Autor Subiect: Calator al lumii si timpului  (Citit de 3878 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Calator al lumii si timpului
« : Joi, 27 Februarie 2020, 09:21 »
Calator al lumii si timpului

Suntem diferiti, avem asteptari diferite, avem motive si feluri diferite de a ne bucura, iar modelul si forma in care percepem, intelegem si ne manifestam fericirea este una absolut personala.

Ne incanta lucruri diferite, avem surse si repere individuale pentru fericire, la unii este provocata de lucruri simple, la altii e nevoie de unele complexe.
Strict ca definitie, spunem ca o persoană este fericită atunci cand are stari de emoție pozitiva, cum ar fi bucuria si satisfactia, cand are momentele de plăcere.
Unii simt starea de fericire atunci cand danseaza, altii cand canta, altii cand din mainile lor iese ceva deosebit, altii cand copilul le intra la scoala, altii cand prind un peste mare, altii cand reusesc sa ajunga pe un varf de munte, altii cand simt iubirea cuiva, altii cand calatoresc...Sunt mii si mii de motive si lucruri care ne pot face fericiti...Doar sa vrem...

Exista oameni care au aparent tot ce ar putea sa-si doreasca cineva si totusi nu sunt fericiti, sunt altii care nu prea au motive de bucurie si totusi ii vezi radiind de veselie. Depinde deci de noi, de asteptari, de repere, de cat de mult ne dorim sa fim fericiti...

Eu am gasit mereu fericirea in lucruri simple, apropiate si foarte accesibile. Nu mi-am dorit vreodata ceva extravagant, nu am avut nevoie de ceva complicat ca sa ma bucur si nu mi-am creat in minte un model al fericirii.

Daca ies pe un camp, gasesc cateva flori care sa-mi bucure privirea, daca trec pe o strada sunt incantat sa vad culori, sa descopar fizionomii, comportamente, oameni. Cand ajung la o mare ma simt emotionat sa vad valurile cum ajung la tarm, vuietul apei, iubesc rasaritul si asfintitul, sunt fericit cand apare si dispare soarele. Muntii, cascadele, padurile, lacurile, pasarile, animalele, toate astea ma incanta, ma aduc intr-o stare minunata.

Sunt impresionat sa vad panorame, locuri inedite, sunt fericit cand pot sa aflu lucruri noi, cand cineva imi explica ceva interesant, cand am ocazia sa intalnesc oameni cu adevarat deosebiti. Sunt fericit cand pot sa arat la randul meu, cand pot sa ajut, cand pot sa incant, sa bucur oameni.

Starea de asteptare si gandul unei calatorii imi dau o stare de emotie, iar cand pornesc si ajung pe un alt continent sau in locuri departate, am senzatia stranie ca incep un nou capitol din viata... Senzatia de libertate, perceptia noului, incursiunea in sine, aduc sublimul.

Sunt bunic, am o replica in miniatura, ma pot vedea cu cincizeci de ani in urma...Alergand prin curte, batand mingea pe strada, scaldandu-ma si pescuind cu prietenii, necajind dar si incantand profesorii la scoala... Da, si amintirile sunt o forma de fericire...Cu conditia sa te gandesti doar la cele frumoase...

Va doresc sa fiti fericiti, sa nu lasati lucrurile care pot aparea rele in jur sa va afecteze, ganditi-va doar in fata, la frumos, la clipele minunate ce au sa vina, la primavara, la ce aduce ea in suflet...Viata merge mai departe indiferent de ce intalneste in fata, stie sa renasca, stie sa ofere fericire!