Autor Subiect: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021  (Citit de 4378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« : Miercuri, 20 Ianuarie 2021, 05:44 »
Tarif: 590 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/taramul-de-vis-al-mandrei-bucovine-12-14-martie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Sosire: 12 martie 2021
Plecare: 14 martie 2021

Cazare: Pensiunea Gabriela Cosna,  sat Tesna nr. 76 (15 km fata de Vatra Dornei)

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   2 x mic dejun tip
•   2 x cine
•   transfer la capete de traseu cu microbuz inchiriat, in ziua 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu (cu exceptia zilei 2)
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache  0743/122214

Profilul actiunii

Program

Ziua 1. 12 martie 2021. Plimbari in Munceii Bargaului
Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune intre 13.30 – 14.00.  Ne cazam. Luam o gustare, iar la ora 15.00, echipati de drumetie, plecam sa exploram imprejurimile pe un traseu nemarcat, de 2-3 ore, ce pleaca din apropierea pensiunii si urca pe un drum pastoral in Munceii Bargaului.





Ziua 2. 13 martie 2021 O zi de drumetie in Muntii Suhard:  Satul Cosna – Valea Bancu – Schitul Sf. Cruce – Paraul Recele – Satul Ciocanesti. Durata 5 – 6 ore; 650 m diferenta de nivel; mediu ca nivel de dificultate
Este un traseu ce face legatura intre doua dintre cele mai vechi si pitoresti sate din Bucovina (Ciocanesti si Cosna) si traverseaza mijlocul crestei Suhardului, oferind drumetului privelisti de vis.
Dupa micul dejun, la ora 9.00, ne imbarcam in microbuzul inchiriat si plecam spre satul Valea Bancului, aflat la 9 km. De acolo pornim pe traseu, la inceput pe drum forestier, apoi pe o poteca ce urca zig-zag prin padure. In 2-3 ore suntem pe creasta, unde facem un popas mai lung sa admiram privelistea si sa facem fotografii. Din creasta coboram pe langa Schitul Sf Cruce, unde oprim sa luam pranzul din pachetul pe care fiecare si l-a pus in rucsac, dupa care continuam coborarea spre satul muzeu Ciocanesti. Admiram casele unicat pictate cu modele traditionale, oprim sa be ceva cald  si asteptam microbuzul inchiriat care ne va duce inapoi la pensiune
Una dintre nestematele Bucovinei, este negresit Ciocanesti, comuna ce atrage prin pastrarea traditiilor stramosesti, lucru ce se vede inclusiv pe casele locuitorilor. Comuna este atestata documentar prin anul 1400 intr-un hrisov prin care se consemneaza primirea muntelui Suhard, de catre Alexandru Cel Bun, de la doamna sa Ana, "ca danie de domnie".



Satul Ciocanesti este un adevarat muzeu in aer liber. Aici peste 600 de case au peretii pictati cu motive traditionale, ceea ce il face sa fie unic in Romania. Localnicii au preluat traditia aceasta de la parinti si bunici. De fapt totul a inceput cu mult timp in urma de la Leontina Taran, o femeie din sat, careia i-a venit ideea de a scoate modele din hainele traditionale si de a imbodobi si casa cu ele. A vorbit cu cel mai priceput zugrav din sat, Dumitru Tomoioaga, si imediat au fost aplicate modelele pe peretii casei ei. De aici ceilalti locuitori au inceput si ei sa-si picteze casele la fel, cu modelele frumoase si variate din portul popular. Comuna are si un Muzeu al Oualor incondeiate, cu trei colectii care au peste 1800 de exponate de o valoare rara.



Comuna Coşna, aflată la 14 km de Valea Dornei şi la 70 km de Bistriţa-Năsăud, este cea mai mică localitate ca număr de locuitori din judeţul Suceava, puțini peste 1.500.
Excelează însă atât prin frumuseţile sale naturale de excepţie, cât şi prin preocuparea locuitorilor pentru cresterea animalelor, prelucrarea lemnuluide si valorificarea fructelor de pădure.
Localitatea este atestată documentar din 1410, fiind amintită în dania domnitorului Alexandru cel Bun făcută Mănăstirii Moldoviţa

Ziua 3. 14 martie 2021. Lacul Colibita
Mic dejun, check-out la ora 10.00. De la pensiune plecam cu masinile  la barajul de la Colibita. In maxim 1 ora suntem acolo si pentru 3 - 4 ore ne bucuram de priveliste si aerul curat intr-o plimbare pe malul lacului.
Statiunea turistica Colibita, denumita de unii si “Marea de la Munte” se gaseste in judetul Bistrita-Nasaud, intr-o zona cu cel mai pur aer din tara si este situata in jurul Lacului Colibita, la o altitudine de 900 de metri, fiind o oaza de liniste si relaxare.
Lacul Colibita a fost creat prin construirea unui baraj pe cursul râului Bistriţa Ardeleana, baraj amenajat în perioada 1977- 1991 cu scopul de a alimenta localităţile de pe Valea Bârgăului.
Cu toate că a fost amenajat pentru a alimenta localităţiile din zonă cu apă, încet, încet Lacul Colibiţa a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din judeţul Bistriţa-Năsăud, dar şi din ţară, deoarece are  nişte peisaje de-a dreptul desprinse din basme, iar întinderea de apă a lacului şi aerul curat de munte, oferă o combinaţie rară, care pur şi simplu atrage.



Numele de Colibiţa vine de la „colibe”, locuinţele temporare construite de primii ciobani care au transformat cu sau fără voia lor acest loc pitoresc într-o localitate. Chiar înainte ca această localitate să fie distrusă şi să devină lac de acumulare, a ajuns la un număr de 818 locuitori, care au fost rugaţi, ba chiar obligaţi să-şi părăsească locuinţele şi satul şi să se mute în localităţile vecine sau pe dealurile din apropiere. Datorită barajului construit, localiatea ce odată era locuită a fost inundată şi a devenit lac.
Mutarea localnicilor nu a dus la dispariţia totală a satului, ci din contră la dezvoltarea acestuia în noua locaţie. După construirea lacului de acumulare apar primele vile de vacanţă pe malurile acestuia, iar Miţa, localiatea care îi adăpostea pe cei mutaţi, începe să fie numită Colibiţa, care la ora actuală este una dintre localităţile comunei Bistirţa Bârgăului.

Programul excursiei poate suferi modificari functie de vreme. Insotitorul de grup va lua in considerarea aspectele meteo putand sa reconfigureze programul.

Locatia in care veti fi cazati este una adevarat agro-turistica. Gazdele au animale si ceea ce vi se pune pe masa in mare parte vine din gospodaria lor. Am mai fost cu un grup aici, in 2015 si lumea a fost extrem de impresionata. Este izolata, este inconjurata de plaiuri tipic bucovinene, satul aflat in apropiere este pitoresc asa ca va veti bucura de un loc de vis.





Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #1 : Miercuri, 20 Ianuarie 2021, 17:38 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #2 : Duminică, 14 Februarie 2021, 13:41 »
Am asternut cateva ganduri despre acest tinut de basm: "Mandra Bucovina, in acorduri de "Balada": https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3398.0.html

Offline Marcela 3

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #3 : Vineri, 19 Februarie 2021, 15:31 »
Buna ziua. Doresc sa ma înscriu.

Offline Mika I

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #4 : Miercuri, 03 Martie 2021, 11:46 »
Bună tuturor
Sunt un membru nou
M am înscris si eu, încă nu am achitat
Eu sunt din Brașov
Ne putem grupa cumva cu transportul?
Multu

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #5 : Miercuri, 03 Martie 2021, 13:53 »
Bună tuturor
Sunt un membru nou
M am înscris si eu, încă nu am achitat
Eu sunt din Brașov
Ne putem grupa cumva cu transportul?
Multu

Bine ai venit in grup, Mika! :) Eu sunt Lidia, insotitorul de grup in excursia din Bucovina.

Din Brasov nu s-a mai inscris nimeni deocamdata, dar sunt 2 persoane din Cluj si una din Turda, cu care te-ai putea grupa.

Eu vin din Iasi cu masina si mai am locuri disponibile. 0743122214 este nr meu. Ma puteti suna daca aveti nevoie de transport pe ruta Iasi - Tg Frumos - Spataresti-Gura Humorului-Vatra Dornei - Tesna.

Puteti veni si cu tren/bus in Vatra Dornei Bai iar de acolo va pot prelua eu. Tesna este f aproape de Vatra Dornei Bai
Din Bucuresti poate fi o solutie buna sa veniti cu trenul de noapte, la cuseta. Dimineata aveti timp sa vizitati statiunea, iar la pranz va preiau eu in drumul spre pensiune.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #6 : Miercuri, 03 Martie 2021, 14:05 »

Un filmulet cu Muntii Suhard pe care ii vom traversa in drumetia de sambata. Traseul este foarte accesibil si ofera panorame deosebite sore Muntii Rodnei, Calimani si spre frumoasele sate bucovinene de pe vai.



Vom ajunge si in satul muzeu Ciocanesti



Vineri voi ajunge in zona cu un alt grup si voi veni cu fotografii de pe traseu.  :thumbup:

Offline Daniela14

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #7 : Joi, 04 Martie 2021, 12:48 »
Buna tuturor sunt un membru nou m-am inscris si eu as dori sa stiu daca ar fi cineva care pleaca din Bucuresti sau Leordeni Popesti rog frumos poate putem merge impreuna adtept raspuns mulrumesc mult.  :giggle:

Offline RaduM

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #8 : Vineri, 05 Martie 2021, 17:55 »
Buna mai merge cineva din Cluj ?

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #9 : Miercuri, 10 Martie 2021, 19:59 »
Buna tuturor! :)

Vineri va astept la pensiune incepand cu ora 13.00. Ne cazam, luam o gustare, va povestesc programul, iar la ora 15.00 plecam intr-o drumetie scurta, de cca 2 ore.
Pentru cei care s-au inscris la transport din Iasi, vom pleca vineri la ora 08.00, din parcarea Carrefour Market (fosta Billa Gara), str.  Arcu nr.29.

Pentru traseul de sambata va rog sa va luati echipament adecvat sezonului. Vom da de zapada, pot fi si precipitatii mixte si e foarte neplacut sa umbli ud la temperaturi de 3-4 grade.
Va recomand imbracamintea in straturi: strat 1- bluza termica (nu bumbac pentru ca mentine umezeala), strat 2- polar, geaca sau hanorac impotriva vantului, strat 3-  geaca impermeabila; pantaloni softshell sau pantaloni termici + pantaloni impermeabili; sosete termice si bocanci impermeabili ( puteti folosi si un spray de impermeabilizare de la Decathlon, Sportisimo), parazapezi, rucsac de 25-30 l pentru apa, un baton energizant, un sandvis, termos cu ceai, o bluza de schimb).

Mai jos am postat cateva fotografii pe care le-am facut sambata, pe acelasi traseu pe care il vom parcurge si noi.
Chiar daca ma asteptam sa gasesc ghiocei pe traseu, trebuie sa va spun ca m-a incantat peisajul de iarna pura si sper sa va bucure si pe voi :thumbup:




























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 13 Martie 2021, 07:02 »
Zapada...da, Bucovina vad ca v-a asteptat in haina alba.  :love: Incantatoare si imprevizibila. Va doresc sa va bucurati de locuri, de aer, de armonia si ambianta minunata a acelor locuri. Iesirile in zonele puternic traditionale sunt o incantare, o intoarcere in trecutul fiintei noastre romanesti, de aceea sunt fericit de fiecare data cand un grup Singles Camp&Travel ajunge in astfel de locuri.  :smitten: Ii felicit si ii admir pe cei care se inscriu si participa la astfel de calatorii, pentru ca stiu ca pe langa dorinta de a iesi, de a se relaxa, de a vedea lucruri noi, de a socializa, mai au ceva: au un fior romanesc in ei.  :flori: :applause:

Va doresc zile frumoase! Pline stiu ca o sa fie, de aceea nu v-a mai urat. Lidia stie bine locurile acelea, stiu ca si ei ii plac mult si sa le strabata si sa le arate, asa ca sunt convins ca o sa va intoarceti bogati in amintiri.

Offline Lena74

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Oriunde ai merge fii tu...
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #11 : Duminică, 14 Martie 2021, 23:20 »
Un adevărat tărâm de vis, care as fi vrut să nu se mai termine! Totul a fost minunat, m-am simțit intr-o alta lume...Mulțumesc, Lidia, ma bucur ca v-am cunoscut. Meriți mii de steluțe din plin... Dăruire, răbdare,implicaresuflet...🍀🌹❣🤗 Am cunoscut oameni minunați în peisaje de poveste...
Călătoria este învățată mai mult decât orice. Uneori, o zi petrecută în alte locuri dă mai mult de zece ani de viață acasă.

Offline RaduM

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #12 : Luni, 15 Martie 2021, 17:45 »
O excursie reusita cu zapada de martie cu multe surprize frumoase . Felicitari Lidia pentru aceasta excursie si zona si surprizele culinare delicioase !

Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #13 : Marți, 16 Martie 2021, 10:15 »
                   Întradevăr, minunată și  plină de magie ... Bucovina !   Mulțumesc SinglesCamp că existați!   
  Mulțumesc Lidia pentru zilele deosebite,pentru peisajele splendide ,cu zăpezi ca n copilărie ! Un grup frumos și vesel  ! Abia aștept următoarea acțiune SC !!!  :smitten:

Offline Lena74

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Oriunde ai merge fii tu...
Re: Taramul de vis al Mandrei Bucovine. 12 - 14 martie 2021
« Răspuns #14 : Marți, 16 Martie 2021, 14:59 »
Pentru toate clipele de frumos va mulțumesc și aștept data viitoare, am vrut sa încarc poze, dar nu merg sau tehnica ma depășește... :love:
Călătoria este învățată mai mult decât orice. Uneori, o zi petrecută în alte locuri dă mai mult de zece ani de viață acasă.