Autor Subiect: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021  (Citit de 3711 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« : Sâmbătă, 26 Decembrie 2020, 11:44 »
06.07.2021
Nu mai sunt  locuri disponibile.


Tarif: 640 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/petrecerile-toamnei-marginime-editia-xii-17-19-septembrie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Sosire: 17 septembrie incepand cu ora 14:00 pana la 17:00
Plecare: 19 septembrie ora 12:00 

Cazare: Pensiunea Lacul de Argint 3* Gura Raului, jud. Sibiu

Numar de locuri: 24

Servicii incluse:
     •    cazare 2 nopti, mic dejun inclus
     •    pensiune completa
     •   wellcome drinks
     •    entertainment

Nu sunt incluse:
x   transport pana la destinatie; va recomandam sa interactionati pe forum, pentru formarea de grupaje auto
x      alte bauturi si mancaruri decat cele prezentate in meniu
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici  0721 587 954

Programul va cuprinde la fel ca si la precedentele evenimente: pregatirea in fata voastra a zacustii, a magiunului de prune la ceaun, a muraturilor de iarna, a dulceturilor. Vom face must, vom rotisa un miel la protap, vom servi preparate la ceaun. Veti avea ocazia sa gustati mancarurile noastre traditionale: salata de vinete, afumaturi, ciolan fiert in zeama de varza, pastrama si bulz. De pe masa nu vor lipsi pita de casa, branza adevarata de Marginime, slanina afumata, ceapa rosie si bineinteles palinca, afinata, visinata, vinul si mustul.

Profil participanti: persoane vesele, carora le place sa petreaca, cu muzica si dans, care au dor de viata la tara, de peisaje, de un pic de miscare...Nu vrem cu noi persoane negativiste, bosumflate, carora nimeni nu le poate intra in voie, care au "placerea" de a face observatii, de a face comentarii, care sunt prea "pretioase" pentru noi... :)

Motivatia actiunii. Recolta a fost intotdeauna un prilej de sarbatoare pentru oamenii din zona, sasi si romani deopotriva. Dupa ce bucatele erau adunate si duse in curti, incepea munca de depozitare si de conservare. Butile se umpleau cu prune si se astepta caderea podului, semnalul ca borhotul poate fi dus la cazan si transformat in minunata licoare. Strugurii erau zdrobiti, apoi storsi in teascuri, iar mustul coborat in beci si turnat in butoaie. Merele si perele de iarna se asezau frumos in patule, in timp ce crumpenele umpleau locurile de dedesub.  Morcovii si patrunjeii se acopereau cu nisip, in ladoaiele mari din pivniti. Dovlecii dulci si bostanii umpleau surile inconjurati de legaturi mari de coceni de porumb. Podul inalt era plin pana la caprior cu fanul strans de cu vara. Porumbul inca in stiuleti era dus in podul casei si imprastiat sa se usuce.
Femeile incepeau sa fiarba in cazane mari de fonta, la foc domol de lemne, magiunul, mirosul dulce si placut al prunelor fierte ducandu-se pana hat departe. Gogonelele, varza si hreanul erau randuite frumos in borcane mari sau in buti. Finchenul oparit odata cu muraturile imprastia un miros intepator de mirodenie. Saramura pentru varza incepea sa fie pitrocita, adica miscata, pentru a se uniformiza in tot butoiul. Camarile se umpleau cu borcane de gem si compot, pivnitele de borcane cu muraturi. Lumea se pregatea de iarna. Mai ramanea ca spre Sf Nicolae sa taie porcul si sa-l afume.
Recolta insemna bunastare si siguranta. Cu camarile, pivnitele si podurile pline, putea veni orice iarna, cat de lunga. Lemnele erau pregatite si uscate din primavara si puse in sopru, nici cu caldura nu era vreo grija. Animalele aveau ce manca, stapanii ce bea si ce pune pe masa. Sarbatorile erau primite cu camara plina.

Ce vreau eu este sa refac un pic din atmosfera de pregatire de iarna, sa facem must, sa fierbem magiun, sa punem gogonele, sa coacem vinete, ardei, sa punem un batal la protap. Sa dansam, sa ne bucuram de zilele de toamna tarzie. Sa ascultam muzica, sa bem o palinca si niste vin in timp ce se rumeneste mielul la protap. Sa fie un prilej de intalnire si de bucurie.

Serile o sa fie cu dans si voie buna!

Programul nu va fi doar de mancat, baut, cantece si voie buna! O sa facem o plimbare pe plaiurile din jur, o sa ascultati cu emotie copiii de la CPO si daca vi se par interesante, povestile mele despre sasii si romanii din zona.

Dupa ce opt editii ale acestei sarbatori le-am organizat la Pensiunea Sibiel si dupa un an de pauza, am reluat incepand cu 2018 acest  eveniment traditional in Singles Camp. Acum va fi a patra oara cand il vom face la pensiunea lui Adi, bucatarul pe care il aveam la Sibiel. Este o locatie cu care deja ne-am obisnuit, toata lumea il apreciaza, iar noi oragnizatorii revenim de fiecare data cu drag.

Meniu si mese incluse in tarif:

Cina de vineri:
Frigarui cu garnitura de legume la gratar si cartofi ardelenesti, salata de varza proaspata
Strudel cu mere
Apa minerla/plata
Vin Recas alb si rosu 0,500 ml/persoana

Pranz sambata:
Ciorba de cartofi cu afumatura
Ceaun de vitel cu salata de castraveti murati
Balmos
Placinta de casa cu prune
Palinca,afinata, visinata, vinul casei, must
Apa minerala/plata

Cina festiva sambata
Gustari traditionale: ciolan de porc la cuptor, carnati la cuptor, muschiulet de porc impanat cu garnitura de papricas de ciuperci, fasole                                      scazuta,cartofi sote si ardei cu rosii si smantana
Tort si sampanie
Apa minerala/plata
0,500 vin Recas, palinca, visinata, afinata, must

Intre mese: zacusca de casa, magiun de prune, slanina, branza, carnati, pita de casa, miel la protap.

De cumparat. La sfarsitul celor 3 zile de pregatiri de conserve, veti putea cumpara direct de la pensiune produsele pregatite: zacusca de casa, magiun de prune, heciumpeci (gem de macese). De asemenea daca v-a placut branza si slanina, puteti sa-i spuneti lui Adi si pana plecati de acolo va poate face rost de ceea ce comandati.

La Pastravaria Gura Raului, aflata la doar 500 metri de noi, se prepara pastrav afumat. Noi o sa mergem vineri dupa amiaza pana acolo sa va arat bazinele cu pesti si daca doriti, atunci e momentul sa comandati. Are nevoie de 2 zile pentru prepararea in afumatoare.

Este al XII-lea an in care organizam acest eveniment!


Fotografii de anii trecuti:



























































Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

PENTRU CEI CARE DORESC SA PARTICIPE LA DRUMETII:

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #1 : Duminică, 27 Iunie 2021, 11:48 »
4 locuri disponibile.

Offline Mindru gabriela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 52
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #2 : Vineri, 06 August 2021, 09:42 »
Buna ziua, se pare ca iar m am orientat tirziu, daca te unta cineva .. ma Sunati.. va rog.. gabriela: 0753852918 multumesc

Offline miky1972

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #3 : Miercuri, 11 August 2021, 12:07 »
Buna, eu m-am inscris tarziu in acest club, se mai pot face inscrieri pentru excursia de aici? sunt din Bucuresti. ;D

Offline Ionescu Petruta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #4 : Vineri, 27 August 2021, 18:47 »
Si eu sunt interesata, dar apar locuri disponibile....

Offline Ramonix

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #5 : Luni, 13 Septembrie 2021, 11:17 »
Buna ziua! Daca mai e cineva care vrea sa mearga (un loc) , va rog sunati-ma. Tel. 0773352485 - Ramona

Offline Ramonix

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #6 : Marți, 14 Septembrie 2021, 10:06 »
Din pacate nu pot sa mai merg la aceasta actiune. Daca doreste cineva sa mearga in locul meu va rog sa ma sunati.Multumesc! 0773352485  -RamonaDP

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XII. 17 - 19 septembrie 2021
« Răspuns #7 : Duminică, 10 Octombrie 2021, 09:52 »
Am auzit ca a fost petrecere mare!  *|* S-a auzit pana in Zanzibar, acolo unde eram atunci cand Adi si Simona va gazduia si ospata la ei acasa...Minunat loc, minunati oameni. Ca de fiecare data, dau tot ceea ce se poate pentru ca lumea sa fie incantata si fericita. Am prins si eu cateva imagini pe facebook si le aduc si aici, la noi "acasa"...