Autor Subiect: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020  (Citit de 6003 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

08.10.2020
Un loc disponibil intr-o camera dbl la femei .



Tarif: 370 lei/ persoana - cazare in camera DBL

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cozia-si-muntele-basarab-drumetii-montane-9-11-octombrie-2020/

Check in  09 octombrie 2020
Check out:  11 octombrie 2020
Cazare: 2 nopti la Pensiunea Iasmina Caciulata 3* http://www.pensiuneaiasmina.ro/

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     mese: mic dejun, pranzuri, cine
   
Gusti Ciuca: 0751.361.009

ATENTIE: aceasta este o actiune montana care necesita pregatire fizica, rezstenta la efort, experienta pe potecile montane, echipament complet. Sa nu se inteleaga alpinism, nu o sa se mearga la coarda, cu echipament de escalada. Traseele se desfasoara de-a lungul unor poteci sigure, care nu implica traversari de stanci sau obstacole. Singura problema este ca traseele ce urca spre cabana Cozia au o diferenta de nivel relativ mare, de peste 1000 m, asta impunand o anumita conditie fizica.

O sa aveti cu voi un ghid montan pe care deja il cunoasteti din multe alte excursii ale clubului. Conteaza foarte mult sa fi condus, indrumat si monitorizat de cineva care stie ce inseamna responsabilitatea montana. Programul de plecare in ture va fi comunicat, impreuna cu detaliile necesare, de catre insotitorul de grup, in fiecare dimineata, inainte de plecare.

Vineri 9 octombrie 2020. Gradina Zmeilor Intalnirea grupului se face la ora 12:00 (fara intarziere) la Calinesti, jud. Valcea, langa pod. De acolo incepe traseul acolo se si termina. Masinile raman toate parcate in proximitatea caselor.

Mai jos este harta, pentru locul de intalnire, in google maps:



Atentie este Calinesti de Valcea, nu de Arges...

La ora mentionata de intalnire trebuie sa fiti pregatiti in echipament de munte, inclusiv rucsac si pelerina, sa aveti la voi apa si neaparat sandviciuri si bune ar fi si 2-3 batoane energizante.
Traseul debuteaza cu o urcare pe o carare in stanca, dupa care continua in padure, pana la Gradina Zmeilor, un loc spectaculos. O sa aveti opriri de panorama, de unde se vede o portiune larga din Valea Oltului. O sa aveti apoi ocazia sa vedeti formatiuni stancoase cu aspect zoomorf, extrem de interesante. E o poteca de creasta care va conduce de-a lungul unei panorame catre creste.
Undeva la jumatatea drumului o sa aveti o oprire de cca 20 minute, pentru a servi sandviciurile pe care vi le-ati adus cu voi.
Traseul dureaza cu drumul de intoarcere cu tot cca 5 ore, nu este dificil, dar are portiuni in care o sa fiti solicitati pentru efort. Este foarte important sa aveti echipament performant, in special incaltaminte.
Dupa efectuarea traseelor, aveti de condus cca 20 km pana la Pensiunea Iasmina, unde veti fi cazati. Cina o s-o comande Gusti la o firma de catering si va fi servita pe terasa pensiunii.
Seara e bine sa mergeti la un magazin alimentar sa va luati ceva de mancare pentru mic dejun dar si pentru sandviciurile necesare in ziua urmatoare.

Sambata 10 octombrie 2020 Spre Varful Cozia Dupa micul dejun, care trebuie luat devreme (pentru a va ramane timp suficient de traseu) va deplasati cu masinile pana in parcarea Manastirii Turnu, care este incapatoare.
Traseul total de urcare si coborare Varful Cozia dureaza cca 10 ore, in conditiile in care se merge bine. Fara prea multe pauze si in conditii meteorologice bune. Daca vremea nu e chiar grozava si daca ritmul grupului este unul mai lent, ghidul o sa decida daca se urca pana pe varf, sau ultimul punct va fi refugiul Salvamont de sub.

Descriu un pic traseul. Puncte de traseu: Manastirea Turnu (310 m), Curmatura La Troita (700 m), Manastirea Stanisoara (720m),  Cabana Cozia (1573 m). Total diferenta de nivel 1260 m.
De la pensiunea de la care sunteti cazati o sa mergeti pe jos, pana la Manastirea Turnu (sunt cca 3 km). Acesta este punctul de plecare. Fara sa pierdem vremea pe acolo, alimentam cu apa de la izvorul manastirii  si incepem sa urcam pe marcaj banda rosie spre Manastirea Stanisoara, cel mai important reper de pe traseu. Dupa 45 de minute de mers lejer se ajunge la intersectia cu traseele banda albastra si banda galbena ce urca si ele din Valea Oltului. De aici continuam, facand abstractie de marcajul banda rosie, pe care am urcat pana la acest punct dar care dupa o scurta bucata de drum va face stanga spre Muchia Turneanu. Dupa inca o ora de mers pe poteca ce urmeaza curba de nivel ajungem la Manastirea Stanisoara. Un scurt popas acolo, alimentare cu apa, dupa care incepe partea cea mai solicitanta a traseului.

Poteca urca in serpentine si dupa aproximativ jumatate de ora ajungem la un punct de belvedere pe partea stanga a traseului. In continuare panta devine din ce in ce mai accentuata dar poteca este evidenta si nu pune probleme.

Dupa inca 2 ore ajungem la alt punct de panorama extrem de spectaculos, pe partea dreapta a potecii de unde se poate admira Oltul pana departe, in zona de campie. Continuam traseul si in scurt timp vom intalni o portiune mai abrupta insa asigurata cu cabluri. Dupa inca aproximativ o ora iesim in drumul de pe culme, forestier, care leaga rutier valea Oltului de cabana Cozia.

Pauza la restaurantul cabanei de cca o ora pentru masa de pranz...apoi coboram.
Urmam marcajele banda rosie si triunghi rosu spre Muchia Turneanu, o culme lunga cu privelisti frumoase spre nordul vaii Oltului. In partea inferioara a culmii, inainte de intrarea in padure veti gasi pe partea stanga un nou refugiu din lemn, foarte bine intretinut, foarte util pentru odihna sau adapost in caz de vreme rea.

In coborare o sa intalniti  in zona superioara ghintura, posibil si gentiana, apoi in mai multe poieni o feeria mov a irisilor uriasi. Luna mai este ideala pentru a urca pe Cozia, este perioada in care infloresc o multime de plante, printre care si unica, laleaua salbatica.

Inainte sa intram in padure traseul se bifurca marcajul banda rosie coborand in partea stanga insa noi continuam pe marcaj triunghi rosu. Poteca incepe sa coboare din ce in ce mai abrupt, marcajul pe unele portiuni este rar dar nu zonele respective nu pun probleme de orientare.

Intrarea pe o poteca larga, unde intalnim si o troita pe partea stanga este semn ca ne apropiem de manastirea Turnu. In 20 de minute ajungem in spatele manastirii, acolo de unde am plecat dimineata. Deplasarea la pensiune cu masinile pe care le-ati lasat in parcare.

Traseul, cu marcaje si timpi:
Manastirea Turnu - Intersectia -La Troita-  Marcaj Banda Rosie 45 minute
Intersectia La Troita - Manastirea Stanisoara Banda Albastra/Banda Galbena 1 ora
Manastirea Stanisoara - Cabana Cozia Banda Albastra 3,5 ore
Cabana Cozia - Manastirea Turnu (prin Muchia Turneanu) - Banda Rosie 3,5 ore

Surse de apa - izvoare: la Manastirile Turnu si Stanisoara si la cabana Cozia.

Cina o s- serviti la alegere, la Da-da, restaurantul de pe malul Oltului, la o terasa invecinata pensiunii, sau in sistem catering. Insotitorul de grup va va explica toate aceste variante si decideti cum doriti.

Duminica 11 octombrie 2020. Muntele lui Basarab. Faceti check out, luati masinile si le lasati in parcarea benzinariei OMW, la restaurantul Da-da. Traseul porneste chiar de langa. Este un traseu inedit, mai putin cunoscut si batut, desi este foarte accesibil, avand punctul de plecare la doar doi pasi de un loc in care cu siguranta ati oprit de multe ori: Benzinaria OMV de la Barajul Turnu.

Este un traseu usor care nu dureaza mai mult de 4 - 5 ore. Varful Basarab are 880 de metri, iar plecarea este de la 340 m, deci o diferenta de nivel de doar 540 m. Dar care ofera multe lucruri minunate: acolo se afla cea mai mare turma de capre negre, sunt cca 100, pe un areal destul de restrans, deci aveti sanse mari, daca urcati in liniste si fara ...parfum, sa le vedeti.

Varful ofera o panorama extraordinara asupra Defileului Oltului, apoi spre cel mai inalt varf din Capatanii, Naretu, de asemenea spre crestele din muntii Lotrului , vf. Sterpu, vf. Floarei, toti peste 2000 metri. Daca sunt conditii bune de vizibilitate, in departare la cca 40 km se vad si crestele din Buila-Vanturarita.

Nu o sa traversati muchea Muntelui Basarab, pentru asta este nevoie de echipament de escalada si pregatire corespunzatoare. O sa urcati printr-o zona accesibila, pana la o zona de panorama partiala.

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Suntetiinsotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incatveti primi toata indrumarea si asistenta necesara.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu facetimacar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu suntetipregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergetiintr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, suntetiinsotiti de profesionisti.
Trebuie intelesinsa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-atiinteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteticonsulataaici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnatiilgasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoareputeti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      frontala (lanterna de cap) - subliniem ca datorita micsorarii zilei, este posibil ca pe traseul de intoarcere de la Varful Cozia, sa dati de intuneric. Asa ca e nevoie sa vedeti pe unde calcati

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum am prezentat, insotitorul de grup va refuza la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, ci doar persoana care nu a respectat cele comunicate. Orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Vremea: Luna octombrie este una de toamna, in general caracterizata prin instabilitate. Se anunta o toamna cald si lunga, dar pot aparea si stropii. Poate sa fie foarte frumos afara, cum poate fi si urat, nepotrivit pentru tura montana. Ca in orice actiune montana din cauza conditiilor meteorologice, pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de catre insotitorul de grup cu explicarea actiunii sale.

Mentiuni.  Nu sunt distante foarte mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti "incalziti" in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem "bifari", dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare chiar si 10 ore. Asta inseamna pregatire fizica. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup...
Am avut grupuri bune in fiecare din aceast gen de excursii, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tinem mult sa oferim din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta.

 :oops: Am adaptat actiunile noastre la perioada pe care o trecem si pentru evitarea in cat mai mare masura a riscurilor, am decis lansarea de excursii in loc deschis, in natura, in conditii de grupuri mici. Transportul pana la locatie nu se face organizat, pentru ca pe de o parte numarul de participanti este prea mic pentru a putea face asa ceva, dar si pentru ca in acest fel contactul pe zona interioara cu ceilalti este minim. Pt a ajunge acolo va recomand sa va anuntati inscrierea pe forum si sa comunicati de unde veniti si de asemenea daca intentionati sa luati pe cineva cu masina sau daca doriti sa gasiti pe cineva care merge cu auto din zona in care locuiti si doriti sa fiti luat(a) de acolo.

 :oops: Pentru ca actiunea se desfasoara intr-o perioada in care este nevoie de mai multa grija fata de noi si de ceilalti, va rog cititi intregul material cu recomandarile noastre: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html
Prin inscrierea la excursie se intelege ca ati luat la cunostiinta de acesta.

Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-atiinscris, consideram ca ati luat act, atiinteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentietour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Fotografii care va introduc un pic in atmosfera acestei excursii:
















































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #1 : Miercuri, 26 August 2020, 16:14 »
Am deschis rezervarile la aceasta noua excursie. Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cozia-si-muntele-basarab-drumetii-montane-9-11-octombrie-2020/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #2 : Duminică, 06 Septembrie 2020, 06:44 »
Ieri am facut o plimbare pana la Cozia si am intrat putin si pe traseul pe care o sa-l aveti in prima zi, cel prin Gradina si Grotele Zmeilor. Este foarte spectaculos, activ, panoramic, se vede Valea Oltului, iar trecerea printre stancile erodate in forme zoomorfe este de-a dreptul minunata.

Postez si cateva fotografii pentru a intelege mai bine unde mergeti, ceea ce o sa vedeti, dar si unde trebuie sa urcati. Pe un astfel de traseu, nici macar nu se pune problema sa nu aveti ghete de munte, cu talpa aderenta, cu glezna bine fixata, sa nu aveti un pantalon lung flexibil, care sa va permita sa faceti fara probleme extensii ale picioarelor. Trebuie si atentie pe prima parte, urcati practic pe o poteca sapata in stanca, nu este dificil, dar pt cineva fara conditie fizica si mai ales teama de inaltime poate sa fie o problema. Nu puteti urca cu bete, mai mult va inconodeaza. Daca vreti sa le folositi cand ajungeti sus, le puteti plia la urcare si pune in rucsac. 

Am avut acum ragazul sa ma uit mai atent la structura geologica a stancilor si am avut o mare surpriza. Mereu am fost in graba si cu grija la grup acolo, le-am vazut doar in treacat si de aceea cred le-am perceput ca fiind din bazalt, un granit. De aici si uimirea mea referitoare la procesul puternic de eroziune. Formele acelea ciudate arata ca vantul si apa au sapat in stanca, dar intr-un bazalt este extrem de greu sa se ajunga la astfel de eroziuni. Ei, acum am vazut despre ce este vorba. E un material compozit, care intradevar include in structura bucati mai mari sau mai mici de roca dura, dar liantul este nisipos, pare o zgura vulcanica. Ceva similar am vazut in apropiere, pe Valea Doabrei, iar acolo stanca aceea incredibila pare sa fie rezultatul unei actiuni extrem de dramatice petrecute acolo. O termperatura uriasa care a topit si sfaramat, iar apoi a lipit totul intr-o singura bucata. Extrem de interesant acel loc, la fel si moacele ce traiesc in paraul de sub stanca, o specie acvatica extrem de veche.

Revenind la traseu, va spun ca este unul extrem de interesant si linistit. Nu este marcat, sunt poteci pe care le-am invatat cu multi ani in urma de la prietenul si colegul meu Pavel Prundurel, acum directorul Parcului National Cozia. A fost unul dintre primele trasee in Singles Camp pe care le-am facut cu voi, apoi a fost si Lidia cu grupuri de-ale noastre pe acolo si Iulian, acum o sa fie Gusti. Ne bucuram ca va putem oferi ceva foarte putin cunoscut si umblat...

Va arat acum cateva imagini, sunt din prima portiune, cea de care va spuneam ca este un pic mai dificila. Urmeaza apoi urcare, dar nu pe stanca ci pe poteca de animale, iar sus de localnici. Este o zona de pasunat de capra, un loc in care de asemenea pot fi culese ciuperci, Cozia fiind renumita pentru varietatea acestora.










































Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #3 : Duminică, 06 Septembrie 2020, 20:23 »
 Ce amintiri frumoase am legate si de Cozia ! "Hai sa plecam , ca a ajuns si Pavel " , ce ne-am mai amuzat ! In caz ca mai vorbesti cu Pavel , sa-i spui ca noi , turistii de atunci, ne amintim cu mare drag de el !

Offline Gabi sb

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #4 : Luni, 07 Septembrie 2020, 21:52 »
Servus Mimi! Si eu simt la fel! La Cozia a fost `botezul` meu in SinglesCamp. Imi aduc cu drag aminte de zilele petrecute acolo, de Pavel, de potecile pe care am umblat, de oamenii faini pe care i-am intalnit atunci, de voia buna care ne-a insotit 3 zile si 3 nopti.  :) :smitten:

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #5 : Marți, 08 Septembrie 2020, 05:57 »
 Ce frumos ca mai sunt oameni care isi amintesc si recunosc aceasta !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #6 : Vineri, 25 Septembrie 2020, 06:34 »
 :oops:

La aceasta actiune a clubului, cineva a achitat in data de 18 septembrie, suma de 370 de lei. Agentia mi-a comunicat ca nu a putut identifica cine a transmis aceasta suma, nu este trecut asa cum se solicita, nici un nume. In aceasta situatie, nu a putut sa considere plata atribuind si retinand un loc in excursie. Agentia a asteptat cele 5 zile in care platitorul urma sa primeasca Email-ul de confirmare gandindu-se ca neprimind nimic o s-o contacteze, dar nu s-a primit nici o intrebare in acest sens. Rezervarile au mers mai departe, asa cum este firesc si in momentul de fata mai este un singur loc la barbati.

Deci daca este barbat ok, mai este un loc liber, daca este femeie, va fi nevoie sa i se returneze suma pe care a achitat-o, pentru ca nu mai este disponibilitate.

Verificati va rog, daca stiti ca ati facut plata in 18 septembrie si vedeti daca la plata pe care ati facut-o nu cumva ati uitat sa treceti numele. Adresati-va apoi agentiei, comunicand urgent situatia: office@bonvoyagesibiu.ro

Offline CSX

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 26 Septembrie 2020, 09:19 »
Buna dimineata,/Buna ziua!! Revin in ..grup dupa o vara...crunta, pentru mine, ... As vrea sa particip si eu la acest eveniment. Inteleg ca mai este un singur loc .. la barabati. Eu sunt.. barbată, cum zice Mama mea. S-ar putea lua in considerare!? Evident fac glume proaste dar zic ..daca vreuna dintre doamne  nu mai poate participa... ma inscriu. Ma anuntati? Multumesc, si numai bine tuturor!

Online Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #8 : Duminică, 27 Septembrie 2020, 10:25 »
27.09.2020
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Offline Voicu Nicolae

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #9 : Duminică, 27 Septembrie 2020, 21:22 »
buna seara! as vrea sa particip si eu la aceasta actiune... daca cineva nu mai poate participa... Nicolae Voicu 0756682020, nicvoicu@yahoo.com
Multumesc!

Offline mariana.baitan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #10 : Vineri, 02 Octombrie 2020, 06:56 »
Buna,

Din pacate nu pot participa la aceasta actiune. Daca este cineva interesant de un loc (la fete), rog sa ma contacteze la tel 0745376535.
O zi buna, tuturor.

Offline anca.aka

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #11 : Duminică, 04 Octombrie 2020, 11:57 »
Buna.
Tocmai am fost informata ca in urma lipsei de personal n-o sa-mi pot lua liber in we 9-11. Asa ca sunt obligata sa renunt la excursie, desi am asteptat-o ca pe painea calda. Daca mai sunt doritoritoare pt un loc la fete ma puteti contacta la 0757562679. Multumesc mult si excursie faina pt cei care pot merge!!

Offline anca.aka

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #12 : Duminică, 04 Octombrie 2020, 13:58 »
Buna din nou! As vrea sa anunt ca locul s-a ocupat - am primit mesaj. Multumesc Elena!

Offline Augustin/Gusti

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #13 : Marți, 06 Octombrie 2020, 16:30 »
Buna ziua tuturor!

Cu siguranta sunteți nerabdatori sa ne vedem  in aceasta actiune SC. Pentru ca evenimentul sa se desfășoare în cele mai bune condiții si pentru a evita surprizele neplăcute, va rog sa țineți cont de următoarele recomandari:
1. Sa respectați punctul si ora de întâlnire, ora 12:00. Pt cei care vin dinspre Sb, imediat după podul de la întrarea în Călinesti (atentie este jud. Valcea, pt ca mai este un Calinesti in alt judet),  pe dreapta,  este o "parcare ". Pentru cei care veniți din direcția Vâlcea, virați stanga inainte de podul aflat la ieșirea din localitatea Calinesti. (harta o gasiti in primul mesaj al acestui topic)
2. Echipamentul de munte este OBLIGATORIU si consta in: bocanci de munte  care sa va asigure protecția gleznei. NU semi-ghete/pantofi de munte(fara ghetuțe, pantofi sport, care sunt destinate exclusiv drumețiilor ușoare, pe drum forestier). O singura pereche sosete/ciorapi / zi, care sa  depășeasca înălțimea bocancului. Pelerina de ploaie, frontala sau lanterna, geaca impermeabila semi-groasa, polar sau hanorac de vânt, bluze termice.
3. Traseele montane presupun un efort fizic sustinut si implicit o condiție fizica bună. Traseul de vineri durează aproximativ 5 h si are o diferenta de nivel de 500-600m, din care prima parte este mai dificila si mai abrupta. Traseul de sambata  este mai dificil si ca durata (aproximativ 10h)  si ca diferenta de altitudine, (cca 1300m).
4. Este foarte important ca autoevaluarea fiecaruia dintre voi, referitoare la disponibilitatea si rezistenta la efort fizic prelungit, sa fie foarte obiectiva si cat mai realista, sa nu adoptați principiul "ma descurc eu cumva" sau "ma ajuta ceilalți participanti".
5. Dacă aveți probleme medicale, pentru care efortul fizic este contraindicat, sau va poate afecta/altera starea fizica generala , atunci  aceasta actiune nu vi se potrivește, oricât de mult v-ati dori sa participați. Nu are niciun sens sa va expuneti nici pe voi și nici pe ceilalți participanți unor riscuri si situatii neplacute.
Va pot oferi si câteva exemple, pt a intelege exact la ce ma refer: efortul fizic depus în cazul unui traseu usor de 2,5h de mers pe platou a necesitat pastile de tensiune, pliculețe de zahar, momente neplacute, pentru toți participantii si chiar renuntarea la o parte din actiune, sau/si modificarea traseului. Orice se intampla placut sau neplăcut in cadrul  grupului, ii afectează implicit pe toți participanții, de aceea este foarte important sa va gândiți și la modul în care o situatie medicala apărută dintr-o inconstienta sau o supraevaluare a propriilor limite, ii poate afecta si pe ceilalți participanți si implicit actiunea de socializare.
6. Chiar daca contextul pandemic ne impune păstrarea unei distante de siguranta, este foarte important ca, pe traseu, sa pastram grupul cat mai compact și sa evitam ruperea acestuia si distanțarea foarte mare între participanți.
7. Din echipamentul obligatoriu de munte nu trebuie sa lipsească voia buna, entuziasmul și spiritul de grup.🙂🙂😉😉

Offline GT_Oana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Re: Cozia si Muntele Basarab. Drumetii montane 9 - 11 octombrie 2020
« Răspuns #14 : Marți, 06 Octombrie 2020, 16:36 »
Buna,

este cineva interesat de un loc in aceasta excursie? Eu nu sunt inca foarte sigura ca pot ajunge, asa ca poate se va bucura altcineva de ea.

Doritoarele pot sa ma contacteze la 0721260277