Autor Subiect: Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 - 12 iulie 2020  (Citit de 10274 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
09.06.2020
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.


Tarif - 520 lei cazare in camera dubla, in regim share room
                                    
Rezervari https://www.singlescamp.ro/eveniment/pe-maguri-sibiene-drumetii-locuri-inedite-si-petreceri-10-12-iulie-2020/

Intalnire la locatie: vineri 10 iulie orele 12:00 - 14:00
Finalul actiunii: duminica ora 13:00, la Cisnadioara

Servicii incluse:
•  cazare cu mic dejun inclus 2 nopti Hanul Vestem, Pădurea Dumbrava, incinta Muzeului ASTRA, Calea Dumbrăvii, Sibiu http://www.hanvestem.ro/
•  insotitor de grup din partea Singles Camp
•  2 cine tip grup*


*Meniu cine (este fix, precizam ca nu putem oferi alternative):

VINERI:
Cocolos
Ciolan cu varza
Paine
Desert
Apa plata/ minerala

SAMBATA:
Mamaliga cu branza si smantana
Pastrav in fulgi de porumb
Desert
Apa plata/ minerala

Servicii care nu sunt incluse:
x  pranz rece sambata
x  intrari la obiective

Grup: 25 locuri

Insotitor de grup: Gusti Ciuca 0751 361.009

Programul excursiei

Vineri 10 iulie Pana maxim la ora 14 00 ne întâlnim la Hanul Vestem Sibiu, din Padurea Dumbrava, astfel incat la ora 14:30 sa putem incepe programul. Mai intai plecam la Cisnădioara ptr. a vizita biserica fortificată (cetatea din Cisnădioara) de pe dealul Sf. Mihail.



Sașii i-au spus asezarii pe care o s-o vizitati Mächelsbärch, dar în germană o s-o intalniti ca Michaelsberg. Noi romanii i-am spus Cisnădioara, asta datorita apropierii de orasul Cisnadie, o alta localitate saseasca. Se spune că întemeietorii Cisnădioarei ar fi fost colonişti de origine franceză, veniţi în această zonă prin ordinul cistercian. Aceştia au preluat bazilica de la Cisnădioara pe care au transformat-o într-o fortăreaţă romanică, dar cu influenţe gotice. Platoul pe care este construită bazilica a fost înconjurat de un zid din piatră. De aici, se deschide o panoramă minunata asupra întregii zone.



Originile micutei asezari se pierde de fapt in negura timpurilor. Ceva foarte interesant si important, despre care este bine sa stiti e ca acolo, pe deal, s-au gasit vestigii ce apartin culturii La Tene. Pentru cei care nu stiu ce a fost aceasta cultura, va povestesc doar ca este localizata ca timp în epoca târzie a fierului (între aproximativ 500 î.e.n. și cucerirea romană din secolul I î.e.n.) iar ca zona de dezvoltare: Belgia, estul Franței, Elveția, Austria, sudul Germaniei, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Croația și unele părți din Ungaria, Ucraina și România. Poate fi definita ca o cultură europeană a Epocii Fierului, iar numele ii provine de la situl arheologic La Tène situat în nordul lacului Neuchâtel din Elveția, unde mii de obiecte ce se aflau depozitate pe fundul unui lac au fost descoperite după ce nivelul apei acestuia a scăzut în 1857. Termenul de Cultura La Tene este folosit de arheologi pentru a numi perioada mai târzie a culturii și artei vechilor celți. Asta doream sa va atrag atentia, ca e vorba de "maestrii fierului", enigmaticii celti.

De nenumarate ori am povestit despre existenta acestora in tara noastra, de o coexistenta intre ei si daci...Dar asa cum nu vrem sa ne recunoastem unul dintre altoiurile pe care le-am primit de la turciti, tot asa nu stim sau nu cercetam ce a fost cu celtii pe teritoriul pe care traim astazi. Dintr-un nationalism greu de inteles pentru mine, povestim doar de daci, de influenta romana si de cea slava. Ignorand elementul celt, pe cel vizigot si evitand pe cel turcic.

Satul este străbătut de Valea Argintului, un superb parau ce traverseaza peisaje de poveste. O sa ajungem si acolo, intr-o plimbare "drumetie" in special pentru a vedea Piatra Broastei.

Bierica - cetate pe care o s-o vizitam a fost contruita din piatra, undeva la sfarsitul secolului al XII-lea. Locul pe care a fost amplasata este unul strategic: a fost înălțată pe un dealul stâncos care ar trebui cand ajungeti acolo s vi-l inchipuiti defrisat, asa cum a fost el mult timp mentinut. Asta pentru a asigura vizibilitate din toate directiile. Biserica a fost dedicată sfântului Mihail, motiv pentru care, în documentele medievale, stânca pe care se află apare cu denumirea Mons Sancti Michaelis.

Dealul, biserica și toate pământurile ce-i aparțin, s-a aflat la început în proprietatea bisericii catolice din Sibiu. Aceasta le-a făcut cadou lui Andrei al II-lea, rege al Ungariei care a domnit din 1205 până la moarte, în 1235. Regele nu le-a păstrat prea mult și le-a dăruit mai departe unui prieten apropiat (magister Gozelinus, nume pe care îl poartă azi piața centrală din Cisnădioara), care, pentru a-și asigura un loc în paradis, spune povestea, le-a donat abației cisterciene de la Cârța. Călugării cistercieni au folosit-o în special ca loc de refugiu dupa ruinarea abatiei.

După desființarea abației de la Cârța, pe la jumătatea secolului al XV-lea, localnicii au început să urce la cetate din același motiv, pentru a se adăposti și apăra in situatia in care ar fi fost atacați de turci și cumani. După ce vremurile s-au mai liniștit, oamenii au făcut din vechea și splendida bazilică un depozit pentru alimente și fructe, iar astazi este una dintre cele mai neconventionale scene ale Festivalului de Teatru din Sibiu, o manifestare ce se afla in top 3 in Europa.

Biserica are ceva aparte, ceva ce o sa remarcati imediat cum ajungeti acolo. Nu este afectata, ca alte asezaminte religioase aflate in Transilvania, de renovari, reparatii si transformari.  Aici totul a ramas suspendat parca in timp, neschimat, astfel incat ceea ce vedem noi astazi este acelasi lucru pe care il aveau in fata si cei care au trait acum 800 de ani pe aici. Primele și ultimele modificări au fost realizate după invazia tătară din anul 1241 (una din acestea este construirea unui minunat portal). Acest lucru o deosebește de celelalte biserici din Ardeal, deoarece a rămas, în cea mai mare parte, neschimbată...



Nu va povestesc acum nici de arhitectura, nici de zidul ce o inconjoara, veti afla toate astea acolo. Vreau doar sa inchei, cu doua lucruri interesante despre acel loc. Uitati-va bine cand intrati in incinta, dupa ce terminati de urcat scarile. O sa vedeti niste bolovani sferici, prelucrati cu migala. Scopul acestora era pentru aparare: când vremurile erau tulburi, oamenii foloseau, pe langa altele, bolovani pe care îi aruncau peste ziduri, în atacatori. Povestea spune că, înainte de ziua căsătoriei, fiecare tânăr din Cisnădioara trebuia să aducă din vale, pana în cetate un bolovan, fără să folosească vreo unealtă. Dacă reușea, dovedea că este un bărbat puternic, prin urmare capabil să întrețină o familie.

Ca o paranteza, e bine sa stiti, cei care veniti din alte parti decat Transilvania si nu ati avut contact cu sasii, ca acestia, pentru a proba barbatia viitorului mire, il puneau sa se urce pe un stalp perfect neted. Acesta se afla in mijlocul satului, avand deasupra o roata de caruta pe care, ca intr-un cuib era asezat ceva, de regula o paine. Aspirantul la mire trebuia sa urce pana deasupra sa ia painea si s-o aduca iubitei. Asta dovedea ca e un baiat puternic, de nadeje si e bun deci ca sot.

Seara cina si party.

Sambata 11 iulie
Mic-dejun la ora 8 00. Dupa  micul dejun, echipați de munte o sa plecam pe traseu spre vârful Magura 1304 m altitudine. Dupa o plimbare de aproximativ 40 min o sa ajungem la cantonul silvic (la Marinica cum ii spun localnici), de aici începe urcarea, aproximativ 2-3 ore. Pauza de masa pe varf. O sa ne pregatim pentru asta un pachet cu sandviciuri pe care o sa-l avem in rucsac. O sa avem o priveliște minunata, de acolo se vad Muntii Lotrului, cu varful Prejba 1745 m si Muma 1540 m.



Va fi o zi pe care o s-o petrecem in natura. Aer curat, un pic de miscare, destindere, socializare. Natura este minunata si ajuta mult comunicarea intre oameni, ii izoleaza de forfota, de galagie, conferind grupulurilor mai mari sau mai mici un confort de interactiune. Suntem acolo, inconjurati doar de natura mult mai comunicativi, mult mai deschisi. Este unul dintre cadrele pe care le prefer in organizarea excursiilor Singles Camp&Travel.

Seara cina si party.

Duminică 12 iulie
Mic-dejun apoi o sa facem o plimbare de doua ore pe Valea Argintului, unde veți vedea un monument cu valoare geologică exceptionala, ce datează din perioada cretacicului. Se numeste Piatra Broastei. Am amintit-o, dar nu v-am spus nimic despre ea. O fac pentru a intelege de ce mergem acolo.



Calcarele cu hippuriți sunt declarate monumente ale naturii și se găsesc în partea sudică a județului Sibiu, mai precis pe teritoriul administrativ al orașului Cisnădie, chiar în zona sud – vestică a orașului Cisnădioara. Despre aceste calcare se spune că nu au fost mișcate de milioane de ani. Aria naturală este cunoscută și sub numele de „Piatra Broaștei”care este estimat a proveni de acum 65 de milioane de ani.

Este o stâncă modelată de eroziunea apelor din vale, iar forma este a unei broaste care parca vrea sa sara in rau. Piatra Broastei face parte dintr-un uriaș recif coralier, care este compus din resturi de fosile de moluște ale căror branhii chiar se prezintă sub forma unor lamele, corali sau resturi de pești. Intrebarea care v-o puneti cu siguranta, este "ce cauta un recif coralier, aici, atat de departe de marile sau oceanele calde?"



Hai sa va raspund in cateva cuvinte. Incep prin a va spune ca Cretacicul (a carui denumire vine de la creta) este o perioadă geologică care a durat in jur de 80 de milioane de ani (între acum 145 de milioane de ani și 66 de miloane de ani în urmă). Este ultima parte a erei Mezozoice, urmand Jurasicului si urmat de Paleogen. Sfârșitul Cretacicului îl cunoastem ca extincție pentru dinozaurii non-avieni, a marilor reptile marine, a numeroase nevertebrate.

În perioada cretacica mega-continentul Pangeea se fragmentează complet, este timpul in care se nasc continentele pe care le cunoastem noi azi. Ca efect, Oceanul Atlantic s-a marit America de Nord fiind impinsa catre vest. Tot atunci continentul Gondwana, detașat anterior din Pangeea, s-a fracturat în Antartica, America de Sud, Africa, Australia, Peninsula Arabică.

Este perioada in care apar Oceanul Indian și Atlanticul de Sud, in timp ce marea Tethys continua să se retragă. Mările largi și puțin adânci din centrul Americii de Nord și din Europa s-au retras la sfârșitul acestei perioade. Europa care era acoperita in mare parte de mare a inceput sa "rasara" din ape...Asta este explicatia pentru care vedem in mai multe zone ale tarii urme marine...Odata, locul pe care stam noi acum era unul...subacvatic. Da, surprinzator, nu-i asa? La fel cum e cand ajungi in Sahara si gasesti sisturi negre cu incluziuni de amonite. Am ramas acolo, langa Erfoud, mai mult decat impresionat sa vad asa ceva...Sahara a fost sub ape...

Bun si o sa intrebati, ce cauta calcarul in toata ecuatia asta, de ce avem bazinele acestea calcaroase care pastreaza urmele marine? Raspunsul este ca in prima perioada a Cretacicului a existat o perioada calda, care a dus la dezvoltarea faunei marine dar si la preciptarea calciului din ape, care a dus la un exces al acestuia. Specific Cretacicului este nanoplanctonul calcaros, o fauna care a folosit acest calcar in exces. Erau alge protejate de cochilii minuscule, care prin depunerea pe fundul oceanului au dat marile depozite de cretă ce dau numele perioadei. Daca mergeti in Apuseni o sa dati de zona calcaroasa, acum stiti de ce...

Ca o paranteza la povestea mea, va spun ca ceea ce vedeti in marile calde ce apartin Oceanului Indian, ma refer la Andaman de exemplu, adica acele insulite pitoresti, acoperite cu vegetatie, sunt depozite calcaroase formate in Cretacic si care ulterior, datorita scaderii adancimii apei, au aparut la suprafata.

Motivatia actiunii: Este o actiune noua in Singles Camp&Travel, este pentru prima oara cand va propunem acest program. Pentru noi sibienii, ma refer la mine si la insotitorul de grup, Gusti Ciuca, locurile sunt foarte cunoscute, dar pentru voi, cei care le veti vedea pentru prima oara va asigur ca o sa fie o surpriza foarte placuta. Este genul de excursie in care cei vechi se reinalnesc cu placere, iar cei noi se pot usor acomoda si socializa.

O excursie cu drumetii, cu vizitare, cu distractie. Asa ca daca vreti sa scapati un pic de caldura oraselor, haideti in natura!

Precizari
Aceasta iesire se adreseaza persoanelor mai active. Drumetie montana de sambata este pe un traseu usor, fara grad de dificultate, dar evident ca pentru a-l parcurge este nevoie de ecipament si de conditie fizica.

Echipamentul este absolut obligatoriu!
-   un mic rucsac de tura
-   bocanc de munte c
-   imbracaminte adecvata sezonului, bluze usoare din material care sa asigure eliminarea transpiratiei, pantalon lung si scurt, sapca sau bandana
-   pelerina pentru situatia in care ne prinde ploaia
-   recomandabil ochelari si crema de soare.
-   rezervor de apa plin 1l

Locatia in care veti fi cazati este nominalizata inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ea, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Hanul Vestem








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline lavinia

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 70
Buna ziua.Este cineva din București care participă la aceasta excursie, și care ma poate lua cu mașina  sa mergem împreună? Sau dacă e cineva care merge cu trenul.
Va las Nr meu. 0730674280.
Lavinia .
Mulțumesc frumos.Multa sănătate va doresc

Offline Camelia M

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Buna Lavinia! Merg si eu in acesta excursie si nu inteleg de ce te complici cu masina sau trenul cand exista transport inclus.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Doresc sa fac cateva precizari legate de aceasta actiune.

Din agentie s-a luat legatura cu locatia, la fel cum o sa se procedeze in cazul tuturor locurilor in care urmeaza sa fim cazati. Dorim sa ne asiguram ca modul de organizare a fiecareia dintre locatii tine cont de recomandari, ca este adaptat la situatia prezenta.

In primul rand trebuie sa mentionez ca STATUS-ul este ACTIV, deci aceasta actiune se va tine, dar evident in conditiile in care nu vor mai exista restrictii si interdictii care sa afecteze desfasurarea ei.

Impreuna cu locatia, am stabilit ca pentru a fi acord cu recomandarile facute, numarul maxim de participanti va fi de 25-26 persoane. (Initial era anuntata ca o actiune cu 35 de participanti).

Pentru ca NU credem ca transportul din Bucuresti va fi posibil, este de preferat ca toti cei ce se inscriu sa  opteze pt transport  cu masini proprii (eventual in grupaje)

Transport local. Tot cu masinile  proprii se va pleca si a doua zi la Cisnadioara si in urmatoarea la Cisnadie, pe Magura. Pentru aceste transferuri urmeaza sa reglam financiar acest serviciu initial inclus. In situatia in care vor exista persoane care nu au posibilitatea cu mijloace proprii sau in grupaje, vom putea face noi preluarea la o ora stabilita pt toti si sa asiguram transferul de la gara/autogara pina la pensiune. Pentru transportul local, cel din in urmatoarele zile, va fi nevoie sa ne asiguram ca vor avea locuri in masinile altor participanti.

Despre locatie si mese. Hanul Vestem a fost inchis in toata aceasta perioada si urmeaza sa-si inceapa activitatea in luna iunie, deci nu a fost folosit in toata aceasta perioada. Pentru ca este frumos afara, optam pentru mese de cina organizate afara si cel mai probabil una dintre mese isi va modifica meniul, acesta urmand a fi pregatit sub forma unui mix grill, preparat in fata voastra.

Datele pentru plata avansului si a ratei sunt afisate pe site.

Speram ca toata lumea intelege ca schimbarile sunt generate de situatie, independent de vointa noastra. Rolul nostru acum este sa adaptam la recomandari actiunile in curs, iar modificarile pe care le facem sunt pentru de a proteja pe cei care doresc sa participe, nu vizeaza alte aspecte. 

Avem rugamintea sa urmariti aici pe FORUM toate informatiile legate de actiune, la fel ca la toate excursiile si evenimentele noastre. Abonati-va la topic, prin  notificare (puteti face asta daca aveti cont si sunteti logati) asa o sa stati conectati prin Email, fiid anuntati ori de cate ori aducem informatii noi. Dupa cate vedeti totul este dinamic acum, nu avem alta posibilitate de informare decat cea anuntata initial si reamintita acum.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Pe site si forum s-au operat urmatoarele modificari:

- NU se mai organizeaza transport cu microbuzul Bucuresti - Sibiu si retur
- transferurile locale NU mai sunt incluse in tarif. Ca urmare acesta a fost ajustat, pe site si forum, fiind acum prezentat tariful actual (520 lei).
- numarul maxim de participanti a scazut de la 35 la 25

Modificarile in organizare se datoreaza noilor conditii.

O mentiune: pentru una dintre cine este posibil sa se schimbe meniul, sa fie inlocuit de un mixed grill preparat in fata voastra, pe terasa pensiunii

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
O sa merg si eu în aceasta excursie,  plec cu masina personala din Bucuresti , am 3 locuri disponibile cine doreste sa ma anunte pe mail, ovidiusmail@yahoo.com
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline luminitaciobanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
Re: Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 - 12 iulie 2020
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 30 Mai 2020, 16:51 »
Buna tuturor! Daca este o persoana de sex feminin care renunta la aceasta excursie, sunt interesata. Multumesc! Sa ne revedem cu bine!

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 - 12 iulie 2020
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 30 Mai 2020, 21:23 »
O sa merg si eu în aceasta excursie,  plec cu masina personala din Bucuresti , am 3 locuri disponibile cine doreste sa ma anunte pe mail, ovidiusmail@yahoo.com
    Wow , ce bine ca am intrat si eu pe aici .... Ovidiu , eu vreau sa merg cu tine din Bucuresti . Ma iei ?

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 - 12 iulie 2020
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 30 Mai 2020, 22:08 »
Sigur Mimi, poate ma ajuți cu camera daca fac pană, :)
Doua locuri ocupate , ar mai fi unul dacă ne lasa câte  4 in masina. 
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 - 12 iulie 2020
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 30 Mai 2020, 22:57 »
  Sigur ca te ajut si cu camera si cu ce mai e nevoie , doar sa stiu ca am cu ce ajunge la Sibiu.

  Multumesc inca o data . :)

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Buna ziua
La aceasta excursie avem un nr mare de persoane inscrise. Din acest motiv, termenul de plata  a fost extins doar pina in 06.06.
Deoarece deocamdata recomandarile sunt ca grupurile de excursii sa fie relativ mici  am stabilit un nr de 26 persoane , iar inscrierile se vor procesa in ordinea platii avansului.

Multumim.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
NU mai sunt locuri disponibile!

Offline Bogdan LEONTE

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Salutare tuturor de aici !
Eu merg din Iași cu mașina personală. Dacă este cineva de pe traseu care nu are cu ce ajunge la eveniment, aș fi bucuros să nu fiu singur pe drum. (tel 0773891562)
Toate bune și... sănătate !

Offline Camelia M

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 - 12 iulie 2020
« Răspuns #14 : Duminică, 21 Iunie 2020, 16:09 »
Buna ziua! Din pacate trebuie sa renunt la aceasta iesire. Daca cineva (doamna) este interesata sa merga in locul meu ma poate contacta pe email camelia_munteanu@yahoo.com sau tel 0735 054 297.