Autor Subiect: Padurea de liliac, Podul lui Dumnezeu si minunata Vale a Cernei 7 - 9 mai 2021  (Citit de 14420 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
INFORMATII TRANSPORT:
MICROBUZ BUCURESTI:
Plecare 07 mai 2021 ora 7.00 din statia de benzina MOL PACII
Nume si nr de telefon sofer: BOGDAN tel 0756/070783
Nr masina ( microbuz 30 locuri): B 249 NEW





Tarif: 650 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Se poate opta si pentru camera in regim single. Suplimentul este de 120 lei. Pentru ocuparea unuia din cele 6 locuri in regim singur in camera, trebuie sa va adresati agentiei: office@bonvoyagesibiu.ro

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/padurea-de-liliac-podul-lui-dumnezeu-si-minunata-vale-cernei-7-9-mai-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 7 mai 2021
Sosire: 9 mai 2021

Cazare: Pensiunea Dumbrava 3*, Valea Cernei - Baile Herculane.

Numar de locuri: 30

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti la pensiune 3*, mic dejun inclus
•        2 cine*
•        transport pana la destinatie**
•        transport zonal
•        insotitor de grup din partea Singles Camp pe toata durata excursiei
•        ghid local Ponoarele
•        ghid local Inelet

*Cina este compusa dintr-o ciorba si un fel de baza si este servita gen meniu de grup (adica toata lumea mananca acelasi lucru)

** Transportul pana la destinatie este organizat pe urmatorul traseu: Bucuresti - Pitesti - Pitesti - Tg Jiu - Baia de Arama - Pensiunea Dumbrava si retur. Este un drum de 400 km, cca 6 ore de rulare, la care se adauga pauzele legale ale soferului.

Nu sunt incluse:
x   pranzuri
x   intrari la obiective
 
Grup: 35 persoane

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Programul excursiei

Vineri 7 mai 2021. Minunile naturii de la Ponoarele

Plecare la 7.00 pe ruta Bucuresti – Pitesti – Rm. Valcea – Tg. Jiu – Baia de Arama – Pensiunea Dumbrava (ValeaCernei).
Din Baia de Arama, coboram spre comuna Ponoarele din judetul Mehedinti unde vom opri pentru o plimbare la cele mai spectaculoase obiective turistice de aici: Podul lui Dumnezeu, Campul cu Lapiezuri, Padurea de liliac, Lacurile carstice Zatonul Mare si Zatonul Mic.

Podul lui Dumnezeu. Este locul unde natura s-a jucat de-a inginerul. Format prin prabusirea unui perete din Pestera Ponoarele, este unul din putinele poduri naturale din lumesi al doilea ca marime din Europa. Astfel de poduri mai sunt in SUA si Franta dar cel de la Ponoarele este singurul deschis traficului rutier.
O mulţime de legende se învârt în jurul podului natural din judetul Mehedinti. O legendă biblică spune că podul ar fi fost creat de Dumnezeu pentru ca Sfântul Nicodim să poată trece spre Tismana. Acest sfânt şi-a dorit să construiască o mănăstire, însă ar fi fost alungat de localnicii din comuna Ponoarele.
O altă legendă spune că în Peştera Ponoarele ar fi locuit necuratul. Disperaţi, localnicii l-au rugat pe Dumnezeu să-i scape de acesta. Prin urmare, Dumnezeu a lovit tavanul peşterii cu palma, care s-a prăbuşit şi astfel s-a format podul natural de la Ponoarele. Însă, legendele spun că necuratul a reuşit să scape şi s-a agăţat cu ghearele de vârful Dealului Peşteri şi astfel a format şanţuri de calcar (Campul cu lapiezuri) un alt fenomen unic în Europa.

În apropiere de “PodulluiDumnezeu” pot fi admirate şi lacurile carstice Zătonul Mare şi Zătonul Mic. Padurea de liliac, cea mai intinsa de acestfel din tara (20 ha), este o rezervatie botanica unicat prin speciile floristice. Pădurea poate fi admirată în deplinătatea frumuseţii sale, mai ales la începutul lunii mai, când devine un adevărat covor de flori de liliac şi frăsinică,  cu parfum îmbietor.
In jur de ora 18.00 ajungem la pensiune, ne cazam si luam cina.

Sambata 8 mai 2021. Drumetie in fermecatoarea lume a satelor izolate din Muntii Cernei  (5 – 6 ore)
Inelet si Scarisoara sunt doua catune agatate de nori, un colt de paradis la 1000 m inaltime in Muntii Cernei iar accesul la ele se face urcand un sir lung de scari din lemn sprijinite de stanci si o poteca impadurita.Desprinse de lumea moderna, aici nu a ajuns niciodata o masina, nu exista drumuri sau curent electric, nici banii nu prea au valoare, satenii practicand deseori trocul. Peisajele sunt mirifice, linistea te copleseste iar oamenii sunt simpli, calzi, rabdatori si au povesti impresionante. Sunt putini locuitori ce au pastrat totul asa cum era odata… Ocupatiile de baza sunt cresterea animalelor si legumicultura. Ca in orice sat si aici exista o biserica, o scoala si un cimitir.
Vom decoperi farmecu lacestor locuri intr-o drumetie de cca 5 ore, cu popasuri pentru a  admira peisajul si a sta de vorba cu oamenii.Masa de pranz o vom  avea tip picnic.

Duminica 9 mai 2021 Drumetie la Cascada Vanturatoarea (3 ore dus – intors)
Plecarea spre casa cu oprire la Ansamblul sculptural Constantin Brancusi din Tg. Jiu
Dupa micul dejun, echipati de drumetie, pornim pe traseu chiar din apropierea pensiunii. Traversam raul Cerna si incepem sa urcam sustinut pe o distanta de 1 Km. Dupa ce parcurgem ¾ din drum, efortul ne este rasplatit cu un punct de belvedere exceptional spre Muntii Mehedinti si spre peretele Vanturatoarei.Facem popas pentru fotografii si dupa inca 15 min de mers ajungem la cascada cu cea mai mare cadere libera a apei din Romania (40 m). Inainte de a atinge solul, firul de apa este interupt de un prag de stanca iar apa este astfel vanturata. O ploaie fina ia nastere si ajunge jos imprastiata. Unicitatea locului sta si in faptul ca peretele Vanturatoarei este surplombat in partea inferioara si poti trece  prin spatele caderii de apa fara sa te uzi.
Ne intoarcem pe acelasi drum pana la pensiune, facem check-out-ul la ora 12.00 si plecam spre TgJiu unde oprim pentru pauza de pranz si o vizita la Ansamblul sculptural Constantin Brancusi.
In jurul orei 21.00 ajungem in Bucuresti

Drumetiile sunt de nivel mediu, cu o portiune mai dificila la urcat/coborat pe scarile din lemn de la Inelet.  Necesita echipament de drumetie: bocanci, pantalon elastic, tricouri tehnice care se usuca rapid, haina de ploaie, rucsacel sport pentru apa si mancare.

Programul poate fi modificat si adaptat in functie de conditiile meteorologice.

Zona in care o sa stam si prin care exploram este cea a Vaii Cernei,, un loc unicat in peisajul romanesc. Are o nota sălbatica si dramatica deopotriva, cu versanți abrupți cu diferențe de nivel de sute de metri. Este un important punct de atracție al Banatului Montan, asta in special pentru Parcul National Valea Cernei-Domogled, o zona protejata, de cca 24.000 Ha, ce îmbină armonios structura calcaroasa a stâncilor cu vegetația mediteraneana. Aici exista specii unice in tara (pinul negru) si cele mai frumoase exemplare de fag de pe continent, precum si peste 1600 specii de fluturi.
Raul Cerna o sa va insoteasca in aceasta excursie si trebuie sa stiti despre ea ca face parte dintr-o bogata rețea hidrografica, ce include multe izvoare cu proprietăți terapeutice miraculoase. Este valea ce străbate stațiunea Băile Herculane, una din cele mai vechi stațiuni din Europa.

Cateva dintre locurile pe care o sa le vizitati in aceasta excursie:

Padurea de Liliac de la Ponoarele. În fiecare primăvară, atunci când înflorește liliacul, întreaga natură explodeaza in frumos acolo. Parfumierii celebri includ această floare în cele mai scumpe parfumuri și nu este de mirare, căci este o floare care apare doar o singură dată pe an și poate fi văzută numai câteva zile.

Pentru cei care îndrăgesc mirosul de liliac, este o ocazie extraordinara, ocazia de a vedea cea mai mare pădure de liliac din Romania, in floare. Pădurea de liliac se întinde pe 20 de hectare şi se află în apropierea platformei carstice Ponoare, la circa şase kilometri sud-est de oraşul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi.













Podul lui Dumnezeu . Podul lui Dumnezeu se afla in comuna Ponoare, jud. Mehedinti  si este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în doar in SUA şi Franţa, dar cel din România este singurul circulat. Este format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri. Podul lui Dumnezeu sau Podul Natural, cum i se mai spune, este de fapt o uriaşă arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului. El s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al unei peşteri. Are 30 de metri lungime, 13 metri înălţime, 22 de metri lăţime şi 9 metri deschidere.





Campurile de lapiezuri de la Ponoarele.. Complexul carstic de la Ponoarele este dovada că natura poate fi un meșter desăvârșit: șisturi cristaline și calcare atribuite Jurasicului, fenomene carstice rare (Podul lui Dumnezeu, pod natural), doline, lapiezuri (Câmpul de Lapiezuri), văi, cheiuri, lacuri (Lacul Zătonul Mare, Lacul Zătonul Mic), peșteri (Peștera Ponoarele); cu păduri și pajiști ce adăpostesc o mare varietate de faună și floră specifică podișului mehedințean.

Lapiezurile reprezintă forme carstice deosebite pe care apa le-a încrustat în calcare. Ele au forma unor caneluri fiind adevărate riduri brăzdate de timp pe suprafeţele calcaroase. Şanţurile depăşesc uneori 4-5 metri lungime şi au o adâncime de până la 30 cm, în care a apărut vegetaţia: lumânărică, cimbrişor, urzici.
Câmpurile de lapiezurile de la Ponoarele se remarcă prin varietate și extindere, expresivitatea priveliștii fiind dată de adâncimea lapiezurilor și diversitatea de forme pe care au luat-o sculpturile în stancă.

În cadrul castrului din Ponoare sunt cunoscute trei asemenea vetre de lapiezuri. La intrarea în comună, pe partea dreaptă, se află lapiezurile de la Brăzişori, prezentând forme masive şi rotunjite „căpăţâni de calcar ce seamănă cu nişte căpiţe”.

Lapiezurile de pe Cornetul Mare au forme mai simple şi mai puţin spectaculoase. Cele mai cunoscute şi mai interesante sunt lapiezurile din Dealul Peşterii care formează două câmpuri distincte: Câmpul Cleopatrei şi Câmpul Afroditei.

Ele se întind ca două vetre de flori albe, cenuşii şi reci pe suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Câmpul Cleopatrei se află chiar deasupra ieşirii din peşteră şi este cel mai compact şi fascinant dintre toate. La o distanţă de 200 m spre sud se află Câmpul Afroditei, de dimensiuni mai mici şi cu canale mai adânci. Aceste câmpuri constituie adevărate unicate la nivel european.



Satul Inelet. Cocoţat în vârf de munte, într-un peisaj în care ai senzaţia că eşti aproape de cer, există un cătun uitat de lume. Singura legătură cu civilizaţia este o scară pe care se urcă sau se coboară doar în caz de nevoie urgentă. Ca să ajungi la Ineleţ, fie că vrei, fie că nu, trebuie să urci scara care te duce spre o altă dimensiune. Nici măcar până la scară nu este uşor de ajuns. Trebuie traversată o punte fragilă, după care începe urcuşul.

Scara măsoara cam o sută de metri de trepte din lemn care sunt lipite de peretele abrubt al muntelui. Ea este formată din patru segmente de scară, care urmăresc în detaliu forma peretelui calcaros, care nu este, evident, drept. Fiecare dintre segment măsoară 20 de metri lungime, iar partea cea mai grea este ultimul segment de scară, deoarece se duce într-un unghi de aproape 90 de grade.

Urcarea aceasta spre paradis nu o indicam celor care au vertij...Asa ca evaluati acolo daca urcati sau ramaneti jos pana cand ceilalti se intorc...Chiar si batranii urca acea scara, dar repet, este doar pentru cei care nu au probleme cu inaltimea.

La Ineleţ viaţa se desfăşoară cu totul diferit, timpul are răbdare cu oamenii, iar criza financiară sau grijile sunt cuvinte ce nu au existat vreodată în vocabularul limbii lor. Puţinii oameni care trăiesc în cătunul din vârful muntelui, undeva la 47 de suflete, sunt obişnuiţi să îşi producă ei înşişi tot ce au nevoie. Cresc păsări, vaci şi porci, au culturi de legume şi tot ce trebuie de-ale gurii, iar banii aici nu au valoarea pe care le-o dăm noi. Oamenii sunt mult prea săraci în bani, încât pentru ei bucata aia de hârtie nu face legea şi nu le strică zâmbetul de pe chipuri.

Preotul îşi bifează prezenţa ca într-un catalog, de patru ori pe an, la marile sărbători şi doar când e vorba de o înmormântare, iar poştaşul vine mai des, o dată pe lună. Amandoi, pe aceeaşi scară...





Cascada Vanturatoarea. Este unul din cele mai frumoase si unice locuri din tara. Se afla intr-un peisaj de vis, pe Valea Cernei, intre Muntii Cernei si Muntii Mehedinti. Vaturatoarea noastra este sora buna, dar mai mica... :) cu Cascada Ingerului din Venezuela (cea mai inalta cascada din lume – 979 m inaltime, ce are o treapta de cadere libera a apei de 807 m) si cu cascada Kjeragfossen din Norvegia (cea mai inalta cadere libera a apei din Europa – 715 metri). Asta pentru ca este cascada cu cea mai mare cadere libera apei din Romania – aproximativ 40 de metri. Cascada are doua caderi succesive – inainte de a atinge solul, firul de apa fiind intrerupt de un prag de stanca unde apa este vanturata. O ploaie fina ia astfel nastere iar apa ajunge jos imprastiata pe o suprafata de cel putin 100 metri patrati.



Aici un scurt filmulet cu Cascada Vanturatoarea:



Pestera Haiducilor sau Grota Hotilor Herculane. Este situată la numai 600 de metri distanţă de statuia lui Hercules din centrul istoric al staţiunii. Pereţii peşterii sunt acoperiţi cu numeroase inscripţii, care atestă faptul că peştera constituie un obiectiv turistic încă de la începutul secolului al XIX – lea, cea mai veche semnătură fiind din anul 1820.

Este relativ mică (143 de metri) si in prezent are statut de rezervație arheologică. Săpăturile facute in peșteră au scos la iveală urme umane din paleolitic. Este clar că Grota Haiducilor a fost cunoscută și folosită constant. Pe panoul de pe traseu scrie că s-ar fi descoperit aici și oase de urs de cavernă.

Grota Haiducilor are 3 deschideri. Principala, la care se ajunge urcând câteva trepte din beton vechi, plus alte două care sunt prevăzute cu balustrade metalice pentru protecție. De la marginea uneia se pot admira Munții Mehedinți, care sunt practic vizavi.



Va prezint acum si locul in care o sa stati si o sa petreceti:

Pensiunea Dumbrava este amplasata pe mirifica Vale a Cernei la 12 km distanta de binecunoscuta stațiune balneara Băile Herculane.
Intr-un acest peisaj magic, oamenii de acolo se prezinta: "noi suntem o lume rustica, dar totuși moderna, locul ideal de petrecere a vacantei". In piscina o sa va relaxati, iar in restaurantul pensiunii o sa luati micul dejun si cina, incluse ambele in tariful de excursie, iar seara o sa petreceti!











Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
 Buna , Gigi ! Cumva ai ceva vesti despre posibilitatea de a plati cu cardul echivalent voucherelor de vacanta ?

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Servus Mimi, imi pare rau, doar acum am vazut intrebarea ta, nu stiu cum de mi-a scapat. Din pacate firma cu care am lucrat la noul site (cel care include si plata cu cardul, inclusiv cel de vacanta) nu a reusit sa-l finalizeze in termenul contractual si promis. Am decis sa trecem pe platforma noua doar in octombrie, cand lansam calendarul 2022. Deci pana atunci imi pare rau, nu se poate face plata cu cardul de vacanta.

Intrasem aici pentru a va comunica posibilitatea de a alege camera single. Se poate opta si pentru camera in regim single. Suplimentul este de 120 lei. Pentru ocuparea unuia din cele 6 locuri in regim singur in camera, trebuie sa va adresati agentiei: office@bonvoyagesibiu.ro

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
  In ordine. Nu-i o problema . Multumesc de raspuns.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Buna, tuturor!
Sunt Lidia, insotitorul vostru de grup in aceasta excursie, pe care o astept cu nerabdare de un an de zile :)
Eu voi pleca de la Iasi la Bucuresti, joi seara, cu trenul, la vagonul de dormit. Vineri ne intalnim la autocar, toti cei care  plecam din Bucuresti. Locul de plecare va fi anuntat cu cateva zile inainte, aici, pe forum.
Pana in acest moment suntem 6 persoane din Iasi, care am optat pentru varianta de transport cu trenul pe ruta Iasi - Bucuresti. Biletul tur-retur, la cuseta de 4 persoane, este in jur de 230 lei (plecare din Iasi, 6 mai, ora 23.15; intoarcerea din Bucuresti, 9 mai, ora 23.00, iar luni dimineata,  la 5:18 suntem in Iasi). Joia aceasta merg sa iau bilete, asa ca daca mai sunt doritori sa mearga impreuna cu noi, sa ma anunte la nr de telefon 0743122214.
Toate bune! :thumbup:

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Deschid lista pentru transport, pe ruta Bucuresti - Pitesti - Rm, Valcea - Tg.Jiu - Baia de Arama - Ponoarele - Pensiunea Dumbrava,  str. Valea Cernei, DN67D, km12:

Cand va inscrieti, luati copy/paste intreaga lista, iar apoi va treceti numele si locul de urcare, daca este altul decat Bucuresti:

1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.

Daca mai sunt persoane care aleg sa mearga de la Iasi la Bucuresti cu trenul, am scris in fereastra de mai sus cum vom calatori.
Pentru cei care vin cu masina personala, locul de intalnire va fi in localitatea Ponoarele, zona Primariei, in jurul orei 14.00.

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248
[quote author=lidia.Iasi

1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.Olivia B

Offline d.mateescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Deschid lista pentru transport, pe ruta Bucuresti - Pitesti - Rm, Valcea - Tg.Jiu - Baia de Arama - Ponoarele - Pensiunea Dumbrava,  str. Valea Cernei, DN67D, km12:

Cand va inscrieti, luati copy/paste intreaga lista, iar apoi va treceti numele si locul de urcare, daca este altul decat Bucuresti:

1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.

Daca mai sunt persoane care aleg sa mearga de la Iasi la Bucuresti cu trenul, am scris in fereastra de mai sus cum vom calatori.
Pentru cei care vin cu masina personala, locul de intalnire va fi in localitatea Ponoarele, zona Primariei, in jurul orei 14.00.

1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.Olivia B1.
8. Daniela
9.Leea

Offline claravicula

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Bună tuturor, adaug și eu 2 persoane

1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.Olivia B1.
8. Daniela
9.Leea
10. Clara B
11. Tudorița I

Offline Emilia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  Bun găsit călători, eu voi urca din București. Sper că am înțeles  bine că pe lista de transport  se vor trece persoanele care urcă in autocar  din alte puncte decât Bucureștiul.Va mulțumesc.

Offline Camelia M

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.Olivia B1.
8. Daniela
9.Leea
10. Clara B
11. Tudorița I
12 Camelia M
13 Emilia ( se trec toti care merg cu transportul organizat de agentie, cei care urca din alt loc decat Bucurestiul trec pe lista si de unde urca)

Offline Corina Savulescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.Olivia B1.
8. Daniela
9.Leea
10. Clara B
11. Tudorița I
12 Camelia M
13 Emilia
14Corina Savulescu

Offline mms

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Hello !
Speram sa mai gasesc locuri libere dar n-am avut noroc. Daca doreste cineva sa renunte, nr meu de tel este 0740616613

Offline RuxandraJustina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Padurea de liliac, Podul lui Dumnezeu si minunata Vale a Cernei 7 - 9 mai 2021
« Răspuns #14 : Miercuri, 21 Aprilie 2021, 00:57 »
Buna ,
1. Lidia M
2. Andrei
3. Lidia F
4. Lenuta H
5. Costel S
6. Vasilica S
7.Olivia B1.
8. Daniela
9.Leea
10. Clara B
11. Tudorița I
12 Camelia M
13 Emilia
14Corina Savulescu
15.Ruxandra