat de intens; trebuie sa ajungi macar o data in viata acolo! Odată vizitat, poți muri împăcăt!

"Orasul soarelui", Napoli:



In prima parte a zilei o sa vedem si sa intelegem Napoli impreuna cu un ghid local, iar dupaamiaza o s-o aveti la dispozitie free pentru a savura pe indelete orasul. Plecam din Piata Gesu, vizitam doua biserici emblematice, Gesu Nuovo si Santa Chiara, apoi o luam pe Sccapanapoli, strada comerciala ce taie Napoli in doua.
O sa parcurgem si o alta "decumani" (o sa aflati acolo ce inseamna aceasta) Via dei Tribunali, trecem prin fata Universitŕ degli Studi di Napoli Federico II, prin Piazza Nicola Amore, Piazza Mercato, Porta Nolana si ajungem de unde am plecat., in Piazza Garibaldi. In plimbarea pietonala si ghidajul acesta o sa aveti ocazia sa vedeti o parte din centrul vechi, zona comerciala stradala si doua artere principale. Pranzul o sa-l luam la una dintre pizzeriile celebre, antice cum le numesc ei, acolo unde se pregateste "vera pizza".

Dupa amiaza o sa urcam pe Vomero la Castel Elmo. Este cea mai buna zona de panorama din Napoli. Coboram apoi si ne continuam plimbarea fara ghid prin Cartierul Spaniol, apoi Via Toledo, Galeriile Umberto I, Piazza dei Plebiscito. De acolo coboram pana in zona portuara catre Castelul Ovo. Revenim la hotel spre seara...

Este o zi cu mult mers pe jos, o sa fiti practic toata ziua pe picioare si in miscare, asa ca asigurati-va sa aveti inacaltaminte comoda si ceva...conditie fizica. Fara un pic de miscare inainte de plecarea intr-o astfel de excursie activa, o sa aveti probleme si in loc sa savurati ceea ce vedeti o sa va plangeti de picioare...

Ziua 3 29 septembriePlecam dis de dimineata catre Pompeii. Eu sa merg inaintea voastra in gara pentru a cumpara biletele de tren si ne reintalnim acolo in fata. Calatorim cu Circumvesuviana, un tren care leaga Napoli de Sorrento. La Pompeii ne asteapta ghidul, incepem turul in jur de ora 9.30 si il terminam la 12.00 - 12.30.

Pentru cei care iubesc calatoria in timp, Pompeii este cel mai potrivit loc din lume. Pentru a intelege cum traiau oamenii acum 2000 de ani, intr-un loc bogat, incantator si aristocratic, o plimbare pe strazile orasului inghitit de cenusa vulcanica, este o carte deschisa...Pompeii, intr-o prezentare deosebita:



De acolo luam din nou Circumvesuviana pana la Sorrento, strabatand astfel Peninsula Sorentina. Micuta asezare este deosebit de cocheta si aranjata, contrasteaza puternic cu ceea ce se vede la Napoli...Ramanem pana spre seara acolo, vizitam, ne plimbam, servim masa.

Unul dintre cele mai incantatoare locuri din lume: Sorrento.



Ziua 5 30 septembrie este destinata vizitarii unei insule celebre: Capri.
Trebuie sa ajungem dimineata devreme (cca 7.45 - 8.00) pt a fi siguri ca prindem bilete la primele curse din acea zi. Cel mai probabil o sa strang eu banii si o sa merg sa cumpar si va astept apoi in port. Plecam din Molo Beverello cu un hidrofoil pana in Marina Grande, iar de acolo luam un tur de insula cu o ambarcatiune de cca 25 de locuri. Excursia pe apa dureaza cca o ora si jumatate, costa cca 17 EUR si face toti banii. Se vad dinspre mare ambele porturi, grotele de Smarald, de Corali, Azzuro, se trece prin Stancile Faraglioni prin Poarta Sarutului, apoi pe sub peretii impresionanti de stanca pe care se afla Anacapri. Reveniti in port o sa ne continuam vizita, cu funicularul pana in Piazza Umberto, apoi de acolo spre Via Krupp pt a admira minunata priveliste ce se asterne de langa Giardini di Augusto. Ne intoarcem apoi in centru de unde luam autobuzul catre Anacapri. Este mult mai linistita, mai putina lume...Retur tot cu autobuzul de linie, coboram in port, luam inapoi hidrofoil catre Napoli.

"Zburand" deasupra insulei Capri:


 
Ziua 6 1 octombrie este dedicata coastei Amalfi.

Despre Coasta Amalfi in imagini video:



Excursia va fi organizata in modul urmator: Circumvesuviana din Garibaldi la 7.41, la 8.47 ajungem la la Sorrento. De acolo vom fi preluati de un microbuz care o sa ne opreasca pt vizitare la Positano, cea mai mare si mai frumoasa statiune de pe Amalfi, apoi la Ravello, vizitam si Ravello, urmand ca la intoarcere in Amalfi sa vizitam si aceasta localitate si sa luam apoi in jur de 17.00 hidrofoil-ul catre Sorrento. Vizitam astfel coasta si de pe mare, iar efectul este maxim...

Positano, in ritm de chitara:



si din drona:



Ravello si incantatoarele imagini din gradinile Villa Rufolo:



Ziua 7 2 octombrie check out de la hotelul din Napoli si ne mutam pe Insula Ischia. Luam hidrofoil, la 10:50 cu Alilauro, costa cca 21 EUR si in jurul amiezii o sa ajungem la hotelul in care urmeaza sa ramanem 3 nopti. Prima dimineata o sa fie de acomodare, iar daca timpul este prielnic mergem la plaja si baie, apoi impreuna la un local foarte fain pentru cina. Hotelul este ultracentral si da direct pe plaja.

Aici o sa ne petrecem sejurul:



Zilele 7, 8, 9, 10 adica dupa-amiaza zilei de 2 si zilele 3, 4, 5 octombrie la fel...relaxare. Intr-una dintre acestea planificam un tur al insulei.



Il facem cu microbuze pe care le inchiriem si pentru care achitam fiecare cota parte din tarif (in jur de 10 euro/persoana). Oprim in locurile cele mai pitoresti, inclusiv bineinteles la Nitrodi, unele dintre cele mai faimoase "izvoare ale tineretii" din lume.

La Sant'Angelo sa vedem vila unde se retrage Merkel...



Ziua 10 6 octombrie dimineata un pic de relaxare, apoi check out si plecam spre port. Luam hidrofoil-ul inapoi la Napoli (cca 17 EUR). Din Molo Beverello luam taxi pana la aeroport (cca 30 EUR/4 persoane). Check in aeroport si apoi zbor 6 octombrie  OB144  16:40 Napoli - Bucuresti 19:35

Precizari Este o excursie in care veti calatori cu avionul, trenul, microbuzul, ferry, salupa, metroul, funicularul. Asta pentru a avea acces la obiectivele pe care vi le-am propus. Vom merge si pe jos, vizitam pietonal  zona istorica a orasului Napoli, Pompeii, Sorrento, insula Capri. Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti "incalziti" in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem "bifari", dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 8-10 ore. Asta inseamna ca aveti nevoie de un pic de pregatire fizica. Necesara in special in primele zile, care sunt foarte pline, ati remarcat cred deja in program ca se pleaca dimineata si ne intoarcem doar seara. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup...
Am avut grupuri bune in fiecare din aceasta excursie, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tin mult sa ofer din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta. Este cu siguranta ultimul an in care o sa insotesc un grup in aceasta excursie. Vreau sa inchei seria cu una super reusita. Ca intotdeauna o sa fac totul sa va fie bine, am ales hoteluri f. bune, locatiile sunt potrivite pt programul pe care o sa-l avem, depinde insa un pic si de voi...

Farmecul Italiei de sud: peisaje superbe, atmosfera extrem de vie, mancarea delicioasa si evident...Tarantella:



Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente: CI sau pasaport valabile

Bagaje: Va recomandam un bagaj de cala, gen troller, in limita  impusa de compania aviatica (23 kg) si un bagaj de mana, gen rucsac sau geanta sport, pt perioada de circuit si pentru plaja. Tineti cont ca o sa ne imbarcam de 2 ori pe ambarcatiune, cu bagajul de cala la noi. Locul de unde lasa taxiul se afla la cateva sute de metri de urcarea pe vas, iar deplasarea se face pietonal. Deci asigurati-va ca aveti un troler pe care sa-l deplsati usor si ca nu aveti la voi, ca greutate, mai mult decat puteti duce. Nu are cine sa va ajute!

Echipament: Va recomand in mod deosebit sa aveti la voi incaltaminte sport, chiar trekking. La Pompeii, dar si pe unde mai umblam o sa dati de zone in care e nevoie de asa ceva, pentru a nu aluneca, pentru a va proteja picioarele. Nu uitati de pelerina! Este foarte importanta.

Special: Bani. Moneda in Italia este euro. Am incercat sa va dau reperele de buget de care aveti nevoie. Mai adaugati la acestea si mesele (cca 30 euro/zi), impulsurile (inghetata, bere, sucuri, coctail-uri), amintirile si cumparaturile. Foarte mare atentie la bani, in special la Napoli. Va recomand in mod deosebit sa-i tineti la gat, impreuna cu CI. Va recomand sa aveti si pasaportul la voi, tinut insa separat, in caz ca pierdeti sau vi se fura CI sa aveti ceva in loc. Cash luati doar strictul necesar. Puteti scoate de oriunde bani. asa ca va recomand sa veniti cu cardul.



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #1 : Miercuri, 13 Ianuarie 2021, 11:11 »

Offline Alunitza

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #2 : Marți, 03 August 2021, 18:16 »
Buna seara, din păcate mi s-au ivit niste probleme de sănătate care mă vor împiedica să particip la excursia din 27 sept -6 octombrie 2021 Coasta Amalfi...
Mai pot renunța? Eventual sa reprogramez?
Mulțumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #3 : Joi, 05 August 2021, 10:23 »
Alunitza, acum ti-am citit mesajul, eu sunt plecat in Elvetia cu un grup de aici. Am inteles din agentie ca intre timp ai luat legatura acolo.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #4 : Marți, 24 August 2021, 10:59 »
Inainte de a pleca in doua excursii Singles Camp consecutive, doresc sa va explic cateva lucruri legate de conditii si restrictii in calatorii. M-am intors din Austria si Germania, iar fiul meu a petrecut cateva zile la Istanbul. In Austria fara exceptie, la fiecare terasa, restaurant, obiectiv turistic si in special la hoteluri ni s-a cerut certificatul de vaccinare sau un rezultat negativ test COVID maxim 48 de ore. Si vreau sa va spun ca acele controale nu erau formale. Fiul meu mi-a spus la fel, ca in Istanbul nu se putea intra in mall, in restaurant fara sa ai dovada vaccinarii sau a unui test.

Nu stiu, nu am citit care sunt restrictiile in Italia acum, dar presupun ca modelul de acces cu certificat sau test este acum si acolo. Asa ca trebuie sa va ganditi la recomandarea pe care am tot dat-o, pt a calatori fara emotii si griji: sa va vaccinati. Daca ati ales sa calatoriti in afara tarii trebuie sa luati in calcul problemele care pot aparea in situatia in care nu sunteti vaccinati.

Cei care nu sunt vaccinati vor spune ok, imi fac testul. Doar ca poate nu se gandesc si la "cand si unde". Intr-un tur, este aproape imposibil, nu se poate opri grupul sau modifica programe pt ca cineva trebuie sa se testeze (in grupurile pe care le-am avut anul acesta maxim 10% au fost nevaccinati, deci 1-2 persoane la fiecare excursie). Fara suparare, doresc sa fiu bine inteles: programul este program si trebuie sa ma tin de el. Asa ca cei care nu sunteti vaccinati trebuie ca din 3 in 3 zile sa renuntati la tur, sau la o parte din el si sa mergeti sa va testati. Ceea ce e tare neplacut, costisitor si frustrant.

A doua problema este legata de expunerea celorlalti. Faptul ca e nevoie sa faceti mereu teste, exista sansa (e drept mica, dar trebuie luata in considerare ca exista), ca la un test puteti fi gasiti pozitivi. In aceasta situatie, este foarte probabil ca tot grupul sa fie nevoie a fi testat, indiferent vaccinat sau nu. Si se poate chiar intra in carantina. Va dati cred seama cam ce inseamna asta pt vacanta celorlalti.  :-[

Doresc sa fiu inteles corect, nu indemn la vaccinare, nu am nimic cu cei nevaccinati, doresc doar sa informez, sa atrag atentia asupra unor probleme ce apar in timpul excursiilor daca nu sunteti complet vaccinati. Inca mai este timp, un vaccin J&J intra ca efect pt aceasta excursie si va scuteste de probleme.

Subliniez, cum am mai scris si pe alte topicuri, ca agentia nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste accesul si acceptul unui participant intr-o tara, atat pt motive de securitate cat si medicale. Tot ceea ce tine de pregatirea, programarea, testarea, completarea documentelor, tine de fiecare in parte, de aceea informati-va permanent (pt ca restrictiile si conditiile sunt in continua schimbare) pe site-ul: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711. Informati-va de asemenea si asupra restrictiilor pe teritoriul Italiei. https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

Pt ca la una dintre excursiile de anul acesta am intalnit o abordare de genul: "tara x, acolo unde mergem noi a intrat in zona rosie; in acest caz, avand in vedere ca nu sunt vaccinata, nu mai pot merge pt ca nu-mi pot permite ca la intoarcere sa intru in carantina; rog restituirea banilor", tin sa atrag atentia in mod special, ca atata timp cat intr-o tara se poate calatori, renuntarea la o excursie inseamna pierderea sumelor achitate pana atunci, cf contract. Agentia isi face datoria contractand si achitand serviciile cf contract si prezentare site, iar aceasta actiune este ireversebila.

Am tinut sa ca spun din timp toate aceste lucruri, pe care le-am mai repetat, incercand sa fie cat mai bine intelese. Imi pare rau, acestea sunt vremurile, pt a ne bucura de calatorii este nevoie de ceva mai multa atentie decat inainte. Dar vacantele sunt minunate in aceasta perioada: fara agloneratie, fara hoardele de asiatici care te impingeau si iti maltratau auzul, serviciile sunt mult mai atente si mai bune. Eu am calatorit anul acesta in Peru, Spania, Italia, Austria, Germania, Ungaria, Elvetia, Lichtestein si peste tot m-am simtit excelent. Cu exceptia mastii care in unele locuri trebuie purtata, ceea ce inseamna un disconfort, in rest calatoriile mi-au placut mai mult decat inainte de pandemie.

Si aceasta vacanta o sa fie la fel, nu o sa dam de abundenta de turisti straini si mai ales a grupurilor. Vom calatori mult mai lejer. O sa vedeti. Eu ma intorc doar in 21 septembrie in tara, dupa Faroe si Zanzibar, o sa ne ramana doar 5 zile de comunicare. Incercati sa tineti cont de recomandarile mele...

Pe curand!

Blochez acest topic, astfel incat toata lumea sa vada explicatiile mele, sa nu treaca neobservate...

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #5 : Marți, 31 August 2021, 11:18 »
Va rugam urmariti in permanenta FORUMUL.
(DOAR) aici veti regasi  toate informatiile referitoare la aceasta excursie, inclusiv daca apar modificari ale orarului de zbor. De aceea  este necesar sa consultati topicul excursiei in special cu citeva zile inainte de plecare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #6 : Vineri, 03 Septembrie 2021, 16:30 »
Eu am tot recomandat si am super-recomandat ca cei care vor sa iasa din tara in vacanta, sa se vaccineze. Este foarte greu sa ai o vacanta normala daca nu esti vaccinat. Emotii la plecare, emotii la intoarcere cu testele. Apoi reguli care se introduc peste noapte si care obliga pe cei nevaccinati la teste peste teste.

Probabil ca ati urmarit, Italia introduce (la fel cum am vazut in Austria) obligativitatea de prezentare a unui certificat verde la intrarea in restaurante, piscine, obiective turistice etc. Am incheiat de 10 minute discutia cu directoarea hotelului din Ischia, acolo unde o sa avem sejurul. Mi-a spus ca fara certificat verde nu se poate folosi piscina, nici cea normala nici zona termala si exista restrictii pentru zona de restaurant pentru cei nevaccinati.

Daca sunteti inscrisi la aceasta excursie si NU sunteti vaccinati inca nu e tarziu pentru Johnoson&Johnson. Mai sunt 21 zile, atat cat unele tari solicita ca perioada post-vaccinare pentru acceptarea certificatului verde.

Daca nu sunteti vaccinati si nu va ganditi sa o faceti, trebuie sa va spun cat se poate de corect ca nu va fi deloc usor acolo. Va fi nevoie sa va tot testati si retestati pentru a putea urca pe ferry, intra in restaurante etc.

Iata masurile luate de guvernul Italiei pe plan intern:

Potrivit unui Decret-Lege emis de Consiliul de Miniștri, începând cu data de 6 august 2021, va fi posibilă desfășurarea unor activități numai dacă persoanele se vor afla în posesia:

- Certificatului digital verde, care poate fi eliberat și după administrarea primei doze de vaccin, fiind valabil până la data programată pentru administrarea celei de-a doua doze (în cazul unui vaccin cu doză dublă);

- Dovezii care atestă recuperarea după infecția cu virusul Sars-CoV-2 (valabilitate 6 luni);

- Dovezii efectuării unui test molecular rapid sau antigen, cu rezultat negativ pentru virusul Sars-CoV-2 (valabilitate 48 de ore).

Documentația menționată mai sus va fi necesară pentru a putea desfășura sau accesa următoarele activități sau zone:

- Serviciile de catering furnizate de orice unitate pentru consum la masă sau în interior;

- Spectacole deschise publicului, evenimente sportive și competiții;

- Muzeele, alte institute și locuri de cultură și expoziții;

- Piscine, centre de înot, săli de sport, sporturi de echipă, centre de wellness, chiar și în cadrul facilităților de cazare, limitate la activități interioare;

- Festivaluri și târguri, conferințe și congrese;

- Spa-uri, parcuri tematice și de distracții;

- Centre culturale, centre sociale și recreative, limitate la activități interioare, cu excepția centrelor educaționale pentru copii, a centrelor de vară și a activităților de catering conexe;

- Camere de jocuri, camere de pariuri, săli de bingo și cazinouri;

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #7 : Duminică, 05 Septembrie 2021, 21:10 »
O cunostinta din Belgia a vrut sa vina in Romania cu Wizz Air si nu a primit-o in avion pentru ca nu a avut pasaport, dar avea buletin !! 😠  Sper sa nu fie asa si cu Blue Air. Eu cred ca iau si pasaportul.

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #8 : Duminică, 05 Septembrie 2021, 21:21 »
Grup frumos ... eu zic sa va faceti si Card European de Sanatate. Cred ca se poate si online. Trimiteti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, copia buletinului (CI) , o adeverinta de la servici, de unde sa reiasa ca sunteti persoana asigurata (ca s-a platit fondul de sanatate la zi ) sau copia cuponului de pensie. In aceasta solicitare sa scrieti tara si perioada excursiei si cine este medicul de familie al vostru. Dupa o saptamana ar trebui sa primiti cardul prin posta. Sa ne vedem cu bine.  :)

Offline Dannyla

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #9 : Miercuri, 08 Septembrie 2021, 18:15 »
Buna ziua, din pacate si eu din motive obiective si independente de vointa mea nu voi mai putea merge in aceasta excursie.  :-\   :'(
Am luat legatura si cu agentia. Rugamintea este sa stiu daca mai trebuie facut ceva? Eventual pot sa reprogramez?
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #10 : Joi, 09 Septembrie 2021, 08:10 »
Daca ati anuntat agentia este suficient. Se ia act de renuntare si se urmeaza clauzele contractuale. Reprogramarea nu este posibila, toate posibilitatile si conditiile de renuntare sunt prezentate pe site si pot fi oricand consultate.
Nota. Agentia ofera ajutor atunci cand e posibil, intotdeauna a incercat sa rezolve anumite situatii. Raspunsul pentru un astfel de ajutor nu poate insa veni mai devreme decat ziua plecarii, pt ca doar atunci se cunoaste situatia finala si daca se mai poate face ceva pt renuntator. Daca nu, ramane incadrarea in conditii contractuale.

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #11 : Marți, 14 Septembrie 2021, 23:36 »
Grup frumos ... eu zic sa va faceti si Card European de Sanatate. Cred ca se poate si online. Trimiteti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, copia buletinului (CI) , o adeverinta de la servici, de unde sa reiasa ca sunteti persoana asigurata (ca s-a platit fondul de sanatate la zi ) sau copia cuponului de pensie. In aceasta solicitare sa scrieti tara si perioada excursiei si cine este medicul de familie al vostru. Dupa o saptamana ar trebui sa primiti cardul prin posta. Sa ne vedem cu bine.  :)


Unele Case de Asigurari de Sanatate solicita doar copie buletin (CI), ex. : CAS Brasov !

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #12 : Vineri, 17 Septembrie 2021, 10:33 »
Un loc disponibil intr-o camera dbl la barbati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #13 : Miercuri, 22 Septembrie 2021, 12:00 »
M-am intors din Zanzibar si toata atentia mea este acum indreptata spre aceasta excursie. Astazi am sa lucrez la un Email pe care-l voi trimite deseara tuturor participantilor. Veti gasi acolo mai multe informatii, detalii si recomandari care va vor ajuta in pregatirile pentru plecare.

Offline anca.aka

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021
« Răspuns #14 : Miercuri, 22 Septembrie 2021, 12:56 »
Buna ziua. Nu stiu daca am inteles bine, dar in eventualitatea ca ne vaccinam zilele acestea cu o prima doza din vaccinul Pfizer sau Moderna se poate emite un certificat verde valabil pana la data efectuarii celei de-a doua doze? Sau oricum in aceste conditii trebuie sa ne testam?