Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Padurea de Argint si Zimbru Safari 23 - 25 aprilie 2021

(1/6) > >>

admin:
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE .

Tarif[/size][/color]: 650 lei/ persoana - demipensiune, cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Supliment single = 175 lei (sunt doar 4 locuri)

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/padurea-de-argint-si-zimbru-safari-23-25-aprilie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Sosire: 23 aprilie 2021
Plecare: 25 aprilie 2021

Cazare: Pensiunea Codrii de Arama 3*, strada Principala, Varatec, com Agapia

Numar de locuri: 16

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   mic dejun tip bufet, sambata si duminica dimineata*
•   2 cine, vineri si sambata seara**
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

* Micul dejun cuprinde : preparate traditionale  de casa, branzeturi, zacusca de vinete, zacusca de ghebe, unt, dulceata de casa, lapte, iaurt, cafea si ceai.

**Cina de vineri cuprinde : ciorba, friptura la gratar cu cartofi aurii si salata de muraturi, desert
Cina de sambata cuprinde : platou aperitiv, miel sau vitel la ceaun cu muraturi si mamaliguta, desert

Meniurile sunt fixe, de grup, nu pot fi alese alte variante. Va rugam luati in vedere inca de la inscriere aceasta specificatie, pentru ca acolo sa nu existe alte cereri sau discutii.

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     suplimentul de single = 175 lei. Daca doriti sa ocupati unul dintre cele 4 locuri disponibile in acest regim, este nevoie sa comunicati inca din faza de inscriere acest lucru. La ultima rata, adaugati cei 175 lei pentru a va asigura ocuparea camerei, in regim single.
x     microbuz Varatec - Sihla, pentru programul celei de a doua zile. Tariful de inchiriere se va imparti la numarul de participanti. O estimare: cca 1000 lei/16 persoane = 62 lei
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122.214

Profilul actiunii

• tipul - este o excursie de intensitate a efortului medie.
• particularitatile actiunii: vizitare, drumetie, socializare
• profil participant: comunicativ, deschis, interesat de natura, de cultura traditionala romaneasca, activ.

Program

Ziua1. 23 aprilie 2021. Plimbare in Padurea de argint si in satul manastiresc de la Varatec

Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune, intre orele 12.30 – 13.00. Dupa ce ne cazam si luam un pranz frugal, plecam intr-o plimbare pe drumul vechi care merge de la Varatec la Agapia pentru o plimbare in rezervatia forestiera si peisagistica “Padurea de argint”

Frumusetea exceptionala a padurii de mesteceni este descrisa de Mihai Eminescu in versurile:

“De treci codrii de arama, de departe vezi albind,
S-auzi mandra glasuire a padurii de argint.
Acolo, langa izvoara, iarba pare de omat,
Flori albastre tremur ude in vazduhul tamaiet
Pare ca si trunchii vecinici poarta suflete sub coaja,
Ce suspin aprintre ramuri cu a glasului lor vraja.”
din "Calin, file de poveste".

La intoarcere coboram in satul manastiresc de la Varatec, care aminteste de satele moldovenesti din secolul trecut. In poiana cu un climat bland, mai tot timpul insorita, sunt in jur de 180 de casute fermecatoare cu cerdac, varuite in alb sau albastru si infrumusetate cu flori viu colorate. Aici locuiesc maicile de la Varatec, cea mai mare manastire de acest fel din spatiul ortodox, unde peste 400 de maici isi duc traiul.Ziua 2. 24 aprilie 2021. Drumetie in Muntii Stanisoarei: Manastirea Sihla – Poiana Ciungi – Varatec (4-5 ore. 9 km )

Traseul este o relaxare pentru iubitorii de drumetii, fiind presarat cu pante medii si line, cu numeroase puncte de belvedere si o flora foarte variata. Din poiana Ciungi, in zilele cu vizibilitate buna, se poate admira masivul Ceahlau, toata valea Cracaului si vatra satului Varatec.Dupa micul dejun ne imbarcam in microbuzul inchiriat care ne va face transferul la Manastirea Sihla, de unde porneste traseul nostru. In drum oprim si la Agapia, pentru a vizita manastirea si frescele sale unice, pictate de Nicolae Grigorescu cu prilejul renovarii din 1858.


Schitul Sihla


Manastirea Agapia

Ziua 3. 25 aprilie 2021. Bison Safari in Parcul Natural Vanatori Neamt

Prima oprire este  la Centrul de vizitare al Parcului Vanatori Neamt, unde vom afla informatii despre zimbri si despre pădurile care oferă protecție acestor animale. Impreună cu rangerii parcului, vom merge spre țarcul de aclimatizare de 180 de hectare, unde vom putea observa, fotografia si filma zimbri. Deplasarea se va face pe jos, echipamentul de teren fiind obligatoriu.Traseul este de aproximativ 3,5 km si dureaza 2,5 ore.
Țarcul de aclimatizare este folosit pentru ”pregătirea” zimbrilor ce urmează a fi eliberați, iar datorită dimensiunii sale foarte mari oferă o experiență de vizitare similară cu cea din libertate. În interiorul țarcului este o turmă de aproximativ 10 exemplare (numărul poate varia în funcție de calendarul de eliberare, fătări sau transferuri de noi exemplare).
În țarc vom putea vedea, cu ajutorul rangerilor, efectele pe care zimbrii le au asupra ecosistemului forestier. Aceste animale mănâncă lăstărișul tânăr, scurmă pământul, provoacă uscarea anumitor specii de arbori sau îi favorizează pe alții.
Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa unde zimbrul se întâlnește în libertate (prin pădurile din Ținutul Zimbrului și împrejurimi), în semilibertate (în țarcul de aclimatizare) și, în captivitate (la Grădina Zoologică Dragoș Vodă).

Dupa aceasta experienta inedita, mergem sa luam un pranz traditional moldovenesc si incheiem excursia la Muzeul de arta populara “Nicolae Popa” din Tarpesti.Imagini cu locatia in care veti fi cazati:

Cateva explicatii. Este o excursie in natura minunata a jud Neamt, o sa urmariti poteci si trasee tematice, alese cu grija de Lidia si asezate intr-un program marca Singles Camp. O sa se viziteze cateva asezaminte de cult cu o valoare cultura, istorica si religioasa foarte mare, insa dorim sa atragem atentia de la inceput, NU ESTE O EXCURSIE GEN PELERINAJ SAU UNA CU TEMATICA RELIGIOASA. Asta pentru a nu aparea confuzii si asteptari altele decat cele pe care le promitem. Actiunile clubului sunt iesiri in spatiul natural, care vizeaza interactiunea intre participanti, relaxarea activa, recreerea intr-un mediu de bun simt.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Chiar daca nu este o actiune eminamente montana, zona de drumetie fiind una joasa si usoara , avand in vedere ca se va disputa in natura, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

mirela123:
La Multi Ani !!! tuturor intr-un Nou An ce speram sa vina doar cu lucruri bune.
E o idee foarte buna Gigi, de a petrece un week-end si-n spectaculoasa zona a manastirii Agapia. E o zona de o frumusete rara, indiferent de anotimp, fie vara, fie iarna, simti cum linistea locurilor isi pune amprenta asupra ta.
E un loc cu incarcatura energetica mare, numai bun sa-ti incarci bateriile.

va fi o excursie foarte reusita !

admin:
Este un program 100% al Lidiei, ii apartine inclusiv initiativa. Ma bucur ca lumea apreciaza ceea ce se creaza aici, ca gaseste interesante actiunile clubului. Sunt absolut originale si au o nota puternica de socializare. 

admin:
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/padurea-de-argint-si-zimbru-safari-23-25-aprilie-2021/

roxanas:
Vai ce imi place zona si asa de mult as vrea sa o revad si eu dupa multi, multi ani. Dar...la fel de mult mi-ar place si un transport din Bucuresti. Oficial! Stiu...excursia este cu foarte putini participanti si probabilitatea sa fie din Bucuresti multi, este mica. Pacat! :(

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă