Autor Subiect: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020  (Citit de 19771 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« : Duminică, 16 Februarie 2020, 10:03 »
23.06.2020
Nu mai sunt locuri disponibile.


Tarif:

550 lei/persoana - fara transport, cazare in camera dubla, cu inca o persoana

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/amfiteatrul-transilvaniei-sanpetru-brasov-3-5-iulie-2020/

Plecare:  3 iulie 2020
Sosire:   5 iulie 2020

Cazare: : Pensiunea Ela 3*, Sanpetru, jud Brasov http://www.pensiunea-ela.ro/

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti la pensiune 3*
•        2 x mic dejun
•        transport zonal 2 zile
•        materie prima si ingrediente pentru pregatirea a 2 cine simple
•        insotitor de grup din partea Singles Camp pe toata durata excursiei

Servicii care nu sunt incluse:
x          transport pana la destinatie* (50 lei/persoana dus si intors pana in Bucuresti). Celor care vin din alte zone decat Bucuresti sau traseu, le facem recomandarea sa interactioneze aici pe topicul excursiei, comunicandu-si intentia de mai lua pe cineva in masina sau de a anunta de unde vin. In acest fel se pot crea usor grupaje auto pana la destinatie.
x          pranzuri (se vor lua pe traseu)
x          intrari la obiective
x          pregatire cina*

*Facem precizarea ca insotitorul de grup se va ocupa de achizitionarea materiei prime si a ingredientelor pentru pregatirea a doua cine simple. Insa nu va fi si bucatar, ospatar etc. Fiind vorba de o actiune de socializare, in care se doreste cunoasterea, comunicarea, inter-relationarea intre participanti, este nevoie ca ABSOLUT toata lumea sa ajute la pregatire si servire.

Grup: 19 persoane

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Programul excursiei

Vineri 3 iulie 2020 Pentru cei care achita tariful cu transport inclus: plecare din Bucuresti ora 06:30, din statia Petrom Aurel Vlaicu. Numarul masinii si cel de contact al soferului vor fi comunicate DOAR aici pe forum, cu 1-2 zile inainte de plecare. Pentru conexiuni de traseu, Ploiesti sau mai departe pana la Brasov, sunati soferul pentru stabilirea locului si orei de intalnire.
Pentru cei care vin din alte zone decat Bucuresti sau conexiuni de traseu: intalnirea la pensiune, pana la ora 12:00. Este un pic devreme pentru check in, dar este posibil sa gasim toate camerele curate si disponibile, depinde cum pleaca cei dinaintea noastra. Dupa intalnire Diana se va prezenta pe ea si programul pe care urmeaza sa-l aveti in aceste zile si tot atunci o a aveti o prima interactiune intre voi, cei care participati. Cu echipament usor, de drumetie, urcăm pe Dealul Lempeș – se face aproximativ o jumătate de oră pe jos de la pensiune până la intrarea pe traseu. Drumetia dureaza cu totul cca 4 ore. Nu intarziati la ora de intalnire pentru ca pierdeti programul din aceasta prima zi.

Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes este amplasata pe Dealul Lempes, pe teritoriul comunelor Hărman si Sânpetru. Cu o suprafata de 274,5 hectare, rezervatia este zonă naturala protejata, de interes national. Altitudinea dealului este de 704 metri si acesta este impanzit de stejar, gorun, exemplare de carpen, tei, paducel, in asociatie cu fag, jugastru si alte specii.

 De sus vom avea o vedere panoramica asupra comunelor Sânpetru, Hărman si asupra Brasovului. Este un loc preferat de initiere de catre amatorii de parapanta dar si de localnicii care isi doresc o plimbare in natura intr-o zona linistita, necunoscuta turismului de masa. La marginea padurii sunt niste banci de lemn unde ne vom trage sufletul si vom admira frumoasa Țara  Bârsei.

Pranzul se va lua intr-o locatie la propunerea insotitorul de grup care este chiar din zona, asa ca o sa va fie un excelent ghid si indrumator...

La sosire relaxare in piscina pensiunii...iar seara, o poveste cu o persoana autorizata, cu experienta montana despre echipament, tehnici etc. Este credem o binevenita informare, aveti posibilitatea de a intelege ce trebuie sa aveti la voi intr-o drumetie montana, care sunt regulile, lucruri importante de care trebuie sa tineti seama.
Cina o pregatim impreuna, avem la dispozitie bucataria utilata.

Sâmbăta 4 iulie 2020 Dupa micul dejun, la ora 09:00 ne urcam in microbuz si mergem cca o ora pana la Moeciu de Sus. Urmam un traseu ce incepe de aproape de Complexul Cheile Gradistei, acolo unde lasam microbuzul. De acolo se urca in jur de doua ore, pe un traseu usor, care nu este periculos, daca suntem echipati corepunzator.

Se ajunge la un complex amenajat recent dupa care am si numit excursia noastra. Au si restaurant, asa ca cel mai posibil ca acolo vom lua pranzul. Nu este ieftin acolo, dar vederea este fabuloasa, panoramica, spre Bucegi si Piatra Craiului, asa ca tarifele le au pe masura amplsamentului...

De pe platou coboram apoi in centrul localitatii Moeciu de Sus, aproximativ 45 de minute, de unde mai urcam inca vreo jumatate de ora pe un deal deasupra satului de unde vom avea o alta priveliste spectaculoasa spre Bucegi si apoi revenim in centru de unde ne preia microbuzul.

La întoarcere oprim puțin si in Bran, la platoul Reginei Maria, acolo unde o sa aflati de la Diana, ghidul vostru mai multe lucruri despre istoria locului.

Ne intoarcem apoi la pensiune, piscina, cina, la fel ca vineri seara...

Duminica 5 iulie 2020 Dupa micul dejun, mergem la Cheile Vârghișului, aproximativ o oră si jumătate din Brașov. Nu plecam cu bagajele, urmeaza sa le luam si sa ne schimbam de drum la intoarcerea de pe traseu. Camerele insa trebuiesc eliberate la plecare. 

Cheile Vârghișului este una din cele mai impresionante rezervatii speologice si carstice din Romania. Este un loc mirific, o vale splendida plina de grote sapate in calcarele Muntilor Persani. Cheile se intind de-a lungul unui defileu carstic spectaculos, format prin eroziunea calcarului de către apa raului Varghis care izvoraste din muntii Harghita.
Traseul nu este lung, aproximativ 4 km si este bine intretinut, cu podete si scari suspendate care faciliteaza accesul in pesterile care se pot vizita. Noi vom vizita pesterile Sura Cailor si Meresti (Orban Balasz). Pesterile nu sunt amenajate, vom intra doar in galeriile principale, recomandam lanterna frontala, veți avea parte de o surpriză inedită…
Cine nu doreste sa urce la pesteri poate urma doar poteca prin padure dar privelistea de sus este grozava…
 
Cheile pot fi parcurse usor de catre orice persoana cu o minima conditie fizica, este bine totusi să nu aveti probleme de vertij, vom traversa si punti suspendate.

Bocancul de munte este absolut obligatoriu!
Traseul nu este dificil dar, în lipsa echipamentului adecvat, riscul de accidentări este ridicat.

La intoarcere vom avea o oprire la un castel celebru in zona, amenajat acum ca muzeu. Este perla coroanei din Ținutul Conacelor, cunoscut si datorita vizitelor constante ale Prințului Charles in zona. Dar, mai multe veți afla la fata locului…

Intoarcerea la pensiune va fi in jur de ora 18:30

Precizari, mentiuni. Excursia aceasta este gandita si organizata de Diana, cea care va fi si ghidul vostru. Este o foarte buna cunoscatoare a zonei, are multe alte grupuri acolo, stie ce sa va arate si important cunoaste perfect spiritul Singles Camp, pentru ca a facut si ea parte din grupul nostru. Este o ocazie sa vedeti si sa va bucurati de locuri noi, mai putin cunoscute, sa va puteti informa de la un profesionist. Aveti posibilitatea de a petrece un week-end minunat, in natura, cu prieteni noi, sa va distrati, sa va relaxati.

Pentru ca din programul excursiei fac parte si cateva drumetii, este nevoie sa aveti echipament adecvat: trekking, protectie solara, tricouri termice, pelerina, un rucsac mic de tura, de cca 20 - 25 l.

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Locuri prin care vom trece:



























Locatia in care veti fi cazati:










Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Online krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #2 : Miercuri, 19 Februarie 2020, 09:11 »
Ca o prefață a excursiei, adaug câteva fotografii din toamnă, când am descoperit acest minunat loc, Amfiteatrul Transilvaniei. Am fost în aceste locuri de multe ori, credeam că am văzut tot ce era de văzut și nu aveam așteptări prea mari când am plecat pe acest traseu. Surpriza însă a fost uriașă. După un urcuș de mai puțin de două ore, timp în care ne-am oprit aproape la fiecare pas să mai facem câte o fotografie, am ajuns pe platou unde am rămas, la propriu, cu gura căscată de uimire...
Urcușul nu este greu pentru o persoană obișnuită cu mișcarea în natură, nu are nimic periculos, se traversează, practic, mai multe fânețe. Sunt drumuri pe care localnicii le parcurg zi de zi, pe soare sau zăpadă pentru a ajunge la "odăi", căsuțele unde sunt adăpostite animalele. Priveliștea de sus însă merită toată osteneala. Rar găsești locuri atât de ușor accesibile dar de unde să ai impresia că poți atinge munții și cerul. În stânga, masivul Bucegi iar în dreapta, culmile zimțate ale Craiului. E de stat pe aici, să respiri aerul curat, să te bucuri de natura pusă atât de frumos în valoare.

Eu am făcut atunci un traseu mai lung și nu am avut timp prea mult de odihnă dar acele imagini îmi sunt proaspete în minte și mă bucur că le vom revedea împreună. Mai multe nu vă spun, să aveți și voi surpriza de a descoperi aceste locuri atât de simple și totuși atât de pitorești.































Online krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #3 : Luni, 01 Iunie 2020, 16:17 »
La Sânpetru am ajuns prima oară cu un grup Singles Camp anul trecut, pentru o plimbare pe Dealul Cetății. Rezervația se găsește la marginea comunei și, așa cum spuneam în descrierea acțiunii, este cunoscută doar de localnici și ferită de turismul de masă. Este locul unde eu prefer să merg în orice anotimp, mai ales când vremea sau timpul nu îmi permit drumeții mai lungi.
Îmi plac vederile panoramice și nu mă plicitisesc niciodată aici, găsesc mereu un detaliu nou. În weekenduri, când vremea este bună, iubitorii de parapantă vin să se inițieze aici, înălțimea mai joasă și absența curenților puternici de aer permițându-le să se antreneze în siguranță.
 Și grupul de anul trecut s-a simțit bine și mă bucur că vom reveni la Sânpetru, de data aceasta cu mai mult răgaz.

Sânpetru este locul perfect pentru a evada în natură, fiind ușor accesibil – doar 5 km de la gara din Brașov.  Practic, pensiunea se găsește la intrarea în comună dinspre Brașov și are o grădină generoasă, numai bună pentru vremurile astea în care simțim cu toții nevoia să stăm cât mai mult afară.
De altfel , Sânpetru face parte din zona metropolitană și sunt mulți brașoveni care s-au mutat aici pentru aerul curat, liniște.
Este o așezare întemeiată de coloniștii germani la începutul secolului al XIII-lea și acest lucru se observă la tot pasul. Străzile sunt largi, casele îngrijite și au în mare parte o zonă verde în față. Biserica evanghelică este acum în reparații, nu se vizitează, însă foarte aproape este biserica fortificată din Hărman și, tot în zonă, biserica fortificată de la Prejmer, aflată în patrimoniul  UNESCO, pe care le-am vizitat de mai multe ori cu grupurile noastre.

 Uitați câteva fotografii cu grupul de anul trecut și câteva pe care le-am făcut acum câteva zile.
Așa-i că e fain la noi..?  :)













Și un apus superb, surprins de publicația La Pas prin Brașov






Offline camelia fey

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 06 Iunie 2020, 09:55 »
buna ziua!

m-ar incanta acesata iesire, numai ca sunt din Rm.Valcea si daca ar mai fi cineva sa parcurgem traseul pana la Brasov impreuna, ar fi perfect... am si masina, deci putem sa ajungem la un compromis.
va rog, cei interesati, sa scrie aici ....

p.s. inca nu m-am inscris, intentionez sa o fac luni daca am camarazi de drum (rm.valcea - brasov)

multumesc,
un weekend fain sa aveti!

Offline Bogdan LEONTE

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #5 : Duminică, 07 Iunie 2020, 09:46 »
Salutare tuturor de aici !
Eu merg din Iași la sânpetru cu mașina personală. Dacă este cineva de pe traseu care nu are cu ce ajunge la eveniment, aș fi bucuros să nu fiu singur pe drum. (tel 0773891562)
Toate bune și... sănătate !

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #6 : Luni, 08 Iunie 2020, 13:25 »
Buna ziua!
Diana, abia astept actiunea. Inca un picut si la drum  :)
Vin din Tg Mures cu autobuzul CDI de Bucuresti. Ajung in jur de 10,30 depinde de aglomeratie.
Din Brasov am inteles ca sunt curse catre Sanpetru.
Diana, daca poti sa verifici un pic. Pt ca pe internet nu sunt actualizate datele.
Vedem pana atunci ce autobuze vor circula.

Online krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #7 : Luni, 08 Iunie 2020, 16:18 »
Servus Gabi, mă bucur să ne revedem, știu că îți doreai de ceva timp să ajungi pe aici.
 Vedem mai aproape cu transferul din Brașov, sunt doar 5 km de la gară până la pensiune.
Și da, mai e puțin..  *|*

Offline GT_Oana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #8 : Luni, 08 Iunie 2020, 19:42 »
Buna ziua,

daca nu intervine ceva legat de job si sa trebuiasca sa fiu in Bucuresti, eu voi veni din Tarnaveni.
Gabi, propun sa ne auzim spre sfarsitul lunii, pana sa iti faci rezervare la CDI si poate mergem impreuna.
tel.:0721260277

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #9 : Luni, 08 Iunie 2020, 22:08 »
Heiii, vine si Constanta, daca mai sunt locuri.  *|*   
Deci doamne... dansuri cu mascute si betele de drumetie .....

Online krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #10 : Marți, 09 Iunie 2020, 15:37 »
Eu nu am mai avut răbdare și am dat acum câteva zile o fugă la Moeciu. Sincer vă spun că acestea au fost locurile la care m-am gândit cel mai mult în ultimul timp.
Liniștea de aici, priveliștea de vis nu pot fi descrise în cuvinte.
Restaurantul de pe platou urmează să fie deschis după 15 iunie, între timp a fost extins. Traseul nu este dificil, dar, pentru că suntem la munte, mai urcăm un deal, mai coborâm o vale...

Traseul din cele trei zile a fost gândit astfel încât efortul să crească treptat dar recomand puțină mișcare inainte...
Echipamentul de drumeție este obligatoriu - bocanc care acoperă glezna, cu talpă care nu alunecă, îmbrăcăminte funcțională, adecvată drumetiilor.. Vom vorbi în prima seară mai multe despre importanța si proprietatile echipamentului tehnic dar e bine să vă asigurați că aveți echipamentul indicat. Orice întrebări aveți, puteti să le adresați aici.

Toate bune!






















Offline luminitaciobanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #11 : Miercuri, 10 Iunie 2020, 14:43 »
Buna tuturor! Se poate face un transfer din gara Brasov catre Sanpetru, in ideea ca as veni cu trenul din Bucuresti la Brasov? Mai exact, cum pot ajunge din gara la pensiune?

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #12 : Miercuri, 10 Iunie 2020, 15:27 »
Mai este doar un loc disponibil la aceasta excursie intr-o camera dbl la femei.

Chiar daca data limita de plata a avansului era 11.06 in ultimele 2 zile au venit multe plati pentru aceasta excursie si locurile, asa cum se mentioneaza si pe site, se ocupa in ordinea efectuarii platilor de avans .

Rugam pe toti ceilalti care s-au inscris si nu au reusit sa plateasca avansul sa se orienteze spre alte excursii.

Va multumim pentru intelegere
.

Online krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #13 : Miercuri, 10 Iunie 2020, 18:24 »
Buna tuturor! Se poate face un transfer din gara Brasov catre Sanpetru, in ideea ca as veni cu trenul din Bucuresti la Brasov? Mai exact, cum pot ajunge din gara la pensiune?

Bună Luminița!
Există microbuze care pleacă de la gara Brașov spre Sânpetru.
Vorbim mai aproape, când am situația exactă a inscrierilor.

Mă bucură interesul vostru atât de mare pentru această acțiune și îmi pare sincer rău pentru cei care ați fi vrut să veniți la Brașov. Am însă nădejdea că ne vom intalni cu alte ocazii.






Offline luminitaciobanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
Re: Amfiteatrul Transilvaniei. Sanpetru, Brasov 3- 5 iulie 2020
« Răspuns #14 : Joi, 11 Iunie 2020, 08:49 »
Multumesc mult pentru raspuns, Diana! De abia astept sa plecam! O zi frumoasa!