Autor Subiect: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020  (Citit de 11897 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #45 : Marți, 22 Septembrie 2020, 04:20 »
Bine le mai zici Rodica !  :happy: :giggle:
Și eu m-am saturat de sclifoseală  măruntă :hammer:
In rest făină povestea cu o undă de umor !   ;D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #46 : Marți, 22 Septembrie 2020, 07:29 »
Dupa ce am savurat ceea ce ai scris Rodica, nu ma pot abtine sa nu-mi astern si eu cateva ganduri... :)

A ajunge la timp la ora de intalnire este cel mai bun reper de RESPECT. Daca o persoana intarzie, este clar din capul locului ca nu are pentru tine nici un fel de respect. Stiu, se pot invoca ca si scuze o mie de motive, doar ca acelea nu conteaza. Conteaza ca indiferent cum, pe ploaie, pe vant, pe trafic sufocat, pe bajbaite, SA AJUNGI LA TIMP.

Cu ani in urma am cunoscut o ghida din Madrid. Avea o super-carte de vizita. Plimbase actori celebrii, personalitati, etc se discuta de ea ca fiind cea mai buna de acolo. Ok mi-am zis daca e atat de buna, hai sa vedem daca nu ar vrea sa ia si un grup de-al nostru. Ii scriu, povestim si la telefon, imi trage un tarif de era sa cad pe spate, mai negociem spunandu-i ca suntem oameni normali, intr-un final cadem la pace, dar totusi pe o suma exorbitanta pentru un tur pietonal si o vizita Toledo-Avilia - Segovia. Dar de dragul grupului si pentru ca vroiam sa le ofer ceva deosebit, am zis, hai s-o facem.

Vine ziua intalnirii. Am stabilit un loc ultracentral extrem de usor de ajuns acolo: Piata Spania. Este statie de metrou, sunt autobuze, taxiul de lasa in acea zona nu chiar foarte aglomerata. In mod normal un ghid local soseste cu cel putin 15 minute mai devreme, pentru ca trebuie sa mai puna la punct cu tour-leaderul anumite aspecte. In cazul ei se face fix si nu apare. O sun, imi spune ca ajunge in 10 minute. Apare. Povestim in graba, pana cand impartim castile si imi verific si eu microfonul de traducere. Intarziem practic 30 minute, asta in conditiile in care eu adusesem grupul cu 15 minute mai devreme. Toata lumea, de pe un picior pe altul, ii simteam nerabdatori, dornici sa pornim odata. Din bun simt nimeni nu ma intreba cand apare super-ghida, dar cand incepem. Ma vedeau fiert si simteau ca daca mai pun ceva, o sa ma oparesc de-a dreptul.

Pornim. Bun ghidajul dar nu la cota la care ma asteptam. Un pic grabit, fara glumele care in mod normal sunt inserate in prezentare. Ea de altfel joviala, draguta, dar nu atat de buna cat se povestea despre ea. A doua zi istoria aproape se repeta, intarzie cateva minute, noroc ca nici autocarul nu a ajuns la timp. Nu am ragaz prea mult sa-i spun ca la Avila vreau aia, la Toledo ailalta. S-a intrat direct in ghidaj. Pentru ca avea pauze destul de mari in prezentare, stand unul langa celalalt am mai povestit cate ceva, lucruri marunte, asa mai mult de convenienta. Oricum ideea este ca nici acolo nu m-a dat pe spate. Adica vreau sa spun ca in Toledo ai daca vrei de povestit nu o ora, nici trei, ci zile intregi. Ea doar a punctat, a marcat si a mers mai departe. Lumea a fost incantata de ea, a placut-o, dar eu ca profesionist stiu ca nu a dat nici 10% din ce stia ea sau ar fi putut. Nu cred ca s-a comportat la fel cu Denzel Washington, unul dintre clientii de pe cartea ei de vizita.

De ce? Pai simplu: din lipsa de respect. A zis, "ah romani, ce stiu aia..Nu conteaza cand ajung ei oricum au platit si ma asteapta. Ce sa le povestesc eu nu stiu cate, ca poate nici nu pricep.". Atitudinea asta se dezvolta in momentul in care subapreciezi pe cineva, deci si cu respectul este la fel. "Cine is aia? Dai naibii, pot sa ma astepte un pic. Doar eu sunt printesa sau printul si trebuie cumva sa ma astepte, ca asa face o curte discilplinata". Imi dau seama ce era in sufletul Dianei, pe de o parte presata de regula noastra din SC ca nu asteptam intarziatii, pe de alta parte grijulie ca toata lumea sa se simta ok, sa faca traseul sa nu astepte te miri pe unde.

Cu fitzele? Da, asta este o boala grea. Nu vreau sa cataloghez si sa leg asta neaparat de educatie, desi acolo isi are radacinile. Am avut norocul si sansa sa cunosc super-personalitati, oameni care au orice usa deschisa in lumea asta. Si care se comportau absolut firesc, ADAPTAT la locul si mediul in care sunt. Asta este de fapt trasatura importanta a unui om, adaptabilitatea. Cand nu te poti acomoda undeva intr-un grup, problema este la tine, nu la mediu. Fitzele vin dintr-o intentie de a demonstra. Ce, habar n-am, nu stiu ce este in capsorul fiintelor care au aceasta pornire. Am vazut ca se manifesta la unele persoane nou-venite intr-un grup, care nestiind cum sa-si abordeze intrarea, prezentarea si cum sa atraga atentia, o dau pe fitze. Ochi dati peste cap, "aia nu-i buna, eu nu vreau nu stiu ce, eu sunt invatata altfel, de ce la altul e altfel, de ce nu am confortul care mi se cuvine?"

Astfel de oameni nu realizeaza in ce penibil sunt facand asta, incercand stridenta in locul unui comportament firesc si natural. Dar probabil ca stiu ca nu au ce arata sau sunt nesigure pe ceea ce stiu si atunci au tendinta de a iesi in evidenta prin invartosiri din astea...

Am mai scris eu o data, lumea nu citeste, sau ca nu stie (nu ma refer la buchisire, ca asta am invatat toti la scoala  :), ma refer la intelegerea a ceea ce parcurgi), sau pentru ca el sau ea, considera ca titlul este sugestiv si ca trecand odata ochii peste tot ce apare acolo intelege despre ce este vorba. Daca ar citi si ar intelege ce este scris, mi-e imposibil sa cred ca ar avea comentarii. Totul este clar, este mentionat, este chiar subliniat. Orice comentariu in situatia asta este de fapt o fitza si uite ca tot acolo ajungem.

Una peste alta am inteles si de la Diana ca a fost tare fain, ca mancarea a fost excelenta, ca locatia este super-potrivita pentru astfel de iesiri (asta cu conditia sa stii, asa cum ai spus tu Rodica sa faci diferenta intre structuri hoteliere), ca traseele sunt bune pentru un pic de miscare, pentru a savura natura cu tot ceea ce ofera ea. Chestiile marunte, se uita si amintirile frumoase le acopera. O sa ramaneti in minte si suflet cu zilele acelea minunate, cu peisajele, cu nostalgia oamenilor cu care ati calatorit. Poate intre timp, vazandu-va pe voi restul oameni faini, cei cu intarziatul si cu comentariile au mai mult respect si au inteles ca se fac doar de ras cu fitele... :)

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #47 : Marți, 22 Septembrie 2020, 09:22 »
Savuroasă povestea miezului de pâine… Cât s-a mai râs… Dar cât de dezamăgit a fost domnul căruia cineva din grup ii pregătise sandviciul când a descoperit că fusese înlăturat miezul acela pufos – pentru a încăpea mai bine umplutura… Și cu câtă grijă a fost pregătit..
Un alt moment haios a fost când s-a cântat La mulți ani celui de-al doilea domn din grup, bineînțeles fără să fie ziua lui..
Toate glumele și poveștile astea arată, de fapt, cât de faină a fost atmosfera pentru că, nu-i așa, nu poți sta de vorbă ore în șire dacă nu rezonezi cu persoana/persoanele respective.

Casa Nori Albi este o vilă tip cabană, care se închiriază la cheie. Prezența fizică a proprietarilor este inexistentă și asta pentru că se oferă serviciul self check-in/self check-out – cheia este incuiată intr-o cutiută cu cifru. Chiar si căldura se reglează de la distanța, printr-o aplicație pe telefon.
Vila este curată, apa caldă a fost fierbinte și curgea instant, a fost cald și bine, temerile că vila nu se va încălzi s-au dovedit nejustificate, nu mai revin.
Toate camerele au câte două paturi alăturate, vila a fost gândită pentru grupuri, acesta este și motivul pentru care se închiriază doar în totalitate.
Acest tip de cazare presupune insa sa ne gospodarim singuri, nu exista personal la curatenie, ospatari, restaurant sau bar. Practic trebuie doar sa intretinem vila asa cum am gasit-o…

Mesele au fost servite în regim catering de către un restaurant renumit din zonă. Foarte interesant sistemul : exista o cutie mai mare unde sunt așezate platourile cu mâncare caldă/pentru micul dejun și separat chiflele calde, salata, vesela.
Da, am primit veselă normală, nu din cea de unică folosință, inclusiv cești de cafea și, partea cea mai bună, vesela murdară o înapoiam, nu trebuia sa spălăm noi nimic.

Singurul lucru pe care trebuia să îl facem era să așezăm mâncarea pe masă și să o porționăm. Am aflat mai târziu de incidentul din prima seară când o persoană s-a temut că va primi doar o briosa in loc de doua. Asta pentru ca nu incapusera toate intr-o singură tava si cea de-a doua era pe platoul cu garnitura de cartofi... Pur si simplu nu a avut rabdare sa se termine de asezat mancarea pe farfurii. Nu a observat nici ca nu eram toti asezati la masa. Din fericire nu s-a mai repetat.

Mâncarea a fost foarte bună, aspectuoasă și muuultă, nu am reușit să o dovedim.
Chiflele fierbinți, cafeaua și ceaiul au fost aduse în termos, împreună cu micul dejun.
Nu există deci posibilitatea să se ofere cafeaua mai devreme …

Firma de catering foarte serioasă și punctuală – mancarea a fost adusă de fiecare dată la ora stabilită. Servicii excelente, nimic de reprosat.

Per total, acest tip de cazare este ideal pentru grupuri, se adresează persoanelor căroa le face plăcere să interacționeze, să ajute la servirea mesei, să se servească singure.
Eu merg des la munte cu grupuri de prieteni si de fiecare data optam pentru acest tip de cazare.  Atmosfera este mai intima si micile lucruri pe care trebuie sa le faca fiecare unesc grupul.

Aștept cu nerăbdare să revin la Nori Albi cu grupul din octombrie când vom colinda satele de munte Măgura, Peștera, Moeciu, îmi închipui deja și priveliștea pe care o vom avea de la Nori Albi..








Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #48 : Marți, 22 Septembrie 2020, 11:20 »
Gigi, pățania ta cu ghida din Madrid imi aminteste de ghida de pe Valea Loarei. De la aeroport si pana la hotel, pret de cateva ore bune, nu ne-a oferit niciun fel de informatie despre locurile prin care treceam, despre Franța la modul general, absolut nimic. Era mirată că grupul nu este obosit după drum și nu doarme... Si asta desi agentia partenera din Franta este una de top.
Am făcut eu tot ghidajul pe microbuz si apoi in fiecare zi pe traseu pentru că ne oferea ghidaj strict la obiective. Si ea si cei doi soferi pe care i-am avut erau surprinsi cate lucruri stim cu totii, din toate domeniile despre Franta. Sigur isi inchipuiau ca
nu stim noi ca romani prea mare lucru si la noi merge orice. Nu le-a dat de gandit faptul ca toate discutiile preliminare au avut loc in limba franceza, semn ca e totusi ceva de capul nostru..
Ma asteptam sa primim macar un minim de informatii, lucruri pe care un strain nu are de unde sa le stie.
Dacă noi ca ghizi in România am proceda la fel cu grupurile de străini ar renunta urgent la serviciile noastre.

Acesta este motivul pentru care, în locurile pe care le cunosc foarte bine, prefer să fac eu ghidajul, exceptie făcând bineinteles obiectivele din strainatate, legea fiind dincolo foarte stricta in acest sens. Doar la noi pot sa vina ghizii straini sa ghideze unde vor ei fara nicio opreliste.

Dar, revenind la excursie, imi luasem o marja de timp de rezerva. Nu urma sa plecam fix la ora stabilita, trebuia sa ne cunoastem inainte, sa discutam traseul, timpii de mers. Deranjant a fost faptul ca s-a depasit si acel interval. Asta in conditiile in care se stia ca drumul e prost pe ultima portiune, ca poate fi aglomerat, ca semnalul la telefon e slab. Nu stiu in alte parti cum e dar la noi au aparut santiere in ultimele saptamani cam peste tot. Toti ceilalti au inteles si, pentru a evita orice risc, o mare parte a preferat sa isi ia o cazare intermediara, lucru pe care l-am apreciat.

Lucrurile s-au reglat din mers si ne-am bucurat cu totii de o drumetie frumoasa, mai ales ca vremea a tinut cu noi.


Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #49 : Marți, 22 Septembrie 2020, 22:25 »
M-am cam scapat la scris, cred ca de la cozonacul cu mac :angel:  ::) ....
Da, cam in fiecare actiune aud cel putin o persoana zicand ...am urmarit mult timp ce se scrie pe forum inainte de a ma inscrie ... de aceea am incercat sa punctez cateva chestii care deranjeaza si care nu s-ar intampla daca fiecare ar citi atent, macar randurile scrise cu rosu de catre Gigi.

Cu toate acestea atmosfera din SC este unica, felicitari Gigi! :applause: :bow:

Diana, desi la un moment dat te-am bombanit, :tickedoff: sigur ai simtit asta cand am ajuns in Valea Gaura   :giggle: traseele au fost superbe  :applause: :applause: :bow:

Asadar doamnelor, lasati carapacea acasa si lasati-va duse in atmosfera superba a SC. ;)

Iar domni care inca nu au participat la nici o actiune a SC, habar nu au ce pierd!  ^-^ .
P.S. SC =Singles Camp

Trebuie neaprat sa-mi iau o masina  :coolsmiley: cu ..pipaiala...  :2funny:

Va imbratisez cu drag si astept cu nerabdare urmatoarea intalnire din SC *|* *|*


Offline Serena

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #50 : Joi, 24 Septembrie 2020, 08:38 »
Minunată acțiune!  :yeah: Și minunat grup!  :applause: Mă bucur mult că am intrat în ultimul moment în acestă acțiune, pe o renunțare. Mulțumesc Claudiei pentru renunțare!  ;) Poate la o următoare acțiune ne vom cunoaște „de persoană”.  :) Vremea  a ținut cu noi, într-adevăr, nici prea cald, nici prea frig, dar praf din abundență, că la întoarcerea la Fântâna lui Botorog, aproape să nu mai găsim mașinile, care se confundau prin culoare și aspect cu colbul drumului forestier, premergător prăpăstiilor!  :uglystupid2: Așa că, „Hai ploaie!”, că au secat și apele, de au rămas albiile montane goale! Bună cazarea de acest tip, că-ți dă senzația de musafir și gazdă, simultan!  oO  Mă bucur Diana  :kissing:, că ne-am reîntâlnit și ne-ai purtat pe cărări de munte, mirifice. Am savurat din plin traseul, peisajul, natura, compania! La următoarea, o ținem, decis, către Omu*!  ::) :worthy: Că prea ne-a „ținut” toate cărările! Să auzim numai de bine și la cât mai multe acțiuni!  :thumbup: :thumbup:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #51 : Joi, 24 Septembrie 2020, 09:48 »
Diana, desi la un moment dat te-am bombanit, :tickedoff: sigur ai simtit asta cand am ajuns in Valea Gaura   :giggle: traseele au fost superbe  :applause: :applause: :bow:

Daa, Rodi, te-am "auzit″...
Panta aceea spre Valea Gaura îți arată care îți sunt puterile și că, de fapt, mai poți, nu doare așa de tare..  :) Iar priveliștea din Valea Gaura, cea mai mare vale glaciară din Bucegi, te face să uiți de toată osteneala.

 Prima oară am parcurs acest traseu într-o iarnă. Sezonalitatea unui traseu este un alt indicator al dificultății, pe lângă cel privind altitudinea, diferența de nivel și lungimea. Este drept și iarna trecută când am ajuns pe aici era zapada pana la genunchi, nebatuta dar, intrucat nu exista portiuni expuse, nu este interzis deci este considerat de dificultate medie.

@Serena, ma bucur, aveam o restanta de vreo doi ani...
Cu praful la Botorog este o mare problema in ultimul timp. Tot mai multa lume vine aici fie si numai pentru o plimbare prin Prăpăstii. Bariera ajuta foarte mult, protejand si limitand accesul in zona protejata ceea ce nu se intampla, din pacate, la Șimon. Desi este vorba de intrarea in Parcul Natural Bucegi si accesul auto este complet interzis, ati vazut panourile, sunt multi care ignora bariera atunci cand o gasesc deschisa, pentru a mai economisi o portiune de drum forestier. Eu nu sunt adepta nici a transportului off-road, polueaza la fel de mult.
Si, apropo de poluare, sper sa treaca si perioada asta sa putem veni din nou in actiuni cu mijloc de transport comun, sa mai protejam mediul ,mai ales ca am epuizat deja resursele planetei pe anul acesta.

Care spuneam ca este diferenta dintre un Parc Natural (Bucegi) si Un Parc National (Piatra Craiului)? Acum aveți internet...



Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Piatra Craiului și Bucegii. Drumetii si voie buna 18 - 20 septembrie 2020
« Răspuns #52 : Vineri, 25 Septembrie 2020, 12:04 »
 ;D ;D Da mai Dina ai uitat sa ne mai intrebi.  ^-^
Da sa sti ca la intoarcere, pe acel drum lung care nu se mai termina, am dezbatut subiectul.  :dance:
Deci daca ne intebai aflai si raspunsurile.  ::)
Asa ca acum trebuie sa astepti urmatoarea intalnire daca vrei sa afli raspunsurile noastre (traite sau aflate  la fata locului...nu de pe internet) :smitten: ;).
Sau daca nu mai ai rabdare poti sa ne explici tu.

Si multumesc tuturor pentru fotografii sunt superbeee  :smitten: :smitten: :smitten: