Autor Subiect: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020  (Citit de 8638 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Tarif = 380EUR/persoana, pentru cazarea in camera dubla twin, impreuna cu inca o persoana.

 *|*Se acorda o reducere de 20 EUR celor care au mai fost cu noi in cel putin 3 excursii externe.

 :thumbup: pentru cei care se deplaseaza din localitati aflate la mai mult de 70 km de Bucuresti, se acorda o reducere de 30 EUR

Rezervari

Plecare: 17 februarie 2020
Sosire : 23 februarie 2020

Cazare: Hotel Dumanov 3* Bansko (am atasat fotografii cu locatia, in finalul prezentarii excursiei. Este aceiasi ca in 2020, am pastrat-o datorita feed-back-urilor pozitive  de la grupul de atunci)

Servicii incluse:
•   transport pana la destinatie, loc pentru schiuri si bagaje. Plecarea se va face in dimineata zilei de 17 februarie (ora 7.00 din statia de benzina MOL Pacii - Bulevardul Iuliu Maniu 194.
•   6 mic dejun
•      insotitor de grup Singles Camp pe toata perioada excursiei, specialitate ghid montan Lidia Mandache
   TELEFON  0743/122214

Nu sunt incluse:
x   asigurarea medicala
x   excursii zonale optionale. In situatia in care se doreste o calatorie spre obiective turistice aflate in apropiere, se va suporta, extratarif costul deplasarii cu autocarul
x   ski pass
x   mesele de pranz si cine

Grup: 20 + 1

Despre destinatie

Incepand cu 2018 am mai oferit inca o alternativa celor impatimiti de schi, de asemenea celor care doresc sa invete acest frumos sport, chiar si celor care vor doar sa ia doar o gura de aer ozonat de munte. Este si o excelenta ocazie de a socializa, de a comunica, de a va cunoaste, de a va face noi prieteni. Veti fi impreuna timp de 6 zile, veti calatori, veti schia, veti manca, va veti distra.

O s-o aveti cu voi ca insotitor de grup pe Lidia Mandache, ghid montan si un schior experimentat, care va poate ajuta acolo cu sfaturi, recomandari si indrumari. Daca sunteti incepator, sau inca nu ati pus schi in picioare, conteaza mult un om ca Lidia in preajma. Sub supravehgerea ei va puteti inchiria echipament, va veti puteti lua un monitor de schi, de asemenea sa va programati cateva lectii,

Destinatia aleasa se afla la 500 de km de Bucuresti, este vorba de Bansko, Bulgaria, aflata la 160 km de Sofia. Ma jos o sa descriu aceasta statiune, astfel incat sa stiti unde ajungeti...

Bansko este fara indoiala, statiunea numarul 1 din Bulgaria. Orasul este situat in apropierea raului Glazane, la poalele Muntilor Pirin, in partea estica unde se afla cele mai frumoase, dar si cele mai inalte varfuri. Orasul Bansko este situat la 925 m deasupra nivelului marii, partiile sunt la o altitudine de 2000-2600 m. Muntii Pirin se aseamna cu Muntii Alpi, avand un caracter similar; cel mai inalt varf este Vihren, 2914 m. Nume Bansko deriva din cuvantul bulgar "ban" care inseamna "maestru". Bansko a devenit o statiune favorita in materie de schi si snowboard, mai ales datorita conditiilor exceptionale de pe partii, cat si a arhitecturi istorice deosebite imbinate perfect cu modernitatea.

Exista doua mari centre de schi, CHALIN VALOG (1100-1600 m) si SHILIGARNIKA (1700-2500 m), ambele fiind usor accesibile in aproximativ 25 de minute de mers cu noua telegondola care porneste chiar din Bansko. Lungimea totala a partiilor este de 70 km, proportional fiind impartita in 30% partii pentru incepatori, 45% partii pentru avansati, iar restul de 25% pentru experti. Conditiile de zapada si tunurile de zapada permit ca sezonul de schi sa dureze din luna decembrie pana in luna mai.

In ciuda faptului ca statiunea in sine nu are mai mult de 10 ani vechime, are foarte multe de oferit vizitatorilor ei. Cele 44 de tunuri de zapada Technoalpine acopera majoritatea partiilor si fac ca sezonul de schi sa dureze mai mult. Gama variata de partii ofera posibilitati de schi atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Deasemenea, iubitorii de snowboard se pot bucura de primul fun park din Balcani, unde se intalnesc toti nebunaticii sporturilor extreme. Pentru ei, dar si schiori se organizeaza zilnic intreceri pe noua partie de la Shiligarnika.

In ceea ce priveste instalatiile, cei din Bansko au avut o grija deosebita pentru comfortul si siguranta schioriilor si iubitorilor de snowboard apeland la serviciile renumitei firme Doppelmayr. Astfel, la Bansko exista o telegondola cu 8 locuri, telescaune cu 3 locuri si 7 teleschiuri, respectiv 10 instalatii pentru copii. Lungimea totala a instalatiilor din intreaga statiune este de 26 km. La Bansko puteti gasi partii pentru slalom, slalom urias si partii schi fond de o lungime de 5 km.

Imbinarea perfecta dintre o statiune dezvoltata si un oras cu o istorie vie, face din Bansko un loc elegant pentru a petrece un sejur placut la schi. Fiecare casa are propria ei istorie, care poate transforma o simpla vacanta intr-o calatorie in lumea traditionala a Bulgariei. Tavernele din Bansko, denumite “Mehana” va ofera intr-o atmosfera primitoare mancaruri traditionale si vinuri bulgaresti de exceptie. Majoritatea tavernelor au orchestre cu muzica live pentru seri linistite si romantica, iar pentru cei cu adevarat energici cluburile si discotecile se inchid odata cu rasaritul soarelui.

Bineinteles sunt multe de vazut in Bansko, cum ar fi cele 120 de monumente culturale si istorice, in jurul carora exista numeroase magazine de souveniruri. Pe langa minunatii Munti Pirin, orasul poseda si alte atractii turistie cum ar fi, ruinele cetatii antice de la Staroto Gradishte, Parcul National Pirin, care este patrimoniu UNESCO. In parc se gasesc cascade, lacuri, pesteri, flora si fauna deosebita. Bansko alaturi de Dobrinishte este cunoscut si pentru apele sale minerale.

Cateva fotografii din anii trecuti, atunci cand au fost admirate pe langa partii si zonele SPA, mancarurile de acolo si...cluburile!











































Locatia in care veti sta este Hotelul Dumanov 3* Bansko. Are referinte si review-uri foarte bune, aceasta si plasarea sa centrala au fost argumentele alegerii sale ca gazda. Cateva lucruri despre hotel:

Bucurându-se de o locaţie excelentă lângă staţia din vale a telecabinei din Bansko, Hotelul Dumanov este construit în stil tradiţional, cu elemente din piatră şi lemn. Oaspeţii au la dispoziţie gratuit o baie de aburi, o cadă cu hidromasaj şi un centru de fitness. Hotelul oferă acces gratuit la internet. Masajele sunt disponibile la cerere şi la un cost suplimentar. Teleschiul este la 150 de metri.

Fiecare cameră are TV prin cablu, minibar şi baie privată cu duş, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. Toate camerele au balcon. Unele camere au şemineu sau o chicinetă bine utilată.

Restaurantul propriu oferă 160 de locuri în sală şi 100 de locuri în aer liber şi serveşte o selecţie bogată de specialităţi din Bansko, preparate la grătar, precum şi vinuri regionale.

Este disponibil gratuit un depozit pentru echipamente de schi, iar la un cost suplimentar sunt disponibile o şcoală de schi şi servicii de închiriere de echipamente de schi. Oaspeţii pot schia până în faţa hotelului.

Zona centrală din Bansko se află la 1 km, unde există o gamă largă de restaurante şi localuri cu autoservire.















 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Documente de calatorie. Este obligatoriu sa aveti la voi, pentru trecerea frontierei CI sau pasaport valabile. Neprezentarea acestuia din orice motiv, sau refuzul autoritatilor bulgare de a va lasa sa intrati in tara, este considerata neprezentare la excursie, agentia neavand in acest caz nici o vina.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline Dana T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #2 : Duminică, 01 Septembrie 2019, 13:48 »
 *|* pai sa lipsesc eu? Prima pe lista  :thumbup:

Offline Gidea Mihai

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #3 : Luni, 14 Octombrie 2019, 12:36 »
Buna , m-am inscris si eu , daca sunt ceva variante de transport din Moldova ,anuntati-ma ,sau poate ne combinam mai multi la o masina

Offline Mihaela-Rodica

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #4 : Vineri, 01 Noiembrie 2019, 12:42 »
Buna ziua ,Din Sibiu merge cineva ?
Vreau sa vin !

Offline unchiuldanut

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #5 : Miercuri, 04 Decembrie 2019, 11:13 »
  Ziua buna tuturor !!
  Ma intereseaza daca se mai pot suplimenta locurile la acesta excursie sau daca este cineva care renunta in ultimul moment. Sunt deschis oricaror propuneri. Stiu ca este tarziu pentru asa ceva, dar imi incerc sansa !
 Multumesc tuturor

 P.S. Minivacanta de 1 decembrie de la Targu Mures, a fost reusita !!

Offline Andreea1414

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #6 : Joi, 12 Decembrie 2019, 14:48 »
Buna tuturor,

Ma intereseaza foarte mult aceasta vacanta, insa...ati ghicit...nu mai sunt locuri  :'(
Am rugamintea sa ma tineti la curent daca se va face vreo suplimentare de locuri sau daca cineva se retrage.

Multumesc  :)
Andreeea

Offline aurelianmoraru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #7 : Vineri, 13 Decembrie 2019, 22:10 »
 :rtfm: :) La fel, sunt interesat de tre locuri ... doi barbati si un loc de femeie; daca sunt persoane care renunta ... Mi-am blocat concediu in luna februarie in aceasta perioada.
v/r AM

Offline Dana T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020, 15:14 »
Daca veniti din tara va puteti caza la hotel Visconti Militari, este ok si destul de aproape de Mol Pacii. Anul trecut ne.a luat soferul dimineata de la hotel, inainte de intalnirea cu grupul. Mai suntem cativa cazati acolo si anul acesta, poate ne organizam sa mergem impreuna catre locul de intalnire. Dati de veste pe site. :D
Pana atunci sa speram la zapada!  :thumbup: Salutari tuturor! *|*

Offline Ruxandra Oltean

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #9 : Duminică, 19 Ianuarie 2020, 19:31 »
Buna seara tuturor,
Am retinut ideea legata de hotel si mi-am facut rezervare.
Eu plec din Brasov, asa ca, daca mai este cineva din zona, dati de veste.
Ruxandra

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #10 : Luni, 10 Februarie 2020, 19:04 »
Buna tuturor! A ramas mai putin de o saptamana pana la iesirea la ski de la Bansko. Eu abia astept  *|* Sper sa fim un grup fain si vesel ca si in anii anteriori, sa ne bucuram de partii, de muzica buna din Amigos, de mancare si vin bun.

Mai jos va transmit cateva informatii utile. Daca mai aveti intrebari le puteti pune aici. In afara de mine, sunt oameni care au experienta de anul trecut si va pot raspunde  :)

Eu voi pleca din Iasi pe data de 16.02 impreuna cu Andrei si Mihai si vom  ramane la Hotel Visconti Militari. Mai avem un loc in masina, asa ca daca mai este  este cineva pe ruta Iasi - Bacau - Buzau - Bucuresti ni se poate alatura. Stiu ca sunt mai multe persoane din grup care se vor caza aici si am vorbit cu soferul sa ne ia din fata hotelului, la 6.30. Oricum, sper sa ne vedem la un pahar de vorba pe 16, asa ca dati-mi un semn cand ajungeti la hotel

INFORMATII TRANSPORT:
Plecare din Bucuresti  17.02.2019; Ora 07:00 din statia de benzina MOL Pacii, Bd. Iuliu Maniu nr 194
Nr. autocar:  B -  589 - NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN – 0756.07.07.83

Pentru drum puteti sa va luati niste gustari/apa. Vom face un popas de 45 min pentru masa in Bulgaria, pe la jumatatea drumului.

INFORMATII DESPRE SCHIMB VALUTAR: 1 leva = 2,45 sau 0,51 euro
- puteti plati cu euro, card, leva in magazine si pentru achizitionare skipass, inchiriere echipament sau scoala de schi, daca aveti nevoie. Preturile pentru aceste servicii le puteti vedea accesand link-ul: https://www.banskoski.com/en/page/prices
- de leva cash aveti nevoie pentru  nota de la restaurant atunci cand mergem cu grupui sau pentru clubul Amigo. Puteti schimba  la casele de schimb din statiune sau puteti scoate de la bancomat.

INFORMATII DESPRE PARTII, VREME gasiti accesand link-ul https://www.banskoski.com/en/bansko360

In afara de hainele de ski sa va luati si un costum de baie si prosop. Hotelul are o sauna iar in una din zile mergem sa ne relaxam la Izgreva - Bania, in bazine cu apa termala exterioare   :thumbup:

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #11 : Luni, 10 Februarie 2020, 21:03 »
Am o intrebare: deplasarea de la hotel pana la gondola se face pe jos sau cu auto?

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #12 : Marți, 11 Februarie 2020, 12:29 »
Am o intrebare: deplasarea de la hotel pana la gondola se face pe jos sau cu auto?
Rentzi, hotelul Dumanov e mai aproape de gondola decat cel la care am stat in 2018, cand ai fost si tu. Eu zic ca ne descurcam sa mergem pe jos. Mai exista varianta de inchiriere depozit pentru echipament chiar in zona de unde pleaca gondola.

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #13 : Marți, 11 Februarie 2020, 15:05 »
Banuiam ca mersul pe jos face bine la sanatate, de asta am si intrebat.... ??? Sincer, conditia mea fizica lasa de dorit (mult). :(
Ma gandisem sa vin fara schiuri si sa inchiriez acolo. Varianta cu depozitul in zona gondolei este interesanta. Ai cumva detalii, eventual un link?  O0

Offline Dana T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Pentru sporturi de iarna si distractie: Bansko 17 - 23 februarie 2020
« Răspuns #14 : Miercuri, 12 Februarie 2020, 16:16 »
Buna Rentzi, am descoperit anul trecut ca taxiul luat individual poate fi la fel de ieftin ca microbuzul cu grupul, adica am dat de la partie la hotel cam 2 eur. Poate fi o alternativa. Sa ne revedem cu bine si gasim noi variante....