Autor Subiect: Viata si valoarea ei  (Citit de 100686 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #420 : Joi, 03 Noiembrie 2011, 10:11 »
simpatica, pretioasa, rafinata, agreabila, onorata, scumpa doamna jani ( ma pricep, ai !!  ;D )  poate deviati totusi traseul din sensul giratoriu si incercati o scara - in spirala  ;D - va creste valoarea - sau macar "panorama" - priviti de la inaltime  8)



si nu de alta - dar eliberati sensul ala giratoriu - in Bucuresti si asa avem probleme cu fluidizarea circulatiei  ;D

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #421 : Joi, 03 Noiembrie 2011, 14:32 »
doamne  ce rasfatata ma faci sa ma simt , gabitz , cu atatea minunate apelative...

dar , draga mea , toata viata mea numai asta am facut : am urcat o scara in spirala . si cred ca intrun fel sau altul cam asta facem marea majoritate dintre noi . o treapta ...si inca o treapta...pana cand  intro buna zi , pur si simplu obosesti si tare iti vine sa te asezi calare pe balustrada si sa aluneci in mare viteza pana la  locul din care ai inceput urcusul . si acolo astepti o alta scara , un alt inceput , un alt urcus pana cand...balustrada...alunecatul...etc,etc. un soi de perpetuum mobile foarte real si lipsit de intentii patetice pe care ,cred, ca ni-l asumam o data cu venitul pe lume .

iaca ce maimuta filozoafa ma facusi sa devin intro banala dupa amiaza de joi , mai gabitz , mai... :D

julia

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #422 : Duminică, 06 Noiembrie 2011, 15:42 »
-Cum poti schimba lumea?
-Simplu. Schimba-te pe tine.

http://www.strategiidesucces.ro/article/Cum-poti-schimba-lumea

varsator38

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #423 : Duminică, 06 Noiembrie 2011, 15:56 »
-Cum poti schimba lumea?
-Simplu. Schimba-te pe tine.

http://www.strategiidesucces.ro/article/Cum-poti-schimba-lumea


"exista in noi lucruri pe care le putem schimba cu totul, altele pe care le putem ameliora, dar si altele care ne rezista si pe care nu le putem invinge." :)

julia

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #424 : Miercuri, 09 Noiembrie 2011, 00:50 »
De fiecare data cand avem un gand se emite o substanta chimica - gandurile bune emit anumite substante chimice care ne fac sa ne simtim bine, gandurile negative emit substante care ne fac sa ne simtim negativi. Deci, acest lucru eteric numit gand produce un set de reactii chimice in creier care activeaza circuite ce incep sa ne faca sa ne simtim exact in modul in care gandim.

In momentul in care incepem sa ne simtim asa cum gandim, deoarece creierul este intr-o continua comunicare cu trupul, incepem sa gandim in modul in care ne simtim. Si atunci creierul emite si mai multe substante chimice ca sa simtim asa cum gandim, si asa se intra intr-un ciclu.

Acest ciclu, aceasta repetitie, cu timpul produce o stare de a fi. Noi conditionam chimic corpul sa memoreze acea stare. Acest ciclu in care gandul devine sentiment si sentimentul gand, produce o stare de a fi in care sentimentele devin mijloace de a gandi, sau, altfel spus, nu putem gandi mai bine decat ne simtim. Daca nu putem gandi mai bine decat ne simtim, nu ne vom schimba niciodata.



http://sites.google.com/site/delaminepentrutine/interviul-cu-joe-dispenza

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #425 : Marți, 06 Decembrie 2011, 19:55 »
Bacnota de 20 de dolari

Un consultant şi-a început un seminar ţinând în mâna o bancnotă de 20 USD în faţa a 200 de oameni. A întrebat:“Cine vrea aceasta bancnotă de 20 $?” Imediat au început să se ridice mâinile iar consultantul a adăugat:
“Am să dau această bancnotă unuia dintre voi, dar mai întâi am să fac ceva cu ea.” Nici nu a terminta bine de vorbit că a şi început să  mototolească bancnota. Apoi a întrebat din nou:
“Cine o mai vrea?” În aer mai erau ridicate mâini.
“Bine, adăugă consultantul, dar dacă fac asta?” şi a scăpat bancnota pe podea după care a început să o calce cu piciorul. Apoi a ridicat-o. Era mototolită şi murdară.
“O mai vrea cineva?”, întrebă el surâzând. Normal că încă se mai vedeau mâini ridicate.
“Dragii mei, indiferent ce am facut eu cu banii, voi tot i-aţi vrut fiindcă aceştia nu şi-au pierdut valoarea. Încă valorează 20 $


Ceva vreme in urma un amic mi-a povesti acest exemplu de ce inseamna a cunoaste valoarea ta. Exista momente in viata in care ne indoim de valoarea noastra si a vietii - de ceea ce putem realiza. E greu sa ai tot timpul o atitudine pozitiva - exista momente in care ne coplesc grijile si uitam cat de important este de fapt ceea ce reprezentam. Si ca mai mult conteaza decat sa cunosti castigatorii de la Oscar sau miss Univers, sau cele mai bogate persoane din lume -  sa stii cine au fost oamenii care te-au ajutat in viata, sau cei care te fac sa te simti special sau cei alaturi de care iti petreci timpul.
Indiferent de cat de mult s-ar stadui unii sa te jigneasca, defaimeze,insele  etc - cei care iti stiu valoarea vor fi alaturi de tine intotdeauna si te vor sprijini. Viata ta are valoare pentru tine si pentru cei care tin la tine.

Nu stiu ce m-a apucat acum  de povestit pe tema asta dar mi-a placut mult acel exemplu cu bacnota de 20$ desi nu m-ar mira sa mai fie scris pe undeva pe aici.  :)


Caroline

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #426 : Miercuri, 07 Decembrie 2011, 00:32 »
Nu stiu ce m-a apucat acum  de povestit pe tema asta dar mi-a placut mult acel exemplu cu bacnota de 20$ desi nu m-ar mira sa mai fie scris pe undeva pe aici.  :)

Eu o stiam in varianta 500 EUR...  :P Dar morala era aceeasi.  ;)

Offline manghel

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
  • simplitate si siguranta
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #427 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 17:10 »
dar de ce ne dam drumul pe balustrada sa ajungem de unde am plecat? oare pentru ca acolo la inceput era mai bine,nu erau asa multe griji si probleme era totul mai inocent mai firav mai pur ? dar ce importanta cand nu stiu din ce motive tot ce facem este sa luptam pentru a ajunge din nou sus.
forta de a trece peste orice

julia

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #428 : Joi, 22 Decembrie 2011, 22:35 »
Sunt atitea drame pe pamintul asta...
Azi despre iubiri neimplinite sau interzise vreau sa va vorbesc. Pentru ca iubirea da valoare vietii.
Am asistat in ultima vreme la citeva povesti care m-au incarcat si bulversat si intristat dar mi-au aratat lectii de viata importante.

Un cuplu de mai bine de 10 ani impreuna, EL mai in virsta cu 20 si ceva decat EA. O iubire curata si pura pentru ea, prima iubire si din pacate si ultima. Au trait in clandestinitate multi ani, fiind in acelasi timp impreuna dar si separati.
EL avea o familie – o sotie cu care mai era impreuna doar formal, amindoi stabilisera ca nu mai au nimic in comun, cu copii maricei, case si alte bunuri pe care nu aveau chef sa le imparta, o slujba importanta si care il retinea cea mai mare parte din zi la serviciu sau in deplasari prin tara. Unde pleca impreuna cu EA pentru ca lucrau impreuna.

EA avea putin peste 20 ani cind s-a angajat, de abia incepea sa cunoasca viata, l-a cunoscut pe el si s-au indragostit. Nu a spus nimic familiei, a incercat sa ascunda totul considerind ca ei nu ar fi de acord cu asa ceva, nu ar intelege, nu ar accepta. Situatia ei mi se pare destul de tragica pt ca sub presiunea familiei incerca sa ascunda o poveste care in atitia ani devenise evidenta pt multa lume.

Au avut multe momente frumoase, povesti minunate traite impreuna in deplasarile in care plecau, proiectele in care colaborau, si anii s-au scurs. Familia ei o presa sa faca si ea ceva cu viata ei, sa se casatoreasca ca uite a depasit 30 ani, timpul trece, bla bla ... Familie care in acelasi timp accepta tacit si era extrem de multumita de toate avantajele materiale pe care le avea tocmai datorita acestei relatii.

Drama incepe cind EA se imbolnaveste destul de grav, lucrurile evolueaza si se complica, prognostic prost, ea moare. Familia nu vrea sa mai auda nimic de EL, ii interzic sa o vada, sa o caute sau sa-i vorbeasca. In final nici la inmormintare nu ii dau voie. EL e sfasiat de durere, nu vrea sa mai traiasca. The end.

 

daliana

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #429 : Vineri, 30 Decembrie 2011, 21:14 »
Cand imi pun problema valorii vietii ma gandesc uneori la japonezi.
 In traditia lor, in genele lor , dau alta valoare vietii decat occidentalii. Si mai ales mortii. Trebuie sa mori demn.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #430 : Vineri, 30 Decembrie 2011, 21:34 »
 japonezii (asiaticii, de fapt) cred in natura efemera si trecatoare a vietii lumesti si mai importanta  pentru ei este onoarea si tocmai de aceea  traiesc  mai intens viata decat occidentalii dar si la ei vechiile traditii sunt incet inlocuite cu mentalitatea omului modern care acorda valoare momentului, clipei prezente

julia

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #431 : Vineri, 06 Ianuarie 2012, 18:19 »
Cred ca o sa existe ceva demnitate in a muri atunci cind o sa putem evita sau stopa suferinta ce o precede. Sunt atit de multe suferinte incurabile si atit de multi oameni inecati in durere in ultimele clipe ale vietii incit nu pot sa nu ma gindesc ca aceeasi grija aratata unui animal eutanasiat ca sa nu se mai chinuie cind e pe moarte ar trebui sa se manifeste si intre oameni.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #432 : Vineri, 06 Ianuarie 2012, 20:12 »
cand am vazut filmul despre doctorul Jack Kevorkian si despre cazurile pe care el le-a asistat am realizat cat de complicata este aceasta alternativa, poate la fel de dificila ca si pedeapsa cu moartea - e greu sa fii cel care hotaraste cat si ce valoare are viata unui om

Caroline

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #433 : Vineri, 06 Ianuarie 2012, 21:26 »
Cand apar cazuri in care o persoana in moarte clinica isi revine dupa 20 de ani, cum explici o astfel de decizie familiei unei persoane euthanasiate?...  :-\

julia

  • Vizitator
Re: Viata si valoarea ei
« Răspuns #434 : Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 18:57 »
mesajul de mai sus facea referire la suferinte incurabile si dureri atroce.
a nu se confunda cu status coma (banuiesc ca la astea te refereai, ca moarte clinica nu dureaza 20 ani).