Autor Subiect: Tara Motilor, taramul de vis din inima Apusenilor. 17 - 20 iunie 2021  (Citit de 2689 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tara Motilor, taramul de vis din inima Apusenilor. 17 - 20 iunie 2021
« : Miercuri, 02 Septembrie 2020, 13:13 »
Mergem atunci cand infloreste bulbucul de munte (bujorul galben). Atunci plaiurile sunt acoperite cu covoare colorate, sporind frumusetea unica a acelor locuri.



Tarif: 900 lei/ persoana - demipensiune, cazare in camera dubla, cu inca o persoana; transport inclus

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/tara-motilor-taramul-de-vis-din-inima-apusenilor-17-20-iunie/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 17 iunie 2021
Sosire: 20 iunie 2021

Cazare:
Pensiunea Scarisoara **, sat Ghetari, Garda de Sus

Am fost acolo de 2 ori in 2020, toata lumea a fost incantata sa descopere autenticitatea, viata tihnita, mancarea de casa. Este o ferma traditionala din Tara Motilor transformata astfel incat sa poata gazdui si turisti. Este considerata o pensiune pilot de dezvoltare a agroturismului in Apuseni, pe platoul Ghetarului de la Scarisoara. Pensiunea Scarisoara are animale proprii, adica  vaci, purcei, si pasari de curte, precum si o curte imensa de 4-5 hectare in vecinatea padurii. O sa fiti izolati acolo, doar voi, natura, gazdele si animalele fermei. O sa aveti ocazia sa mancati produse facute in fata voastra, va recomand in mod special branzeturile, slanina si jumerile. Iar placintele d-nei Pasca sunt o adevarata nebunie. Am coborat de multe ori de la ghetar la ea in gospodarie si de fiecare data ne-a desfatat cu mancarurile ei. Iar nea Dinu, cu palinca.  :)

Numar de locuri: 28 de persoane

Servicii incluse:
•   cazare in camera dubla, cu inca o persoana - 3 nopti
•   mic dejun taranesc, tip bufet, 3 zile
•   cina tip...pranz. :) In fiecare din cele 3 zile de sedere, seara o sa fiti serviti cu o ciorba, un fel de baza si un desert de casa
•   insotitor de grup pe toata perioada excursiei
•   transport inclus pe ruta: Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus si retur
•   transport zonal in fiecare zi de excursie

Nu sunt incluse:
x    intrare la obiective: Poarta lui Ionele cca 15 lei, Pestera Ghetar de la Scarisoara (daca se deschide pana atunci)
x    pranzuri*
x    plimbare cu caruta la Cascada Vanvucesti

*Pranzurile vor fi luate la gospodarii ale localnicilor si costa in jur de 20 lei/persoana:

- placinte motesti si balmos la Nicusor, cioplitorul si vioristul
- placinte motesti, de-ale porcului si branza, la tulnicareasa

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Florin Ionescu 0740 205.877

Profilul actiunii

tipul - activ
particularitatile actiunii: o incursiune in lumea minunata a Apusenilor. Drumetii, socializare si distractie.
profil participant: iubitri de natura, persoane comunicative, deschise, active.

Program

Programul excursiei

17 iunie 2021 Cei care au transport inclus si pleaca din Bucuresti: intalnirea la ora 6.00 statia de benzina Mol Pacii. Veniti imbracati pe drum cat mai lejer, sport, iar intr-o plasa pentru schimb incaltaminte de munte (minim pantof tip trekking, dar recomandat este bocanc). De asemenea sa aveti la indemana rucsacul pregatit cu: frontala (intrati intr-o pestera), pelerina, in caz ca ploua si o bluza pentru a o lua peste tricou. Chiar daca e vara, veti fi la 1000 m altitudine, acolo temperatura scade spre seara.

Va comunicam ca pe drum nu o sa existe opriri pentru servirea mesei la restaurant sau la fast food, sau la altceva. Nici la magazine pentru a va putea aproviziona. Pe traseul miniautocarului se vor face pauze doar pentru cafea, suc, toaleta, in timpul legal de oprire al soferului. De aceea va recomandam sa luati cu voi sandviciuri, biscuiti, fructe, ceea ce stiti ca va poate tine de foame pana seara, cand o sa serviti cina.

Va rugam sa nu intarziati, luati-va toate masurile sa ajungeti la timp, pentru ca masina nu va astepta. Ora 06:00 este de plecare, nu de intalnire, sositi mai repede cu 15 minute pentru a avea timp sa puneti bagajele si sa va ocupati locul in masina. La Pitesti veti opri in jur de ora 7.30, la benzinaria Petrom, Bulevardul Nicolae Balcescu 133 (iesirea spre Bascov), la Rm Valcea va ajunge in jur de ora 9.00 (urcare statia Petrom Calea lui Traian 269, iesirea spre Calimanesti) iar la Sibiu in jur de ora 11.00 - 11.30, statia va fi parcarea din Piata Garii, in fata Bisericii. La Garda veti ajunge in jur de ora 17:00, numai bine pentru cina...tip pranz.
Pe traseul miniautocarului se vor face pauze doar pentru cafea, suc, toaleta, in timpul legal de oprire al soferului. Nu vom opri pentru servirea pranzului. De aceea va recomandam sa aveti cu voi sandviciuri si apa.

In jurul orei 15:30 o sa ajungeti la Poarta lui Ionele, a carei vizitare, impreuna cu un ghid, va lua cca o ora. La iesire, la 16:30, veti continua pietonal pe Cheile Ordancusei, pentru a admira minunea pe care a facut-o apa in calea ei. O jumatate de ora de mers lejer, drumul este betonat, drept deci nu veti depune nici un efort.

Microbuzul o sa va astepte ceva mai in fata, la iesirea din chei si imbarcati o sa continuati drumul de data aceasta cu masina. O sa traversati cateva catune, o sa opriti pentru a admira, pentru a fotografia locurile acelea minunate.

La 18:00 o sa ajungeti la gazda voastra, la Pensiunea Scarisoara. Check in, refresh, iar la 19:00 veti fi asteptati la cina.    

18 iunie Pentru ca joi ati avut un drum lung de facut cu microbuzul si veti resimti un pic oboseala, ne-am gandit la un program lejer, de hoinareala pe colinele din jur. La 8:00 o sa luati micul dejun, pana la 09:00 veti avea timp si pentru masa si pentru a vizita mica ferma a sotilor Pasca. La 09:30 echipati de drumetie, o sa va imbarcati in microbuz si mergeti impreuna cu Florin sa va arate locurile de “muntenit”. O sa aflati acolo despre ce este vorba, este un loc mai mult decat extraordinar ca si autenticitate, pitoresc, panorama. Din apropiere izvoraste Somesul Cald, o faceti o plimbare pana acolo si apoi roata, pana inapoi la masina, in fata bisericii din Poiana Calineasa.

La intoarcere scurt popas la pensiune, va luati apa, bani, rucsac si porniti pe jos spre Ghetarul Scarisoara, pe care insa din pacate este posibil o sa-l gasiti inca inchis. Pestera ce gazduieste cel mai mare ghetar activ din lume se afla intr-un proces de amenjare a accesului si a traseului de vizitare. Dac se poate vizita o sa coborati in pestera, daca nu va veti continua drumul pe triunghi rosu, spre Garda Seaca. Este foarte placut si nu e deloc greu, asta bineinteles cu conditia sa aveti ceva conditie fizica si mai ales sa fiti corect echipati.

In parcarea de la Ghetar, veti vedea o cladire din lemn, traditionala motilor. Felul in care a fost construita si acoperita a urmat mestesugul localnicilor, asa ca veti putea fotografia o casa autentica din Tara Motilor.

Traseu trece pe langa gospodaria unui viorost si mester in lemn, unde veti face un popas. Veti putea vedea ceva din mestesug si veti avea ocazia sa intelegeti cum traies oamenii aceia izolati de lume. Veti putea face de asemenea ceva cumparaturi, asa ca e nevoie sa aveti bani la voi si un rucsac in care sa va intre obiecte din lemn, gemuri de casa si ceea ce mai fac oamenii aceia acolo.

In 2020 si in primavara lui 2021 ni s-au pregatit acolo placinte motesti si balmos, foarte gustoase si am platit doar 20 lei. Dupa masa o poveste, apoi urmeaza coborarea si veti ajunge la podul de la Garda Seaca. Acolo veti fi asteptati de microbuz, va imbarcati si urmati drumul inapoi la pensiune. Puteti vizita Cotetul Dobrestilor, un mic izbuc aflat pe marginea drumului.

Cina va fi la ora 19:00, ramanem apoi aseara la o palinca, la muzica si daca o sa se poata...dans!

19 iunie Dupa o zi usoara si multa odihna, urmeaza o zi foarte plina. Am inclus suplimentar in program doua lucruri care au incantat in mod deosebit grupul din aprilie. La ora 8:00 veti servi micul dejun si la ora 9:00 o sa plecati spre Arieseni, pana la locul din care porneste traseul pentru Groapa Ruginoasa, o ruta montana ce dureaza cca 2 ore dus si intors. Chiar daca e scurt, pe prima portiune, cea de urcare pana in platou, o sa fie un pic mai obositor, dar nu va speriati, este ceva in clasa usor/mediu pentru cineva obisnuit cat de cat cu muntele.

Dupa ce admirati uriasa ravena cascata in munte si coborarea prin padurea de brazi o sa continuati cu microbuzul pana la intersectia cu Patrahaitesti. De acolo microbuzul o sa va urce pana la Pensiunea Zana Vaii. De acolo pana la d-na Paraschiva, tulnicareasa aveti de strabatut pe jos in jur de 2.2 km. Drumul este superb, printr-o splendida padure de brazi, ce lasa pe alocuri vederii, panorame de vis. Sus va asteapta o familie de moti, care cu siguranta o sa va incante. O sa auziti sunetele tulnicului si veti avea ocazia sa gustati minunatele placinte si un platou de produse de casa stropit cu palinca. Florin o sa discute cu d-na si o sa va spuna cat costa. In aprilie a fost in jur de 20 lei. O sa puteti si cumpara din ceea ce au oamenii acolo, tesaturi de casa, dulceturi si de-ale porcului.

In jur de ora 15:30 veti ajunge inapoi  Vanvucesti de unde porneste traseul la Cascada Varciorog. La capat de drum veti vedea minunata cadere de apa. Pana acolo va asteapta un drum de o ora, pe care insa nu o sa-l faceti pe jos, ci cu caruta. Este distractiv, este interactiv, da prilejul la a savura peisajele. Prietenul nostru de la Vanvucesti o sa dea adunarea pentru mai multe atelaje, astfel incat sa poata fi transportat intreg grupul. Sotia lui are pe acest drum o mica cabanuta in care face trecatorilor placinte motesti. Acolo o sa faceti un scurt popas.

In jur de 18:30 ajungeti la Pensiune Scarisoara, iar la 19:30 o sa vi se serveasca cina. 

20 iunie Vine din pacate si ziua plecarii. La 8:00 luam micul dejun, iar la 09:00 trebuie sa fim deja plecati. Pentru a nu fi nevoiti sa oprim pe drum la restaurante sau terase, decat pt strictul necesar, va propun sa organizam la pensiune o masa tip take away. Florin o sa discute cu d-na Pasca si o sa aveti fiecare cate o caserola cu snitel, branza, carnati, ceva care sa va astampare foamea pe drum.
Ce facem pe drum? Initial am programat un tur al cetatii Alba, dar dupa ce in excursia din primavara am adaugat suplimentar in program Rosia Montana si am vazut cat de entuziasmata ne-am gandit sa facem o schimbare. Cetatea poate fi vizitata cu usurinta, oricand se trece pe acolo, in schimb vizitarea unui loc din inima muntilor nu este la indemana. Si este foarte interesant, mai ales ca il aveti pe voi pe Florin care stie o multime de lucruri despre acel loc si va poate explica lucruri pe care nu aveti in alt fel cum sa le aflati si cunoasteti.

Asa ca o sa ajungeti pentru un program de cca o ora si jumatate, la Rosia Montana. Este o deviere din drumul principal de cca 7 km pe sens, asa ca nu o sa influenteze atat de mult.

Apreciem ca in jur de 21:00 se va ajunge in Bucuresti.
   
Programul poate suferi modificari, functie de conditiile meteo, de trafic, alte situatii.

Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place natura, care nu au probleme fizice, au rezistenta la efort mediu. Traseele sunt mediu spre usoare. De asemenea tin si fac sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomand celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.

Si tot despre profil: urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.
 
O sa parcurgem zona de catune din Apuseni de Alba, din fericire drumurile s-au modernizat acolo si fac acum posibila deplasarea cu microbuzul. Trebuie sa stiti ca satele sau comunele din Apuseni sunt formate din mai multe catune, adica din mici asezari de 6-10 case. Casele mocanesti sunt imprastiate pe munti, de multe ori pentru a ajunge la vecin poti "manca o paine". Va fi pt cei care merg acolo o adevarata intoarcere in timp...Ultimii locuitori mocani sunt oameni de isprava si foarte primitori.

Aici puteti citi mai multe despre excursiile din fiecare an, gasiti feed-back-uri, fotografii:

2014 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1775.0.html

2015 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2041.0.html

2016 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2195.0.html

2017: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2408.0.html

2018: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2578.0.html

2020: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3172.0.html

Va prezint in imagini gazda noastra, Pensiunea Scarisoara si tin sa va explic cateva lucruri de la bun inceput. Sa nu ne trezim pe acolo cu printese si printisori care cred ca Apuseniul ofera 5* de lux, somon fume si icre de Manciuria. Nici cu idilici care viseaza la case taranesti autentice, cu pleduri si gazde ce servesc in opinci.

Locatia este curata, ingrijita, dar trebuie sa se inteleaga ca este o pensiune de 2*, de ferma. Eu personal sunt innebunit dupa asa ceva. Sa ma trezesc dimineata in poiana, sa aud cocosul, gainile, mugetul vacilor care asteapta sa fie mulse. Sa mananc totul proaspat, sa vad eu, cu ochii mei cum framanta branza, cum scoate casul sau urda...Am cautat special asa ceva pentru voi, pentru perioada asta. Ceva ultra-retras, autentic, curat, cu mancare buna. Stiu insa ca exista mofturosi, m-am mai intalnit si eu cu astfel de persoane care nu au fost in viata lor la tara, care nu pot gusta din frumusetea si bucuria acestor locuri. Si acolo ii auzi comentand, ba de una ba de alta. Deci daca va stiti mofturosi, va rog nu va inscrieti, alegeti altceva.

Pentru ca recent mi-am petrecut o noapte acolo, rasfatat cu bucate delicioase si cu un minunat aer de munte, m-am gandit sa fac cateva fotografii, sa vedeti cum arata pensiunea sotilor Pasca.

Cadrul este unul superb, am vazut caprioare venind pana aproape, iar prin curtea verde, sunt o multime de gaini. In grajd cateva vacute si vitei, iar in spate sunt purceii. Sunt doua corpuri de cladire, fiecare avand la parter cate un salon. Fiecare camera are cate un pat dublu mare si un pat normal, de o persoana. Veti dormi in paturi separate, va impartiti acolo cum sa stati. Fiecare camera are baia ei, deci aveti tot confortul.



































































Mai jos cateva imagini luate in 2020, cu locurile prin care o sa treceti:



















































Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tara Motilor, taramul de vis din inima Apusenilor. 17 - 20 iunie 2021
« Răspuns #2 : Miercuri, 21 Aprilie 2021, 08:10 »
Tocmai m-am intors din Apuseni, unul dintre locurile mele preferate de calatorie si vacanta. Am profitat ca un grup Singles Camp urma sa aiba un program acolo si m-ama alaturat si eu. A fost minunat, este greu de descris si explicat de ce, pentru ca bucuria de a strabate asemenea locuri, de a intalni oameni speciali este o stare de spirit pe care o simti vibranta si profunda, acolo. Oameni buni, ma adresez celor carora le place sa se bucure de o calatorie, nu doar sa bifeze locuri intr-o excursie vajaita de o zi, mergeti cu Florin in Apuseni. O sa vedeti, este fantastic de fain!

Entuziasmat de reactia celor cu care am fost in aprilie, am adaugat programului excursiei 3 elemente noi. Asa ca pe langa ceea ce organizasem initial, veti avea ocazia: vizitarii satului Rosia Montana, a gospodariei unei tulnicarese si a unei plimbari cu caruta pana la Cascada Vanvucesti.

Este o excursie eveniment, care are toate ingredientele pentru o minivacanta minunata: vremea bujorilor, verdele pajistilor si padurilor, o locatie izolata ce va ofera produse din ferma proprie, locuri speciale si intalnirea cu motii, la ei acasa.

Puteti urmari postarile mele zilnice, pe care le fac la excursia din aprilie in Apuseni aici:

https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3319.15.html