Autor Subiect: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021  (Citit de 13811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

MICROBUZ BUCURESTI :B-530 NEW
Sofer: SORIN tel 0761/669812
Plecare ora 07:00  statia Mol Pacii
Pentru conexiuni de pe traseu ,loc si ora de intilnire ,va rog contactati soferul.



Tarif: 540 lei/ persoana -demipensiune, cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cheile-nerei-si-cascada-beusnita-drumetie-si-rafting-13-16-mai-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 13 mai 2021
Sosire: 16 mai 2021

Cazare:  3 nopti la Pensiunea Cheile Nerei 3* Sasca Romana

Numar de locuri: 48

Servicii incluse:
•  cazare 3 nopti la pensiune 3*, mic dejun inclus
•  3 cine
•   insotitor de grup pe toata perioada excursiei
•   ghid montan

Nu sunt incluse:
x   transport pana la destinatie
x   pranzuri
x    intrarea in Rezervatia Cheile Nerei - Beusnita 5 lei
x    ghidaj, barci, veste pentru rafting. Tarif: 125 lei/persoana  - intregul traseu al Cheilor Nerei -22 km.*

*Inscrierea pentru rafting si plata se va face acolo,la fata locului . Insotitorului de grup,  va preda mai departe organizatorului de rafting .
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici  Tel 0721/587954

Transport pana la destinatie. Vor fi organizate plecari din:

Bucuresti Traseu: Bucuresti - Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana (MICROBUZ 30 locuri).Returul pe "Clisura", soseaua care urmareste Dunarea pana la Cazanele Mari, apoi continua ca si la sosire, pana inapoi in Bucuresti. Transportul cu miniautocar 30 de locuri nu este inclus in pretul excursiei si se achita cf km parcursi, a costurilor legate de sofer (cazare + diurna de masa) impartite la numarul de persoane inscrise la acest transport. Daca toate locurile unui miniautocar se vor ocupa, tariful/persoana este de cca 220 lei/persoana Mentiune: se va achita cota parte din costul de transport, functie de kilometri parcursi de fiecare (cel care urca din Craiova de exemplu, nu va plati acelasi tarif ca cel din Bucuresti)

Sibiu Traseul va fi: Sibiu - Orastie - Hateg - Caransebes - Resita - Oravita - Sasca Romana si retur pe acelasi traseu. Transportul nu este inclus in pretul excursiei si se achita cf km parcursi, a costurilor legate sofer impartite la numarul de persoane inscrise la acest transport. Daca toate locurile se vor ocupa, cu plecare din Sibiu, tariful/persoana este cca 190 lei (dus - intors). Mentiune: se va achita cota parte din costul de transport, functie de kilometri parcursi de fiecare (cel care urca din Orastie de exemplu, nu va plati acelasi tarif ca cel din Sibiu)
    
Inscrierea la transport se face DOAR pe forum, nu sunand in agentie, nu trimitand Email-uri. Cu 30 de zile inainte de excursie se vor deschide 2 liste una pentru Bucuresti si una pentru Sibiu, in care va veti inscrie, individual (nu adaugati de altcineva). Inscrierea se face prin preluarea cu copy/paste a ULTIMEI LISTE (altfel ii lasam pe unii inscrisi pe dinafara) si adaugarea numelui si a initialei prenumelui, precum si a locului de urcare (conexiune). Evident ca pentru a putea posta pe forum, este nevoie sa aveti cont de utilizator, ceea ce v-am recomandat tuturor la momentul inscrierii in grup.

Program:

Joi 13 mai 2020 Pentru cei din Bucuresti: se pleaca la ora 7.00 din statia de benzina MOL PACII (Bulevardul Iuliu Maniu) linga statia de metrou, si se ajunge dupa cca 9-10 ore, adica la 17.00, la Sasca Montana. Va rog nu intarziati pentru ca traseul este lung, nerabdarea mare si nu tinem oameni in masina pentru ca cineva nu stie sa-si organizeze plecarea la timp. Deci trebuie inteles si asumat ca nu asteptam si ca daca intarziati si nu prndeti masina, trebuie sa va descurcati singuri pana la pensiune. :-[

Cei din Sibiu o sa plece spre Sasca Montana la ora 9.00 din Piata Garii (parcare, in fata Bisericutei). La fel ca si in cazul Bucurestiului, va recomand sa nu intarziati pentru ca microbuzul nu asteapta. Ne asteapta drum lung si nimeni nu este dispus sa astepte intarziatii.

Pentru conexiuni la traseele de transport, este nevoie sa contactati soferii, a caror numere o sa apara pe forum cu 1-2 zile inainte de plecare, pentru a stabili locul si ora de intalnire. Prin inscrierea pe forum ei vor sti ca din acea localitate are pe cineva de luat, doar ca trebuie sa va intelegeti asupra locului, iar el sa va transmita ora prognozata.

Seara cina la pensiune, meniu de grup. Ghizii au sa va explice traseele locurile prin care veti trece, particularitatile. Si un pic de party... *|* :dance: ca doar si de asta mergeti acolo...Sa va distrati, sa va cunoasteti, sa va faceti noi prieteni.

Vineri 14 mai Grupul are in jur de 50 de participanti, si din experienta cam toata lumea doreste sa mearga la rafting. Pentru ca grupul de "canotori" este prea mare pentru a fi indrumat, urmarit si monitorizat este nevoie sa-l impartim in doua. Grupul 1, compus din 25 de persoane, va fi preluat de unul dintre insotitorii de grup si de gazda de la pensiune, care este initiatorul si organizatorul activitatii de rafting pe Cheile Nerei. O sa primiti tot instructajul necesar, totul se desfasoara cu maxima responsabilitate. O sa fiti transportati pana la capat de traseu, la Sopotul Nou, impartiti apoi pe mici echipaje si veti cobori pe Nera spre Sasca Romana. Este o actiune inedita, foarte interesanta si care va permite sa vedeti intregul traseu de 22 kilometri ai Cheilor Nerei (intre Sopotul Nou si Sasca Romana). Totul se desfasoara in deplina siguranta, fiecare barca are un conducator experimentat, dar ATENTIE, VOI SUNTETI CEI CARE VASLITI. Asa ca am rugamintea ca la acest program de raftind sa se inscrie DOAR cei care au conditie fizica si sunt dispusi la efort. Va recomand sa veti acest filmulet in care se vede clar ca TOATA lumea trebuie sa vasleasca pt ca barca sa inainteze corect:



si sa cititi acest articol
, este detaliat si informativ despre cum decurge o excursie pe apa. Aveti si fotografii si filme si impresii: http://travelbadgers.com/rafting-nera/.

La intoarcere o sa fiti preluati si adusi cu microbuzul la pensiune. Pe drum veti avea mai multe opriri, astfel incat sa va bucurati de peisaje, de locurile prin care treceti. O sa ajungeti si La Scaune, dar in special la Ochiul Dracului, un loc care-mi place mie tare mult. Din pacate a trecut ceva vreme decand nu l-am mai vazut... :-[ Cateva lucruri despre raul pe care o sa-l parcurgeti partial: Nera izvorăște din Munții Semenic, în estul Banatului, la sud de orașul Reșița, în teritoriul comunei Prigor județul Caraș-Severin, fiind formată la confluența a două brațe Nergana și Nerganița. Curge drept spre sud de la vârful Piatra Goznei, de unde izvorăște. La satul Borlovenii Vechi, se întoarce către sud-vest, primind ca afluent principal pe Prigor apoi pe Rudăria, și trecând pe lângă numeroase sate, printre care Patas, Prilipeț, Dalboșeț și Moceriș, până ce ajunge la Șopotu Nou unde se întoarce către nord-vest, intrând în Cheile Nerei. Trece apoi pe lângă satele Sasca Română, Sasca Montană, Slatina-Nera, Bogodint și Naidăș de unde devine râu de graniță între România și Serbia, pentru 21,9 km.

Ceilalti 25, pregatiti de drumetie, cu echipament montan, obligatoriu gheata, rucsac, pelerina, frontala (treceti prin tuneluri neiluminate), papuci de apa, impreuna cu celalalt insotitor de grup o sa urmari un traseu de cca 12 km pana ajungeti la Podul Beiului, acolo unde iese Nera din chei. Treceti prin fanete, livezi, traversati Nera pe o punte suspendata si o sa incepeti apoi sa urcati pana la nivelul balcoanelor panoramice. De acolo pana la Podul Beiului traversati o zona foarte interesanta, un traseu parte sapat in stanca sub forma de tuneluri. Nu va abateti de la traseu, ramaneti in monom, este o zona in care exista vipere. Cei doi conducatori de grup sunt experimentati, stiu ce trebuie facut pentru a le alunga de pe poteca, nu are de ce sa va fie teama, decat daca parasiti perimetrul creat de ei.

De la Podul Beiului veti merge cca 6 km pe un drum forestier care serpuieste pe malul Beiului, cu o oprire la Cascada "La Vaioaga". Un loc exceptional de fotografiat, cine are aparate performante poate scoate niste efecte de curgere a apei grozave acolo. Drumul este plan, nu este decat efortul mersului, nimic mai mult. La capatul acestui drum se afla un camping si Pastravaria. Prin dreapta gardului care o protejeaza, se face o poteca ce urca usor deasupra bazinelor si va conduce printr-o poiana apoi prin padure pana la intersectia a doua vai: Beiul si Beusnita. Beusnita inainte de varsare este spectaculoasa. Depozitele de calciu au format mici adancituri, ochiuri de apa, un fenomen, pentru care in Jamaica am platit pentru a-l parcurge, 15 USD. Aici e gratis. Descaltati-va, luati pantofii de apa si balaciti-va in apa limpede, trecand cu atentie pe marginile acestor mici bazine. Stiu ca e un pic rece apa, dar va obisnuiti repede... :)

Imediat in apropiere, langa pod este minunata lacrima, Ochiul Beiului. Fotografiati-l din mai multe unghiuri pentru a incerca mai multe efecte de lumina. Incercati si un filtru de culoare mai intensa, il aveti la telefoane. Ochiul Beiului este situat în mijlocul unei frumoase păduri virgine, printre ultimele din Europa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, un loc unde se aude doar ciripitul păsărelelor şi clipocitul apei. Daca nu aveti ghinionul altor turisti...Cu o suprafaţă de mai puţin de 300 mp şi o adâncime de aproape 4 metri, lacul de provenienţă carstică nu îngheaţă niciodată, nici măcar iarna. Şi asta datorită izvorului care împrospătează mereu apa şi face ca ea să aibă o temperatură constantă de 5-6 grade pe tot parcursul anului. Aici îşi petrec iarna raţele sălbatice, stârcii cenuşii şi alte păsări migratoare, care nu îşi mai continuă călătoria către ţările calde. Tradiţia spune că lacul ascunde multe mistere, care sunt alimentate mereu de lacrimile unui bei, de unde şi numele. Se spune că aceste locuri din Banat au fost stăpânite de un paşă, care avea un fiu de o frumuseţe rară, cu ochii albaştri şi expresivi, încât dacă te uitai, pur şi simplu te pierdeai. Acesta obişnuia să meargă la vânătoare în pădurile seculare. Într-o zi el s-a întâlnit cu o frumoasă fată de cioban, care era cu oile la păscut şi de îndată ce privirile li s-au intersectat, s-au îndrăgostit pe loc unul de celălalt. Se spune că atunci când tatăl beiului a aflat că fiul său iubeşte o fată de valah, a trimis un călău să o omoare. Tânărul a găsit-o pe fată fără suflare în locul unde acum este izvorul Beuşniţei şi s-a luptat cu călăul pe care în cele din urmă l-a ucis, cu preţul pierderii unui ochi. Din lacrimile ochiului pierdut s-a format lacul ce-i poartă astăzi numele. Sfârşit de durere, beiul şi-a înfipt jungherul în inimă şi s-a aruncat în lac. Se spune că fata s-a transformat în râu – Beuşniţa, iar din lacrimile şi jertfa beiului a luat fiinţă lacul turcoaz şi cristalin precum ochii şi sufletul lui.

De acolo va continuati drumul inca 300 m pana la Cascada Beusnita. Cascada Beuşniţa reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică. Are 15 m, iar în zilele senine, când razele soarelui străbat până la apele învolburate ale vaii, cascada pare înconjurată de zeci de curcubeie. Apa cade peste stânci, printre perne de muşchi, ca o pânză diafană şi acoperă micile grote care se văd în spatele şuviţelor de apă. Când debitele sunt mari, îndeosebi primăvara, efectul fonic este uluitor. Mai jos depunerile de calcar dizolvat care au luat cu ele muschi, gaze, tot ce au prins in cale au format mici bariere de travertin, o adevarata comoara geologica.

Cat faceti din pensiune pana la Cascada Beusnita? Pai mergand lejer, in cca doua ore ajungeti la Podul Beiului, iar de acolo pana la Ochiul Beiului cu povesti si opriri pentru fotografii, sa zicem 3 ore. De la Ochiul Beiului pana la Cascada Beusnita inca o jumatate de ora, este chiar un indicator acolo. Deci hai sa zicem, cu totul dus si intors, vreo 9 - 10 ore. E bine sa porniti de dimineata, pentru a avea timp de pauze, sa nu fie nevoie sa grabiti de loc pasul. Este o minunata plimbare, aveti prilejul sa povestiti, sa schimbati impresii, sa va cunoasteti.

Deci in jur de 18.00 - 19.00 toata lumea o sa ajunga inapoi la pensiune si cei care au fost la rafting si cei care au fost la Cascada Beusnita. Un refresh, cina si ...socializare! Cu dans evident! 

Sambata 15 mai Este simplu: cei care au fost la rafting merg cu Gusti la Beusnita si cei care au fost in drumetie merg la rafting. Seara acelasi program... :)

Duminica 16 mai - ultima zi! In jur de ora 9.00 se pleaca spre casa, fiecare pe traseul lui. In drum opriri pt masa, pt obiective de traseu. Cei care vin din Bucuresti se intorc pe Defileul Dunarii, avand astfel ocazia sa vada in mers Cazanele Mari, Cazanele Mici, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal, Hidrocentrala Portile de Fier I....Cei care merg spre Sibiu, viziteaza Sarmizegetuza Regia si Biserica de la Densus, o capodopera bizantina.

Iasmina va lua legatura, pentru voi cei care mergeti spre Bucuresti, cu un barcagiu. Puteti alege o plimbare cu barca in zona dintre Cazane, este foarte frumos acolo. Stiu ca sunt printre voi doritori de a ajunge la Bigar, dar va spun la modul cel mai cinstit cu putinta ca nu merita efortul, drumul ocolit si extrem de prost sa vedeti o...dezamagire. Fotografiat din anumite unghiuri, clopotul cascadei apare ca spectaculos, dar este o iluzie optica. In realitate este foarte departe de publicitatea care i se face. Mult mai mult aveti de vazut si de castigat oprind la Mraconia si Statuia lui Decebal.

Insotitorul de grup poate modifica programul, daca vremea este nefavorabila.

Fotografii facute de Embo in 2015:









Si de alti pasionati ai acelei minunate zone:













Feed - back-uri si imagini din excursiile de anii trecuti:

2019: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2860.0.html si http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2861.0.html

2018: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2579.0.html

2017: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2421.0.html

2016: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2205.0.html

2015: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2118.135.html

2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1737.0.html

2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1423.0.html

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      pentru ca aveti traversare de rau, este nevoie sa aveti la voi, in rucsac, o pereche de papuci contra aricilor de mare. Gasiti pe net, dati o cautare.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #1 : Luni, 23 Decembrie 2019, 08:51 »
Locuri minunate, pe care o parte din ele le puteti vedea in filmarea cu drona:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline Petronela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #3 : Joi, 07 Ianuarie 2021, 18:23 »
Buna ziua, s-a inscri cineva din zona Moldovei ,respectiv Iași la acesta  excursie.😊

Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #4 : Joi, 07 Ianuarie 2021, 20:47 »
    Buna seara ! Si eu m am inscris pt Cheile Nerei(13-16 mai).Sunt din Iasi. Abia astept sa vina ziua! De fapt m am inscris pt mai multe actiuni... mi e dor de munte. :)

Offline Petronela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #5 : Joi, 07 Ianuarie 2021, 21:22 »
Super  :yeah: , ma gândeam ca sunt singura de prin moldova...fiind distana destul de mare.

Offline LucianG

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021, 14:37 »
Mai sunt si eu inscris pentru Cheile Nerei, sunt din Iasi. Vreau sa plec din Bucuresti cu autocarul organizat de catre agentie.

Offline Petronela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021, 15:13 »
Super, spre asta  cred ca optez si eu ca sa nu conduc  :giggle:
.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #8 : Luni, 01 Februarie 2021, 12:44 »
Mai sunt doar 2 locuri la aceasta actiune.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #9 : Marți, 02 Februarie 2021, 19:51 »
Nu mai sunt locuri disponibile.

Offline DanaIoana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 13 Februarie 2021, 14:17 »
As vrea sa ma înscriu și eu pentru Cheile Nerei?
Sunt Dana Boricean din Brasov.
Dacă se eliberează vreun loc...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 13 Februarie 2021, 16:33 »
Pentru ca mai multa lume nu a mai prins loc, informam ca am deschis rezervarile si pentru excursia din Cheile Nerei din luna iulie: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cheile-nerei-cascada-beusnita-ochiul-beiului-distractie-29-iulie-1-august/

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #12 : Luni, 12 Aprilie 2021, 10:25 »
Deschidem lista transport
 Bucuresti - Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana
Va rugam sa faceti inscrierea pe aceasta lista individual ,pentru a cunoaste nr de persoane  interesate  si a putea  rezerva mijlocul de transport aferent acestui numar.

1.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #13 : Luni, 12 Aprilie 2021, 12:59 »
Deschidem lista transport
Sibiu - Orastie - Hateg - Caransebes - Resita - Oravita - Sasca Romana
1.

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
Re: Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 13 - 16 mai 2021
« Răspuns #14 : Luni, 12 Aprilie 2021, 19:21 »
Ca și in fiecare an încercăm sa va ajutam cu transportul, cei care nu vor sa vină cu mașina personala sau pur și simplu vor sa călătoresca într-un mod plăcut cu grupul, va rog sa va inscrieti pe una din cele două liste, sa știm din timp numărul de persoane pentru inchirierea microbuzului. 

Mai avem o luna și ne vedem pentru un weekend plin de distracție!  *|*
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”