Autor Subiect: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020  (Citit de 4873 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« : Luni, 17 Februarie 2020, 13:13 »
13.07.2020
 Un loc disponibil dintr-o renuntare intr-o camera dbl la femei.
Daca este cineva interesat de acest loc avem rugamintea sa ne transmiteti direct pe e-mail-ul agentiei solicitarea d-voastra ,pe office@bonvoyagesibiu.ro.


Tarif: 570 lei/persoana

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/wp-admin/post.php?post=54014&action=edit

Plecare:  17 iulie 2020
Sosire:   19 iulie 2020

Cazare: 2 nopti la Pensiunea Casa Buna Garbova https://pensiuneacasabuna.ro/

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•  cazare 2 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•  2 mic dejun
•  acces la piscina
•  transport cu microbuz Sibiu - Garbova si retur
•  transport zonal
•  insotitor de grup pe toata perioada excursiei 

Servicii care nu sunt incluse:
x   pranzuri si cine
x   intrari la obiective
x   masa ciobaneasca la Jina
x   degustare de vinuri la Garbova

Insotitor de grup: Gusti 0751.361.009

Program:

Vineri 17 iulie 2020  Plecare din Sibiu, ora 9:00, Piata Garii, din fata bisericii. Este nevoie sa aveti la voi sandvici sau ceva de omorat foamea pana la ora pranzului, pe care anticipam ca il vom lua la ora 13:00. Alta recomandare este legata de incaltaminte si imbracaminte: veniti incaltati in pantofi sport, de asemena un pantalon lejer si ceva de protectie pentru cap (sapca, bandana etc). Luati-va ca masura de siguranta sa aveti si o pelerina in caz ca ploua. Un mic rucsac in care sa aveti apa, sandviciurile, sapca, pelerina este ideal. Sapca este indicata pentru ca traseul de Rapa Rosie este in spatiu deschis, fara umbra.
Numarul auto se va comunica DOAR pe forum, cu 1-2 zile inainte de plecare. Va recomandam sa nu intarziati, luati-va ca masura de siguranta sosirea la intalnirea din gara la cca 08:45. Ora 09:00 este cea de plecare, nu de intalnire. Vrem sa precizam ca programul zilei este foarte plin, suntem intr-un timeing strans, pentru a va arata cat mai multe lucruri. Astfel, sper ca toata lumea intelege ca nu ne permitem sa asteptam pe cei intarziati.

Plecam cu voie buna si vizitam in ordine:

Ora 10:00 Muzeul Tarii Secaselor Miercurea Sibiului (45 minute):







Ora 11:15 Casa Memoriala Lucian Blaga (45 minute)











In jur de ora 12:30 o sa ajungeti in Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia. Veti servi pranzul cu meniu la alegere, la o terasa recomandata de ghidul local. Trebuie doar sa va asigurati ca la ora 14:00 ati terminat si puteti incepe turul de cetate.

Impreuna cu ghidul local o sa parcurgeti incinta cetatii, o sa aflati povesti legate de zona, istoria locului, cu tot ceea ce este important de stiut. Turul se va desfasura pietonal, pe durata a cca 1 ora si jumatate. 











La 15:30 plecati cu microbuzul spre Rapa Rosie. Este un fenomen rar intalnit si extrem de spectaculos. Din pacate accesul auto este foarte greoi, de aceea va fi nevoie sa parcurgem o distanta de cca 3 km de acolo de unde ne lasa microbuzul, pana la punctul de panorama a Rapei Rosii. Asteptati-va deci la o plimbare de cca 2 ore, dar e natura, sunteti impreuna, e un moment bun de a povesti intre voi, de a va cunoaste mai bine.



La 18:30 parasiti cu microbuzul locul de acces la Rapa Rosie si va indreptati spre gazda voastra, Casa Buna Garbova. In jur de ora 19:00 veti ajunge acolo, veti face check in-ul, apoi refresh, iar la 20:00 aveti cina pe terasa.

Cina nu este inclusa in tariful excursiei si pentru a o servi la Casa Buna, este nevoie sa o comandati insotitorului de grup, in dimineata zilei atunci cand va intalniti pe microbuz.

Cina este una de grup, compusa din: Mixed grill de ceafa si piept de pui, cu garnitura de cartofi aurii si salata de varza, iar ca desert clatite cu gem. Tariful este de 50 lei/persoana, Gusti va aduna banii si ii va achita locatiei. 

Sambata 18 iulie 2020   O sa fie o zi foarte foarte plina, un program dens, cu o multime de lucruri de vazut, de admirat, de bucurat. Am reorganizat aceasta zi, pentru a va oferi posibilitatea ca in ultima zi, duminica dimineata, sa aveti timp liber pentru relaxare, pentru o baie la piscina.

La ora 8:30 o sa aveti micul dejun, iar la 9:45 veti lua cu microbuzul calea Calnicului. Vizitam timp de o ora, o cetatea inedita, foarte interesanta si destul de bine conservata. Cetatea Calnic:



















La ora 11:00 parasim Calnicul si mergem spre Marginimea Sibiului. Din Sacel facem drumul Sibielului, si ajunsi in sat vom vizita Muzeul de Icoane pe Sticla (45 minute).



In Sibiel ne asteapta un pranz la o gospodarie locala, la una dintre pensiunile traditionale ale acestui sat. O sa fiti intampinati cu palinca, iar in curte, pe terasa, va asteapta gustari din preparate de casa: carnati, caltabosi, slaninuta, telemea, chiftelute, ceapa si rosii. Dupa ce intrati in atmosfera culinara a Marginimii, veti gusta din alte preparate specifice ciobanesti: balmos si tocanita de porc, ambele facute la ceaun. Pranzul se incheie cu placinta cu rubarba (sau rabarber cum o numim noi aici). Acest pranz nu este inclus in tariful de excursie si costa 60 lei. Gusti va face lista cu cei care doresc aceasat masa, va strange banii si ii va da gazdei.

Aproape 2 ore o sa ramaneti in Sibiel, pentru pranz, dar si pentru o scurta plimbare pe ulita principala. Veti putea admira stilul arhitectural al satului din Marginimea Sibiului, acest sat fiind unul dintre putinele care si-au pastrat vatra neatinsa. Casele sunt ingrijite, dar nemodificate decat in foarte mica masura.

Sat tipic românesc, Sibielul păstrează un amestec de amprente istorice, care îi dau un aer aparte. Casele vechi, cateva ramase - de un albastru viu – „vânătul de Sibiel”, arata clar ca au fost ridicate de mesteri si calfe sasi. Au acoperișurile înalte, de șindrilă, cu bârnele îmbinate într-un triunghi sau trapez. Tot meșteri sași, aduși din localități învecinate, acopereau altădată ulițele cu piatră de râu. Cu timpul, aceștia au fost tot mai greu de găsit și, astfel, drumurile înguste, croite cândva pentru carute, au început să se acopere cu asfalt. Dar farmecul satului s-a pastrat, o sa va convingeti acolo.









La 14:30, satui si ...plimbati, plecam din Sibiel si urcam pe calea ciobanilor. Parcurgem capitala Marginimii, Salistea, apoi satele de oieri atat de vestite: Rod, Tilisca, Poiana Sibiului si in final ajungem la Jina. Pe drum veti avea o oprire de panorama, pentru a admira peisajul minunat care se intinde sub voi, Tara Secaselor.

















In jur de 15:30 ajungeti la Jina, satul de sub cer. O plimbare pe platoul Jinei, cu panorame, cu fotografii, cu o gura de aer curat. Va spun cateva lucruri despre acest sat cunoscut de toata tara pentru branza care se face aici. „Vă voi duce într-un loc binecuvântat, deasupra munţilor, veţi fi păstori liberi cu turme întinse în lumea largă...”. Astfel le prezicea Sinna, stăpâna munţilor, românilor alungaţi de coloniştii saşi din localitatea Gârbova. Aceştia au urmat-o şi au numit localitatea pe care au întemeiat-o, Sinna (Jina), în semn de recunoştinţă. Jina a devenit un prosper sat de oieri, aflat în vârf de munte deasupra tuturor satelor mărginene.

De-a lungul timpului, jinarii s-au luptat să fie oameni liberi, dar din pacate istoria nu ti-o faci intotdeauna singur. Timp de o sută de ani Jina a fost transformată în sat de graniceri, avand rolul de a apara linia dintre Imperiului Austriac cu Ţara Românească. Locuitorii săi — cătanele negre — au fost nevoite sa participe chiar si la luptele de la Austerlitz împotriva lui Napoleon.

Astăzi, o bună parte a populaţiei, femei şi bărbaţi, se ocupă cu păstoritul. Băciţele sunt adevărate maestre ale transformării laptelui în delicii cum nicăieri nu veţi mai întâlni: brânza de burduf, jintiţa, urdă sau balmuş.

La 15:45 imbarcati in microbuz veti continua pe Drumul Regelui, pe Calea Sugagului, pana la Capalna.

Va mai amintiti de fetele de la Capalna?



Aici veti vizita intr-o plimbare de 4 km dus si intors ruinele Cetatii Dacice Capalna.



La 18:00 va intoarceti spre Garbova, iar in jur de 18:30 o sa ajungeti acolo. Dar nu direct la pensiune, pentru cei care-si doresc, organizam o actiune optionala: Vizitarea Turnul Slaninii din Cetatea Garbovei, a Bisericii Evanghelice si a vestitei crame Garbova. Veti afla o multime de lucruri interesante, veti gusta cateva din produsele ce se fac la Garbova, impreuna cu o degustare, de vinuri de Garbova. O sa fie mai mult decat o degustare, pentru ca ghidul Garbovei va va oferi mai mult vin...Toata actiunea aceasta, inclusiv degustarea costa 40 lei/persoana, iar banii vor fi stransi si achitati gazdei de catre Gusti.

















La ora 20:00 va veti intoarce la pensiune, veti avea o ora de refreh si relaxare, iar la 21:00 urmeaza cina si muzica sub clar de luna.... :dance:
   
Cina acestei seri nu este inclusa in tarif, pentru a o servi e nevoie sa o comandati insotitorului de grup. Meniul este: ciorba a la grec de pui sau ciorba de cauta; snitel parizian de pui sau escalop de porc. garnitura su salata de castraveti, iar la desert un papanas. Tariful este de 50 lei/persoana. Banii vor fi achitati insotitorului de grup, acesta urmand sa plateasca locatiei.

Duminica 19 iulie Micul dejun, la ora 08:30, apoi program liber, relaxare, piscina, povesti. La 12:00 check out si plecam spre Sibiu. In jur de ora 13:00 ajungeti acolo de unde ati plecat, in Parcarea Garii Sibiu.

Programul poate suferi modificari, functie de trafic, de vreme, de alte evenimente neprevazute.

Va recomand programul excursiei, locatia, va fi o experienta noua, inedita, vesela si spectaculoasa.

Locatia in care veti sta: Pensiunea Casa Buna Garbova 3*, jud. Alba  https://pensiuneacasabuna.ro/

Cateva imagini:



























Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #1 : Luni, 02 Martie 2020, 16:25 »
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/wp-admin/post.php?post=54014&action=edit

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #2 : Miercuri, 08 Iulie 2020, 13:17 »
Salutare tuturor,

Sparg eu gheata la această excursie, dar nu cum mi-aș fi dorit :)
Din cauza unor probleme aparute trebuie sa renunț la plecarea in aceasta excursie.
Dacă există cineva care dorește să mearga si nu a mai prins loc, imi poate trimite un mesaj la nr. 0745863515 si ii voi da detaliile necesare.
Mentionez ca am achitat doar avansul de 200 lei.

Va doresc o zi frumoasa!


Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #3 : Miercuri, 08 Iulie 2020, 14:09 »
Locul meu a fost ocupat.

Distractie plăcută si relaxare !

Offline mina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #4 : Vineri, 10 Iulie 2020, 12:22 »
Salutare tuturor!

 In ce loc ajunge grupul în  Alba Iulia ?  Eu  fiind din Alba Iulia mă alătur grupului de aici.
Să aveți un sfârșit de săptămână minunat !

Offline McDreamy

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #5 : Duminică, 12 Iulie 2020, 19:11 »
Ceau!

plec pe traseul Timisoara - Deva - Alba Iulia (jonctiunea cu grupul la 12,30). Doritori?

Offline Augustin/Gusti

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #6 : Duminică, 12 Iulie 2020, 20:16 »
 Mina, locul unde va ajunge grupul este, restaurant La Conac Terasa ( blv  Decebal nr 4) acolo vom manca prânzul.

Offline Augustin/Gusti

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #7 : Miercuri, 15 Iulie 2020, 10:05 »
Buna ziua. Urmeaza sa ne vedem vineri 17.07.2020, ORA 8:45  in Sibiu. Dupa cun stiti o sa servim pranzul la Alba Iulia, atașez mai jos meniul. Am rugămintea sa va  uitați peste el și vineri dimineata sa-mi comunicați ce doriți sa serviți , eu o sa-i comunic șefului de sala de la restaurant.

https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn:aaid:scds:US:0b773bdf-2196-4bab-88de-3475c8feaced

Atașez aici și un link referitor la masurile si regulile pe care  trebuie sa le respectam pt a ne proteja împotriva COVID19. Am rugămintea sa citiți ce a scris Gigi.

https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html


Online Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #8 : Miercuri, 15 Iulie 2020, 12:24 »

Plecare vineri 17 iulie din Sibiu ora 09:00 ,Piata Garii din fata bisericutei.

VA RUGAM SA VA ORGANIZATI ASTFEL INCIT SA AJUNGETI LA TIMP LA LOCUL DE IMBARCARE!


Miine se va comunica telefonul soferului si numarul microbuzului.
 

Offline Mada_Avr

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #9 : Miercuri, 15 Iulie 2020, 13:08 »
Ne puteti spune ce masina este? Nr inmatriculare... Cum o recunoastem?
:)

Online Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #10 : Joi, 16 Iulie 2020, 17:01 »
Sofer :GHITA  Telefon :0741/047373

Nr inmatriculare micobuz :SB 57 MRI Firma ROX IULI.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #11 : Luni, 07 Septembrie 2020, 13:50 »
Am intrat aici sa va povestesc ceva despre satul pe care l-ati vazut si voi in iesirea aceasta si din pacate, la fel ca la inca vreo doua actiuni Singles Camp&Travel, nu este nici o reactie dupa actiune. Nici o descriere, nici o fotografie, nimic, ca si cand nu s-ar fi desfasurat.  :-[ Ciudat...S-au parcurs niste locuri tare interesante, care merita prezentate si altora, aratat macar si o bucatica din ce ati vazut. Stiu nu toata lumea are timp, nu toata lumea are disponibilitatea de a scrie, nu toti au talentul de a-si reda impresiile si a povesti, dar totusi ati fost 18...Sa nu se inteleaga, nu este o datorie (am mai auzit eu odata pe cine care spunea, "daca trebuie sa scriu ceva, scriu", doamne-fereste nimeni nu a cerut sau impus asa ceva in SC) ci un mod de a tine viu forumul, de a duce mai departe un entuziasm creat de cei de dinainte...Ideea si proiectul acesta nu se poate duce mai departe intr-o forma de implicare emotionala a organizatorilor, colaboratorilor si participantilor, fara sa sa se mentina activa aceasta platforma. Este o oglinda, una vie, este o punte de legatura intre voi, de asemenea intre cei care sunteti acum si cei de acum 10 ani si cei care o sa fie peste 10 ani. Daca nu exista o continuitate in zona asta de emotie si atmosfera de prietenie, incet incet suflul o sa se diminueze si totul o sa se transforme in ceva rigid si formal. Proiectul o sa functioneze, dar fara acel ceva ce-l tine acum viu. Eu incerc sa scriu, sa va povestesc, dar asta in masura timpului pe care il am, dar si acesta este din ce in ce mai limitat, sunt si eu bunic, am si eu o o multime de lucruri de facut pe acasa si in gradina, nu pot sa intretin singur forumul.

Forumul nu este nici reclama, nici o platforma de pe care cineva castiga bani cu publicitate. Vedeti ceva pe forum, vreo reclama, la fel ca pe orice site care are trafic? Nu si nici nu o sa vedeti. Deci nu se castiga bani. Nici promovare de actiuni nu este, pentru ca aceea se face in alt fel, nu povestind ceva post-excursie. Este o platforma de dialog, oferita voua gratuit, pentru a va putea informa intre voi, pentru a putea povesti inainte si dupa excursii. Pacat, mare pacat ca ultimele valuri intrate aici in SC nu au preluat de la cei vechi disponibilitatea asta de a povesti intr-un spatiu special destinat si vizibil pentru toti ceilalti membrii.

Hai, ca am luat-o pe alta poteca si in loc sa va povestesc despre Garbova, am esuat in probleme generale, de club. Sa incep...Am postat si pe pagina mea de facebook ce gasiti mai jos:

Am ajuns ieri din nou la Garbova. Daca sambata am fost in zona Valcea, la Calinesti, admirand maretia naturii de acolo, duminica a fost randul sa fac o noua incursiune in lumea satului transilvanean. Fiecare loc cu frumusetile lui...Pentru asta consider eu ca Romania este minunata, speciala, pentru ca este diferita.

Foarte frumusel satul. Multe case aranjate, dichisite, doar cateva sunt intr-o stare nu tocmai buna. Vizual ce ma deranjeaza este doar amestecul de arhitecturi. Una saseasca, de sfarsit de sec XIX si inceput de XX, alta romaneasca, de undeva din 1960 - 1970. Exista o anumita armonie, dar doar coloristica...
Locul asta a fost framantat de lupta pentru pamant. Poate mai mult decat in alte parti. Au fost mai intai populatiile primitive, care au lasat mai multe urme ale existentei lor aici.  Obiecte de piatra dar si de bronz au fost gasite in arealul comunei.

Au fost dacii aici, apoi au venit romanii, apoi pentru ca nu au reusit sa tina piept migratorilor, pe aceste meleaguri s-au asezat slavii. A caror influenta in zona a fost una foarte mare. Chiar si denumirea acestei comune este de origine slavona, la fel ca a mai multor sate din partea aceasta de Transilvanie.

O vreme nu se stie cu exactitate ce s-a intamplat pe aici, dar se banueste ca locurile au fost traversate de tot felul de populatii. Aflam ce s-a intamplat doar dupa ce au venit la putere arpadienii, care si aici, ca peste tot in Transilvania au incercat sa-si recompenseze nobilii oferindu-le din pamantul cucerit.
Nu au reusit sa improprietareasca nobilii maghiari cu pamant, in schimb au facut-o cu cei pe care i-au adus in Ardeal: cu sasii. Garbova a devenit pamant sasesc, intrand insa la hotare in conflict cu populatia romaneasca.

Existau pe atunci sasi bogati, sasi saraci si romani. Romanii, lipsiti de pamant si resurse de supravietuire lucrau ca slugi, iar sasii saraci aveau rolul de legatura a acestora cu cei bogati. Este o istorie lunga si prea putin inteleasa de multi, ceea ce s-a intamplat in acele perioade tulburi.
Au urmat alte evenimente si timpuri si mai dramatice. In 1599 Mihai Viteazul dupa ce castiga batalia de la Selimbar, ajutat de taranimea romana ce-si dorea pamant si o viata mai buna, inainteaza spre Alba Iulia. Se pare ca sasii bogati nu au inteles ca trebuie sa dea castigatorului ceea ce acesta cerea pentru oastea sa si au refuzat rechizitiile. Asta s-a lasat cu sange, Mihai Viteazu trimite un detasament sa pedepseasca si sa dea un exemplu altor sate. Intamplarea ramane in istorie sub numele de "prapadul sasilor".

Garbova a fost tinta atacurilor si distrugerilor turcesti in doua randuri, apoi a fost teatrul de lupta al  răscoalei condusă de Francisc Rakoczy al II-lea contra stăpânirii austriece.

In 1350 aici locuiau cca 50 familii, satul insa creste mereu, cu toate lucrurile dramatice ce s-au intamplat aici. Dupa cum arata satul acum, se pare ca vremea lui de glorie a fost in ultima parte a sec XIX. Pe atunci sasii se ocupau cu viticultura, la fel cum se intampla cu cei ce locuiesc acum in Garbova. Ori bautura intotdeauna a adus bani, este o placere pe care omul nu si-o poate refuza...

Revenind la arhitectura caselor sasesti, am remarcat pe frontoane dar si pe laterale, insemnele cramelor, frizele cu struguri, dar si unele stucaturi cu caprioare si vanatori, semn al bogatiei zonei in vanat.

Pentru mine a strabate asemenea locuri este mai mult decat o delectare si o placere, este si un prilej de a cunoaste si de a intelege mai bine ceea ce s-a intamplat in timp, in apropierea locului in care m-am nascut. Sunt fascinat de istoria caselor, a satelor, de povestile legate de fiecare loc in parte. Imi place sa si arat ceea ce am vazut, poate altii sunt la fel ca mine si asa vor gasi niste locuri care sa le ofere placerea si bucuria de a le  descoperi.
































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In inima Transilvaniei, la Casa Buna. 17 - 19 iulie 2020
« Răspuns #12 : Miercuri, 09 Septembrie 2020, 07:41 »
Ati ajuns in aceasta excursie si la Calnic, o adevarata bijuterie medievala. Am scris despre locul acela un scurt subiect, si am prezentat si cateva fotografii pe care le-am facut duminica, acolo. Puteti citi cu CLICK pe link: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3237.0.html