Autor Subiect: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021  (Citit de 4733 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« : Sâmbătă, 25 Iulie 2020, 10:13 »
Tarif: 980 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/alpii-lacurile-si-castelele-bavariei-11-19-august-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 11 august 2021
Sosire: 19 august 2021

Cazari:

11/12 august   Lakeside77 3*  Podersdorf am See   
12/13 august   Fischwirtshaus Landmotel Die Donaurast 3*
13/17 august    Garmish Partenkirchen, Hotel & Gasthof Fraundorfer 3*
17/18 august    Anif,    Hotel Das Essigmanngut 3*
18/19 august    Lajosmizse, Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar 3*

Numar de locuri: 8

Servicii incluse:
•   transport pe toata perioada excursiei, cu microbuz de 8+1, plecare si sosire Sibiu
•   cazare 8 nopti, mic dejun inclus
•   insotitor de grup pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x      asigurare storno si medicala
x      alte mese decat cele prezentate
x      taxa oras
x      degustari de vin
x      intarea la castele, gondole, funiculare, alte obiective din program
x      costuri teste si certificari medicale, in situatia in care intrarea in tara de destinatie este conditonata de efectuarea unor testari
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Cindea Gigi 0745 106501

Profilul actiunii

tipul - mediu spre activ
particularitatile actiunii: excursie friendly, in grup mic, in circuit cu microbuzul. Este o vacanta intima, in grup mic, identica cu cea desfasurata in 2020 si a carei poveste in imagini si cuvinte o puteti urmari aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3176.0.html
profil participant: iubitor de natura, interesat de locuri speciale, de cultura, comunicativ, activ, sociabil, fara tabieturi deosebite. 

Program Bavaria

11 august. Plecare din Sibiu, ora 5:00, Parcarea Piata Garii, din fata bisericii. Un singur bagaj permis: troller cu dimensiuni maxime 60 x 35 x 25  si aditional un mic rucsac, in care sa aveti pregatite sandviciuri, apa, ceva de ploaie daca e cazul. Nu uitati sa aveti asupra voastra: cartea de identitate sau pasaport, cu valabilitate. Vom opri intr-o parcare civilizata, unde se poate servi pranzul rece pe care vi l-ati pregatit in bagajul de mana. Nu oprim la restaurant decat in jurul orei 17:00, cand ajungem la lac. Imbarcare microbuz, parcurgem traseul Sibiu – Deva – Recas – Arad – Nadlac – Szeget – Budapesta – Gyor – Andau. La Andau ajungem in jur de ora 14:00 si facem o degustare de vin la Andau, in Burgenland. Nu se poate servi masa, au acolo unde mergem doar branzeturi si mezeluri pentru degustari. Este un magazin foarte bun pentru a cumpara vinuri, recomand in mod special Blaufrankish Reserve 2018. Este un vin specific aici. Ca de altfel si Zweigelt, facut din struguri culesi tarziu.
Din Andau mergem spre lac, pana la Podersdorf am See, acolo unde la doi pasi de lac, o sa si innoptam.



12 august  Dupa micul dejun incarcam bagajele si pornim la drum. O zi lunga, cu o multime de lucruri de vazut. Distanta pe care o avem de strabatut nu este mare, vor fi in jur de 200 kilometri, dar pentru ca mergem doar pe drumuri secundare, o sa fim in microbuz cca 3 ore. Cu multe opriri, pentru ca asa cum va spuneam avem de vazut lucruri foarte interesante si frumoase.

Traversam Padurea Vieneza, cu o prima oprire la Baden, unde facem o plimbare prin Kurkpark, cu urcare pana la Belvedere.



Este o zona minunat decorata floral si intretinuta, iar dimineata este o adevarata placere sa te plimbi pe aleile ce trec pe langa statui, fantani, monumente inchinate lui Mozart si Beethoven.
A doua oprire va fi la Mayerling. Nu pentru mult timp, pentru ca nu mai este mult de vazut acolo. A ramas doar amprenta dramei care a zguduit pe vremea aceea nu doar imperiul, ci intreaga Europa.

O scena dintr-una dintre ecranizarile despre ce s-a intamplat la Mayerling:



Dupa Mayerling mergem la Tullin si trecem pe Podul Trandafirilor (Rosenbrucke) pentru a intra pe S5, unul dintre cele mai cunoscute si pitoresti drumuri europene: Österreichische Romantikstraße. De-a lungul acestuia o sa avem mai multe opriri, pentru panorame, pentru a admira frumusetea acelor locuri, dar si doua vizite:

Prima, la Krems an der Donau. Aici facem o pauza de 30 minute, o plimbare prin centrul orasului, apoi inapoi din port, de unde pleaca croazierele, pe malul Dunarii. De aici incepe practic Valea Wachau si adevarata Romantischer Strasee.  Sunt o multime de vii pe drum si livezi de caisi. La sfarsitul lunii iulie poti savura fructele pline de aroma care se culeg atunci.
A doua oprire va fi la Dürnstein, acolo unde se afla Domeniile (Domäne) Wachau. O crama – cooperativă reprezentând 250 de familii de podgoreni, care produce aproximativ 2,5 milioane de sticle pe an. Podgoria Kellerberg se afla pe un mozaic de terase din spatele cramei. Deasupra se afla ruinele castelului Durnstein, se poate urca pentru o panorama pana acolo. Sunt vreo 20 minute pe sens.

De la Durnstein continuam inca 50 km pe Valea Wachau, prin vii si cele 13 localitati pitoresti pentru care lumea alege sa vina aici. Pana la locul unde vom fi cazati avem 50 km, prindem apusul pe Dunare. Ne incheiem ziua, pe terasa pensiunii, savurand un vin si un peste…

Harta Valea Vachau:



Si un filmulet despre aceste locuri minunate:



13 august Mic dejun, fara graba, mai admiram o data Dunarea si pornim la drum, spre Garmisch-Partenkirchen. Ne vom caza intr-o pensiune in care ramane 4 nopti. Vom fi doar pe autostrada, apoi iesim de pe autobahn pentru o pauza si o plimbare pe malul lacului Mondsee. La terasa se poate servi un Aperol sau o cafea.

Continuam drumul si ajungem la lacul Tegernsee, un loc foarte cautat de munchenezi, unde facem o pauza pentru o plimbare pe malul lacului, masa si ceva timp liber pentru amintiri.



Ne continuam apoi drumul pana la un lac format pe raul Isaar. Este acolo un pod de unde o sa avem cateva panorame frumoase. Locul se numeste Sylvenstein Lake. Drumul nostru este pentru o vreme insotit de raul Isaar, cel care traverseaza Munchen-ul. Depasim Vorderriss, apoi Wallgau, urcam in rezervatie, pentru a  vizita 2 lacuri minunate, Walchensee si Kochelsee. Loc de oprire: Filmkulissendorf "FLAKE", tot acolo unde se afla o plaja verde...
La urmatorul lac, aflat foarte aproape, Hochelsee, o sa oprim la fel pentru a admira lacul si pentru un pic de recreere.



De acolo direct spre Garmish, cazare, refresh si daca ne ramane timp suficient iesim un pic in zona centrala, pietonala. 

14 august O zi in natura minunata a Alpilor Bavariei. Plecam spre Elbsee, avem o parcare langa lac si teleferic, iar de acolo urcam la Uriasul Germaniei Zugspitze, cel mai inalt varf din tara, cu o altitudine de 2962 m față de nivelul mării. Folosim telecabina dar si picioarele, o parte din zi o sa ne-o petrecem drumetim la inaltime.



Luam bilete combinate, Zugspitze si Alpspx, in 2020 costau impreuna 71 euro, in loc de 59 + 26 = 85 euro
Zugspitze este granita intre Austria si Germania, asa ca pe unul dintre culoare avem ocazia sa trecem dintr-o parte in alta din Bavaria in Tirol si invers. Niste placute indica granitele....
Exista mai multe platforme panoramice si exista posibilitatea de a ne plimba pe ghetar. Pana acolo avem o gondola pe un traseu scurt. De la ghetar coboram cu trenul pe cremaliera, care circula din ora in ora. Este o terasa mare la statie, putem sta tolaniti la soare si sa luam un ceai cu rom, un Spezi,  o cafea, o bere sau un Aperol.
La ora 12:30 o sa coboram de pe Zugspitze si ne indreptam spre Alpspx, unul dintre cele mai frumoase locuri de panorama pe care l-ati vazut vreodata. Mergem cu microbuzul pana la Breitenau, apoi pana la statia de urcare Kreuzeckbahn Cablecar Station.



Luam gondola mare, din dreapta, care urca direct la plaforma in x. Sus fotografii, plimbare, pornim apoi in drumetie. Este nevoie sa aveti un echipament sport de munte, in picioare pantofi gen trekking cu talpa aderenta. Nu uitati sa aveti cu voi un rucsac de cca 20 - 30 litri, in care sa aveti pregatita pelerina si o bluza de schimb. Pe cap sapca si daca e soare puternic e nevoie de crema de protectie. La Zugpitze dam de zapada, este rece si vant, deci chiar si manusile sunt potrivite, mai ales daca doriti sa va dati cu sania. Bluze musai cu gluga sau caciulita.

Pentru a ne omori foamea luam ceva cu noi sau gustam ceva la terase.

15 august
Astazi plecam mai de dimineata. Avem in plan sa vizitam doua castele: Castelul Linderhof si  Neuschwanstaein.





La intoarcere, intram sa vizitam Oberammergau, satul caselor pictate. O zi incarcata de frumos!



16 august
La 09:00 plecam la Riessersee, un lac situat în sud-vestul Garmisch-Partenkirchen. Lacul este cunoscut pentru ca a găzduit evenimente de patinaj rapid și 10 din cele 37 de jocuri de hochei pe gheață pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 1936. Oprim la un restaurant, facem un tur al lacului, vedem muzeul bobului. Acolo a fost celebra pista olimpica. Pe traseu o sa vedem mai multe imagini vechi.

Al doilea obiectiv: Cheile Partnach, un loc desoebit de spectaculos. Rucsac, musai pelerina pentru ca de pe stancile ce strajuiesc raul curge apa, in cateva dusuri usoare. Tot obligatoriu incaltaminte trekking in picioare pentru a nu aluneca, in multe locuri dam de zona umeda. Drumetia presupune cca 4 ore de mers continuu, cu o urcare de cca 300 de metri la iesirea de pe chei si apoi coborare destul de inclinata, pe o zona cu asfalt. Necesita efort fizic, nu este indicata persoanelor supraponderale, cu probleme de rezistenta la efort sau neantrenate.



Dupa amiaza free time.

17 august Mergem la Innsbruck (Ambras + centru), apoi la Wattens. Seara ajungem la Anif. Luam masa in sat, sunt 3 carciumi locale foarte dragute, dar la care trebuie sa facem rezervare din timp pentru ca sunt mereu pline.



18 august sambata Dimineata dupa micul dejun, la ora 8:30, punem bagajele in microbuz si in drum spre Budapesta,  oprim sa vizitam Hallstatt.



Ne plimbam in centrul vechi al satului, apoi putem urca la Skywalk, o platformă imensă aflată la 360 m deasupra solului, unde putem avea parte de una dintre cele mai frumoase priveliști pe care le-am admirat vreodată. Întregul lac se va arată în toată splendoarea lui, înconjurat de munți maiestuoși, la baza cărora se afla  un sat minunat pe care iți vei dori cu nerăbdare să-l descoperi. Experiența cu funicularul te va costa 18 euro/persoană, însă, așa cum am mai spus, a meritat din plin.

Dupa doua ore de plimbare prin unul dintre cele mai minunate locuri din Europa, dupa ce ne incantam privirile si ne relaxam mintea si picioarele, plecam spre locul in care o sa innoptam. Tatárszentgyörgy un sat aflat la 65 km de Budapesta. Va fi o zi de calatorie lunga, avem de facut cca 640 km, dar cea mai mare parte pe autostrada. Vom avea de stat in masina in total cca 8 ore. Apreciez ca lacazare vom ajunge in jurul orei 20:00, mergem intai pt masa, in timpul acesta eu iau cheile de la receptie si vi le imparte.

19 august duminica Drumul spre casa. De la Budapesta pana la Sibiu sunt 525 km, daca plecam la 9:30, in jur de 17:00 ajungem in Sibiu. Este o ora aproximativa, de reper, nu o luati ca sigura pentru ca pe drum pot interveni o multime de lucruri.

Ce o sa vedem in aceasta excursie:

Burgenland - o zona mai putin cunoscuta de turistii romani, dar foarte apreciata in special de vienezi. Este o importanta zona viticola, degustarea elixirului zeilor fiind alaturi de "Marea Vieneza", lacul Neusidlersee, principalele motive pentru care lumea merge acolo. Sate pitoresti, vii nesfarsite, mancare savuroasa, relaxare si tihna. De aceea o sa mergem si noi in Burgenland.

Baden, statiunea imperiala, ce pastreaza aerul special, rafinat si aristocrat al inceputului de secol XIX. O plimbare pornind de la impetuoasul Casino, prin parcul alaturat, urcand aleile va va conduce la cateva panorame superbe. Liniste, aer parfumat, o multime de culori...

Strabatand celebra si romantica Padure Vieneza ajungem la Mayerling, locul dramei care a zguiduit pe acea vreme intreaga Europa. In dimineata zilei de 30 ianuarie 1889, cei ce slujeau la castelul imperial de vanatoare din Mayerling, au descoperit in dormitorul mostenitorului tronului Austro-Ungariei, arhiducele Rudolf, corpul neinsufletit al acestuia si langa cel al amantei sale Maria von Vetsera. Doi tineri frumosi ce si-au sfarsit tragic povestea de dragoste si vietile lor.

Pe locul castelului de vanatoare Franz Joseph a construit o manastire, la care slujesc carmelitele. Pe locul dormitorului fiului sau se gaseste acum altarul bisericii manastirii. Nu este un loc pitoresc, nici foarte interesant, este mai degraba emotional. Asezarea romantica si povestea tragica a celor doi tineri este incarcata de emotie, asta daca esti un sentimental.

Drumul romantic austriac - Romantischerstrasse Oestereich Localitati pitoresti, cu casute colorate, strajuite de dealuri de unde vegheaza cate un castel. O minunata incursiune medievala, o calatorie de poveste care o sa se opreasca prima oara la  Krems an der Donau, pe malul Dunarii, de acolo de unde de fapt incepe adevaratul drum romantic austriac.

Dupa Krems intram pe Valea Wachau, una dintre cele mai frumoase și renumite regiuni din Austria. Vizitatorii din toată lumea vin aici să se bucure de peisajul pitoresc, patrimoniul cultural și vinurile fără egal care se produc pe acest domeniu.

Wachau este o zonă de 36 km lungime de-a-lungul Dunării, care cuprinde 13 localități. Specifice sunt podgoriile terasate si livezile de caisi. Pentru a intelege viata rurala a Austriei, acest loc este cel mai potrivit.

Drumul care le leaga este pe malul Dunarii, fiecare localitate avand cate un debarcader de unde te poţi urca pe un vaporas care face curse turistice, panoramice de-a lungul fluviului. Pe calea apei, se poate ajunge si la abatia Melk, din satul istoric Spitz fiind in jur de o ora.

Situat în inima magnificei Vale Wachau, pe malurile Dunării, fermecătorul oraș Dürnstein oferă o combinație unică de peisaje, arhitectura tradițională și locuri de interes istoric cum ar fi Castelul Kuenringer. Peisajul minunat, viile terasate, site-uri culturale și clima blanda fac din acest loc un adevarat paradis.

Poti alege aici umbra unui copac bătrân într-o grădină restaurant sau o taverna de vin, o heurige. Poti savura vinuri de clasă mondială de la viticultori locali si delicii culinare pline de savoare.

Dürnstein, al doilea popas al nostru este un oraș cu 900 locuitori, vizitat insa de sute de mii de turisti anual.  Este un punct de plecare pentru calatorii scurte în împrejurimi: mănăstiri, cetăți, castele, orașe vechi.

Lacurile Alpilor. O sa traversam cu opriri o salba de lacuri minunate, incepand cu Mondsee, continuan cu Chiemsee, apoi Tegernsee, Sylverstersee Isar.

Documente: carte de identitate, dar va recomand sa aveti ca rezerva si alternativa in caz de piederderea primul document. Pus intr-un loc separat, poate sa ajute in situatii speciale, nedorite.

Bagaje: Avand in vedere ca o sa calatorim intr-un microbuz de 9 persoane, la care spatiul de bagaje este foarte limitat, impunem o limita dimensionala a troller-ului: 60 cm x 35 cm x 30 cm, fara nici un rabat. In situatia in care primim un microbuz cu spatiu mic de bagaje, doar in aceste dimensiuni ne putem incadra cu bagajele de calatorie. Pe langa acest bagaj, va recomand sa aveti un mic rucsac in care sa aveti pregatita pelerina de ploaie, sandiciuri, apa, o bluza de rezerva.

Echipament: Avand in vedere ca o sa avem si drumetie montana, dar si ca o sa ajungeti la 3000 de metri acolo unde o sa fie si un pic de zapada, este absolut nevoie sa aveti cu voi: incaltaminte adecvata de munte, tip trekking (nu ghetute de oras, nu adidasi, nu incaltaminte de felul asta), pantalon lung elastic pe cat posibil termic, bluze termice recomandat cu gluga, tricouri termice. Sapca daca este cald si caciulita daca e timp rece. Neaparat pelerina minim semiprofesionala, nu de unica folosinta, nu improvizatii, nu umbrela.
Imbracamintea si incaltamintea trebuie sa fie sport si pt restul de activitati, este o actiune activa, chiar daca mergem cu microbuzul o sa avem trasee de plimbare, de vizitare, pe care o sa le facem pietonal. 

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Alte cateva reguli si explicatii:

tinem mult la respectarea orei de intalnire. Suntem o mana de oameni, ar fi pacat sa nu ne respectam, intarziind la plecare sau pe trasee.

locul in microbuz. Probabil ca ati mai fost in excursii cu agentii, cu alte forme de organizare de excursii si ati remarcat goana pentru un loc in fata. Va spun clar, asa ceva in Singles Camp nu exista. Adica nu permitem, pentru ca am vazut ca unii mai… incearca. Nu exista locuri preferentiale, nu exista locuri pre-rezervate, nu exista fotolii ocupate pentru toata excursia. Singles Camp nu este doar o actiune turistica ci si una de socializare, vizeaza formarea unor relatii de prietenie intre participanti. Si intr-o prietenie nu poate sa exista goana pentru un loc in fata, facandu-ti loc printre sau pe langa ceilalti. Si nici pastrand acel loc cu caracter de permanenta. Regula la noi este ca locurile sa fie ocupate diferit in fiecare zi, dupa cum se face imbarcarea sau prin intelegere. Alte lucruri legate de calatoria cu autocarul:
•   in microbuz este interzis sa se urce cu cafea, sucuri desfacute, inghetata, produse care pateaza tapiteria fotoliilor
•   in microbuz este interzis sa se consume orice fel de mancare: sandviciuri, fructe, dulciuri, snack-suri si altele.
•   nu lasati obiecte de valoare sau bani; nimeni nu este responsabil pentru astfel de valori.

repartizarea in camere. Se va face pe rand, cu…rabdare, chiar daca veniti de la mare distanta si poate sunteti obositi si abia asteptati sa ajungeti la dus. Insotitorul de grup ofera cheile prin tragere la sorti, pentru a nu fi nici un fel de suspiciune ca cineva este avantajat.  In ceea ce priveste colegul de camera, tineti cont ca acea persoana a asteptat poate un an de zile sa vina in aceasta vacanta si ar fi pacat sa-i afectati calatoria cu tabieturi suparatoare, cu pretentii, cu lucruri care il deranjeaza. Porniti de la ideea ca sunteti in camera cu un prieten pe care trebuie sa-l respectati.

masa. O sa luam mesele pe traseu, am sa va comunic in fiecare zi unde o sa oprim si in jurul carei ore. Pentru a va asigura ca nu veti avea caderi de glicemie, luati preventiv cu voi, in fiecare zi in rucac batoane energetice, un fruct, o ciocolata, orice credeti ca va poate astampara foamea si reduce senzatia de oboseala.

deplasarile pietonale Este o actiune activa, avem destul de mult de mers pe jos in aceasta vacanta. Sunt multe zone care nu pot fi vizitate altfel. Deci pregatiti-va de mers, chiar si de urcat.

in timpul zilei vom fi mereu impreuna. Nu este posibil sa se ofere un program alternativ, decat daca vi-l faceti singuri. Ori asta este, va spun din start foarte greu.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020, 07:14 »

Offline CARMENGABRIELA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021, 10:23 »
LA MULTI ANI ! As dori sa merg si eu in acesta excursie....daca renunta cineva sau se suplimenteaza locurile va rog sa ma contactati. Tel 0727221033. Multumesc .

Offline IORDAN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 31 Iulie 2021, 19:59 »
Bună seara.
Întoarcerea este pe același traseu ? Întreb pentru ca la întoarcere , dacă este posibil,  doresc sa iau un tren de noapte spre Suceava și vreau sa rețin bilet din timp.
Multumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #4 : Duminică, 01 August 2021, 03:46 »
Traseul de intoarcere este acelasi, pe autostrada si mici portiuni de drum national: Nadlac - Arad - Deva - Sebes Alba - Sibiu. Nu pot sa estimez ora de sosire in Sibiu pt ca nu stiu cum va fi traficul auto si mai ales cat dureaza intrarea prin vama. De aceea nu pot garanta conexiuni.

Daca tot sunt aici, trebuie sa va spun ca este foarte important sa fiti vaccinati. Am inteles ca in Austria se cere acum certificatul de vaccinare la intrarea in restaurante sau efectuarea unui test. Posibil sa intalnim si in Germania introdusa masura asta. Acum sunt in Elvetia, dar am trecut prin Franta zilele trecute si chiar daca inca nu se cere asa cevs la restaurante si obiective, decizia s-a dat si probabil ca urmeaza sa intre in vigoare zilele urmatoare.

Offline IORDAN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #5 : Duminică, 01 August 2021, 06:43 »
Multumesc pentru răspuns.
Sa ne vedem sănătoși și voioși miercuri, 11 august !

Offline IORDAN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #6 : Vineri, 06 August 2021, 14:28 »
Bună ziua.
Un troler de 55x37x21 și  rucsac cu dimensiunile 40x28x18 este OK ? Multumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #7 : Vineri, 06 August 2021, 20:11 »
Super ok!

Offline Alintata

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #8 : Duminică, 08 August 2021, 09:42 »
Abia astept aceasta noua aventura cu dragul nostru Gigi, caruia ii spun astazi LA MULTI ANI sanatosi si voiosi alaturi de noi, cei din Singles Camp&Travel!  *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #9 : Duminică, 08 August 2021, 12:06 »
Multumesc mult!  :flori: Un gand frumos si o urare de bucurii si voua, celor de aici.

Trebuie sa spun ce simt, intotdeauna am facut asta. E o zi speciala pt mine, nu pentru ca sarbatoresc implinirea a inca unui an, ci pentru ca trec de un prag. Pe care il consider unul diferit. La 40 de ani am ras, am zis ca am devenit pe deplin matur, la 50 de ani eram in plina efervescenta cu inceputurile Singles Camp si nu am avut timp sa meditez prea mult. Acum, la 60 ani, ma uit in urma la ce am facut, la impliniri, la zilele petrecute frumos, la oameni dragi, la prieteni, la tot ce mi s-a intamplat in viata.

Am condus 1.700 de km pana in tara, singur in masina si am avut prilejul sa rasfoiesc filele vietii. Mi-am adus aminte de atatea si atatea lucruri, de atatia oameni, de atatea momente speciale. Iar astazi, cand m-am trezit, mi-am adus aminte de zilele de nastere sarbatorite in copilarie si adolescenta. Emotiile asteptarii invitatilor apoi bucuria curtii si casei pline de prieteni si colegi. Mi-am adus aminte cand de ziua mea tata mi-a adus primul casetofon, un Sanyo, cat de fericit am fost sa pun muzica la petrecere...Si de atunci tot bucur lumea cu melodiile alese de mine. Zeci si zeci de petreceri, sute de nopti petrecute cu dans si voie buna.

Astazi e o zi pe care am dedicat-o familiei. Astept ca dupa 3 saptamani de calatorie departe de casa, sa-mi revad nepotelul, fiul, nora si parintii. Mai este doar o ora pana atunci...Va doresc fiecaruia dintre voi sa aveti parte de aceleasi bucurii pe care le am eu, fericirea calatoriilor impreuna cu oameni faini, implinirea viselor si dorintelor si fericire, multa fericire!

Offline IORDAN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #10 : Duminică, 08 August 2021, 20:25 »
Leului sărbătorit azi
LA MULTI ANI !
Multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și cât mai multe idei grozave pentru excursii deosebite cu care ne-a obișnuit de atatia ani.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #11 : Marți, 10 August 2021, 15:55 »
M-am uitat un pic la vreme...

Maine, in 11 august, in prima zi de excursie o sa avem maxim 30 de grade la Neusiedler See, cu soare si un pic de nor. Daca totul va fi ok pe drum, maine seara ne plimbam pe malul lacului, in asteptarea apusului.

In 12 august vom fi in zona Padurii Vieneze, apoi pe malul Dunarii, pe Valea Wachau. maxim 29 de grade cu soare si putini nori. O zi perfecta de calatorie.

In 13 august ajungem in Bavaria, o regiune cunoscuta ca foarte umeda. Prognoza arata bine, este foarte important sa avem vreme buna, in special in ziua in care urcam pe Zugspietze si la Alpspx. Oricum o sa alegem pentru asta ziua cu prognoza cea mai buna.

Si 14 si 15 august arata bine, deci vom putea vedea castelele si apoi calatori pe Cheile Partnach.

Bagajele mele sunt facute, cam aceleasi pe care le-am avut in Elvetia, ma astept la aceiasi racoare si vreme buna de calatorie.

Va astept maine dimineata in gara, un pic mai devreme de ora 05:00, astfel incat la ora anuntata sa plecam deja. Ne asteapta un drum destul de lung si as vrea tare mult sa ajungem la timp, pana se inchide la Andau, apoi la lac sa aveti vreme suficienta pentru plimbare in zona falezei de la Far.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #12 : Vineri, 20 August 2021, 15:34 »
Un adevarat balsam pentru minte, sa calatoresti in tari civilizate, curate, in care totul este previzibil si firesc. Verde, uimitor de verde din munti pana in fata caselor, curatenie exemplara, mancare delicioasa si mai ales bere...excelenta! Faina o calatorie in grup mic, asa cum am fost noi, imi da si mie si celor care participa la o astfel de excursie posibilitatea de simti pe deplin spiritul de vacanta cu prieteni.

O multime de momente frumoase, amintiri de neuitat si mii de poze. Am avut parte de vreme frumoasa, perfecta pentru o incursiune in natura si pitorescul Bavariei si Austriei. Memorabil din aceasta vacanta? M-am bucurat impreuna cu voi de un apus de soare superb la Neusiedler See, de o seara si o dimineata minunata pe malul Dunarii, de experienta fantastica de a a ajunge la Zugspitze si la Alpspitze, de plimbarea prin gradina Laxenburgului, de incursiunea in perla din Alpi, Hallsatt. Mi-a fost drag sa ma intalnesc din nou cu prietenul meu de o viata, cu Guntz, am savurat fiecare dimineata plimbandu-ma in jurul pensiunilor in care am stat. Raman in minte cu imaginea superba a fatadei pensiunii in care am stat la Garmish, de gradinile de la Lajosmisze, de zambetul baietesc-strengar al...doamnei de la Dunare. M-am rasfatat cu bere, cu weiss-wurst, cu Kaiserschmarren si cu cate un Willi.

Fain-fain, as reveni oricand cu placere in aceste locuri. Poze nu am timp sa pun, am postat doar pe pagina mea de facebook si pe cele ale grupului. Dar promit ca dupa ce termin cu calatoriile revin si va arat cateva imagini...Atat...ma grabesc sa plec in Faroe!  :)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 21 August 2021, 22:17 »
Inca mi se deruleaza prin fata ochilor locurile minunate pe care le-am vazut  - apusul pe lacul  Neusiedler  See, sirurile viilor din Burgenland, rasaritul pe Dunare – extraordinar prin atmosfera magica si linistea Dunarii ce curgea lin  :);   urcarea pe Zugspitze si Alpspitze si drumetia pe cararile Alpilor; castele Bavariei – printre care micutul castel Linderdof  - o bijuterie care mi-a placut mult  :smitten:; casele pictate - specifice Bavariei – desprinse parca din filele cartilor de povesti  ::);  Innsbruck-ul  - inconjurat de muntii Alpi si marginit de raul Inn, plin de culoare;  magia cristalelor create de Swarovski  - cristale accesibile pentru toata lumea - si nu in ultimul rand satul Hallstatt – sunt doar cateva din locurile pe care le-am vazut.
Au fost zile minunate, pline de culoare, de frumos.
Imi este deja dor sa mai merg pe stradutele  strajuite de case colorate, de a comanda un snitel – atat de mare incat se revarsa din farfurie  :blush:, sa mai privesc varfurile semete ale Alpilor…
Postez doar cateva din multitudinea de fotografii pe care le-am facut.
Acum ma gandesc  la urmatoarea excursie.  O0