Autor Subiect: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021  (Citit de 5741 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« : Joi, 26 Noiembrie 2020, 17:34 »
Tarif: 750 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/comorile-naturale-ale-apusenilor-15-18-aprilie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 15 aprilie 2021
Sosire: 18 aprilie 2021

Cazare: Pensiunea Danciu 3*, Garda de Sus, jud. Alba

Numar de locuri: 28

Servicii incluse:
•   cazare 3 nopti la o pensiune de 3*, in camera dubla, cu inca o persoana
•   mic dejun tip bufet 3 zile
•   3 cine (ciorba , felul 2 si desert).
•   transport pana la destinatie Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     pranzurile
x     bauturi
x     intrari la obiective (muzeul Patrahatesti, Pestera Poarta lui Ionele)
x     masa la Patrahatesti
x     masa la cioplitor
x     plimbare cu caruta si picnic la Cascada Varciorog
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Florin Ionescu 0740 205.877

Profilul actiunii

tipul activa
particularitatile actiunii: drumetii, relaxare si distractie in una dintre cele mai fascinante zone ale Romaniei: Tara Motilor
profil participant: iubitor de natura, activ, sociabil, comunicativ.

Program

15 aprilie 2021. 8:00 Sibiu - Nemesi - Garda de Sus. 215 km. Intalnirea si imbarcarea este in Sibiu, Piata Garii, in fata bisericutei de langa parcare. Va rugam nu intarziati! Este nevoie sa fiti echipati sport, nu neaparat de munte. Sa aveti sandviciuri, pentru ca nu oprim pentru masa de pranz, ci facem un picnic, cu ceea ce ce fiecare si-a adus de acasa.

In Nemesti vizitare Dealul cu Melci:



si o cascada fascinant de frumoasa: Pișoaia.



Rezervația naturala Dealul cu melci, se intinde pe o suprafata de 4.3 ha si este in fapt un recif de cochilii care odată aparțineau melcilor de mare, care își duceau existența în urmă cu zeci de milioane de ani în apele calde ale Mării Tethis.
În dealul cu melci pietrificați, se pot vedea foarte clar cochilii din piatra de diferite mărimi și forme, un fost banc imense de melci, care, din cauza presiunii și acțiunii timpului, au ajuns în stadiul în care se prezintă acum. Rezervatia este un unicat geologic, iar vechimea a ceea ce vedem acolo este de aproximativ 70 de milioane de ani. Dealul adăpostește un depozit sedimentar inestimabil de conglomerate cu gresii și marne, în care sunt încrustate in jur de 35 de specii de moluște.

Ajunsi la pensiune, faceti check in, refresh si sunteti apoi asteptati la cina.

16 aprilie 2021 Garda de Sus - Groapa Ruginoasa - Pătrăhăițești si optional Cascada Varciorog . Echipati de munte, pregatiti pentru o zi plina - plina, ne intalnim la ora 09:00, dupa ce servim micul dejun, la microbuz.

Prima oprire va fi la Groapa Ruginoasa. Nu inainte insa de a admira la limita comunei Garda, de pe o pasarela noua, apele repezi ale Ariesul si mai departe, o panorama spre muntii Batrana pe o parte si Padurea Baita pe cealalta.

La Groapa Rugionoasa drumetia dureaza dupa cum spune indicatorul de unde o sa porniti, cca 45 minute pe sens. Lejer, dus si intors o sa faceti cca 2 ore. Urcarea este un pic mai abrupta in prima parte, cca 15 minute, dupa care poteca urca mai lin, apoi urmeaza un platou.


Groapa Ruginoasa. O gura de iad, intr-un colt de rai.

La intoarcere spre pensiune ne oprim mai intai pentru a lua drumul Patrahaitestului. Parte din drum va fi cu microbuzul, parte pe jos, insa nu putem preciza acum cat, pentru ca depinde de starea drumului de pamant care urca in catun.  De la intersectie, pana in sat sunt 5 km, deci nu e departe. Intrati mai intai in linistea unor locuri ascunse, mai putin traversate si vizitate de turisti:


Cascada Pătrăhăițești


Muzeu Etnografic Pătrăhăiţeşti

La Patrahaitesti o sa aranjam sa puteti servi niste placinte motesti, facute de d-na care are si muzeul.

La intoarcerea de acolo exista o optiune, adaugata ulterior in programul acestei excursii. Este vorba de ceva inedit, de un traseu facut cu caruta, pana la cascada Varciorog, o cadere de apa foarte pitoreasca, ce-si are izvorul in Piatra Graitoare. Luam cu noi de la pensiune, pita, slana si niste carnati si acolo facem in jurul focului, un picnic stropit cu palinca.



Cei care nu doresc sa participe la aceasta aventura in natura, o sa fie transferati la pensiune, iar microbuzul o sa se intoarca dupa noi, cei care mergem la cascada.
Vom ajunge seara, dupa o zi plina si frumoasa.

17 aprilie 2021 Dupa micul dejun, la ora 09:00 luam drumul Pesterii Ghetari, de la Scarisoara. Din pacate inca este inchisa, se va deschide doar la 1 mai 2021. Din apropierea pesterii o sa mergem prin padure, pana la un cioplitor in lemn. Este o gospodarie moteasca autentica, foarte izolata si unde veti putea intelege felul in care traiesc oamenii in Apuseni. O sa puteti gusta un balmos adevarat acolo, o sa puteti cumpara dulceturi din fructe de padure, siropuri si evident produse artizanale din lemn de paltin. Si o sa aveti si o surpriza!  *|* Daca vreti sa luati ceva de acolo, nu uitati sa luati ceva banuti cu voi.

De la cioplitor coboram in Garda Seaca, acolo unde ne va astepta microbuzul. Ne imbarcam si plecam spre catunul Casa de Piatra.





Problema este ca drumul e foarte rau, nu vom putea merge cu microbuzul decat vreo 2 km, dupa care o sa o luam pe jos. Nu e de urcat, e aproape plat, mergem pe drumul care tine malul raului. Pe drum oprim la Izbucul Tauz. Se traverseaza apa pentru a-l putea vedea (atentie, daca nu aveti incaltaminte adecvata, o sa va udati la picioare, asa ca cei care nu au bocanci insulated, raman la drum).


Izbucul Tăuz, cea mai mare peşteră scufundată din România, una dintre destinaţiile lui Bear Grylls.

Se traverseaza apa pentru a-l putea vedea (atentie, daca nu aveti incaltaminte adecvata, o sa va udati la picioare, asa ca cei care nu au bocanci insulated, raman la drum).

De unde ne lasa microbuzul si pana in Casa de Piatra avem vreo 5 km de mers pe jos. La capatul acestui drum, ne asateapta un mic catun si foarte aproape una dintre cele mai spectaculoase pesteri: Coiba Mare. Pestera Coiba Mare are cel mai mare portal de pestera din Romania, dimensiunea acesteia se poate compara doar cu portalul Cetatilor Ponorului. Accesul in pestera este simplu si usor, dar pentru a o vizita este nevoie de sursa de lumina. De aceea am anuntat ca in rucsac sa aveti lanterna sau frontala.
Portalul pesterii are : 47 metri inaltime si 74 de metri latime.
Este o pestera cu o lungime totala de 5050 metri si cuprinde un labirint de galerii fosile, situate la nivele diferite, de o parte si de alta a galeriei active, in sectorul de la intrare.
Accesul in interiorul pesterii este posibil doar pana  in prima sala, numita Sala Mare, a carei dimensiune nu dezminte proportiile portalului de la intrare. Aceasta se ingusteaza repede spre fund, formand un orificiu care pe o distana de 5 m masoara circa 50 cm in diametru. De aici, accesul este posibil doar celor experimentati in astfel de explorari; si dotati cu echipament special.



Dus si intors avem de parcurs cca 10 km, intr-un peisaj minunat, alternant de vale, de chei, de sub-munte. La intoarcere ne asteapta microbuzul, care ne va duce la pensiune.

18 aprilie 2021. Relaxare, o plimbare pe Cheile Ordancusei



si vizitarea Pesterii Poarta lui Ionele.



Revenire la pensiune, la ora 11:00 imbarcare in microbuz si se pleaca spre Sibiu. Ajungeti in jur de ora 16:30.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #1 : Vineri, 27 Noiembrie 2020, 08:08 »

Offline Mateo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #2 : Marți, 16 Februarie 2021, 21:58 »
 :pleasantry:Gata. Am platit avansul pt Apuseni.

Offline Mateo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #3 : Duminică, 28 Februarie 2021, 15:39 »
Salut,
Sunt din Bucuresti  si am 3 locuri in masina pt cine vrea sa vina cu mine. Nr meu de tel este 0766647023.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #4 : Duminică, 28 Martie 2021, 19:20 »
Tocmai am revenit din Apuseni, unde am batut impreuna cu Florin, plaiurile Tarii Motilor. Ati vazut probabil pe pagina mea de Facebook postarile cu imagini si descrieri. O sa pun si aici cateva fotografii, insa mai intai am vrut sa va anunt cateva modificari de program, pe care le-am decis impreuna cu Florin, luand in considerare ceea ce am intalnit si prognoza de vreme.

Nu mai urcam pana in Poiana Calineasa, pentru ca zapada face impracticabili cei 5 km de drum din Ocoale (chiar si pana in Ocoale e o aventura, speram insa ca pana cand revenim, sa fie totul uscat). De mers pe jos aceasta distanta, este o adevarata aventura: nu realizezi decat cu greutate unde e drumul, atata zapada este sus pe platou. Pentru a va face o idee: am strabatut 4 km de drum, in...mai bine de 4 ore. Ganditi-va ca daca nu era zapada, chiar si pe jos, nu faceai pana in poiana de muntenit, mai mult de o ora si jumatate. Am pierde prea mult timp, prea multa energie pentru a strabate acel drum, pana la Poiana Calineasa, iar de acolo ne-ar astepta inca unul la fel, de cca 3 ore de coborare pe zapada, apoi inca 5 km pe drumul din Casa de Piatra pana aproape de Garda Seaca. Daca vremea ar fi fost in prognoza si obiceiul din fiecare an, programul pe care-l gandisem era o joaca, nu aveam de mers pe jos mai mult de 5 ore, insa asa ar fi prea mult, ar putea dura pana la 9 ore. Si asta pe zapada...

Asa ca v-am pregatit altceva, la fel de frumos, la fel de spectaculos: mergem intai intr-o drumetie usoara la o gospodarie izolata, a unui cioplitor. Acolo facem o pauza, ramanem si pt o masa usoara, coboram apoi in Garda Seaca de unde microbuzul ne va duce la cat mai aproape de Casa de Piatra. De unde ne lasa, o sa mergem pe jos, e usor, e practic o plimbare pe malul raului, trecand prin chei si vale. Vedem pe rand Izbucul Tauz, apoi Coiba Mare si Coiba Mica si evident catunul Casa de Piatra. O sa vedeti practic toate obiectivele pe care le propusesem initial, dar in alt fel, mai usor, adaptat vremii.

In ziua urmatoare, v-am pregatit o surpriza: pe langa programul anuntat, cine doreste poate participa la o plimbare cu caruta si la un picnic la Cascada Varciorog. Functie de numarul de doritori, o sa pregatesc carute care sa ne duca in voie buna pana la cascada. Oprim intr-un loc de picnic, facem un foc si frigem niste slana si carnati la tepuse, stropind totul cu palinca. Ce ziceti?

Asa cum am anuntat, in aceasta excursie am sa fiu co-insotitor de grup, avand ocazia sa vi-l prezint pe noul nostru colaborator, Florin Ionescu, pe care probabil l-ati "descoperit" deja on-line aici: https://www.singlescamp.ro/echipa/.

Astept cu nerabdare sa revad pe cei pe care i-am mai intalnit in excursii si evident sa-i cunosc pe cei pe care inca nu am avut bucuria sa-i vad. Astept sa ma reintorc in Apuseniul meu drag, un loc cu totul si cu totul special. Astept sa bem impreuna cateva palinci, sa ne bucuram de cateva zile frumoase, departe de nebunia care ne inconjoara.

Am sa revin zilele urmatoare cu cateva fotografii din calatoria mea cu Florin peste carst.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #5 : Luni, 29 Martie 2021, 17:43 »
Am promis cateva fotografii, din calatoria pe care am facut-o impreuna cu Florin.

Aici este locatia in care vom fi cazati si vom petrece 3 nopti:





Spre Campeni:









Pe drumul Zlatnei:



Panorama spre Muntii Batranei:



Cap de traseu spre si Groapa Ruginoasa:





Pe Cheile Ordancusei, la Poarta lui Ionele:







Spre cioplitor, in inima muntelui:









Casa cioplitorului:





De la cioplitor spre Garda Seaca:







Am sa revin aici cu alte fotografii, facute sus pe platoul Poiana Calineasa si pe Dealul Cateilor.


Offline Adriana Iulia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #6 : Marți, 06 Aprilie 2021, 14:03 »
Buna ziua tuturor ! Cum procedam in cazul in care nu vin prin Sibiu ? Din Resita este mai simplu sa vin direct in zona cu masina,probabil o intalnire la Nemesti cu grupul si cu microbuzul ? Am si loc in masina daca mai este cineva din zona .

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #7 : Marți, 06 Aprilie 2021, 19:09 »
Adriana, acesta este numarul meu: 0745 106501. Eu am sa fiu in microbuz cu grupul si cu Florin, insotitorul de grup. Tinem legatura, pentru ca nu-ti pot spune cu exactitate cand ajungem la Dealul cu Melci. Apreciez ca facem vreo 3 ore, depinde insa de trafic. Plus ca poate mai oprim pe drum 15 minute. Probabil ca in jur de 11.15 - 11.30 ajungem, este insa doar o estimare.

Localitatea este atentie Nemesi, nu Nemesti, sa nu gresesti si sa ajungi in alta parte. Pe marginea drumului acolo unde este primul carst ce pastreaza urmele de moluste, este o mica parcare, dar nu incap mai mult de 2 masini mici. Poate ai noroc. E un loc bun de asteptare si intalnire. Daca nu gasesti liber acolo, intra de pe drumul principal pe cel secundar in care este indicata Cascada Pisoaia sau Pensiunea Dealul cu Melci. Ceva mai incolo este o parcare privata.

Offline Ruxandra Oltean

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #8 : Miercuri, 07 Aprilie 2021, 11:34 »
Buna tuturor,
Intentionez sa ajung din Brasov in Sibiu cu trenul, ora de sosire este 8.01.
Imi este permisa o mica intarziere?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #9 : Miercuri, 07 Aprilie 2021, 18:19 »
E ok Ruxandra, insa te rog sa intelegi ca nu putem astepta acolo mai mult de 15 minute. Multa lume vine de pe drum, este nerabdatoare, iar programul zilei este destul de lung. Suna-ma te rog cu o jumatate de ora inainte sa estimez daca trenul este in timp.

Offline Camelia Mirela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #10 : Joi, 08 Aprilie 2021, 15:36 »
Bună ziua. Eu voi veni din Focșani cu mașina până la Sibiu. Există vreun loc de parcare în siguranță, sau se poate merge cu mașina până la Garda de sus, în același timp cu microbuzul? Mulțumesc.

Offline Gidea Mihai

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #11 : Joi, 08 Aprilie 2021, 15:41 »
Buna ziua , eu vin din Targu Neamt cu masina , mai este cineva din apropiere care este interesat sa calatorim impreuna?

Offline Mateo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #12 : Luni, 12 Aprilie 2021, 09:17 »
Buna,
Sunt din Bucuresti si revin cu anuntul ca mai am 2 locuri libere in masina. Tel 0766647023.

Offline lorr45

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #13 : Luni, 12 Aprilie 2021, 11:27 »
Buna ziua. Nu s-a eliberat vreun loc pentru înscriere? (cam. femei).

Offline lorr45

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Comorile naturale ale Apusenilor 15 - 18 aprilie 2021
« Răspuns #14 : Luni, 12 Aprilie 2021, 14:01 »
Tel: 0747325217