Autor Subiect: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020  (Citit de 4141 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« : Miercuri, 07 Octombrie 2020, 09:42 »
14.10.2020
Nu mai sunt locuri disponibile.



Tarif: 930 lei demipensiune (cazare in camera dubla cu inca o persoana, mic dejun si cina)

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/maramures-minivacanta-de-1-decembrie-2020/

Intrare in locatie: sambata 28 noiembrie, incepand cu ora 14:00
Plecare din locatie: marti 1 decembrie, la ora 11:00

Cazare: 3 nopti la Pensiunea Lacramioara 3* Sacel, nr. 914

Numar de locuri: 24

Servicii incluse:
•        cazare 3 nopti la pensiune 3*, mic dejun inclus
•        3 cine**
•        1 pranz in aer liber, cu mancare la ceaun si tuica fiarta
•        program de cantece autentice, prezentate de batrani din sat, in costume populare
•        insotitor de grup pe toata perioada actiunii

**Cina se va oferi tip grup, existand un singur meniu pentru toata lumea. Mai jos puteti consulta meniurile care se vor servi:

28 noiembrie: Ciorbă țărănească de porc, Fel de baza: Specialitatea casei, desert - plăcintă cu mere

29 noiembrie: Ciorbă rădăuțeană, Fel de baza: ciolan de porc cu varză călită, desert - placintă cu brânză

30 noiembrie: Ciorbă de perișoare , Fel de baza: friptură de porc la tavă cu cartofi piure, desert - papanași cu dulceață de afine , băutură inclusă ( apă minerală/plată, suc Coca Cola/Fanta, 1 bere , vin 250 ml și pălincă 100 gr.)

Servicii care nu sunt incluse:
x   1 pranz, cel care poate fi luat in excursia optionala
x   transport pana la destinatie. Va recomandam sa interactionati pe forum, astfel incat sa puteti forma cu usurinta grupaje auto. Pentru cei din Iasi, va comunicam ca de acolo se va pleca cu doua masini personale, coordonate de insotitorul de grup. Sunt in total 8 locuri. Pt rezervarea acestora, dupa inscriere si plata avansului, luati imediat legatura cu Lidia.
x   transport zonal la alte obiective. Se va organiza ad-hoc prin grupaje pe masinile personale cu care se va sosi
x   plimbare cu carutele la Izvorul Albastru al Izei - 50 lei

Insotitor de grup: Lidia Mandache, telefon 0743 122 214

Program

Ziua 1 Check-in, plimbare in sat si relaxare la piscina si ciuberele cu slatina de la Ocna Sugatag.
Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune, incepand cu ora 14.00. Ne cazam iar pana la ora 18.30 este program liber pentru plimbari sau relaxare la piscina.
La 18.30 ne adunam in restaurant pentru o scurta prezentare a zonei si a programului.
Cina, putina muzica si socializare

Ziua 2 Plimbare cu caruta la Izvorul Albastru al Izei (excursie optionala). Vizita la Moara lui Mecles. Pranz in aer liber cu mancare la ceaun si tuica fiarta.
Dupa micul dejun, plecam intr-o excursie optionala, in una dintre cele mai pitoresti zone ale Maramuresului, Rezervatia Izvorul Albastru al Izei de la poalele MuntilorRodna. Vom merge cu carutele 11 km prin sat si apoi pe un drum forestier, prin paduri de brad pana la izbucul de unde isi incepe traseul raul Iza. La intoarcere ne oprim in sat la Moara lui Mecles, ultima din cele 7 cate au fost in Sacel. Vom vedea o instalatie de daracit lana, valtoarea in care se spala covoare sau cergi si pietrele de moara care macina porumbul si graul.  Ajungem la pensiune in jurul orei 14.00, ne incalzim cu o tuica fiarta si luam pranzul la ceaun, in aer liber.
Relaxare la ciubere, cina si socializare

Ziua 3 Excursie la Ieud si Dragomiresti. Drumetie la Manastirea Moisei (optional). Seara de folclor morosenesc.
Dupa micul dejun, ne grupam pe masini si plecam la Ieud sa vizitam cea mai veche biserica de lemn din cele 8  aflate in patrimonial UNESCO. Fiind sarbatoarea Sfantului Andrei, vom avea ocazia sa vedem la slujba si pe drumurile din sate, localnicii imbracati in costume populare.
In Dragomiresti oprim la Muzeul Tarancii Romane, unic in tara,  infiintat in cea mai veche casa din Maramures. Aici, Maria Zubascu, cel mai autentic ghid pe care l-ati intalnit vreodata, ne va povesti despre viata de odinioara, despre legende si mituri locale.
In jurul pranzului ne intoarcem la pensiune iar cei care doresc o plimbare mai lunga pot merge cu insotitorul de grup la Manastirea Moisei, aflata la cca 7 km.
La 19.00 avem cina festiva si seara de folclor morosenesc, cu o ceata de batrani  din sat imbracati in straie populare autentice.

Ziua 4 Cascada Cailor si plecarea spre casa.
Mic dejun, check-out la 11.00. In drum spre casa, oprim La Baile Borsa, iardaca vremea ne permite, urcam cu telescaunul la Cascada Cailor. Aflata la 1300 m, in Muntii Rodnei, apa care cade in mai multe trepte de pe abruptul calcaros “PodulCailor” formeaza cea mai inalta cascada din Romania.

Pestera si Izbucul Albastru al Izei se afla in partea estica a Muntilor Rodnei, pe versantul sudic al Muntelui Magura si a fost declarata rezervatie naturala in anul 1977. Denumirea acestei arii protejate geologice si peisagistice provine de la nuanta verzui-albastruie a izvorului carstic, unul din afluentii de obarsie a raului Iza.

Izvorul Albastru al Izei este o rezervatie sub muntele Batrana din nord-vestul Muntilor Rodnei, intr-o frumoasa padure de brad, la care se ajunge pe un drum forestier. Apa ce formeaza Izbucul Izei intra in subteran, in Pester Iza, la aproximativ 2 kilometri sud vest. Rezervatia este una dintre cele mai pitoresti zone ale Maramuresului si se intinde pe o suprafata de 100ha, populate de specii rare de plante si animale.
Izvorul Albastru al Izei de sub muntele Batrana se afla intr-o padure de brad la care se ajunge pe un drum forestier pana la cabanele silvice. Izvorul este dependent de un circuit carstic, format in Pestera Iza, cu lungimea de 2440 m.









Moara, valtoarea si daracul lui Danila Mecles. Cea mai veche moara pe apa aflata in functiune pe Valea Izei, se afla la Sacel. Moara lui Danila Mecles a fost construita in anul 1850, de evrei. Un numar de 16 evrei au tinut-o in proprietate pana cand bunicul lui Danila, sluga lor pe vremuri, a cumparat-o. Au fost multi doritori, insa evreii au vandut-o doar lui pentru ca au fost multumiti de munca prestata si de corectitudinea slugii.
Trei generatii de morari s-au perindat, fiecare dintre ei pastrand aceasta traditie pe care au mostenit-o. “Nu dorm linistit daca nu aud zgomotul apei. Am doua pietre de moara, pe una se macina faina de malai (de porumb), iar pe alta faina de grau. Unii vor faina speciala neagra si le-o fac asa. Facem si faina foarte buna pentru balmos sau mamaliga (faina de parga). Aceasta se face din porumb cand se afla in lapte, care se prajeste pe cuptor. Mamaliga este foarte buna si satioasa. Nu ai nevoie de alt aliment si toata ziua bei apa dupa ea”, spune morarul Danila.

Pe langa moara, familia Danila mai are o valtoare veche unde se spalac ovoare, paturi si altele. Pentru ca are mult de munca si uneori simte ca nu mai poate, la toate aceste lucrari participa si sotia, Titiana, care in decursul anilor a invatat sa lucreze la moara, valtoare, dar mai ales la masina nemteasca de prelucrat lana bruta (daracit). Aceasta functioneaza de 70 de ani fara intrerupere. Acest lucru se datoreaza in mare parte morarului Danila care este specializat si in meseria de mecanic pentru utilajele sale. Danila este ultimul morar din sat. In trecut erau sapte mori in sat.





Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti este singurul muzeu din țară închinat țărăncii române. Aici puteț iafla cum munceau și se gospodăreau: mama bună, mama sau sora și tot aici veți auzi cele mai fantastice povești, mituri și legende locale maramureșene. Vi le povestește, ca nimeni alta, Maria Zubașcu, cel mai autentic ghid pe care îl veți întâlni vreodată. Muzeul Țărănci Române din Dragomirești se află într-o casă tradițională veche, constrută din lemn între 1720 - 1721. Veți recunoaște de departe poarta impunătoare sculptată, figurile încremenite ale femeilor care stau în așteptare în curte și pomul cu oale - simbol că acolo s-ar afla o fată de măritat. În casă a locuit până la moarte gazda Ileana Chișului (74 de ani). Deși era femeie faină, se zice că a rămas nemăritată pentru că bărbatul ei nu s-a născut; așa că oala roșie stă și azi in curte în vârful pomului cu oale. Muzeul si-a deschis poarta către vizitatori în 2001, după moartea Ilenei Chișului. Transformarea casei în muzeu a fosti nițiativa culegătorului de folclor și a scriitorului Nicoară Timiș, rudă cu gazda casei. El s-a împotrivit tuturor ca această casă să fie dărâmată, salvând astfel în centrul Dragomireștiului cea mai reprezentativă casă tradițională românească în care femeia a fost o adevărată găzdoaie, generație după generație.









Este o minivacanta care o sa se desfasoare intr-un loc traditional, in cadrul minunat al Maramuresului. Ne-am  dorit sa va oferim posibilitatea, celor din club, cu disponibilitate de participare si deplasare, de a petrece in grup de prieteni, cateva zile frumoase. Este un program diferit de cel al excursiei de vara pe care o avem in fiecare an in Maramures, am ales de data asta relaxarea si obiceiurile.

 :oops: Am adaptat actiunile clubului la perioada pe care o trecem si pentru evitarea in cat mai mare masura a riscurilor, am decis lansarea de excursii in conditii de grupuri mici. Transportul pana la locatie nu se face organizat, pentru ca pe de o parte numarul de participanti este prea mic pentru a putea face asa ceva, dar si pentru ca in acest fel contactul pe zona interioara cu ceilalti este minim. Pt a ajunge acolo va recomand sa va anuntati inscrierea pe forum si sa comunicati de unde veniti si de asemenea daca intentionati sa luati pe cineva cu masina sau daca doriti sa gasiti pe cineva care merge cu auto din zona in care locuiti si doriti sa fiti luat(a) de acolo.

 :oops: Pentru ca actiunea se desfasoara intr-o perioada in care este nevoie de mai multa grija fata de noi si de ceilalti, va rog cititi intregul material cu recomandarile noastre: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html
Prin inscrierea la excursie se intelege ca ati luat la cunostiinta de acesta.

Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Va prezentam in imagini locatia in care veti sta:

































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« Răspuns #1 : Miercuri, 07 Octombrie 2020, 13:39 »
Am deschis rezervarile pentru aceasta minivacanta. Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/maramures-minivacanta-de-1-decembrie-2020/

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« Răspuns #2 : Miercuri, 14 Octombrie 2020, 19:40 »
Bună seara ,in cazul in care mai exista un loc liber mi-ar placea să revin in Maramureș după 2 ani !
Mulțumesc anticipat ! :flori: :bow:

Offline dedi

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« Răspuns #3 : Luni, 16 Noiembrie 2020, 10:45 »
Buna ziua!
Din pacate sunt nevoit sa renunt la excursia in Maramures de 1 decembrie.
Daca exista un domn care doreste sa preia locul sa ma contacteze la tel 0755113086, Daniel. Multumesc!

Offline Lazar Georgeta Adriana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« Răspuns #4 : Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 11:20 »
Buna ziua,

  Cine vine cu mine la Sacel, Maramures ?
Voi pleca din Alba Iulia singura cu autoturismul personal. 
Sunt Adriana, telefon mobil.0744705102
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« Răspuns #5 : Vineri, 27 Noiembrie 2020, 06:29 »
Maine pe vremea asta sunteti pe drum spre Maramu'. Va urez drum bun, vreme faina, sa va destindeti si relaxati, sa va desprindeti si indepartati de nebunia asta, macar pentru cateva zile. In perioada prin care trecem, genul asta de iesiri sunt adevarate balsamuri pentru minte. Suntem fiinte sociale, ne simtim nu doar in siguranta ci si in confort si placere cand suntem inconjurati de oameni. Degeaba frigiderul plin, degeaba caldura casei noastre, daca nu ne vedem cu prietenii, daca nu simtim bucuria colectivitatii.

Sa fiti voiosi, sa va fie bine, sa va intoarceti cu amintiri faine si bateriile incarcate!

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Maramures, in minivacanta de 1 Decembrie 2020
« Răspuns #6 : Vineri, 27 Noiembrie 2020, 10:48 »
Multumim, Gigi pentru ganduri si urari!  :) Sigur vom veni cu amintiri si povestiri frumoase!

Sambata va astept la pensiune incepand cu ora 14.00, cand putem incepe sa ne cazam. Daca veti dori sa luati masa de pranz, se poate comanda a la carte, la restaurantul pensiunii. 
Zona SPA cu piscina si ciubere cu apa sarata este in interior, este incalzita si va fi deschisa pentru noi, deci nu uitati costumul de baie, un halat/prosop si slapi.
Vremea se anunta rece si cu ninsori slabe, asa ca la inceput de iarna. Sa va luati haine groase, caciula, manusi, incaltaminte comoda  pentru plimbari si timpul pe care-l vom petrece afara.

Drum bun si sa ne vedem sanatosi si veseli!