Autor Subiect: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021  (Citit de 5770 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« : Vineri, 16 Octombrie 2020, 17:16 »
INFORMATII TRANSPORT:
AUTOCAR BUCURESTI:
Plecare  15.02.2021 ora07.00 din statia de benzina MOL PACII-BLD.IULIU MANIU 194
Nume si nr de telefon sofer:AVRAM tel 0748/111961



Tarif = 400 EUR/persoana, pentru cazarea in camera dubla twin, impreuna cu inca o persoana.

Supliment SINGLE = 70 euro.

 *|*Se acorda o reducere de 20 EUR celor care au mai fost cu noi in cel putin 3 excursii externe.

 :thumbup: pentru cei care se deplaseaza din localitati aflate la mai mult de 70 km de Bucuresti, se acorda o reducere de 20 EUR

Rezervari https://www.singlescamp.ro/eveniment/schi-si-voie-buna-la-bansko-15-21-februarie-2021/

Plecare: 15 februarie 2021
Sosire : 21 februarie 2021

Cazare: Hotel Dumanov 3* Bansko (am atasat fotografii cu locatia, in finalul prezentarii excursiei. Este aceiasi ca in 2020, am pastrat-o datorita feed-back-urilor pozitive  de la grupul de atunci)

Servicii incluse:
•   transport pana la destinatie, loc pentru schiuri si bagaje. Plecarea se va face in dimineata zilei de 15 februarie (ora 7.00 din statia de benzina MOL Pacii - Bulevardul Iuliu Maniu 194.
•   6 mic dejun
•      insotitor de grup Singles Camp pe toata perioada excursiei, specialitate ghid montan Lidia Mandache
     TEL0743/122214

Nu sunt incluse:
x   asigurarea medicala
x   excursii zonale optionale. In situatia in care se doreste o calatorie spre obiective turistice aflate in apropiere, se va suporta, extratarif costul deplasarii cu autocarul
x   ski pass
x   mesele de pranz si cine
x   test COVID 19. In situatia in care autoritatile bulgare conditioneaza intrarea pe teritoriul lor de prezentarea unui test COVID 19 negativ, este nevoie sa va programati, sa achitati personal si sa efectuati testul, urmand sa prezentati rezultatul negativ insotitorului de grup, apoi la trecerea frontierei.

Grup: 20 + 1

Despre destinatie

Incepand cu 2018 am mai oferit inca o alternativa celor impatimiti de schi, de asemenea celor care doresc sa invete acest frumos sport, chiar si celor care vor doar sa ia doar o gura de aer ozonat de munte. Este si o excelenta ocazie de a socializa, de a comunica, de a va cunoaste, de a va face noi prieteni. Veti fi impreuna timp de 6 zile, veti calatori, veti schia, veti manca, va veti distra.

O s-o aveti cu voi ca insotitor de grup pe Lidia Mandache, ghid montan si un schior experimentat, care va poate ajuta acolo cu sfaturi, recomandari si indrumari. Daca sunteti incepator, sau inca nu ati pus schi in picioare, conteaza mult un om ca Lidia in preajma. Sub supravehgerea ei va puteti inchiria echipament, va veti puteti lua un monitor de schi, de asemenea sa va programati cateva lectii,

Destinatia aleasa se afla la 500 de km de Bucuresti, este vorba de Bansko, Bulgaria, aflata la 160 km de Sofia. Ma jos o sa descriu aceasta statiune, astfel incat sa stiti unde ajungeti...

Bansko este fara indoiala, statiunea numarul 1 din Bulgaria. Orasul este situat in apropierea raului Glazane, la poalele Muntilor Pirin, in partea estica unde se afla cele mai frumoase, dar si cele mai inalte varfuri. Orasul Bansko este situat la 925 m deasupra nivelului marii, partiile sunt la o altitudine de 2000-2600 m. Muntii Pirin se aseamna cu Muntii Alpi, avand un caracter similar; cel mai inalt varf este Vihren, 2914 m. Nume Bansko deriva din cuvantul bulgar "ban" care inseamna "maestru". Bansko a devenit o statiune favorita in materie de schi si snowboard, mai ales datorita conditiilor exceptionale de pe partii, cat si a arhitecturi istorice deosebite imbinate perfect cu modernitatea.

Exista doua mari centre de schi, CHALIN VALOG (1100-1600 m) si SHILIGARNIKA (1700-2500 m), ambele fiind usor accesibile in aproximativ 25 de minute de mers cu noua telegondola care porneste chiar din Bansko. Lungimea totala a partiilor este de 70 km, proportional fiind impartita in 30% partii pentru incepatori, 45% partii pentru avansati, iar restul de 25% pentru experti. Conditiile de zapada si tunurile de zapada permit ca sezonul de schi sa dureze din luna decembrie pana in luna mai.

In ciuda faptului ca statiunea in sine nu are mai mult de 10 ani vechime, are foarte multe de oferit vizitatorilor ei. Cele 44 de tunuri de zapada Technoalpine acopera majoritatea partiilor si fac ca sezonul de schi sa dureze mai mult. Gama variata de partii ofera posibilitati de schi atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Deasemenea, iubitorii de snowboard se pot bucura de primul fun park din Balcani, unde se intalnesc toti nebunaticii sporturilor extreme. Pentru ei, dar si schiori se organizeaza zilnic intreceri pe noua partie de la Shiligarnika.

In ceea ce priveste instalatiile, cei din Bansko au avut o grija deosebita pentru comfortul si siguranta schioriilor si iubitorilor de snowboard apeland la serviciile renumitei firme Doppelmayr. Astfel, la Bansko exista o telegondola cu 8 locuri, telescaune cu 3 locuri si 7 teleschiuri, respectiv 10 instalatii pentru copii. Lungimea totala a instalatiilor din intreaga statiune este de 26 km. La Bansko puteti gasi partii pentru slalom, slalom urias si partii schi fond de o lungime de 5 km.

Imbinarea perfecta dintre o statiune dezvoltata si un oras cu o istorie vie, face din Bansko un loc elegant pentru a petrece un sejur placut la schi. Fiecare casa are propria ei istorie, care poate transforma o simpla vacanta intr-o calatorie in lumea traditionala a Bulgariei. Tavernele din Bansko, denumite “Mehana” va ofera intr-o atmosfera primitoare mancaruri traditionale si vinuri bulgaresti de exceptie. Majoritatea tavernelor au orchestre cu muzica live pentru seri linistite si romantica, iar pentru cei cu adevarat energici cluburile si discotecile se inchid odata cu rasaritul soarelui.

Bineinteles sunt multe de vazut in Bansko, cum ar fi cele 120 de monumente culturale si istorice, in jurul carora exista numeroase magazine de souveniruri. Pe langa minunatii Munti Pirin, orasul poseda si alte atractii turistie cum ar fi, ruinele cetatii antice de la Staroto Gradishte, Parcul National Pirin, care este patrimoniu UNESCO. In parc se gasesc cascade, lacuri, pesteri, flora si fauna deosebita. Bansko alaturi de Dobrinishte este cunoscut si pentru apele sale minerale.

Cateva fotografii din anii trecuti, atunci cand au fost admirate pe langa partii si zonele SPA, mancarurile de acolo si...cluburile!











































Locatia in care veti sta este Hotelul Dumanov 3* Bansko. Are referinte si review-uri foarte bune, aceasta si plasarea sa centrala au fost argumentele alegerii sale ca gazda. Cateva lucruri despre hotel:

Bucurându-se de o locaţie excelentă lângă staţia din vale a telecabinei din Bansko, Hotelul Dumanov este construit în stil tradiţional, cu elemente din piatră şi lemn. Oaspeţii au la dispoziţie gratuit o baie de aburi, o cadă cu hidromasaj şi un centru de fitness. Hotelul oferă acces gratuit la internet. Masajele sunt disponibile la cerere şi la un cost suplimentar. Teleschiul este la 150 de metri.

Fiecare cameră are TV prin cablu, minibar şi baie privată cu duş, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. Toate camerele au balcon. Unele camere au şemineu sau o chicinetă bine utilată.

Restaurantul propriu oferă 160 de locuri în sală şi 100 de locuri în aer liber şi serveşte o selecţie bogată de specialităţi din Bansko, preparate la grătar, precum şi vinuri regionale.

Este disponibil gratuit un depozit pentru echipamente de schi, iar la un cost suplimentar sunt disponibile o şcoală de schi şi servicii de închiriere de echipamente de schi. Oaspeţii pot schia până în faţa hotelului.

Zona centrală din Bansko se află la 1 km, unde există o gamă largă de restaurante şi localuri cu autoservire.















 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Documente de calatorie. Este obligatoriu sa aveti la voi, pentru trecerea frontierei CI sau pasaport valabile. Neprezentarea acestuia din orice motiv, sau refuzul autoritatilor bulgare de a va lasa sa intrati in tara, este considerata neprezentare la excursie, agentia neavand in acest caz nici o vina.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #1 : Vineri, 23 Octombrie 2020, 08:53 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #2 : Luni, 30 Noiembrie 2020, 07:48 »
De doua saptamani au loc discutii pe tema statiunilor montane. Nemtii, care au inchis total turismul, doresc ca masura lor sa fie propagata si macar la nivelul statiunilor in care se schiaza si macar pana la 1 ianuarie 2021. Sunt insa tari din Europa care se impotrivesc unei asemenea masuri generalizate. Elvetia, care nu este sub umbrela UE are statiunile deschise, se face multa reclama pentru a se merge acolo, iar Austria este constienta ca economic si social nu poate institui o astfel de restrictie majora. Acum si Bulgaria transmite clar ca ei isi vor tine statiunile deschise iarna asta: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/statiunile-de-schi-din-bulgaria-raman-deschise-cate-rezervari-s-au-facut-pentru-sezonul-de-iarna-1409296

Asa ca privim plecarea la schi in Bansko cu optimism.  :)


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #3 : Marți, 26 Ianuarie 2021, 06:36 »
Bulgaria a anuntat ieri ca intentioneaza sa introduca obligativitatea prezentarii unui test negativ la intrarea in tara. Nu s-a comunicat inca daca testarea se face la granita, asa cum a procedat Grecia la inceput in vara, sau trebuie ca fiecare persoana care doreste sa intre in Bulgaria sa aiba testul COVID, nici cu cate zile inainte de intrare, 48 sau 72 ore. Conditia, spuneau autoritatile din Bulgaria, se aplica tuturor celor din EU care intentioneaza sa intre in tara.

Am sa revin aici imediat dupa ce exista un comunicat oficial, informandu-va in detaliu asupra felului in care se face testarea si daca cei deja vaccinati au linie verde, asa cum a creat incepand de ieri Madeira.

Offline crispop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #4 : Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 07:55 »
A apărut anunțul oficial va trebui sa prezentam testul negativ la vama
ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI PRIVIND INTRAREA/TRANZITUL PE TERITORIUL REPUBLICII BULGARIA

Conform Ordinului ministrului bulgar al sănătății nr. RD-01-50, adoptat în seara zilei de 26 ianuarie  2021, în vigoare din 29 ianuarie 2021 şi care prevede măsuri aplicabile până la 30 aprilie 2021:

Începând cu data de 29 ianuarie 2021, cetățenii români care călătoresc în Republica Bulgaria TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Bulgaria.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR trebuie să conțină: numele persoanei în conformitate cu actul de identitate cu care călătorește, date despre laboratorul care a efectuat testul (numele, adresa sau alte detalii de contact), data la care a fost efectuat testul, numele testului în alfabet latin (PCR) și rezultatul acestuia (negativ).

NU TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV următoarele categorii de persoane: șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri; șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri; persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, când poate fi garantată părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #5 : Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 11:43 »
Cristina, multumim pentru update!

Noi vom trece granita in jurul orei 9.00 a.m, asa incat conform Ordinului ministrului bulgar al sanatatii, va trebui sa avem un test care a fost recoltat dupa 12 februarie, ora 10.00 a.m. Cel mai bine ar fi, daca aveti unde, sa va testati sambata, pe 13 februarie. Stiu ca multe laboratoare private nu fac testari sambata si duminica, dar incercati la laboratoare care tin de spitale. Eu am gasit in Iasi la Laboratorul care apartine de Institutul Regional de Oncologie, telefon 0374278810.

Daca aveti intrebari sau informatii care pot fi utile si pentru ceilalti, va rog sa le scrieti pe forum. Eu voi reveni cu detalii depre sejurul nostru ( cheltuieli, schimb valutar, echipament) la inceputul lunii februarie.

Nu uitati ca puteti face grupaje pe masini pana la Bucuresti, iar daca aveti nevoie de o noapte de cazare va recomand Hotel Visconti Militari unde stau si eu. E aproape de locul de plecare cu autocarul si dispune de o parcare unde puteti lasa masina.
Eu mai am 1 loc in masina pe ruta Iasi - Bucuresti. Plec duminica, 14 februarie la ora 10.00. 0743 122214

Sa ne vedem sanatosi si veseli! :strong:

Offline crispop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #6 : Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 18:23 »
Eu am făcut programare online la Synevo pentru 12 februarie ora 14.00 și rezultatul îl afișează pe site în 48 de ore și în limba engleza. Testul costa 285 RON. Sa ne revedem sănătoși și cu chef de distracție pe pârtii si nu numai😉🏂⛷️

Offline Dana T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #7 : Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 20:04 »
Si eu m-am programat la o clinica privata din Ploiesti, Sante, rezultat in 48 h in engleza, pe mail. Sa speram ca vine rezultatul asteptat in timp util si ca ne vom bucura de partii si nu numai, dupa cum zice si Cristina. Pentru cei vechi, Amigo se pare ca va fi inchis, dar noi suntem inventivi si mai tari ca pandemia! :thumbup:  ne reorganizam rapid :worthy: De'abia astept o experienta 'altfel' la Bansko! Cineva, clasic de-al nostru,  a zis anul trecut ca oare ce mai putem face/inventa in 2021 care sa nu fi fost facut in ultimii 3 ani......Stay tunned, o sa vedeti ca se poate, va tinem la curent!  :D      :oops: sau nu :coolsmiley:

Offline Dana T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #8 : Miercuri, 03 Februarie 2021, 15:29 »
Din motive obiective si medicale trebuie sa renunt anul acesta la ski, promit sa skiez dublu anul viitor. Daca doreste cineva sa ma inlocuiasca va rog sa ma contactati la 0744380770. Multumesc

Offline Ane

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #9 : Miercuri, 03 Februarie 2021, 16:21 »
Stie cineva cu siguranta daca testul PCR trebuie prezentat in limba engleza sau e ok cum este eliberat in original ?

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #10 : Joi, 04 Februarie 2021, 11:39 »

TESTUL PCR trebuie efectuat cu maxim 72 ore anterior sosirii in Bulgaria.
Conform MAE,  documentul care atestă rezultatul negativ al testării, trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).
Testul sa fie printat si tradus in engleza.

Masurile de protectie din statiune sunt similare cu cele de la noi si le puteti consulta aici:https://www.banskoski.com/en/page/merki-protiv-covid-19-v-bansko
- pentru partie este bine sa aveti cagula care va acopera nasul si gura
- sa aveti un dezinfectant in buzunar si masti de protectie

Daca veniti cu echipamentul vostru de schi, recomand sa va luati o pereche de adidasi usori si un rucsacel de tura pentru deplasarea de la hotel la gondola. Hotel Dumanov este aproape de gondola (cca 350m), dar este incomod sa mergi incaltat cu clapari, asa ca anul trecut preferam sa plecam incaltati in ceva usor si cu claparii pe umar pana la gondola, iar acolo ne schimbam si pastram adidasii intr-un rucsacel pe care-l purtam cu noi. Hotelul are spatiu pentru depozitat echipament.
Cei care inchiriaza echipamentul il pot lasa la centrul de inchiriere, unul cat mai aproape de gondola.

In afara de hainele pentru ski, sa va luati si un costum de baie si prosop. Hotelul are o sauna, iar in una din zile mergem sa ne relaxam la Izgreva - Bania, in bazine cu apa termala amenajate in aer liber. :thumbup:

INFORMATII DESPRE SCHIMB VALUTAR: 1 leva = 2,50lei sau 0,52 euro
- puteti plati cu euro, card, leva in magazine si pentru achizitionare skipass, inchiriere echipament sau scoala de schi, daca aveti nevoie. Preturile pentru aceste servicii le puteti vedea accesand link-ul: https://www.banskoski.com/en/page/ceni
- de leva cash aveti nevoie pentru  nota de la restaurant, daca mergem cu grupui. Puteti schimba  la casele de schimb din statiune sau puteti scoate de la bancomat.

Plecarea se va face in dimineata zilei de 15 februarie, ora 7.00 din statia de benzina MOL Pacii - Bulevardul Iuliu Maniu 194. Va rog sa va luati toate masurile de precautie pentru a ajunge la timp.
Din Bucuresti la Bansko sunt 550 km, vom face in jur de 9 ore cu tot cu pauze. Pentru pranz oprim la un popas unde este un restaurant, dar va recomand sa aveti o gustare cu voi, in cazul in care nu gasim deschis.
Agentia va afisa ultimele informatii despre transport (nr. autocar, nume si nr de telefon sofer) cu 2-3 zile inainte

Nu uitati Cartea de identitate sau Pasaportul pentru controlul vamal

Spor la pregatiri  :strong:

Offline ancutza0

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #11 : Luni, 08 Februarie 2021, 12:56 »
Buna ziua!
Merge cineva din Alba sau imprejurimi cu masina pana la Bucuresti?
Daca da, ma poate lua si pe mine?  :angel:
Sa ne vedem sanatosi!
Ana 0760080463

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #12 : Joi, 11 Februarie 2021, 08:35 »

Ambasada Romaniei in Republica Bulgaria a publicat un anunt in care precizeaza ca la punctele de frontiera, "rezultatul testului PCR poate fi prezentat si in format electronic, pe un dispozitiv electronic, telefon mobil sau tableta"
Daca primiti rezultatul prin email, il puteti arata si de pe telefonul mobil, nu mai este necesar sa il printati.

Offline Vicky

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 13 Februarie 2021, 21:09 »
 :)Buna seara si multumim pentru informatii. Sper sa ne distram la fel de bine ca anul trecut, cel putin.  :angel: :dance: :dance:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi si voie buna la Bansko. 15 - 21 februarie 2021
« Răspuns #14 : Luni, 15 Februarie 2021, 07:45 »
Este ora plecarii. Ma gandesc acum la drumul vostru, la vreme...Sper sa fie totul bine, sa ajungeti cat mai repede la zapada. M-am uitat la webcam-uri, am vazut ca astazi este frig tare, maine insa se mai lasa iar de poimaine o sa aveti vreme calda pentru o iarna in varf de munte. Nu am vazut sa ninga, dar asa cum arata camerele live, partiile sunt acoperite de zapada si se schiaza fara probleme.

Va doresc zile senine, placute, sa va relaxati la schi, la plimbare, sa aveti parte de o vacanta la munte frumoasa, cu prietenii. Multi va cunoasteti intre voi, ati mai fost impreuna chiar si aici la Bansko, ceilalti o sa gaseasca atmosfera faina din grup si o sa se acomodeze imediat.  :yeah:

Drum bun si vacanta placuta!  :thumbup: