Autor Subiect: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020  (Citit de 6903 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Nu mai sunt locuri.

Tarif: 560 lei/persoana, demipensiune. Cazare in camera dubla twin, cu inca o persoana.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cheile-rasnoavei-satele-de-munte-magura-si-pestera-drumetii-de-toamna-16-18-oct-2020/

Check in  16 octombrie 2020
Check out: 18 octombrie 2020

Cazare: 2 nopti la Casa Nori Albi, Tohanu Nou, Adresa Strada Branului, Tohanul Nou, jud. Brasov*

Numar de locuri: 13

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•        2 x mic dejun tip catering*
•        2 x cina tip catering*
•        insotitor de grup pentru toata perioada excursiei

Mic dejun sambata:
ceai, cafea
orez cu lapte
oua ochiuri
salam uscat, bacon
ementhaler, cascaval
rosii, ardei gras
unt, miere, gem
chifla

Mic dejun duminica:
ceai, cafea
iaurt
carnaciori, sunca, salam uscat
telemea, branza topita
rosii, castraveti
unt, gem, miere
chifla

Cina vineri:
budinca cu legume si branza
snitel din muschiulet de porc cu garnitura de cartofi taranesti si salata de muraturi
chifle calde

Cina sambata
cascaval pane
turnedo portughez, cartofi rustici, salata de rosii
chifle calde

Nota: meniurile de mic dejun si cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam nu ne solicitati variante.

*Explicatii asupra locatiei:

Casa Nori Albi este o vilă tip cabană, care se închiriază la cheie. Prezența fizică a proprietarilor este inexistentă și asta pentru că se oferă serviciul self check-in/self check-out – cheia este incuiată intr-o cutiută cu cifru. Chiar si căldura se reglează de la distanța, printr-o aplicație pe telefon.
Vila este curată, apa caldă a fost, in week-end-ul in care am mai stat, fierbinte și curgea instant, a fost cald și bine.

Toate camerele au câte două paturi alăturate, vila a fost gândită pentru grupuri, acesta este și motivul pentru care se închiriază doar în totalitate.

Acest tip de cazare presupune insa sa ne gospodarim singuri, nu exista personal la curatenie, ospatari, restaurant sau bar. Practic trebuie doar sa intretinem vila asa cum am gasit-o…Totul se face colectiv, fara "printi si printese".

Mesele se serviesc în regim catering de către un restaurant renumit din zonă. Foarte interesant sistemul : exista o cutie mai mare unde sunt așezate platourile cu mâncare caldă/pentru micul dejun și separat chiflele calde, salata, vesela.
Se primeste veselă normală, nu din cea de unică folosință, inclusiv cești de cafea și, partea cea mai bună, vesela murdară o înapoiam, nu trebuie sa spălăm noi nimic.

Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să așezăm mâncarea pe masă și să o porționăm. In week-end-ul in care am mai fost cazati, mâncarea a fost foarte bună, aspectuoasă și muuultă. Chiflele fierbinți, cafeaua și ceaiul au fost aduse în termos, împreună cu micul dejun.
Nu există deci posibilitatea să se ofere cafeaua mai devreme …

Firma de catering a fost foarte serioasă și punctuală – mancarea a fost adusă de fiecare dată la ora stabilită. Servicii excelente, nimic de reprosat din partea fostului grup.

Acest tip de cazare este ideal pentru grupuri, se adresează persoanelor căroa le face plăcere să interacționeze, să ajute la servirea mesei, să se servească singure.
Atmosfera este mai intima si micile lucruri pe care trebuie sa le faca fiecare unesc grupul. Pentru perioada aceasta este optima, pentru ca nu este nevoie sa interactionezi decat cu cei din grup, nu cu alti turisti, nu cu gazde, ospatari etc. Acesta este, alaturi de calitatea deja probata a locatiei si serviciilor de alimentatie publica, motivul pentru care am ales din nou aceasta vila, drept gazda.

Servicii care nu sunt incluse:
x           transport pana la locatie si cap de traseu. Formati pe forum grupaje, anuntand de unde veniti
x           mesele de pranz
x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           altele decat mentionate la "incluse"

Insotitor de grup din parte Singles Camp: Diana Lupu 0720 048.744

Program:

Ziua 1, vineri 16 octombrie Plimbare și picnic în Cheile Rășnoavei

Ora 13:00  - intalnire cu grupul in Cheile Rasnoavei pentru o plimbare placuta in mijlocul naturii.
Sapate in masivele muntilor Postavaru, cheile ofera peisaje salbatice spectaculoase, datorita prezentei peretilor abrupti, apreciati de pasionatii de alpinism.

Cheile Rasnoavei sau Cheile Rasnovului cum mai sunt numite se afla foarte aproape de drumul national care leaga Predealul de Rasnov, imediat dupa statiunea Paraul Rece.

Opțional, masa de pranz va propunem sa o luati impreuna, ca un picnic. In zona sunt amenajate foisoare si locuri de relaxare. Grupurile care au luat parte la actiuni similare au fost foarte incantate, este un prilej foarte bun de socializare, de a ne cunoaste mai bine…

Însotitorul de grup va aduce ingrediente necesare: slăninuță, brânză, cârnăciori, legume și ceva dulce. Estimăm costul undeva la 20 – 25 de lei pe persoana

În prezent taxa de intrare in Cheile Râșnoavei este de 6 lei pe persoană și 11 lei pe mașină. Mașinile se pot lăsa la intrarea în chei, înainte de punctul de taxare.

De la Cheile Râșnoavei mergem la pensiune, sunt aproximativ 15 km.

Ziua 2, sambata 17 octombrie 2020 Satele de munte Măgura și Peștera de la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi

În a doua zi vom urca la Măgura și Peștera, două sate de munte deosebit de pitorești, cu peisaje fascinante  către întreg Masivul Bucegi  și crestele golașe ale lanțului muntos Piatra Craiului. Gardurile din lemn, căpițele de fân și grajdurile animalelor sunt detalii rustice autentice care completează acest cadru natural desprins parcă din povești.

Cei care ajung aici sunt în mare parte turiști străini, cuceriți de simplitatea și autenticitatea acestor locuri. De altfel, tot mai mulți străini decid să se stabilească în aceste părți. Este și cazul scriitoarei britanice Arabella McIntyre-Brown care, acum zece ani, a lăsat totul în urmă pentru a începe o viață nouă în satul Măgura.  În căsuța ei de la munte a scris ″Din Liverpool în Carpați. Cum mi-am găsit fericirea in inima Transilvaniei" o carte savuroasă, plină de umor, despre aventura mutării dintr-un mare oraș britanic într-un sat de munte din  județul Brașov. Acum scrie cărți pentru copii și declară cu convingere că nu va mai reveni niciodată în țara ei natală.

Promovat în publicațiile străine, Măgura este satul pe care National Geographic l-a numit cel mai frumos din Europa. Locul este, într-adevăr, o provocare pentru iubitorii de fotografie și de pictură datorită priveliștilor spectaculoase de aici. Pe dealuri vezi case risipite, turme de oi, aducându-ți aminte că te afli într-un sat în care oieritul a fost, cândva, ocupația de bază a localnicilor.

Aceste două sate sunt încă rupte de lume, din simplul motiv că se ajunge relativ greu, drumul nu este asfaltat. Cât despre populație, Măgura are 400 de numere de casă. Localnicii sunt oameni primitori dar nu își doresc turiști gălăgioși, care să le invadeze viața liniștită, motiv pentru care potecile care fac legătura între gospodării sunt doar de ei știute. Există însă o potecuță care urcă din Prăpăstiile Zărneștilor în satul Măgura. Nu este marcată, este o scurtătură folosită de localnici. Pe aici vom urca noi, prin spatele grădinilor, prilej de întâlnire cu animalele localnicilor.

Satul, cu o vechime de peste patru secole, este situat la o altitudine de 1.000 de metri.
Urcușul durează în jur de o jumătate de oră și, odată ce ieși din pădure, priveliștea este fabuloasă. Continuăm pe poteca îngustă, lată pe unele porțiuni nu mai mult de o palmă, atât doar cât să poți păși, până în drumul principal de unde mergem spre Peștera, un alt sat de poveste. Dacă în Măgura am fost aproape de Piatra Craiului, aici ni se vor arăta privirii Bucegii, în întreaga lor splendoare. Încheiem circuitul celor două sate cu potecuța din Măgura, pe care revenim în locul unde am lăsat mașinile. Traseul durează în jur de patru ore, în funcție de câte pauze vom face... Vom merge încet, fără grabă, pentru a admira în tihnă spectacolul naturii.
Opțional, la întoarcere putem face o plimbare și în Prăpăstiile Zărneștilor și aici culorile toamnei oferă un peisaj unic.

Ziua 3, duminica 18 octombrie 2020  Amfiteatrul Transilvania, Moeciu de Sus
În ultima zi mergem la Amfiteatrul Transilvania, un loc spectaculos, care oferă o priveliște fabuloasă, panoramică spre Bucegi și Piatra Craiului.
Acțiunea din vară a plăcut foarte mult, așa că am decis să revenim și toamna, când natura este și mai impresionantă.

Traseul începe din zona Complexului Cheile Gradistei, unde lasam mașinile. De acolo se urca in jur de doua ore, pe un traseu usor pentru o persoana cu o minima conditie fizica.
Se traversează, practic, mai multe fânețe, sunt drumuri pe care localnicii le parcurg zi de zi, pe soare sau zăpadă pentru a ajunge la "odăi", căsuțele unde sunt adăpostite animalele.
Dar, pentru că suntem la munte, mai urcăm un deal, mai coborâm o vale..

Se ajunge la un complex amenajat recent dupa care am si numit excursia noastra. Momentan restaurantul pensiunii funcționeaza doar in circuit inchis, vom face pauza de pranz în apropiere, pe platoul de unde vom putea admira cei doi mari uriași de piatră: în stânga, masivul Bucegi iar în dreapta, culmile zimțate ale Craiului.

Coboram apoi in centrul localitatii Moeciu de Sus, aproximativ 45 de minute si revenim la masini pe soseaua principala, un drum de inca 40 de minute, in total circa cinci ore cu pauza de pranz.

Pe drumul de intoarcere ne vom opri puțin si la cascada La Chișătoare, denumită după sunetul pe care îl scoate apa atunci când se prelinge pe peretele versanţilor. Cascada se găsește pe malul Pârâului Turcului iar faptul că este situată la 900 de metri altitudine o face unică, deoarece astfel de izvoare de apă apar de obicei la altitudini mai mici de 500-600 de metri. Locul este declarat rezervație bio-geologică.

Acțiunea se încheie la în jurul orelor 15:00 la complexul Cheile Grădiștei unde, cine dorește, poate lua o masă de prânz mai consistentă, localul fiind renumit in zonă pentru preparatele traditionale.

  O0 Am adaptat actiunile noastre la perioada pe care o trecem si pentru evitarea in cat mai mare masura a riscurilor, am decis lansarea de excursii in loc deschis, in natura, in conditii de grupuri mici. Transportul pana la locatie nu se face organizat, pentru ca pe de o parte numarul de participanti este prea mic pentru a putea face asa ceva, dar si pentru ca in acest fel contactul pe zona interioara cu ceilalti este minim. Pt a a junge acolo va recomand sa va anuntati inscrierea pe forum si sa comunicati de unde veniti si de asemenea daca intentionati sa luati pe cineva cu masina sau daca doriti sa gasiti pe cineva care merge cu auto din zona in care locuiti si doriti sa fiti luat(a) de acolo.

 :oops: Pentru ca actiunea se desfasoara intr-o perioada in care este nevoie de mai multa grija fata de noi si de ceilalti, va rog cititi intregul material cu recomandarile noastre: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3183.0.html
Prin inscrierea la excursie se intelege ca ati luat la cunostiinta de acesta.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insistam si conditionam pentru un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare, intelegere, respect fata de ceilalti, fata de organizatori si insotitor de grup.

:oops:Fiind o actiune montana, daca intentionati sa participati va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.
Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Agentia de turism si clubul Singles Camp, organizatorii acestei iesiri, privesc cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul acest tip de actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de ghizi montani atestati si profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 1-2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:

•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      frontala (lanterna de cap) - este un accesoriu care nu se stie niciodata daca nu cumva ajungi sa ai nevoie de el, asa ca il recomanda,

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Vremea: Uneori, din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face DOAR de catre insotitorul de grup, cu explicarea situatiei si a modificarilor.

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Fotografii ale locurilor prin care urmeaza sa treceti:



























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #2 : Marți, 22 Septembrie 2020, 11:00 »
Diana mi-a atras atentia, ca NU toata lumea are cunostiinte si stie sa faca diferenta intre structurile turistice. S-a intalnit cu astfel de situatii, este drept insulare. de persoane care aveau confuzii si neclaritati (sau se faceau ca nu stiu - asta e greu de aflat) asupra tipului de locatie in care vor fi cazati.

Noi specificam la fiecare excursie, fiecare iesire, care este locatia, categoria ei de clasificare (daca este cazul) si recomandam ca cei care vor sa se inscrie sa se uite mai intai unde merg, care sunt review-urile referitoare la locatie etc. Acolo orice observatie care vizeaza lucruri care ar trebui sa fie cunoscute si aflate in acest fel, o consideram lipsa de inetelegere, comentariu fara rost, lucru ce nu se incadreaza in profilul Singles Camp.

Tocmai din acest motiv, am dat si aici explicatii asupra locatiei, a modului in care se serveste mancarea. Am rugamintea sa parcurgeti cu atentie precizarea facuta despre locatie si mese, pentru ca acolo nu dorim sa avem nici un fel de discutie.

Totodata, vreau sa mai accentuez doua lucruri legate de pregatirea excursiei, a drumului etc. Este absolut necesar sa veniti pregatiti si echipati de munte, cu ceea ce am trecut la obligatoriu: incaltaminte, imbracaminte, rucsac, pelerina etc. De asemenea sa stiti si sa intelegeti ca este o actiune montana, adresata persoanelor active, cu o pregatire fizica medie, care sa le permita sa faca trasee de drumetie. Nu va bazati deci ca acolo cineva este nevoit sa va ia pe traseu chiar daca nu aveti echipament de munte, cel comunicat ca obligatoriu. Diana, la fel ca ceilalti cu care colaboram la alte actiuni active, este ghid montan, o licenta care se obtine greu si care include responsabilitati. Nu-si poate permite sa ia pe cineva ne-echipat, nepregatit si sa ajunga pe un traseu mediu in situatia in care sa ceara ajutor de la Salvamont.

Va refuza pe cei care vin neechipati corespunzator, chiar cu suparari sau mai stiu eu ce discutii.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Ca o prefață a excursiei, adaug câteva fotografii recente cu satele de munte Măgura și Peștera, o zonă cu peisaje spectaculoase, prima optiune a turistilor straini care doresc sa parcurga un traseu ecoturistic aproape de Brasov. Vom ajunge intr-o perioada numai buna pentru plimbare, cand toamna ofera un spectacol de culori si parfum cum numai ea stie. Tot ce vedeti mai jos este real, inclusiv potecuta aceea care pe mine m-a cucerit din prima clipa in care am descoperit-o.

Cine mai vine cu noi?







































Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Adaug câteva fotografii și de la Nori Albi, vila-cabană pe care am inchiriat-o in totalitate pentru aceasta actiune si care ne-a gazduit si weekendul trecut la actiunea din Piatra Craiului.
Vila este aproape de intrarea în Bran dar totuși retrasă de la șoseaua principală, aproape de ieșirea spre Zărnești/Brașov.
Ideal poziționată pentru noi, în jur de 15 km fața de Cheile Râșnoavei unde ne vom intalni in prima zi si tot atat fata de Prăpăstiile Zărneștilor de unde vom urca la Măgura si Pestera și Cheile Grădiștei de unde vom urca la Amfiteatrul Transilvania.

Vila are o zona verde generoasa in jur, inclusiv un teren unde se poate juca fotbal si o priveliste minunata spre Bucegi.
Pe pajistea din fata vilei erau multe branduse weekendul trecut, simti aerul tare, de munte.

Vila a fost special gandita pentru gupuri, toate camerele au paturi alaturate, baie proprie. Conditiile sunt practic de pensiune doar ca ne vom gospodari singuri, nu ne pune nimeni masa, nu strange nimeni dupa noi, un lucru foarte bun in aceasta perioada cand interactiunea fizica este bine sa fie limitata cat mai mult.

Prezenta gazdelor nu a fost necesara absolut deloc, eu personal am apreciat foarte mult acest aspect. Cheia am luat-o din cutiuta cu cifru aflata la intrare, nu a trebuit sa ne astepte nimeni nici la sosire si nici la plecare.
Grupul cu care am fost weekendul trecut in Piatra Craiului s-a mobilizat foarte bine. Nici nu este greu avand in vedere ca masa este servita in regim catering. Am primit absolut tot ce era necesar, inclusiv fețe de masa, vesela, noi doar am asezat mancarea pe farfurii si apoi am inapoiat platourile si vesela folosita.
Am pastrat acest serviciu si acelasi meniu pentru ca mancarea a fost delicioasa, servita fierbinte, la ora stabilita. Noi chiar nu am reusit sa dovedim tot desi am avut doua zile pline pe munte.

Mie imi place in mod deosebit atmosfera intima care se creeaza, ca intre prieteni sau, mai bine zis, o mare familie cum spunea cineva. Este tare placut sa mananci impreuna, sa fii si gazda si musafir cum spunea altcineva din grupul trecut. Este la fel de adevarat insa ca acest tip de cazare se adreseaza persoanelor carora le place sa interactioneze cu ceilalti, sa ajute, nimeni din grup nu are calificarea de ospatar..

Foarte multe fotografii nu am reusit sa fac, fiind mai mult plecati dar sunt cateva imagini care mi-au ramas in suflet.
Noi ne-am simtit foarte bine la Nori Albi si astept cu nerabdare sa revin si cu voi, pentru traseele minunate din zona.
















Offline Iatan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #5 : Marți, 29 Septembrie 2020, 21:22 »
Buna. Sunt George si particip la aceasta excursie in Cheile Rasnoavei. Vin din Constanta si sunt singur in masina. Daca pe drum sunt participanti care nu au mijloc de transport, va rog sa apelati le mine. Telefon 0731010112.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #6 : Marți, 29 Septembrie 2020, 21:51 »
Bună George, este foarte bine că ai anunțat aici pe forum. Având in vedere distanța, sunt binevenite grupajele pe masini.  E si mai simplu de gestionat un numar mai mic de masini dar si mai ecologic :)

Adrian Nita

  • Vizitator
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #7 : Miercuri, 30 Septembrie 2020, 08:40 »
Salutare, tuturor. Adrian sunt; voi veni din București. As fi bucuros să vin împreună cu alți participanți (fie cu mașina mea, fie cu alta). 0754 244 249. Mulțumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #8 : Miercuri, 30 Septembrie 2020, 09:01 »
Sa va ajut un pic: Adrian, tu pleci din Bucuresti si cauti o companie, iar Iatan a anuntat, cu doua mesaje inaintea postarii tale, ca pleaca din Constanta. Cred ca intr-o conexiune in capitala va puteti grupa amandoi.

Adrian Nita

  • Vizitator
Mulțumesc. Îl sun azi.

Offline Tincuta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #10 : Duminică, 04 Octombrie 2020, 12:36 »
Servus! Sunt Tinca si vin din Brasov. Daca treceti prin oras vin si eu cu voi.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Ieri, de Ziua Internațională a Animalelor, am dat o fugă la Moeciu. Revin de fiecare dată cu plăcere si mă bucur că traseul ecoturistic a rămas in continuare linistit, cei mai mulți alegând să urce la Amfiteatru cu mașinile, pe un drum rău forestier. Am dat doar peste un viteaz care s-a aventurat pe drumul marcat pentru drumetie dar, după scurt timp, s-a văzut nevoit să isi abandoneze mașina.

Frumoase locuri, mai ales acum când culorile toamnei contrastează cu petecele de zăpadă care și-au făcut apariția pe crestele Bucegilor. Sfioase, animalele localnicilor ne urmareau cu privirea, altele, mai curajoase, se apropiau de noi, ne lăsau să le mângâiem.

Acestea sunt locurile unde vom ajunge și noi in ultima zi. Un traseu care nu este dificil dar care are, totuși, câteva porțiuni de urcuș, ca la munte... Priveliștea merită orice osteneală, uitați și voi:
















































Adrian Nita

  • Vizitator
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #12 : Marți, 06 Octombrie 2020, 09:28 »
Minunate poze! Sunt convins că și drumeția va fi la fel. Abia aștept să ne vedem (sau revedem), dragi prieteni.

Online Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #13 : Marți, 06 Octombrie 2020, 11:10 »
Mai este un loc disponibil.

Offline CARMENGABRIELA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Cheile Rasnoavei, satele Magura si Pestera. Drumetii de toamna. 16 - 18 oct 2020
« Răspuns #14 : Miercuri, 07 Octombrie 2020, 22:02 »
Mi-ar face placere sa merg in aceasta excursie ,dar nu am cu ce sa ajung. Eu locuiesc in Buzau... deci ,trece cineva cu masina prin zona,sau prin apropierea Buzaului( de exemplu din Ploiesti?) si ar avea un loc disponibil?