Autor Subiect: Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 - 15 august 2021  (Citit de 7165 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
03.08.2021
Nu mai sunt locuri disponibile.


Tarif: 590 lei/ persoana - demipensiune, cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cheile-varghisului-si-rezervatia-naturala-de-la-reci-13-15-august-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 13 august 2021
Sosire: 15 august 2021

Cazare: Pensiunea Mokus 3* Bicfalău nr.106

Pensiunea Veveriţa se află în judeţul Covasna, la 14 km de Mun. Sfântu Gheorghe, într-o depresiune mică asemenea unui golf, în partea superioară a satului Bicfalău, înconjurata de pădure. Se afla la 26 de km de Mun. Braşov, iar oraşul Covasna cu fenomenul postvulcanic „Balta Dracului” la 35 de km. 
Pensiunea este înconjurată de munţi, păduri şi poieni. Din punctul numit Kövesponk (942 m) aflat la 15 – 20 de minute depărtare aveţi o panoramă de-a dreptul impresionantă. Puteţi vedea minunata depresiune a Bârsei şi a Şesului Frumos, precum şi unor masive montane din Carpaţi, respectiv munţii Ciucaş, Bucegi, Piatra Mare, Postăvaru, Făgăraşi, Baraolt şi Bodoc.
Peisajul natural, montan-forestier cu un aer curat şi ozonat, împreună cu o ambianţă liniştită integrează pensiunea MOKUS într-un loc excepţional celor care vor un refugiu de zgomotul oraşelor, aglomeraţia hotelurilor de lux, unde, în mijlocul naturii, se pot odihni şi se pot reîncărca cu energie

Numar de locuri: 15

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   2 x mic dejun
•   2 x cina
•   transport local, cu microbuzul, pentru programul de sambata
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720. 048. 744

Program

Ziua 1. Vineri 13 august 2021. Plimbare în Rezervația de Mesteceni de la Reci, decor pentru celebrul film Cold Mountain

Ora 14:00 Întâlnire cu grupul la pensiune, check-in
Imediat dupa ce ne luam in primire camerele, grupați pe mașinile personale, mergem la Reci, aproximativ 20 km

Mestecănișul de la Reci, o zonă inedită, este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna și este caracterizată de o mare complexitate floristică, faunistică și geologică.



Rezervația se află în lunca Râului Negru, afluent al Oltului și face parte din bioregiunea continentală, dar cuprinde și specii de plante specifice stepei și habitatelor de zone umede. Frumusețea rară a sitului este data de pădurea de mesteceni, farmecul mlaștinilor și varietatea de plante și animale care trăiesc aici. De asemenea, substratul geologic compus din nisipuri aluviale este unul unic în România, dunele de nisip ajungând și până la 6 metri altitudine.
Printre speciile de plante pe cale de dispariție se numără otrățelul de baltă, o plantă carnivoră, dedițelul, stânjenelul, laleaua pestriță, nufărul alb etc.
Printre arborii și arbuștii reprezentativi pentru această rezervație se numără mesteacănul, pinul de pădure, arinul negru, alunul, zmeurul, măceșul și murul. Pinul bancsian, specific zonelor cu vegetație vitregă, este o specie rară prezentă în rezervație.

Aici s-a filmat, în 2003, o parte din producția "Cold Mountain", cu Nicole Kidman și Jude Law, film premiat cu Oscar in 2004. Căsuța care a fost construită în pădure  cu ocazia filmărilor nu mai există dar veți recunoaște, cu siguranță, cadrul natural.



Lacul de la Reci, aflat în apropiere, este o altă oază de liniște și aer curat. Acesta este frecventat de foarte mulţi pescari în timpul sezonului de pescuit, fiind unul dintre punctele piscicole de referinţă de pe teritoriul judeţului Covasna.
Principalele specii de pesti pe care le ofera lacul sunt: caras, rosioara si crap.
Vom face o plimbare plăcută de circa două-trei ore în rezervație, aceasta fiind unul dintre cele mai frumoase obiective naturale din județul Covasna.
Revenim la pensiune, timp liber
Seara cina – meniu tip grup, socializare

Ziua 2. Sambata 14 august 2021. Circuit Cheile Vârghișului – peșteri și drumeție



Durată drumeţie: circa 6 ore
Lungime traseu : circa 10 km
Dificultate traseu drumeţie: medie
Atenție, se pot parcurge porțiuni cu apă, traseul este accidentat, vom urca și coborî formațiuni stâncoase, traseul nu este recomandat persoanelor care au probleme de vertij!
Echipamentul de munte este absolut obligatoriu!

Tarif vizitare Cheile Vârghișului 5 lei/pers.

Dupa micul dejun, mergem la Vârghiș cu microbuzul pe care îl avem închiriat pentru această zi, circa 60 km.

În Cheile Vârghișului am mai fost împreună dar, pentru că acum vom avea mai mult timp la dispoziție, de data aceasta ne propunem să le parcurgem integral, tip circuit, pentru a ajunge și deasupra cheilor, la un spectaculos punct de belvedere.

Cheile Vârghișului sunt una din cele mai impresionante rezervații speologice si carstice din Romania.
Vom parcurge un traseu care cuprinde podețe si punți suspendate, pesteri, stânci de calcar si flora deosebita.

Este un loc mirific, o vale splendida plina de grote sapate in calcarele Muntilor Persani. Cheile se intind de-a lungul unui defileu carstic spectaculos, format prin eroziunea calcarului de către apa raului Varghis care izvoraste din muntii Harghita.
Traseul este bine intretinut, cu podete si scari suspendate care faciliteaza accesul in pesterile care se pot vizita. Noi vom vizita pesterile Sura Cailor si Meresti (Orban Balasz). Pesterile nu sunt amenajate, vom intra doar in galeriile principale, recomandam lanterna frontala, veți avea parte de o surpriză inedită…

Dupa-masa revenim la pensiune, timp liber
Cina – meniu tip grup, socializare

Ziua 3. Duminica 15 august 2021.Bicfalău, satul celor 36 de conace, vechi de sute de ani

Micul dejun, check out
Ne indreptăm cu mașinile personale spre Bicfalău, circa 20 km

https://www.youtube.com/watch?v=XG9C2M1_Q7Y&feature=youtu.be
Vom face o plimbare prin sat pentru a vedea cele mai frumoase conace secuiești din această zonă printre care Centrul Cultural Bicfalău, recent restaurat, Conacul Koréh-Dénes în prezent locuință privată și sediul Asociației Artelor și Patrimoniului din Transilvania dar și Biserica Reformata construita in secolul XV.
Bicfalău este un sat  fermecător din Covasna, un adevărat tezaur de arhitectură traditională.
Localitatea a fost atestată documentar încă din secolul al XIV-lea şi adăposteşte nu mai puţin de 36 de conace, vechi de sute de ani, care au aparţinut odinioară nobililor maghiari. Nu este uliţă în satul Bicfalău pe care să nu fi fost ridicate măcar două, trei conace, cele mai multe zidite încă de acum trei, patru secole. Unele au avut norocul de noi proprietari, care au investit în reabilitarea şi introducerea lor în circuitul turistic.

Valoarea acestor conace este atât de mare încât autorităţile de aici speră ca satul lor să fie inclus în patrimoniul UNESCO.  În ultimii ani localitatea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare astfel că tot mai mulți turiști sosesc aici, atrași de frumusețea zonei și numărul mare de obiective. În judeţul Covasna există peste 200 de conace folosite pe vremuri de familiile nobiliare din Ardeal ca reşedinţe permanente sau de vacanţă.

Imagini cu locatia in care veti sta:







Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 16 - 18 iulie 2021
« Răspuns #2 : Duminică, 25 Aprilie 2021, 17:17 »
Salutări de la Rezervația Naturală de la Reci, Covasna!  *|*

Am fost azi de Florii in zona pentru linistea si natura minunata de aici, stiam ca nu va fi aglomeratia din locurile intens mediatizate. Aici ajung doar cei care iubesc natura si isi doresc sa faca putina miscare, sa respire aer curat. Erau familii cu copii, tineri veniti pentru fotografii, plimbari pe jos sau cu bicicleta.

 Traseul dureaza in jur de doua-trei ore daca mergem pe jos si la lacul Reci, o plimbare foarte potrivita, de incalzire, inainte de drumetia de sâmbătă in Cheile Vârghisulu.  Poteca trece si printr-o padure de pini si este usor accesibila, nu se urca deloc.
Mi-a placut foarte mult rezervatia si astept cu nerabdare sa revenim impreuna.

Și câteva fotografii:




































Offline Miss Lia

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
  • "Avem nevoie de bucurie ca de painea cea zilnica."
Buna ziua!
Mi se pare foarte interesanta calatoria!  :applause: Iata o zona pe care nu prea am  ''calcat-o''. Dar sper s-o aduc cu succes in palmaresul meu. Si cu toate astea am o problema - nu am cu ce sa ajung din Sf.Gheorghe  la pensiune.  :help:
As ramane recunoscatoare daca cineva din ''coechipierii'' mei care vine cu masina si are vreun loc liber, m-ar salva si pe mine pentru cei 14 km.  :)

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
@Lia, ma bucur sa ne revedem.
Cheile Vârghisului si, de altfel, toata zona, sunt locuri foarte frumoase. Desi mai putin cunoscute, nu sunt cu nimic mai prejos decât alte chei mult mai populare, dimpotriva, mai ales datorita pesterilor salbatice care pot fi vizitate in Cheile Vârghisului.

Ma bucur ca acum vom avea mai mult timp pentru a explora zona pe indelete, locuri cunoscute mai mult de localnici. Cu siguranta se va gasi o solutie pentru transferul la pensiune din Sfântu Gheorghe.

Va rog sa anuntati daca veniti cu masina personala si puteti lua alte persoane sau daca doar doriti sa mai calatoriti impreuna cu cineva.
Mai aproape de excursie va comunic si eu localitatile din care veniti, in vederea grupajelor auto.

Sa ne vedem cu bine!  *|*

Offline Aneta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
Eu as dori sa vin din Timișoara, vine cineva din zonă sau de pe traseu?

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Buna ziua Aneta
Am vazut mesajul tau ,dar nu am regasit inscrierea ta la aceasta excursie.

Offline Aneta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
Vreau sa știu dacă am cum sa ajung și ma înscriu

Offline Ancutza

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Buna, Aneta! Intri pe pagina principala a site-ulu singles camp, acolo unde ai fereastra cu Calendar 2021.Dai clic pe luna august si ti se deschide o fereastra care contine toate excursiile din august. Dai clic pe excursia care te intereseaza si se deschide o fereastra care are in partea dreapta sus pe care scrie: Rezerva-ti un loc. Iti completezi datele, , dai accept Termene si conditii si apesi pe Rezerva acum. Vei primi un mail ca esti inscrisa la excursie. Apoi platesti excursia in contul Singles Camp si vei primi factura. In acel moment esti colega noastra in excursie. Succes !

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Ancuța, mulțumesc!
Din ce am înțeles, Aneta dorește să se înscrie în excursie doar dacă mai vine cineva dinspre Timișoara.
Reiterez cu această ocazie rugămintea de a anunța dacă sunt persoane care vin cu mașina personală si mai pot lua pe cineva pe traseu. Puteți scrie aici sau puteți să îmi trimiteți un mesaj, aveti telefonul meu in descrierea actiunii.
Cine mai vine cu noi?  *|*

Offline Ancutza

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 - 15 august 2021
« Răspuns #10 : Miercuri, 28 Iulie 2021, 17:23 »
Scuze, am inteles ca Aneta nu stie cum sa se inscrie. Caldura e de vina !   

Offline Aneta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
Re: Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 - 15 august 2021
« Răspuns #11 : Miercuri, 28 Iulie 2021, 18:28 »
Mulțumesc mult fetele,
Aici în Madeira e răcoare, m-am înscris, cautam doar cum sa ajung mai simplu :)

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 - 15 august 2021
« Răspuns #12 : Miercuri, 28 Iulie 2021, 21:42 »
Aneta, ma bucur.
Mai aproape de plecare, va anunt localitatile de unde veniti, pentru eventuale grupaje auto.

Offline SilviuC

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 - 15 august 2021
« Răspuns #13 : Duminică, 01 August 2021, 09:36 »
Buna,
Sunt nou in grup si as dori sa ma inscriu si eu intr-o prima excursie, insa am o problema.
Fosta mea sotie spune ca e mare, eu zic ca e mica: sforai in somn! :))). Ea spune ca sforai tare, eu zic ca sforai incet.
Un prieten mi-a spus chiar, ca de fapt nici macar nu e problema mea, ci a persoanei care e deranjata de asta.
Insa transparent cum imi place sa fiu, eu declar asta chiar aici pe forum.
INTREBARE: pot lua singur o camera, evident platind diferenta?

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Noutăți

Începând din acest sezon, regulile de acces și de vizitare a rezervației Cheile Vârghișului s-au modificat.
În prezent grupurile organizate pot intra în rezervație doar cu autorizatie si însoțite de un ranger.
Tariful este de 25 lei/persoana care include insotirea grupului de către rangerul rezervației si biletul de acces in rezervatie ( 8 lei).
Peștera Orban Balasz este închisă vizitatorilor și poate fi vizitată doar în prezența unui ranger.
Vom stabili impreuna cu rangerul traseul pe care il vom urma dar cu siguranta o parte din traseu va fi unul mai puțin cunoscut.
Vom primi informatii de specialitate despre rezervatia Cheile Vârghișului, în special despre flora, fauna care este atât de variată aici.

Echipament obligatoriu de drumeție pentru Cheile Vârghișului: bocanc de munte impermeabil cu talpa care nu alunecă, de preferință Vibram, lanternă frontală (peșterile nu sunt amenajate), pantalon lung elastic, bețe de trekking, tricou tehnic, polar subțire, geacă de ploaie/pelerină, șapcă, ochelari de soare, loțiune de protecție pentru că ne vom deplasa și în zone deschise unde soarele este puternic și un rucsac mic de drumeție.

Atenție, cei care nu au echipamentul indicat nu vor putea participa la traseu!
Rangerul mi-a atras in mod deosebit atentia asupra echipamentului întrucât riscul de accidentare este foarte mare în lipsa echipamentului adecvat.
Acum câțiva ani am avut în grup o persoană care a ignorat aceste reguli si si-a fracturat glezna, necesitând ulterior operatie.
Acesta este si motivul pentru care există la intrarea in traseu un punct Salvamont.



Am dat ieri o fugă în zonă, un loc răcoros, numai bun de vizitat în această perioadă. Am fost plăcut surprinsă de ce am găsit la fața locului, nu mai fusesem de mai bine de 2 ani. În primul rând, nu mai este aglomerația si gălăgia de până acum si asta, cel mai probabil, din cauza biletului de acces majorat - 8 lei si a taxei de parcare care se achită separat 15 lei/masina mica.
Mă asteptam să fie foarte aglomerat fiind vârf de sezon dar traseul a fost destul de aerisit, oamenii asteptau civilizat sa traverseze podetele suspendate.
Mi-a plăcut mult atmosfera si sper sa se copieze si in alte parti acest model. Era nevoie de aceste reglementari pentru că acum, mai mult decât niciodata, rezervatiile naturale, traseele montane sunt asaltate la propriu de persoane care nu respecta regulile minime de drumetie si provoaca doar disconfort celor din jur si salvatorilor montani..

Orientativ, localitatile din care veniti sunt:
Bacau  - 1 pers.
Botosani   2 pers.
Iasi  - 3 pers.
Roman - 2 pers.
Ploiesti - 2 pers.
Bucuresti - 3 pers.
Galati - 1 pers.
Turda - 1 pers.
Deva - 1 pers.
Timisoara - 1 pers.

Pentru grupaje auto puteti scrie aici sau sa imi trimiteti un mesaj si va pun in legatura cu cei cu care ati putea veni impreuna.

Și câteva fotografii de ieri din Cheile Vârghișului: