Autor Subiect: Babele, Sfinxul, Varfurile Omu si Caraiman, Valea Cerbului 12 -13 octombrie 2019  (Citit de 18474 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
12.09.2019
Nu mai sunt locuri disponibile!


INFORMATII TRANSPORT:
Sambata 12 octombrie, ora 4.45 dimineata, intalnirea grupului la Statia Petrom Aurel Vlaicu
Nume si nr de telefon sofer: COSTEL  0761699969
Numar masina: B620NEW


Ne-am gandit ca o sa va placa o tura de toamna. Poate va e dor de o gura de aer de munte, de poteci, de distractie. Este o drumetie noua in calendarul Singles Camp&Travel, cu ocazia aceasta va dam o veste buna, urmeaza ca anul viitor sa mai introducem in programele noastre inca cel putin 10 astfel de noi excursii.

Tarif: 380 lei/ persoana - cazare in camera DBL

Rezervari https://www.singlescamp.ro/eveniment/babele-sfinxul-varfurile-omu-si-caraiman-valea-cerbului-12-13-octombrie-2019/

Check in: 12 octombrie 2019
Check out: 13 octombrie 2019

Cazare: 1 noapte la Vila Carina Paraul Rece 3* http://www.vilacarina.ro/

Servicii incluse:
•   cazare 1 noapte la o pensiune de 3*, mic dejun inclus
•   transport Bucuresti - Busteni - Paraul Rece - Bucuresti si zonal
•     • insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei (Gusti Ciuca 0751.361.009)

Nu sunt incluse:
x     • urcare cu telecabina Busteni - Babele, pret informativ: 45 lei
x     • pranzuri si cine

Pentru sambata seara s-a comandat cina de grup, costa 50 lei/persoana si va fi achitata la fata locului. Meniul este unul mai mult de pranz, am facut o combinatie de fapt, considerand ca dupa o zi de umblat pe munte este binevenita o ciorba. Deci:
Ciorba fasole cu afumatura
Piept de pui cu sos alb
Salata asortata       
Desert tarta mere       
Apa minerala/plata         
Paine   

Daca este cineva care nu doreste sa serveasca masa de cina, va rog sa ne anunte pe forum, sa nu comandam si sa fin obligati sa platim portii in plus.

Program

Sâmbătă 12 octombrie. Ora 4.45 dimineata, intalnirea grupului la Statia Petrom Aurel Vlaicu vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu. Toata lumea va veni echipata de munte, cu un rucsac de tura in care sa aveti cu voi sandviciuri, batoane energizante, apa. Se pleaca direct pe munte, nu o sa aveti unde sa va schimbati, nici timp sa cumparati mancare). Echipamentul este obligatoriu: ghete de munte cu talpa vibram si aderenta (nu de oras, nu adidasi, nu alt gen de incaltaminte), pantaloni elastici de munte, tricou termic, bluza termica cu gluga. pelerina, sapca sau caciulita, depinde de vreme. Separat un bagaj in care sa aveti cele necesare pentru seara si pentru a doua zi.

Microbuzul o sa ne lase la Busteni, la telecabina, acolo unde o sa ne intalnim si cu cei care vin din tara.
Numarul microbuzului si contactul soferului va fi comunicat cu 1-2 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum. Daca veniti din alte parti ale tarii, nu din Bucuresti, va fi nevoie sa fiti la telecabina de urcare la Babele la ora 09:00 comunicand acest lucru insotitorului de grup. Adresa statiei de telecabina: Strada Telecabinei 52, Bușteni 105500. Va informez ca traseul pe care o sa-l parcurgem nu are intoarcere la Busteni, astfel incat NU va recomand sa veniti cu masina, pentru ca nu mai aveti cum sa o recuperati la intoarcere. In Busteni se ajunge cu trenul sau cu autobuze de linie.

Microbuzul o sa ne lase la Busteni, la telecabina, acolo unde o sa ne intalnim si cu cei care vin din tara. Luam rucsacul de tura, restul de bagaje ramand in microbuz. Acesta va merg la Paraul Rece, urmand sa ne reintalnim cu el la cap de traseu, pentru a fi transferati la pensiunea in care o sa stam.

O sa urcam cu telecabina pana la Babele, de unde incepand o sa avem un traseu de aproximativ 2 ore si 30 minute pana pe Vârful Omu.





Se merge pe platou, deci nu este foarte greu. O sa facem o pauză mai lunga pe varf ptr a ne bucura de peisaj, poze si pentru a manca ceea ce avem pregatit in rucsac.





Coboram apoi pe Valea Cerbului, un loc spectaculos, mai ales toamna, atunci cand padurea isi schimba culorile, in pastelurile sale minunate.



Coborarea va dura aproximativ 4 - 5 ore pana la Gura Diham, acolo unde o sa fim asteptati de microbuz.  La ora 18:00 o sa luam cina, apoi... "Bocanc Party". *|* :dance:



Duminică 13 Octombrie. Dupa micul dejun incarcam toate bagajele, pentru ca nu mai revenim la pensiune si plecam pe un traseu mai scurt de data aceasta, pentru a ajunge la Vârful Caraiman, aflat la o altitudine de 2384 metri.



Aici s-a ridicat Crucea Eroilor Neamului la inițiativa Reginei Maria in memoria eroilor români căzuți în primul război mondial in lupta impotriva germanilor. A fost inaugurata pe data 14 septembrie 1928. Are o înălțime de 31  m iar cele două brateau cate  7.5 metri fiecare. Dupa coborare, optional pranz in grup la un restaurant din zona, urmeaza apoi in jur de ora 16:00 drumul spre casa.

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati in felul in care am prezentat, insotitorul de grup va poate refuza la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie nimeni nici din agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup nu poate fi considerat vinovat ca nu ati respectat cele comunicate.

La refuzul de a nu fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari pe noi. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau tineti post, aveti o dieta anumita, sa aveti la voi o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Vremea: Luna octombrie este capricioasa. Poate sa fie foarte frumos afara, cum poate fi si urat, nepotrivit pentru tura montana. Ca in orice actiune montana din cauza conditiilor meteorologice, pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de catre insotitorul de grup. cu explicarea tuturor variantelor.

Mentiuni.  Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti "incalziti" in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem "bifari", dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 4-5 ore. Asta inseamna un pic de pregatire fizica. Necesare in special in primele zile, care sunt ceva mai pline, vedeti din program ca se pleaca dimineata si se vine seara. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup...
Am avut grupuri bune in fiecare din aceasta excursie, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tin mult sa ofer din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta. Este cu siguranta ultimul an in care o sa insotesc un grup in aceasta excursie. Vreau sa inchei seria cu una super reusita. Ca intotdeauna o sa fac totul sa va fie bine, am ales hoteluri f. bune, locatiile sunt potrivite pt programul pe care o sa-l avem, depinde insa un pic si de voi...

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 4 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Am deschis rezervarile la aceasta excursie cu drumetii montane. Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/babele-sfinxul-varfurile-omu-si-caraiman-valea-cerbului-12-13-octombrie-2019/

Offline RaduM

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
 Ce excursie frumoasa Domnu Gigi . In descriere ati zis cina de vineri si trebuie sa fie cina de simbata  , ca excursia e de simbata . Va rog sa ne dati  o ora la care  sa fim in Busteni cei care nu venim din bucuresti .

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Multumesc de apreciere Radu, ma bucur ca iti place! Ora de intalnire am dat-o Radu! Este 9:00, la telecabina, am si dat adresa. Cina intradevar este sambata, multumesc de observatie. Am sa corectez imediat!

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Rodica sa stii ca in special pentru cei vechi marim numarul de destinatii, adaugand altele noi... :) Pe celelalte le-ati parcurs cred si de cate doua ori...asa ca e timpul pentru o schimbare.  :)

Offline IORDAN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Salutare ! Salutare !
M-am inscris  :thumbup:si astept cu nerabdare ziua plecarii. Sa speram ca vremea va tine cu noi  :D
Se poate urca din Ploiesti ? Pentru ca sunt din Iasi, as dori sa stiu unde este duminica dupa amiaza intalnirea cu autocarul pentru a vedea ce varianta de intoarcere aleg (chiar daca platesc transferul dus-intors integral). Multumesc.

Offline Angela B

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
Re: Babele, Sfinxul, Varfurile Omu si Caraiman, Valea Cerbului 12 -13 octombrie 2019
« Răspuns #7 : Duminică, 01 Septembrie 2019, 23:08 »
Salutare la toata lumea !

    Ma bucur mult ca ne revedem. Mi- era dor de voi si de atmosfera din SC.
De cand am citit programul ma tot gandesc ... ne inalnim la 4.15 la staia de metrou Aurel Vlaicu si ajungem la Busteni numai la ora 9, mai avem si altceva in program pe traseu ?
Sunt sigura ca pana la plecare toate lucrurile o sa fie clare....

Sa ne vedem cu bine !

 *|* *|* *|*

Offline laura_irina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Babele, Sfinxul, Varfurile Omu si Caraiman, Valea Cerbului 12 -13 octombrie 2019
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 07 Septembrie 2019, 16:52 »
zi frumoasa tuturor! eu sunt nou inscrisa in Club si multumesc pt accept. Am rezervat un loc in aceasta excursie. Cum procedez ma departe? Mi-ar face placere sa stiu dinainte cine va merge, o sa urmaresc mesajele de aici in acest sens

Offline Paula Moise

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Re: Babele, Sfinxul, Varfurile Omu si Caraiman, Valea Cerbului 12 -13 octombrie 2019
« Răspuns #9 : Miercuri, 11 Septembrie 2019, 09:55 »
Admin, s-a strecurat o eroare ,,Mentiuni. Este o excursie care are si vizitare si relaxare la plaja si mare. Vom calatori cu microbuze inchiriate, dar pentru a avea acces la obiectivele pe care vi le-am propus este nevoie sa mergem si pe jos. Vizitam pietonal  zone naturale, altele istorice, altele urbane. Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti “incalziti” in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem “bifari”, dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 4-5 ore. Asta inseamna un pic de pregatire fizica. "

Offline Serena

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
  • Bine ai venit in grupul nostru!
 :) merge cineva din Constanța în această super - acțiune? Nu că merg și eu, pentru că nu m-am organizat în timp util! Așa, ca să apreciez cum s-ar fi descurcat un constănțean, pentru a ajunge la punctul de întâlnire, la acea oră, exceptând situația unui suport în București! Dar la anul nu o ratez! Valea Cerbului, văzută de pe Omul, arată fantastic și provocatoare! Vă urez să savurați fiecare moment petrecut pe cărările Bucegilor! Dar dacă apare vreo renunțare, eu mă anunț pentru înlocuire!

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Mergeee  :) , ne descurcam  ;)

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Rodica sa stii ca in special pentru cei vechi marim numarul de destinatii, adaugand altele noi... :) Pe celelalte le-ati parcurs cred si de cate doua ori...asa ca e timpul pentru o schimbare.  :)

Daaa unii chiar mai mult.. 3... 4  ;D, multumesc Gigi!  :smitten:

Offline VERONA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28

Offline Ame_La

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
:) merge cineva din Constanța în această super - acțiune? Nu că merg și eu, pentru că nu m-am organizat în timp util! Așa, ca să apreciez cum s-ar fi descurcat un constănțean, pentru a ajunge la punctul de întâlnire, la acea oră, exceptând situația unui suport în București! Dar la anul nu o ratez! Valea Cerbului, văzută de pe Omul, arată fantastic și provocatoare! Vă urez să savurați fiecare moment petrecut pe cărările Bucegilor! Dar dacă apare vreo renunțare, eu mă anunț pentru înlocuire!

Merge si Constanta. Inteleg ca si Rodica? + Verona? Tot din Constanța?

Ar fi intersant sa aflu cum ajungeti...direct la Babele sau la București?