Autor Subiect: Babele, Sfinxul, Varfurile Omu si Caraiman, Valea Cerbului 31 iulie -2 aug 2020  (Citit de 7531 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
16.07.2020
Mai este un loc disponibil la barbati..


Daca va e dor de o gura de aer de munte, de poteci, de distractie, haideti in Bucegi!

Tarif:  630 lei/ persoana - cazare in camera DBL impreuna cu inca o persoana.

Pentru cei care vin din alte zone, fara acces la conexiunea cu microbuzul, reducere = 40 lei.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/babele-sfinxul-varfurile-omu-si-caraiman-valea-cerbului-31iulie-2august-2020/

Check in: 31 iulie 2020
Check out: 2 august 2020

Cazare: 2 nopti la Vila Carina Paraul Rece 3* http://www.vilacarina.ro/

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*, mic dejun inclus
•   transport Bucuresti - Busteni - Paraul Rece - Bucuresti si zonal. Pentru cei care nu vin cu microbuzul = reducere 40 lei.
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei - Gusti Ciuca 0751.361.009

Nu sunt incluse:
x     urcare cu telecabina Busteni - Babele, pret informativ: 45 lei
x     pranzuri si cine

Cinele se vor servi stil grup, adica meniu comun pentru toata lumea, care urmeaza a fi comunicat pe forum.

Grup 18 persoane.

In situatia in care mai sunt cereri, o sa inchiriem locuri de cazare in doua locatii foarte apropiate, astfel incat sa putem mari grupul pana maxim la 25 de persoane.

Program

Vineri 31 iulie 2020. Pentru cei care opteaza sa vina cu microbuzul, in grupaj, pe traseul: Bucuresti - Ploiesti - Predeal, intalnire la ora 08:00 la Statia Petrom Aurel Vlaicu Bucuresti. Cei care se conecteaza pe traseu, va fi nevoie sa sune pentru intalnirea cu microbuzul si sa tina personal legatura cu soferul. Numele si numarul de telefon al soferului precum si numarul de masina, vor fi anuntate DOAR pe forum, nu pe Email, nu telefonic, cu o seara inainte de plecare.

Pentru cei care vin din alte parti, întâlnirea generala a grupului va avea loc la ora 13:00 la telecabina Busteni.  Isi lasa bagajele in microbuzul care a adus grupul de la Bucuresti sau in masina personala daca au venit cu asa ceva si pornesc impreuna cu ceilalti la o drumetie scurta, de incalzire pentru zilele urmatoare, pana la Cascadă Urlatoarea.

Va recomandam sa veniti imbracati de munte, cu exceptia ghetelor, pe care le veti schimba acolo in parcarea de la Teleferic. Va recomandam sa aveti de asemenea la voi sandviciuri, pe care o sa le serviti in regim de picnic la un loc de popas pe drumul de cascada. Traseul durează aproximativ 2 ore dus-întors. Apoi mergem la  cazare. Cina va avea loc la ora 19:00. Ramanem afara, la poveste, la muzica, la un pahar de vin.

Sambata 1 august 2020Vom lua micul dejun destul de devreme, pentru a ne ramane timp suficient de drumetie.
Mic-dejun la ora 7:00, unde va veti prezenta echipați de drumetie și cu rucsacul pregătit. Ora 7: 45 se pleacă către telecabina. Prima telecabina pleacă  la 8:30, pentru a evita coada care se formează trebuie sa ajungem cat mai repede.
O sa urcam cu telecabina pana la Babele, de unde incepand o sa avem un traseu de aproximativ 2 ore si 30 minute pana pe Vârful Omu.

 



 Se merge pe platou. O sa facem o pauză mai lunga pe varf ptr a ne bucura de peisaj, poze si pentru a manca ceea ce avem pregatit in rucsac. (sandvișuri, fructe, batoane energizante, ceva dulce).





Coboram apoi pe Valea Cerbului, un loc spectaculos...Nu e usor, dar este foarte frumos... :)

 

Coborarea va dura aproximativ 5-6 ore pana la Gura Diham, acolo unde o sa fim asteptati de microbuz. Trebuie sa luați în considerare, fiind pregatiti fizic pentru asta, durata totala a traseului, de aproximativ 8-9 ore.

 :oops: Echipament obligatoriu!  Ghete de munte (NU adidași, NU ghete de oraș, NU alt gen de încălțăminte), pantaloni elastic de multe, tricou termic, bluza termică, pelerina, șapcă sau pălărie, ochelari, crema de soare, geaca de vânt, frontala (lanterna de cap), opțional bete de trekking, rucsac. Cine nu este echipat corespunzător, cu parere de rau, nu va fi acceptat de ghidul montan, deci nu poate veni în drumetie.

La ora 19:00 o sa luam cina, apoi... "Outdoor Bocanc Party".  ;D   

Duminică 2 august 2020: Dupa micul dejun incarcam toate bagajele, pentru ca nu mai revenim la pensiune si plecam pe un traseu mai scurt de data aceasta, pentru a ajunge la Vârful Caraiman, aflat la o altitudine de 2384 metri.



Aici s-a ridicat Crucea Eroilor Neamului la inițiativa Reginei Maria in memoria eroilor români căzuți în primul război mondial in lupta impotriva germanilor. A fost inaugurata pe data 14 septembrie 1928. Are o înălțime de 31  m iar cele două brateau cate  7.5 metri fiecare. Dupacoborare, optionalpranz in grup la un restaurant din zona, urmeaza apoi in jur de ora 16:00 drumul spre casa.

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Suntetiinsotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incatveti primi toata indrumarea si asistenta necesara.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu facetimacar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu suntetipregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergetiintr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, suntetiinsotiti de profesionisti.
Trebuie intelesinsa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-atiinteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteticonsulataaici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnatiilgasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoareputeti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
–   frontala (lanterna de pus pe cap)

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati in felul in care am prezentat, insotitorul de grup va poate refuza la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie nimeni nici din agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup nu poate fi considerat vinovat ca nu ati respectat cele comunicate.

La refuzul de a nu fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari pe noi. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Vremea: Luna iunie poate fi minunata, dar uneori si capricioasa. Poate sa fie foarte frumos afara, cum poate fi si urat, nepotrivit pentru tura montana. Ca in orice actiune montana din cauza conditiilor meteorologice, pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de catre insotitorul de grup cu explicarea tuturor variantelor.

Mentiuni.  Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti "incalziti" in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem "bifari", dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 4-5 ore. Asta inseamna un pic de pregatire fizica. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup...
Am avut grupuri bune in fiecare din aceast gen de excursii, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tinem mult sa oferim din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta.

Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-atiinscris, consideram ca ati luat act, atiinteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentietour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Am redeschis rezervarile la aceasta excursie, dupa ce perioada a fost mutata din 12 - 14 iunie, in 31 iulie - 2 august.

Inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/babele-sfinxul-varfurile-omu-si-caraiman-valea-cerbului-31iulie-2august-2020/

Offline cozmyn1

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Bună ziua,

Ce bine, vad ca a-ți repus aceasta excursie anulata înapoi. 😊
Cosmin
Cosmin B.

Offline Serena

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Dacă mai este un loc liber  *|* la femei, desigur, aș dori eu. Sau dacă renunță cineva: 0766443911. Mulțumesc!

Offline octav

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Buna ziua. Eu nu mai pot merge in aceasta excursie, daca este cineva interesat pt a participa in locul meu va las nr de telefon: 0761656919.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Datorita unui numar f mic de persoane care au optat pentru transportul din Bucuresti acesta nu se va putea organiza.
Va rugam incercati sa va organizati pe grupaje de masini.
Persoanele care vin din Bucuresti pot  opta si pentru varianta tren/autocar pina la Busteni  unde vor intilni grupul in parcarea telecabinei din Busteni care urca la Babele la ora 13:00.
Este necesar sa veniti echipati direct pentru pentru plecarea pe munte ,iar restul bagajelor  pot fi lasate in masina lui Augustin.

Offline elenahamza123

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Buna dimineata! Daca are cineva loc si pentru mine , din București , anuntati-ma va rog !0744185172 Elena

Offline eClau

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Buna ziua!
Cum se va proceda cu transportul de la Busteni pana la cazare pentru cei care vin cu mijloace de transport in comun?
Multumesc!

Offline Augustin/Gusti

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Buna seara, eClau! O sa găsim un locuri in masini.

Offline elenahamza123

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
La ce ora ar trebui sa fiu la Bușteni ?
Cu trenul de 9.55 ajung la 11.40 e in regula?
La întoarcere cam la ce ora vom fi la Bușteni , gara?

Offline Augustin/Gusti

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Buna ziua!
 Urmeaza sa ne întâlnim Vineri ora 13:00, la telecabina Bușteni, echipati de drumetie. Cine vine cu transportul in comun o sa-si lase bagajul intr-o masina. Am rugamintea sa ajungeti la timp.

Mai jos este meniul pt cele doua cine.

 Vineri:  - Pulpe de pui,  cartofi la cuptor,  salata de sfecla
              -  plăcinta cu mere
              - 0,5 l apa.

Sambata:  -frigărui, o bucata de cașcaval pane, garnitura orez, salata.                                                                   .                  varza
                  -clătite
                  -0,5 l apa

Tarif 40 lei / persoana/ cina
 
Daca este cineva vegetarian sa anunțe.


Echipament necesar:
        - bocanci/ghete de munte( NU adidasi, NU ghete de orasi)
        - pelerina de ploaie
        - rucsac
        - bluza sau teicou de schimb
        - frontala ( lanterna de cap)
        - șapcă/ pălărie de soare
        - ochelari
        - crema solara
        - o greaca subțire de vânt
 Cine nu este echipat, n-o sa participe la drumeții.

Pentru ziua de Sambata aveți nevoie de: apa,  sandviciuri,  fructe,  batoane energizante.
Micul dejun va fi la ora 6:30,  la 7:30 plecare. De la locul de unde parcam masinile avem de mers 25 min pana la telecabina.  La 8:30 este prima telecabina, trebuie sa plecam cu prima/ a doua, pt a evita coada.  :) ;)

NU UITATI DE MĂȘTI. Purtarea mastii in telecabina este obligatorie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Ma bucur pentru voi, pentru locurile in care veti ajunge astazi. Muntele este o alegere extroardinar de buna pentru vremea si vremurile astea. Ati scapat de fierbinteala care a prins orasele, sunteti pentru 3 zile departe de nebunia asta care parca nu ne mai da pace.

Va doresc sa va bucurati de fiecare clipa, de fiecare moment petrecut acolo in creierul muntilor. Bucurati-va de vreme, de locuri si de oamenii faini cu care veti fi impreuna.

Offline Serena

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Mulțumim frumos,  Gigi! Ai putea veni cu noi! Ne am bucura foarte mult!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Bucuros si cu drag as veni, dar din pacate trebuie sa stam pe metereze. Este foarte mult de lucru la replainificari, la ceea ce urmeaza. De cand a inceput nebunia, nu ne-am permis decat o scurta iesire sambata/duminica in Apuseni. Atat. S-a lucrat si duminica, pentru a reusi sa fim la zi cu lucrurile. Saptamana viitoare se mai domolesc, dar pentru o scurta perioada, pentru ca urmeaza sa lucram la ceea ce am mutat pe anul viitor si la lansarea catorva actiuni care sa fie adaptate la felul in care se poate acum calatori si vizita.

Offline Rox P

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Dragii mei,
Cat inca impresiile-mi sunt "calde", vreau sa va multumesc tuturor pentru weekend ul grozav petrecut impreuna. Mi-a placut mult profilul foarte activ atat al actiunii, cat si al fiecaruia dintre participanti, toti iubitori de munte, ambitiosi si hotarati. Cu un grup omogen si nu foarte mare, cu un ghid foarte bun si o locatie excelenta, weekend ul nu are cum sa fie decat minunat.
Astept cu nerabdare sa ne revedem si pe alti munti! Multumesc, SC!