Autor Subiect: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020  (Citit de 5177 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tarif: 480 EURO/persoana, demipensiune cazare 2 persoane/sudio sau apartament

Pentru cei fideli grupului, care au participat la cel putin 3 vacante externe sau au activitate pe forum (postare imagini si text) se acorda un discount de 30 EUR. Acesta se va scadea la ultima rata, cand insa, inainte de a o plati va fi nevoie sa anuntati Email agentia, ca sunteti un membru gold, specificand 3 excursii externe la care ati participat sau cel putin un link catre o postare pe forum, care sa cuprinda imagini si text aferent unui feed-back la intoarcerea dintr-o actiune sau a unui articol.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/schi-spa-si-fun-la-kopaonik-serbia-27-ianuarie-1-februarie-2020/

Plecare: 27 ianuarie 2020
Sosire : 1 februarie 2020

Cazare:  Foka SPA 4*, Kopaonik, Brzce, in apartament, cu inca o persoana.

INFORMATII TRANSPORT:

Plecare: 27 ianuarie, Statia de benzina Mol Pacii - Bulevardul Iuliu Maniu nr.194, ora 07:00
Nume si nr telefon sofer : BOGDAN - 0756 070783
Nr masina: B - 589- NEW


Servicii incluse:
•   transport cu un miniautocar 30 locuri. Pentru cei care se deplaseaza din localitati aflate la mai mult de 60 km de Bucuresti, se acorda o reducere de 30 EUR
•   transfer zilnic in grup, la partie
•   cazare 5 nopti in apartament 4* (cate 2 pers/apartament)
•   5 mic dejun
•   5 cine
•   acces la centru SPA
•       insotitor de grup Singles Camp pe toata perioada excursiei, specialitate ghid montan
•       taxa de statiune

Nu sunt incluse:
x   asigurarea medicala
x   pranzuri
x   excursii zonale optionale. Daca se doreste organizarea unor excursii in zona, se vor suporta de catre grup doar costurile de transport.
x   ski pass

Grup: 22 + 1

Insotitor de grup: Iulian Panescu 0040 726 687 656 Avem rugamintea sa nu sunati decat in situatia unor situatii de urgenta.

Precizari. Este o actiune care se adreseaza iubitorilor de sporturi de iarna si in special de schi. Atat celor experimentati, cat si celor care doresc sa invete. Aveti acolo ocazia sa inchiriati pe langa echipament complet de schi (la un tarif mai mult decat rezonabil) si servicii pentru lectii de schi. Un monitor de schi costa cca 25 EUR/3 ore, cei care au mai fost cu noi s-au intors cu cunostiinte care le permit abordarea unor partii usoare. Intreg programul este gandit pentru profilul activ - comunicativ, care-si doreste sa se bucure de zapada dar si sa socializeze, sa se distreze, sa cunoasca persoane noi.

Despre destinatie
Acum 3 ani cand am propus aceasta destinatie lumea a fost un pic neincrezatoare in ceea ce poate oferi o statiune in Serbia. Majoritatea impatimita de schi prefera Austria, Sud Tirol, Slovacia...Dar pentru ca v-am obisnuit cu lucruri mai...neobisnuite, v-am propus atunci altceva. Si s-a dovedit o alegere f.buna, grupurile din 2016, 2017 si 208 au sosit foarte incantate de ce au gasit acolo. De partii, de ospitalitate, de mancare si nu in ultimul rand de preturi. Cam asta am si avut in vedere cand am ales Kapaonik, sa fie mai apropiat de noi si mai ieftin...Am mentinut destinatia si pentru 2019, asa ca cine isi doreste o excursie in grup la schi are ocazia sa participe.

Kopaonik un munte de o mare frumusete, îsi datoreaza numele – care se traduce ca ‘locul de prospectiune’ – imensei bogatii de minerale prinse în interiorul sau. Oamenii au exploatat de aici cu mult grija fier, plumb si zinc, iar activitatea vulcanica si rezervele de metale rare si minerale au transformat zona într-una miniera timp de secole.
Alta porecla populara care scoate în evidenta acest masiv este cea de  “Muntele Soarelui”, datorita cerului clar si limpede ce se mentine în medie 200 de zile pe an.

Zona schiabila Kopaonik
Kopaonik este cel mai mare munte din Serbia, cu mai mult de 80 km lungime si ajungând la o circumferinta de pâna la 40 km în mijloc. Cel mai înalt vârf este Suvo Rudiste (numit, de asemenea, Vârful lui Pancic), situat la 2016 m deasupra marii, gazduind si Mausoleul lui Pancic, alte vârfuri ajungând 1134 m (Karaman) si 1834 m- vârful Gobelja. Durata si calitatea zapezii precum si traseele ideale pentru schi au condus la atragerea unui numar tot mai mare de vizitatori.
Kopaonik a fost declarat Parc National în 1981 si se întinde pe aproximativ 12.000 de hectare. Vasta regiune muntoasa înalta si relativ plana, la o altitudine de aproximativ 1,700 de metri sta la baza acestui parc national. Acest platou central din Kopaonik este, de asemenea, numit Suvo Rudiste. Este înconjurat de culmi muntoase. La nord si nord-vest sau se întinde Banjski Kopaonik, sub care se afla bine-cunoscutul spa Josanicka Banja cu izvoarele sale puternice, ale caror ape ajung la temperatura de 88 de grade Celsius. Direct sub platoul Suvo Rudiste începe atractiva si pitoreasca vale a râului Samokovska, caracterizat prin scurgerea sa rapida, abrupta, cu numeroase repezisuri, cascade si chei.
Întregul parc este caracterizat prin frumusetea sa naturala extraordinara: vaste întinderi de pasune, paduri pitoresti compuse dintr-o mare varietate a speciilor de arbori, poieni scaldate în soare si defileuri adânci. Flora din Kopaonik este caracterizata de un numar mare de specii de plante autohtone (fag balcanic, brad, molid, tisa, mai multe tipuri de artar, pin si stejar). Fauna este, de asemenea, diversa, dar concentratia variaza, în functie de calitatea habitatului.
Kopaonik este bine conectat la principalele rute de transport din Serbia. Partea centrala (incluzând centrul turistic si pârtiile de schi) este legata de Autostrada Ibar printr- un drum modern. Cel mai apropiat aeroport este cel din orasul Nis.
Indiferent de ce preferinte alimentare aveti, odata ajunsi acolo trebuie sa încercati specialitatea locala din Kopaonik, ‘cotlete’ preparate cu urzici, praz tocat, usturoi, oua, si orez – toate amestecate între ele, aranjate într-o forma de cotlet si prajite în ulei. De asemenea, un alt preparat local ce merita încercat sunt delicioasele conserve din afine, pe care le puteti gasi în satele din apropiere.
O locatie de ski de top

Centrul de schi dezvoltat în Kopaonik este cel mai mare centru de acest fel din Serbia si una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Europa. Terenurile pe care se întinde centrul de ski de top cuprind mai mult de 55 de km de pârtii de schi alpin si 12 km de ski nordic, oferind o experienta deosebita pentru toate categoriile de schiori, de la începatori pâna la cei cu experienta. Trei pârtii sunt în conformitate cu standardele FIS pentru slalom, slalom urias, super slalom si coborâre. Centrul de schi dispune si de un parc de snow-board bine amenajat, în timp ce ski-safari, un tip special de schi, poate fi practicat pe una din pistele amenajate special pentru cautatorii de aventura. În plus fata de extensiile sistemului de fabricare a zapezii artificiale, 90% din zona de schi este acoperita cu acest tip de zapada, facând astfel schiatul posibil chiar si în cazul unor conditii meteorologice schimbatoare. Acest sistem acopera urmatoarele pârtii: Karaman A si B, Pancitev Vrh, Duboka 1 si 2, Suncana Dolina, Malo Jezero, Krst, Krcmar, Knezevske Bare, Mali Karaman, Marine Vode, Karaman precum si pârtiile de schi învecinate, precum Gobelja.
Ce puteti face în Kopaonik

Kopaonik este foarte popular în rândul tinerilor pentru posibilitatile de divertisment si distractie pe care le ofera. Pentru cei care fac primii pasi pe pârtia de schi, statiunea asigura si o scoala de schi. Ca remarca, cei de anul trecut mi-au povestit ca este locul ideal pentru un incepator.
Kopaonik are si o activitate aprčs ski intensa, re si viata de noapte, aveti unde sa va petreceti serile dupa schi....

Date despre statiunea de schi Kopaonik
Altitudinea statiunii de schi: 1770 m
Cel mai înalt vârf: 2017 m (vârful Pancic)
Lungimea pistelor de schi alpin: 55 km
Lungimea pistelor pentru schi nordic: 12 km
Parc de snowboard: panta de 450 m
Pârtii albastre (usoare): 21
Pârtii rosii (medii): 9
Pârtii negre (dificile): 6
Numarul de tele-schiuri: 24, cu lifturi  de schi pentru copii (11 telescaune, 13 opritoare)
Capacitate totala: 32.000 schiori / ora
Max. diferenta de altitudine: 512 m
Cea mai lunga pârtie de ski: 3,50 km
Numarul de puncte in conformitate cu standardele FIS: 3
Schi Night Run: Small Lake – 450 m
Instalatiile sunt cu telescaune (skilift) de 6,4, 3 locuri, iar skipass-ul se cumpara de la baza partiilor. Pretul unui skipass variaza in functie de numarul de instalatii care functioneaza, de numarul de zile pe care il cumparati, astfel pentru copii 11-14 euro/zi, iar pentru adulti 13-20 euro/zi. Nu se folosesc decat dinari (1euro=120 dinari). In statiune sunt case de schimb, magazine un mimimarket (IDEA), cu preturi ca la noi.













































































Statiunea turistica Kopaonik include hoteluri, case de odihna, tele-schiuri, pârtii de schi excelente si multe alte facilitati turistice.
In jurul sau, sunt mai multe obiective turistice de vizitat:

Orasul diavolului: 80 km – un loc natural unic, format prin eroziune, care reuneste 202 stânci înalte de 2-15 m, ce par a fi figuri umane purtând palarii. Împrejurimile gazduiesc ruine, o biserica si un cimitir, care amplifica atmosfera stranie a locului.
Cetatea Koznik: 30 km – asezamânt pitoresc si unul din locurile preferate ale Printului Lazar, castelul a fost mentionat la începutul secolului XV. Ducesa Milica, sotia printului Laz?r, a petrecut un timp la Koznik.
Lukovska Bania: 80 km – una din cele mai renumite zone cu ape termale din Serbia, cu 37 izvoare de apa mineral la o temperatura variind intre 35 – 69,5 grade C, inclusiv in timpul iernii.
Muzeul Vinului Zupa: 80 km – un muzeu oenologic în renumita regiune viticola Zupa, cu o traditie a cultivarii vitei de vie de peste 3000 de ani. Muzeul colecteaza si expune obiecte si documente ilustrative pentru istoria dezvoltarii viticulturii si a producerii vinului în întreaga Serbie.
Vrnjacka Banja: 70 km – Aici se afla singurul izvor cu apa calda din lume care masoara o temperatura identica cu cea a corpului uman (36, 5 grade C). Tot aici sunt cladiri medievale marturie a începuturilor civilizatiei europene.
Manastirea Studenica 80 km – Una din cele mai mari si mai bogate manastiri ortodoxe sârbesti, centru politic, cultural si spiritual al Serbiei medievale, a fost ctitorita în 1190 de Stefan Nemanja, întemeietorul statului medieval sârb, si ale carui oseminte sunt depuse aici.
Novi Pazar: 60 km – este un oras multietnic, centrul economic si cultural al regiunii Sandzak, vechi nume turcesc pentru Serbia. La 8 km se întinde orasul medieval Stari Ras (Vechiu Ras), capitala statului medieval sârb Raska si cel mai important oras pentru o perioada de timp. Aici sunt monumente medievale impresionante: cetati, biserici si manastiri.

Foka SPA Brzce

Cateva ceva despre locatia in care veti fi cazati, informatia este mai mult pentru cei care nu au fost anii trecuti... :)

Este situata în Brzece, Centrul de schi Kopaonik, precum si Parcul National Kopaonik aflandu-se la 16 km de locatie. Distanta pe care o s-o parcurgeti in fiecare zi, dimineata ora 9.00 dus si dupa amiaza la 17.00 intors, cu microbuzul, acest serviciu intrand in tariful de excursie.

Toate apartamentele de la Apartments Foka Spa au un dormitor cu pat dublu si o sufragerie cu o canapea lata, foarte generoasa, pe care se poate amenaja un pat suplimentar. Sufrageria este dotata cu TV si are balcon. Aveti de asemenea la dispozitie o minibucatarie cu tot ce e nevoie pt preparare si servire (ustensile de bucatarie, cuptor si frigider), de asemenea pentru apa calda si cafea. Fiecare apartament are baie proprie, cu articole de toaleta gratuite si uscator de par.

Are o piscina interioara, un bazin jacuzzi si un centru de wellness. De asemenea, proprietatea are un centru de fitness si un depozit pentru echipamentele de schi.

















































Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Contractul comercial Bon Voyage Sibiu: ...............................................

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #2 : Vineri, 13 Decembrie 2019, 10:55 »
O veste excelenta! Tocmai am primit un Email de la gazda noastra din Kopaonik, acolo unde am fost cazati in ultimii 5 ani. Ne-a comunicat ca ne poate primi si in 2020, asa ca tariful excursiei scade cu 200 de EUR!!!!  *|* :dance:  : :thumbup:

Deci demipensiune la hotel Foka SPA 4*, cazare in apartament cu inca o persoana, acces la SPA, transport asigurat din Bucuresti pana In Kopaonik si retur, transferuri zilnice la partie, insotitor de grup ghid montan, voie buna si distractie = 480 euro.

Rezervarile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/schi-spa-si-fun-la-kopaonik-serbia-27-ianuarie-1-februarie-2020/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #3 : Joi, 19 Decembrie 2019, 20:58 »
Daca va e dor de zapada si de alunecarea pe schiuri sau placa...

www.youtube.com/watch?v=FG665Eia2F4


www.youtube.com/watch?v=IttkFyLD1to

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #4 : Luni, 23 Decembrie 2019, 19:28 »
In Serbia, la munte deja este zapada de schi...Filmuletul de mai jos nu este de acum, dar daca va uitati pe youtube o sa vedeti mai multe postari, chiar si una de azi, cu lumea pe partie...Asa ca Serbia va asteapta!

www.youtube.com/watch?v=6x95TwCjFcA

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #5 : Joi, 26 Decembrie 2019, 09:50 »
Kopaonik de Craciun 2019:

www.youtube.com/watch?v=TBJxilLftdk

Offline Mareea

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 04 Ianuarie 2020, 21:03 »
Mai sunt locuri libere ? Multumesc!

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 04 Ianuarie 2020, 22:24 »
Mareea, se pare ca mai sunt locuri, daca vrei sa te inscrii in excursie acceseaza acest link:

https://www.singlescamp.ro/eveniment/schi-spa-si-fun-la-kopaonik-serbia-27-ianuarie-1-februarie-2020/

Pe pagina excursiei se afiseaza mentiunea "NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE" in momentul in care se ocupa toate.
„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #8 : Miercuri, 05 Februarie 2020, 13:59 »
Kopaonik, intalnire cu zapada!
Dupa un drum lung printr-o tara destul de saraca, cu campuri fara zapada, ajungerea la un hotel asa de primitor, cu semineu, personal asa de simpatic( "Louis de Funes", "Majordomul"), spa f generos, ne-am inzdravenit! Ne-am luptat noi cu sigurantele si cu apa calda, dar alte impedimente nu am mai avut.
La ski a fost minunat- partii nenumarate, imposibil de epuizat, zapada cat cuprinde, instalatii f bune, peisaje care taie rasuflarea! S-au legat prietenii pe partie, prin restaurantul Bonjorno, in telescaun, in piscina, s-a jucat mima la semineu, s-a ras in autocar.
Asa de bine ar fi sa inaintam si in viata ca pe partie, in picioare, intr-o alunecare placuta, plina de entuziasm, fie pe partii usoare, fie pe partii mai grele, cu gheata, mereu cu zambetul pe buze, cu bujori in obraji! Si daca cazi, sa fii dornic sa te ridici, sa continui frumoasa alunecare!

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 27 ianuarie - 1 februarie 2020
« Răspuns #10 : Miercuri, 05 Februarie 2020, 14:39 »
M-am prins: in viata nu sunt tot timpul partii amenajate si uneori trebuie sa o mai iei si off road si ai putea sa iti mai rupi si gatul :giggle: