Autor Subiect: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.  (Citit de 7904 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
21.09.2020
 Au aparut 2 locuri din renuntari.



Pentru ca aceasta actiune are loc intr-o perioada cu restrictii din partea autoritatilor, va rugam sa cititi si sa va insusiti ceea ce este comunicat in highlight pe prima pagina a forumului, dar si pe site:
https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html

b]Tarif[/b]: 695 lei/persoana, demipensiune. Cazare in camera dubla, cu inca o persoana.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/toamna-de-vis-apuseni-la-marea-dintre-munti-24-27-septembrie-2020/

Check in  24 septembrie 2020
Sosire:   27 septembrie 2020

Cazare: 3 nopti Pensiunea Ana&Irina Belis 4* https://www.pensiuneana.ro/ro/camere-cazare-belis/

Numar de locuri: 38

Servicii incluse:
•        cazare 3 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•        3 x mic dejun
•        3 x cina (contine felul de baza + desert).
•        transport din Cluj - Napoca
•        transport zilnic, zonal, cu plecare si revenire in Belis
•        ghid local autorizat pentru acces pestera
•        insotitor de grup pentru toata perioada excursiei

Nota: meniurile de cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam nu ne solicitati variante. Cu o luna inainte de plecare vom comunica aici pe forum meniurile pe fiecare zi in parte

Servicii care nu sunt incluse:
x           mesele de pranz
x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           transport pana la Cluj Napoca (pentru cei care vin din alte zone)*
x           altele decat mentionate la "incluse"

* Pentru cei care vin din Bucuresti, Iasi, Timisoara recomandarea noastra este sa vina cu avionul pana la Cluj. Este comod, rapid si mai ieftin decat daca am fi organizat transport cu autocarul de acolo. Zona Belis este extraordinar de frumoasa, in special toamna, cand culorile padurilor devin aramii. Merita tot efortul pentru a ajunge acolo...Excursia aceasta este o excelenta ocazie de a vizita zona de catune, de a face o incursiune in universul satelor de la capatul lumii, de a va delecta privirea cu imagini de vis...

Insotitor de grup din parte Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122 214

Program:

Joi 24 septembrie 2020 Plecare din Cluj Napoca ora 12:00. Locul de imbarcare, numarul de telefon al soferului, vor fi comunicate cu 2-3 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum. Ne imbarcam in microbuz si plecam spre Rachitele, sa vedem Cascada Valul Miresei. Din culmile de granit ale Vladesei, de sub piramidele stralucitoare de calcar ale Pietrelor Albe, pornesc la vale paraie cristaline care isi unesc puterea pe Valea Stanciu intr-un suvoi vijelios care se pravaleste cu furie intre Stancile Lespezi, dand nastere celei mai frumoase cascade din Muntii Apuseni: Cascada Valul Miresei numita si Cascada Rachitele. Are trei trepte de cadere a apei (5m, 8m si 34m) si este reprezentativă pentru Munţii Apuseni. Aşezată la graniţa cu parcul natural Munţii Apuseni, oferă privelişti extraordinare. Are o poveste emoţionantă - legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci chiar în ziua nunţii sale, iar voalul i-a rămas agăţat. Nuntaşii au plâns-o pe mireasă, iar din lacrimile lor s-a format cascada.





 traseul cu autocarul pe ruta Cluj - Rachitele - Belis (cca 130 km)

Viiztarea se va desfasura astfel: in satul Rachitele intram pe drumul de acces spre cascada Valul Miresei, 5 km si lasam autocarul in parcarea amenajata, De aici, pornim pe jos 1 km pe  Valea Stanciului, intram intr-o portiune de chei din care incepem sa auzim zgomotul facut de caderea de apa si in scurt timp ajungem la una dintre cele mai frumoase cascade din Apuseni. Dupa o pauza pentru fotografii, urcam prin spatele cascadei pana la Vf Lespezi, un punct de belvedere cu deschidere spre Valea Stanciului, Falezele de Granit, Platoul Vladeasa si minunata cascada Valul Miresei. Ne intoarcem la autocar, urmand poteca pe creasta calcaroasa a Vaii Stanciului, coboram in padure, trecem pe  langa intrarea in Pestera Mica a Lespezilor si dupa o coborare mai abrupta ajungem in drumul principal.
Traseul este mediu ca efort si are aprox. 3,5 km

Din Rachitele plecam spre Belis (ajungem in jurul orei 18.00. Check - in, cina

Vineri 25 septembrie 2020 ZIUA DRUMETIEI. Traseul pe care o sa-l parcurgem: Belis - Fantanele - Barajul Fantanele - Poiana Marchis - Dealul Copcea - Statiunea Belis - Fantanele. 
Lungimea: 8,5 km
Durata: cca 3,5 ore
Marcaj: punct rosu
Este un traseu in circuit ce presupune urcarea prin padure si traversari prin rau, prima oprire fiind la Poiana Ciunca. Tineti va rog cont sa aveti echipament complet de munte, ceea ce v-am descris si prezentat.

Lacul Fântânele



Mărginit la nord-vest de Masivul Vlădeasa, care domină cu creasta sa pronunţată (1836m) întreaga regiune, la sud-vest de Munţii Bihor - cei mai spectaculoşi prin varietatea fenomenelor carstice prezente (unde regăsim, printre altele, izbucurile,ponoarele, peşterile şi avenele), la est de Munţii Gilăului -  situaţi între izvorul Crişului Repede şi valea Arieşului, iar la sud de Muntele Mare - un uriaş bloc de granit şi totodată cel mai vechi masiv din Apuseni (1826 m), Lacul Fântânele este, cu siguranţă, unul din cele mai spectaculoase destinaţii din Carpaţii Occidentali.

Lacul, proiectat pe cursul superior al Someşului Cald în perioada 1970-1974, a obligat oamenii comunei Belişului vechi să se strămute pe actuala localizare a satului. Cătune precum Milioan, Pleş, Dădeşti, Bolojeşti sau Giurcuta de Jos fac parte acum din trecut şi doar în verile secetoase, când apa lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moţi, evidenţiindu-se ruinele fostei biserici din Beliş, care au devenit reper istoric şi, bineînţeles, turistic



Beliş - satul de sub ape
Nu există documente care să ateste originile comunei Beliş, însă aceasta a fost menţionată pentru prima dată în documentele oficiale în anul 1737.

Istoria satului înghiţit de ape începe în secolul XIV, când s-a construit biserica şi sfârşeşte în anii '60, când conducerea ţării a decis construirea unui baraj care urma să acopere satul cu 60 de metri de apă. Biserica satului era vizibilă de orinde te uitai, fiind construită pe o măgură, iar casele locuitorilor moţi erau construite în jurul acesteia.

Astăzi, după atâtea secole de la construirea ei, în perioadele de secetă, când apele lacului care au acoperit-o scad, se ivesc turlele bisericii care rezistă, ca prin minune. A fost singura construcţie care nu a fost mutată, lăcaş de cult încărcat de istorie. Când au fost nevoiţi să plece, moţii au smuls icoanele, altarul şi ferestrele şi au luat cu ei tot ce se putea lua dinăuntru, în speranţa păstrării măcar a valorilor spirituale. Casele oamenilor, însă, nu au rezistat apelor.

Atunci cand apa din lac este scazuta, biserica satului si cateva alte constructii adiacente din piatra se ivesc, amintind de catunele ce erau odata acolo...


Scafandrii spun că lacul este atât de întunecat, încât, chiar şi în zilele senine, nu poţi vedea mai mult de trei metri în jur, iar când apele ajung la buza malului, până la vârful bisericii trebuie să cobori 15 metri.

Dupa amiaza este de relaxare, de plimbare in zona lacului Belis. Cina o luam la pensiune.



Sambata 26 septembrie 2020 ZIUA CATUNELOR, A SATELOR DE LA CAPATUL LUMII. Descoperim farmecul satelor din muntii Apuseni, a caselor imprastiate de dealuri, a gospodariilor incremenite in timp.





Dupa micul dejun, ne imbarcam in microbuze si plecam pe Transursoaia, un drum spectaculos ce pleaca din Belis si strabate padurile si satele motesti Poiana Horea, Matisesti, Horea si ajunge la Albac.

Noi oprim in Horea de unde incepem sa  exploram catunele cocotate pe munte, risipite printre paduri si fanete.
Urcam la  Casa Memoriala Horea din Fericet si la frasinul care se spune ca l-a plantat chiar el, luam masa traditionala pe malul apei la Casuta din Povesti si mergem  la Dambul lui Gaf sa aflam povestile pline de haz si talc care au facut inconjurul lumii si au ajuns sa fie scrise si in New York Times.

Spre seara ajungem la pensiune. Cina si un pic de muzica!
Total zi cca 120 km (2 ore si jumatate de mers cu masina)

Duminica 27 septembrie 2020 Mic dejun relaxant, povestile de final si pornim spre casa.  La intoarcere mergem pe alt traseu decat la sosire, asta pentru a vedea alt loc minunat, Lacul Tarnita.



Deci Belis – Somesul Cald – Somesul Rece – Lacul Tarnita – Gilau – Cluj-Napoca. Total 75 km cca 2 ore de mers cu masina. Ajungem la Cluj in jurul orei 14:00.



Este o excursie - eveniment ce combina plimbarea in natura, cu vizitarea unor locuri unice si inedite, cu petrecerile de seara, prilej extraordinar de va cunoaste, de a comunica, de va face noi prieteni. Iar pentru cei din Cluj si zona, o ocazie speciala pentru a-i cunoaste pe cei din jurul vostru, pentru a se putea crea un nucleu care sa ne permita sa organizam plecari de acolo. Accentuez insa, nu este neaparat o actiune zonala, este deschisa tuturor celor din tara!

Echipament. Zona muntilor Apuseni este una umeda, iar toamna vine cu culorile ei minunate, dar uneori si cu ceva stropi. Apoi ganditi-va ca sunteti la munte, ca urcati, ca va plimbati in natura, deci trebuie sa aveti la voi:

•        rucsac de cca 20 litri, in care sa aveti zilnic apa, pelerina, o bluza-doua de schimb daca va e rece sau cald, ceva de rontait pentru energie si linistit foamea
•        gheata de munte (nu de oras, nu cizmulite, nu adidasi, pentru ca alunecati, asa cum au patit cei care nu au tinut cont de sfaturi, si aveti de suferit...)
•        pantalon lung elastic, care sa va permita miscarile
•        tricouri si bluze termice (se gasesc la magazinele de sport, daca nu stiti ce sunt intrebati acolo si veti fi indrumati)
•        ceva de protectie pentru cap (sapca, bandana)
•        lampa frontala sau lanterna, pentru intrarea in pestera

Locatia are centru spa! Nu uitati de costumul de baie si de slapi. Va recomand daca aveti, sa luati si un halat de baie cu voi...

Locatia este noua pentru noi cei din Singles Camp, la fel si zona in care este amplasata. Este prima oara cand organizam un eveniment la Belis.
Pensiunea dispune de:

- centru spa,

- teren sintetic (se poate juca fotbal sau tenis),

- foisor,

- spatiu verde

- restaurant

V-o prezentam in imagini:





















:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #2 : Marți, 04 August 2020, 23:10 »
Buna seara!
Din motive de sanatate sunt nevoita sa renunt la actiune.
Daca doreste cineva sa mearga avansul e achitat.
0754553353 adresa de mail
win.gabriela@yahoo.com




Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #3 : Miercuri, 05 August 2020, 14:30 »
La aceasta excursie din cauza nr mare de solicitari si a ocuparii capacitatii de cazare in acest moment deocamdata am inchis  rezervarile.
Exista pe lista noastra citeva persoane care s-au mutat cu avansul de la excursia din 29 aprilie -03 mai la aceasta si la care vin cu rugamintea sa-si reconfirme locul .
Daca vor exista renuntari atunci vom anunta pe forum locurile libere ramase .


Multumim.

Offline DanaDumitrascu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Buna dimineata ! Daca renunta cineva , eu imi doresc mult sa particip. Nr . meu de telefon este 0730 477 522. O zi frumoasa sa aveti !

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
LOCUL MEU A FOST PRELUAT DE DANA DUMITRASCU
DISTRACTIE LA MAXIM VA DORESC.!

Offline Bcool

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Buna tututor. As dori sa particip la acest eveniment. In cazul in care renunta cineva iata nr. meu de telefon: 0753030572. Multumesc anticipat. Cristina

Offline Nelu M

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #7 : Miercuri, 12 August 2020, 12:58 »
Salutare tuturor !Doresc și  eu să particip în această excursie.Dacă cineva renunță,rog ,să mă contacteze(tf 0732658941).Mulțumiri anticipate!Nelu M.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #8 : Miercuri, 12 August 2020, 18:08 »
Stie toata lumea ca mai avem o excursie in Apuseni (dar in zona de Tara Motilor), nu-i asa? Acolo mai sunt 2-3 locuri. Este la sfarsit de august. O gasiti aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/vara-tara-motilor-apuseni-27-30-august-2020/

Offline Florina Roman

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Salutare! Aș dori să particip la ACEST eveniment. În cazul în care renunță cineva iată nr. meu de telefon: 0745772712. Multumesc anticipat. Florina

Valentin_BV

  • Vizitator
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #10 : Luni, 17 August 2020, 23:04 »
Daca mai renunta cineva, sunt interesat, as fi parca al treilea pe lista de preluare renuntare.

0727 390 056 .

Multumesc.

Offline Ramona Revencu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #11 : Vineri, 11 Septembrie 2020, 14:20 »
Buna ziua, grupul vesel! Intrebare si rugaminte pt Lidia, insotitorul nostru de grup :love:

Eu si prietena mea (Luminita Ciobanu) venim in data de 24 sept din Bucuresti cu avionul, care aterizeaza in Cluj la ora estimata de pe site ul co.aeriene la ora 11:40. Stiu ca intalnirea in Cluj cu grupul pt plecarea catre Belis va fi la ora 12:00 (asteptam si comunicarea locului exact de intalnire).
Rugaminte: in cazul in care eu si Luminita vom lua un taxi din aeroport pana la locul de intalnire in oras si nu vom ajunge chiar la ora 12 (nu stiu care e distanta de la aeroport pana in oras), se poate devansa un pic ora de plecare (sa zicem 12:15, 12:30?).

Multumim frumos, tinem legatura! Abia astept sa ne revedem!

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 12 Septembrie 2020, 10:56 »
Buna ziua, grupul vesel! Intrebare si rugaminte pt Lidia, insotitorul nostru de grup :love:

Eu si prietena mea (Luminita Ciobanu) venim in data de 24 sept din Bucuresti cu avionul, care aterizeaza in Cluj la ora estimata de pe site ul co.aeriene la ora 11:40. Stiu ca intalnirea in Cluj cu grupul pt plecarea catre Belis va fi la ora 12:00 (asteptam si comunicarea locului exact de intalnire).
Rugaminte: in cazul in care eu si Luminita vom lua un taxi din aeroport pana la locul de intalnire in oras si nu vom ajunge chiar la ora 12 (nu stiu care e distanta de la aeroport pana in oras), se poate devansa un pic ora de plecare (sa zicem 12:15, 12:30?).

Multumim frumos, tinem legatura! Abia astept sa ne revedem!

Buna, Ramona! :) Aeroportul este la 9 km de centrul orasului. 20 - 30 min cu un taxi.  Cand voi sti locul de unde plecam cu autocarul, revin cu inormatii. Gasim noi o solutie sa nu va lasam in Cluj :thumbup:
 

Offline Ramona Revencu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 12 Septembrie 2020, 18:15 »
Multumim frumos, Lidia! :smitten: Sa ne revedem cu bine, cu chef de distractie si voie buna! si ... pregateste boxa ;)

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Toamna de vis in Apuseni. Marea dintre munti. 24 - 27 septembrie 2020.
« Răspuns #14 : Joi, 17 Septembrie 2020, 15:23 »
17.09.2020
A aparut un loc disponibil intr-o camera dbl la femei.
Pentru ocuparea acestuia va rog sa va adresati agentiei pe e-mail office@bonvoyagesibiu.ro.