Autor Subiect: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021  (Citit de 9795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« : Vineri, 02 August 2019, 14:13 »
Tarif: 1250 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Discount Gold Member Singles Camp: 40 EUR

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sicilia-cu-tot-ce-mai-frumos-24-mai-1-iunie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 24 mai 2021
Sosire: 1 iunie 2021

Cazari:

1 noapte 24/25 mai la Catania: Hotel Gresi 3*
4 nopti 25/29 mai la Taormina: Residence Terra Rossa Taormina 3* - studio, cu patio si vedere la mare
1 noapte 29/30 mai  San Leone (langa Agrigento): Hotel Costazzurra Museum & Spa 4*
1 noapte 30/31 mai la San Vito lo Capo: Alaba Hotel 3*
1 noapte 31 mai/1 iunie la Cefalu: Al Pascatore 3*

Numar de locuri: 8

Servicii incluse:
•   transport avion, Bucuresti - Catania - Bucuresti - taxe de aeroport, bagaj de cala  incluse
•   7 nopti hotel 3* si 4*, taxe de oras si 6 mic dejun incluse (in toate hotelurile, cu exceptia San Vito lo Capo: Agave Superior Rooms 3*) ; cazare in camera dubla, cu inca o persoana
•   insotitor grup din partea Singles Camp pe toata perioada excursiei
•   transport cu microbuz 8+1, condus de insotitorul de grup

Nota: noaptea de 24/25 mai a fost introdusa ulterior in program, datorita anularii zborului de catre Blue Air.

Nu sunt incluse:
x  asigurare medicala
x  excursii optionale pe mare: croaziera in zona insulei Bella si croaziera insulele Panarea & Stromboli
x  intrari la obiective (cele prezentate in program)
x  mesele de pranz si cina
x  alte costuri (funicular Taormina, tur panoramic Catania)
x  costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0745 106501

ZBORURI BLUE AIR:

luni 24 mai Wizz Air 06:10  Bucuresti - Catania 07.30

marti 01 iunie Blue Air 15:15 Catania - Bucuresti 18:20


Program:

Ziua 1. 24 mai Ora 04:00 intalnire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni - Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Verificati inainte de plecarea de acasa sa aveti actele de identitate necesare trecerii frontierei (carte de identitate sau pasaport). Nu intarziati la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.

Zbor Wizz Air 06:10  Bucuresti - Catania 07.30

Regruparea se va face la linia de preluare a bagajelor. Recomandarea este sa aveti rabdare, sa nu iesiti singuri din aeroport pentru ca riscati sa fie nevoie sa va organizati singuri transferul pana la hotelul din Catania. Dupa regrupare, se iese din aeroport impreuna cu insotitorul de grup , luam taxi in grupaj catre hotel.

Lasam bagajele la hotel este prea devreme pentru check in. In locul turului panoramic, am discutat cu un ghid local, care ne va purta prin istorie, traditii, povesti, intr-o plimbare de o jumatate de zi prin Catania. Luam pranzul si ne intoarcem la hotel, luam in primire camerele si timp liber, pentru fiecare.

Ziua 2. 25 mai
Timp liber de haladuiala, shopping si pranz; in timpul acesta eu merg la aeroport sa aduc microbuzul cu care plecam spre Taormina. La 14:00 ne revedem la hotel, incarcam bagajele si plecam spre Taormina. Facem check in-ul la hotel, apoi ne imbarcam in microbuz si urcam intr-o mica localitate pitoreasca aflata in varful muntelui, la Castelmola. O sa aveti acolo timp liber pentru masa, plimbare, relaxare. Ne reintalnim pentru a cobori la hotel la ora 15:00. Facem check in-ul, un refresh si iesim sa va arat centrul Taorminei, Corso Umberto si Parcul Florence. De acolo program liber, fiecare isi organizeaza cum doreste seara: ramanand in oras sau revenind la hotel.

Ziua 3. 26 maiInsula Bella si Siracuza Dimineata dupa micul dejun la ora 8:00 luam microbuzul, coboram la mare si parcam pe Via Nazionale, la Parcheggio Isola Bela, langa Piazza Mazzaro. Coboram pe plaja pe la Lido Il Delfino, luam barca si o ora, incepand cu ora 9:00 ne plimbam pe apa la Grotta Azzuro si in jurul insulitei Isola Bella. Apoi ne continuam drumul spre Siracusa (insula Oggia). Parcare Siracusa: Parcare Riva della Posta, este gratuit acolo (se trece podul rutier, Umbertino, pentru ca celalalt este pietonal, e interzis).
Vizitam pietonal in cca 4 ore (inclusiv masa) insula Oggia. Tot acolo, langa piata luam si masa.



Ne intoarcem, apreciez eu, in jur de ora 18:00. La hotel, timp liber, pentru refresh, plimbare, cina, shopping. Total zi: 240 km, cca 3 ore de mers cu masina.

Ziua 4. 27 mai 2020 Cheile Alcala si Vulcanul Etna – 174 km. Echipament de drumetie in natura, nu ceva montan, dar oricum sa aveti un trekking cu talpa aderenta, pantalon, tricou termic, sapca si protectie solara. Bluza de vant si pelerina sunt foarte recomandate de asemenea.
Dupa micul dejun, la ora 8:30 avem plecarea cu microbuzul din Taormina, urmand sa mergem pana la Cheile Alcantara (Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico): Via Nazionale, 5, 98030 Motta Camastra ME, Italia. Ajungem repede, cca 40 minute, asa ca in jur de ora 9.30 vom fi acolo. O sa facem o plimbare de cca o ora si 30 minute, pornim apoi spre Zafferana Etnea, 95019 Provincia Catania, Italia. Zafferena (inseamna Sofran). Ajungem in cca o ora, deci va fi cca 12.30. Urcam pana la Rifugio Giovanni Sapienza, sunt 18 km, ii facem in urcare in cca 30 minute. Va fi deci ora 13.00 cand ajungem la Refugiu. Este acolo un hotel cu restaurant si pizzerie, primul lucru pe care o sa-l facem este sa luam o pauza de o ora pentru pranz. In drum oprim si vizitam un crater aflat aproape de sosea. Apoi luam funicularul si urcam pana la 2500 m. Costa cca 40 EUR/persoana. Sus o plimbare si cine doreste - vizonarea pe 7D a unei eruptii imaginare. Coboram si luam drumul Cataniei, urmand sa vedem centrul istoric al orasului. O sa ramanem acolo in jur de 2 ore, pana in jur de 19:00. In acest trimp va propun un tur panoramic, costa in jur de 5 euro si porneste din Piaza del Duomo, din coltul Catedralei Sfanta Agata. O sa aveti si cca o ora de plimbare, eventual sa incercati langa piata de peste fructe de mare la cornet. Parcarea se va face (cu putin noroc pentru ca zona este foarte aglomerata) in zona Parcului, Via Cardinale Dusmet.

Seara ne intoarcem in Taormina, ajungem in jur de ora 20:00. Total zi 161 km cca 4 ore de mers cu masina.

Ziua 5. 28 mai 2020 Panarea & Stromboli Plecam la 10:00, ne intoarcem la 23:45. Protectie solara, costum de baie, imbracaminte si incaltaminte sport.
O minicroazieră pentru a explora două dintre cele mai faimoase Insule Eoliene, situate la nordul Siciliei, patrimoniul mondial UNESCO din 2000: insula plina de eleganta - Panarea elegantă și vulcanica - Stromboli. Insula Panarea este renumită pentru arhitectura sa plina de farmec, în timp ce Stromboli, o insulă cu o formă conică caracteristică, este vestita pentru vulcanul perpetuu activ, care o domina.
Plecam cu microbuzul spre portul Milazzo si ne imbarcam pentru o calatorie pe apa pana la insula Panarea. Ajunsi acolo o sa avem timp liber pentru a vizita un sat tipic, ne putem bucura de plajă și de bucataria deosebita a restaurantelor locale. luați masa în restaurantele locale. Puteti face de asemenea cumparaturi.  Înapoi la bord si navigam în jurul stâncilor din zona Panarea. Transfer pe apa la Stromboli, tur al insulei pe până la apusul soarelui. Retur la bord. Vizitam de pe mare "Sciara del Fuoco", punctul culminant al excursiei. Cateva lucruri despre Stromboli: Pe insula se afla un vulcan vechi şi activ, ce se înălţa din Marea Mediterană, precum şi câteva aşezări de coastă.
Priveliştea este incredibilă, de vis, cu o atmosferă insulară unică, care nu atrage doar turişti, ci şi numeroase celebrităţi, precum fostul preşedintele italian Giorgio Napolitano şi designerii Dolce şi Gabbana – care deţin câte o vilă de vacanţă pe insulă.
Unul dintre lucrurile care se pot face pe insula este sa te plimbi în împrejurimile satului principal, admirând panoramele superbe şi sa achiziţionezi suveniruri ce au legătură cu vulcanul, din magazinele de aici.
Al doilea, este să faci o excursie cu barca în jurul stâncii vulcanice abrupte Sciara del Fuoco, formaţiune de lava neagră din partea de jos a vulcanului, unde poţi vedea exploziile vulcanului Stromboli. Priveliştea este şi mai dramatică la amurg, atunci când emisiile de foc sunt clar vizibile.
Despre vulcan. Stromboli a erupt din cele mai vechi timpuri. Romanii l-au numit “Farul din Marea Mediterană.” Localnicii îl numesc iddu, în dialect semificand “el.” Vulcanul a împrumutat numele sau unui tip de erupţie: stromboliana. Vulcanul erupe continuu, de două mii de ani, la intervale de aproximativ douăzeci de minute. Noaptea, erupţia se vede că o fântână de foc roşu, incandescentă.
Este o explozie de lavă de unde iese magma și din care puteți admira clar exploziile vulcanului.

Asta o sa facem si noi. Ziua sa ne bucuram de panorame, seara de imaginea fantastica a eruptiei. Pentru care trebuie sa mai platim in plus fata de tariful calatoriei si o eco-taxa. Ne intoarcem seara tarziu. Mentiune. Desfășurarea excursiilor maritime este întotdeauna subordonată deciziilor companiilor de transport maritim și ale autorităților locale.

Panarea:



Stromboli:



Ziua 6. 29 mai Desi ne intoarcem tarziu, a doua zi trebuie insa sa plecam...Nu asa repede insa ca de obicei. Vom face check out-ul si la ora 10.00, incarcam bagajele in microbuze si la 10.15 plecam spre Piazza Armerina. Langa, vizitam Vila Romana Casale. Parcarea este sigura, este mare, putem lasa bagajele in microbuze. Pana la Villa Romana Casale facem 174 km, cca 2 ore si jumatate. Dupa ce vizitam complexul cu mozaicuri plecam spre Agrigento, sa vizitam Valea Templelor. Inainte de plecare, luam masa la autoservirea de la intrarea in complex. Cu 8-10 euro, se poate ceva usor, de amiaza.   
La Agrigento trebuie sa ajungem la 16.30. O sa fac o programare pentru intrare si audioghiduri la aceasta ora. Lasam microbuzul in parcarea de la Porta V. De acolo luam taxi-uri (cca 3 EUR/persoana), care ne vor duce sus la Templul lui Jupiter. (daca nu luam taxi trebuie sa urcam dealul sau sa mergem cu microbuzele sus, dar parcarea este mica si s-ar putea sa nu gasim locuri). Maxim 2 ore de plimbare lejera si coboram inapoi la parcarea in care am lasat microbuzul. In jur de 19.15 ajungem la hotel, la San Leone, este foarte aproape de Agrigento. Sper ca se mai poate folosi piscina la acea ora, imi doresc sa ne racorim un pic. Relaxare si apoi cina la hotel, au bucatarie siciliana.

Ziua 7. 30 mai Dupa micul dejun, ora 8.30 plecam cu microbuzul, avem o zi plina si cu vizitare si cu cea mai frumoasa plaja din Sicilia. Pe drum oprim la Porto Empedocle sa vedem Scala dei Turchi. Apoi vedem Marsala, Trapani iar in final ajungem pe plaja de la San Vito lo Capo.

Scala dei Turchi. Pana la Porto Empedocle facem cca 20 minute, deci la 09.00 ajungem acolo. Lasam masinile jos in parcarea de langa plaja, apoi plecam intr-o plimbare de cca ora dus si intors la minunata stanca alba.

Marsala. Ajungem la cca 12:30. Parcare Via Colonnello Maltese, 35, 91025 Marsala TP, Italia (este o parcare mare acolo, pe malul marii, un info point si Mercato del Contadino). De acolo traversand, si luand-o pe Via Scipione Africano in 5 minute ajungem la Porta Garibaldi. Langa este Piata antica de peste, apoi mergem inainte pe strada cu degustari de vinuri de Marsala. Timp liber de explorare si de masa: 2 ore. La 14:30 plecam mai departe.

Continuam pe tarm, spre Trapani, nu pe rapida!  Sa vedem salinele, este foarte interesant acolo sa vedeti felul in care se extrage sarea din apa marii. Pe traseul nostru o sa vedem pe malul marii o multime de bazine de saratura. Marsala - Marausa - Palma - Salinagrande. De aici mergem la Torre di Nubia, un restaurant pitoresc, foarte aproape de Muzeul Sarii. Nu vizitam muzeul ci doar facem o pauza de o jumatate de ora acolo. Adresa localului: Via Raisi Debbi - Nubia, 7, 91027 Nubia si al Museo del Sale: Via Chiusa, 91100 Nubia, Paceco TP. Plecam apoi direct spre un loc care a incantat in mod deosebit pe cei care au vizitat cu mine Sicilia in 2019: San Vito lo Capo Beach, este un fel de Caraibe de Europa. Daca priviti fotografiile de anul trecut intelegeti de ce.

In jur de 17:00 o sa ajungem pe plaja. Va las acolo, urmand sa va preiau mai tarziu, dupa balaceala. Intre timp am sa merg la hotel sa pregatesc check in-ul si sa lasa bagajele. In jur de 19:00 la hotel, cina acolo.

O zi cu cca 200 km, cca 4 ore de mers cu masina.

Ziua 8. 31 mai Catedrala Monreale si Cefalu'. Facem check out si plecam in jur de 9:00 Mergem pe autostrada de Palermo. Intram mai intai sa vizitam Catedrala Monreale si Claustrul alaturat. 11:00 - 14.30, deci cca 3 ore si jumatate in care este inclusa masa de pranz. La Cefalu' cand ajungem e prea tarziu pentru a gasi restaurantele deschise. La 14.30 plecam spre Cefalu si ne bucuram acolo de atmosfera minunata si de pitorescul acelui mic sat aflat pe malul marii.

Unul dintre cele mai remarcabile monumente care au ramas in urma regilor normanzi este, fara indoiala, Catedrala Monreale, o superba mostenire arhitectonica specifica regalitatii normande, care arata atentia indreptata cu precadere spre detalii si, in special, spre bogatia decoratiunilor. La prima vedere, catedrala pare simpla, dar pe masura ce privesti mai atent, esti tot mai fascinat de maretia acestui splendid lacas sfant. Ceea ce impresioneaza intai sunt portile de intrare,  apoi stilul neobisnuit, bizar chiar, un ecletism normand, bizantin si maur. Un gigantic mozaic bizantin, ireal de frumos si perfect pastrat.



Cefalu' este esenta Siciliei. Este locul in care simti cel mai bine si marea si romantism, intr-un amestec de boem si galagie latina...Este locul meu favorit, pe langa Ortigia, in Sicilia...



Innoptam la Cefalu' pentru a ne bucura de atmosfera linistita de aici. O zi cu cca 170 km, cca 3 ore de mers cu masina.

Ziua 9. 1 iunie Este ziua plecarii. Avem zbor Blue Air 15:15 Catania - Bucuresti 18:20. De la Cefalu pana Aeroportul Catania Fontanarossa avem de strabatut 216 km daca alegem autostrada, asta inseamna 3 ore de condus. Trebuie luata o marja de siguranta, in plus eu trebuie sa predau microbuzul, asta inseamna ca trebuie sa ajungem pe aeroport la ora 12:00 cel tarziu. Dupa micul dejun, imediat, la ora 08:30 trebuie sa plecam. Coborati cu bagajele, eu le pun in masina, astfel incat dupa ce am servit masa sa plutem pleca direct. 

Taormina
Este poate cea mai idilica statiune pe care am intalnit-o pana acum. Este plina de viata dar in aceasi timp aristocratica, rafinata, un orasel boutique agatat parca pe o coasta ce ofera panorame de vis asupra Marii Ionice.

Taormina este numită Perla Mediteranei, nu doar datorita amplasamentului sau absolut fantastic pe Muntele Tauro, ci si frumuseții si armoniei cladirilor, construite intr-un pitoresc stil mediteranean. Are o climă blândă, ceea ce creaza cadrul perfect pentru o vegetație luxuriantă pe tot parcursul anului.

Din inaltul muntelui, Taormina oferă o experiență uluitoare. Din Teatrul Grecesc se poate admira golful Giardini Naxos și Muntele Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, în timp ce pe cealaltă parte se asterne o priveliste extraordinara peste coasta, spre Messina și pana hat-departe in apropierea coastei calabreze.

La poalele Taorminei, se fla doua locuri faimoase: golful Mazzarò și Isola Bella, scaldate in apele cristaline.
Corso Umberto este principala stradă pietonală din inima orașului, un loc in care gasesti deopotriva magazine si restaurante, locuri de popas si promenada.

Orașul a fost întotdeauna popular in turismul de elită. Taormina a gazduit numeroase personalități faimoase, inclusiv Wilhelm al II-lea al Germaniei, scriitorii Goethe, D. H. Lawrence, Oscar Wilde, Truman Capote și André Gide, doar pentru a numi pe cativa. Designeri de modă, cum ar fi Dior, femei nobile celebre, cum ar fi Florence Trevelyan, oameni de arta , printre care pictorul german Geleng și fotograful Wilhelm von Gloeden, artisti - aici am putea numi o multime, dar ne rezumam doar la doua star-uri: Greta Garbo și Elizabeth Taylor.T aormina a fermecat mai mulți regizori care au ales-o ca scenă pentru filmele lor.

Pictorul german Otto Geleng a fost primul adevarat promotor al frumuseții Taorminei, îndemnându-i pe compatrioții săi să vadă aceste locuri, de unde se poate vedea in acelasi timp zăpada de pe Muntele Etna și livezile de migdali infloriti.



Precizari. Este o excursie care are si vizitare si relaxare la plaja si mare. Vom calatori cu un microbuz inchiriat, dar pentru a avea acces la obiectivele pe care vi le-am propus este nevoie sa mergem si pe jos. Vizitam pietonal  zone naturale, altele istorice, altele urbane. Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti "incalziti" in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem "bifari", dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 4-5 ore. Asta inseamna un pic de pregatire fizica. Necesare in special in primele zile, care sunt ceva mai pline, vedeti din program ca se pleaca dimineata si se vine seara. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup...
Am avut grupuri bune in fiecare din aceasta excursie, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tin mult sa ofer din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta. Este cu siguranta ultimul an in care o sa insotesc un grup in aceasta excursie. Vreau sa inchei seria cu una super reusita. Ca intotdeauna o sa fac totul sa va fie bine, am ales hoteluri f. bune, locatiile sunt potrivite pt programul pe care o sa-l avem, depinde insa un pic si de voi...

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente: Este obligatoriu sa aveti asupra voastra la check in-ul de pe aeroport carte de identitate sau pasaport valabil.

Bagaje: Impunem o limita a bagajului de cala, datorita spatiului mic de depozitare a trollerelor in microbuz. Tineti va rog cont in mod deosebit de acest aspect, pentru ca nerespectarea dimensiunilor poate duce la refuzul de a va incarca bagajul. Si nu ne dorim o astfel de situatie sensibila. Limita: 60 cm x 45cm x 35cm. [/b][/color]. Pe langa acest bagaj pregatiti si un rucsac gol, pe care zilnic sa-l umpleti cu ce  aveti nevoie: costum de baie, pelerina, sapca de soare, apa.

Special: Bani. Moneda in Italia este euro. Am incercat sa va dau reperele de buget de care aveti nevoie. Mai adaugati la acestea si mesele (cca 30 euro/zi), impulsurile (inghetata, bere, sucuri, coctail-uri), amintirile si cumparaturile. Atentie la bani, pentru ca suntem in Italia, unde am "exportat" destul de multi "specialisti ai buzunarelor". Va recomand in mod deosebit sa-i tineti la gat, impreuna cu CI. Va recomand sa aveti si pasaportul la voi, tinut insa separat, in caz ca pierdeti sau vi se fura CI sa aveti ceva in loc. Cash luati doar strictul necesar. Puteti scoate de oriunde bani. asa ca va recomand sa veniti cu cardul.

Vremea. In perioada in care mergem noi, in mai. temperaturile sunt foarte bune pentru vizitare, in jurul a 20 de grade. Apa amarii este si ea buna, ajunge la cca 24 de grade.

Imbracaminte, inacaltaminte. Va recomand in mod deosebit sa aveti la voi incaltaminte sport. Sa aveti protectii solare, incepand de la creme pana la sepci. Nu uitati nici de pelerina! Nu se stie niciodata! Totul lejer, vaporos, in care sa nu transpirati.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #1 : Marți, 17 Noiembrie 2020, 12:47 »
Pentru cei rezervati 2020: perioada este fixata, am refacut rezervarile hoteliere, avem programul si am solicitat rezervarea de zbor. Urmeaza ca atunci cand o primim sa va transmitem un Email informativ din agentie si ulterior, spre semnare, o anexa la contract. Am rugamintea sa urmariti nouatile, informatiile si comunicarile aici pe forum si sa raspundeti promt agentiei. 

Offline Judit

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #2 : Marți, 17 Noiembrie 2020, 15:25 »
Multumim Gigi  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #3 : Joi, 06 Mai 2021, 09:43 »
Am transmis un Email tuturor celor din grup, ce cuprinde ultimele informatii. Sper ca l-ati primit. Daca nu, scrieti-mi pe adresa: office@singlescamp.ro si il retransmit.  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #4 : Marți, 11 Mai 2021, 08:09 »
Mai avem 4 zile de asteptat, dar toate discutiile purtate in presa, in mediul online, tv, conduc spre o decizie anuntata anterior ca promisiune, de PM: Italia se deschide, este pregatita ca incepand cu 15 mai sa ridice mini-carantina la intrarea in tara. Turismul nu mai poate astepta inca o amanare, presiunile si asteptarile sunt maxime in peninsula, asa ca eu zic ca incet, incet sa va faceti bagajele. Asa cum anuntat pe Email, plecarea se va face pe 24 mai, nu pe 25 mai, cu Wizz Air nu cu Blue Air.
Am discutat deja in Catania si vom fi asteptati de un ghid local, care ne va plimba prin oras, ne va povesti istoria, ne va explica obiceiurile si traditiile locale, vom avea informatii despre mancarea tipic siciliana. Revin imediat ce totul se transforma in certitudine. Dupa cate am aflat este o avalansa de rezervari in special pe Sicilia, semn ca totul va fi ok.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #5 : Marți, 11 Mai 2021, 19:32 »
Postez mesajul meu de astazi, pe toate topicurile excursiilor externe apropiate, astfel incat sa va informati la ce trebuie sa va asteptati la plecarea, dar si la sosirea dintr-o calatorie in afara tarii.

Cititi aici ultimul mesaj (5)de la subiectul "Vaccinul anti-covid – un posibil pasaport de calatorie?" : https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #6 : Joi, 13 Mai 2021, 12:16 »
Maine seara, probabil spre noapte, vom afla exact care sunt noile conditii de calatorie in Italia. Am vazut ca toata lumea asteapta ridicarea carantinei la sosirea in tara, dupa ce mai multi ministrii s-au exprimat in acest sens. Am vazut ieri si un interviu, in care se aprecia ca in seara de 14 mai vom putea primi vestea anularii carantinei obligatorii la sosirea in Italia. Se apreciaza de asemenea ca masura va fi insotita de mai multe relaxari, pentru a face posibil turismul pentru cei sositi din UE. Asteptam, imediat ce aflu ceva, scriu aici.

Offline Judit

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #7 : Joi, 13 Mai 2021, 12:53 »
Multumim Gigi  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #8 : Joi, 13 Mai 2021, 17:49 »
Am facut modificarile de program, incluzand si ziua de 24 mai. Este specificat si zborul de plecare. Ne reintalnim aici maine seara.  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #9 : Vineri, 14 Mai 2021, 18:29 »
RaiUno si Corriere Della Sera au anuntat acum o ora ca Ministrul Sanatatii a semnat ordinul prin care:

De duminică, 16 mai, cetățenii italieni și turiștii străini care vin din UE, Spatiul Schengen, Israel si Marea Britanie vor putea intra in Italia fără a mai fi nevoie să facă nicio carantină.

Acest lucru a fost stabilit printr-un ordin al ministrului sănătății Roberto Speranza, care elimină carantina de cinci zile la întoarcerea sau intrarea în Italia.

Obligația rămâne de a prezenta un rezultat negativ făcut cu 48 de ore înainte de a intra în Italia, în țara în care vă aflați sau ați mers, fiind acceptate atât PCR molecular, cât și antigenul rapid.

Se pare ca la intrarea in Italia va fi nevoie sa mai fie facut un test rapid.

Sicilia a intrat in scenariul galben, deci au sa ridice suplimentar si alte restrictii.

Deci excursia noastra are acum toate portile deschise, maine am sa va transmit un Email de confirmare si cateva detalii.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 15 Mai 2021, 11:01 »
Am transmis tuturor un Email informativ. Astept un raspuns urgent pt a putea sa rezerv optionalele.

Am primit biletele Wizzair. •   Bagaje incluse in pret (gratuit) : 1 bagaj mic de mana dim. 40x30x20cm/pers + 1 bagaj de mana 10kg dim.50x40x23cm/pers.+ 1 bagaj de cala 20kg/pers   

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #11 : Luni, 17 Mai 2021, 07:35 »
Ambasada Romaniei in Italia, INFORMAȚII ACTUALIZATE #COVID19 - 16.05.2021
🇷🇴📌Autoritățile române au stabilit noi criterii privind clasificarea țărilor/zonelor de risc epidemiologic, conform Hotărârii nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
‼️ Potrivit noilor prevederi, #Italia 🇮🇹 se află în zona galbenă, pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat (rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori). #Malta🇲🇹 și #SanMarino🇸🇲 se află în zona verde (rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5).
📌 Astfel, pentru persoanele care intră în #România din #Italia se aplică următoarele măsuri:
testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România, însă pentru persoanele care nu prezintă test PCR la îmbarcare, la sosirea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.
📌Excepția de la măsura carantinei de 14 zile se mai aplică și în alte cazuri, printre care:
persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România;
✅ conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea  maximă autorizată mai mare de 2,4 tone precum și conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;
✅ persoanele care vin în România din țările/teritoriile de risc epidemiologic dar care, înaintea sosirii în România, au petrecut  ultimele 14 zile anterioare, consecutive, într-una sau mai multe țări/zone/teritorii fără risc epidemiologic;
✅ persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.
📌 Pentru mai multe detalii și lista integrală a excepțiilor, consultați Hotărârea CNSU nr. 28 din 14.05.2021 🔗 https://www.mai.gov.ro/.../Hotararea-CNSU-nr.-28-din-14...
📌 Pentru persoanele care sosesc în #România din #Malta sau #SanMarino nu se instituie măsura carantinei.
📌 Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic este disponibilă aici 🔗https://www.mai.gov.ro/.../Anexa-nr.-1-Lista-tari-cu-risc....

Condiții de călătorie în Italia 🇮🇹, aplicabile în perioada 16 mai - 31 iulie 2021:

ℹ️ La sosirea din #România în #Italia se aplică următoarele măsuri:
📌 Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
📌 La intrarea pe teritoriul italian, persoanele care NU prezintă documentul menționat mai sus au următoarele obligații:
- să se supună măsurii de supraveghere sanitară și de autoizolare, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reședința proprie;
- după efectuarea celor 10 zile de autoizolare, să se supună unui test molecular sau de captură antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
📌 Excepțiile de la obligația prezentării unui test anti-Covid19 cu rezultat negativ sunt prezentate aici 👉 🔗 https://roma.mae.ro/node/3029.
📌 Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, recomandăm ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.
📌 Orice persoană care sosește în Italia este obligată să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor sau o declarație pe propria răspundere (în cazul unor impedimente tehnologice). Pentru mai multe informații vizitați pagina🔗: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #12 : Luni, 17 Mai 2021, 07:46 »
Deci, noi intram in Italia luni 24 mai la ora 07.30. Dar luati in considerare ca avionul poate avea o mai mica sau mai mare intarziere.

Deci trebuie sa faceti testul sambata, 22 mai, dupa ora 08:00 in asa fel insa sa va asigurati ca aveti rezultatul pana duminica seara, pentru a-l putea lista si apoi prezenta la imbarcare.

Nu uitati de completarea formularului https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html. Este obligatoriu pentru intrarea in Italia.

O veste buna, incepand de astazi se deschide Valea Templelor din Agrigento, asa ca am revenit la programul initial, urmand sa vedem Scala dei Turchi a doua zi, in drum spre Caraibele Italiei.  Am sa iau bilete de acces si la acest obiectiv pentru toata lumea.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #13 : Marți, 18 Mai 2021, 12:52 »
Buna ziua
Poate imi spune si mie cineva, dintre persoanele care mergem in Sicilia: am reusit sa descarc formularul de pe site. Il completez, il listez si il am la mine pentru intrarea in Italia. O sa lad unul completat si in telefon. E suficient?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 mai - 1 iunie 2021
« Răspuns #14 : Marți, 18 Mai 2021, 14:47 »
Da, asta e tot.