Autor Subiect: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020  (Citit de 11889 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Nu mai sunt locuri.

[/b]
Tarif: 560 lei/persoana, demipensiune. Cazare in camera dubla twin, cu inca o persoana.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/piatra-craiului-si-bucegii-drumetii-si-voie-buna-18-20-septembrie-2020/

Check in  18 septembrie 2020
Check out:   20 septembrie 2020

Cazare: 2 nopti la Casa Nori Albi, Tohanu Nou, Adresa Strada Branului, Tohanul Nou, jud. Brasov

Numar de locuri: 13

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•        2 x mic dejun
•        2 x cina
•        insotitor de grup pentru toata perioada excursiei

Mic dejun sambata:
ceai, cafea
orez cu lapte
oua ochiuri
salam uscat, bacon
ementhaler, cascaval
rosii, ardei gras
unt, miere, gem
chifla

Mic dejun duminica:
ceai, cafea
iaurt
carnaciori, sunca, salam uscat
telemea, branza topita
rosii, castraveti
unt, gem, miere
chifla

Cina vineri:
budinca cu legume si branza
snitel din muschiulet de porc cu garnitura de cartofi taranesti si salata de muraturi
chifle calde

Cina sambata
cascaval pane
turnedo portughez, cartofi rustici, salata de rosii
chifle calde

Nota: meniurile de mic dejun si cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam nu ne solicitati variante.

Servicii care nu sunt incluse:
x           transport pana la locatie si cap de traseu. Formati pe forum grupaje, anuntand de unde veniti
x           mesele de pranz
x           taxa de intrare in rezervatie:oops: Asigurati-va ca ati achitat-o inainte de a ajunge la locul de intalnire. Taxa de intrare in Parcul National Piatra Craiului  este valabila 7 zile si costa 5 lei daca se cumpara online : https://www.pcrai.ro sau  1 EUR + TVA prin SMS la numarul 7473
x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           altele decat mentionate la "incluse"

Insotitor de grup din parte Singles Camp: Diana Lupu 0720 048.744

Program:[/color]

Ziua 1, vineri 18 septembrie 2020 Traseu de drumetie: Fântâna lui Botorog (850 m) – Prăpăstiile Zărneștilor - Cabana Curmătura (1.470  m) - Poiana Zănoaga (1.350)- Fântâna lui Botorog (5-6 ore)

Ora 10:00 Intâlnirea intregului grup cu insotitorul acestei excursii, la Fântâna lui Botorog – Prăpăstiile Zărneștilor, renumita poartă de intrare în Parcul Natural Piatra Craiului, 4 km din Zărnești, judetul Brasov. Indicatii pe harta de mai jos:



Aici lăsăm mașinile, ne schimbăm pentru drumetie si ne aprovizionăm cu apă proaspătă de la izvor si pornim spre cabana Curmătura. Pentru rapiditate si usurinta, va recomandăm să veniti gata echipati de drumetie, iar la fața locului să va schimbati doar incaltamintea de oras cu gheata de munte.

Dupa 1 km parcurs pe drum forestier intram intr-un sector de chei spectaculos cunoscut sub numele de Prapastiile Zarnestiului. In pofida numelui, acestea pot fi parcurse la pas. Multe filme romanesti s-au filmat in aceste locuri, cele mai cunoscute fiind cele cu Mărgelatul. Frumusetea si salbaticia locului au atras si mari regizori de la Hollywood, cea mai cunoscuta productie fiind Cold Mountain.

Amatorii de alpinism si escalada iubesc Prăpăstiile Zarnestiului. Zeci de trasee sunt amenajate in peretii defileului, cel mai lung avand 115 metri. Prăpăstiile Zărnestiului fac parte din rezervația Piatra Craiului, una dintre cele mai frumoase din Romania. Zona se prezintă sub forma unui defileu străjuit de stânci inalte si strabatut de un drum serpuit. In unele zone, stâncile de pe cele două laturi ale drumului par că se ating, fapt care face ca plimbarea să fie una spectaculoasă.

 Cabana Curmătura este una dintre cele mai frumoase de la noi din țară si reprezintă punct de plecare pentru traseele din zona. Localizare: Pe versantul sudic al Pietrei Mici, in Poiana Curmăturii, sub curmătura dintre Piatra Mica si Vârful Turnul Pietrei Mari

La cabana vom face pauza de pranz. Bucataria este deschisa dar este bine sa aveti si sandviciuri la voi, dulciuri, in caz ca este aglomerat.

După ce ne-am incarcat bateriile revenim pe alt traseu la Fântâna lui Botorog, urmând să ne indreptăm apoi spre pensiune.

Seara timp liber, cina

Ziua 2, sambata 19 septembrie 2020 Circuit Șimon  –  Valea Gaura (1.536m) - Cascada Moara Dracului (1.575m) – Poiana Guțanu (1.641m) - Șimon (traseu de 1 zi)

O noua zi, un parc natural nou. Astăzi vom urca in Bucegi.

8:00 Micul dejun

8:45 plecam cu masinile personale spre Șimon.

Sunt aproximativ 10 km de la pensiune până in Șimon, unde începe traseul nostru, aproximativ 15-25 minute in functie de trafic. Traversăm localitatea si lăsăm masinile la marginea satului in apropiere de bariera, unde se termina drumul asfaltat, la limita Parcului Natural Bucegi.

De aici urmăm drumul forestier in jur de o ora, după care intrăm în pădure. Urmează un urcuș susținut de aproximativ 20- 30 de minute după care panta devine mai domoală. Merită însă tot efortul pentru că ieșim din pădure într-o poiană superbă, înconjurați de Munții Bucegi, ca intr-o cetate. Suntem în Valea Gaura, de aici mai sunt doar 20-30 de minute până la cascada, in total 2,5 - 3 ore.

Cascada Moara Dracului este pe cat de ascunsa si necunoscuta, pe atat de spectaculoasa, cu o cădere de apă de 20 de metri.

După sedinta foto de la cascadă luăm masa de pranz in una din poienitele din apropiere. Daca vremea este buna revenim in Șimon cu un mic ocol prin poiana Guțanu, un alt loc cu o priveliste grozava.

In prima parte a traseului spre Gutanu vom mai avea putin de urcat prin padure,  vom traversa apoi Vâlcelul Guțanului cu o mică portiune de grohotis, dupa care  vom iesi la stana Gutanu. De aici mai e putin pana in Poiana Gutanu dupa care va fi doar coborare prin padure, pe un drum forestier destul de accidentat pe prima portiune.

Traseul este de o ora – o ora jumatate din poiana Gaura pana in Poiana Gutanu, si inca o ora jumatate buna pana in Șimon.

Revenim la pensiune, timp liber, cina

Ziua 3, duminica 20 septembrie 2020  Culmea Balabanului, Șimon si Bran
Micul dejun, eliberam camerele si ne indreptam spre Șimon - Culmea Balabanului, un alt loc cu o priveliste spectaculoasa spre Bucegi, Leaota, Piatra Craiului, Măgura Codlei, satele dinspre  Piatra Craiului: Ciocanu, Șirnea, Măgura și Peștera

Pe culmea Balabanului se poate urca atat pe jos dar si cu masina. Ultimii doi kilometri nu sunt asfaltati dar drumul este accesibil. Se poate urca insa si pe jos, pe un drum mai scurt, vedem noi cum ne mobilizăm la fata locului, în funcție de cum ne tin picioarele :)   

 Pe culmea Balabanului este asezat si Schitul Bran, un lacas linistit, amenajat cu mult bun gust. Această mănăstire este una mică, modestă, întemeiată în 2006 sub formă de schit si transformată mai tarziu in manastire. A fost ridicata in cinstea soldatilor cazuti aici in lupta, in Primul Razboi Mondial. Acoperita cu șiță, zidită si varuita într-un alb curat, armonizează cu locul si linistea de aici.

 Vom face o plimbare linistita pe drumul care strabate culmea pana in jurul pranzului, sa ne tihneasca locul acesta, o adevarata oaza de liniste, de reincarcare cu bine si frumos.

Optional,  cine nu se grabeste sa plece spre casa, poate sa mearga cu insotitorul de grup in Bran pentru a vizita Platoul Reginei si a afla mai multe despre istoria locului. Si, fireste, se poate vizita apoi si castelul din Bran si gradina.

  O0 Am adaptat actiunile noastre la perioada pe care o trecem si pentru evitarea in cat mai mare masura a riscurilor, am decis lansarea de excursii in loc deschis, in natura, in conditii de grupuri mici. Transportul pana la locatie nu se face organizat, pentru ca pe de o parte numarul de participanti este prea mic pentru a putea face asa ceva, dar si pentru ca in acest fel contactul pe zona interioara cu ceilalti este minim. Pt a a junge acolo va recomand sa va anuntati inscrierea pe forum si sa comunicati de unde veniti si de asemenea daca intentionati sa luati pe cineva cu masina sau daca doriti sa gasiti pe cineva care merge cu auto din zona in care locuiti si doriti sa fiti luat(a) de acolo.

 :oops: Pentru ca actiunea se desfasoara intr-o perioada in care este nevoie de mai multa grija fata de noi si de ceilalti, va rog cititi intregul material cu recomandarile noastre: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html
Prin inscrierea la excursie se intelege ca ati luat la cunostiinta de acesta.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insistam si conditionam pentru un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare, intelegere, respect fata de ceilalti, fata de organizatori si insotitor de grup.

:oops:Fiind o actiune montana, daca intentionati sa participati va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.
Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Agentia de turism si clubul Singles Camp, organizatorii acestei iesiri, privesc cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul acest tip de actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de ghizi montani atestati si profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 1-2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   betele de drumetie sunt recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile.
–   haine de ploaie, recomandabil pelerina, dar nu de unica folosinta.
–   fiecare lucru asezat in rucsac trebuie sa fie pus intr-o punga de plastic, pentru a evita udarea lor in caz de ploaie
–   recomandabil ochelari si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Vremea: Uneori, din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face DOAR de catre insotitorul de grup, cu explicarea situatiei si a modificarilor.

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Fotografii ale locurilor prin care urmeaza sa treceti:
Locul de intalnire, Fantana lui Botorog:



Cabana Curmatura:



Traseu Prapastiile Zarnestilor:







Cascada Moara Dracului:







Valea Gaura:





Simon:





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #1 : Marți, 11 August 2020, 08:52 »
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/piatra-craiului-si-bucegii-drumetii-si-voie-buna-18-20-septembrie-2020/

 :oops: Atentie, aceasta excursie are DOAR 13 locuri!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #2 : Marți, 11 August 2020, 22:02 »
Ca o prefață a excursiei, adaug câteva fotografii recente din Bucegi. Am facut acest circuit duminica trecuta, tocmai pentru a scapa de aglomeratia care este in aceasta perioada in zonele turistice intens mediatizate.
Zona Șimon este curată, liniștită, nu este agitatia si galagia de pe traseele din cealalta parte a Bucegilor, poate si pentru ca aici nu exista telecabina, nu se poate ajunge cu masina, nu exista niciun fel de comert ambulant..
Pana la cascada  nici nu este atat de greu de ajuns, urcau inclusiv familii cu copii. Si, pentru a merge mai departe, trebuie doar ghete bune, ceva conditie fizica si vointa  :)
Priviti si voi, ar fi si pacat sa stam in orase cand natura este atat de frumoasa  :)























Offline Claudia Giurgeca

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 15 August 2020, 20:36 »
Buna ziua. Merge cineva din vest in aceasta excursie? Timis, Arad?

Offline ANCUTA66

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #4 : Duminică, 16 August 2020, 21:44 »
Buna seara, suntem doua persoane inscrise din Cluj Napoca si avand in vedere ora intalnirii in prima zi (ora 10) ar trebui sa pornim foarte devreme din Cluj. De aceea, ne-am decis sa mergem cu o seara inainte si am incercat sa facem rezervare la pensiunea unde vom fi cazati. Raspunsul proprietarului a fost ca se poate daca suntem cel putin patru persoane, altfel nu se merita sa porneasca centrala. Ne gandim ca poate mai sunt si alti participanti in situatia noastra si ar dori sa vina cu o zi mai repede. Poate Diana , insotitoarea de grup ne sugereaza alta varianta. Sa ne auzim cu bine.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Bună, Ancuța, ma bucur ca doriti sa veniti in această excursie. Avand in vedere distanta, este, intr-adevar, mai bine sa veniti cu o zi inainte, sa fiti odihniti.
Traseul din prima zi dureaza aproximativ 5 ore dus-intors, fara pauze. De acum zilele sunt mai scurte, de aceea ora de intalnire este 10:00, sa putem sa ne bucuram in tihna de traseu, poate de la cabana urcam putin si pana in Șaua Crăpăturii, unde este un punct de belvedere frumos.

Pensiunea se inchiriaza, intr-adevar, doar integral si minim doua nopti, este gandita pentru grupuri - asa am si avut norocul sa o gasim disponibila in aceasta perioada. Dar poate mai sunt si alte persoane interesate, daca se poate suplimenta si cu mai putine camere.
O alta varianta ar fi sa va cazati in Brasov, se face in jur de o ora din Brasov, in functie de trafic.

Eu am urcat duminica asta la Curmătura, este traseul cel mai accesibil din Piatra Craiului. De aici incep, practic, traseele dificile, de creasta. Dar pana la cabana oricine poate ajunge, cu o minima conditie fizica si echipament adecvat, de munte. Bocancul este cel mai important, eu recomand si betele de trekking - doua - preiau mult din efort si presiunea asupra articulatiior, genunchilor.

Si cateva imagini:


Poteca prin pādure spre stâna din Poiana Zănoaga

 


Piatra Craiului, vedere din Poiana Zănoaga




Tabāra de corturi din fața cabanei




La coborâre am ales un traseu mai linistit si salbatic






Prāpăstiile Zărneștilor, văzute de sus


Pe urmele lui Mărgelatul...





















Offline ANCUTA66

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
Diana, iti multumesc pentru raspunsul prompt. Sper sa fie si alti doritori de a veni mai repede si sa ne cazam la pensiunea "Nori albi".  Imaginile postate ma fac sa astept cu si mai multa nerabdare aceasta excursie. Multumim pentru imaginile locurilor pe care le vom strabate peste o luna :dance: *|*

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Ancuța, cu plăcere! Am notat intenția voastră de a veni cu o zi mai repede.
Dacă mai sunt persoane care doresc să vină de joi,am rugămintea să anunțe.
De asemenea, dacă este cineva care are nevoie de transfer din Brașov.

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 22 August 2020, 09:28 »
Salutare tuturor!  :) Ce liniste, sa inteleg ca toata lumea se antreneaza si nu are timp sa forum? oO

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 22 August 2020, 09:54 »
Salutare tuturor!  :) Ce liniste, sa inteleg ca toata lumea se antreneaza si nu are timp sa forum? oO

Offline Ancutza

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 22 August 2020, 13:35 »
Buna, Rodica! Ori se antreneaza, ori dau o tura pe la mare. Apropos, la fel de mare aglomeratia la voi? Ca pe soselele patriei e jale.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 22 August 2020, 14:02 »
Fara indoiala ca traficul este foarte crescut. Sa ne gandim insa ca e vorba de luna august, una preferata de lume pentru concedii si cum multi nu au putut iesi din tara, la fel ca in anii trecuti, au ales sa calatoreasca prin tara. Majoritatea am vazut ca nu prefera un singur loc, ci fac un circuit, sau ies, la fel cum o fac eu, in fiecare saptamana. De stat in casa nu ai cum pe o vreme din asta. Este imposibil, mai ales pentru cei care stau la bloc si mai au si servicii sedentare. Asa ca multa, multa lume colinda acum dintr-un loc in altul, aglomerand astfel soselele. Asta insa nu e rau, in primul rand ca uite asa fortati de imprejurari ajungem sa ne cunoastem tara si pe de alta parte, alegand natura, reducem un pic din presiunea si stresul determinat de pandemie.

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #12 : Duminică, 23 August 2020, 11:20 »
Buna dimineata!
Da, avem vreme superba pentru plaja.
Este foarte aglomerat pe strazi , foarte multe masini care circula cam fara reguli de circulatie, :slap:  multe masini cu roti of-road...???
Dar pe plaja nu este aglomerat deloc, cel putin aici in zona mea,  si nu se sta cu masca pe plaja   ;) :giggle:

Da, Gigi, pana la urma tot raul e spre bine, romanul redescopera frumusetile patriei.
Si ciudat ca desi s-a stat acasa foarte mult, lumea tot in luna august pleaca in concediu?



Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #13 : Duminică, 23 August 2020, 11:44 »
Hai ca m-am scapat la scris  :happy:...deci cum ziceam de frumusetile patriei...

M-am bucurat sa vad ca si in SC au inceput sa apara, inca, de anul trecut excursii noi. :applause: :worship:
Daca aveam transport asigurat din Bucuresti,  cred ca ma inscriam la majoritatea asa cum faceam in primi mei ani in SC :)

Cascada Moara Dracului, este superba, dar ascunsa, traseul propus de SC nu l-am facut,  asa ca abia astept.

Astept cu nerabdare, surpriza, pentru mine, traseul de intoarcere de la Curmatura.
Pentru orice eventualitate am sa-mi iau incaltari de schimb, sa nu schim unchiile, asa cum am patit anul trecut pe Valea Cerbului.

Interesanta si Culmea Balabanului pe care cred ca eu am mai urcat, dar habar nu aveam cum se numeste. Asta-mi place in SC  ca stiu si eu pe unde am umblat
Daca e traseul pe care-l stiu eu, e superb, se ajunge intr-o zona de unde poti vedea , Piatra Craiului , Postavaru si Bucegi.

In concluzie, o actiune superba, dar nu uitati , echipamentul de munte, deci si betele, puneti in rucsacel si voia buna.  :thumbup: :flori:

Nu va zic si de pantofiorii de dans, ca ... se pare ca inca nu-i momentrul de asa apropiere, da putem sa facem o sezatoare cu cantecele si  porumb fiert boabe :smitten: :smitten:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Avem, cu siguranță, o țară frumoasă și asta nu o spun doar eu ci și turiștii străini care au reînceput să vină la noi, dornici să exploreze Carpații. Piatra Craiului, Bucegi, Făgăraș, Retezat sunt masivele cele mai căutate. Nemții în special care vin în România au cel puțin un traseu montan în planul de vacanță. Vin bine informați, se interesează asupra traseeleor, au o condiție fizică foarte bună si echipament adecvat.

Din păcate însă, zilele acestea munții au fost invadați de turiști de oraș care nu respectă ncio regulă de bază a muntelui, aspect reflectat de numărul mare de apeluri la Salvamont. Un turist blocat în Abruptul Prahovean a solicitat ajutorul după ce încercase să ajungă la Crucea Eroilor ghidat de Google Maps. Alt turist a fost fotografiat ducând un geamantan și o plasă mare de hipermarket pe drumul de la Bâlea Lac spre Moldoveanu...

Din fericire însă, mai sunt destule zone frumoase, spectaculoase chiar, lipsite de aglomerație, gălăgie. Așa este și zona Șimon, cu locuri unde mi-e mai mare dragul să merg. Eu cred că muntele este mai mult decât bifarea unui vârf. Muntele este o experiență, o bucurie, trebuie să dea o stare de bine. Degeaba parcurgi în fugă un traseu dacă nu ai vreme să te uiți în jur, să vezi o floare, să asculți susurul unui pârâiaș Asta nu înseamnă să ne oprim la fiecare pas, există un ritm constant de mers care trebuie păstrat, altfel efortul se resimte mult mai tare. Regula este să se facă o pauză de 10 minute cam la o oră de mers.

Echipamentul montan ajută foarte mult, are proprietăți specifice, diferite de cele de oraș. Bocancul de munte este cel mai important, cu talpă care nu alunecă, care susține glezna, de preferință impermeabil si sa fi fost purtat anterior. Nu se merge niciodata pe un traseu lung cu un bocanc nou pentru ca exista riscul sa ne jeneze, sa apara bataturi. Si, neaparat, unghiile de la picioare taiate. Cel mai bine cumpărați bocancii din magazin, să îi puteți proba, cei cumpărați online nu se potrivesc întotdeauna, asta dacă nu cumva cunoașteți sau ați mai avut modelul respectiv.
Bețele de trekking sunt un alt element important, eu personal nu merg nicăieri fără ele pentru că pot fi folosite și în alte scopuri - de pildă în loc de atele. Și, bineînțeles, pantalon, tricou de drumeție elastice, impermeabile, polar, haină de ploaie de munte, pelerină de munte, rucsac de drumeție, nu de laptop sau ghiozdan de oras. Un rucsac de calitate reduce din presiunea greutatii asupra coloanei vertebrale, se poate ajusta pe corp astfel incat sa nu te dezechilibreze si, daca are un sistem special de aerisire este si mai bun pentru ca permite evacuarea transpiratiei astfel incat spatele ramane uscat.
Desigur ca exista orice articol de imbracaminte special creat pentru drumetie, magazinele de specialitate abunda in tot felul de produse si accesorii, acestea se pot achizitiona treptat, dupa ce avem echipamentul minim obligatoriu.

Am rugămintea să citiți cu atenție și să respectați recomandările privind echipamentul. Orice întrebări aveți sau dacă aveți nevoie de ajutor in alegerea echipamentului, mă puteți contacta și în privat.
Incercati sa va miscati cat de mult, mers pe jos, alergat, bicicletă orice activitate cardio e buna, altfel e dificil să se treacă de la o activitate statică direct la un traseu de munte.

Si, pentru ca asteptarea pana ne vedem pe munte sa treaca mai usor, uitați incă o imagine cu frumosul Crai