Autor Subiect: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020  (Citit de 6433 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« : Miercuri, 12 August 2020, 06:56 »
Tarif: 450 lei/persoana, demipensiune. Cazarea se face in camera twin, cu inca o persoana.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/toamna-muntii-macinului-25-27-septembrie-2020/

Check in  25 septembrie 2020
Check out:   27 septembrie 2020

Cazare: 2 nopti la Pensiunea Relax 3* Greci Strada Narcisei 13.

Numar de locuri: 24

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti in camera dubla twin, cu inca o persoana
•        2 x mic dejun
•        2 x cina
•        insotitor de grup pentru toata perioada excursiei

Micul dejun include: 3 oua(omleta sau ochiuri), branza direct de la stana, rosie, castravete, ardei, 2 bucati mezel, paine, o cafea esspreso. Daca se doreste suplimentar, mai puteti servi lapte, se achita individual, costa 5 lei.

Cina vineri: friptura ceafa de porc 200gr, cartofi prajiti, salata si desert tort fructe de padure

Cina sambata: friptura pulpe de pui dezosate + cartofi naturali prajiti + salata + clatite 

Nota: meniurile de mic dejun si cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam sa nu ne solicitati variante. In meniu nu sunt incluse bauturi. Se pot comanda la restaurantul pensiunii si apoi achita individual.
Nota: meniurile de mic dejun si cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam sa nu ne solicitati variante.

Servicii care nu sunt incluse:
x           transport pana la locatie si cap de traseu. Formati pe forum grupaje, anuntand de unde veniti
x           mesele de pranz
x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           altele decat mentionate la "incluse"

Insotitor de grup din parte Singles Camp: Gabi Lala TEL 0723/337963

Program:

Ziua 1, vineri 25 septembrie 2020 Ne intalnim cu tot grupul la poalele celor mai vechi munti din tara noastra- Parcul National Muntii Macinului. Locatia de cazare este situata in comuna Greci,jud.Tulcea, locul de unde se pleaca catre cel mai inalt varf din Dobrogea. Incepand cu ora 14:00 insotitorul de grup se afla la pensiune pentru a va intampina. Dupa amiaza un mic traseu de acomodare de cca  1 ora in apropierea pensiunii, tocmai bun pentru a intra in atmosfera Dobrogei, cu istorie, povesti, peisaje. Cina, urmata de o seara de socializare, muzica live la chitara.

Ziua 2, sambata 19 septembrie 2020 Micul dejun, apoi ne echipam corespunzator pentru drumetia spre cel mai inalt varf din Dobrogea – varful Tutuiatu, cu altitudinea de 467 metri.  Traseu dureaza cca 4-5 ore, cu tot cu pauze si admirarea peisajului de pe traseu.  Zona cea mai inalta a Dobrogei ofera un peisaj deosebit spre bucuria tuturor celor care ajung aici.
Masa de pranz, relaxare binemeritata dupa efort....apoi  mergem cu masinile (ne organizam cate 3-4 pers in masini, pentru a nu merge cu toate) cca 7-8 km dus-intors pentru a vedea apusul de soare din zona numita Pietrele Mariei, o zona renumita pentru fotografie si peisaj. Cina, urmata de povesti, impresii de calatorie, muzica.

Ziua 3, duminica 20 septembrie 2020 Micul dejun, apoi predarea camerelor si pregatirea pentru noi obiective deosebite dobrogene – Lacul Iacobdeal si Sfinxul Dobrogean. Lacul Iacobdeal este situat in apropiere de localitatea Turcoaia (ajungem cu masina pana la lac) si este format intr-o fosta cariera veche de granit. De la lac mergem tot cu masinile catre Sfinxul dobrogean, o uimitoare creatie a naturii. Sfinxul dobrogean este in Culmea Pricopanului, in apropiere de orasul Macin.Traseul turistic este usor si dureaza cca 3-3,5 ore dus-intors, cu tot cu pauze de admirare a formatiunilor geologice de milioane de ani.  De-a lungul acestui traseu, putem admira un peisaj alpin cu stanci rotunjite care ofera aspectul unor forme bizare.

Observatie: Traseele pot suferi modificari in functie de vreme !

  O0 Am adaptat actiunile noastre la perioada pe care o trecem si pentru evitarea in cat mai mare masura a riscurilor, am decis lansarea de excursii in loc deschis, in natura, in conditii de grupuri mici. Transportul pana la locatie nu se face organizat, pentru ca pe de o parte numarul de participanti este prea mic pentru a putea face asa ceva, dar si pentru ca in acest fel contactul pe zona interioara cu ceilalti este minim. Pt a ajunge acolo va recomand sa va anuntati inscrierea pe forum si sa comunicati de unde veniti si de asemenea daca intentionati sa luati pe cineva cu masina sau daca doriti sa gasiti pe cineva care merge cu auto din zona in care locuiti si doriti sa fiti luat(a) de acolo.

 :oops: Pentru ca actiunea se desfasoara intr-o perioada in care este nevoie de mai multa grija fata de noi si de ceilalti, va rog cititi intregul material cu recomandarile noastre: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html
Prin inscrierea la excursie se intelege ca ati luat la cunostiinta de acesta.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insistam si conditionam pentru un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare, intelegere, respect fata de ceilalti, fata de organizatori si insotitor de grup.

:oops:Fiind o actiune care include drumetia montana, daca intentionati sa participati va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.
Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Agentia de turism si clubul Singles Camp, organizatorii acestei iesiri, privesc cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul acest tip de actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de ghizi montani atestati si profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 1-2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   betele de drumetie sunt recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile.
–   haine de ploaie, recomandabil pelerina, dar nu de unica folosinta.
–   fiecare lucru asezat in rucsac trebuie sa fie pus intr-o punga de plastic, pentru a evita udarea lor in caz de ploaie
–   recomandabil ochelari si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Vremea: Uneori, din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face DOAR de catre insotitorul de grup, cu explicarea situatiei si a modificarilor.

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Fotografii ale locurilor prin care urmeaza sa treceti
Nota: imaginile de mai jos apartin lui Claudiu Sofron. Va recomand sa intrati pe blogul sau pentru a citi articolul despre urcarea pe Varful Tutuianu: https://claudiasofron.wordpress.com/2015/10/26/spre-varful-tutuiatu-din-muntii-macinului-dobrogea/











Alte fotografii:









Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #1 : Miercuri, 12 August 2020, 07:57 »
S-au deschis rezervarile la aceasta excursie, inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/toamna-muntii-macinului-25-27-septembrie-2020/

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #2 : Vineri, 04 Septembrie 2020, 20:58 »
Buna tuturor.Sunt Gabriel, insotitorul de grup din frumoasa Dobrogea de toamna.Muntii Macinului sunt frumosi in orice anotimp,dar parca toamna au un farmec aparte,mai ales ca nu mai este asa cald ca in lunile de vara. Desi au altitudini mici, maxima fiind 467 m, peisajele si povestile dobrogene sunt deosebite. Abia astept sa calatorim pe poteci si prin padurile Macinului !












Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 05 Septembrie 2020, 05:40 »
Peisajele din Macin par uneori selenare, mai ales atunci, in momentul in care seara incearca sa stinga lumina zilei. Urmaresc cativa foarte buni fotografi de calatorie, profesionisti in aceasta arta si vad ca predilect aleg Macinul. Am vazut pe fb ca ai avut un grup din Luxemburg, asta imi arata o data in plus ca exista un maxim interes pentru a vizita acele locuri, in randul celor care inteleg si apreciaza natura in formele ei speciale.

Cum sunt un colectionar de frumos, de cate ori gasesc ceva ce-mi place, descarc imagini, salvez link-uri in care apar descrieri ale unor locuri speciale. Cu Macinul am multe fotografii in folderul dedicat acelui taram, tin va arat si voua cateva imagini a unor artisti...Mi-ar place si mie sa fac fotografie de calatorie, fotografie artistica, sunt indragostit de aceasta arta, dar din pacate inca nu mi-am facut timp sa ma inarmez cu sculele necesare, cu studiu care sa-mi permita sa scot ce e mai bun dintr-un cadru. Pana una alta ma bucur de jucaria mea Iphone, cu care am facut zeci de mii de fotografii si cu...ce fac altii.
















Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #4 : Joi, 10 Septembrie 2020, 12:42 »
Ma bucur ca organizati aceasta excursie, de mult timp imi doream sa vad muntii Dobrogei toamna.

Nefiind organizat transportul, am rugamintea unui loc intr-o masina care pleaca din Bucuresti.
Multumesc anticipat.

Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #5 : Luni, 14 Septembrie 2020, 22:35 »
 Buna seara ! Merge cineva din Iasi sau din zona Moldovei ? Multumesc !

Offline Sendroiu Cristian

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #6 : Marți, 15 Septembrie 2020, 11:33 »
Merge cineva din zona Sibiului?

Offline Bill

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #7 : Joi, 17 Septembrie 2020, 11:15 »
Buna, ma poate lua cineva cu masina din Resita?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #8 : Duminică, 20 Septembrie 2020, 16:44 »
Muntii Macinului, locul de drumetie al acestei excursii:


Offline Florin1968

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 261
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #9 : Duminică, 20 Septembrie 2020, 16:54 »
Buna ziua. Cazarea este in localitatea Macin sau in localitatea Greci?4

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #10 : Duminică, 20 Septembrie 2020, 20:52 »
Buna seara tuturor,

Nu am primit nici un raspuns la mesajul meu cu privire la un loc intr-o masina care pleaca din Bucuresti, inca.
Sunt singura bucuresteanca?

Intrebare: se poate ajunge la punctul de plecare altfel decat cu masina? Ce alta varianta am?

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #11 : Duminică, 20 Septembrie 2020, 23:44 »
 Cazarea este in localitatea Greci

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #12 : Marți, 22 Septembrie 2020, 08:11 »
Buna tuturor ! Sunt Gabriel, insotitorul de grup in frumoasa Dobrogea. Mai sunt cateva zile si ne vom intalni sau reintalni cu peisaje frumoase,cu seri de socializare,muzica si voie buna. Am vazut ca sunt persoane care doresc sa se alature celor care vin cu masina personala.E bine sa mentionati cam pe ce rute veniti,astfel incat cei fara masina sa aibe o varianta buna de a ajunge in localitatea Greci,locul unde vom fi cazati pana duminica. Daca veniti dinspre Brasov,Ploiesti,Bucuresti sau zona Moldovei se ajunge la Braila sau Galati, de unde se ia bacul care traverseaza Dunarea,se ajunge in orasul Macin si apoi in localitatea Greci.Ma puteti contacta pentru orice detalii,astfel incat sa fie totul ok.aveti nr meu de tel in partea de sus a evenimentului.

Dupa cum bine stiti,avem cateva recomandari si masuri noi,astfel incat sa ne putem bucura de natura si o atmosfera super.
https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html

Offline Florin1968

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 261
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #13 : Marți, 22 Septembrie 2020, 19:36 »
Buna seara! Doar intreb, desi cred ca raspunsul va fi negativ... Se  poate achita cu tichete de vacanta?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toamna in Muntii Macinului 25 - 27 septembrie 2020
« Răspuns #14 : Miercuri, 23 Septembrie 2020, 07:52 »
Nu, nu este posibil. Am mai precizat pe forum. Doar incepand cu 1 ianuarie 2021 Bon Voyage o primeasca si vouchere, odata ce finalizeaza de implementat inca o posibilitate de plata.