Autor Subiect: Viata si valoarea ei  (Citit de 100657 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #240 : Duminică, 22 Mai 2011, 15:16 »
caror principii acorzi atentie zilnic?
am mai spus-o aici, am astfel de opt principii ... stau cu ele pe birou si zilnic identific bucuria realizarii a cel putin trei dintre ele

off, steli acum sa citesc din urma atata ca sa vad principiile

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #241 : Luni, 23 Mai 2011, 10:27 »
da, dar pe principii transpuse in practica. degeaba are cineva principii daca nu le si respecta in viata de zi cu zi. actiunile vorbesc despre noi mai bine decat vorbele.

in viata se intampla sa-ti calci anumite principii din diverse motive, asta nu inseamna ca restul nu-i valoros.

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #242 : Luni, 23 Mai 2011, 10:49 »
Cred că viaţa este o luptă continuă cu tine însuţi...

optimus sum

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #243 : Luni, 23 Mai 2011, 10:55 »
Orice principiu reprezinta o constrangere pentru umanul din noi. Orice dogma, invatatura, morala sau in general orice informatie care nu e informativa strict, reprezinta doar inca o incorsetare a spritului cu care suntem inzestrati...

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #244 : Luni, 23 Mai 2011, 11:21 »
Cred că viaţa este o luptă continuă cu tine însuţi...

exact, lupta se da in noi, in invataturile si valorile noastre, a vietii de zi cu zi.
esenta trebuie sa ramana de calitate caci poti picura din ea in momentele de incorsetare a spritului.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #245 : Luni, 23 Mai 2011, 11:30 »
si as completa marci, daca imbini lupta cu dorinta de a cauta ce e placut si a-ti imbogati spiritul vei vedea cum lucrurile se transforma in bine

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #246 : Luni, 23 Mai 2011, 11:41 »
Mărcutza şi Gabi, aş mai adăuga şi faptul că ajungem să semănăm cu realitatea înspre care ne îndreptăm spiritul.

iulia17

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #247 : Duminică, 29 Mai 2011, 09:58 »

Iata istorioara din primul post al acestui topic, dar intr-o alta varianta:

Un profesor de filozofie statea in fata studentilor sai avand cateva obiecte in fata lui. Cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare si a inceput sa-l umple cu pietre. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin. Au fost cu totii de acord ca este plin.
Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere. Din nou i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin. Au fost de acord ca este plin. Si au rîs!
Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan, scuturandu-l continuu. Desigur nisipul a umplut tot spatiul ramas liber.
-Acum, spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viata voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul, sanatatea si copiii vostri, lucruri care, chiar daca totul este pierdut, si numai ele au ramas, viata voastra tot ar fi completa. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa, masina. Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul. Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru pietre si pietricele.
La fel se desfasoara si viata voastra; daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu  pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra. Jucati-va cu copiii vostri, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans. Va ramane mereu destul timp sa mergeti la servici, sa faceti curat in casa, sa dati o petrecere sau sa duceti gunoiul. Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de lucrurile care intr-adevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile, restul este doar “nisip”.
Acum urmeaza partea comica a povestirii: un student a luat borcanul - care cu toti erau de acord ca este plin - si a turnat in el o sticla de bere. Berea a udat nisipul si a umplut cu adevarat borcanul !
Morala: Nu conteaza cat de plina iti este viata, mereu ramane loc pentru o bere !


Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #248 : Duminică, 29 Mai 2011, 15:21 »
nu cred ca viata este o lupta , asa cum nu cred nici ca viata este o perpetua fericire . viata pur si simplu ESTE . mai cred ca felul in care traim reprezinta un cumul al alegerilor noastre cu bune si cu rele , alegeri pe care ar trebui sa ni le asumam .
de prea multe ori am spus si eu si am auzit si de la altii : "n-am avut noroc " in nu stiu care imprejurare , uitand sa privesc si eu ( si ceilalti ) in urma pentru a vedea ce a generat acea lipsa de noroc . surpriza a fost ca de fiecare data ( si acum vorbesc doar in numele meu ) am fost singura responsabila de esec . a existat un punct "0" al fiecarei situatii in care alegerea facuta de mine a generat esecul de mai tarziu .
mai cred , de asemenea , ca valoarea vietii rezida exact in pretul pe care noi il punem pe ea . din punctul meu de vedere cred ca avem acest drept ( in niciun caz indatorire ) de a hotara noi insine ce facem cu viata noastra , daca vrem sa o mai traim sau nu si in ce mod alegem sa facem asta .

nu i-am judecat niciodata pe sinucigasi si am condamnat intotdeauna pe cei care ii puneau la zid pentru gestul lor pentru simplul fapt ca NIMENI nu are dreptul sa judece pe Nimeni pentru alegerea facuta .
teoria " eu daca eram in locul lui nu faceam asa " este , din punctul meu de vedere cea mai idioata teorie . nu poti fi niciodata in locul nimanui , pentru ca daca ar fi asa tu ai fi acea persoana , nu tu insati , drept urmare ai fi facut exact ceea ce a facut cel cu care nu esti de acord .

mai cred , de asemenea , ca pe lumea asta exista spatiu suficient pentru toti , in asa fel incat sa nu ne sufocam unii pe altii , sa nu incercam sa impunem punctul nostru de vedere nimanui si sa incercam ca in limitele timpului pe care il avem de trait sa facem acele alegeri care sa faca din existenta noastra o perioada acceptabila macar , daca nu una chiar placuta .

inca ceva ce am observat de-alungul nu foartei scurte mele vieti a fost faptul ca regretele nu ajuta absolut deloc ( desigur , vorbesc strict in numele meu ) . evocarea acelei stari , situatii sau fapte la care am fost eroul principal si de care ori imi este rusine , ori imi provoaca durere , seamana cu zgandarirea unei rani careia nu-i permiti sa se vindece si care se poate transforma pana la urma in tumora daca tot ii rup coaja . cel mult , ma pot gandi o data si bine la ce s-a intamplat si sa trag de acolo concluzia ca am facut ceva ce mi-a produs rau ( mie sau altuia ) si sa nu mai repet acea experienta pe viitor .

cam asta este parerea mea despre viata si , pe cat ma duce mintea ( acum , cand in sfarsit am inteles toate astea , pt ca daca le intelegeam cu mai mult timp in urma as fi avut o viata mult mai scutita de neplaceri ) incerc sa traiesc conform celor care tocmai vi le spusei .

iulia17

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #249 : Duminică, 29 Mai 2011, 19:27 »

Si eu am aceleasi dificultati in a intelege de ce suntem uneori asa limitati si nu putem sa vedem lucrurile si din alta perspectiva. Genul asta de persoane “nu, eu nu as fi procedat asa” sunt chiar orbiti de-a dreptul sau inchisi in propria lor realitate si nu concep ca altul poate are alte conceptii de viata sau situatii cu care se confrunta. Culmea e ca tot ei sunt primii care-si cauta scuze si justificari atunci cind procedeaza exact asa cum au spus ca nu ar proceda.

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #250 : Luni, 30 Mai 2011, 19:21 »
  Mă învărt de dimineata pănă seara  intre oameni care se bucură de părinţi şi chiar de bunici... sau de copii, sau de nepoti. Eu am incă părinti! Sa fie sanatosi si mulţumiţi şi cât mai multă vreme alături de mine. Să mă bucur de ei, dragii mei părinţi de aur....Ciudat sentiment ca in spatele meu nu mai este nimeni care sa calce pe pamântul ăsta...

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #251 : Luni, 30 Mai 2011, 20:23 »
exact @janeta, "viata pur si simplu ESTE"  :-*

fara judecata, analiza, sectiuni si presupuneri !

Offline fortuna777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 864
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #252 : Luni, 30 Mai 2011, 20:50 »
foarte frumos janeta. :)..daca majoritatea ar gandi ca tine, lumea asta ar fi mult mai buna :)...ne-am obisnuit sa judecam, sa criticam, sa dam sfaturi si sa ne credem atotstiutori...

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #253 : Luni, 30 Mai 2011, 21:43 »
sa stii , forti , ca asta este si singurul scop care mi-a mai ramas ( din pacate ) de atins : sa incerc sa fiu un om bun . bun , nu prost de bun  :D


optimus sum

  • Vizitator
Răspuns: Viata si valoarea ei
« Răspuns #254 : Luni, 30 Mai 2011, 22:05 »
gresesti janeta ...e una dintre putine greseli pe care ti le semnalez... iti tolerez autoironia, ma amuz alaturi de tine , dar cand te vad blazata ma infurii...esti o femeie inca frumoasa , si care are multe de oferit, si nu ma refer numaidecat la sex... eu te vad admirand un peisaj de iarna , cu gutui in fereastra si patura moale pe genunchi...dar in doi ... asa sa-ti dea dumnezeu :P