Autor Subiect: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021  (Citit de 6351 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #15 : Miercuri, 24 Martie 2021, 19:46 »
A mai ramas puțin  *|*

Zăpada vom avea din belsug, mai ninge până maine inclusiv, apoi de vineri iese si soarele, temperaturi pozitive intre 1-5 grade ziua. Aveti in vedere faptul ca Fundata se gaseste la circa 1.360m altitudine, vremea este totusi imprevizibila. Echipamentul recomandat de drumetie este obligatoriu.

Grupajele pe masini au fost facute, multumesc mult pentru ajutor fetelor din Cluj.
Referitor la situatia sanitara, nu se pune deocamdata problema carantinarii municipiului Brasov, astfel ca veti putea tranzita orasul.
Noi mergem intr-o zona verde, cu incidenta zero.

Nu uitati ca in weekend se va trece la ora de vara, sambata noaptea vom da ceasul inainte cu o ora.

Grija la drum, conduceti prudent, in special pe pasul Bran- Rucar. Soseaua nu este prea buna pe unele portiuni, mai sunt gropi.

Sa ne vedem cu bine, sa ne bucuram impreuna de zapada si aerul curat de munte!  *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #16 : Duminică, 28 Martie 2021, 08:21 »
N-am ajuns aici sa va urez vreme faina si drum bun...Cand voi erati gata de plecare eu haladuiam prin muntii Apuseni, mi s-a facut tare dor de o potecareala pe zapada. De nea din belsug vad ca aveti si voi parte, am vazut fotografii si m-am bucurat ca mai puteti avea inca un decor alb de munte...Zile frumoase si soare generos!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #17 : Miercuri, 31 Martie 2021, 11:03 »
Fundata, o poveste frumoasă  :smitten:
Soare, zăpadă cât vezi cu ochii, voie bună...  *|*
Mi-am dorit mult să avem vreme bună, să putem sa ne bucuram de peisajele spectaculoase, unice. Doar aici, la peste 1.300 de metri, ai senzatia că poti atinge cerul, crestele maiestuoase ale Bucegilor si Pietrei Craiului, fără niciun efort.

Mai bine de doua saptamâni a plouat si nins viscolit. Cele mai mari zapezi din ultimii zece ani, si localnicii, obisnuiti cu vremea aspra, au fost surprinsi de abundenta stratului de zapada. Dar, am avut noroc. Vineri, când am urcat noi la Fundata, a iesit soarele, o lumina calda, de primavara, care imbia la miscare.

 Am profitat din plin de soare, de zapada si am hoinarit cât ne-au ținut picioarele... Practic, nu am stat locului o clipă... Zapada care ne trecea de genunchi nu ne-a descurajat, am coborât cu totii din Fundata prin padure pânâ la un punct de belvedere spre Moieciu de Sus. A fost o bucurie pentru mine sa vad cât de fericiti erati. Doar ca zapada depasea mai departe un metru, erau prea mari troienele pentru a ne aventura mai mult. La intoarcere a fost mai simplu, am revenit pe poteca proaspat batuta, cu un mic ocol spre pensiune. Nu ne induram sa ne intoarcem la cabana desi ne astepta un bulz delicios, cu carne la garnită.

 Ne-am refacut fortele si dupa-masa am plecat din nou la plimbare, de data aceasta spre complexul Cheile Gradistei Fundata. O parte am urcat până la resort, pe langa sportivii care se antrenau pe pârtiile de biatlon. Privelistea de sus este grozava, să tot stai la o cană de ceai sau ciocolată... Merita efortul sa mai urci putin dar, pentru ca oboseala incepea sa se resimta, o parte a preferat sa se intoarca. Am revenit si noi la timp pentru cina,  pastrav prajit cu mamaliguta, foarte bun.

Dimineata, cu puteri noi, am reluat ascensiunile, de data aceasta pe dealul din apropiere, pentru o ultima panorama de exceptie a zonei.
Greu ne-am dat plecati spre casa, ne-a ajutat vremea care, in jurul pranzului a inceput sa se intristeze. Pe mine chiar m-a prins ploaia pe pasul Rucăr...

A fost o iesire foarte faina, energizanta. Cabana primitoare, cocheta cu o priveliste spectaculoasa din living spre Bucegi..  Mâncarea absolut delicioasa, am regasit gustul copilariei. Gazdele discrete, amabile, atente. Acum stiu de ce s-a simtit atat de bine aici faimosul star de la Hollywood..

Sper sa revenim si noi curând la Fundata, mai sunt atâtea poteci de explorat si nu numai..  :thumbup: :dance: *|*