Autor Subiect: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021  (Citit de 11365 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« : Duminică, 03 Noiembrie 2019, 05:25 »
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.


Tarif: 1990 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/islanda-cautarea-aurorei-boreale-13-21-septembrie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 13 septembrie 2021
Sosire: 21 septembrie 2021

Cazari:

13/14 septembrie    Hotel Hótel Vellir 3*
14/15 septembrie   Icelandair Hotel Fludir 3*
15/16 septembrie    Vik Cottages 3* - fara mic dejun - nu ofera
16/17 septembrie    Hotel Edda Höfn 3*
17/18 septembrie    Hótel Laxá Mývatn 3*
18/19 septembrie    Hótel Tindastóll Sauðárkrókur
19/20 septembrie   Icelandair Hotel Hamar 3*  Borgarnes
20/21 septembrie    Eldey Airport Hotel 3* Keflavik " - fara mic dejun

Mentiune: Pot exista schimbari ale hotelurilor.

Numar de locuri: 16

Servicii incluse:
•    transport avion Bucuresti - Kevlavik toate taxele si bagaj de cala incluse. Cititi va rog cu atentie cerinta NOASTRA referitoare la bagaj
•   8 nopti de cazare
•   6 mic dejun tip bufet
•   circuit Islanda, cu microbuz 19 persoane, conform programului anuntat
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurarea medicala 
x     taxe de oras la hoteluri
x     transfer aeroport Keflavik - Reykjavik (hotel). Urmeaza sa-l organizam colectiv, cand ne apropiem de plecare si atunci o sa comunicam cat revine fiecaruia
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari

   Insotitor de grup din partea Singles Camp Lidia Mandache 0040 743 122214

Profilul actiunii

tipul - activ
particularitatile actiunii: explorarea unei insule care atrage cei mai buni fotografi din lume, o multime de turisti dornici sa vada minunile unui taram de poveste.
profil participant: activ, iubitor de natura, comunicativ, sociabil.

Zboruri Lufthansa

13 SEP BUCHAREST OTP - FRANKFURT FRA  LH  1421 18:35 20:05 si conexiune:         

13 SEP FRANKFURT FRA1 - REYKJAVIK KEF    LH   868 21:50 23:30
         

si retur:   

21 SEP LH 857 13:35 REYKJAVIK KEF   - FRANKFURT FRA  19:10  si conexiune:   

21 SEP LH 1422 20:50 FRANKFURT FRA  - BUCHAREST OTP   00:10+ (22 SEP) 


Bagaj cala:23 kg
Bagaj mana : 6 kg


Program excursie

Ziua 1 13 septembrie Intalnire cu insotitorul de grup la ora 15:45 pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Zboruri 13 septembrie LH 1421 ora 18:35 BUCHAREST OTP  - FRANKFURT FRA  20:05 si conexiune:13 septembrie LH 868 21:50 FRANKFURT FRA  - REYKJAVIK KEF 23:30  Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Telefoanele sunt afisate si pot fi apelate doar in situatii exceptionale..

Avem recomandarea sa va luati toate masurile de siguranta pentru a va asigura ca veti ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati insotitorul de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. Dar va pot spune inca de acum, ca zborurile spre capitala Islandei sunt rare si daca gasiti un bilet, pretul acestuia (DOAR) dus este de peste 500 EUR. De aceea subliniez inca o data sa faceti in asa fel incat sa ajungeti la timp la aeroport.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Keflavik insotitorii de grup nu mai au responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Atat in Bucuresti cat si la conexiunea care va avea loc la Frankfurt. Reintalnirea grupului se face la Kevlavik, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti singuri din aeroport, sau la tigara. Urmeaza sa parcurgem impreuna un traseu pietonal (cu bagajele) pt a ajunge in zona de parcare a autocarelor. Acolo ne imbarcam si plecam spre hotel.

Parcurgem cca 40 km, cca 45 de minute. Daca toate lucrurile decurg bine, la ora 02:00 sunteti in pat. Asta daca nu cumva inca din prima seara aveti noroc de aurora...

Ziua 2 14 septembrie Mic dejun si la 9.00 plecam in vizitarea insulei. Parasim hotelul, trecem prin Reykjavik dar nu oprim si destul de repede ajungem la Ţingvellir National Park  pentru a vedea falia dintre cele doua placi tectonice continentale. O sa aveti un traseu de drumetie, va fi nevoie deci sa fiti incaltati si imbracati corespunzator. Plimbarea aceasta in natura va dura in jur de 2 ore.



Ne continuam drumul si urmeaza sa vedeti un vulcan in a carui crater stins s-a format un lac minunat,  Keriđ Crater Lake. Este nevoie sa fiti pregatiti de vant si de o plimbare de cca 45 minute pe buza craterului; trekking in picioare!



Urmeaza Haukadalur pentru doua faimoase geisere: Geysir and Strokkur.



Aici facem si pauza de pranz si servim masa la un restaurant din fata geiserelor. Continuam apoi cu impresionanta cascada Gullfoss ( unde aveti nevoie de pelerina, pantofi impermeabili!).



Ne indreptam apoi la cazare, la Fludir  si ne pregatim de o noapte, oare cu aurora?   Total zi: 218 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

Ziua 3 15 septembrie   Micul dejun si la ora 9.00 plecam pe ruta:
Fludir -  cascada Seljalandsfoss - cascada Skogafoss - Dyrhólaey Cliff – Vik





Pe aceasta ruta vedem doua din cele mai spectaculoase cascade din Islanda, trecem in apropiere de  vulcanul Eyjafjallajokull, cel care  a aruncat cenusa si a perturbat traficul aerian in 2011, ne  plimbam pe o faleza cu panorame de vis: Dyrhólaey Cliffs  - Reynisdrangar Cliff  si poposim pentru o ora  pe plaja neagra Reynisfjara, renumita pentru valurile spectaculoase  si pentru scenele filmate aici din “Game of Thrones” sau “Noe”.



Innoptam foarte aproape de Vik i Myrdal. Total zi 178 km cca 3 ore de mers cu masina.

Ziua 4 16 septembrie Micul dejun si la ora 9.00 plecam pe ruta
Vik - Fjadrargljufur Canyon – Fjallsarlon - Jokulsarlon - Hofn Traversam apoi Parcul National Skaftafell, o zona de morene si de intensa activitate de eroziune si ajungem la Vatnajökull glacier.
De pe drumul principal, o abatere la Hof pentru a admira o biserica pitoreasca, acoperita cu iarba.



Urmeaza apoi un lac glaciar, format din topirea ghetarilor: Fjallsárlón. Intr-o plimbare de 45 de minute, dus si intors ajungem acolo, admiram fotografiem si ne intoarcem la masina, pentru ca ne asteapta cele mai frumoase locuri din Islanda: laguna Jökulsárlón si Plaja cu diamante. Jökulsárlón este un mare lac glaciar aflat la marginea Parcului National Vatnajökull. Situat la marginea ghetarului Breiđamerkurjökull, s-a dezvoltat sub forma unui lac ce se indeparteaza de tarmul Oceanului Atlantic. Lacul a tot crescut de la ultima glaciatiune, aflandu-se acum acum la 1,5 km.  Este considerat, mai recent cel mai adanc lac din Islanda cu peste 248 de metri. Din 1970 a crescut de 4 ori. Este considerat ca fiind una dintre minunile naturale ale Islandei. Pe el plutesc bucati de gheata, care dau impresia unei procesiuni fantomatice de aisberguri albastre luminoase. Pe tarm se gasesc o multime de foci, asa ca vom avea de ce sa ne bucuram si sa fotografiem!



La varsarea torentului de ghetar in mare, o sa vedem unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe Pamant: Diamond Beach.



Continuam: Jökulsárlón  - Höfn  70 km. In excursia din septembrie 2019 a fost locul unde am vazut aurora boreala.  Este un mic sat portuar vestit pentru faptul ca de aici pleaca in Europa langustele. Localul la care am mancat in vara este foarte vestit. Recomand pizza cu homar (cca 30 EUR). Ramanem peste noapte in acest orasel, prilej de plimbare si ...alimentare, pentru ca aici gasiti mai multe magazine. Total zi 285 km cca 4 ore si jumatate de mers cu masina.

Ziua 5 17 septembrie De la Hofn mergem doar pe tarm, pana la Os apoi mai departe prin fiordurile estice, niste locuri fantastice, o sa vedeti...Apoi din Reyðarfjörður, intram spre interiorul insulei si ajungem in orasul Egilsstadir (lacul cu monstru). Un video viral pe internet, care indica vietatea necunoscuta din lac:



Egilsstadir - Námaskarđ aria geotermala  Namafjall, este cu mult peste ceea ce va puteti inchipui ca poate sa arate Pamantul. Langa un lac de un albastru ireal! Sunt convins ca o sa se faca sute de fotografii acolo...



Námaskarđ - Dimmuborgir (Dark Cities) cu cele mai spectaculoase formatiuni stancoase pe care le-am vazut undeva.



O sa innoptati pe malul lacului Myvatn, unul dintre cele mai incredibile din lume:



Ziua 6 18 septembrie
Micul dejun si la 9.00 pornim. Facem mai intai o plimbare pe langa o cascada superba Gođafoss,



vizitam apoi Akureyri (capitala nordului). 



Urmeaza un drum pitoresc si plin de panorame fantastice, pana la un fiord nordic, o pozitie exceptionala pentru aurora boreala. Locul se numeste Sauðárkrókur.



Ziua 7 19 septembrie

Parasim Sauðárkrókur si ne indreptam spre Borgarnes, cunoscut pentru  centrul expozitional interactiv care spune povestea colonizarii Islandei si a primelor saga scrise in sec. XII – XIV. Ramanem peste noapte acolo.



O sa deviem de la drum, pt a ajunge la Hvammstangi, acolo unde functioneaza un muzeu dedicat focilor. Tot in acel orasel se afla o manufactura de textile din lana, foarte apreciata de toti cu cei care am ajuns acolo.

Ziua 8 20 septembrie Parasim Borgarnes pentru a explora un alt loc special din Islanda: peninsula Snaefellsnes, un parc national spectaculos, cu peisaje diverse. Oprim la Coloanele bazaltice Gerduberg, la plaja Ytri Tunga pentru a vedea focile, la singura plaja cu nisip auriu Langaholt de unde putem admira ghetarul Snaefellsjokull, Cheile Raudfeldsgja, Arnarstapi - un mic sat pescaresc cu tarmuri abrupte, arcade si poduri naturale – si Kirkjufell – cel mai fotografiat munte din Islanda.



Ne indreptam apoi spre capitala Islandei Reykjavik, ne dezmortim un pic,



plecam apoi spre Keflavik, ultimul nostru popas. Aici o sa ne petrecem ultima noapte islandeza...

Ziua 9. 21 septembrie Dimineata micul dejun, relaxare si apoi transfer la aeroport.

Zboruri: 21 SEP LH 857 13:35 REYKJAVIK KEF   - FRANKFURT FRA  19:10  si conexiune:   

21 SEP LH 1422 21:00 FRANKFURT FRA  - BUCHAREST OTP   00:20+ (22 SEP)


Programul excursiei poate sa sufere anumite modificari determinate de situatii speciale, de vreme, circulatie.

In excursia in jurul Islandei o sa vedeti o multime de minunatii:







Explicatii, recomandari, precizari

Este a cincea oara cand organizam o excursie in Islanda, am avut in 2017 una de vara http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2345.0.html si una de toamna, la fel ca aceasta, pentru aurora boreala: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2369.0.html Puteti citi despre fiecare, feed-back-uri ale participantilor, dand click pe link-uri.
De asemenea in 2018 am avut o excursie in Islanda: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2542.0.html
In 2019 am vazut din nou aurora boreala!



Trebuie sa incep in a va spune ca perioada aleasa este unica din timpul anului in care ca forecast meteorologic se poate vizita in confort, fara a tremura, si de asemenea exista sanse destul de bune de a vedea aurora boreala. Din capul locului trebuie precizat ca nu are intensitatea celei de iarna, dar trebuie considerat ca acel sezon face imposibila vizitarea multora dintre obiective. La fel nu VREAU SA LUATI CA PROMISIUNE CA O SA VEDEM AURORA BOREALA. NIMENI IN LUMEA ASTA NU POATE GARANTA. Totul depinde de activitate, de nori, de pozitia geografica. Am ales locatii foarte bine amplasate pentru a vedea spectacolul de pe cer, in plus am tinut cont sa fie mai izolate, pt ca ofera opacitate, absolut necesara vizionarii

Toamna este un sezon exceptional ca pastel, o sa vedeti moo de nuante revarsate peste tot, mult mai spectaculos decat vara. Am ales anul acesta un program cu mai multe nopti de cazare, ceea ce a dat posibilitatea atingerii unor noi puncte de pe insula. De data aceasta urmeaza sa vedem in plus fata de celelalte excursii, pe langa spectaculoasele fiorduri estice si pe cele din nord. Aveti astfel posibilitatea sa vedeti TOT ce este mai interesant si mai important in Islanda, incepand si intorcandu-ne la Reykjavik, intr-un cerc si cateva diagonale,  Am cautat si organizat cele mai bune cazari pentru bugetul pe care l-am propus acestei excursii. Am evitat cazarea in locatii cu bai comune impreuna cu alti turisti, pentru ca trebuie sa mentionez, 90% din locatiile din Islanda ofera acest tip de camere, cu share bathroom. Am rezervat pe cat a fost posibil camere cu 2 paturi pt a va oferi cat se poate de mult confort, dar asa cum am explicat la "cazari" exista posibilitatea ca unele locatii sa nu aiba suficiente twin-uri si sa ne ofere si double. Am impartit traseul astfel incat sa nu facem multi km pe zi si sa ne putem opri si bucura de peisaje. Tot ce este posibil pentru o calatorie in care sa va bucurati de frumusetea de neasemuit a Islandei.

Acum ce asteptam noi, organizatorii si insotitorul de grup de la cei care doresc sa ia parte la aceasta excursie. In primul rand ca trebuie sa inteleaga unde merg, ca Islanda nu este o destinatie de shopping, de plimbare prin parc, de plaja, de vizitare urbana. Ca efortul persoanei care insoteste si are responsabilitatea grupului  este foarte mare. Are nevoie de concentrare, de atentie, nu-si poate permite sa-si iroseasca energia cu lucruri ce nu tin de noi si de serviciile pe care le-am promis grupului. Trebuie inteles de toata lumea ca nu suntem de vina ca nu ati citit si inteles corect toate explicatiile noastre referitoare la excursie. Ca nu o sa aveti echipamentul pe care l-am trecut ca recomandare. Ca oricat ne-am dori ca vremea sa fie buna, putem sa dam de ploaie, de vant. Nu putem sa fim de vina pentru asta, nici pt faptul ca trebuie sa respectam programul orice ar fi...Apoi ca am planuit aceasta excursie ca una cu prieteni cu care poti calatori si te bucura. O  sa fim 9 zile non stop impreuna, o sa mancam, o sa calatorim, o sa drumetim impreuna... Asta impune, pentru ca atmosfera sa fie placuta, armonie si maxim de toleranta, acceptare si intelegere. Trebuie sa intelegeti ca o sa stam si in hoteluri, dar si in pensiuni si in casute, locuri cu grade de confort diferite. Asta ofera in acest moment Islanda, nu peste tot exista resorturi, nu peste tot exista locatii premium cu confort maxim. Toate sunt mentionate, am facut rezervarea cu peste un an inainte!!! da, va rog sa ma credeti ca asa ceva nu mai gasesti disponibil cu doar 3- 4 luni inainte. Va rog sa le studiati feed-back-urile si daca vi se par ok, sa va inscrieti. Acolo nu vrem sa avem discutii referitoare la ceva ce a fost comunicat si s-a putut verifica.

Bagajul:oops: Foarte important!!! trebuie sa fie cat mai economic si judicios ales. Adica sa aiba dimensiunile si greutatea care sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca aproape in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... ??? Dar in acelasi timp bagajul trebuie sa fie suficient de voluminos incat sa va incapa echipamentul si mancarea. ::)

Buget personal
Suntem convinsi ca o sa ne intrebati referitor la cheltuielile pe care le mai aveti de facut in plus fata de costul excursiei... Islanda este o destinatie foarte scumpa, tarifele acolo la mancare, la transport, la tot absolut sunt mult mai mari decat in alta tara europeana. Chiar si decat in Norvegia, Suedia, Danemarca sau Elvetia...De aceea va scriem de acum, sa va pregatiti excursia din timp...

Cel mai mare cost in Islanda este cu mancarea. Norocul este ca avem experienta acelor locuri, ca soferul stie unde sa va opreasca la amiaza, pentru masa de pranz, pentru a face o economie importanta. Altfel va garantez ca ati plati cel putin dublu.

Va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care l-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Nu multa, nu exagerati, va spun insa ca magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa inlocuiesti masa la restaurant cu mancare aprovionata din magazinele lor. Deci trebuie sa vii cu mancarea in bagaj. Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (o bucata de cate 300 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (4 bucati)
- branza topita (1 cutie)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 1-2 tiple)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi si nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 10 mese. Total estimez la 200 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 30 EUR. Deci 230 EUR.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gaseste, iar acolo unde se comercializeaza este foarte scump. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este printre singurele pe care le stiu asezate in acest fel.

Daca aveti intrebari adresati-le aici, este posibil sa ajute si alti participanti. Pentru a comunica cu noi asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (nu doar inscriere pe site).

Cateva imagini...apoi mai revin cu altele:















































































Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 22 septembrie 2020
« Răspuns #1 : Miercuri, 18 Decembrie 2019, 09:46 »
Unul dintre cele mai incredibile, fascinante, magice, dramatice locuri de pe Pamant. Printre locurile unice pe care le veti avea ocazia sa le vedeti in aceasta calatorie este si Plaja cu Diamante, un fenomen cu totul si cu totul spectaculos:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 22 septembrie 2020
« Răspuns #2 : Duminică, 22 Decembrie 2019, 06:44 »
Urmariti acest filmulet despre Islanda...Prezinta natura fascinanta de acolo...


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 22 septembrie 2021
« Răspuns #3 : Marți, 17 Noiembrie 2020, 11:40 »
Avem confirmarile de zbor, am refacut rezervarile hoteliere, am contactat pt o noua programare agentia de transport locala.

Celor rezervati din 2020: puteti sa luati ca si ferma perioada comunicata, urmeaza sa primiti si un Email din agentie, iar ulterior spre semnare o anexa la contract. Am rugamintea sa urmariti aici comunicarile referitoare la aceasta excursie si sa raspundeti promt agentiei.

Fata de septembrie 2020, extindem grupul cu 3 locuri, astfel incat puteti face rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/islanda-cautarea-aurorei-boreale-13-21-septembrie-2021/


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #4 : Joi, 19 Noiembrie 2020, 10:03 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #5 : Vineri, 20 Noiembrie 2020, 09:07 »
Am transmis Email-uri de informare fiecaruia dintre cei rezervati pentru excursia 2020. Daca nu ati primit mesajul nostru, scrieti-mi pe singlescamp10@gmail.com si va retransmit.

Am rugamintea sa confirmati primirea Email-urilor, pentru a fi convins ca ati intrat in posesia informatiilor.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #6 : Luni, 23 Noiembrie 2020, 09:54 »
Am primit toate confirmarile de primire a informatiei referitoare la perioada din 2021 in care se va desfasura excursia. Va multumesc pt promtitudine.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #7 : Marți, 29 Decembrie 2020, 09:11 »
Unul dintre cele mai frumoase si iconice imagini ale Islandei sunt peisajele "inveselite" de caluti. O rasa cu totul si cu totul deosebita, robusta, rezistenta, dar in acelasi timp atat de dragalasa...Priviti filmuletul:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #8 : Marți, 23 Martie 2021, 17:38 »
Islanda se deschide, grupul este pregatit, mai este doar un loc. O veste buna: programul de revenire din Islanda s-a schimbat,asa ca nu mai e nevoie sa va treziti cu noaptea in cap si sa dormiti doar 2-3 ore. Se pleaca acum mai "uman"... :)

21 SEP LH 857 13:35 REYKJAVIK KEF   - FRANKFURT FRA  19:10  si conexiune:   

21 SEP LH 1422 21:00 FRANKFURT FRA  - BUCHAREST OTP   00:20+ (22 SEP)

Asa ca aveti o noapte intreaga de odihna, apoi dimineata aveti timp suficient pt relaxare...Aeroportul e la doi pasi, asa ca va puteti lafai mai mult in pat. Doar ca nu este mic dejun inclus. Pt ca zborul era la 00:00, nu am comandat si platit acest servici. Va fi nevoie sa va descurcati fiecare cum doriti si alegeti, fie sa luati ceva de la market, sau sa-l comandati seara la hotel.

Modificarile sunt efectuate si pe site si pe forum.

Intoarcerea va fi evident mai tarzie, se ajunge la 00:20, deci noapte, cand 22 septembrie a inceput.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #9 : Duminică, 09 Mai 2021, 09:10 »
Mai este mult pana la aceasta excursie, dar doream sa va anunt ca exista deja conditiile de intrare si calatorie in Islanda pentru excursia noastra. 

Pe scurt: persoanelor care prezintă un certificat de vaccinare sau un certificat de infecție anterioară li se permite să intre în țară. Cei vaccinati vor face un test la intrarea in Islanda si trebuie sa astepte rezultatul pentru a incepe calatoria. Acesta nu poate veni in mai mult de 24 ore.

Mai detaliat si explicatii:

•   toți călătorii trebuie să se înregistreze înainte de a ajunge în Islanda și să confirme ziua plecării
•   prezentarea certificatelor. Trebuie prezentat un certificat de test PCR negativ împotriva COVID-19. Testele rapide ale antigenului nu sunt valabile. Testul trebuie să fi fost efectuat în termen de 72 de ore înainte de plecare în prima etapă a călătoriei. Pasagerii cu un certificat de vaccinare aprobat sau un certificat de infecție anterioară nu au nevoie de un test PCR.
•   toată lumea trebuie supusă testelor la sosirea în Islanda. Aceasta include si pe cei care au fost vaccinați și cei care au avut deja COVID-19.
•   toată lumea ar trebui să fie pusă în carantină, dar pasagerii care prezintă un certificat de vaccinare sau un certificat de infecție anterioară trebuie doar să fie puși în carantină până la obținerea unui rezultat negativ în urma testării la frontieră. Dacă nu primiți un mesaj în termen de 24 de ore, rezultatul este negativ.
•   testare și carantină. Cei care nu prezintă un certificat de vaccinare sau un certificat de infecție anterioară la frontieră trebuie să fie în carantină timp de cinci zile și să meargă la un alt test la sfârșitul carantinei. Pasagerii care provin din zone cu risc ridicat trebuie să stea într-un hotel de carantină în timpul carantinei.

Recomandare personala: luati in calcul doar varianta cu intrare vaccinat, pentru ca asa cum explicam pe topicul de Faroe, nu va bazati prea mult pe aceasta posibilitate. Zilele acestea se discuta intens in PE asupra pasaportului verde, iar doua dintre conditiile asupra carora nu se cade inca de acord sunt cele de carantina si cele de interpretare a testului de imunitate. Islanda nu aminteste de nevoia acestui test (ci doar de un certificat, ceea ce inseamna un test pozitiv) si evident nici de nivelul de anticorpi, dar daca pasaportul verde va fi aprobat atunci cu siguranta ca se va alinia la ceea ce se decide. Parerea mea este ca se va cere un anumit nivel de imunitate care nu e usor de atins de toti cei care trec prin infectare. De aceea zic eu ca nu e bine sa va bazati pe aceasta posibilitate actuala de intrare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #10 : Vineri, 16 Iulie 2021, 06:05 »
UN LOC DISPONIL, LA FEMEI

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 17 Iulie 2021, 12:16 »
Va scriu din nou despre recomandarea mea cu privire la vaccinare, dar si despre responsabilitatea noastra a organizatorilor si a agentiei Bon Voyage, referitoare la conditiile medicale de calatorie.

De ce va scriu asta? Din doua motive. Primul este legat de faptul ca am vazut ca la grupul care e acum in Azore sunt 3 persoane nevaccinate; iar cf noilor restrictii trebuie sa se testeze la plecarea de acolo. Ceea ce nu e nici confortabil si nici ieftin, plus emotiile de rigoare. In plus pt ca Portugalia a intrat in scenariul rosu, trebuie ca la intoarcerea in tara sa intre in carantina.

Al doilea este primirea in agentie a unui Email din partea unei persoane inscrise la aceasta excursie, care ne spune ca NU vrea sa se vaccineze si realizeaza ca are ceva umblaturi si emotii pt a putea pleca. Iar din nota mesajului intelegem ca i-ar fi mai comod sa mute problema la organizatori si agentie. Pai sa fim intelesi, este specificat clar in conditiile contractuale standard, afisate pe site ca "Agenţia este răspunzătoare pentru buna executare a obligaţiilor asumate prin contract, cu excepţia următoarelor cazuri: ...cind turistul nu este acceptat la intrarea intr-o tara, din orice motiv, inclusiv cel medical.". La fel la fiecare excursie scriem clar ca nu noi ne ocupam de programarea testelor si plata acestora, acestea revenind in sarcina celor care calatoresc. Chiar daca am dori sa ajutam, fizic nu putem. Avem si asa destule probleme, cu schimbari de zboruri, re-locari, situatii speciale, de care trebuie sa ne ocupam cu atentie.

Am recomandat in mod special celor care doresc sa calatoreasca sa se vaccineze, evitand in acest fel situatii de disconfort si emotii. Am scris mai multe articole aici pe forum, pe site, am postat pe facebook aceasta recomandare. Sa ne intelegem NU indemn lumea sa se vaccineze, ci doar INFORMEZ SI RECOMAND. Pentru cei nevaccinati este un pic dificil si probabil ca va fi si mai mult decat e acum, sa calatoreasca. In orice moment si rapid situatia de scenariu a unei tari se poate schimba din verde in portocaliu sau mai rau in rosu, la fel si conditiile de intrare intr-o tara sunt dinamice si greu previzibile. Se pare ca daca esti vaccinat poti calatori si in viitor destul de lejer, pt ca intentia este sa nu mai fie inchise facilitatile hoteliere.

Sa subliniez in final, chiar daca unora li se pare cam directa exprimarea mea. Tin insa sa o fac asa, pentru a nu exista dubii sau interpretari: daca sunteti inscrisi intr-o excursie, asa cum noi ca organizatori si agentie ne asumam o multime de lucruri (unele depinzand de noi, altele mai putin sau chiar deloc) tot asa trebuie sa va asumati conditiile de calatorie, sa va pregatiti luand toate masurile pentru a nu va intalni cu situatii speciale.

Una dintre aceste masuri este vaccinarea, va fereste de efort, emotii si cheltuieli. Nu doriti sa va vaccinati, e decizia fiecaruia (si peste tot am scris ca o respect si nu o comentez), dar atunci asumati-va tot ceea ce decurge din asta in cazul conditiilior de calatorie: programari, testari, griji etc. Si in nici un caz nu ne scrieti noua ca si cand am fi resposabili sa rezolvam, sa cautam inlocuitori etc. Rezolvam dar in conditiile contractuale si de regulament Singles Camp.

Ceea ce trebuie sa facem noi este sa va oferim calatorii cat mai placute, momente minunate si posibilitatea socializarii intr-un mediu de calitate. Asta in conditiile existente la un anumit moment. Facem tot efortul, tot ceea ce este omeneste posibil, credeti-ne ca lucram si sambata si duminica pt a regla o multime de lucruri care apar.

Pregatiti-va cu ganduri frumoase, cu grija pt echipament si bagaje, pt ca va asteapta o calatorie foarte frumoasa!

Offline miharusu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #12 : Joi, 02 Septembrie 2021, 21:23 »
Excursia va avea loc? Plecăm în 13.09.2021? Avem nevoie de test RT-PCR chiar vaccinați fiind- acestea sunt info de pe siteurile lor de călătorii. Mulțumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #13 : Vineri, 03 Septembrie 2021, 07:55 »
La fel ca la orice actiune Singles Camp, daca o excursie este in pericol sa nu se efectueze datorita conditiilor si restrictiilor de calatorie, anuntam la intervale regulate care este situatia si care sunt sansele de a o putea desfasura. Daca restrictiile fac imposibila calatoria comunicam ca excursia a devenit inactiva.

Nu am scris nimic, deci excursia este activa, se va desfasura. Conditiile existente in acest moment fac posibila calatoria, asa ca nu am avut motive sa anuntam ceva, totul decurge normal in legatura cu plecarea.

Referitor la conditiile de calatorie si unele detalii legate de plecare, Lidia, insotitorul acestui grup va va comunica aici, la intoarcerea cu grupul de Portugalia ceea ce aveti nevoie sa pregatiti.

M-am uitat si eu, pe site-ul mae https://www.mae.ro/travel-conditions/3709 si citez de acolo:

"RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile islandeze au introdus în contextul pandemiei de COVID-19 restricții de călătorie care pot fi consultate la:  https://www.logreglan.is/english/regarding-travel-restrictions-to-icelan... și https://www.covid.is/categories/travel-to-and-within-iceland.
Un ghid rapid privind măsurile aplicabile la frontieră este disponibil la https://island.is/en/p/entry.
Anterior efectuării călătoriei în Islanda, fiecare persoană trebuie să completeze un formular electronic de înregistrare prealabilă, disponibil la pagina de internet: https://visit.covid.is/. De asemenea, fiecare persoană este încurajată să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en. Aplicația este utilizată pentru a trimite informații cu privire la rezultatele negative ale testelor efectuate la frontieră și pentru a ajuta la urmărirea răspândirii infecțiilor, dacă este necesar.
 
Persoanele care furnizează dovada validă a vaccinării complete împotriva COVID-19 trebuie să prezinte, la momentul îmbarcării și la sosire, un test molecular tip PCR sau antigen (rapid) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 ore anterior îmbarcării cu destinația Islanda, iar în cazul în care zborul este cu escală, perioada de valabilitate se calculează de la momentul îmbarcării pentru primul zbor. Certificatul de vaccinare este valabil după trecerea a 14 zile de la momentul efectuării celei de-a doua doză (sau 14 zile de la doza unică Johnson & Johnson).

Persoanele care au fost diagnosticate recent cu COVID-19 trebuie să prezinte un test PCR pozitiv mai vechi de 14 zile (izolarea finalizată), dar nu mai mult de 180 de zile. Informații privind cerințele privind validitatea certificatului privind existența unei infecții anterioare și a celui de vaccinare pot fi consultate la: https://www.landlaeknir.is/um-embaettid/greinar/grein/item43707/Vottord-vegna-fyrri-sykingar-af-voldum-COVID-19-tekin-gild-a--landamaerum-fra-og-med-10--desember-2020  și https://www.landlaeknir.is/um-embaettid/greinar/grein/item44039/Vottord-um-bolusetningu-vegna-COVID-19-tekin-gild-a--landamaerum. Aceste persoane sunt exceptate de măsurile de dublă testare și carantină la frontieră.

Toate celelalte persoane decât cele menționate anterior care sosesc în Islanda trebuie să prezinte la momentul îmbarcării și la sosire un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 ore anterior îmbarcării cu destinația Islanda, iar în cazul în care zborul este cu escală, perioada de valabilitate se calculează de la momentul îmbarcării pentru primul zbor. Rezultatul testului trebuie să fie redactat într-una din limbile engleză, islandeză, daneză, norvegiană, suedeză. Informații privind cerințele privind validitatea documentului care atestă rezultatul negativ al testului PCR pot fi consultate la: https://www.covid.is/sub-categories/certificates. Rezultatul examinării va fi preînregistrat electronic împreună cu informațiile necesare înainte de plecare. Călătorilor din străinătate care nu prezintă un certificat al unui test molecular tip PCR negativ la sosirea în Islanda li se poate refuza intrarea la frontieră.

Măsura menționată anterior este suplimentară sistemului actual de testare dublă, care impune persoanelor care sosesc în Islanda să efectueze două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 după sosirea în acest stat, fiind necesar să rămână în carantină până la momentul recepționării ultimului rezultat negativ. Primul test se efectuează la intrare, la unul din punctele de trecere a frontierei, iar cel de-al doilea 5 zile mai târziu."

Din link-urile pe care cei de la mae le-au pus la dispozitie:

https://www.covid.is/sub-categories/vaccination-and-antibodies

De aici, extrag ceva ce este important: un formular pe care trebuie sa-l completati in mod obligatoriu:  https://visit.covid.is/registration/

Deci pe scurt:
- chiar si cei vaccinati TREBUIE sa se testeze la plecare
- trebuie obligatoriu completat un formular.

Offline Lucia D

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2021
« Răspuns #14 : Duminică, 05 Septembrie 2021, 12:19 »
Buna ziua ,

am si eu citeva intrebari  care ma ajuta sa  ma organizez mai bine .scuze daca au fost adresate deja .
-vom lua masa de prinz in fiecare zi undeva pe drum ? sau doar in ziua a 2 a si a 4 a
-sunt recomandate bete de drumetie ?
-intre haina groasa de puf impermeabila de iarna  si diverse straturi de haine vint, groase si poncho impermeabil deasupra care e varianta optima ptr Islanda in Septembrie ?

Visez de mult la aceasta calatorie si abea astept sa ne cunoastem si sa ne bucuram impreuna  de frumusetea si magia ei.

Multumiri si pe curind