Autor Subiect: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021  (Citit de 5256 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
« Răspuns #15 : Sâmbătă, 03 Iulie 2021, 00:46 »
O primă zi frumoasă, cu obiective deosebite. Prognoza se pare că a speriat turistii pentru ca am fost singuri mai peste tot, astfel ca ne-am putut bucura in voie de natura, zimbri, minunatul palat brâncovenesc de la Potlogi, Curtea Domneascà de la Târgoviste. Doar la mănāstirea Dealu au venit doua autocare de copii chiar când noi plecam. O experienta minunata, sa ai la dispoziitie o intreaga curte domneasca numai pentru tine.. la zimbri, la fel, am fost doar noi, astfel ca am putut sa-i admiram in liniste, nu s-au ascuns de noi. Doar puii erau mai timizi...

Am reusit sa ne strecuram prin cele câteva averse care ne-au dat târcoale la Târgoviste si chiar am avut parte mai tarziu de un soare generos in Parcul Chindiei.

O atmosfera frumoasa, de grup. Pacat ca, din nou, cineva a venit cu noi cu asteptari si pretentii nejustificate. Cabana unde suntem cazati este un loc foarte placut, linistit, chiar langa padure, conditii pe care nu le gasesti intotdeauna nici la pensiuni: curatenie, apa calda, baie in camera, wifi si un cabanier tare cumsecade. Ne-a ajutat sa pregatim gratarul si am luat apoi cina impreuna, am ras, am povestit... Si are un sistem audio grozav...

Sper ca si maine vremea sa ne ajute in Bucegi. Am vazut câteva stele in seara asta..






























Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
A doua zi dimineata iesise soarele dar stiam ca vremea poate fi complet diferita in Bucegi asa ca ne-am echipat corespunzator : imbracaminte si incaltaminte de munte, geaca de ploaie, pelerine. Cu parere de rau, si de data aceasta au fost persoane care nu au putut participa deoarece nu aveau minimul de echipament recomandat.

Chiar si cabanierul ne-a atras atentia, traseul din Cheile Zanoagei, cu grad scazut de dificultate pe vreme buna, poate deveni dificil si chiar periculos in caz de vreme rea. Ne-am mobilizat foarte bine cu micul dejun, mai toata lumea a ajutat la pregatirea mesei, astfel incat la 9:15 eram la intrarea pe traseu. Am vorbit putin cu rangerul de la Parcul Natural Bucegi despre traseu, s-a uitat si el cum eram echipati si ne-a confirmat ca e posibil sa prindem ceva averse.

Din fericire vremea a fost buna, doar la lacul Scropoasa a inceput sa picure, o ocazie foarte buna pentru a ne testa echipamentul. Am profitat pentru a lua o gustare dulce, am mers apoi si la cascada Sapte Izvoare. Impresionanta, datorita ploilor din ultima vreme. Aici a mai picurat putin, o ploaie usoara, de vara. N-a durat insa mult si s-a oprit astfel ca pe traseu n-am mai avut ploaie deloc.

Ne-am intersectat pe traseu cu mai multe grupuri mari, ne-am felicitat pentru ideea de a pleca mai devreme. Poteca este ingusta, mai sunt podete, nu este tocmai placut sa astepti dupa zeci de persoane.. In patru ore am terminat traseul, pauzele au fost mai scurte pentru a evita aversele mai puternice care se anuntau. Am mai facut o pauza pentru fotografii intr-un loc panoramic pe Transbucegi si dupa-amiaza eram inapoi la cabana.

Mai toti am simtit nevoia sa ne odihnim putin, era asa de liniste si bine.. Seara a urmat o noua repriza de gratar, dans in aer liber - am cedat sala de mese microbistilor..Dar a fost mai fain asa :dance:
Si apoi din nou odihna, a doua zi urma sa ne trezim din nou devreme.





























Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Duminica dimineata devreme am urcat din nou pe Transbucegi. Ne-am oprit intai pe malul lacului Bolboci, pentru a profita de soare, de liniste, am fost singuri, din nou. Nu-mi place aglomeratia, imbulzeala, primul lucru la care ma gandesc inainte de a merge undeva este cand ar fi cel mai nimerit sa ajung, astfel incat sa evit multimile galagioase.

A fost o adevarata placere sa ne plimbam pe malul lacului, sa privim Bucegii care se zareau in departare. Ne-am indreptat apoi spre Pestera Ialomitei. Si aici am avut noroc, mai erau doar cateva persoane inaintea noastra. O pestera spectaculoasa, care merita vazuta in tihna. Surpriza placuta a fost ca zilele acestea avea loc un concert de jazz in pestera, am ascultat si noi cateva minute, o experienta inedita.

Traseul de a Turbaria Laptici s-a degradat, am facut ceva echilibristica pe podetele care nu erau intr-o stare prea buna. Si multe panouri despre plantele care cresc aici au disparut. Pacat, este un loc unic, ceva similar se mai gaseste la Tusnad, dar la o altitudine mult mai joasa.

La intoarcere ne-am intersectat cu foarte multe masini care de-abia la pranz urcau pe Transbucegi. Am fost inspirati sa mergem la prima ora, am evitat mare parte din aglomeratia turismului de weekend
Ultimul popas l-am facut la un local din Moroieni, tanjeam cu totii dupa o ciorba...

Mi-a placut mult aceasta iesire, mi-era dor de munte, de atmosfera de cabana. Trebuie totusi sa spun ca doar cu numele este cabana, practic am avut toate conditiile de la o pensiune. Si spun asta pentru ca sunt putine cabane care au apa curenta, ca sa nu mai spun de baie in camera, baie de serviciu, wifi, curent... Cei care au fost la Malaiesti stiu la ce ma refer. Avea 'nea Costica absolut tot ce aveam nevoie: masina de cafea, cuptor cu microunde, pe langa facilitatile obisnuite. Fete de masa de un alb imaculat, lenjerie parfumata. Da, e adevarat, cabina de duș era mica dar asta sa fie cea mai mare problema.

Referitor la mese, am mai avut actiuni unde ne-am gospodarit singuri. Imi place atmosfera de grup, cand fiecare face cate ceva. Sunt putini cei care nu se implica cat de putin. Da, stiu, sunt si persoane care considera ca vin in vacanta si prefera sa fie servite. Dar aceste momente unesc grupul. Acesta este si motivul pentru care nu e o idee buna ca fiecare sa se gospodareasca singur. Aceasta actiune a fost gandita pentru oameni de munte, obisnuiti cu atmosfera de grup.

A fost un weekend frumos, vesel, cu multa voie buna si distractie, m-am simtit foarte bine cu voi la cabana Doina din Moroieni. Mi-as bucura sa ne mai revedem si cu alte ocazii.
Tot respectul si admiratia pentru cei care se ocupa de cabana, sper sa mai am ocazia sa revin.

Zile frumoase de vara tuturor!

























Offline ciresarus

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
« Răspuns #18 : Marți, 06 Iulie 2021, 10:35 »
Buna sa va fie ziua, dragii mei dragi! Imi savurez cafeaua si ma gandesc cu drag la ce-am petrecut impreuna cu voi. Am fost un grup mic, persoane atat de diferite si totusi am reusit sa ne simtim bine, sa ne bucuram din plin. Fiecare si-a adus aportul personal, facand o propunere benefica, pregatind gratarul, intinzand o mana de ajutor celui de langa el pe traseu ori implicandu-se in tot ce tinea de mesele comune. Am capatat experienta in ce priveste mersul pe munte, constientizand prin propria experienta importanta echipamentului adecvat, dar si a tovarasilor de drum pe care te poti baza la nevoie. Locurile pe unde am trecut au fost spectaculoase, iar obiectivele vizitate ne-au imbogatit cunostintele despre tara, istorie, popor si natura mirifica de care avem sansa s-avem parte. Nu-mi voi aminti micile divergente si carcoteli, caci Diana cu diplomatie si implicare a reusit sa le aplaneze. Important e ca fiecare sa invete ceva, pentru binele propriu, dar mai ales atunci cand isi doreste sa faca parte dintr-un grup, pentru ca echilibrul tuturor poate fi afectat de comportamentul cuiva. Regretul meu, ca de fiecare data, e ca atunci cand ne-am familiarizat unul cu altul, actiunea se termina si ne despartim. Pentru asta insa exista sansa unei actiuni viitoare. Asadar, pe curand! Va imbratisez cu puterea gandului bun!

Offline Mada_Avr

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
« Răspuns #19 : Sâmbătă, 17 Iulie 2021, 22:39 »
 :smitten:
 :applause:

Sa ne revedem cu bine!
:)

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
« Răspuns #20 : Marți, 27 Iulie 2021, 16:54 »
Am trimis acum fotografiile.

Am avut mare noroc că am putut parcurge în siguranță Cheile Zănoagei.
Viitura de săptămâna trecută a distrus traseul din Cheile Zănoagei si drumul asfaltat de acces de la cabana Bolboci spre Padina.
Va mai dura probabil o vreme până vor fi îndepărtate aluviunile si reconstruite podețele.
Mare grijă dacă mergeti pe cont propriu la munte. Vremea este tot mai capricioasă si imprevizibilă.

O vară frumoasă în continuare!