Autor Subiect: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021  (Citit de 10377 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« : Joi, 10 Octombrie 2019, 15:19 »
Tarif: 1090 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/madeira-pe-insula-eternei-primaveri-19-29-iulie-2021/

Plecare: 19 iulie 2021
Sosire: 29 iulie 2021 

Cazare: Enotel Lido Madeira 5*
Rua Simplício dos Passos Gouveia, 29, Sao Martinho, 9004 - 576 Funchal,

Numar de locuri: 16

Servicii incluse:
•   zbor Bucuresti - Funchal, cu escala. Taxe de aeroport incluse, de asemenea si bagaj de cala. Bagaj de cala maxim 23 kg si bagaj de cabina maxim 8 kg cu dimensiunile limitate la 40 x 30 x 20 cm
•   cazare 7 nopti, in hotel de 4* 
•   mic dejun 7 zile
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local la excursia montana

Nu sunt incluse:
x     asigurarea medicala
x     taxa de oras la hotel
x     transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport
x     mese de pranz si cina
x     excursie pe mare, pentru a vedea delfinii, cu cataramanul
x     intrari la obiective (Pestera Sao Vicente etc)
x     costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari
x     excursii optionale pe insula:

Pachet 3 excursii "Discover Madeira"(zilele 2, 3 si 5) = 140 EUR

Pachet 4 excursii: pachet Discover Madeira + excursie ziua 7 - Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes. = 180 EUR/persoana

Drumetie Lacurile Madeira + piscinele naturale Porto Moniz. = 40 EUR O actiune care se adreseaza doar celor activi si echipati corespunzator. Se achita la insotitorul de grup, in prima zi de excursie. Traseul se numeste Madeira Lakes, are un grad de dificultate mediu si se parcurge in cca 4.30 ore. Grupul va fi insotit si indrumat de un ghid local montan, acreditat si licentiat.
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache 0040 743 122.214

Profilul actiunii

tipul - activa
particularitatile actiunii: incursiune in zona naturala a insulei
profil participant: activ.

ZBORURI:

Luni 19 iulie  0B 157 OTP 20:10 4 h 30 min LIS 22:40
Marti 20 iulie TP1699 07:05  LIS Lisbon  -1h55m -  09:00 FNC Funchal
   

retur:
Miercuri 28 iulie
TP1696 12:35 FNC Funchal - 1h35m - 14:15 LIS Lisbon
0B 158 LIS 23:30 - 4 h 10 min - OTP 05:40 (se ajunge in dimineata zilei de 29 iulie)


Despre destinatie
Atragem atentia in mod special: Madeira este vacanta ideala pt persoanele active, carora le place natura exotica, tropicala, oceanul.Nu este o vacanta tipica de "mers la mare", acolo turistii nu merg in special pt a sta la soare sau a face baie ci sa se bucure de minunatiile acestei insule, din punctul multora de vedere, cea mai frumoasa destinatie din Europa. Este deci o excursie mai activa, nu una statica de relaxare intr-un sezlong pe malul marii. O sa fie ceva timp si pentru leneveala la plaja si baie, dar mare parte din program o sa fie unul de plimbari si scurte drumetii pe insula. O sa iesiti cu ambarcatiuni in larg, pentru a vedea delfinii si balenele ce tranziteaza aria, o sa parcurgeti itinerarii ce traverseaza cele mai interesante locuri pe uscat. Lidia, ca insotitor de grup, va face tot posibilul sa va arate cat mai multe lucruri, pentru ca este pacat sa veniti pana acolo fara sa explorati toate ungherele. Nu va asteptati sa gasiti plaje nesfarsite cu nisip sau locuri de genul acesta. Lumea alege sa mearga in Madeira pt total altceva. Va prezentam si oferim mai intai programul de excursii si apoi alte cateva explicatii suplimentare:

Program

Ziua 1 19 iulie La plecarea in calatorie nu uitati:
- sa introduceti in memoria telefonului numarul de telefon al insotitorilui de grup
- sa verificati ca aveti roaming la telefon
- sa va asigurati ca ajungeti la ora de intalnire la aeroport
- ca aveti pasaportul sau cartea de identitate la voi. Valabil bineinteles, minim 6 luni pana la expirare.
- ca ati luat banii si cardul si le-ati pus in siguranta
- ca nu aveti in bagajul de mana lichide, pasta, obiecte ascutite. Ca bagajul de mana  nu depaseste 8 Kg si dimensiunile 40 cm x 30 cm x 20 cm
- sa verificati daca bagajul de cala respecta greutatea maxim admisa de linia aviatica.
- sa aveti pregatite toate documentele solicitate pentru intrarea in Portugalia https://www.mae.ro/travel-conditions/3736
- Blue Air nu ofera masa, se pot insa cumpara sandviciuri si patiserie. Va recomand in mod deosebit sa aveti la voi ceva de mancare. 

Mentionam de la inceput, ca o sa calatoriti singuri pana la Lisabona. Insotitorul de grup, Lidia, ramane la Lisabona dupa grupul dinaintea acestuia, cel din insulele Azore si va veti intalni cu ea, intr-un loc din zona de conexiune a aeroportului lusitan. O sa stabileasca exact care va fi acela, si o sa fie comunicat pe forum, astfel incat sa va puteti orienta cu usurinta acolo.

Pentru ca lucrurile sa decurga bine, unul dintre cei vechi din club o sa primeasca pe Email toate documentele necesare imbarcarii grupului si tot el ne va ajuta cu prezenta si intalnirea celor care o sa plece.

Intalnirea grupului va avea loc pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, la ora 17:00
. Dupa primirea biletelor de  de imbarcare pentru Blue Air si TAP, va deplasati la ghiseul de check in, predati CI sau pasaportul, documentele medicale solicitate si bagajul de cala. Veti primi biletul de zbor pentru segmentul Bucuresti - Lisabona si tichetul de bagaje predat. Dupa ce predati bagajul de cala si luati in primire boardind pass-ul mergeti la security, pt verificarea bagajului de mana si apoi la politia de frontiera pentru verificarea documentului de identitate. Asigurati-va ca bagajul de mana nu deparaseste volumul si greutatea maxim admise de linia aeriana si de asemenea ca nu contine lichide, corpuri ascutite, brichete, produse inflamabile.

Urmeaza primul zbor, cel spre Lisabona: Luni 19 iulie  0B 157 OTP 20:10 4 h 30 min LIS 22:40

La sosirea pe aeroportul din Lisabona, mergeti spre linia de preluare a bagajelor si dupa ce intrati in posesia lor, iesiti din zona de sosire si deplasati-va la ghiseele de check in pentru TAP Portugal. De regula, ei preiau bagajele cu cateva ore inainte de zbor.

Faceti check-in-ul si intrati in zona de security, apoi politie frontiera, pana la zona de porti de imbarcare. Poarta de imbarcare pt zborul spre Funchal este comunicata de regula cu cca 2 ore inainte si se afiseaza pe unul dintre panourile mari din incinta zonei.

Urmeaza zborul: Marti 20 iulie TP1699 07:05  LIS Lisbon  -1h55m -  09:00 FNC Funchal

Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 3 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina.

Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Funchal, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Regrupati-va cu totii, apoi iesiti impreuna. Lidia va va astepta si imbarca pe rand in taxiuri. O sa fiti grupati cate 4/masina de catre insotitorul de grup. Tariful va fi impartit intre pasagerii fiecareri masini.

Va deplasati cu totii la hotel unde se vor desfasura formalitatile de check in. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie locati pe cat posibil cu persoane compatibile. Este foarte devreme pentru check in, astfel incat va fi nevoie sa mai asteptati 3-4 ore. Nu in hol, ci intr-o plimbare usoara, impreuna cu Lidia, pana la o terasa, unde veti lua si pranzul.

Reveniti apoi la hotel, luati in primire camerele si odihna. Va reintalniti seara, pentru o iesire in oras.

Incepand cu ziua a 2-a (urmatoarea) iesiti in excursiile de explorare a insulei. Facem precizarea ca functie de conditiile meteorologice, insotitorul de grup poate schimba programul, sau inversa zilele. Este spre binele grupului si tinem ca acest lucru sa fie inteles si acceptat inca din faza de inscriere in excursie. Este important sa ajungeti la Pico do Areeiro pe vreme foarte buna, sa iesiti cu cataramanul cand nu sunt valuri, in schimb exista compromis pentru alte zile in care vremea poate sa nu fie cea mai buna pentru vizitare. Zilnic se va anunta programul pentru a doua zi, este singura forma de informare, de aceea avem marea rugaminte ca in situatia in care nu ati fost prezenti la briefing sa va interesati pentru a stii echipamentul necesar si excursia care o sa aiba loc a doua zi.

Ziua 2 20 iulie Este cea de sosire, check in si acomodare. Am descris-o deja.

Ziua 3 21 iulie Excursie optionala.

Ora 9.00. Excursie cu microbuzul pe coasta de sud vest si apoi traversam insula spre nord: culturile de bananieri - satul pescaresc Camara de Lobos, pe care il vizitam intr-o scurta tura de cca 45 minute



- Cabo Girăo (o stanca abrupta, ce se inalta la 580 de metri deasupra oceanului. Masivul de piatra este una din cele mai inalte faleze, oferind o panorama extraordinara a golfului Funchal) - Ribeira Brava (45 minute de vizitare)



- urcam apoi pe platoul Paul da Serra



si dupa ce-l parcurgem ne oprim la un miradouro pentru a admira muntii incarcati de nori de vata, ne continuam apoi drumul catre coasta nordica coborand pana la ocean si urmarind coasta: Seixal Sao Vicento.



Aici vizitam grota vulcanica si centrul de vulcanologie si pornim spre "casa".



Ultima oprire: Serra de Agua, la un paharel de poncha - o bautura locala din rom de trestie de zahar, miere si suc de portocale, la care uneori se adauga si fructul pasiunii.



Revenim la hotel, dupa care urmeaza program free.

Ziua 4 22 iulie Ora 9.00 Excursie cu microbuzul pe coasta de sud - est: satul Garajau, unde se afla o replica a statuii lui Hristos din Rio



 - Santa Cruz



- o plimbare pe faleza de unde se poate vedea cum aterizeaza avioanele in Madeira - terenul de golf - Santo da Serra, cu vizitarea pt o jumatate de ora a parcului si a micii gradini zoologice



 - Porto da Cruz (o plimbare pe faleza si apoi o degustare de rom la una dintre fabricile de pe insula



- Machico (locul unde Zarco si Tristao Teixeira au ajuns pentru prima oara la descoperirea insulei;



sunt acolo mai multe locuri de panorama catre ocean si munti) - Ponta Sao Lorenco (un loc cu climat usor diferit de restul insulei si unde se poate remarca un alt tip de vegetatie) aici o sa avem o plimbare



 - Canical (o scurta oprire).



Transfer in centrul orasului, urmeaza sa facem programare pentru cataraman, ambarcatiune de pe care puteti vedea delfinii si cu putin noroc balenele ce tranziteaza zona. Din port program free, la alegere pt fiecare.

Ziua 5 23 iulie Micul dejun incepe cu ora 7.30. La 10.00 trebuie sa fiti in port pt excursia cu cataramanul, deci la 9.15 intalnirea in holul hotelului. 10.30 - 13.30 excursie pe Atlantic cu cataramanul.





Este o ambarcatiune cu doua aripioare laterale care face ca valurile oceanului sa nu se simta atat de tare. In partea din fata are o plasa mare pe care echipajul o echipeaza cu saltele de plaja si unde puteti ramane in costum de baie pe toata perioada croazierei. De cand mergem in aceasta minunata excursie, am avut ocazia sa vedem sute de delfini si chiar cateva balene.



Aceasta excursie pe apa ofera si posibilitatea de a vedea insula dinspre mare, iar peisajele sunt intradevar exceptionale. Din port, plecam spre Rua Santa Maria unde urmeaza sa luam pranzul.





Nu foarte lungit, cca o ora, pentru ca urmeaza sa urcam pe Monte pentru a viziat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula: Gradina Tropicala.



In apropiere, Gradina Botanica:



Urcarea pe Monte se poate face cu cabina dar costa cca 11 EUR sau cu taxi, in regim share cost, cca 4 EUR/persoana. La coborare puteti alege o aventura de o ora, coborand pe panta inclinata pana in oras, de unde un popas la Ritz, apoi altul la Pub-ul irlandez. Cine prefera sa ajunga mai repede, taxi pana la hotel - cca 5 EUR/persoana.

Ziua 6 24 iulie Ora 9.00 se pleaca  in prima excursie organizata cu microbuzul. Funchal - Ponta de Sol (vizita) - Calheta - Pico dos Barcelos (punct de observatie spre interiorul insulei, plasat la o inaltime de 355 m)



- Eira do Serrado (zona de panorama catre satul Curral das Freiras)



 - satul Curral das Freiras



 - Camacha.



Ziua 7 25 iulie Zi complet free pentru cei mai putin activi, una full pentru cei care-si doresc sa exploreze cu adevarat natura insulei. Gasiti prezentarea aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2683.0.html Se merge impreuna cu un ghid montan local care va va da o multime de explicatii despre plantele pe care le veti intalni, despre arbusti, clima, geografie si cu care veti petrece 5 ore de plimbare prin niste locuri absolut incantatoare. Dupa drumetie mergeti cu microbuzul in Porto Moniz, acolo unde se afla celebrele piscine naturale si unde veti putea manca si balaci pret de 2 ore.



Va reintoarceti la hotel in jur de 18.30.

Ziua 8 26 iulie Ora 9.00 Excursie cu microbuzul la Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes.



De neratat! Ajungeti la cel mai inalt punct accesibil auto, la Pico do Arreiro. Avem de acolo, de la 1800 m inaltime, o priveliste de vis. O sa ne si plimbam un pic spre Pico de Ruivo, avem in jur de 45 de minute de pauza. Mergem apoi la Ribeiro Frio, vedem pastravaria dupa care pornim in drumetia spre Balcoes.



Este un traseu foarte usor, dar va recomand ca de fiecare data echipamentul adecvat unei excursii in natura, unul sport-montan. Trecem prin padurile de dafin, apoi dupa 45 de minute ajungem intr-o zona de panorama. Inapoi pana la Ribeiro, deci inca 45 minute. La intoarcere trecem prin Faial, bem o cafea in golf, apoi minunatele casute din pitorescul Santana.



Ne intoarcem spre hotel in jur de 17.00. Se poate face baie, plaja, shopping, plimbare, fiecare ce doreste.

Ziua 9 27 iulie Free time!!! *|*

Ziua 10 28 iulie Este ziua plecarii. Mic dejun relaxat, apoi la 09:30 check out hotel si plecam grupati spre aeroport. Check in aeroport.

Avem urmatoarele zboruri spre casa:

Miercuri 28 iulie
TP1696 12:35 FNC Funchal - 1h35m - 14:15 LIS Lisbon
0B 158 LIS 23:30 - 4 h 10 min - OTP 05:40 (se ajunge in dimineata zilei de 29 iulie)


Va recomandam din inima sa participati la doua programe de seara pe care vi le va rezerva insotitorul de grup: o seara de fado intr-un local traditional, totul este acolo familial si foarte cald, o sa va placa sigur. In fiecare an cei care simt muzica, carora le place atmosfera intima, au fost mai mult decat incantati. Costa cca 25 EUR, o sa primiti o cina dintr-un aperitiv, fel de baza si desert, vinul casei si o sa ascultati cea mai autentica muzica fado, cantata de ospatari, proprietari si bucatareasa...
Intr-o alta seara o sa aveti o propunere pentru o seara traditionala in care veti putea urmari muzica si dansuri locale, o sa invatati pasi, o sa savurati bucataria madeireza. Nu ratati o astfel de ocazie. Din pacate din ultimul grup au lipsit vreo 10 si dimineata dupa ce au aflat ce au pierdut au fost tare mahniti...Costa in jur de 30 EUR in care este inclus transportul, masa si vin la discretie.

Continui cu recomandari si precizari. Pt a cunoaste si a intelege Madeira trebuie s-o parcurgi. Nu este suficient sa ajungi la Funchal si sa dai roata prin oras...Sunt o multime de locuri frumoase, de gradini si parcuri cu vegetatie luxurianta, paduri nesfarsite de dafin, vai cu gradini terasate, panorame de vis. Traseele pe care vi le-am propus leaga punctele cele mai frumoase, in scurte excursii de o jumatate de zi. Am numit cele 3 excursii half day, care dureaza cca 4-5 ore fiecare "Discover Madeira". Impreuna cu excursia pe apa cu cataramanul parerea mea este ca e un minim de vizitat acolo...

Celelalte doua excursii sunt cu mult peste cele 3 din pachet. Madeira Lakes este o drumetie "must do", dar asa cum va spuneam trebuie sa fiti pregatiti cu conditie fizica si echipament. Pico de Areeiro excursia din ziua 7, ne-a fost propusa de Gregory in ultima zi din vacanta 2014. Si de atunci este number 1 in topul locurilor vizitate. A fost cu adevarat extraordinar ce se poate vedea acolo. Panorama, cu norii pufosi ce acopera aproape in permanenta varfurile muntilor din Madeira, a fost de neimaginat. Am filmat, am facut poze, le puteti vedea in postarile mele, dar nimic nu se compara cu ceea ce traiesti acolo in varful muntelui. Pt a ajunge la Pico de Areeiro este simplu, se merge doar cu microbuzul pana in varf, la peste 1800 metri. De acolo se pot face plimbari pe cararea de creasta, fiecare cat poate. 

Organizam aceste excursii impreuna cu o agentie locala care ne ofera microbuz cu sofer ghid. Este un pivate tour pentru ca nu ne amestecam cu alti turisti, soferii sunt doar la dispozitia noastra, in microbuze vom fi doar noi. Este total altceva decat o excursie pe care o faci impreuna cu alte persoane necunoscute, unele incete, altele grabite, in autocare in care se inghesuie mai multe de 45 de persoane...Socotiti doar timpul necesar pana sa debarci atat lume...apoi sa-i astepti la imbarcare. Evitam acest gen de turism comercial, ne dorim ca cei care calatoresc cu noi sa se simta comod, sa aiba o atmosfera intimizata, sa se poata bucura in tot confortul...

Iata de ce va recomandam sa ajungeti in Madeira:









Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente: pasaport sau carte de identitate. Valabil bineinteles, minim 6 luni pana la expirare.

Bagaje: Troler + rucsac pentru drumetii si excursii zilnice

Echipament: sport si montan.

Special:

Aceasta este o actiune care include si drumetii montane, daca intentionati sa participati la optionalele care au trasee montane va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #1 : Joi, 19 Noiembrie 2020, 09:21 »

Offline viorica samoila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 05 Decembrie 2020, 20:18 »
 Buna Gigi excursia se tine din 24 mai sau din 19 iulie
se adreseaza celor din grupul de anul trecut sau sunt inscrieri noi?
Multumesc!
Vio

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #3 : Duminică, 06 Decembrie 2020, 05:56 »
Servus Viorica. Excursia se va tine in iulie, dar nu am primit confirmarile de zbor, de aceea sunt blocate inscrierile. Initial am programat-o la sfarsitul lunii mai, dar au aparut doua probleme, independente de noi,  care o fac imposibila atunci. Ni s-a propus de catre parteneri 19 iulie, acum cautam variante optime de zbor. Cel mai probabil ca o sa le redeschidem rezervarile miercuri si tot atunci vom contacta pe cei care au facut rezervare pt luna mai.
Este un grup nou, anul trecut a fost anulare cu rambursare.

Pentru cei care deja ati platit, de asemenea si pentru cei care v-ati inscris, dar nu ati apucat sa achitati avansul: in momentul in care vom cunoaste zborul, o sa va transmitem un Email cu anuntarea schimbarii si o intrebare referitoare la acceptul sau renuntarea la rezervare. In situatia in care veti fi de acord sa va mutati din mai in iulie, PETRU VOI TARIFUL o sa fie acelasi pe care l-ati avut la inscriere, indiferent cu cat o sa creasca cel pt iulie.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #4 : Luni, 07 Decembrie 2020, 15:25 »
Am primit confirmarea de zbor si tariful, am relansat excursia, pentru perioada 19 - 26 iulie 2021. Urmeaza ca cei care ati rezervat deja, sa primiti in seara aceasta un Email prin care sunteti anuntati si intrebati daca rezervarea ramane valabila.

Pentru cei care vor sa ajunga in iulie 2021 in Madeira: https://www.singlescamp.ro/eveniment/madeira-pe-insula-eternei-primaveri-19-27-iulie-2021/

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #5 : Luni, 28 Decembrie 2020, 09:37 »
Stiu ca din agentie s-a transmis Email-ul, s-a si discutat cu cei inscrisi. Asa ca mergem mai departe.

Ati vazut cred pe forum, ca incerc sa va povestesc cat mai multe lucruri despre Madeira, in asa fel incat atunci cand ajungeti acolo sa fiti deja familiarizati cu anumite detalii.

Am scris:

Cred ca asa arata raiul: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3412.0.html

Madeira, vinul nascut pe mare https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3352.0.html
   
Agapathus, "Floarea Dragostei" https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3351.0.html

Fructele din Madeira https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3344.0.html
   
Madeira. Traseul Lacurile Madeira sau Levada de Alecrim  https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2683.0.html

Madeira - costume traditionale si folclor pe insula eternei primaveri:
https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3406.0.html

Daca le-ati parcurs deja, puteti urmari acest film:


Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 20 Februarie 2021, 15:12 »
Ultimul articol pe care l-am scris despre "Perla Atlanticului": Cred ca asa arata raiul: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3412.0.html

Nu stiu daca l-ati citit si pe cel aparut acum o saptamana: Madeira - costume traditionale si folclor pe insula eternei primaveri: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3406.0.html

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #7 : Miercuri, 30 Iunie 2021, 11:46 »
Ca urmare a masurii surprinzatoare luata de Germania in 29 iunie, de anulare a zborurilor spre si dinspre Portugalia, suntem nevoiti sa rerutam calatoriile aeriene ale acestei excursii. 

Fac impreuna cu agentia eforturi pentru ca vacanta voastra in Madeira sa nu fie afectata, tot ceea ce depinde acum este disponibilitatea de locuri. Am solicitat companiilor aeriene un raspuns de urgenta pentru cererea de rezervari zboruri, care sa faca posibila excursia.

Orarul de zbor (daca ni se va raspunde cu disponibilitate) va fi urmatorul:

DUS

Luni 19 iulie
0B 157 OTP 20:10 4 h 30 min LIS 22:40 cu conexiune
Marti 20 iulie
TP1699 07:05  LISLisbon  -1h55m -  09:00 FNCFunchal, Portugal

RETUR:

Miercuri 28 iulie
TP1696 12:35 FNCFunchal - 1h35m - 14:15 LIS Lisbon, cu conexiune
0B 158 LIS 23:30 - 4 h 10 min - OTP 05:40 (dimineata de 29 iulie)

CAZAREA va suferi modificari, intrarea in hotel va fi pe 20 iulie, iar iesirea pe 28 iulie. Vor fi astfel 8 nopti in loc de 7 cum este acum in programul excursiei. (in loc de 19.07 – 26.07)

Va tinem la curent cu informari, imediat cum vom primi ceva de la companiile aeriene.



Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #8 : Miercuri, 30 Iunie 2021, 14:00 »
Am primit confirmarile, acum le prelucram si aducem modificarile necesare pe site si forum, astfel incat sa nu existe pe viitor nici o confuzie.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #9 : Vineri, 02 Iulie 2021, 08:28 »
Informare generala.

Asa cum am comunicat aici, asa cum s-a transmis de Bon Voyage fiecarui participant pe Email, programul excursiei s-a extins cu o noapte de cazare. Costurile aferente acestei cazari suplimentare v-a fi suportat de Bon Voyage, beneficiati deci de o noapte gratuita. Impreuna cu agentia am facut toate eforturile, inclusiv cele materiale pentru a va putea oferi o vacanta asa cum o asteptati.

Ca urmare a extinderii, revenirea in tara se va face in dimineata zilei de 29 iulie.

Pentru pregatirea plecarii in excursie trebuie sa stiti urmatoarele:

- pentru calatorie aveti nevoie de un document de identitate valabil, CI sau pasaport
- la check in-ul pe aeroport, pe langa documentul de identitate veti avea nevoie si de cele medicale, respectiv:

Despre ceea ce aveti nevoie pt intrarea in Portugalia din punct de vedere medical gasiti actualizat, pe site-ul mae (https://www.mae.ro/travel-conditions/3736)

"Companiile aeriene vor permite îmbarcarea pasagerilor zborurilor cu destinație sau escală în Portugalia continentală DOAR în baza prezentării, la plecare,

- a dovezii efectuării, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic – NAAT (include testul RT-PCR convențional, în timp real,
- sau testul rapid de amplificare a acidului nucleic)* sau a unui test rapid antigen (TRAg)** pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 48 de ore anterioare orei îmbarcării.
- sau cerificat digital european COVID 19

Toți pasagerii trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor înainte de plecarea spre Portugalia continentală la adresa https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card sau la bord.

Va fi nevoie sa aveti cu voi certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.  https://certificat-covid.gov.ro. Daca sunteti vaccinati, il obtineti oricand si foarte usor, in maxim 5 minute (cel putin atat mi-a luat mie sa completez si sa primesc), daca insa nu sunteti vaccinati va fi nevoie sa asteptati efectuarea testului pt a-l putea completa si obtine. Este foarte important sa-l aveti cu voi, altfel la intrarea in Portugalia veti putea fi carantinati si riscati de asemenea sa nu puteti face imbarcarea.

Pentru cei vaccinati - va recomand sa aveti salvat in telefon, daca aveti posibilitatea de asemenea si printate:
- certificatul digital
- adeverinta de vaccinare

Pentru cei nevaccinati - va recomand sa aveti salvat in telefon, daca aveti posibilitatea de asemenea si printate:
- certificatul digital, completat dupa ce ati facut testul PCR.
- rezultat negativ test PCR (nu rapid, si atentie, cu maxim 72 ore inainte de imbarcarea in zborul de Madeira). Toți pasagerii care debarcă pe aeroporturile și porturile din RAM, indiferent de originea zborului, vor trebui să îndeplinească, în mod obligatoriu, să prezinte dovada efectuării testului molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, în cele 72 de ore care preced îmbarcarea. Exceptia fac cei vaccinati, dar aici ma refer doar la nevaccinati.

Cu 12 până la 48 de ore înainte de îmbarcare, pasagerii trebuie să completeze un chestionar epidemiologic la adresa www.madeirasafe.com.

Toți pasagerii care debarcă pe aeroporturile și porturile din RAM, indiferent de originea zborului, vor trebui să îndeplinească, în mod obligatoriu, una dintre opțiuni:

- Să prezinte dovada efectuării testului molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, în cele 72 de ore care preced îmbarcarea.
Pasagerii care nu pot face dovada unui test molecular negativ (tip PCR) pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 realizează acest test, la sosirea pe aeroporturile din RAM, și sunt obligați să rămână în izolare la domiciliu/unitatea hotelieră unde sunt cazați până la primirea rezultatului negativ al testului.
În cazul în care pasagerii refuză realizarea unui test la sosire, aceștia trebuie să intre în izolare voluntară pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu/unitatea hotelieră unde este cazat sau se întoarcă la destinația de origine sau la orice altă destinație în afara teritoriului RAM, respectând, până la ora zborului, izolarea la domiciliu/unitatea hotelieră. În situația în care șederea în RAM este mai mică de 10 zile, izolarea se va face pe toată perioada șederii în RAM.
În cazul în care pasagerul nu respectă în mod voluntar niciuna dintre procedurile descrise mai sus sau în situația în care refuză să respecte perioada de izolare de 10 zile, autoritățile regionale de sănătate vor decide izolarea obligatorie pentru perioadă de 10 zile, indiferent de durata șederii, pe cheltuială proprie.

Excepție fac:
- pasagerii care prezintă un certificat medical emis în ultimele 180 de zile care atestă că persoana în cauză s-a vindecat de COVID-19 sau un certificat care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, în conformitate cu planul preconizat și respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului;
- pasagerii care prezintă un certificat medical care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19 doar cu prima doză (atunci când planul de vaccinare prevede administrarea a două doze), respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului, atunci când este vorba de bolnavi vindecați de peste 180 de zile în urma infecției cu SARS-COV-2, sau diagnosticați ca fiind infectați după administrarea primei doze a vaccinului.
- Deținătorii unui Certificat Digital COVID UE.

Bagaje:

Blue Air - bagaj cala maxim 23 kg si (100 x 80 x 30 cm) + bagaj de cabina 8 kg (40 x 30 x 20 cm)

TAP - - bagaj de cala - max 23 kg + bagaj de cabina 8 kg (maxim 55x40x20) + one personal item 2 kg

Pentru o excursie de vara, in cadru natural asa cum este Madeira, un bagaj de cala de 20 kg este arhisuficient, va spun din experienta a multor calatorii acolo. Langa un rucsacel pe care sa-l aveti zilnic la voi, pentru excursiile de o zi.

Ora de intalnire pe aeroport pentru grup 17:00 (cel tarziu). Locul de intalnire si grupare: Aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari Internationale, coltul din dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelei Lavazza. Avand in vedere ca plecarea si calatoria pana in Madeira se face fara insotitor de grup va fi nevoie sa va orientati si sa fiti atenti la urmatoarele:

- la sosirea pe aeroport, dupa ce va intalniti, grupati si cunoasteti, urmeaza sa va deplasati in grup la check in Blue Air pentru zborul de Lisabona. Predati bagajul de cala si intrati apoi in zona de security prezentand boarding pass-ul primit la check in. Urmeaza verificarea corporala si a bagajelor de mana, apoi verificarea documentului de identificare (CI sau pasaport) si a biletului de calatorie, de catre Politia de Frontiera.
- in zona de imbarcare, verificati si urmariti poarta de imbarcare pentru Blue Air zbor Lisabona. Luni 19 iulie  0B 157 OTP 20:10 4 h 30 min LIS 22:40
- zborul dureaza cca 4 ore. Nu este inclusa masa, dar la bord va puteti cumpara sandviciuri, bauturi calde si racoritoare
- la Lisabona, coborati din avion, luati in primire bagajul apoi deplasati-va la check in TAP, pt zborul de Funchal. In mod normal TAP are deschis permanent check in-ul, asa ca ar trebui sa puteti preda imediat bagajul. Daca nu va trebui sa asteptati deschiderea check in-ului. Marti 20 iulie TP1699 07:05  LIS Lisbon  -1h55m -  09:00 FNC Funchal
- dupa check in si predarea bagajului de cala intrati in zona de imbarcari, fiind atenti la poarta de imbarcare pentru zbor.
- dimineata la ora 09:00 o sa ajungeti la Funchal, unde va va astepta Lidia pt transferul la hotel.
- este prea devreme pt check in, astfel incat veti lasa bagajele, urmand ca dupa o plimbare si un pranz, sa va intoarceti pt preluarea camerelor
- dupa amiaza este free time, pt odihna si refresh. Seara iesiti in oras, Lidia va va comunica ora.

Totul este pregatit organizatoric pentru aceasta excursie: noile zboruri, hotelul, serviciile pentru optionale. Speram mult sa nu mai apara nimic, suntem deja in agentie la a nu stiu cata "repetitie"...

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #10 : Vineri, 02 Iulie 2021, 14:50 »
Am facut modificarea aparuta pe site-ul mae: CEI VACCINATI NU AU NEVOIE DE TEST. Este suficient certificatul digital european COVID 19

Offline IORDAN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #11 : Vineri, 02 Iulie 2021, 15:05 »
 *|* *|*
Asta da veste buna. Multumesc.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #12 : Joi, 08 Iulie 2021, 09:35 »
Si inca o veste buna: cei de la Enotel ne-au comunicat acum ca grupul nostru a fost transferat cu un upgrade la un alt hotel al grupului. Veti sta la un hotel de 5* in loc de unul de 4* si veti avea in aceasta vacanta o noapte gratuita.

Hotelul este Enotel Lido 5*, este evaluat cu "superb".

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #13 : Miercuri, 14 Iulie 2021, 00:14 »
Buna, tuturor! Pe 20, la ora 5.00 a.m ne vom intalni pe aeroportul din Lisabona.  La Otopeni va veti intalni la 17.20 in fata cafenelei Lavazza, plecari internationale. Andrei va avea lista cu participantii si biletele.

V-a scris si Gigi, va transmit si eu pe scurt, conditiile de calatorie in Portugalia

- intrare fara test pentru cei vaccinati cu schema completa si minim14 zile de la rapel
- test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore inainte sau antigen cu 48 ore inainte
- maxim 180 zile de la vindecare, pentru cei care au facut boala

Sa aveti descarcat pe telefon, dar si printat, certificatul digital covid
https://certificat-covid.gov.ro/

Duminica, 18 iulie, va trebui sa completati 2 formulare online:
https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
https://madeirasafe.com/#/login
Cu 2 zile inainte va voi trimite detaliile de care aveti nevoie pentru a le completa: nr zborului, adresa din Madeira, Lisabona etc

Daca mai aveti intrebari le puteti pune pe forum. Eu sunt in Azore cu un alt grup si imi va fi greu sa va raspund la telefon.
Chiar daca sunt cateva reguli de respectat, sa stiti ca atmosfera este minunata, relaxata si nu este deloc aglomerat. :thumbup:

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 19 - 29 iulie 2021
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 17 Iulie 2021, 11:39 »
Drum bun tuturor, stiu ca luni plecati spre insula eternei primaveri, iar Lidia face in 19 iulie switch-ul intre grupul de Azore si cel de Madeira. Inainte de a va ura o calatorie frumoasa si o vacanta plina de momente minunate, va scriu ca am speranta ca toata lumea este vaccinata, evitand in acest fel tot felul de teste. E costisitor, e cu emotii  si cu oarecare efort sa te tot testezi.

Am recomandat in mod special celor care doresc sa calatoreasca sa se vaccineze, evitand in acest fel situatii de disconfort si emotii. Am scris mai multe articole aici pe forum, pe site, am postat pe facebook aceasta recomandare. Sa ne intelegem NU indemn lumea sa se vaccineze, ci doar INFORMEZ SI RECOMAND. Pentru cei nevvacinati este un pic dificil si probabil ca va fi si mai mult decat e acum, sa calatoreasca. In orice moment si rapid situatia de scenariu a unei tari se poate schimba din verde in portocaliu sau mai rau in rosu, la fel si conditiile de intrare intr-o tara sunt dinamice si greu previzibile. Se pare ca daca esti vaccinat poti calatori si in viitor destul de lejer, pt ca intentia este sa nu mai fie inchise facilitatile hoteliere.

Va scriu toate acestea pt ca am aflat ca in grupul de Azore 3 persoane nu sunt vaccinate si pentru ca Portugalia a trecut de la verde la portocaliu iar acum la rosu, o sa aiba nevoie de testare la plecarea din Portugalia, iar la sosire intra in carantina. Neplacut, mai ales dupa ce ai avut o vacata frumoasa, sa o termini in felul asta. Noi ca organizatori facem tot efortul ca lucrurile sa se desfasoare dpdv turistic si al socializarii cat mai bine, sunt implicati mult si emotional si va dati seama ca ne greu si noua ca la sfarsit de excursie in loc sa te bucuri de...bucuria celor pentru care ai muncit, sa vezi ca sunt intr-o situatie nu tocmai placuta. Din pacate in aceasta privinta nu avem ce face, nu avem solutii, masurile care se iau sunt independente de noi si tot ceea ce putem face este sa recomandam.