Autor Subiect: Islanda, tara focului si a ghetarilor.  (Citit de 2489 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Islanda, tara focului si a ghetarilor.
« : Duminică, 24 Mai 2020, 11:54 »
Islanda, tara focului si a ghetarilor. A cascadelor uriase, a peisajelor epice.







Ultima frontiera a naturii virgine, ultimul loc de pe Pamant pe care s-au asezat oameni.

Au trecut doar 1100 de ani de cand cu totul si cu totul intamplator vikingii au ajuns acolo. Chiar daca este cel mai nou loc populat de om, Islanda a fost prima tara care a avut Parlament. În 930, primul Parlament din lume s-a întâlnit în ceea ce este astăzi Parcul Național Þingvellir, acolo unde falia tectonica ce separa Euro-Asia de America este accesibila vizitei. Nepamantean ce se intampla acolo, in fiecare an cele doua continente se mai indeparteaza cu cate 2 centimetri.



O tara a pacii, o tara care nu are armata, nici flota militara. O tara in care poliția nu poartă arme. Criminalitatea este extrem de scăzută, iar violenta este practic inexistentă.



O tara in care toata lumea face sport, desi 98% au internet...Un loc in care este interzis sa cresti ca pet șerpi, soparle, broaste testoase. O tara in care nu o sa fi sacait de vreun tantar, din simplul motiv pentru ca acolo nu traiesc acest insecte agasante...

Taram al povestilor cu troli si elfi, o tara in care un locuitor din zece a scris ceva...



Un loc binecuvantat cu nenumarate izvoare termale, ochiuri de apa calda in care se poate face baie pe perioada intregului an.



Pe campii de un verde nesfarsit, mii de caluti traiesc liberi si zburda fericiti. Se spune ca sunt din cea mai pura rasa din lume, una foarte adaptata la mediu. Sunt foarte musculosi, au coame bogate, par lung iarna si mai scurt vara.



Tara curcubeelor gigantice, un loc in care te poti bucura de intalnirea cu una dintre cele mai dragalase pasari din lume, cu puffinul.





Peisajele incremenite in gheta efectiv iti taie respiratia. Acolo realizezi cu adevarat cat de puternica este natura, cat de mici si neinsemnati suntem. Urcarea pe ghetar, este una dintre cele mai fabuloase momente pe care le-am avut in viata. Ocazii de a vedea si avea astfel de experiente sunt nenumarate in Islanda, pentru ca 11% din tara este acoperita de ghetari.





Din septembrie pana in martie, aurora boreala arunca pe cerul instelat valuri de lumina alba, verde sau violet, un spectacol nocturn fascinant. Cred ca este cea mai frumoasa rasplata pe care o poti primi cand dupa o asteptare de zile, de ore, esti rasplatit cu o noapte cu aurora...