S-a facut o extindere de locuri, prin inchirierea unei locatii invecinate.
Tarif: 540 RON/ persoana - cazare in camera DBL
Rezervari:
https://www.singlescamp.ro/eveniment/sarbatoarea-si-petrecerile-toamnei-marginimea-sibiului-18-20-septembrie-2020/Check in: 18 septembrie 2020 pana la ora 17.00
Check out: 20 septembrie 2020 ora 12.00
Cazare: Pensiunea Lacul de Argint 3*, Gura Raului jud.Sibiu
Insotitori de grup: Gigi & Samiza Cindea 0745/106526Servicii incluse:
• cazare 2 nopti, mic dejun inclus
• pensiune completa
• wellcome drinks
• entertainment
Servicii care nu sunt incluse in tarif:
x transport pana la destinatie
x alte bauturi si mancaruri decat cele prezentate in meniu
Programul va cuprinde la fel ca si la precedentele evenimente: pregatirea in fata voastra a zacustii, a magiunului de prune la ceaun, a muraturilor de iarna, a dulceturilor. Vom face must, vom rotisa un miel la protap, vom servi preparate la ceaun. Veti avea ocazia sa gustati mancarurile noastre traditionale: salata de vinete, afumaturi, ciolan fiert in zeama de varza, pastrama si bulz. De pe masa nu vor lipsi pita de casa, branza adevarata de Marginime, slanina afumata, ceapa rosie si bineinteles palinca, afinata, visinata, vinul si mustul.
Profil participanti: persoane vesele, carora le place sa petreaca, cu muzica si dans, care au dor de viata la tara, de peisaje, de un pic de miscare...Nu vrem cu noi persoane negativiste, bosumflate, carora nimeni nu le poate intra in voie, care au "placerea" de a face observatii, de a face comentarii, care sunt prea "pretioase" pentru noi...
Locuri: 28
Transport Participa persoane din toata tara, astfel incat este imposibil de asigurat sau organizat un transport in grupaj. Cu ce va putem ajuta este sa va transportam din Sibiu la Gura Raului si retur. Transferuri: vineri ora 13.00 din Sibiu (Parcarea Garii Sibiu, in fata bisericutei), duminica ora 12.00 din Gura Raului spre Sibiu. Cine doreste acest transfer trebuie sa ne comunice aici pe forum.
Motivatia actiunii. Recolta a fost intotdeauna un prilej de sarbatoare pentru oamenii din zona, sasi si romani deopotriva. Dupa ce bucatele erau adunate si duse in curti, incepea munca de depozitare si de conservare. Butile se umpleau cu prune si se astepta caderea podului, semnalul ca borhotul poate fi dus la cazan si transformat in minunata licoare. Strugurii erau zdrobiti, apoi storsi in teascuri, iar mustul coborat in beci si turnat in butoaie. Merele si perele de iarna se asezau frumos in patule, in timp ce crumpenele umpleau locurile de dedesub. Morcovii si patrunjeii se acopereau cu nisip, in ladoaiele mari din pivniti. Dovlecii dulci si bostanii umpleau surile inconjurati de legaturi mari de coceni de porumb. Podul inalt era plin pana la caprior cu fanul strans de cu vara. Porumbul inca in stiuleti era dus in podul casei si imprastiat sa se usuce.
Femeile incepeau sa fiarba in cazane mari de fonta, la foc domol de lemne, magiunul, mirosul dulce si placut al prunelor fierte ducandu-se pana hat departe. Gogonelele, varza si hreanul erau randuite frumos in borcane mari sau in buti. Finchenul oparit odata cu muraturile imprastia un miros intepator de mirodenie. Saramura pentru varza incepea sa fie pitrocita, adica miscata, pentru a se uniformiza in tot butoiul. Camarile se umpleau cu borcane de gem si compot, pivnitele de borcane cu muraturi. Lumea se pregatea de iarna. Mai ramanea ca spre Sf Nicolae sa taie porcul si sa-l afume.
Recolta insemna bunastare si siguranta. Cu camarile, pivnitele si podurile pline, putea veni orice iarna, cat de lunga. Lemnele erau pregatite si uscate din primavara si puse in sopru, nici cu caldura nu era vreo grija. Animalele aveau ce manca, stapanii ce bea si ce pune pe masa. Sarbatorile erau primite cu camara plina.
Ce vreau eu este sa refac un pic din atmosfera de pregatire de iarna, sa facem must, sa fierbem magiun, sa punem gogonele, sa coacem vinete, ardei, sa punem un batal la protap. Sa dansam, sa ne bucuram de zilele de toamna tarzie. Sa ascultam muzica, sa bem o palinca si niste vin in timp ce se rumeneste mielul la protap. Sa fie un prilej de intalnire si de bucurie.
Serile o sa fie cu dans si voie buna!
Programul nu va fi doar de mancat, baut, cantece si voie buna! O sa facem o plimbare pe plaiurile din jur, o sa ascultati cu emotie copiii de la CPO si daca vi se par interesante, povestile mele despre sasii si romanii din zona.
Dupa ce sase editii ale acestei sarbatori le-am organizat la Pensiunea Sibiel si dupa un an de pauza, am reluat incepand cu 2018 acest eveniment traditional in Singles Camp. Acum va fi a treia oara cand il vom face la pensiunea lui Adi, bucatarul pe care il aveam la Sibiel. Este o locatie cu care deja ne-am obisnuit, toata lumea il apreciaza, iar noi oragnizatorii revenim de fiecare data cu drag.
Meniu si mese incluse in tarif:Cina de vineri: Frigarui cu garnitura de legume la gratar si cartofi ardelenesti, salata de varza proaspata
Strudel cu mere
Apa minerla/plata
Vin Recas alb si rosu 0,500 ml/persoana
Pranz sambata: Ciorba de cartofi cu afumatura
Ceaun de vitel cu salata de castraveti murati
Balmos
Placinta de casa cu prune
Palinca,afinata, visinata, vinul casei, must
Apa minerala/plata
Cina festiva sambataGustari traditionale: ciolan de porc la cuptor, carnati la cuptor, muschiulet de porc impanat cu garnitura de papricas de ciuperci, fasole scazuta,cartofi sote si ardei cu rosii si smantana
Tort si sampanie
Apa minerala/plata
0,500 vin Recas, palinca, visinata, afinata, must
Intre mese: zacusca de casa, magiun de prune, slanina, branza, carnati, pita de casa, miel la protap.
De cumparat. La sfarsitul celor 3 zile de pregatiri de conserve, veti putea cumpara direct de la pensiune produsele pregatite: zacusca de casa, magiun de prune, heciumpeci (gem de macese). De asemenea daca v-a placut branza si slanina, puteti sa-i spuneti lui Adi si pana plecati de acolo va poate face rost de ceea ce comandati.
La Pastravaria Gura Raului, aflata la doar 500 metri de noi, se prepara pastrav afumat. Noi o sa mergem vineri dupa amiaza pana acolo sa va arat bazinele cu pesti si daca doriti, atunci e momentul sa comandati. Are nevoie de 2 zile pentru prepararea in afumatoare.
Este al XI-lea an in care organizam acest eveniment!
Fotografii de anii trecuti: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp:
https://bit.ly/2La4tA2Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.htmlConditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.
Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.