Autor Subiect: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020  (Citit de 7067 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CELIA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
« Răspuns #15 : Marți, 13 Octombrie 2020, 11:12 »
Buna Honorius, mai am loc in masina, sigur. Te sun.
"Astăzi nu avem timp, mâine nu vom avea puteri...iar poimâine nu vom mai fi...nu amânați, trăiți acum!"

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
« Răspuns #16 : Marți, 20 Octombrie 2020, 14:05 »
Salutare! :)
Mai sunt cateva zile pana la excursia din Tara Luanei si, pentru ca au intervenit cateva schimbari in privinta programului si a transportului, vi le comunic mai jos:
Program:
Obiectivele din program raman aceleasi, doar ordinea in care le facem se schimba, in functie de disponibilitatea Dianei Gavrila, ghidul nostru de acolo.
Vineri. Ne intalnim la Pensiunea Valea Lupului, intre 12.30 - 13.00, ne cazam, luam masa de pranz (se poate comanda a la carte la restaurantul pensiunii), La ora 14.00, ne grupam pe masini si  mergem 12 km  pana la Colti, la Muzeul Chihlimbarului, unde ne vom intalni cu Diana.  Dupa un tur al muzeului mergem sa vedem Biserica Rupestra Alunis, aflata la 4 km distanta. Ne intoarcem la pensiune in jur de ora 18.00.
Sambata.  Dupa micul dejun, ne grupam pe masini si plecam spre Ulmet, cca 50 km, de unde incepe traseul spre Trovanti, pietrele misterioase despre care localnicii spun ca sunt vii si au puteri tamaduitoare. Dupa amiaza, daca sunt suficienti doritori, ne organizam pt o tura de rafting pe Buzau, cu plecare chiar de la pensiunea unde suntem cazati.
Duminica. La ora 9.00 facem check-out-ul, si, echipati de drumetie, plecam cu masiile spre Nucu - Bozioru, de unde incepe circuitul nostru la asezarile rupestre din Tara Luanei. Traseul dureaza in jur de 5 - 6 ore, cu pauze de povesti la fiecare obiectiv de pe traseu. In jur de ora 16.00 suntem inapoi la masini si putem pleca spre casa.
Transport
Pentru ca nu s-a format un grup mai mare din sudul tarii care sa justifice inchirierea unui microbuz pentru a ajunge la destinatie, cel mai bine este sa  ne  grupam pe masini, in functie de zona din care venim. Daca aveti nevoie sa va grupati cu cineva, lasati mesaj pe forum sau  pe adresa mea de email, lidiamandache5@gmail.com. Pana acum sunt urmatoarele grupaje facute:
Plecare din Iasi (ora 6.00 din Parcarea Carrefour Market, sos. Arcu nr.29)
1. Lidia
2 Gena M
3 Vasillica S
4 Carmen N
5 Lacrimioara O
Plecare din P Neamt
1 Valerica L
2 Daniel B
3 Honorius R
Plecare din Ploiesti
1 Cristina P
2. Corina S
3 Elena M
Plecare din Pitesti
1 Alina T
Plecare din Calarasi
1 Fanica M

Echipament
Traseele sunt in zona de munte, in panta, prin padure, asa incat este necesar un echipament adecvat: ghete de drumetie, pantalon elastic, bluza termica, pelerina de ploaie, rucsac de tura pentru apa, o gustare si tricou de schimb.

Vremea se anunta buna, gasca faina, asa ca abia astept sa ne vedem :thumbup:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
« Răspuns #17 : Joi, 22 Octombrie 2020, 19:24 »
Drum bun, vreme potrivita de drumetie, oameni faini! Va doresc sa fiti ocoliti de stropi, sa aveti soare, sa va puteti bucura de traseele in natura. Prognoza este foarte buna pentru perioada aceasta, sper sa se tina de cuvant!  :)



Sa ajungeti cu bine acolo, aveti grija pe drum si cum calatoriti. Trebuie sa va spun ca exista restrictii in jud. Buzau, masca este obligatorie in zonele publice, gari, autugari, piete, targuri, spatii de agrement, obiective turistice. Buzaul vad ca sta mai bine decat alte zone din tara, au incidenta mai mica, sunt in scenariul verde, cu o incidenta de 0.81 la mia de locuitori. Fata de Bucuresti de exemplu care are 3.31/1000, aici situatia este mult mai buna.

Aveti de grija si acolo, lucrurile arata un pic diferit acum, trebuie sa avem mai multa atentie.

Tara Luanei este un loc absolut fabulos prin misterele, prin locurile ascunse, prin peisaje. O s-o intalniti si pe Diana Gavrila, una dintre persoanele pe care le admir mult, este doldora de informatii si cunostiinte legate de acea zona "crepusculara". Transmiteti va rog Dianei salutarile mele!

Inca o data, drum bun si sa va intoarceti sanatosi si veseli, cu o multime de amintori minunate si noi prieteni!