Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Zanzibar, safari si masai in Tanzania 10 - 20 septembrie 2021

<< < (8/8)

cartex:
Daaaa….. incredibil de neasteptata Africa din acest loc simtita ,  vazuta, mirosita…. un amestec de senzatii care te fac in final sa te indragostesti de locul acesta cu toate contrastele care fac deliciul pana la urma al acestui taram daruit de natura , dar cu oameni greu incercati care nu si-au pierdut zambetul de pe chip si  bunavointa
Am stat intr-un loc mirific   , ca intr-o gradina  botanica…  cu  bungalouri intime dotate cu niste terase de relaxare din care puteai urmari cum  cresc plantele😊, zborul pasarelelor mici si colorate care se hraneau cu polen , noaptea tipatul maimuticilor”bush  baby” impreuna cu alte sunete fascinante si usor infioratoare … dar care te faceau sa te simti intr-un loc deosebit de pe planeta🙏🏻 si  nu in ultimul rand , oceanul…. extraordinar si neasteptat de cald, la propriu😊…. cu fluxul si refluxul lui care ne tineau cu sufletul la gura cand doream sa innotam, cu bastinasii colorati si imptrastiati pe nisipul descoperit de ocean, care culegeau linistiti in galetile lor ce le daruia natura…  cu resemnare si cumintenie…. Ma uitam la ei si ma gandeam ca ar trebui sa invatam ceva …. sa invatam sa ne bucuram mai mult de natura , de viata …. ce ce avem , pur si simplu☺️
Pole , pole!!!
Hakuna matata!🌴🌞

admin:
Safari Blue, poate cea mai frumoasa excursie in Zanzibar. O adevarata poveste pe oceanul de azur...

admin:
In jungla Jozani, pentru a vedea o specie endemica de maimute. Una care traieste doar aici. Se numeste Red Columbus. Fiind izolata de continentul African de mai bine de 10.000 de ani, maimuța Red Colobus a evoluat într-o specie aparte, culoarea și obiceiurile sale fiind deosebite. Masa se ia numai în familie de la primele ore ale dimineții iar maimuțele se hrănesc cu frunzele crude ale arborilor. Majoritatea animalelor nu pot digerea celuloza din frunze dar maimuțele Red Colobus s-au adaptat. Ele au un stomac cu 4 camere precum erbivorele, ce permite bacteriilor să fermenteze și să digere mâncarea. În loc să stea balonate cu stomacul plin de frunze, maimuțele Red Colobus au găsit o soluție foarte inovativă pentru digestie: ingerează cărbune furat de la oameni. Acest comportament transmis din generație în generație este unic la aceste maimuțe din Zanzibar. Având un sistem digestiv ciudat, au nevoie de perioade lungi de siesta iar puii maimuței Red Colobus sunt alăptați până la 18 luni. Pe lângă frunze, maimuțele Red Colobus mănâncă și fructe crude pentru că stomacul lor nu poate digera zahărul din cele coapte. Nu o sa vedeti niciodata o maimuta din aceasta specie mancand o banana, o rodie, un mango care este coapta.

Am ajuns si in padurea de mangrove, cu un rol extrem de important in ecosistemul local. Protejeaza bariera de corali oferindu-i oxigen, tarmul contra eroziunii si este locul ideal pt reproducerea unor crustacee si unor specii de pesti.

Minunata zi...































admin:
M-am intors dintr-o scurta plimbare prin Bavaria asa ca am sa continui, aratandu-va cateva fotografii din excursia noastra pe apa "Nakupenda". O calatorie pe apa, cu o barca traditionala, cu plecare din Stone Town. Prima oprire a fost pe Insula Prizonierilor, acolo unde se afla o colonie de broaste testoase gigant. De acolo, am poposit pe un atol, unde am fost ospatati cu homari, creveti uriasi, calamari, fructe...Minunat acolo, nimanui nu-i mai venea sa plece. S-a facut si un pic de snorkeling, pe care urma sa-l reluam intr-una dintre zilele urmatoare, intr-un loc superb, cu corali si o multime de pesti colorati.































Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă