Iti raspund eu Radu. Locatia nu are restaurant decat sala de mese si bucatarie. Deci nu poate sa ofere nici un tip de masa. Cina am aranjat-o la Casa Romaneasca, in sistem de livrare tip catering, o sa fie adusa la locatie la ora 20:00. Ne-am gandit impreuna cu Gusti ca o sa fiti obositi in ambele zile si nimanui nu o sa-i mai arda sa mearga pana la locatie sa se schimbe si apoi sa parcurga 2 km pana la un restaurant, iar acolo sa astepte pana este gata comanda. Asa, cu catering este mai simplu. Nici varianta cu adus mancare de acasa pt cina nu e chiar fezabila, pt ca la fel, lumea nu o sa aiba chef sa-si pregateasca ceva pt masa, dupa un traseu de 5 ore.
Pentru micul dejun, este bine sa va aduceti de acasa ceea ce considerati, si neaparat, NU UITATI! - sandviciuri pentru vineri. Nu o sa aveti de unde va cumpara nici macar apa. Deci in rucsac trebuie sa aveti o masa de pranz rece, si cel mai simplu, economic si rapid de consumat este sa aveti asa cum am recomandat, sandviciuri.
Exista intradevar un magazin alimentar foarte aproape de locatie din care va puteti aproviziona, dar tineti cont ca vineri veti ajunge cel mai probabil in jur de 19:00 la locatie, iar la 20:00 aveti cina. In ora aceea nu veti avea timp sa iesiti pt ca aveti nevoie sa va cazati si un refresh. Sambata veti ajunge la fel tarziu, poate va fi timp, dar poate nu pt cumparaturi. Pentru sandviciurile de sambata, pt traseul de Cozia, va recomand de asemenea sa aveti ceva pregatit de acasa, acolo doar sa le puneti in sandvici.
Iata cateva produse care se preteaza bine la sandviciuri: salam uscat, mezeluri uscate afumate sau fierte care sa se pastreze la temperaturi de 10-20 de grade, carne de pui uscata/afumata/fiarta, carne de vita fiarta si feliata, branza topita, cascaval feliat, pateu de ficat (de porc, de gasca). Nu uitati ambalajul pt acestea, servetele pt ca poate aveti nevoie poate si pt altele... Pungi de plastic in care sa puneti mancare, actele, celelalte haine, in caz ca ploua sa pastrati uscat totul. E bine sa aveti in rucsac batoane proteice, sunt mici si cu valoare energetica mare. Daca va ia oboseala inseamna ca v-a scazut glicemia, sau ma rog e un semn, si atunci este ideal sa aveti la indemana un baton. Si un fruct e bine sa aveti la voi.
Pt mic dejun poate e bine sa aduceti cateva oua, sa faceti impreuna omleta, apoi cafea pt ca banuiesc ca toata lumea bea asa ceva, ceai, fructe, legume, paine.
Sambata vremea arata bine, innorat dar fara ploaie si 20 grade maxim. Deci daca se mentine prognoza o sa puteti viza varful Cozia, sau macar apropierea de acesta. Pentru ca este un traseu lung si relativ greu ca efort si pentru ca ziua este mult mai scurta decat vara, este nevoie sa plecati devreme, pt a nu risca sa coborati pe intuneric. Apropo, daca doriti sa vedeti
datele tehnice ale intregului traseu de sambata (cel mai probabil insa ca de la refugiul salvamont o sa va intoarceti, deci va fi mai scurt):
https://muntii-nostri.ro/ro/routeinfo/masivul-cozia-manastirea-turnu-manastirea-stanisoara-cabana-cozia-manastirea-turnuDaca am amintit de vreme, asa arata ca prognoza:
Deci nici macar nu se pune problema sa nu aveti
pelerine semiprofesionale la voi,
incaltaminte adecvata (bocanci de munte, care sa nu ia apa, care sa aiba talpa aderenta), pt ca daca va surprinde o ploaie, trebuie sa va protejati corpul si picioarele. In astfel de conditii, mai mult decat oricand, un ghid nu-si poate asuma responsabilitatea de a lua pe cineva fara echipamentul anuntat ca obligatoriu.