Autor Subiect: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021  (Citit de 8817 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Tarif: 1090 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/andaluzia-gibraltar-feeria-culorilor-19-26-iunie-2021
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 19 iunie 2021
Sosire: 26 iunie 2021

Cazari 7 nopti, dintre care:

Cordoba din 19/06/2021 pana in 21/06/2021 cu cazare la Hotel Eurostar Conquistdor****
Sevilia din 21/06/2021 pana in 23/06/2021 cu cazare la Hotel Cetina Sevilia ****
Linea de Conception din 23/06/2021 pana in 25/06/2021 cu cazare la Ohtels Campo De Gibraltar****
Malaga din 25/06/2021 pana in 26/06/2021 cu cazare la Zenit***

Numar de locuri: 20

Servicii incluse:
•   transport avion  Bucuresti Otopeni - Malaga si retur, bagaj de cala si taxe de aeroport incluse
•   transfer de la si spre aeroport
•   transport conform program, cu autocarul (cu exceptia zilelor cand se viziteaza Sevilla, Cordoba si Gibraltar)
•   cazare 7 nopti, hoteluri 3* si 4*, mic dejun inclus
•   ghizi locali in Sevilla, Cadiz, Jerez si Cordoba
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Zboruri Blue Air:
Bucuresti - Malaga 19 iunie 0B 125 OTP 07:00 AGP 10:10
Zbor: 4 h 10 min

retur:
26 iunie 0B 126 AGP 11:00 OTP 15:50
Zbor: 3 h 50 min


Nu sunt incluse:
x  asigurarea medicala/STORNO
x  taxa de oras la hoteluri (cca 1 euro/noapte). Se va achita individual la check out.
x  intrari si vizite optionale: Mezquita, Stanca Gibraltarului, Casa de Pilatos Sevilla, Metropol Parasol Sevilla, Catedrala Sevilla, Catedrala Malaga, Muzeul Picasso Malaga
x orice taxa, orice test solicitat la momentul desfasurarii actiunii, de catre Spania, Maroc, Marea Britanie
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Cindea Gigi 0745 106501

Profilul actiunii

tipul - mediu ca efort
particularitatile actiunii: Este o vacanta in tur, calatorim si avem program in fiecare zi, asta inseamna ca nu exista posibilitatea de program individual, decat cel indicat ca free time. Este o excursie de vizitare pe distante scurte, nu vom face decat putini kilometri cu autocarul, dar ceea ce trebuie sa stiti si pentru acest lucru pregatiti, ca o sa avem de parcurs pe jos aproape in fiecare zi distante de 8-10 km. Este o actiune activa, pentru persoane disponibile la efort fizic, care-si doresc sa viziteze obiective, locuri, nu din autocar, nu din sightseeing tours, ci cu ragaz, la pas. Va recomand sa veniti pregatiti cu incaltaminte si imbracaminte potrivite acestui gen de excursie, pantofi sport sau chiar trekking cu talpa aderenta, flexibila. Programul este foarte dens, o sa vedeti o multime de lucruri minunate si nu doar obiective propriu-zise. Fiind o actiune de socializare, in care ne dorim sa va cunoasteti, sa puteti interactiona, programul excursiei va cuprinde, la propunerea insotitorului de grup, seri la spectacole de calarie, de flamenco, la restaurante cu specific.
profil participant: persoane interesate de calatorie, pasionate de farmecul andaluz, active, comunicative, deschise, sociabile.

Program:

19 iunie 2021. Intalnirea pe aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza, la ora 04:30. Zbor de 4 ore si 10 minute:

0B 125 OTP 07:00 AGP 10:10 Zbor: 4 h 10 min

NU UITATI PASAPORTUL! Gibraltar apartine de UK, iar pentru intrare aveti nevoie de acest document.

NU INTARZIATI la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.

Regrupare: linia de ridicare a bagajelor din aeroportul Malaga. Va rog sa nu iesiti din aeroport, decat impreuna cu insotitorul de grup si ceilalti. Altfel pierdem timp pretios pentru a va recupera. Deci fumatori sau nerabdatori, aveti intelegerea va rog si ramaneti in zona benzii de preluare a bagajelor.

In aeroport vom fi asteptati de autocarul companiei cu care colaboram, imbarcare si plecam la Cordoba. 160 km, cca 2 ore si jumatate de mers cu autocarul. Daca totul decurge bine, la ora 14:00 ajungem la hotel. Check in hotel, refresh si spre seara iesim la o plimbare, cu program de vizitare. Cazare Cordoba

20 iunie 2021 Vizitam Cordoba. Cu ghid, pe interior: Mezquita si Juderia, apoi o plimbare in gradinile superbe ale Palatului Regal. Pranzul intr-un local tipic cordobez, iar dupa amiaza vizitam Palacio de Viana. Dupa, timp liber, cumparaturi, plimbare, fiecare ce alege.



21 iunie 2021 Dimineata Parasim Cordoba si ne indreptam spre Sevilla. Lasam bagajele la hotel, apoi vom avea o plimbare pietonala: Piata Spania, Parcul Maria Luiza, Universitatea, Palatul San Telmo, Arenal. Vizitam optional Arenal, iar in continuare timp liber si relaxare. Masa de pranz se va lua la alegere individuala, la unul dintre localurile din zona.

Pt cei care doresc sa continue vizitare, am sa le propun un traseu pietonal, care porneste de la Real Maestranza (Arenal) – traverseaza Plaza Nueva, pt a vedea Primaria (Ayuntamiento de Sevilla), apoi zona comerciala a Seviliei, pentru a poposi pret de o jumatate de ora la Coloanele lui Hercule, simbolul Seviliei. De la coloane, mergem sa vedem alte locuri simbolice al Seviliei, Muralla Almohade de Sevilla, Arco de Macarena si Basilica de Macarena.  In drum spre acestea o sa strabatem Calle San Luis, inima cartierului Macarena.

Vedem in seara si Parlamentul, apoi cu taxi share cost, ne intoarcem la hotel. Traseul pietonal are cca 3.5 km, tineti cont sa aveti incaltaminte sport, in care sa va deplasati usor.Dimineata Parasim Cordoba si ne indreptam spre Sevilla. Lasam bagajele la hotel, apoi vom avea o plimbare pietonala: Piata Spania, Parcul Maria Luiza, Universitatea, Palatul San Telmo, Arenal. Vizitam optional Arenal, iar in continuare timp liber si relaxare. Masa de pranz se va lua la alegere individuala, la unul dintre localurile din zona.

Pt cei care doresc sa continue vizitare, am sa le propun un traseu pietonal, care porneste de la Real Maestranza (Arenal) – traverseaza Plaza Nueva, pt a vedea Primaria (Ayuntamiento de Sevilla), apoi zona comerciala a Seviliei, pentru a poposi pret de o jumatate de ora la Coloanele lui Hercule, simbolul Seviliei. De la coloane, mergem sa vedem alte locuri simbolice al Seviliei, Muralla Almohade de Sevilla, Arco de Macarena si Basilica de Macarena.  In drum spre acestea o sa strabatem Calle San Luis, inima cartierului Macarena.

Vedem in seara si Parlamentul, apoi cu taxi share cost, ne intoarcem la hotel. Traseul pietonal are cca 3.5 km, tineti cont sa aveti incaltaminte sport, in care sa va deplasati usor.

22 iunie 2021 Sevilla. Vizitare pe interior, cu ghid, Catedrala Sevilla, ne plimbam pe imensele ciuperci din lemn, Metropol Parasol si apoi intram sa ne rasfatam ochii in minunata bijuterie mudejara, La Casa de Pilatos. Seara timp liber.



23 iunie 2021 La ora 08:00 parasim Sevilla, iar in jur de 10:30 ajungem la Jerez (cca 120 km). Avem o vizita pietonala de cca 2 ore in orasul vestit pe sherry-ul care se produce aici, apoi ne indreptam spre alt oras legendar, al Andaluziei: Cadiz. In drum, luam pranzul, la jumatatea distantei dintre cele doua orase.

Cu acelasi ghid vizitam Cadiz, pana in jur de ora 17:00.
Din Cadiz plecam spre Linia de Conception, avem inca 120 de km de facut. Check in la 19:00 si free time. Celor care-si doresc o iesire, le recomand sa mergem impreuna pe plaja.



24 iunie 2021 Pregatiti de drumetia pe stanca Gibraltarului. Lasam bagajele la hotel si mergem apoi sa vizitam Gibraltarul. Seara ajungem la hotel.



25 iunie 2021 Mic dejun, check out si la 08:30 plecam spre Malaga. In drum vizitam doua perle: Ronda si Setenil de Bodegas.





Ajungem dupa amiaza tarziu in Malaga, ne cazam si mergem intr-o plimbare pe traseul Picasso.

26 iunie 2021

Mic dejun, iar la ora 8:30, transfer la aeroport. Avem zborul:

26 iunie 0B 126 AGP 11:00 OTP 15:50 Durata: 3 h 50 min

Observatie: programul poate suferi modificari de program, determinate de situatii neprevazute.

Aveti nevoie de:

PASAPORT, cu valabilitate 6 luni, de la data intrarii in Gibraltar.

Bagaj: Va recomandam un bagaj de cala, in limita  impusa de compania aviatica si de posibilitatile fiecaruia de a-si transporta bagajul de la autocar pana in camera. Va informam ca o sa existe doar serviciul de incarcare si descarcare a bagajelor din autocar, dar transportul lor pana in camera nu este inclus. Uneori hotelurile pe care le alegem sunt in zone pietonale, in care accesul autocarului nu este permis, existand astfel posibilitatea ca pe anumite distante sa fie nevoie sa transportati pe role, bagajul.

Imbracaminte, incaltaminte: va recomandam sa aveti la d-voastra incaltaminte si imbracaminte potrivite pentru aceasta perioada a anului in Andaluzia si sa tineti cont de ceea ce am explicat in legatura cu parcursul pietonal zilnic plus drumetia pe Stanca Gibraltarului, unde trebuie sa fiti pregatiti ca pentru o drumetie montana.

Bani. Daca aveti un card cu care puteti retrage bani in strainatate, atunci bazati-va mai mult pe el. Nu luati multi cash la voi, pt ca o sa aveti permanenta lor grija. Sa-i puneti in seif la hotel, apoi sa nu-i uitati acolo, sa aveti teama sa nu vi fure in zonele aglomerate. Luati cu voi un tampon de 200 – 300 de euro si completati cand aveti nevoie. Cam cati sa luati la voi? Greu de spus, pentru ca fiecare are un anumit stil de cheltuit banii. Unii sunt mai largi la punga, altii sunt mai grijulii. Eu am sa va dau acum o idee de cat cheltui eu intr-o astfel de excursie.
In primul rand masa. Un pranz sau o cina, insotite cu un pahar de vin sau de bere, ajunge la cca 15 – 20 EURO. Socotiti pe zi, cca 40 EURO, deci in jur de 280 EURO. Apoi sunt optionalele: Mezquita (cu ghidaj) 18 EURO, Cavaleria Regala, spectacol de calarie si flamenco – 15 euro,  Alcázar de los Reyes Cristianos Cordoba – 10 euro, Stanca Gibraltarului 40 euro (depinde de optiune urcare cu funicularul sau excursie cu microbuzul), Casa de Pilatos Sevilla 12 EURO, Metropol Parasol Sevilla 5 EUR, Catedrala Sevilla cu ghidaj 25 euro, Catedrala Malaga 5 EURO, Muzeul Picasso Malaga 8 EURO. O sa mai apara 2 intrari de ordinul 2-4 euro la Ronda, asa ca pentru excursiile optionale, daca doriti sa participati la toate, luati in considerare in jur de 170 euro. Mentiune: tarifele prezentate sunt cele din 2019, este posibil ca in 2020 sa sufere modificari. Noi le-am postat aici pentru a va face o imagine de ansamblu. O sa mai mergem intr-o seara la flamenco, apoi mai sunt costurile de impuls: apa, fructe, dulciuri. Fara a lua in calcul costurile ce tin de cadouri, cumparaturi, eu zic ca ar trebui sa fiti pregatiti cu cca 500 euro.
Moneda in Spania este euro, asa ca va fi usor din acest punct de vedere…

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Alte cateva reguli si explicatii:

tin mult la respectarea orei de intalnire. Atat la check out-ul de hoteluri atunci cand plecam spre alta destinatie, cat si la obiective, am rugamintea sa-i respectati pe ceilalti si sa veniti la ora comunicata. Nu exista sfert academic, nu exista nici motivarea “nu am stiut la ce ora”, nici ca “asteptam ceva si nu a venit pana acum”. Trebuie sa avem intelegerea si sa respectam vacanta celorlalti, sa nu-i facem sa astepte nici macar un minut. Cei care au mai fost cu mine stiu, EU NU ASTEPT pe cei intarziati. Aceasta este regula in turismul international, ca plecarile sa se faca la orele comunicate. Asteptarile provoaca doar iritare in grup, o stare pe care mi-o doresc cel mai putin.

locul in autocar. Probabil ca ati mai fost in excursii cu agentii, cu alte forme de organizare de excursii si ati remarcat goana pentru un loc in fata. Va spun clar, asa ceva in Singles Camp nu exista. Adica nu permit. Nu exista locuri preferentiale, nu exista locuri pre-rezervate, nu exista fotolii ocupate pentru toata excursia. Singles Camp nu este doar o actiune turistica ci si una de socializare, vizeaza formarea unor relatii de prietenie intre participanti. Si intr-o prietenie nu poate sa exista goana pentru un loc in fata, facandu-ti loc printre sau pe langa ceilalti. Si nici pastrand acel loc cu caracter de permanenta. Regula la noi este ca locurile sa fie ocupate diferit in fiecare zi, dupa cum se face imbarcarea sau prin intelegere. Alte lucruri legate de calatoria cu autocarul:
• la incarcarea bagajelor in cala autocarului este posibil sa fie nevoie sa ajutati fiecare la bagajul care va apartine. Nu este obligatia soferului de a incarca bagajele! De aceea si pentru comoditatea manevrarii repetate a bagajului va recomandam un troller de dimensiuni cat mai mici, usor si cat mai simplu manevrabil (cel mai bun este sistemul cu patru roti peridoc – spinner).
• in autocar este interzis sa se urce cu cafea, sucuri desfacute, inghetata, produse care pateaza tapiteria fotoliilor
• in autocar este interzis sa se consume orice fel de mancare: sandviciuri, fructe, dulciuri, snack-suri si altele.
• la urcare, pentru ca este nevoie ca grupul sa fie numarat, va rugam sa va asezati imediat pe fotolii, sa nu va mai ridicati sau sa va mutati, astfel incat insotitorul de grup sa poata efectua rapid numaratoarea.
• nu lasati obiecte de valoare sau bani; nimeni nu este responsabil pentru astfel de valori.

repartizarea in camere. Se va face pe rand, luand lista de sus in jos, apoi de jos in sus, pentru a oferi tuturor un loc “in fata” la cazare. Camerele nu se aleg, nu cereti ceva special, pentru ca sunt camere atribuite grupului. Eu dau cheile sau cartelele, in ordine, nu ma uit, nu intreb la receptie unde sunt, cum sunt. Singura mea grija este sa ma asigur ca toata lumea are camera, ca serviciile sunt cele pe care le-a platit si comandat de noi. In ceea ce priveste colegul de camera, tineti cont ca acea persoana a asteptat poate un an de zile sa vina in aceasta vacanta si ar fi pacat sa-i afectati calatoria cu tabieturi suparatoare, cu pretentii, cu lucruri care il deranjeaza. Porniti de la ideea ca sunteti in camera cu un prieten pe care trebuie sa-l respectati.

masa la restaurante. La fel ca in majoritatea excursiilor eu fac doar recomandari. Unora le poate placea de exemplu “rabo de torros” altora nu. Unii sunt innebuniti dupa paella, altii nu pot sa o vada. Asa ca mergem la localuri pe care le cunosc, dar decizia de a comanda este a fiecaruia dintre voi. Nu vreau si nu-mi place cand recomand ceva si lumea sa stramba. Asa ca ma feresc sa fac sugestii…Doar recomandari si in masura in care cunosc bine bucataria locala.

deplasarile pietonale Este o actiune activa, avem destul de mult de mers pe jos in aceasta vacanta. Sunt multe zone care nu pot fi vizitate altfel. Nu ai cum sa mergi la patio-uri decat pe jos, nu le poti vedea decat asteptand rabdatori la rand, deci stand in picioare, in catedrale nu se poate intra cu autocarul  :), in parcuri de asemenea plimbarea se face pe jos. Deci pregatiti-va de mers, iar acolo in situatia in care sunteti depasiti fizic, comunicati-mi pentru a va da indicatiile necesare pentru free time si revenirea la hotel.

in timpul ghidajelor va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup…Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

Daca veniti deschisi si doritori de a vedea, de a va distra este superb. Va asigur ca o sa va simtiti grozav. Daca insa sunteti o persoana careia nu-i plac regulile de grup, care vrea mereu altceva, care are de facut comentarii, atunci e clar ca nu veti fi foarte fericit(a) cu noi. Si nici noi cu d-voastra. Lumea din grup de obicei are un efect de arici si va scoate usor, usor in afara. Nimeni nu are chef ca in vacanta sa asculte tot felul de lamentari, de plangareli, de prostii…Oamenii au nevoie sa se destinda, sa se simta bine, sa se distreze…Si nu pot in prezenta cuiva negativ…

Numarul meu de telefon este afisat, la insotitorul de grup. Pe tot parcursul calatoriei o sa fie deschis, dar nu abuzati de el. Il am doar pentru situatii de urgenta, nu pt altceva. Imi doresc sa-mi spuneti Gigi, nu sunt atat de batran, incat sa va adresati altfel…Asa mi-e mai simplu, imi sunteti mai apropiati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 aprilie - 29 aprilie 2021
« Răspuns #1 : Luni, 02 Noiembrie 2020, 12:19 »
 :oops:

Dupa cum ati vazut, am schimbat perioada pe care v-o propusesem initial, sfarsit de aprilie. Motivul este decizia autoritatilor spaniole, de a re-institui starea de urgenta timp de 6 luni, pana la data de 9 mai 2021. In toata aceasta perioada, s-au impus restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, fiind interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă. De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice.

In conditiile existentei unor astfel de restrictii, este foarte clar ca deplasarea si conditiile de vizitare sunt afectate, de aceea am mutat perioada, intr-una in care consideram ca portile turismului se vor redeschide larg, iar excursia aceasta va putea arata ca o adevarata vacanta.

In acelasi timp am adaptat programul la noile conditii, tinand cont de asemenea si de cateva efecte si previziuni:

- nici festivalul florilor si nici fiesta din Sevilla nu se vor putea desfasura in luna aprilie, pentru ca restrictiile impuse anuleaza orice eveniment de acest fel. De aceea am condensat programul de vizitare si am introdus vizitarea a inca doua orase: Cadiz si Jerez de la Frontera
- desi sunt agentii care propun chiar si acum vacante in Zanzibar, Maroc, Mexic, etc, noi consideram ca riscul de calatorie in acele tari este destul de mare. Nu se fac testari, asistenta medicala este departe fata de cea din Europa, asa ca nu recomandam cel putin in perioada imediat urmatoare, calatorii in astfel de zone. De aceea am scos din program excursia optionala din Maroc, considerand ca o trecere a Mediteranei, va expune unor riscuri nejustificate.

Offline Roxana Teodorescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #2 : Marți, 22 Decembrie 2020, 16:54 »
Buna ziua, din pacate eu nu am primit pe email ultimele informatii referitoare la mutarea vacantei in Andaluzia pentru perioada 19 - 26 iunie 2021, insa urmaresc aproape lunar forumul. Deoarece am remarcat ca in ultima notificare pe forum grupul aferent acestei vacante este alcatuit din 20 persoane, banuiesc ca au fost persoane care s-au retras, insa as dori sa ma asigur ca ma aflu in continuare pe lista persoanelor care urmeaza sa plece in aceasta vacanta in Andaluzia, mentionez ca am confirmat ca sunt de acord cu mutarea vacantei pentru anul 2021 si am achitat integral excursia. Asadar cum pot sa aflu si sa mi se confirme participarea mea in cadrul excursiei in Andaluzia 19-26 iunie 2021? De asemenea am remarcat ca acesta excursie se va derula pe numai 7 nopti, initial era vorba de 9 nopti de cazare. As aprecia daca imi puteti oferi cateva lamuriri. Multumesc de asemenea si apreciez eforturile depuse pentru a putea mentine si onora excursiile chiar daca au fost necesare amanari. Va urez numai bine si astept cu nerabdare vacanta!!!
Un gand bun,
Roxana Alina Teodorescu.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #3 : Marți, 22 Decembrie 2020, 18:27 »
Roxana, nu am trimis inca un Email. Asta nu pentru ca nu ne-am facut timp, sau amanam, ci pentru ca Blue Air nu ne-a confirmat inca panoul de zboruri mutate pe anul viitor. Insistam zi de zi la ei pe toate canalele posibile, explicand ca la randul nostru suntem datori cu informari aduse celor care au rezervat pt 2020 si au fost de acord cu mutarea pe 2021. Ieri ni s-a promis ca in cateva zile o sa avem toate cele 10 grupuri rezolvate si mutate, cu orar de zbor precizat. Noi lucram non stop, doar in 25 dec , de ziua de Craciun nu o sa fim online, in rest suntem aici. Cum primim raspunsul lor imediat si transmitem. In rest totul e pregatit: autocar, hoteluri, ghizi. Doar confirmarea de zbor o mai asteptam.

Doresc sa te asigur ca TOATA lumea care a fost de acord cu propunerea noastra de mutare, este in continuare pe lista. Imediat dupa informare, la fel cum s-a procedat cu alte excursii amanate, Islanda, Zanzibar, Elvetia etc o sa primiti si o anexa la contract cu noua perioada, astfel incat sa fie totul in cadrul legal.

Offline Roxana Teodorescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #4 : Marți, 22 Decembrie 2020, 19:42 »
Multumesc frumos Gigi pentru lamuriri si informatiile acordate.
Iti urez atat tie cat si intregii echipe SinglesCamp Craciun fericit, sarbatori cu lumina, pline de bucurie si un An Nou magic, cu multa deschidere si energie pentru tot ce veti intreprinde pe mai departe!!!

Sarbatori si ganduri minunate!
Roxana Alina Teodorescu

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #5 : Joi, 14 Ianuarie 2021, 10:39 »
Am primit tariful si programul de zbor pentru aceasta excursie, perioada este certa si confirmata. . Cei care doresc sa se alature grupului 2020, o pot face, inscriindu-se aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/andaluzia-gibraltar-feeria-culorilor-19-26-iunie-2021/

Sunt 3 locuri disponibile.

Precizari si explicatii pentru ca fiestele 2021 sunt la fel ca cele din 2020, anulate, am readaptat programul excursiei, astfel incat sa fie unul cat mai plin si interesant din punct de vedere turistic. Am tinut cont de asemenea si de imprevizibilitatea unei calatorii peste mare in Africa, este foarte greu de intuit ce va fi atunci, in Maroc, daca se poate ajunge acolo, daca nu vor fi restrictii la intoarcerea in Spania. In plus eu personal nu am nici o incredere in situatia reala, epidemiologica in tari altele decat UE, UK, Norvegia, Elvetia, SUA, Australia, Japonia, Vietnam.

Sa mergi intr-o tara in care nu se fac testari, in care accesul este liber si nerestrictionat pana la urma este ok daca decizia este personala si asumata, dar daca ea implica si determina si pe altii, eu o consider iresponsabilitate. Una egoista. Am mai scris, multi m-au intrebat de ce nu am organizat, la fel ca alte agentii, excursii in aceasta perioada in Zanzibar, in Dominicana, in Maldive, in Egipt; raspund inca o data si aici: am discutat, am legaturi destul de bune cu oameni de acolo si mi-au spus cat se poate de prieteneste: "aici nu se fac testari, nu stim care este situatia reala, in plus vin o multime de rusi care nu trec prin nici un filtru medical. Este un risc destul de mare de infectare". In conditiile in care stiu acest lucru, cum as putea propune unor oameni sa mearga acolo?

Sa revin acum la modificarile aduse excursiei. Scurtand cu o zi excursia, s-au redus si din costuri, astfel ca noul tarif este mai mic. Diferenta de 60 de euro, urmeaza sa o contabilizam si sa o folosim pentru fiecare, la optionale.

Pentru a echilibra programul de excursie, in locul fiestelor, am introdus vizitarea a doua orase, in care am mai fost cu Singles Camp si care au placut atunci mult: Jerez, orasul cherry-ului si Cadiz, cea mai veche asezare si port al Andaluziei. In drumul nostru intre Sevilla si Linea de Conception (Gibraltar) ne oprim la Jerez, ne intalnim cu ghidul local, facem o plimbare in oras, iar pe traseul spre Cadiz o sa luam pranzul. La Cadiz o sa avem acelas ghid, o sa fie o plimbare la pas, insotita de explicatiile lui.

Pana atunci multi dintre voi o sa fie vaccinati, categorie in care cel mai probabil o sa fiu si eu, depinde de programarea care o sa mi se dea. Cei vaccinati cu siguranta ca vor calatori atunci fara probleme si restrictii, pentru ceilalti insa, este posibil sa fie nevoie de un rezultat negativ la testarea COVID. Mai sunt insa 5 luni pana atunci, lumea o sa se deschida incepand cu martie-aprilie si apoi treptat, treptat restrictiile internationale de calatorie vor fi eliminate. Speram cu totii intr-o evolutie pozitiva a lucrurilor, inceputa odata cu vaccinarea.




Offline Roxana Teodorescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021, 08:21 »
Super!  *|*
Multumim Gigi 😁

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #7 : Miercuri, 10 Martie 2021, 15:40 »
Spania se pregateste si ea pentru ceea ce am prognozat si am scris acum 2-3 luni aici pe forum, referitor la green line: a anuntat ca ar putea sa inceapa sa folosească pașaportul de vaccinare incepand cu luna mai:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/spania-ar-putea-incepe-sa-foloseasca-pasaportul-de-vaccinare-din-luna-mai-1465487

Dau sfatul, la fel cum am facut-o peste tot acolo unde am avut ocazia, ca in situatia in care vreti sa faceti in 2021 o vacanta in afara tarii, sa va vaccinati. In acest fel evitati riscul de a nu va iesi testul negativ si a va compromite in acest fel excursia dorita; evitati de asemenea posibilitatea unei carantine atat la plecare cat si la sosirea in tara. Nu se stie fiecare tara ce restrictii o sa pastreze, ce o sa impuna, dar e clar ca directia aceasta este, sa se faciliteze calatoriile celor vaccinati.

Nu sunt apostolul vaccinarii (sper ca orice om rational intelege topicul frazelor mele), nici nu mi-am facut un scop sa conving lumea sa se imunizeze in acest fel, ceea ce fac eu este DOAR sa recomand, sa informez si sa transmit anumite previziuni ce se contureaza ca posibilitati de calatorie. Subliniez si precizez asta pentru ca am avut surpriza ca pe fb sa fiu "luat tare" ca si cand eu as fi responsabil de masurile, de restrictiile sau din contra de facilitatile guvernelor.

In martie si aprilie sosesc in tara in jur de 6 milioane de doze, ceea ce inseamna cu decalajul de rapel, cca 4 milioane de vaccinati. Se apreciaza ca la sfarsitul lunii aprilie vom avea in Romania minim 4 milioane de persoane care au luat ambele doze (acum sunt 1.3 milioane). Parerea mea este ca o sa gasiti locuri incepand cu 15 martie odata cu deschiderea platformei pentru persoanele din grupa III. Poate este nevoie de un pic de insistenta, perseverenta si rabdare dar consider eu, o sa puteti prinde un loc daca va doriti asta.

Si tot o parere personala: in final, o sa ramana un procent foarte mic de persoane care nu se vaccineaza. Deci mai devreme sau mai tarziu aproape toata lumea are sa se vaccineze...O sa fie tot felul de masuri de ridicare a restrictiilor dar care o sa se ia doar pentru cei vaccinati. Nu se va putea intra pe stadion, nu se va putea participa la spectacole, la evenimente mai mari, etc daca nu esti vaccinat. O sa vedeti ca aceasta o sa fie politica statelor...

Offline Roxana Teodorescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #8 : Miercuri, 10 Martie 2021, 18:48 »
Multumim Gigi pentru informatii! O seara frumoasa,!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #9 : Miercuri, 28 Aprilie 2021, 10:10 »
Ultima informatie despre accesul si posibilitatea de calatorie in Spania: https://m.hotnews.ro/stire/24765819

“ Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie , sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Valdés a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul - prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 - se va dovedi "fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă", scrie The Guardian, citat de news.ro.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi "va fi gata să primească vizitatori în iunie".



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #10 : Luni, 10 Mai 2021, 14:07 »
Cred ca deja ati vazut la tv, incepand de ieri Spania a ridicat starea de alarma, se poate calatori, se poate vizita. Colaboratoarea noastra din Cadiz imi scria ieri, extrem de fericita cat de bucuroasa este lumea pe strazi. Iata ce era ieri seara in cateva orase spaniole:







Sunt si eu extrem de emotionat, de fericit sa vad aceste imagini, sa stiu ca scapam de nebunia asta, ca putem sa ne intoarcem la o viata normala.

Am sa revin zilele urmatoare cu informatii despre conditiile de intrare in Spania. Astept comunicatul oficial si am sa-l postez aici.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #11 : Marți, 11 Mai 2021, 19:32 »
Postez mesajul meu de astazi, pe toate topicurile excursiilor externe apropiate, astfel incat sa va informati la ce trebuie sa va asteptati la plecarea, dar si la sosirea dintr-o calatorie in afara tarii.

Cititi aici ultimul mesaj (5)de la subiectul "Vaccinul anti-covid – un posibil pasaport de calatorie?" : https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #12 : Joi, 13 Mai 2021, 14:07 »
O veste buna referitoare la intrarea in Gibraltar: https://www.visitgibraltar.gi/covid-19.

Gibraltar is open to EU and British passport holders via the land border. Air travel will commence 17 May 2021
Tests are not required for arrivals at the land border and will not be required for air travellers* as from 17th May 2021 *for those arriving from the UK and have not been to any other destination in the 14 days prior to travelling.

S-a descris granita terestra intre Spania si Gibraltar, fara sa fie nevoie de test la intrare. Asta inseamna ca si acest ultim obstacol e trecut.

Pana la aceasta excursie eu am sa fiu plecat in alte doua, in Italia si Peru. Am sa revin doar in 17 iunie dimineata, astfel ca din 24 mai, atunci cand plec spre Sicilia, nu o sa mai am cum sa dialoghez aici pe forum cu cei inscrisi. La inceputul saptamanii viitoare am sa fac aici o recapitulare a problemelor, pentru a va fi usor si a avea toate informatiile stranse la un loc. Ma refer la:

- ora de intalnire pe aeroport

- documente necesare calatoriei

- ce trebuie sa aveti obligatoriu in bagaj

- conditii de intrare in Spania

- obiectivele turistice pe care urmeaza sa le vizitam si ce presupune intrarea la fiecare

- vizita in Gibraltar. Intrare. Funicular/microbuz. Trekking. Shopping. https://www.buytickets.gi/attractions/cable-car-gibraltar-6. One way ticket.

- mese de pranz si cina

- conditii de intoarcere in Romania

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #13 : Duminică, 16 Mai 2021, 16:26 »
Asa cum am promis, am compus un material informativ pentru aceasta excursie. L-am trimis tuturor celor inscrisi, pe Email-urile cu care s-a facut inscrierea in excursie. Daca nu l-ati primit, scrieti-mi cat de urgent, pt ca in perioada 23 mai - 17 iunie o sa fiu plecat. Vin in tara doar inaintea acestei excursii, tarziu pentru a va mai oferi informatii legate de calatorie. Adresa de Email: office@singlescamp.ro

Am adaugat o intrebare in Email, la care daca sunteti interesati de a vizita pe interior Catedrala Sevilia, e nevoie sa-mi raspundeti pana cel tarziu marti. Miercuri, pentru cei care mi-au raspuns pozitiv, o sa fac rezervare de bilete de vizitare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021
« Răspuns #14 : Luni, 17 Mai 2021, 16:47 »
O parte mare din cei inscrisi au raspuns cu privire la dorinta de a vizita pe interior Catedrala Sevilia, la randul lor le-am confirmat, fiecaruia in parte, ca miercuri o sa le rezerv biletul de intrare la Catedrala Sevilia. Daca nu ati primit confirmarea mea inseamna ca mesajul transmis nu ajuns in inbox, asa ca va rog sa-l retransmiteti.

A doua informatie este legata de accesul la hotelul Cetina 4* din Sevilla. Este ultracentral, foarte aproape, la cateva sute de metri de inima Seviliei. Intr-o astfel de zona accesul este foarte greu, autocarul nu poate intra pana acolo, asa ca vom fi nevoiti sa mergem fiecare cu bagajele 250 metri pana la hotel. Fiind o actiune activa, ma gandesc ca nu e pt nimeni o problema, dar daca este, trebuie sa stiu, pentru a va ajuta cu rezervarea unui taxi din aeroportul din Malaga.