Autor Subiect: Viata si valoarea ei  (Citit de 100674 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #30 : Marți, 01 Iunie 2010, 12:55 »
ai spus totul foarte bine!
ideea principală.... pe care am verificat-o... este credinţa!
nu are importanţă în ce crezi (fiecare crede în ce consideră că-i este mai bine)..... credinţa devine devotament
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #31 : Luni, 07 Iunie 2010, 11:41 »
Multi oameni nu vor avea absolut nimic de a face cu valorile spirituale. Se spune despre perfectionisti ca fie sunt plini de ingamfare pentru ca isi imagineaza ca au atins teluri imposibil de realizat, fie sunt impotmoliti in autocondamnare pentru ca nu le-au facut pe acestea.

Totusi nu cred ca ar trebui sa fim de aceasta parere. Nu  este vina marilor idealuri ca sunt folosite uneori gresit, ca devin scuze superficiale pentru vinovatie, revolta sau mandrie. Din contra, nu putem creste foarte mult decat incercand permanent sa ne formam o imagine despre ce anume sunt valorile spirituale eterne.

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #32 : Marți, 08 Iunie 2010, 14:50 »
de la colega si prietena mea, mona, care in fiecare zi ne trimite " o cescuta cu lumina":

Un om mare îşi demonstrează măreţia prin felul în care îi tratează pe cei mici

Geniul unei furnici                                                                                                                           
Acum ceva timp m-am apucat să observ viaţa furnicilor şi mărturisesc că m-a uimit să văd cu cătă ordine şi dăruire muncesc ele.
Dar o furnică anume mi-a atras atenţia. Neagră, de dimensiune medie,  furnica ducea cu ea un pai de şase ori mai mare decât ea. După ce a avansat cam un metru cu vizibile dificultăţi, a ajuns la un fel de şanţ, îngust dar adânc, format între două pietre mari. A încercat să traverseze într-un fel sau altul dar toate eforturile ei au fost zadarnice. În final furnicuţa a facut ceva cu totul insolit. Cu multă abilitate a sprijinit capetele paiului de o parte şi de alta a crăpăturii construind astfel un pod pe care apoi a putut traversa "abisul". Când a ajuns pe cealaltă parte şi-a luat din nou povara în spate şi şi-a continuat călătoria. Furnica a ştiut să-si transforme povara într-o punte şi astfel şi-a putut continua drumul. Dacă nu ar fi avut acea povară,  aşa grea pentru ea cum era, nu şi-ar fi putut continua călătoria.
Aţi prins morala?
De câte ori noi ne plângem de problemele, poverile şi încercările pe care trebuie să le suportam?! Dar, fără să ne dăm seama, aceste poveri, dacă ştim să le ducem, se pot transforma în punţi care ne ajută să mergem mai departe şi în final sa triumfăm!
Toate ne demonstrează acelaşi adevăr: că de multe ori trebuie să trecem prin momente grele pentru a ne bucura apoi de cele mai bune momente…Că trebuie să ne acceptăm cu curaj poverile şi încercările pentru a le putea transforma în succese şi prosperitate.
Treci în aceste momente prin probleme sau adversităţi? Aminteşte-ţi că îngrijorându-te şi speriindu-te nu reuşeşti nimic. Ai incredere în Dumnezeu. El nu va permite ca încercările să te strivească, ci îţi va da forţa să le depăşeşti cu curaj, pentru a merge înainte şi a ajunge tot mai sus.


dar fa si tu ceva, cumpara macar biletul!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

pe_jumate

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #33 : Vineri, 11 Iunie 2010, 13:22 »
o floare frumoasa de tot, aproape intergalactica, pentru @saturnian:




Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #34 : Luni, 28 Iunie 2010, 23:27 »
acum ceva timp, am promis awanei o poveste despre iazul margaretei.  este din cartea lui jose silva despre metoda silva de control mintal.  un excercitiu de meditatie, imaginativ, care te va ajuta sa te indepartezi de ganduri negative si iti va aduce pace si liniste.  ajuta foarte mult inaine de a dormi.  de asemenea, il poti schimba dupa cum doresti,poti sa adaugi toate elementele care crezi ca-ti vor face bine. poti sa recurgi la acest exercitiu si intr-o zi mai grea la munca sau in oricare alt moment de stres.  te indepartezi un moment, cauti un loc mai izolat, inchizi ochii, iti imaginezi povestea si apoi te reintorci cu bateriile incarcate.

Imagineaza-ti ca te afli intr-un vestibul in a carui extremitate se afla o usa foarte frumos sculptata din stejar.  Mergi incet catre usa si imagineaza-ti ca se deschide incetisor.  Dincolo de usa se afla iazul Margaretei.
Concentreaza-ti toata atentia in usa care se deschide. O data deschisa, vei vedea un iaz incantator.  Pe suprafata lui de ape clare si stralucitoare, intr-o tonalitate verde-albastra, plutesc peste tot nuferi mari. In jurul iazului se gaseste o verdeata exuberanta, copaci si flori, mii de flori pe care nici nu le poti numara… galbene, rosii, mov, verzi, albastre, toate culorile care-ti plac.  Tot felul de animale pasc in liniste si pace.  Un leu insetat se apropie de apa iazului si incepe sa bea cu pofta. Isi ridica imensul cap si se uita la tine cateva secunde, apoi se intoarce si se indeparteaza incet in padurea care inconjura iazul.  Intr-o margine a iazului, un animal se uita la tine : este un unicorn.  Acum te uiti tu la el cu multa atentie, contemplandu-l.  Dupa un moment unicornul scoate un zgomot, isi scutura coama si se ridica pe picioarele din spate, miscand in aer pe cele din fata, ca si cand ar vrea sa te salute.
Dupa aceasta scena, te uiti si vezi ca in mijlocul iazului creste o margareta.  Este imensa… asa de mare ca te poti intinde comod pe ea, ca si cand ar fi o imensa perna moale, galbena si pufoasa, ca de catifea. Te odihnesti intins pe ea, respirand aerul parfumat de miile de flori.  Te uiti la cerul extraordinar de albastru, unde plutesc cativa nori albi si pufosi.  Te simti linistit si multumit. Te uiti de jur imprejur ca si cand ai vrea sa zambesti din tot corpul.  Un iepuras isi face culcusul iar o caprioara vine sa se adape. Se uita la tine cu ochii ei mari si catifelati.  Apoi vine un urs greoi si se aseaza pe marginea iazului, stropindu-se cu apa.  Cativa elefanti se joaca si ei in apa, in timp ce un elefantel mic alearga in jurul lor, cu trompa in sus, lansand tipete de bucurie.  Dupa ce te odihnesti asa, un timp, te lasi sa aluneci pe o petala alba in apa.  Temperatura este perfecta si plutesti pe suprafata apei, apoi inoti  un timp de colo colo.
Acesta este adevaratul izvor al tineretii si sanatatii.  Bea o portie zdravana din apa iazului si incepi sa te simti din ce in ce mai bine, puternic si plin de sanantate.  Apoi inoata pe sub apa si joaca-te tu sutele de pestisori multicolori si prietenosi.  Apare un delfin si te saluta jucaus, ca si cand ai fi un vechi prieten, apoi inoata langa tine. Apa din iazul margaretei este ca aerul, poti respira in ea.  Vei simti cum alearga prin tot corpul tau, prin toate vasele de sange, curatandu-l si purificandu-l.  Tulpina margaretei pare diferita din perspectiva subacvatica, ca o secoya giganta.  Inoata in jurul ei impreuna cu delfinul.
Dupa ce ai terminat de explorat lumea subacvatica, intoarce-te din nou in centrul margaretei.  Poti vedea in zare varfurile a trei munti, unul dinre ele acoperite de zapada.  Aici, in iazul margaretei, mintea ta poate face minuni si vei vedea ca poti sa levitezi in sus, mai sus, ca Peter Pan. Fa cateva ture in zbor deasupra iazului, zambeste tuturor animalelor care mananca, beau apa sau se joaca.  Flora se vede diferit de aici, la fel ca si margareta si iazul.  Incepi sa urci spre varful muntilor, uitandu-te din cand in cand la campiile de dedesubt. La un moment data pare o cireada de bivoli si dupa ei un condor se apropie si zboara un timp langa tine. Cand ajungi in varful muntelui acoperit de zapada, aterizezi cu picioarele in zapada si te joci aici un pic, respirand aerul proaspat si curat.  Iti dai drumul sa aluneci in jos pe panta muntelui si cand ajungi jos, il urci din nou in zbor, descriind un cerc in jurul varfului.  Dupa aceea te intorci in zbor inapoi in centrul margaretei si te bucuri de ambianta calma si calda.  Te simti linistit.   In acest moment, te poti ridica si poti sa te apropii incet incet de usa de stejar. Usa se inchide usor in spatele tau.

"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #35 : Luni, 28 Iunie 2010, 23:32 »
am tradus-o chiar acum, pe nerasuflate, asa ca daca intalniti expresii care va suna mai ciudat, sa stiti ca este din aceasta cauza. pentru ca daca nu o faceam acum, iarasi o amanam... si ma asteapta cateva zile grele. :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #36 : Miercuri, 30 Iunie 2010, 11:43 »
un fost coleg de facultate, un algerian pe nume Kader, mi-a scis o data pe un caiet de curs "la vie ne vaut rien mais rien ne vaut la vie".  ceva de genul " viata nu valoreaza nimic dar nimic nu are valoarea vietii"
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

adria

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #37 : Duminică, 04 Iulie 2010, 21:11 »
valoarea vietii noastre este data de noi insine

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #38 : Luni, 05 Iulie 2010, 22:54 »
unele lucruri bune vin la noi din intamplare... asa si in seara asta cand am dat peste o ilustratie neasteptata la iazul margaretei... ei, un altfel de iaz si o altfel de margareta, dar la fel, pline de viata! cu o muzica calma si linistitoare. pentru ca viata dorim si el hob el khabeer (marea dragoste) pe langa.
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/DGH4WMef4BY?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

adria

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #39 : Marți, 06 Iulie 2010, 11:30 »
superb, ayouni
nu inteleg eu ce spune, dar, cred ca e de bine dupa cum arata si-si traieste sentimentele

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #40 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 12:27 »
valoarea vietii noastre este data de noi insine


afirmatia adriei mi-a dat foarte mult de gandit zilele acestea... Oare este asa cum zici tu?! si da si nu...
Care este valoarea vietii? Cine sau ce face ca viata sa aiba valoare? Si cata? Cine da voie ca viata sa merite sa fi traita? Si unde? In unele parti ale lumii, unde exista liberul arbitru si fiecare este intr-o mai mica sau mai mare masura, stapanul vietii sale, se poate vorbi despre acest lucru in termeni de viata si valoare.
Dar daca ne gandim la viata femeilor din Afganistan, de exemplu, lucrurile se schimba radical.  Acolo viata chiar ca nu are valoare, la vie ne vaut rien, cum spunea prietenul meu Kader…
Ieri, dupa ce am citit articolul despre valurile islamice care-i nefericesc pe europeni, am stat si m-am gandit si mi-am adus aminte de filmul OSAMA.  Osama este nume si de fata si de baiat in araba.  Este vorba aici despre o fetita de 12 ani care incearca sa salveze viata mamei ei si intrinsec a ei intr-o lume dominata de talibani si unde femeia nu inseamna nimic, este doar un obiect; existenta ei este permisa atata timp cat este folositoare lui, barbatului.  ea nu poate iesi nici macar pe strada daca nu este insotita de un barbat ruda de sange.  iar daca nu mai are nici un barbat in familie, atunci existenta ei este pecetluita, nu-i mai ramane decat sa moara.
In linii mari: Osama se deghizeaza in baiat pentru a putea lucra ceva si a-si ajuta mama. Intr-un raid al talibanilor este luata impreuna cu alti baieti de varsta ei si dusi intr-o tabara unde sunt antrenati sa devina soldati.  Va dati seama cat de usor a putut fi descoperita, din cauza ritualului de curatire inainte de rugaciune… si cum copiii sunt asa de curiosi...
Este judecata si condamnata la moarte prin lapidare dar este salvata de batranul judecator care se hotaraste sa o ia ca a patra sotie. 
Este o poveste de viata, foarte trista. Nu exista nici un pic de culoare, nici un pic de speranta si al carei final este departe de a fi fericit.  Fetita speriata este pregatita de celelalte sotii pentru noaptea nuntii, in timp ce batranul isi face ablutiile de rigoare.
Si atunci, noi celelalte, oare nu am putea gasi mii de motive in fiecare zi pentru a ne bucura de acest dar unic, viata?! Gandindu-ne la surorile noastre Osama, mai putin favorizate de soarta decat noi.

daca vreti sa vedeti trailerul intepati linkul de mai jos:
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #41 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 12:52 »
am uitat sa inserez o poza foarte graitoare pentru ceea ce inseamna viata dincolo de burqa: inchisoare pe viata!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Saturnianul

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #42 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 12:54 »
Ieri, dupa ce am citit articolul despre valurile islamice care-i nefericesc pe europeni

Apropo de asta, cum găseşti reacţia ţărilor europene care interzic vălurile islamice în special cele care acoperă chipul în totalitate? Ţi se pare normală sau deplasată.

Şi, tot legat de cultura şi legile islamice: clipul de mai sus al Mariei despre iubire, crezi că e filmat într-o ţară islamică sau a fost difuzat la o televiziune islamică? Fiindcă ea este îmbrăcată "nepotrivit" iar el are o ţinută nu tocmai decentă şi părul lung (ca să ating şi aspectul cu catalogul tunsorilor permise în Iran). Ce vreau eu sa întreb: există şi ţări islamice unde gradul de libertate individuală e ceva mai mare?

Offline gabrel

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 84
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #43 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 13:23 »
Noi suntem in acesta lume pentru a trai, asa ca as inclina spre parerea Adriei, ca valoarea vietii e data de noi insine.

Au fost sfinti care au avut o viata foarte grea, comparativ cu a lor, a noastra e miere, dar asta nu i-a impiedicat sa simta perfectiunea lumii si sa dea valoare vietii. Puterea noastra este cea pentru care suntem nascuti, ceea ce ne este dat. Putem fi oameni indiferent de circumstante, timp, tara, loc.

Valoare vietii, fondul ei de aur sunt anii, orele si clipele vietii noastre. In viata trebuie sa platim pentru orice, dar macar sa facem platile in casieria existentei, sa fim vii si sa traim fiecare moment spontan, natural, asa cum suntem noi.

Cine se descopera pe sine, descopera totul. Nimeni, niciodata, nu va face nimic in locul tau, te poti baza doar pe tine, deci traieste viata din plin, asa cum ti-a fost data.
Universul stie lucruri pe care noi nu le cunoastem.

Saturnianul

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #44 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 15:01 »
Nimeni, niciodata, nu va face nimic in locul tau, te poti baza doar pe tine...

Eu aş vrea să fie cineva care să doarmă, să mănînce în locul meu şi să lucreze în locul meu. Aş aş avea mai mai mult timp să-mi trăiesc viaţa  :D :D