Autor Subiect: Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021  (Citit de 10509 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224



Tarif: 825 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex (tarif 2020).

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/coasta-de-azur-soare-mare-palmieri-la-vie-en-rose-30-mai-3-iunie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 30 mai 2021
Sosire: 3 iunie 2021

Cazare: Villa Otero by Happyculture 4* 58 Rue Hérold, Nisa
Villa Otero este un hotel situat într-o clădire din anii 1920, în cartierul Muzicienilor din inima orașului Nisa, la doar 12 minute de mers pe jos de plajă.

Numar de locuri: 12

Servicii incluse:
•   transport avion  Bucuresti Otopeni - Nisa si retur, bagaj de cala si taxe de aeroport incluse
•   cazare 4 nopti hotel 4*, mic dejun inclus
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x  asigurarea medicala/STORNO
x  taxa de oras la hotel. Se va achita individual la check out.
x  transfer de la/la aeroport
x  transfer la obiective. se vor folosi mijloace de transport in comun
x  pranzuri, cine
x  intrari la obiective
x  costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720 048 744

Profilul actiunii

tipul - mediu
particularitatile actiunii: o minivacanta cu prieteni vechi si noi, intr-un grup mic, mergeti sa explorati impreuna cu Diana Riviera Franceza, un loc care cred ca nu mai are nevoie de nici o prezentare.
profil participant: o excursie care se adreseaza iubitorilor calatorii, de mare, de romantism, de locuri cochete, persoane comunicative, deschise, active - pt ca este destul de mult de umblat pe jos.

Zboruri Blue Air

30 mai   0B 149 Bucuresti OTP 18:40  – NCE 20:15

retur:

03 iunie OB 150 21:10 Nisa - Bucuresti 00:35 (veti ajunge in 4 iunie)


Program :

Ziua 1. 30 mai Nisa Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16:00 in aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Zbor 0B 149 Bucuresti OTP 18:40 –  2 h 15 min – NCE 20:20

Nu uitati CI sau pasaportul! Luati-va toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp in aeroport. Pierderea avionului inseamna automat si anularea zborului de intoarcere, ori asta inseamna pentru d-voastra costuri mai mari decat tariful de excursie. Deci o sa pierdeti vacanta si banii pe care i-ati achitat, pentru ca agentia nu are cum sa va ajute in recupararea banilor si nici nu-si asuma vreo vina pentru intarzierea turistilor.

Regruparea va fi la linia de ridicare a bagajelor. Cu insotitorul de grup in fata iesiti si luati tramvaiul care face legatura intre cele doua terminale si oras. Biletul costa 1,5 euro. Linia de tramvai spre aeroport a fost extinsa de curand.
Check in-ul la hotel. Program liber pentru relaxare si odihna.

Ziua 2. 31 mai Mergem la Monaco! O zi intreaga, plina, o multime de obiective: Palatul regal si schimbarea garzii, catedrala, orasul vechi si apoi, in orasul de jos, Cazinoul - se viziteaza dupa ora 14:00. Pe langa cazinou trece unul din renumitele trasee ale cursei de formula 1 cu celebra curba in ac de par. De aici e aproape plaja, gradina japoneza, aleea cu mulajele talpilor mai multor fotbalisti printre care si Gica Hagi.



Principatul Monaco, cunoscut sub numele de Munegu in dialectul local, este a doua cea mai mica tara din lume, situata intre Marea Mediterana si Franta, pe Riviera franceza sau Coasta de Azur. Constand mai ales din vechiul oras Monaco si zonele construite ulterior, este si cea mai dens populata tara din lume.
Principatul Monaco este al doilea mic stat independent ca marime din lume, dupa Vatican. Este localizat pe coasta mediteraneana, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este inconjurat pe trei laturi de regiunea franceza Provence-Alpes-Côte d’Azur iar relieful sau consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63m peste nivelul marii. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita. Temperatura minima medie este in ianuarie de 8 °C iar in iulie 26 °C.
Actualul stat este impartit in patru districte: orasul Monaco, cea mai veche parte a cetatii, asezat pe o stanca privind spre mare, Condamine, un centru de afaceri modern, rezidential, aflat la poalele fortaretei Monte-Carlo, elegantul cartier de cladiri moderne printre care Cazinoul si faimoase hoteluri si Fontvieille, celebru pentru gradina sa botanica cunoscuta sub numele de „Gradina Exotica”. Stanca pe care se afla orasul Monaco, sediu al guvernului, este de fapt o terasa de piatra aflata la 60 de metri deasupra marii. Este un oras vechi, traversat de strazi pitoresti, caracteristice urbanismului medieval.
 Grandiosul palat regal a fost ridicat in mai multe perioade pe locul vechiului castel construit de genovezi in 1215. Aflat in cea mai spectaculoasa locatie a principatului, este o constructie cu vedere panoramica si interioare de o rafinata eleganta, decorate cu pretioase opere de arta, multe camere putand fi vizitate. Aripa de sud, datand din secolul al XV-lea adaposteste Muzeul Napoleonian si Arhivele Palatului. Nu departe se afla Catedrala din Monaco ridicata in 1875, loc de inmormantare a printeselor si principilor tarii.
In districtul Condamine se inalta biserica Saint-Dévote, sfantul patron al principatului. Lacasul a fost inaltat in 1860 pe locul unei capele din secolul al XI-lea si unde in secolul al III-lea au fost ingropate ramasitele pamantesti ale sfantului martir, ramasite care, conform traditiei, au fost aduse aici de o barca plutind singura pe mare.
 Zona Fontvieille este impodobita nu doar de celebra gradina exotica ci si de un parc minunat care include si gradina de trandafiri a Printesei Grace. In spatele parcului se afla un complex sportiv modern, numit Ludovic al II-lea. Districtul Monte-Carlo cuprinde, pe langa faimosul Cazino, si alte curiozitati ca Muzeul Papusilor automate, etaland una dintre cele mai bogate colectii de acest fel din lume.

Atractii turistice :
-   Cazinoul
Legendarul cazino Monte Carlo, o bijuterie a artei Belle Epoque, este o referinta de top pentru toti pasionatii de jocuri de noroc. Creat de Charles Garnier care a proiectat si Opera din Paris, cladirea cazinoului este un edificiu magnific. Holul cazinoului Monte Carlo contine un atrium de marmura cu 28 coloane ionice cu finisaje de bronz si argint. Salile de joc sunt superb decorate cu coloane de marmura, tesaturi aurite de culoarea mahonului si candelabre cu cristal de Bohemia.
-   Tunelul Larvotto, prin care “zboara” masinile in timpul etapei de Formula 1 din Principat
-   Palatul princiar  si ceremonia de schimbare a garzii care are loc zilnic la ora 12:00 in fata palatului
Resedinta Printului de Monaco a fost construita in 1191, ca fortareata genoveza, si a fost “capturata” de familia Grimaldi (cea care conduce Principatul Monaco), prin 1297. 
- Catedrala Monaco si mormantul celei mai iubite prințese, Grace de Monaco – intrare libera
- Muzeul Oceanografic (14 euro), construit din ordinul printului Albert I de Monaco, unde, pe langa exponatele reprezentand diverse specii marine si filmele documentare realizate de Jacques Yves Cousteau, poti admira cea mai mare colonie de corali din Europa.
- La Condamine, zona portului-  punctul unde se concentreaza o parte din yacht-urile din Monte Carlo si unde e o zona superba de promenada.
- Promenada cu mulaje din fier turnate dupa forma talpilor celor mai mari jucatori de fotbal ai lumii, printre ei si Gica Hagi
- Plaja Larvotto - plaja cu nisip, flancata de numeroase cafenele, baruri si cluburi.

Din Nisa pana in Monaco trenul face in jur de 17 minute si este cea mai buna metoda de a calatori, indiferent de sezon.

Ziua 3. 1 iunie  Saint Tropez In a treia zi va propunem o excursie de o zi la Saint Tropez, destinatie celebra datorita seriei de filme „Jandarmii” cu Louis de Funes.



Aproape de debarcader se află Muzeul Jandarmeriei și al cinema-ului (biletul de intrare costa 4 euro) si statuia actriței Brigitte Bardot insipirată din filmul „And God created woman” a cărui acțiune se desfășoară în localitate.

În Saint-Tropez nu există gară. Din Nisa se ajunge cel mai usor la Saint-Tropez cu vaporașele Trans Côte d’Azur. Din Nisa, călătoria durează 2 ore și jumătate și costă in prezent 67 de euro (dus-întors).

Anul acesta in luna septembrie vaporasul circula doar martea, joia, sambata si duminica deci daca dorim sa mergem la Saint Tropez putem merge doar joia.

Este nevoie de rezervare, cu cateva saptamani inainte veti primi un e-mail cu toate obiectivele din cadrul excursiei care necesita rezervare, urmand sa confirmati apoi daca doriti sa participati. In caz contrar, nu va putem garanta ca veti mai gasi locuri la fata locului.

Vaporul pleacă din portul Nisa dimineața la 9:00 și pe la 11:30 sunteți în Saint Tropez. La întoarcere vaporul pleacă spre Nisa la 16:30.
In caz de vreme nefavorabila, respectiv vant puternic calatoria poate fi anulata.
Călătoria dureaza aproximativ 2 ore și 35 minute.

•Marina Baie des Anges
•Marina port Vauban Antibes
•Château de la Croë deținut de omul de afaceri și proprietar al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovich
•Eclipse Yacht deținut de Roman Abramovich
•Île Sainte-Marguerite Fort Royal – unde a fost întemnițat Omul cu Masca de Fier
•Corniche d’Or
•Village Agay – satul unde scriitorul/aviatorul Antoine de Saint-Exupéry, autorul romanului „Le Petit Prince“ (Micul prinț) s-a căsătorit cu Consuelo Suncín de Sandova
•Île d’Or – micul castel inspirație pentru The Black Island –  The Adventures of Tintin
•Sainte-Maxime
•Saint Tropez Citadelle
*Informatii preluate de pe http://www.fotostefan.ro

Dominat de golf si masivul Esterel, Saint-Tropez era o zona veche locuita de pescari, La Ponche, aflata chiar langa cetate. Are si piete minunate, precum Aux Herbes, unde standurile de flori, legume si fructe dau culoare si aroma atmosferei.

Primele 3 atractii din Saint-Tropez sunt Citadela orasului cu  Muzeul de Istorie Maritima, portul si Muzeul Jandarmeriei.
Farmecul Saint-Tropezului este dat de oamenii relaxati, care dau impresia ca se afla intr-o continua vacanta si de stradutele pitoresti ale centrului vechi. De sus, de la citadela, orasul se vede frumos. Orizontul este dominat de acoperisurile cu tigla, turla bisericii cu ceas si albastrul azuriu al apei. Construita in 1602 pentru a preveni atacurile spaniolilor, citadela se prezinta sub forma unei fortarete, bine conservata si restaurata care adaposteste Muzeul Istoriei Maritime.

Neaprat va trebui sa gustam si noi celebra Tarte Tropézienne, un desert cu crema de vanilie, inventat in anii ’50 de Alexandre Micka, un chef patiser din Saint-Tropez, denumita astfel in 1955 de Brigitte Bardot care, aflata in oras, a fost impresionata de acest desert.

In jurul orelor 19:00 suntem din nou in Nisa, timp liber

Ziua 4.2 iunie. Cannes si Antibes  Dupa micul dejun plecati la Cannes, cu trenul. Este mai scump un pic decat autobuzul dar este mult mai rapid. Calatoria dureaza aproximativ 40 de minute. In Cannes vedem toate obiectivele importante: Palatul festivalurilor de film, Aleea stelelor, bulevardul La Croisette si plaja, Suquet, orasul vechi si punctul de panorama si Quirly, o gelaterie foarte buna…

Cannes, cel mai elegant si popular oras de pe Riviera Franceza, este situat la 60 kilometri de granita cu Italia si 35 de kilometri de Nice. Candva un sat de pescari si in prezent gazda Festivalului de Film, Cannes uimeste prin eleganta si lux. Orasul are o suprafata de 19 kilometri patrati si aproximativ 70.000 de locuitori, numarul acestora triplandu-se in timpul festivalului anual de film.



Orasul de pe mare - Haute Ville. Panorama de sus aproape ca iti taie respiratia. Se vede orasul inconjurat de marea albastra si de insulele Lerins. In Portul vechi puteti gasi barci de pescuit in care pescarii lucreaza la plasele lor sau barci de agrement. La dig Albert Edouard vin cele mai frumoase iahturi din lume sa acosteze. Rue Meynadier-  o strada cu magazine de toate felurile plina de viata de dimineata pana noaptea.

Orasul are un climat de tip mediteranean, cu veri lungi, pana la 12 ore de soare pe zi si veri blande. Temperaturile in sezonul estival se situeaza intre 16 C si 23 C.

Atractii turistice :
-   Palatul unde se tine Festivalul de Film de la Cannes - aceasta structura fabuloasa a facut din Cannes una din cele mai populare atractii turistice din lume.
-   Promenade de la Croisette -  una dintre cele mai renumite promenade din lume, presarata cu gradini cu flori, peluze plantate cu palmieri, pini
-   Orasul vechi (le Suquet)
Farmecul zonei vechi e dat de stradutele inguste, pavate cu piatra cubica, de magazinele de suveniruri si de terasele si bistrourile de pe Rue St. Antoine
-   Plaja si Portul vechi
-   Insula Sainte Marguerite, unde se gaseste fosta inchisoare Fort Royal, locul unde a fost ținut celebrul prizonier cu masca de fier sau muzeul Castre, situat in incinta castelului medieval
Din Cannes exista curse regulate cu feribotul si calatoria dureaza aproximativ o jumatate de ora.

Antibes – pe urmele lui Picasso (la 22 km de Nisa)
La intoarcere coborim in Antibes, un orasel pitoresc, vedem orasul vechi, castelul unde a locuit Picasso si unde functioneaza acum un muzeu unde sunt expuse mai multe panze pe care le-a pictat aici. De pe terasa castelului se vede marea, este frumos. Portul cu iahturile scumpe este spectaculos.



Frumoasa statiune Antibes este un oras extrem de vechi, cu un labirint de stradute inguste, inchise intre zidurile fortificate ale orasului. Localitatea de piatra alba si gri, ornamentata cu cea mai frumoasa vegetatie mediteraneeana, nu are cum sa nu te farmece, asa cum i-a fermecat, de-a lungul vremii, pictori, scriitori, regizori. Chiar si bulevardele largi din centrul istoric sunt fermecatoare si reflecta foarte bine stilul de viata francez. Veti vedea multe magazine mici, traditionale, cu ceramica produsa in regiune, cu renumitele “tians” (vase de gatit in cuptor), cosuri din nuiele, magazine cu sapunuri naturale si buticuri pline de levantica.
Localitatea a devenit celebra mai ales datorita lui Picasso, care s-a indragostit de acest fort roman si a trait zile fericite aici alaturi de sotia sa, lasand in urma 23 de picturi, cele mai solare din intreaga sa opera si 44 de desene – toate acestea gazduite acum in Muzeul Picasso, fosta lui casa de pe malul marii.
Una dintre principalele atractii ale orasului pentru turisti este insa portul de iahturi, Port Vauban, cel mai mare loc unde ancoreaza vasele de placere de la Mediterana, devenit si unul dintre cele mai luxoase porturi.
Atractii turistice
-   Oraşul vechi
-   Piata Provensala - locul ideal pentru a cumpara fructe si legume proaspete dar si condimente si lavanda.
-   Castelul Grimaldi in interiorul caruia se gaseste Muzeul Picasso. Constructia din piatra este fabuloasa. Istoria spune ca in anul 1946 Pablo Picasso a locuit timp de jumatate de an in Chateau Grimaldi, perioada in care a pictat o parte dintre operele sale. Acele tablouri, impreuna cu alte lucrari donate prin anii ’90 de Jacqueline Picasso – a doua sotie a pictorului, dar si muza sa – constituie baza expozitiei muzeului.
-   Zona portuara este impartita in doua: portul vechi si Port Vauban – considerat a fi cel mai mare port de yachturi de la Marea Mediterana
Din Antibes luam din nou trenul spre Nisa.

Ziua 5. 3 iunie   La ora 21:10 avem zborul spre Bucuresti.  0B 150 21:10 NCE – 2 h 25 min –OTP 00:35. Se ajunge in 4 iunie, putin dupa miezul noptii.

In 03 iunie, veti avea o zi intreaga la dispozitie.În cazul în care parfumeria de la Eze Village se redeschide, Diana are sa va conduca acolo. Precizăm însă că depindem de mijloacele de transport in comun – accesul in Eze Village se face fie cu autobuzul care face legatura intre Nisa si Monaco, fie cu trenul până in Eze Bord de Mer și apoi cu autobuzul până în Eze Village, trenul nu trece prin Eze Village.

Daca nu se deschide parfumeria sau nu exista mijloc de transport, Diana va organiza un program alternativ.

De precizat ca  în prezent muzeele si restaurantele sunt  inchise in Franța.
Așteptăm să apară și programul liniei de ferry care pleaca din Nisa spre Saint Tropez, vă anunțăm de îndată ce avem si aceste informații.
Vă asigurăm că urmărim în permanență evoluția situației în Franța, urmăriți forumul pentru noutățile și modificările care mai pot apărea.


Coasta de Azur, cunoscuta si sub denumirea de Riviera Franceza, este printre cele mai cunoscute destinatii de litoral din intreaga lume, reprezentand regiunea de coasta a Frantei incadrata la Nord de Alpii de Sud si cu iesire la Marea Tireniana, ce se continua in Est prin Monaco cu Riviera Italiana.
Din punct de vedere administrativ, aceasta este cuprinsa in zona Provence-Alpes-Coasta de Azur care este impartita in 6 departamente.

Impresionand prin simplitate si frumusete, Nisa, cel de-al cincilea oras ca marime al Frantei, este considerata a fi capitala Coastei de Azur. Orasul francez este un adevarat caleidoscop al istoriei si culturii, posibil prima asezare umana din lume, dovezile datand din perioada paleoliticului timpuriu. Numele il are ca mostenire de la vechii greci, care au denumit locul Nikaia– Orasul Victoriei.

Dupa o perioada de influenta provensala, locuitorii orasului decid in 1388 sa se supuna casei Savoia. Sub influenta italiana apar numeroasele conflicte cu Franta care-si lasa urmele. Nici din punct de vedere economic locuitorii Nisei nu o duc mai bine, caci italienii isi concentreaza atentia pe mult mai accesibilul port din Genova.

Avantul economic incepe abia in 1860, cand Nisa se intoarce la Franta definitiv. Clima prietenoasa si muntii din preajma atrag multi vizitatori in perioada victoriana, in special aristocrati si familii regale. Istoria multiculturala ii da un farmec aparte si o atitudine  deschisa catre vizitatorii internationali. Orasul devine rapid un centru turistic foarte popular. Abia mai recent
turistii incep sa fie interesati de Cannes sau alte localitati mai mici din jur, dar chiar si asa Nisa ramane cea mai populara destinatie franceza dupa Paris.

Datorita spectacolului ce il oferea atat natura, cat si omul, Nisa a devenit noua statiune de iarna a aristocratiei engleze, in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Artera principala a orasului inca mai poarta denumirea data de catre localnicii de atunci, Promenade des Anglais.

 Arhitectura vechiului oras dateaza inca din perioada baroca, dar si din frumoasa la Belle Epoque. Una dintre cladirile celebre din Nisa este Hotelul Negresco, in special datorita cupolei sale de culoare roz. Acesta a fost initial un palat realizat in anul 1913 de catre Henri Negresco si isi intampina vizitatorii cu un candelabru cu 16.309 cristale Baccarat. 
Nisa este cunoscuta si pentru Catedrala ruseasa ortodoxa, deschisa in anul 1912 de catre Tarul Nicolae al II-lea, catedrala ce este cea mai mare de acest fel din Europa de Vest. De asemenea, o arhitectura superba o are si biserica catolica inchinata Ioanei D’arc, realizata in anul 1930, de catre Jaques Droz, in elegantul stil Art Nouveau.

Nisa este orasul provensal cu temperament italian. Orasul in care gasesti laolalta stradute inguste imbibate in mirosurile si culorile traditional frantuzesti, fatade impunatoare ascunse dupa palmieri si vile şic cocotate pe colina.

Briza marii, muzeele, parcurile si gradinile generoase si, nu in ultimul rand, bunatatile din restaurantele, pietele si magazinele locale, fac din Nisa o destinatie perfecta pentru un city break relaxant si insorit.

Peisajul minunat al Rivierei Franceze si marturiile civilizatiilor antice au reprezentat o sursa de inspiratie importanta pentru numerosi artisti precum Marc Chagall sau Henri Matisse. Operele artistilor care s-au perindat pe tarmurile Marii Mediterane sunt expuse in fascinantele muzee ale orasului: Musée Chagall, Musée Matisse, Musée des Beaux-Arts Jules Chéret si Muzeul de Arta Moderna.
Nisa este recunoscuta si ca orasul lui James Bond de numele caruia se leaga seria cinematografica care a atras prin luxul afisat de acest personaj.

















Gastronomia franceza la Nisa
In materie de delicii gastronomice, Nisa nu dezminte rafinamentul atat de caracteristic bucatariei franceze. Gastronomia tipica Coastei de Azur (si pentru Provence, de altfel) are inflexiunile sale regionale, cel putin in comparatie cu alte bucatarii regionale franceze, cu influente mediteraneene materializate in folosirea si consumul de fructe de mare, peste, legume si fructe. Pe de alta parte, concesiile facute unor astfel de influente nu altereaza cu nimic finetea pentru care orice gurmand apreciaza bucataria franceza.
O alta particularitate notabila a gastronomiei regionale respectate in Nisa se refera la folosirea extensiva a unei game ample de ierburi, cum ar fi dafinul, busuiocul, cimbrul, oregano si, in moderatie dar constant, usturoiul, uleiul de masline, ingrediente omniprezente. Acest aspect este exact ceea ce distinge gastronomia de pe Coasta de Azur de toate celelalte traditii culinare din Franta. Prestigiul si masura utilizarii uleiului de masline pe Riviera Franceza sunt reflectate de faptul ca regiunea este principala furnizoare de ulei de masline din Franta.
De asemenea, avand relatii comerciale maritime cu tarile nordice, in bucataria niçoise au patruns cateva alimente specifice ca pestele uscat si afumat.

Specialitati culinare din Nisa:

Pissaladiere este o specialitate originara din Nisa, raspandita in toata regiunea Provence si care seamana cu o pizza cu multa ceapa si fara rosii.

Socca, un tip de clatita necrescuta (crepe) este facuta din faina de naut si ulei de masline si, este, de fapt, varianta franceza a ceea ce italienii numesc farinata sau cecina, iar argentinienii cunosc drept fainá.

Strazile din Nisa abunda in standuri de mancare unde se vinde socca, astfel incat prilejul unei degustari este chiar la indemana.

Salade nicoise / salata Nicoise (numita uneori si insalata nizzarda) este ambasadorul gastronomic al orasului Nisa in lume. Originile acestei salate nu sunt certe iar gama de versiuni ale salatei nicoise este si ea destul de ampla in ceea ce priveste modul in care ar trebui pregatita si ingredientele sale. Oricum, esenţial este că probabilitatea de a da peste reţeta originală şi peste produsul autentic în Nisa este considerabil mai mare. Astfel, salata este un amestec de felii de rosii, felii de oua fierte tare, cartofi fierti (discutabil) si mazare verde, toate prezentate pe un pat de salata verde (optional). Intregul „edificiu” este acoperit cu ton (fie de la conserva, fie uscat) si ansoa de la conserva.



Nisa este locul in care isi are originea si ratatouille, o alta specialitate renumita la nivel international. Pregatirea acesteia este inca discutabila, insa in mod cert ingredientele se refera la un amestec de legume si ierburi (cimbru, dafin, maghiran, morcov, ceapa, usturoi, vinete, zucchini, rosii).
Ratatouille este adesea servit ca fel de mancare complementar si poate fi asociat, de exemplu, cu omleta (fie ca umplutura, fie ca garnitura). Ratatouille specific orasului Nisa a inspirat inventarea a diverse alte variante internationale de ratatouille.



Soupe au pistou este un fel de mancare popular peste tot in Provence si se refera la o supa de fasole imbogatita cu pistou. Pistou este un sos pe baza de usturoi aromatizat din plin cu busuioc, totul amestecat cu ulei de masline. Adaosul la sos a diverse tipuri de branzeturi tari (parmezan sau pecorino, de exemplu) este optional. Originile acestei specialitati merg, dupa cate se pare, tocmai in antichitate.

Nisa nu e un oras ieftin atunci cand vine vorba de mancare, insa exista solutii pentru mese gustoase si satioase pe care sa cheltuiti putini euro.
In vechea Nisa gasiti mai multe boulangerii de unde va puteti cumpara cateva sortimente de branza, un borcanel cu dulceata de ceapa si o bagheta crocanta. Francezii au atatea sortimente de branza incat chiar daca mancati trei zile la rand doar branza, nu va veti plictisi si veti descoperi noi gusturi si arome. Ca o alternativa la branza, tot din boulangerii puteti sa cumparati quice-uri si alte tarte si placinte, care de care mai apetisante.

Pentru masa de pranz puteti sa va aprovizionati chiar din Cours Saleya. O tarta pissaladiere, un quice plus un fruct confiat si aveti ingedientele pentru un picnic delicios. Din piata puteti sa urcati pe dealul castelului pentru un picnic panoramic.

Situat mai departe de zona turistica, pe langa portul Lympia, Chez Pippo e un restaurant frecventat de localnici. Aici se mananca cea mai buna socca din Nisa iar pe langa socca mai au 3-4 alte feluri, toate la preturi mici: tartinades, adica crutoane de paine pe care intinzi tapenade (un preparat provensal, un fel de pasta de masline, negre sau verzi), anchoiade (tot provensal, dar din anchois) si alte sosuri-paste delicioase din vinete, rosii uscate sau ardei, pissaladière, socca. 
Raportul calitate-pret excelent, atmosfera relaxata si autentica.

Viaţa de noapte la Nisa
Nisa este destinatia ideala pentru cei care vor sa aiba o experienta electrizanta a vietii de noapte pe Coasta de Azur. Intr-adevar, se spune ca Nisa ofera cele mai efervescente oportunitati de agrement nocturn de pe Riviera Franceza, acest aspect fiind in el insusi un ingredient esential al realizarilor turistice al orasului.
Dupa ce apune soarele Nisa se transforma, devine un loc plin de energie si multa distractie. Promenade des Anglais si centrul orasului concentreaza cele mai multe baruri si pub-uri, discoteci, cazinouri si sali de concert din Nisa.
Barul Le Sansas  - Dacă vreți să dansați salsa și să beți un cocktail ieftin, barul Le Sansas este locul perfect din Nisa. Puteți lua lecții de dans la începutul serii, apoi să exersați toată noaptea în ring ceea ce ați învățat.

Clima
Nisa se bucura de o clima mediteraneana cu soare mai tot timpul anului. Cel mai potrivit moment pentru un sejur la Nisa este primavara sau toamna cand temperaturile toride din iulie si august devin suportabile si propice pentru plimbari pe plaje sau prin centrul orasului.

Shopping-ul este, fara indoiala, unul dintre atuurile turistice ale orasului Nisa. Orasul gazduieste branduri de renume din Franta si are magazine de desfacere ale unor designeri celebri.

Transport
Aeroportul din Nisa este foarte aproape de oras, practic, la unul din capetele orasului.

Nisa are un sistem bine pus la punct de transport in comun, format din autobuze si tramvaie. Un bilet valabil pentru 74 minute din momentul taxarii costa 1,50 euro. Exista, de asemenea, numeroase alte optiuni de abonamente de o zi sau de o saptamana, pe distante lungi (adica pe toata Coasta de Azur).
Orasul nu este totusi foarte mare, putem ajunge pe jos la majoritatea obiectivelor, este mult mai placut sa strabati orasul la pas, sa simti spiritul locului.

Atractii aproape de Nisa
Nisa este un punct ideal de explorare a Coastei de Azur, de aici ajungandu-se usor in destinatii celebre precum Monaco sau Cannes dar si in alte localitati mai putin cunoscute dar fermacatoare : Eze Village sau Antibes.

Tip de excursie. Tinem foarte mult sa se inteleaga de la bun inceput ce fel de excursie am organizat impreuna cu Diana, insotitorul de grup pentru Franta. In primul rand tin sa precizez ca se sta intr-un hotel ultracentral din Nisa, de unde urmeaza sa faceti vizite zonale in 3 dintre zilele de sedere. O zi va fi dedicata Cannes-ului, una Monaco-ului si una satului Eze. Se va calatori cu mijloace de transport in comun, nu avem inchiriat un microbuz, autocar sau ceva privat.  Apoi atragem atentia ca este o excursie activa, va fi destul de mult de mers pe jos si nu doar pe zona astfaltata dreapta ci se vor urca trepte, se va merge si pe pavaj de piatra. Deci trebuie sa fiti incaltati corespunzator, sa aveti o conditie fizica buna, sa intelegeti ca faceti parte dintr-un grup, ca nu puteti intrerupe plimbarile de vizitare, solicitand timp sa intrati in magazinele de pe traseu. Daca vreti sa faceti shopping, va puteti desfata in timpul pe care Diana il acorda pentru aceasta activitate si aveti de asemenea ultima zi pe care o puteti folosi pt souveniruri. Fara suparare, daca va rupeti de grup prin magazine, se considera ca nu sunteti interesati de vizitare si grupul o sa-si faca programul fara d-voastra. Nimeni nu este obligat sa astepte la usa magazinului pe cineva...Lumea merge in vacanta, sa viziteze, sa se plimbe, nu sa-si piarda timpul in nerabdare.

Diana este insotitor de grup, nu ghid. Si merge cu voi din partea Singles Camp, a clubului, nu a agentiei Bon Voyage. Asta inseamna ca o sa va conduca, o sa va ofere informatii, dar in mod limitat, nu la obiective. Pentru ca ii este interzis oricarui ghid din lume sa dea explicatii in alta tara decat cea in care are licenta de ghid. Odata trecuti granita noi nu mai suntem ghizi ci insotitori de grup.

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 4 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021
« Răspuns #1 : Miercuri, 11 Decembrie 2019, 12:08 »


Va mai amintiti? Eu nici nu mai stiu de cate ori am vazut filmele cu Louis de Funès. Cat ne bucuram, copii fiind, cand mai rula un film la cinema. Apoi, le-am revazut pe alte dispozitive, cu aceeasi bucurie. Chiar si acum mi se mai face dor de el si mai revad cate un episod.

Stiu ca printre voi este cel putin o persoana care isi doreste mult sa ajunga la Saint-Tropez, in special pentru a vedea unde au avut loc aventurile jandarmilor. Eu am fost in zona primavara trecuta si atunci nu circulau vaporasele. Ma bucur nespus sa revin in aceste locuri si, mai ales, sa mergem impreuna la Saint-Tropez.

Am sa va spun acum cateva lucruri mai putin cunoscute despre marele actor Germain David de Funès de Galarza, acesta fiind numele sau complet… S-a născut la 31 iulie 1914, la Courbevoie, o suburbie a Parisului.
Întreaga sa viata a fost o comedie, spun francezii. Tatăl său, fiind comerciant de smaralde sintetice, a ajuns într-o situaţie financiară disperată şi, pentru a scăpa de probleme şi-a simulat sinuciderea aruncându-se în Sena. Şi-a lăsat astfel femeia „văduvă” să se descurce cu cei trei copii. După câţiva ani Leonor a aflat că soţul ei trăia bine-mersi în Venezuela si l-a readus în Franţa :)

În anii ’30, Louis de Funès cânta la pian în barurile din Pigalle, cartierul cu cele mai în vogă cabarete din Paris, pianul fiind una dintre cele mai mari pasiuni ale marelui actor – chiar dacă nu avea studii în acest sens -, el având o ureche muzicală de excepţie.

În anii celui de-al doilea război mondial, actorul, necunoscut la acea vreme, se îndrăgosteşte de o secretară cu un nume celebru, Jeanne Augustine Barthélémy de Maupassant, strănepoata lui Guy de Maupassant, care îi devine soţie pe 20 aprilie 1943. În urma mariajului celor doi s-au născut doi fii: Patric, care nu a arătat niciun fel de atracţie faţă de actorie, a preferat medicina, şi a devenit un excelent radiolog şi Olivier, care a apărut în mai multe filme alături de tatăl său, dar a renunţat la cariera de actor şi a devenit pilot de avioane la Air France.

După ce a studiat un an de actorie la şcoala Simon din Paris, De Funès și-a început cariera de artist în piese de teatru, în care s-a bucurat de un succes moderat. Şi-a făcut debutul în cinematografie în 1945, la vârsta de 31 de ani şi de atunci a jucat în peste 130 de roluri în filme şi 100 de roluri în teatru.

Cariera sa a ajuns la apogeu în anul 1964, în urma succesului imens al filmului „Jandarmul din Saint-Tropez”, iar faima sa s-a consolidat în celelalte pelicule din aceeaşi serie: în 1965 – „Le gendarme à New York” („Jandarmul la New York”), 1968 – „Le gendarme se marie („Jandarmul se însoară”), 1970 – „Le gendarme en balade” („Jandarmul la plimbare”), 1978 – „Le gendarme et les extra-terrestres” (Jandarmul și extratereștrii”) şi 1982 – „Le gendarme et les gendarmettes” („Jandarmul și jandarmerițele”).
A avut succes şi cu rolurile din trilogia „Fantômas”: 1964 – „Fantômas”, 1965 – „Fantômas se déchaîne” („Fantômas în acțiune) şi 1966 – „Fantômas contre Scotland Yard” („Fantômas versus Scotland Yard”).

Louis de Funes a fost regele de box – office al Franţei între anii 1960-1970, şarmul său cinematografic atrăgând peste 150 de milioane de spectatori la filmele sale.

Este însă şi perioada în care presa franceză a scris despre el că, traumatizat fiind încă din tinereţe de falimentul tatălui său, a devenit extrem de zgârcit. Se spune că îşi plătea taxiurile cu cecuri crezând că, datorită notorietăţii sale, îi va face pe şoferi să nu încaseze banii cuveniţi.

Louis de Funès şi-a creat o amprentă personală în rolurile jucate – un tip de vârstă medie, de statură mică și cu contorsiuni faciale (a fost supranumit „omul cu 40 de expresii faciale pe minut”), hiperactiv, răutăcios pe alocuri şi incontrolabil,  toate acestea aducând un efect comic intens, mai ales în contrast cu personajele din filmele sale – calme, bineinevoitoare și surâzătoare. În ciuda faptului că a fost cunoscut pentru nenumăratele roluri comice, despre Funès se ştie că putea interpreta în egală măsură şi roluri sobre. Şi toate acestea se întâmplau în condiţiile în care în viaţa particulară era o persoană deosebit de timidă.

Spre finalul carierei, de Funès a avut numeroase probleme medicale, cele mai grave dintre ele fiind acelea legate de inimă, medicii opinând că acestea au fost cauzate de intensitatea rolurilor sale.
În mai 1975 chiar la începutul filmărilor pentru proiectul lui Gérard Oury „Le Crocodile”, în care Louis de Funès trebuia să întruchipeze un dictator sud-american, actorul a făcut un infarct. De atunci scenele în care acesta juca au fost sever ţinute sub observaţie, astfel că actorul filma numai însoţit de un doctor şi cu o ambulanţă ce stătea în permanenţă pregătită pentru a interveni.

În anul 1980, îşi vede realizat un mare vis, anume adaptarea unei piese de Molière realizată în propria-i versiune.
Tot în acel an, „Fufu”, aşa cum era poreclit actorul, a primit premiul César.

La 27 ianuarie 1983, Louis de Funès a murit în urma unui atac cerebral. A fost înmormântat în grădina castelului pe care l-a dăruit soției sale – Castelul Clermont, situat pe Valea Loarei şi construit în secolul al XVII-lea.

Puţini ştiu că Louis de Funès a fost şi un pasionat cultivator de trandafiri, o specie de floare primind numele actorului după dispariţia sa.



image hosting free




Dar, pentru a incheia intr-o nota vesela, sa mai urmarim cateva secvente cu Louis de Funes :


Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 15 Februarie 2020, 12:19 »
Linkurile de mai sus nu s-au pastrat, sper ca ati reusit sa vedeti fragmentele din filmele cu jandarmii. De, altfel,  de sarbatori a fost reluata intreaga serie la TV, semn ca sunt inca gustate.

Continui povestea obiectivelor pe care le vom vizita cu fabrica de parfumuri din Eze Village și o scurtă prezentare a istoriei parfumului, sper să vi se pară interesant.

 Știați, de pildă, că etimologia cuvântului „parfum” se regăsește în expresia latină „per fumum”  care înseamnă „prin fum, cu ajutorul fumului”? Înainte de a se pune la punct tehnicile moderne de producere a parfumului, primele parfumuri au fost obținute din arderea lemnului, a rășinilor și a unor amestecuri mai complexe.

Dintre toate marile civilizații ale Antichității, Egiptul influențează cel mai mult istoria parfumului. Dacă anumite parfumuri erau rezervate ritualurilor sacre, altele erau utilizate în viața cotidiană pentru a cuceri, a seduce persoanele de sex opus. Ca și în alte domenii, Egiptul și Orientul vor transmite, pe cale maritimă, știința parfumurilor către Grecia. Pentru o perioadă s-a menținut destinația preponderent religioasă a parfumurilor, însă interesul grecilor pentru parfum s-a îndreptat, în egală măsură, și spre utilizarea acestuia în scop medical și pentru igiena corporală.
Cuceririle lui Alexandru cel Mare spre Orient reprezintă o ocazie de a se aproviziona cu parfumuri, tămâie și condimente dar și arome noi, precum moscul și ambra, care vor revoluționa industria parfumului.

În Renaștere, apa era asociată cu tot ce este rău și chiar se bănuia că este responsabilă de răspândirea ciumei. Băile erau considerate periculoase și nesănătoase – spuneam la excursia pe Valea Loarei că Ludovic al XIV-lea a făcut doar două băi și aceasta la recomandarea medicului… Astfel, pentru a acoperi mirosurile neplăcute, societatea recurgea la parfum. Se preferau aromele foarte puternice, amețitoare, suficient de eficiente pentru a-și îndeplini misiunea de disimulare: ambră, mosc, iasomie, tuberoză etc.

În Franța, breasla parfumierilor a fost înființată în 1656. Secolul Luminilor reprezintă rampa de lansare a parfumurilor, în special a apei de colonie. Preparatul alcoolic pe bază de rozmarin, bergamotă și lămâie devine parfumul preferat al secolului. Franța, prin reprezentanții de la curte care constituiau un model de rafinament inegalabil pentru restul populațiilor europene, devine patria celor mai mari parfumieri și a creațiilor celor mai inovatoare în domeniul parfumurilor.

În timpul Revoluției franceze parfumul nu mai reprezenta o prioritate însă unii creatori se folosesc de tragismul evenimentelor pentru promovarea produselor lor, precum Parfum de ghilotină
Mai apoi, imperiul instaurează un nou gust pentru lux și pentru produsele scumpe și rafinate. Pentru a satisface dorințele împăratului Napoleon, parfumierul lui oficial va crea un model de sticlă destinat a fi purtat în cizmele celui mai puternic bărbat al lumii occidentale.

În secolul al XIX-lea, producerea parfumului va atinge o dezvoltare revoluționară. Apariția chimiei moderne, a burgheziei și avalanșa descoperirilor științifice și tehnice în toate domeniile vor reorganiza total meseriile și produsele de parfumerie.

În secolul al XX-lea, parfumul provoacă reverie și este asociat cu celelalte creații artistice, nemaifiind dorit doar pentru mireasma sa unică, ci și pentru imaginea pozitivă pe care o oferă persoanei.

Din secolul al XVI-lea, când Provence a fost anexată Coroanei franceze, acest lucru a ajutat producția locală de produse din piele să câștige favoruri la curtea regală.

Parfumeria Fragonard
a fost fondată la începutul secolului trecut. Este vorba de o istorie de familie, a parfumurilor și a femeilor, o istorie care începe în anul 1926, când Eugene Fuchs deschide prima sa parfumerie sub numele de Fragonard, ca omagiu adus unui pictor celebru din zona Grasse, Din generație în generație, întreprinderea se va dezvolta, fabrica devenind o uzină care funcționează în trei locații diferite.

Uzina de parfumuri din Eze Village, cea pe care o vom vizita noi, a fost deschisă în 1968.
Tot aici se află și un laborator de cosmetice unde sunt create cremele și celelalte produse de îngrijire marca Fragonard. Dar ce este deoebit la produsele Fragonard? În primul rând, sunt realizate prin metode tradiționale din esențe naturale din flori (predominând trandafirul, iasomia, ylang-ylang, garoafa, violeta), frunze (menta, dafin, cimbru), mușchi de stejar, tutun, santal, condimente (cuișoare, nucșoară, scorțișoară) și citrice (lâmîie, portocală).
Raportul calitate-preț este foarte bun și asta pentru că tot ei produc esențele. Aromele și combinațiile reprezintă o adevărată provocare, greu să te decizi. Ca o paranteză, când am fost eu, domnii au cumpărat cosmetice la fel de mult ca femeile…
Mie îmi plac mult săpunurile de casă, pentru mine magazinul de prezentare a fost o adevărată încântare. Am cumpărat, atunci, mai multe sortimente, la sugestiile doamnei care ne-a ghidat în fabrică. Foarte plăcute ca textură, miros. Am desfăcut de curând un săpun și, deși nu era ambalat individual și trecuseră aproape doi ani, mirosea la fel de puternic și plăcut ca atunci. De apele de toaletă sau parfum nici nu mai spun…
Tentațiile sunt mari,  așa că să vă lăsați loc în bagaj…








Eze Village, pitoreasca localitate de pe Riviera Franceză și fabrica de parfumuri


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021
« Răspuns #3 : Duminică, 15 Noiembrie 2020, 16:35 »
Perioada este fixata, asteptam doar confirmarile de rezervari de zboruri.

Pe langa locurile mutate de anul trecut, o sa mai fie 3-4 in plus. Rezervarile se vor deschide imediat dupa ce primim tarifele Blue Air.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021
« Răspuns #4 : Miercuri, 13 Ianuarie 2021, 07:00 »
Am primit confirmarea si tarifele de zbor 2021 de la Blue Air. Am deschis inscrierile pentru 3 locuri suplimentare. Rezervarile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/coasta-de-azur-soare-mare-palmieri-la-vie-en-rose-31-mai-4-iunie-2021/

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Deoarece am primit de la compania aeriana confirmarea noilor date de plecare pentru 2021 ,in  14.01.2021 s-a transmis pe e-mail  tuturor participantilor  actul aditional la contractul deja existent .
Asteptam confirmarile d-voastra.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am primit o notificare din partea Blue Air cu privire la programul de zbor. Totul se decaleaza cu o zi, acum pe site si forum sunt operate modificarile. Urmeaza sa primiti din agentie un Email de informare, pentru a ne convinge ca toata lumea a aflat de schimbare. Noul program da posibilitatea unei intregi zile de vizitare, cea din 03 iunie.  :thumbup:

Zboruri Blue Air:

30 mai   OB 149 18:40 Bucuresti - Nisa 20:15

retur:

03 iunie OB 150 21:10 Nisa - Bucuresti 00:35 (veti ajunge in 4 iunie)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am inceput sa postez pe alte topicuri conditiile de intrare si calatorie in tarile de destinatie. O fac si aici, cu o mentiune: asteptam ziua de 19 mai pentru a argumenta ceea ce scriu cu decizii oficiale, nu doar cu anunturi si prognoze.

Practic se intra in doua tari, in Franta si in Monaco. Am sa scriu deci despre amandoua, nu inainte de a va spune ca acum 2 zile am discutat cu receptionerul de la hotelul in care o sa stati, un tip foarte simpatic, pe nume Antoine si care imi spunea ca toata lumea asteapta acolo in block-start-uri ziua de 19 mai. Ce au anuntat autoritatile incepand cu acea data?

Din 19 mai, restaurantele, cafenelele și terasele în aer liber urmează să se redeschidă cu maximum șase persoane pe masă, iar magazinele neesențiale își vor deschide si ele porțile. Muzeele, monumentele, teatrele, auditoriile cu public așezat au permisiunea de a redeschide cu o capacitate maximă de 800 de persoane în interior și 1.000 în aer liber.

Franta a avut unele dintre cele mai severe masuri anti-covid, impreuna cu Germania fiind campioane la restrictii. Totul a fost inchis, cu exceptia magazinelor esentiale. Ma refer la hoteluri (pt alt scop decat acela de afaceri), muzee, la restaurante, la magazine de bricolaj, electronice etc. Lumea este acolo la capatul puterilor, trebuie sa fim multumiti ca traim in Romania si aici am putut calatori, ne-am putut deplasa, ne-am putut intalni cu prietenii, magazinele au fost in cea mai mare parte deschise. Parerea mea este ca ceea ce s-a promis pentru 19 mai se va si intampla si odata deschiderea locatiilor de care aminteam, o sa fie ridicate si alte restrictii. Asa ca o sa existe conditii de calatorie in interiorul tarii. Incepand cu 4 mai au fost destinse restrictiile  de călătorie, facand posibila deplasarea.

In prezent intrarea in Franța se face cu obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, maritimă, rutieră și feroviară. La sosire nu exista obligativitatea carantinei, exista doar recomandare: persoanele care sosesc în Franța dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru 7 zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Subliniez, este o recomandare, nu o obligatie. Este posibil ca aceasta sa dispara incepand cu 19 mai.

Pentru Monaco: orice persoană, indiferent de naționalitate, care sosește în Principatul Monaco din străinătate trebuie să contacteze obligatoriu Centrul de apel COVID-19 (telefon 00377 92.05.55.00, program 8:00-20:00, de luni până duminică), pentru a se programa în vederea efectuării unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (cu excepția călătoriilor pentru mai puțin de 24 de ore în departamentele franceze Alpes-Maritimes și Var).

Efectuarea carantinei este obligatorie pentru orice persoană intră pe teritoriul Principatului, cu excepția celor care prezintă rezultatul negative al unui test PCR, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Deci in Monaco se poate intra si important, fara carantina - daca se prezinta un test PCR prelevat (subliniez - nu conteaza ora si data eliberarii certificatului ci cea a recoltarii).

Ce am discutat si am gandit cu Diana, este sa adaptam programul excursiei astfel incat sa putem folosi la intrarea in Monaco testul PCR facut la plecarea in tara. O sa avem o discutie acolo, pentru a ne asigura ca acesta va fi acceptat si o sa va anuntam asupra datei in care sa va programati testul. Incercam sa evitam un test suplimentar facut in Franta.

Trebuie sa va spun in final ca preturile hotelurilor au explodat acolo incepand cu 20 mai, am vazut chiar si dublu fata de ofertele initiale. Ceea ce inseamna ca portile se vor deschide cu siguranta si se va putea in sfarsit calatori si in Franta.

Va tinem la curent, sau eu sau Diana asupra detaliilor noi (daca apar), legate de testare, intrare etc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Postez mesajul meu de astazi, pe toate topicurile excursiilor externe apropiate, astfel incat sa va informati la ce trebuie sa va asteptati la plecarea, dar si la sosirea dintr-o calatorie in afara tarii.

Cititi aici ultimul mesaj (5)de la subiectul "Vaccinul anti-covid – un posibil pasaport de calatorie?" : https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
NOUTĂȚI

Revin cu informatii de ultima ora, dat fiind ca incepand cu data de 19 mai Franta a intrat intr-o noua etapa de relaxare.

Se mentin restrictiile privind intrarea in Franta si in Monaco - cititi cu atentie documentele necesare:
-  test PCR negativ la SARS-CoV-2 redactat in limba engleza
- declarație pe propria răspundere care atestă faptul că nu există simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2
Ambele documente sunt obligatorii si vor fi prezentate la aeroport si la intrarea in Monaco (este acceptat testul facut in România, aveti grijă sa efectuati testul in timp util, detalii mai jos)
- formular de deplasare pe perioada carantinei de noapte in Franta pentru seara de 30 mai, intrucat ne suprapunem cu perioada de carantina de noapte: 21:00-06:00
Cititi cu atentie si conditiile de revenire in Romania.

Detalii, in continuare.

INTRAREA IN FRANȚA
- Începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.
(Atentie, este vorba despre data si ora la care este efectuat testul, nu de momentul in care este eliberat rezultatul)

Testul trebuie redactat in limba engleza – centrele de testare elibereaza, la cerere, testele in limba engleza.

- Totodată, toți pasagerii trebuie să prezinte companiei de transport și autorităților de la controlul la frontieră o declarație pe propria răspundere care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, că nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării și acceptă ca un eventual test pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 să fie efectuat la sosirea pe teritoriul francez.

          Statement for travellers aged 11 years and over
         https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

Autoritățile franceze recomandă, in continuare, evitarea tuturor călătoriilor neesențiale dinspre statele spațiului european către Franța, precum și din acest stat către spațiul european. La sosire nu exista obligativitatea carantinei, exista doar recomandare: persoanele care sosesc în Franța dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru 7 zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Este doar o recomandare, nu o obligatie, am verificat aceasta informatie telefonic la Ambasada României in Franta.

MĂSURI PE PLAN INTERN ÎN FRANTA

- Din data de 19 mai, pe teritoriul Frantei se aplică interdicția circulației în intervalul orar 21:00 - 6:00.
Circulația este permisă în acest interval doar pe baza unei declarații, disponibilă pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez
                 Attestation de déplacement dérogatoire
                https://media.interieur.gouv.fr/attestation-deplacement-derogatoire-covid-19/
Bifam casuta: Déplacements liés à des transferts ou transits depuis des gares ou aéroports dans le cadre de déplacements de longue distance

Vom completa si lista si aceasta declaratie, noi vom ajunge la Nisa la 20:15, dar avem in vedere o eventuala intarziere a zborului, formalitatile de la vama.
Data fiind situatia actuala, de la aeroport ne vom deplasa spre hotel cu un taxi.
 Am solicitat mai multe cotatii, urmeaza sa va anunt tariful.


INTRAREA IN STATUL MONACO

Se mentine obligativitatea de a prezenta la intrarea in statul Monaco un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Orice persoană, indiferent de naționalitate, care sosește în Principatul Monaco din străinătate trebuie să contacteze obligatoriu Centrul de apel COVID-19 (telefon 00377 92.05.55.00, program 8:00-20:00, de luni până duminică), pentru a se programa în vederea efectuării unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (cu excepția călătoriilor pentru mai puțin de 24 de ore în departamentele franceze Alpes-Maritimes și Var).
Efectuarea carantinei este obligatorie pentru orice persoană care intră pe teritoriul Principatului, cu excepția celor care prezintă rezultatul negativ al unui test tip PCR, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în acest stat.

M-am interesat la centrul de testare Covid din Monaco, care reglementeaza accesul turisitilor in principat si este acceptat testul efectuat in România. Subliniez, este vorba de data si ora la care este efectuat testul. Daca intervalul este mai mare de 72 de ore, se instituie obligatia carantinei in principatul Monaco.

Noi vom pleca din Nisa spre Monaco luni 31 mai in jurul orei 09:00.

Ne incadram in intervalul de 72 de ore daca efectuam testul sambata dimineata 29 mai.

Asigurati-va ca primiti rezultatul cel târziu duminica, desigur inainte de imbarcare.

REVENIREA IN ROMÂNIA
Autoritățile române au stabilit noi criterii privind clasificarea țărilor/zonelor de risc epidemiologic, conform Hotărârii nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 Franța este menținută pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat – zona roșie.

Conform Hotărârii, pentru persoanele care sosesc din zonele galbene/roșii – inclusiv Franța - se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele care vin din zonele roșii pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.
Printre excepțiile de la măsura carantinei se află:
 persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România;


Deci trebuie sa avem la noi si adeverinta de vaccinare, o puteti descarca de pe Registrul National Electronic de Vaccinari :
https://adulti.renv.ro/users/login

Recomand listarea tuturor documentelor precum si salvarea unei copii pe telefon.

Si acum, partea frumoasa. *|*
De ieri, 19 mai, cand Franta a intrat intr-o noua etapa de relaxare, este o efervescenta si o bucurie generala. Restaurantele cu terasa din Nisa au inregistrat sute de rezervari, la fel si hotelurile.
Se redeschid, treptat si locurile de agrement, muzeele, teatrele, cinematografele.  :thumbup:

In Franta s-au deschis restaurantele care au terasa, la jumatate din capacitate,cu maxim 6 persoane la o masa.
Se reiau activitățile comerciale neesențiale (de asemenea, cu respectarea unui protocol sanitar strict).

In Monaco restaurantele si cafenelele sunt deschise doar pentru rezidenti. Vestea buna este ca este deschisa terasa Oceanografului pentru vizitatorii muzeului.
In consecinta, va recomand sa aveti mereu ceva la voi sa va omorati foamea, in special in prima zi cand vom ajunge tarziu la hotel si apoi in urmatoarea zi, cand mergem la Monaco.

Aveti in vedere si faptul ca in Franta restaurantele sunt, de regula, inchise in jurul pranzului.
Mai exista si alte recomandari precum aceea de a nu manca/fuma in prezenta altor persoane sau daca esti in miscare.
Se mentin si alte restrictii printre care purtarea mastii, interzicerea deplasarii in grupuri mai mari de 10 persoane (in Monaco grupurile nu pot depasi 6 persoane, deci vom forma doua grupuri) care este valabila si la muzee, carantina de noapte in intervalul 21:00  -6:00.

Atractii/muzee in Nisa

Cardul de reducere French Riviera Pass nu ne avantajeaza, pentru cei interesati sa viziteze muzeele din Nisa, biletul de acces la un muzeu ofera gratuitate la majoritatea muzeelor si galeriilor din municipiu: MAMAC – Muzeul de Arte Modernă si Contemporana, Matisse Museum, Massena Museum, Charles Nègre Museum of Photography,  Jules Chéret Museum of Fine Arts, Anatole Jakovsky Naive Art Museum,  Palais Lascaris, Nice/Cimiez Archeology Museum, Museum of Prehistory of Terra Amata, Museum of Natural History, Prieuré du Vieux-Logis. (acest tip de bilet nu este valabil la muzeul Marc Chagall unde se achita bilet separat)
Un bilet individual costa 15 euro sau 10 euro /persoana pentru un grup de 10 persoane si este valabil 48 de ore.

Majoritatea muzeelor sunt inchise lunea si martea.
La muzee si restaurante este obligatorie rezervarea.
Exista in jur de 15 muzee in Nisa, cele mai interesante fiind: Muzeul Matisse, Vila Massena, Muzeul Național Marc Chagall https://en.nicetourisme.com/Museums

Cursele cu vaporasul din Nisa spre Saint Tropez sunt suspendate pana in iunie, in prezent se poate efectua doar croaziera in imprejurimile orasului Nisa, dureaza o ora si costa 18.50 euro, nu se ofera reducere de grup.

Zilele acestea urmeaza sa primiti un email si, in functie de optiunile voastre, voi rearanja programul dat fiind ca nu putem merge la Saint Tropez si fabrica de parfumuri de la Eze Village este in continuare inchisa.

Urmariti in continuare forumul, sper sa revin cu vesti cât mai bune  :)





Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Alors, les bonnes nouvelles :thumbup:


1. Mergem la Saint Tropez, marti, 1 iunie !
:thumbup:


Am luat legatura cu o agentie de pe Riviera Franceza si am aranjat o excursie privata de o zi.

Marti dimineata la ora 8:00 vom pleca de la hotel cu masini private spre localitatea Saint Maxime (circa 90 de km din Nisa) de unde vom face o plimbare placuta cu vaporasul spre Saint Tropez care dureaza in jur de 15 minute.

Am ales in mod special ziua de marti pentru ca doar martea si sambata are loc celebra piata provensala din Saint Tropez, ocazia perfecta pentru a gusta produsele specifice zonei, pentru a ne bucura de inconfundabila si unica savoare din Provence *|*

Mai mult decat atat, vom vizita si muzeul Louis Defunes din Saint-Raphaël, aflat in apropiere,  singurul muzeu dedicat marelui actor.

Si, bineinteles, la Saint Tropez vom vizita si Muzeul Jandarmeriei dedicat serialului cu jandarmi, indragit de atatea generatii, filme pe care eu una le revad mereu cu placere.
Vom avea timp sa vizitam in tihna renumita statiune Saint Tropez, devenita celebra datorita actritei Brigitte Bardot, sa facem o plimbare pe faleza, sa ne oprim la o terasa, asa ca in vacantele SinglesCamp...
Nu vom rata nici delicioasa tarte tropezienne    :yeah:

La hotel vom reveni in jurul orei 16:00.

Pretul pe care l-am obtinut este foarte bun, 50 de euro/persoana, pret care include si biletele la vaporas.
Vom plati doar intrarile la obiective si masa de pranz pe care o vom lua in Saint Tropez.
Daca mergeam cu ferry din Nisa ne costa 68 de euro si nu vedeam atatea...
 :ban:
Atentie, pretul de 50 de euro per persoana este valabil pentru un grup de minim 10 persoane, in cazul in care nu merge toata lumea, tariful de 500 de euro se va imparti la numarul celor care participa.
















2. Joi, 3 iunie, in ultima zi, mergem la Eze Village, vizitam parfumeria Fragonard si, bonus, La Turbie, localitatea din vremea imparatului roman Augustus !

A doua veste bună  :thumbup:

De la agentia franceza am reusit sa aflu ca s-a deschis parfumeria Fragonard din pitorescul sat medieval Eze Village, un adevarat muzeu in aer liber.
Ca o paranteza, francezii nu s-au dezmeticit inca cu totul dupa atatea luni de izolare, greu raspund la telefon, mailuri, obiectivele turistice apar inchise desi cam toate muzeele s-au deschis in 19 mai..

Deci vom face o plimbare prin Eze Village, este grozava privelistea de acolo de sus, de pe stânca unde este cocotat satul. In satul medieval se ajunge doar pe jos, stradutele care serpuiesc printre case sunt atat de inguste incat nici nu ai cum sa mergi cu masina... Cititi ce scriam in programul actiunii despre Eze Village, un loc care mi-a ramas in suflet, mi-ar fi parut rau sa nu ajungem aici si impreuna.

Vom vizita apoi parfumeria Fragonard (turul fabricii este gratuit) intram la magazinul de prezentare (sapunurile sunt excelente si au preturi mai bune decat in Nisa) si, in masura timpului disponibil, incercam sa intram si la celebra parfumerie Galimard  aflata in apropiere. Si aceasta detine un magazin de prezentare.
Deci... incarcati cardul si lasati loc in bagaje...



Bonus din partea agentiei, vizitam si la Turbie, un sat cochet, cu case vechi de secole, celebru din vremea imparatului roman Augustus.
La Turbie se afla la 500 de metri deasupra marii si a fost, odinioara, unul din cele mai importante locuri din zona.
Aici a fost construit Tropaeum Alpium, la granita dintre Galia si Italia, un trofeu roman impunator care sărbătorește victoria decisivă a împăratului Augustus asupra triburilor care au populat Alpii. Interesant este faptul ca despre partea principala a monumentului unii istorici spun ca seamana cu cel de la Adamclisi..
Vedeti mai multe aici http://www.trophee-auguste.fr/en/#

Tariful pentru excursia de jumatate de zi la Eze Village, parfumeria Fragonard si localitatea La Turbie este de 30 de euro/persoana, calculat la un grup de minim 10 persoane. Pretul nu include tariful de vizitare a monumentului, 6 euro.

Ambele excursii le vom plati la fata locului, voi strange eu banii urmand sa achit pentru tot grupul.

De la Eze revenim la Nisa, timp liber pentru ultimele vizite, cumparaturi, cel tarziu la 18:30 trebuie sa fim la aeroport, avem zborul la 21:10.

EZE VILLAGE











La TURBIE





La Turbie, filmare cu drona




La Monaco si la Cannes vom merge cu trenul
, voi merge eu la gara inainte sa iau bilete (gara e la 5 minute de hotel), e bine de stiut insa ca doar la anumite trenuri se ofera reducere de grup,  de regula in afara orelor de varf: dupa ora 09:00 sau 19:00.

Si apropo, zilele astea are loc raliul de la Montecarlo, puteti urmari transmisiunile de pe canalele sport, pentru a intra in atmosfera..

Urmeaza sa va trimit pana cel tarziu maine dimineata emailul cu aceste doua excursii optionale si alte informatii importante legate de excursie, am rugamintea sa imi comunicati optiunile voastre până cel tarziu duminica seara la 20:00, pentru a putea definitiva rezervarile.

A bientôt !   *|*
















Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 22 Mai 2021, 11:03 »
V-am trimis acum mailul de informare privind excursia in Franta.
Rog raspuns pâna cel tarziu maine seara, duminica 23 mai orele 20:00
Spuneti-mi daca nu ati primit, sa retrimit.
Voi reveni aici cu optiunile voastre.

Și câteva fotografii de vacanta, de la agentia partenera de pe Riviera Franceza *|*

















Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Am primit confirmarile, multumesc, toata lumea s-a inscris in excursiile optionale la Saint Tropez si Eze *|*

Revin cu rugamintea sa cititi cu atentie informatiile pe care vi le-am transmis si pe care le regasiti si aici pe forum.
Testul PCR Covid trebuie efectuat cel mai devreme sambata dimineata, pentru a fi acceptat in Monaco unde vom merge luni dimineata.


De asemenea, va recomand sa va faceti asigurare medicala cu clauza Covid pe durata excursiei.

Documentele -rezultatul testului Covid in limba engleza, declaratia pe proprie raspundere privind starea de sanatate, adeverinta de vaccinare - este recomandat sa le aveti listate dar sa aveti si o copie de rezerva salvata in telefon.

Insist asupra acestei informatii pentru ca cineva intentiona sa isi faca testul Covid vineri dimineata, caz in care rezultatul nu mai este valabil pentru deplasarea la Monaco.

Am rezervat si transferul de la si la aeroport cu aceeasi firma.
Tot pachetul: excursia la St Tropez, la Eze Village si transferul la aeroport dus-intors costa 100 euro/persoana. in cazul in care participa toata lumea.
Excursia la Saint Tropez dureaza in jur de 9 ore iar excursia la Eze, 5 ore.
Transferul de la si la aeroport este de tip door-to-door si include asteptarea gratuita in cazul in care zborul intarzie .

Agentia din Nisa m-a asigurat ca nu vom avea nevoie duminica seara de declaratiile de deplasare pe timpul carantinei de noapte dar este mai prudent sa le avem.
Certificate of travel restriction waiver, in engleza, aici https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement


Va spuneam de bucuria francezilor odata cu noua etapa de relaxare din 19 mai.
Imaginile de mai jos din Antibes sunt elocvente...

Pentru ziua de miercuri cand avem programata excursia la Cannes si Antibes, va propun sa mergem dimineata la Antibes si apoi la Cannes si asta pentru a vedea celebra piata provensala de la Antibes, renumita in zona.
In Franta pietele inchid la pranz...
Vom face o plimbare placuta si prin centrul vechi - sunt multe buticuri frumoase cu produse de calitate la preturi convenabile. La Antibes ne putem lua si o gustare pentru masa de pranz si nu numai... aici chiar gasim produse traditionale si, desigur, este mai ieftin decat la Cannes..
Optional, cine doreste poate vizita si Muzeul Picasso aflat in apropiere.

Antibes





Le Marché provençal, Antibes









Excursii opționale in Cannes
Insula Margareta
In Cannes, optional, se poate face si o plimbare cu vaporasul, sunt curse regulate spre Insula Margareta si fortareata unde, conform legendei, a fost inchis Omul cu Masca de Fier. Insula este placuta, transportul auto sau cu biciclete, trotinete este complet interzis. Biletul costa in jur de 16 euro la care se adauga biletul la muzeu.

La Croisière La Corniche d'Or
Miercurea mai este o croaziera panoramica de 2 ore cu plecare din portul Cannes la ora 14:30 in care se descopera peisajele fascinante oferite de celebra coasta La Corniche d'Or si stancile rosiatice ale Masivului Estérel.
Biletul costa 28 euro dus-intors (reducerile la ambele excursii se ofera doar pentru grupuri de 15 persoane).
Pentru aceasta croaziera astept inca raspunsul, francezii sarbatoresc Rusaliile zilele acestea si mai totul este inchis.

Vaporasele spre Insula Margareta au mai multe curse dar croaziera are loc miercurea doar la 14:30 daca au un numar suficient de rezervari.

 In Cannes prea multe obiective nu sunt, avem timp si pentru o plimbare pe faleza si in cartierul medieval Suquet care se gaseste pe o colina.

Revin cand am raspunsul pentru croaziera de 2 ore si vedem cine si la ce excursie doreste sa participe.

Cannes -La Croisière La Corniche d'Or












Cannes - Insula Margareta
















Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Vesti bune, croaziera panoramica La Corniche d'Or care pleaca din portul Cannes este disponibila miercuri 2 iunie cand vom ajunge si noi in orasul starurilor.
Bilet dus-intors: 28 eur/persoana, dureaza 2 ore, voi face rezervarea pentru cei interesati.

O alta veste buna este ca in Franta, in regiunile Les Alpes Maritimes si Var, respectiv in localitatile Nisa, Cannes si Saint Tropez nu mai este obligatorie purtarea mastii pe plaja, in parcuri, gradini publice, pe malul râurilor si in zonele verzi de agrement. Purtarea mastii este insa obligatorie pe aleile de promenada si in restul locurilor publice deschise si inchise si in Monaco.

Sub deviza „O piață pe zi ”  :) putem merge si la piata din Monaco, deschisa si aceasta doar dimineata. Este o piata mica dar pitoreasca, asemanatoare si totusi puțin diferita de pietele provensale din Franța. La Monaco se simt mai mult influentele Italiei. Se mânca foarte bine si destul de ieftin aici, sunt mai multe localuri dar, in prezent, acestea sunt deschise doar pentru rezidenti.

Am vorbit zilele acestea cu cineva stabilit pe Riviera Franceza si spunea ca se simte tot mai mult atmosfera de relaxare.
Totusi, in gari si pe trasee exista controale/filtre, in special spre Monaco unde accesul este liber doar pentru locuitorii din regiunile les Alpes Maritimes si Var si doar daca sederea este mai scurta de 24 de ore. Restul cetatenilor francezi au si ei nevoie de test Covid negativ pentru a intra in principatul Monaco.
Pentru a economisi timp, avem si posibilitatea unui transfer privat rapid, am vorbit in principiu cu o firma care mi-a facut o oferta mai buna decat preturile care se practica in mod normal, in jur de 12 euro/persoana dus față de aproximativ 5 euro cât ar fi biletul la tren. La intoarcere putem reveni cu trenul, in prezent firmele de transport persoane din Franta nu au voie sa stationeze mai mult de 3 ore in Monaco...
Vorbim si stabilim.

Le Marché de la Condamine, Monte Carlo












Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Rezervările sunt făcute, toata lumea a optat pentru croaziera la Corniche d'Or in ziua in care mergem la Cannes.  :thumbup:

Reiau tarifele la obiective si excursiile optionale, pentru a vă face o idee asupra bugetului.

Monaco
Transport: transfer privat dus + retur tren circa 16 euro

Bilet Oceanograf  16 EUR
Oceanograf + Colectia de masini a printului Rainier din Monaco 21.5 EUR
(cu mentiunea ca preturile sunt valabile pentru biletele cumparate online)

Excursii optionale private: Saint Tropez & Eze Village: 100 euro (include si transferul la aeroport dus-intors)

Muzeul Louis Defunes din Saint Raphael    6 EUR

Muzeul Jandarmeriei din Saint Tropez 5 EUR

Muzeu Tropium Alpium (La Turbie )  6 EUR

Muzeul Picasso din Antibes: 8 EUR

Cannes
Croaziera la Corniche d'Or: 28 euro
Bilet tren dus-intors circa 10 euro (cu mentiunea ca tarifele la trenuri sunt dinamice si pot suferi modificari)

Total circa 200 euro
(intrarea la muzee este optionala)

Pentru mese ati mai avea nevoie de circa 150 - 200 euro, daca aveti in plan si o masa la terasa.
Aveti in mail o lista cu restaurante din Nisa, va puteti face o idee asupra preturilor.

BANI
Va spuneam deja ca cel mai indicat este sa aveti atat cash cat si o rezerva pe card.
Sa aveti la voi si bancnote mai mici, in general francezii sunt suspiciosi la vederea hartiilor mari, mai ales daca este vorba de o suma mica de plata.

Vremea se anunta in general calda, in jur de 21 de grade, mai rece la Monaco 17 grade, unde se anunta si averse.
Deci sa aveti la voi si o pelerina/umbrela, dar si ceva de soare: sapca, ochelari, lotiune de protectie, prosop de plaja.
Echipament comod, sport, vom merge destul de mult pe jos.

Bagaje
Avem inclus un bagaj mic de mana de maxim 10 kg, care sa nu contina obiecte periculoase, dimensiuni: 40 cm x 30 cm x 20 cm
Si un bagaj de cala de 23 kg (o singura piesa), dimensiuni: 100cm x 80cm x 30cm

https://www.flyblueair.com/ro/ro/bagajul/
Atentie la regimul lichidelor, medicamentelor https://www.flyblueair.com/media/default/documents/dangerous_goods/liquids-ro.pdf

Accesorii de calatorie foarte utile si pe care le recomand: sac de pus la gat pentru telefon/documente, borseta etc. concepute speciale pentru calatorii am gasit la Auchan la preturi rezonabile. Sunt ergonomice si bine compartimentate.
Nu uitati sa puneti un semn distinctiv pe troller  (de exemplu o panglica colorata prinsa de maner)  pentru a-l identifica mai usor dar si pentru a nu fi confundat cu un alt bagaj.
Recomand etichetarea bagajului cu datele de contact si numarul zborului. In cazul in care nu aveti o eticheta speciala (o gasiti tot la raionul Travel), puteti lasa aceste date intr-un buzunar exterior care nu este incuiat sau chiar in interior, cel mai probabil va fi descuiat in cazul in care se rataceste.

Documente de călătorie:
Test PCR negativ efectuat cel mai devreme sambata dimineata 29 mai, redactat in limba engleza

Statement for travellers aged 11 years and over

    https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

Adeverinta de deplasare

     https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement

Adeverinta de vaccinare la intoarcera in tara

Spor la pregătiri!